Wij gaan niet opzij

Man of the match: NAC - Jong FC Utrecht (1-1)

Italo

Een zeer teleurstellende wedstrijd tegen Jong FC Utrecht werd afgesloten met een gelijkspel. In eigen huis kwam NAC niet verder dan 1-1. Wat vond jij van de prestaties van de spelers? Laat het hieronder weer weten.

B-Side Stats: NAC - Jong FC Utrecht (313 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
N. Olij
-
M. Rutten
-
D. Malone
-
D. Bakker
-
J. Mashart
-
Y. Azzagari
-
B. van Schuppen
-
T. Haye
-
J. Antonia
-
R. Seuntjens
-
K. De Rooij
-
P. Kestens
-
V. Kotzebue
-
E. Banzuzi
-
W. Cagro
-
E. de Graaf
-
K. De Rooij
3,7
R. Seuntjens
4,0
J. Antonia
3,1
T. Haye
5,1
B. van Schuppen
4,5
Y. Azzagari
3,4
J. Mashart
3,8
D. Bakker
4,6
D. Malone
4,6
M. Rutten
4,1
N. Olij
6,8
E. de Graaf
3,6
W. Cagro
4,2
E. Banzuzi
4,7
V. Kotzebue
4,1
P. Kestens
4,5
Bron:
B-Side Rats
58 Reacties
81   23  
Moppernac

Edwin de Graaf is een te zacht gekookt eitje, en dat weten de spelers en gaan ze een loopje met hem nemen.
Sorry dat ik de waarheid over Edwin zeg maar het is gewoon zo.
Je hoeft hem geen ontslag te geven maar zet hem gewoon terug als assistent en zet er weer een trainer weg met ballen zoals we hadden met Te Cate, Vreven, Spelbos, Hyballa daar gaan ze geen loopje meenemen en zullen de prestaties beter zijn omdat ze dan wel in hun broek schijten op de training van hun trainers.

13   34  
Johnny1912

De Graaf iniedergeval met Azzagari het laagste cijfer.

Als je in de rust 3x moet wisselen geef je dus toe dat je niet met de juiste namen bent begonnen!

41   9  
Grizzlyman

Cagro...geen beste eerste indruk.
Daarnaast begin ik me wat zorgen te maken dat de Graaf blijkbaar zijn manschappen niet kan motiveren om er voor te gaan. Bijna alles gebeurde vanuit stilstand gisteren

35   21  
Messiaans

Degene die Mashart een contract heeft gegeven. In en in triest, wat mij betreft een absolute dissonant gister, wat niet weg neemt dat er nog 10 slecht waren maar hij met afstand echt de állerslechtste

52   11  
Leo

Ons NAC vist uit pure ARMOEDE in de vijver van spelers van onderkant kkd.

Wat moeten we met spelers als Antonia en Cagro?????

WE ZAKKEN STEEDS VERDER WEG DANKZIJ DIE KUT3!

81   23  
Moppernac

Edwin de Graaf is een te zacht gekookt eitje, en dat weten de spelers en gaan ze een loopje met hem nemen.
Sorry dat ik de waarheid over Edwin zeg maar het is gewoon zo.
Je hoeft hem geen ontslag te geven maar zet hem gewoon terug als assistent en zet er weer een trainer weg met ballen zoals we hadden met Te Cate, Vreven, Spelbos, Hyballa daar gaan ze geen loopje meenemen en zullen de prestaties beter zijn omdat ze dan wel in hun broek schijten op de training van hun trainers.

16   10  
jvt

En zo is het Moppernac, De Graaf is geen trainer met uitstraling, bravoure en tact om een groep op scherp te zetten en spelers individueel beter te maken. De selectie bestaat uit veel te hoog gewaardeerde ex ere voetballers die zelfs twijfelen of ze in het voetbal verder willen, of onterecht verlengde contractanten of onterecht gegeven contracten aan jeugdtalenten die blij zijn mee te mogen trainen maar het nivo niet omhoog halen.

Er is geen geld, men creëert geen geld, het geld van 2,5 miljoen Van Hecke is weg. Noem eens 1 verdienste van het management, 1tje maar, nee niet de scherpe geprijsde transfer van De Rooij dat is flauw.

21   7  
Theoden King

Ik heb het niet gezien en kan dus niet stemmen.

De donkere dagen voor Kerst zijn voor NAC meestal ook erg donker. Zonder publiek en bezieling hobbelen we naar de winterstop.

De kille realiteit is dat we inmiddels een "echte" kkd-club zijn geworden, zoals roda en excelsior, zonder vanzelfsprekende deelname aan de playoffs.

En dat is even wennen.

54   17  
Martinus

Serieus? Willen er nu alweer mensen van trainer wisselen? Het hele euvel bij NAC is dat niemand ooit de tijd krijgt iets op te bouwen en de oplossing is dan een andere trainer naast De Graaf? Ik blijf me verbazen over de manier van denken af en toe...

21   13  
Bertus

Inderdaad je moet toch blind doof en oerstom zijn om Mashart een contract te geven en nog erger om hem op te stellen.
Eigenlijk erger ik me ook kapot aan Azagari met zijn misplaatste air.
Opvallend hoe vaak ze met zijn allen in schietpositie komen en steeds te laat zijn.
Dat geldt ook voor alle andere situaties steeds zijn ze later dan de tegenstander of het nu afvallende vallen of intercepties zijn.
Het lijkt wel pupillen voetbal alles op een kluit en geen gebruik maken van de ruimtes.
Maar wat moet je met slechts een paar spelers die het aankunnen, Olij, Malone, Haye en dan heb je het wel gehad want ook Seuntjens wordt van een dramatisch niveau.
Kortom een stel kneuzen bij elkaar.

25   7  
Ben

Dankzij die KUT 3 zal de overname ook

wel mislukken: ze willen te veel

vangen voor een failliete boedel!

En daar trapt geen enkele investeerder in!33   26  
Nr. 20

Triest volk hier om weer om nieuwe trainer te vragen……dat is de enige constante de laatste jaren en zie waar het ons heeft gebracht…. Triest om ook de grote 3 alle verwensingen weer te geven. Zonder deze 3 had je gewoon geen NAC meer gehad. Maar ja we weten het hier weer veel beter. Of je nu leuk vind of niet dit seizoen gewoon uitspelen en starten met nieuwe eigenaar aan nieuw hoofdstuk. Een nieuw hoofdstuk waar geen ruimte meer is voor de betweters maar waar in rust aan stabiele organisatie wordt gebouwd en niet bij eerste tegenwindje weer om nieuwe trainer, bestuur en spelers wordt geschreeuwd. Echt je herkent de patronen.

11   1  
mmm

Wat triest om hier naar te kijken onder het genot van een lekker wijntje. We hadden er zin en en dan zo'n wedstrijd om te janken!! Nac zal toch snel beter moeten worden anders blijft het een hele trieste bedoeling. Alle spelers een onvoldoende behalve Olij zegt wel wat!! train eens fatsoenlijk en laat wat zien op het veld en gun ons ook eens iets aub!!!

15   3  
Dun Diëe

Dat de spelers als een stel zoutzakken in het veld staan is zowel hen als de trainer aan te rekenen. Moet de Graaf de laan uitgestuurd worden? Dat niet. Natuurlijk zijn er omstandigheden die er aan bijdragen maar eerlijkheid gebied te zeggen dat hij hier wel verantwoordelijk voor is.

Grote probleem is: hoe zit het nu met die overname? Het is al veel te lang veels te stil. Zijn er toch weer honderden lijken uit de kast gedonderd? Heeft die Amerikaanse partij hun bod zodanig verlaagd dat de grote drie niet meer met hun in zee willen gaan? Neem aan dat de bal in deze nog (lang) niet bij de club raad ligt. Maar een update wat betreft de stand van zaken zou wel erg wenselijk zijn. Als er niks aan de hand zou zijn zouden we al wel wat hebben gehoord. Het godsakkes bijna december!

35   5  
Judge M.

Heel leuk dat Banzuzi onze rijzende ster is maar als hij net als gisteren minstens 3 mogelijke kansen verprutst door voor eigen succes te gaan, laat hem dan nog maar even met de O21 meedoen..

46   5  
Amarilla Negra

Ik ben zo te zien de enige hier maar ondanks dat die Cagro natuurlijk geen Haye is, speelde hij de bal wel een aantal keer goed tussen de linies naar voren, en probeerde hij de aanvallers nog eens te bereiken. Ik vond hem meer toevoegen dan Azzagari, die zowel verdedigend als aanvallend naar mijn mening echt niks toevoegt.

28   5  
Ric

Snap die misplaatst opmerkingen op Cagro ook niet. Een aantal prima ballen tussen de linies door naar de juiste kleur.

13   17  
Scheppioni

Gewoon lekker mashart, antonia en rutten opstellen Ed, dan gaan we er maandag met 4-0 af !!! De gelatenheid is nu troef ipv Schuppen !!!

9   2  
NuFfNie

Malone had het spel waar hij vorig jaar zoveel kritiek op kreeg. Dit seizoen was zijn spel duidelijk beter geworden. Jammer dat hij de verdediging niet op sleeptouw neemt. Verdediging vond ik dramatisch, waarbij ik denk dat de 2 backs gewoon niet beter kunnen, maar Bakker beter moet.
Azzagari was niet om aan te zien, net als de Rooij.
Als iedereen als een zoutzak over het veld beweegt, dan hebben Haye en Seuntjes ook problemen. Haye gaat te veel lopen met de bal en raakt deze te vaak kwijt. Seuntjes kan het allemaal niet belopen, maar hij moet die jonge honden om hem heen aan het werk kunnen zetten, maar dan moeten die wel een idee hebben waar ze mee bezig zijn. Waarom zet je Van Schuppen op het middenveld en Seuntjes in de spits?
Alleen als Haye een combinatie aanging met Seuntjes zagje dat ze elkaar begrepen. De rest voetbalt zoals Kestens, acties zonder enig idee of zoals de Rooij, lekker verstoppen en gokken op je medespelers.

9   44  
Johnny1912

Ik weet zeker dat De Graaf nog geen ei kan bakken! Wat een mislukking die jongen, kan het elftal niet eens motiveren en met een plan het veld in sturen.

Taak 1 van nieuwe eigenaren: De trainer die het slechtst presteert met NAC deze eeuw vervangen!

21   3  
Dbare

Kunnen we gewoon voortaan na zulke wanvertoningen geen poll MOTM meer doen.
Dat zou suggereren dat er iemand was die iets goeds deed nog.

29   10  
Zlep

Helemaal eens met Marinus. Kijk nu waar Martinus Dijkhuizen en Rob Penders staan. Nee de NOAD supporters schreeuwen alweer om een nieuwe trainer, lachwekkend! Niemand krijgt de tijd om te bouwen bij ons NAC. En die zogenaamde NOAD supporters, die zijn het echte probleem. Bij iedere tegenslag roepen zij om een nieuwe trainer. Edwin de Graaf moet het doen met een kwalitatief mindere selectie t.o.v. vorig seizoen. Ik baal ook enorm van de gang van zaken bij ons NAC. Het mis management, gruwelijk pijnlijk, dat een club met zoveel trouwe supporters zo wordt verkwanseld. Dat doet pijn, maar iedere keer roepen om een nieuwe trainer is niet de oplossing.

8   5  
Bredafun

Moeten we hier nou punten voor gaan geven? Schei uit astemblief zeg!
Stelletje stumpers zijn t!

17   6  
Dos

Nr. 20 heeft helemaal gelijk, iets wat ik ook al jaren roep.
Rust in de tent, de mensen die er zitten het vertrouwen geven en niet iedere keer weer roepen om het hoofd van een trainer of speler. Wat heeft dit ons gebracht? Juist ja, de plek waar we nu staan.
Duimen dat de overname iets hierin verandert.

Overigens wel goed om te weten dat John 1912 een eitje kan bakken.

Fijne avond allemaal.

12   19  
Frank

Voor iedereen hier die vindt dat je niet van trainer moet wisselen: wat heeft de Graaf dit seizoen gebracht dan? Wat is zijn meerwaarde?

Of zit zijn waarde in dat hij relatief gi sloop is en een mislukt seizoen toch al ingecalculeerd is en we alleen maar schade willen beperken??

31   4  
Martinus

Je kunt de vraag ook omdraaien. Wat hebben de afgelopen pakweg tien wisselingen van trainer ons gebracht?

19   6  
Kipiani

Als je als RvC of grote of kleine aandeelhouder, na de ellende waar NAC sinds de zomer verder in is verzopen, met een stalen smoel Manders en Lex jr. laat zitten i.p.v. ook onmiddellijk buiten te bonjouren krijg je meer problemen.
Het is intern bij NAC bekend dat Schoenmaker als scout en lid van het technische hart ook andere klanten in de voetballerij heeft en het werk waar NAC hem voor betaald elders, zonder fatsoenlijke en ethische geheimhoudingsplicht, aanbiedt en bespreekt via tussen personen, makelaars en andere duistere snuiters.
Iedereen weet het, maar bij NAC kan dit gewoon.
Dan heb je inderdaad geen backs en geen spits, waarmee de vrije val in het ravijn voorkomen had kunnen worden.

17   2  
sam

Zolang je als club investeert in transfer vrije spelers zonder wedstrijd ritme en als je als club ieder jaar 22 nieuwe speler 's ergens vandaan moet halen doe je het niet goed.

11   11  
Tip

@Kipiani. Als het klopt wat je schrijft dan is dat zeer ernstig. Maar kun je deze zware beschuldiging hard maken ? Ik ben het eens met @Nummer20 en @DOS. Het enige mooie aan NAC is nog het NAC museum. De enige redding is met een nieuwe eigenaar een nieuwe start maken. Goed weekend allemaal.

8   3  
GeelZwarHart

Man of the match. Lol.

9   6  
Scheppioni

Eerder wat ergenis nu Geelzwarthart !!
Ik kan dit moeilijk verkroppen de laatste twee wedstrijden en dat wordt gezien NAC nu nog misschien 1 puntje tot de kerst met wat hoop, vreselijk !!!

12   7  
Bredafun

Deze trainer ga het niet redden!…….

10   5  
steven73

Ik heb niemand een cijfer gegeven dat verdienen ze niet eens. Zelfs Olij niet , die had zijn team genoten in de rust de huid vol moeten schelden, die hadden huilend het veld moeten betreden. Dan die Banzuzi , wat ziet iedereen daar in. Is nu echt nog te licht. (had ik Adilehou voor gebracht) En Azzagari ga alsjeblieft naar de amateurs. Kotzebue in alle minuten nog geen knikker geraakt.De nieuwe aanwinst ook zonder PASSIE wat gek is als nieuweling. EN waarom speelt agougil niet gewoon. Het word echt steeds moeilijker om hiernaar te kijken. continu een kant opdraaien waar het veilig is. zo win je nooit een wedstrijd. Sla eens 1 schijf over en speel sneller naar voren.

14   4  
Nonkel Frans

@Kipiani als de Haagse Scout Lex jr echt zo werkt dan mag BNdeStem aan de bak met een onderzoek.
Wachten tot manders namelijk iets doet aan dit soort misstanden zal wrschlk niets opleveren. Bij gebrek aan leiderschap ligt de corrigerende taak dan maar weer bij de media. Helaas.

19   8  
Ivo

@Bsiderats
Wordt het niet eens tijd voor een overname update? App, Mail, bel, ga langs, ga voor de deur liggen, maar accepteer niet dat je geen antwoord krijgt.

Onze club gaat zo kapot.

14   6  
D’n opletter

@Ivo, wat houd je tegen om zelf langs te gaan??

10   4  
Nacman

Ik hoop dat het snel rond is met de nieuwe eigenaar van NAC.
Zijn adviseurs zullen ook wel gezien hebben dat de organisatie die et nu is bij NAC totaal amateuristische is van de top tot het veld.
Er zal een totaal nieuwe bestuursstructuur moeten worden opgezet.
En een totaal nieuw elftal en staf daar omheen worden neet gezet.
Niemand van dit elftal kan mee in de eredivisie.
Nieuwe eigenaar veel sucses wijsheid en geld voor ons NAC.

7   11  
Dutchbird

We doen alsof de Graaf ooit is binnengehaald als ervaren trainer/coach. De Graaf was door de vechtpartij met Gorter bij ADO op een dood spoor beland. Hij werd opgepakt door zijn Haagse maatje Maurice Steijn en mocht als assistent bij NAC aan de slag. Toen Steijn er met de kas vandoor ging was er geen geld meer voor een opvolger en koos sukkelaar Manders voor Edje.

Kortom het was niks, het is niks en zal nooit iets worden met Edje de Graaf. Op basis waarvan zou je verwachten dat het wel een prima trainer is? Één lichtpuntje: omdat er geen geld was moest hij spelers van Jong NAC inpassen (of zat Lurling daarachter?) en dat ging best aardig. Weliswaar het horten en stoten maar dat zie je ook bij de Jong ploegen van Ajax, PSV, AZ en Utrecht.

We zullen het met Edje moeten doen. Pas als er heel misschien ooit een nieuwe aandeelhouder komt is er kans op vervanging. Het duo Hellemons/Lurling is overigens een prima alternatief maar daar gaat onze Haagse sukkel nooit voor kiezen.

6   23  
Scheppioni

Overname zit muurvast, op zijn vroegst pas maart 2022, men zit verre van op 1 lijn !!!

9   16  
Scheppioni

Steeds meer sponsoren geven er ook de brui aan en dat was al dit jaar heg geval, nu nog meer want de onzekerheid en liegende ad is men spuugzat !!!

20   9  
Bredaaaa

De Graaf heeft gewoon een normale opstelling gemaakt. Hij zegt altijd zinnige dingen voor en na de wedstrijd. Hij weet precies hoe hij van mindere spelers ( azzagari, mashart, malone) kerels kan maken. Maar ja. Hij speelt zelf niet de wedstrijden. Op trainingen geven ze alles. Spelen ze bijna op eredivisie niveau. Dat zijn de verdiensten van de Graaf. Nu moet zich dat nog vertalen in de officiële wedstrijden. Je zal zien dat met 2 gerichte aanwinsten (linkervleugel en spits) NAC mee zal doen met plek 8 tm 10. Dus de playoffs kan nog steeds.
Trainers als solskjear, nuno sneuvelen en de Graaf niet. Toeval? Nee. Hij doet het met het materiaal wat hij heeft gewoon prima.

21   2  
Dutchbird

Overnames zitten nooit muurvast.

Als de DD achter de rug is en de kandidaat wil nog steeds dan moet deze komen met een binding offer. Als dat er niet komt is het over en kunnen de huidige aandeelhouders aan de slag met de nr.2.

Als de nr. 1 kandidaat geen binding offer uitbrengt kun je als aandeelhouders net doen of het muurvast zit maar dan ben je alleen maar bezig met uitstel van executie want de kandidaat wil de aandelen niet langer overnemen.

De huidige aandeelhouders komen er achter dat, als het met de nr.1 niet lukt, de overname waarschijnlijk is mislukt. Elke volgende kandidaat zal immers heel diep gaan spitten tijdens de DD om vervolgens met een heel laag binding offer te komen. Lager dan het bod van Project076. Maar die kandidaat willen de huidige aandeelhouders niet, want daar zitten die verschrikkelijke supporters achter.

De overname zit volgens mij niet muurvast, de enige die muurvast zitten zijn de huidige aandeelhouders. Voor lange tijd want in het bedrijfsleven zie je dat er pas na vele jaren weer een nieuwe verkooppoging wordt ondernomen.

18   19  
Nico

Zoals al vele jaren zijn die KUT3 HET

HELE GROTE PROBLEEM:

Wim van Aalst, Paul Burema en Rob van Weelde!

17   22  
den hulk

wanneer komen lokhof en van hooydonk

14   6  
Belgische Naccer

Het gaat helaas toch weer dezelfde kant op als vorig jaar.

Geen idee in het spel.
Geen inzet.
Geen fitte ploeg.

En het wordt helaas iedere week slechter.
Net zoals vorig seizoen onder koekenbakker Steijn.

Hadden we Hyballa maar gehouden. Dat was een prima trainer voor NAC. Maar hij moest plaats maken voor het vriendje van Manders: Steijn. Kijk hoe diep onze club is gezonken. Onderkant KKD. Meer zit er niet in momenteel. Dat is de keiharde waarheid na tal van onkundige mensen aan het roer met net zoveel onkundige beslissingen. Het grapje Steijn heeft nu bij elkaar ongeveer 5 a 6 miljoen Euro gekost.

2,5 miljoen inkomsten van Van Hecke down the drain (er staat geen enkele waarde meer op het veld, ondanks De Rooij...) en verder voor zeker 3 a 4 miljoen potentieel GRATIS de deur uit, met Riera, Van Hooijdonck, Schouten, Monsalve, Noblejas die ze allemaal gratis hebben laten lopen. Daarboven op nog de diverse belachelijke afkoopsommen voor Steijn, Immers etc. Ik denk dat ik het nog voorzichtig inschat met 6 miljoen.

En nu zijn ze blij dat ze misschien een bod krijgen van 4 of 5 miljoen...wat een koekenbakkers. NIemand gaat 4 miljoen betalen voor wat er nu rondloopt in Breda. Je koopt de naam NAC, voor wat het ooit was...een club waarvoor iedere tegenstander met knikkende knieen voor naar Breda kwam.

Maar dat is inmiddels bijna 20 jaar geleden...
We hopen al jaren op een wonder, van mij mag het komen. Want voor het voetbal hoef ik na Hyballa niet meer te komen. Het is niet om aan te zien en het tegenovergestelde van wat NAC zou moeten zijn.

11   1  
Wanny

Met Hyballa hadden we er nu exact hetzelfde voorgestaan. Als het een zootje is in de organisatie, maakt het niet uit wie je aanstelt als trainer.

8   2  
Chris W.M.

@Scheppioni

Sinds wanneer vallen de feestdagen rond maart 2022? Rond de feestdagen verwachten/hopen ze dat alles rond is namelijk.

19   2  
ArnoldUno Breda

Ah, de trainer gaat geleidelijk aan weer de kop van jut worden zie ik. Zo ken ik mijn opportunistische medesupporters weer. Dat de Graaf onder de meest lastige omstandigheden ooit moet opereren wordt voor het gemak maar even vergeten. Het is tenslotte gemakkelijker om hem als 'zachtgekookt eitje' te kwalificeren.

15   1  
Fritske d'n Olifant

We kunnen hier nu wel allemaal Edwin de Graaf gaan affikken of individuele spelers, maar dit soort wanprestaties komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. De selectie van NAC is heel smal. Bij een paar blessures speel je al met een half jeugdelftal. We mogen God op onze blote knietjes danken dat we Olij en Haye nog hebben anders had het er nog veel slechter voor gestaan. We hebben in elke linie in principe 1 sterkhouder maar als die uit vorm zijn dan lijkt het wel of de rest ook mee gaan in de malaise. Natuurlijk is het dan belangrijk dat er een trainer voor de groep staat die het zooitje eens een schop onder hun reet geeft, maar wat kun je verwachten dat als je een onervaren assistent voor de groep zet? En gaat zo'n schop überhaupt werken? Daar heb je voetbalknowhow, kennis en ervaring voor nodig in je organisatie. Met wie kan De Graaf nu klankborden dan? Hans Visser en Teun die nog nooit een eerste elftal hebben getraind?

De vergelijking met Dijkhuizen en Penders gaat volledig mank. Die werken namelijk wel in een fatsoenlijke voetbalorganisatie met een visie en mensen in de club die dat uitdragen. Natuurlijk is de druk van publiek en media in Eindhoven en Kralingen veel lager dan in Breda, maar dat vind ik geen excuus om niet ieder weekend het beste uit jezelf te halen als speler. Supporters hebben het recht om zich te laten horen als er met de pet naar gegooid wordt en ook de media mogen schrijven dat het slecht is na weer de zoveelste wanprestatie. Je moet daar als topsporter tegen kunnen.

Het probleem bij NAC is dat er intern een totaal gebrek aan organisatie is waarbinnen de huidige staf moet functioneren. Er is in de RvC geen Commissaris TZ. Er is geen TD. En rondom de staf zitten mensen die totaal ongeschikt zijn voor hun positie. Wie houdt elkaar nu scherp en wie zorgt er voor een prestatiecultuur die hoort bij het bedrijven van topsport? Kijk eens naar Volendam. Daar is Jonk het uithangbord van, maar die functioneert daar in een omgeving die hem in staat stelt om bepaalde prestaties te leveren. Als je Jonk naar NAC zou halen dan zou hij het niet veel beter doen dan De Graaf.

Met ander worden, De Graaf wegsturen is nu niet de oplossing.

9   5  
Ivo

En dan willen die K3 nog geld vangen voor de failliete boedel.....

Hoe achterlijk kan je zijn?

9   7  
Ouwe Spionkop

Ik moet het eerst nog zien dat er een overname komt deze winterstop.
Als dat niet geval is dan glijden we nog verder af.
Denk bv aan nieuwe contracten voor de talentvolle jeugdspelers en lang vastleggen Haye.
Is het niet eens tijd dat de supportersorganisaties (bv clubraad) verhaal gaat halen bij de grote 3?

4   1  
Badeend

Vrijwel helemaal eens met Fritske d'n Olifant. Dit jaar is EINDELIJK echt een tussenjaar, wat al zo vaak zovele jaren eerder benoemd is, maar nooit daadwerkelijk is uitgevoerd:

1. Altijd werden er toch weer allerlei - op niets gebaseerde verwachtingen rondgestrooid.
2. Nooit werd er écht afgebroken en gebouwd aan een nieuwe organisatie.

Smulders, Eisenga én Manders waren allemaal 'hard bezig met een technisch beleidsplan' maar niemand heeft daar ooit iets van teruggezien. En steeds waren er weer redenen en 'argumenten' waarom dat zo was. Nu is het weer 'de overname'.

Het wegsturen van De Graaf heeft inderdaad nul zin en slaat ook nergens op in de huidige situatie. Nu voorzie ik de usual suspects die dan gaan roepen 'het wegsturen van zoveel trainers had toch zin, volgens #teamTon?' maar die vergeten even voor het gemak dat we nu in een heel andere situatie zitten dan een half jaar geleden. Maurice Steijn (en Manders) waren bezig om alles maar dan ook alles rondom NAC vol de shyte in te rijden en met deze mensen aan het roer had er binnenkort gewoon geen NAC meer bestaan. Steijn was en is een totale mismatch met alles waar NAC voor staat en heeft in de positie van TD en trainer de hele club naar de klote gewerkt. Daar was niet veel voor nodig, want het was al een grote janboel, maar dat we die man kwijt zijn, is uiteindelijk een zegen voor heel NAC.

Nu nog bouwen. Ik ben benieuwd.

Waar ik trouwens ook al een tijdje benieuwd naar ben - is er iemand die met kennis van zaken en een serieus onbevooroordeeld oog naar de jaarcijfers heeft gekeken? Ik hoopte op een gedegen analyse van DROL zoals ook eerdere jaren het geval, maar ook die heb ik nog niet gezien. We kunnen niet het gehele verlies van de inkomsten van onder anderen Van Hecke wegschrijven onder de post "onvoorzien (door corona)", toch?

Ik heb zelf echt te weinig kaas gegeten van jaarrekeningen, maar ben wel heel benieuwd naar de mening van een 'expert'.

3   1  
scheppioni

Je hebt het vaak bij het juiste eind Chris wm, ik hoop het nu voor onze clubke ook, maar heb toch serieus begrepen dat er een flinke kink in de kabel zit en moet het nog zien van wat ik vernomen heb ...... Zoals in de laatste jaren is het onderlinge verstandhouding wel vaker niet op 1 lijn geweest tussen de kapitaal krachtige NAC figuren !??
Ik mag het hopen Chris !!

7   2  
Chris W.M.

@scheppioni

Na het persbericht dat er exclusiviteit met 1 partij was, was de volgende stap het boekenonderzoek. Die cijfers waren eind oktober inzichtelijk voor de geïnteresseerde partij, normaal gesproken zou dat niet tot de dag van vandaag moeten duren. Aangezien we vanuit BN DeStem, De Rat, B-Side Rats of wie dan ook nog niets gehoord hebben dat het nu bij Stichting NOAD ligt ( de lijntjes met die stichting zijn erg kort), moet het haast wel zo zijn dat het final offer wat is neergelegd lager is dan de adh hadden verwacht of op hadden gehoopt. Manders heeft op de forumavond aangegeven dat alle adh (op 1 na) akkoord waren over een minimale verkoopprijs. Daar zal het bod waarschijnlijk onder zitten, anders hoeft het echt niet zo lang te duren.

En wie weet, speelt het hardnekkige gerucht dat nu de ronde doet dat er helemaal geen overeenstemming met Bologna was over de opleidingsvergoeding voor van Hooijdonk ook wel een rol....

6   1  
scheppioni

@ Chris wm
Jezus zeg, dat meen je niet betreft opleidingsvergoeding al waren we daar ook al argwanend over !
Hopen dat dit wel goed komt anders is het de zoveelste mispeer van onze ad, dat is echt zum kotzen !

5   4  
Wanny

Als de boeken eind oktober beschikbaar waren, kan het makkelijk dat het onderzoek nu nog volop loopt.

Als potentiele koper ga je eerst eens alles doornemen. Dan ben je zo 1 a 2 weken verder. Dan ga je vragen stellen. Die zal NAC moeten beantwoorden. Ben je weer zo een week verder. Antwoorden leiden weer tot aanvullende vragen. Etc etc.

De koper zal hier ook wel één of meedere consultancy firms op hebben zitten die dit onderzoek voor hen doen. Die jongens worden betaald om dingen boven water te toveren die geld opleveren, dus die gaan echt wel tot het gaatje.

9   3  
Mo

@ Wanny

Die K3 willen van de investeerders miljoenen ontvangen voor GEBAKKEN LUCHT! En daar trappen die gasten niet in. Dusss..... klooien we ws zo nog jaren door!

0   0  
Joop

Niet alleen nac wordt kapot gemaakt maar heel Nederland gaat eraan jammer erg jammer meer heb ik niet te zegge

0   0  
Dutchbird

@Wanny
je vergeet dat een due dilligence naast een startdatum ook een einddatum heeft. Meestal drie weken na de start (die half oktober lag). Zo'n due dilligence team staat direct in de startblokken en hanteert een strakke planning zodat ze voor de gestelde einddatum klaar zijn.

Dat er nog geen rook uit de schoorsteen komt betekent dus dat er zaken zijn gevonden (lijken in de kast van Manders) dien een aanzienlijk veel lager eindbod (binding offer) rechtvaardigen. Dat zou kunnen verklaren waarom de drie meerderheidsaandeelhouders niet langer op één lijn zitten.

Het gerucht dat is er is geknoeid met de tijdige aanbieding aan Sidney van Hooijdonk is meer dan hardnekkig. En dat sluit dan ook aan bij de pertinente bewering van Pierre van Hooijdonk (in Studio Voetbal van enkele maanden geleden) dat er na de due date nooit een aanbieding is geweest van NAC. Waarom zou Pierre niet de waarheid spreken? Hij en Sidney hebben er geen enkel belang in. Of er nu wel of niet een aanbieding is geweest maakt voor hen niet uit.

Voor een overnemende partij daarentegen wel, want als NAC (Manders) valsheid in geschrifte heeft gepleegd kan de overnemende partij door Bologna gedwongen worden om het geld later terug te betalen. Dat verklaart waarom zo'n overnemende partij heel minutieus op zoek gaat naar de harde waarheid en blijkbaar heeft Manders die niet kunnen bieden. Dus zitten de grote drie voor het blok want ze moeten kiezen tussen:
A) dat veel lagere binding offer accepteren of
B) dat bod niet accepteren en aan de slag gaan met de nr.2 (die ruikt dat er stront aan de knikker is en dus ook met een laag binding offer zal komen) of
C) het hele overnameproces voor tenminste 3 jaar in de ijskast zetten.

Geen van deze drie opties is aantrekkelijk voor de grote drie maar we hoeven geen medelijden te hebben want ze hebben zelf Manders aangesteld als AD.

Laad alle berichten na dit bericht in