Wij gaan niet opzij

Man of the match: NAC - PSV

Temminho

NAC staat in de kwartfinale van de KNVB beker. Mede door goals van Boussaid en Ivan Ilic won NAC met 2-0 van PSV. Aan jullie wederom de vraag wie de beste speler was gisteravond.

B-Side Stats: NAC - PSV (914 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
N. Olij
-
R. Schouten
-
R. Riera
-
J. van Hecke
-
P. van Anholt
-
A. Verschueren
-
M. El Allouchi
-
H. Dogan
-
Y. Azzagari
-
J. van der Gaag
-
S. van Hooijdonk
-
L. Ilic
-
I. Ilic
-
O. Boussaid
-
O. Boussaid
8,0
I. Ilic
7,1
L. Ilic
6,7
H. Dogan
6,9
M. El Allouchi
6,9
A. Verschueren
8,8
P. van Anholt
7,6
J. van Hecke
8,8
R. Riera
8,3
R. Schouten
7,5
N. Olij
8,2
S. van Hooijdonk
6,4
J. van der Gaag
6,6
Y. Azzagari
7,0
Bron:
B-Side Rats
53 Reacties
156   1  
Henri

Het wordt tijd dat de TM van NAC het contract gaat openbreken van Verschueren. Deze jongen toont in alles wat voor NAC staat en is de meest mulitifuntionele speler binnen de selectie. Als ik in BN/DE STem lees dat NAC aan het eind van het seizoen wel twee ton voor deze speler kan vragen zakt mijn broek af. NAC zal nu financieel in hem moeten investeren met een voor NAC begrippen topsalaris zodat er bij een eventuele transfer ook echt een voor NAC begrippen toptransfer van kan worden gemaakt. Want als ze bij NAC hun beste spelers voor enkele tonnen de deur uit laten lopen kunnen ze beter stoppen. Daar bouw je geen vermogen mee op. Het beste is hem fiancieel en sportief perspectief te bieden in Breda.

86   4  
NaccieNAC

Vind dat deze overwinning niet individueel beoordeeld hoeft te worden. Het hele team krijgt van mij een dikke 10!

60   5  
Wolfmanjack

Sorry mannen. Boussaid zijn naam staat er twee keer in. Van Hecke en Riera. Wat een klasbakken zijn dat. Allebei een 9.

22   0  
Kopspion

Het hele team en de aanhang!

33   3  
Breda 1965

Het was geweldig ,het hele elftal.Zet dit aub voort.Lang geleden dat ik trots was op NAC.Overigens krijgt hyballa van mij alvast een 9,ik hou wel van druktemakers,ik denk dat dit een goeie combinatie wordt met willem.Wat een wedstrijd zeg,ongelovelijk

7   53  
D’n opletter

En WEER kan er niet op de technische staf gestemd worden! @BSR, waarom niet????

31   4  
Piet

Vannacht samenvatting eens terug gekeken en laten ze alleen alle aanvallen van PSV zien. Als je dan wedstrijd niet gezien hebt denk je echt dat nac is goed weggekomen. Als je zo rest van jaar voetbalt word je kampioen. Want de rest kan er ook niks van. Echt een goede wedstrijd gezien. Het enige wat er is psv wil wel voetballen en dat is dan voor nac makkelijker.

60   1  
Ouwe Spionkop

Willem Weijs 10

Wat een meesterzet om Verschueren op 10 te zetten!
Die aanval net voor de rode kaart: aanval niveautje Barcelona in hun beste tijd!

50   2  
Tombola Breda

Wat een heerlijke pot. Lang geleden dat ik zo schor ben thuisgekomen na een wedstrijd. Het voelt goed om opportunist te zijn.

Verschueren heeft wederom een zeer belangrijke rol gespeeld. Aanjager,stofzuiger,constant aanspeelpunt, Duracell konijn. Hij begint een beetje op de Dirk Kuyt van NAC te lijken.

Olij ook weer stabiel als altijd. Prachtige redding op een schot van 2 meter afstand. Kattenreflexen.

Achterhoede ook weer solide. Van Anholt af en toe een paar slippertjes. Maar je merkt dat iedereen voor elkaar knokt. Bij balverlies klapt iedereen er meteen op. Schouten 2e helft top! En fijn dat Bossaid eindelijk zijn lang verwachte doelpunt mocht maken. Door sommige denigrerend 'de mug' genoemd. Maar ondertussen gewoon een belangrijke speler geworden. Ja hij moet iets minder pielen. Ja zijn corners moeten beter. Maar hij maakt het tegenstanders toch keer op keer erg lastig.

Ook heb ik veel op Dogan gelet. Ik ben benieuwd met wat voor opdracht Weijs hem het veld in heeft gestuurd. Dogan is gewoon een hele slimme speler. Hij is niet het type wat constant heen een weer sprint of voor het doel blijft hangen. Maar hij maakt hele slimme looplijnen. Weet vaak uit de rug van de tegenstander te lopen. Hij is veel belangrijker dan dat velen hier doen geloven.

16   3  
Buurman

Allemaal goed-zeergoed. Wel doortrekken tegen Eagles. Hyballa vond ik in studio sport altijd goed analyseren. Apart. Zijn loopbaan, zie Chris W.M. , vind ik juist niet zo indrukwekkend. Wat je hoort geeft hij wel goede trainingen maar heeft hij veel conflicten. We gaan het zien. Eerst de Eagles pakken nu.

156   1  
Henri

Het wordt tijd dat de TM van NAC het contract gaat openbreken van Verschueren. Deze jongen toont in alles wat voor NAC staat en is de meest mulitifuntionele speler binnen de selectie. Als ik in BN/DE STem lees dat NAC aan het eind van het seizoen wel twee ton voor deze speler kan vragen zakt mijn broek af. NAC zal nu financieel in hem moeten investeren met een voor NAC begrippen topsalaris zodat er bij een eventuele transfer ook echt een voor NAC begrippen toptransfer van kan worden gemaakt. Want als ze bij NAC hun beste spelers voor enkele tonnen de deur uit laten lopen kunnen ze beter stoppen. Daar bouw je geen vermogen mee op. Het beste is hem fiancieel en sportief perspectief te bieden in Breda.

15   0  
fvf6

Hele goede wedstrijd er werd voor elkaar geknokt. Nu hopen dat ze dit goede gevoel meenemen naar de kkd , dan is er nog van alles mogelijk.
Vooral na de 1-0 werden de ruimtes die psv achterin gaf goed belopen en benut. Klasse NAC!!!!!!

53   1  
Gman

De eerste die Verschueren op 6 of rechtsback zet gooi ik de singel in. Prachtig zo deze rol als Lex immers in zijn Feyenoord dagen. Keihard vooruit verdedigen.

Contract verlengen als ie dit niveau lijkt vast te houden komende wedstrijd. Klasbak.

Van Hecke extreem goed weer. Waar haalt ie het vandaan?? Geweldig.

Olij blijft punten pakken, paar grote kansen pakt deze gozer gewoon. Held!!

14   2  
Baosje

ik heb iedereen gewoon een DIKKE 10 gegeven...kan er niets meer , maar zeker niets minder van maken

sorry.... ;-)

32   1  
Kaieschetter

Die prachtige tackle van Azzagari waarmee hij een enorme kans van psv om zeep helpt tekent voor mij de avond. Heel het team gooide alles in de strijd, JP en Riera wat een verademing! Klasse, heerlijke morning after, Hup nac en nu doortrekken!

56   1  
n@©

De ontwikkeling van Van Hecke is echt bizar. Die speelde voor de winterstop nog tegen Jong Excelsior en speelt nu een voorhoede met internationals uit de wedstrijd. Ik heb zelfs het idee dat dankzij hem het niveau van de overige verdedigers ook mee omhoog is gegaan.

9   1  
Diep Holland

Formidable

12   1  
Nonkel Frans

Het was zeker een collectieve prestatie. Team 10 Trainer en co 10 Supporters 9 .
En Tombola : Boussaid heet in onze hoek al vanaf begin Otje de Mug en dat is altijd liefdevol bedoelt. Zeker en juist niet denigrerend. Hij zoemt als een gek heen en weer. Niet altijd even effectief met eigen energie maar anderzijds blijft hij de tegenstander irriteren die hem nooit echt kan pakken. En ja hoor plots blijkt dat hij ook nog lekker en verdiend kan steken: met een leuke goal. Hij ontwikkelt zich goed. Hup Otje! Hup Nac.

24   2  
F5isdesleuteltotsucces

Ik heb ZO GENOTEN gisterenavond. Wat een partij en een strijd. Ik heb de hoogste cijfers ooit gegeven aan dit team. Iedereen minimaal een 7.

Olij, Verschueren en van Hecke kregen van mij een 9. Olij is echt de beste aankoop van het seizoen. Ik maak mij totaal geen zorgen want die gozer pakt punten. Ik zou zeggen snel contract openbreken voordat een Eredivisie club hem weg kaapt voor een paar ton.

Van Hecke, wat een held. In de 90e minuut een voorzet van Dumfries onderscheppen en daarna helemaal uit zijn plaat gaan. Wat een passie heeft deze jongen! Hij ontwikkelt zich ook erg rap! Mooi om te zien.

Verschueren op 10. Ik moest tegen Jong AZ er even aan wennen, maar dit is echt een mega zet geweest.

Ik had deze partij echt even nodig. Ik ben mega trots op onze toffe jongens!

32   1  
Baosje

@F5isdesleuteltotsucces

ik durf het nog sterker te stellen ... mét Olij was NAC nooit gedegradeerd !!!!!

11   49  
VdH

Van Hecke en Riera, man of the match 2x! Echt genoten van die 2!

En Dogan. Ajb snel transfereren. Voegt niets toe aan dit NAC

17   1  
Frans Breda

Wat een heerlijke avond was dit.
Genoten van alle spelers gisteren. Dat het bij de ene altijd wat meer rendement oplevert als bij de ander neem ik dan voor lief.

Absolute uitblinkers van Hecke, Riera, Olij en Verschueren. Tevens de heren die de basis moeten vormen voor NAC in de komende jaren.

Ik zag zojuist dat de transferwaarde van van Hecke volgens transfermarkt.nl25.000,- is.
Ik neem dan toch aan dat ze de laatste wedstrijden nog niet hebben verwerkt.

Wat een heerlijke harde verdediger met opbouwende kwaliteiten, geweldige mentaliteit en potentie. En een supercombi met Riera en Olij achterin.

27   0  
Ivo

Schouten was voor mij de verrassing. Verdedigend heel scherp, de linksvoor van PSV kwam er niet langs. Zo heb ik hem het hele seizoen nog niet zien spelen.

43   2  
Buurman

Heb geen zin in langdradige vervelende discussies, daarvoor was het gisteren voor iedereen met een NAC hart te tof. Maar als je stelt dat Dogan helemaal niks er van kan dan heb je er geen ruk verstand van. Gisteren speelde hij slim en was wel degelijk van toegevoegde waarde. Steeds dezelfde man onder schijten gaat tegen staan.

18   1  
Pizzabakker

@ Buurman

Ik dacht precies hetzelfde! Dogan speelde een prima wedstrijd. En wat een wedstrijd! Dat hebben al die thuisblijvers toch maar gemist. Hoezo geen schijn van kans tegen PSV?
Ik verbaasde me trouwens ook toen ik de samenvatting keek toen ik thuis kwam! Bijna alleen mislukte aanvallen van PSV. Ik heb toen de hele wedstrijd nog maar eens bekeken en zag dat die samenvatting geen goed beeld gaf van de wedstrijd. Net als in het stadion zag ik een erg sterk en gretig NAC!

3   79  
NacWacht

Sorry hoor, maar ik vind persoonlijk dat JP Van Hecke behoorlijk wordt opgehyped, wint af en toe een duel maar is voorderest behoorlijk slordig in balbezit en vind hem niet altijd even zeker als hij verdedigend zijn man moet staan..

21   4  
Bart

@VDH heb jij wel gekeken naar de wedstrijd?! Dogan is echt onwijs belangrijk in het spel van Weijs, maakt zoveel meters, alleen maar druk zetten. Hoe weijs speelt is gewoon de (mindere) manier van hoe Liverpool op het moment speelt! Hoge pressie en snel omschakelen. Dogan = Firmino, scoort niet bijster veel maar, doet alles voor het team! Een spits is niet meer zoals vroeger die alleen maar moet scoren, zo is ook een back niet meer die alleen maar moet verdedigen! Alles draait om teamverband.

11   1  
Vreven4President

Het hele team verdient een dikke pluim. Naast de agressievere manier van verdedigen en de vloeiende aanvallen, ben ik vooral blij om te zien dat we weer gele kaarten krijgen. Dat is toch een barometer voor een ‘over-mijn-lijk-mentaliteit’

Hup geel!

40   3  
Molenschot Loco

Over contracten open breken....begin dan maar met J.P van Hecke....die moet strakjes dan gewoon 4a5 miljoen euro opleveren wat een kalmte en rust straalt hij nu al uit...dat moet een kas succes opleveren ook Riera mag bijtekenen....Ola!!

23   0  
Janus

Fantastische pot. Iedereen een dikke voldoende. Ik ben fan van deze trainer, mag wat mij betreft snel hoofdtrainer worden als hij zijn papieren heeft.

De scheids was vandaag overigens ook een dikke voldoende, mag ook wel eens gezegd worden :)

20   2  
ibio

De verdediging is en onpasseerbaar heck geworden

25   2  
scheppioni

Van Hecke en Riera in ieder geval laten staan !

16   1  
Brabo F1

Het begint eruit te komen. Techniek was er altijd. Nu ook cohesie. Ook duidelijk: Verschueren niet op de " back " brengt NAC " back.".
Hier hebben de 18.000 coaches eindelijk hun zin. Nu de Eagles overvleugelen!

18   2  
sjef de gevulde koek

Van Hecke is wat wel al jaren gemist hebben. Als ziet hoe bv een Menno Koch de duels in ging en als je deze jongen ziet hoef je geen expert te zijn om te zien dat dit een topper is en gaat worden. Ook zijn inspeel pas is gewoon echt goed. Nee van de Hecke is zeker mijn man of the Match.

10   0  
Jos

Eigenlijk was het collectief de man of the match. Ploeg die keihard werkt voor elkaar. Complimenten voor de trainer dat je dit in een maand voor elkaar krijgt.

11   28  
Robbie Rafello

EL AL zal toch al wel in de zandbank zitten hoop ik !!
Verschrikkelijk !! De hele wedstrijd maar 2 ballen vooruit. 1e een schot over dat bijna het stadion uit was. 2e een steekballetje die een blinde nog wel zag aankomen. Voor de rest balletje naar achter in het gunstigste geval, maar anders gewoon balverlies.........

15   2  
Hart voor Errremuu

Wat een beesten zeg vooral JP die weer elke bal heeft van achter. JP contract aanbieden voor 20 jaar laat hem een clublegende worden.

3   6  
Forza 1912

VDA is een vriend van fred1.
Zijn amateurtrainers waarschijnlijk van lagere klassen.
Snappen het niet, maar wel de “van Gaal” uithangen.

4   0  
Vrouwke

Iedereen staat nu waar hij hoort te staan. Er zit een gedachte achter het spel en de spelers voelen zich hier prettig bij dat zie je aan alles. Dogan vond ik een paar weken geleden nog vrij lui. Die heeft gister echt heel hard gewerkt, het viel misschien wat minder op maar hij zette continu druk, had hele goede looplijnen. Hij is heel belangrijk in het spel wat nac wilt spelen. Willem heeft dit heel goed gezien. Hetzelfde als Verschueren op 10. Die heeft longen als een paard en is continu in beweging dat is moeilijk te verdedigen

11   0  
Ric

Als je ziet hoe riera en van Hecke elkaar helemaal opjutten en gek maken bij elke goede tackle, blok, gewonnen kopduel etc. Hoe fel ze zijn bij overtredingen op medespelers etc... dan zit ik daar enorm van te genieten op de tribune en steekt het mij onwijs aan om ook los te gaan. Het doorjagen van Arno idem!! Dat doorjagen een groot compliment voor Willem. 2 man op de middellijn bij een corner. Daar vraag ik al jaren om. Groot compliment voor de trainer!!

10   1  
Dutchbird

Mannen bedankt voor de geweldige avond. (Mannen = Weijs en zijn staf + het team). Collega supporters ook bedankt, want het lukte om met 12.000 man meer herrie te maken dan met 18.000.

9   1  
Judge

Veel mensen zeiken op Boussaid, ik vind het een verademing dat er tenminste 1 iemand met veel lef en creativiteit voetbalt bij NAC.

Van de Hecke was Super, ook genoten van Verschueren en Riera.

HUP NAC

9   20  
Fred1

@ Buurman, ik heb er dan dus Helemaal geen ruk verstand van, we zijn het vaak met elkaar eens maar deze keer niet.
Ik vind Dogan er echt geen ruk van kunnen, en is geen teamplayer kan geen bal aannemen, is niet snel , heeft een waardeloze pass, kan niet springen laat staan koppen en verricht weinig arbeid en ontwijkt elk duel.
Is niet meer dan een ordinaire balletjes afwachter die anderen het vuile werk laat doen.
Was gisteren gewoon de handrem op het geheel, en hield het spel enorm op.
Ik van Hooijdonk in die luttele minuten meer arbeid zien verrichten dan Dogan heel de wedstrijd.
Mooiste wat ons deze transferwindow kan overkomen is exit Dogan, past gewoon niet bij NAC.
Met een spits er bij was de uitslag trouwens nog hoger geweest.
Ik heb vannacht trouwens ook de samenvatting gekeken , was inderdaad zéér eenzijdig en bezijden de waarheid weergegeven.

7   2  
Judge M.

Eens met mijn collega hierboven ;-)

En met Henri. Wat mij betreft maakt Arno het seizoen af als aanvoerder en houdt hij die band nog wat jaartjes om de arm. Ik zie niet in wat de toegevoegde waarde van die rol voor Nacho nu nog is, zeker omdat hij momenteel met boter en suiker wordt ingemaakt voor Van Hecke..

6   3  
Am

Iedereen was goed gisterenavond.
Mochten er toch nog versterkingen dan graag voor El Allouchi en Dogan.
Dit zijn beiden spelers constant het spel vertragen. Hiervoor graag balvaste spelers met snelheid en scorend vermogen.

8   3  
Chie

1e goal: Hecke op El Allouchi , schitterende aanname, pass op Verschuren, schitterende aanname, pass op Boussaid goal!

Mooiste aanval (rode kaart): boussaid op verschuren op El Allouchi op boussaid.

El Allouchi speelde een puike wedstrijd! Net als Dogan.

De broertjes Ilic waren de enige dissonanten. Die moet veel soberder gaan spelen. Ivan maakte veel goed met zijn goal, maar even daarvoor nog knullig balverlies en door FOX uitgeroepen als zwakste schakel van NAC.

3   0  
Nonkel Frans

Lees zojuist in BNDESTEM - Riera wil blijven. Bravo! Houd vast deze kanjer.

1   1  
Maarten

Riera zijn we aankomend seizoen alweer kwijt. Van begin af aan erg onder de indruk zo ook Olij en van Hecke.

1   1  
Scheppioni

Voordat we nu alle conclusies loslaten hier betreft el allouchi en dogan, eerste helft tegen p$v was zwaar onvoldoende, tweede helft met name ma de 1-0 van beide wel voldoende ! Kortom enorm wisselvallig, dodelijk voor de pot tegen kowet, gelukkig staat de cv duo en keeper als een huis bij ons NAC !!

7   8  
Fred1

@ Scheppioni als we spreken over de zwakste schakels dan zijn dat toch Dogan ( met afstand ) en de broertjes Ilic die soms de meest vreemde onverwachte fratsen uithalen.
Elalouchi vind ik dit seizoen en zéker tegen PSV de revelatie, die heeft het heel goed opgepikt en speelt nu echt effectief tussen de linies.
Nu zou ik het zonde vinden als hij vertrok, is geen schim meer van de handrem van vorig seizoen.
Mocht Bruns er bij komen dan zal Ivan Ilic plaats moeten maken denk ik.
Boussaid zou wat mij betreft ook wel wat minder overbodige acties mogen maken want zo’n actie is alleen maar balverlies en als een bezetene om moeten schakelen van aanval op verdedigen.
Ik ben benieuwd morgen en houdt mijn hart ook vast voor die idioot Kooij.

5   1  
Scheppioni

@Fredje
Toch vond ik el allouchi nog zeker te vaak nie, althans nu lijkt het zo dat de meeste NaCCer's pas gaan voetballen bij een voorsprong en morgen, tsja verklooien morgen zou echt typisch NAC zijn, dus een 3-0 zeg maar, al hoop ik op een nieuw boost NAC 2020 en op een 0-2 !! Cv duo laten staan in ieder geval !

3   5  
Fred1

@ Scheppie, vind het nu achterin inderdaad wel goed staan, ook beide backs.
Straks achterin Monsalve inpassen lijkt me in dit geval niet meer aan de orde.
Maar die kan ook prima op het middenveld uit de voeten hoor.
Tja zou typisch NAC zijn om morgen de boel weer te verzieken.
De Eagles hebben trouwens een verlenging in de benen zitten dus moeten we van kunnen profiteren.

3   1  
Scheppioni

Idd Fredje, daar ZOUDEN we van moeten kunnen profiteren !

1   0  
D'N Klaagmuur

Ik weet niet waar jullie naar kijken hoor, maar El Allouchi was de eerste helft echt dra-ma-tisch. Zorgde er bij elke aanval voor dat het tempo eruit werd gehaald met al die balletjes terug, weer terugkappen, nog een keer zinloos pirouetjes draaien. Heeft van alle spelers meeste balverlies geleden. Tweede helft heeft hij zijn aandeel gehad in de doelpunten, maar dan ook wederom weer zo'n achterlijk moment bij de corner bij de B-Side waar heel het elftal stond te wachten op een voorzet, hij m kort neemt en direct de bal met z'n zoveelste slechte pass verspeelt.

Leuk dat hij na 4 jaar een keer een aandeel heeft gehad in een overwinning, maar een revelatie... Lachwekkend gewoon.

Laad alle berichten na dit bericht in