Wij gaan niet opzij

Van Gangelen: "Ik zeg Kees hoe zit dat nou, is het afgeketst?"

Eddy W

Kees van Wonderen lag volgens BN deStem op pole position voor de functie van hoofdtrainer bij NAC. Toch liet de club afgelopen week weten aan Van Wonderen dat het geen brood zag in een samenwerking. Jan Joost van Gangelen belde gisteren voor de wedstrijd met de trainer om te vragen waarom de samenwerking is afgeketst.

Voor de camera van Fox Sports laat Van Gangelen weten dat Van Wonderen graag aan de slag was gegaan in Breda. "Ik zeg Kees hoe zit dat nou, is het afgeketst? Ja, zegt hij. We hebben weel gesprekken gehad, leuke gesprekken ook gehad. Ik had er wel zin in, vond het echt een uitdaging."

De reden dat het is afgeketst is dan ook niet dat Van Wonderen niet in zee wilde met de club, maar dat de club vol in zet op de ontwikkeling van Weijs. Om de interim trainer meer te leren zoekt de club een type die complementair is aan de trainer, terwijl Van Wonderen als eenzelfde type beschouwt word. "We kiezen voor iemand die anders is, die misschien wat meer complementair is aan Willem Weijs en jij lijkt misschien wel juist eigenlijk wel op hem."

Daarnaast wist de trainer nog te melden dat NAC nog maar met één andere kandidaat in gesprek was. Inmiddels heeft BN deStem laten weten dat dit vermoedelijk om Hyballa gaat.

Bron:
B-Side Rats, Fox Sports
Volgend bericht
Man of the match: NAC - PSV 53 reacties
Terug naar overzicht
16 Reacties
86    
Heksenketel

Sorry, het is niet on-topic, maar ja als je euforisch bent....

In de krant gaat het vandaag over de afgang van PSV. Bij mij gaat het over hoeveel vechtlust en wil om te winnen ik gisteren bij NAC heb gezien!

56    
Chris W.M.

Ik word hier blij van. Eindelijk lijkt er met een plan gewerkt te worden.

86    
Heksenketel

Sorry, het is niet on-topic, maar ja als je euforisch bent....

In de krant gaat het vandaag over de afgang van PSV. Bij mij gaat het over hoeveel vechtlust en wil om te winnen ik gisteren bij NAC heb gezien!

22    
Henri

Het is bovendien interessant te zien dat NAC nog meerdere trainerstalenten heeft. Met name Dingsdag schijnt zich goed te ontwikkelen en met de pas gestartte Haemhouts en Braber zit er misschien nog wel meer positiefs in de pijplijn. Ex profspelers bij de hoogste jeugdteams is een vereiste.

46    
Brecht

Onze directie ligt hier al maanden onder vuur, maar ik krijg steeds meer het goede gevoel met van den Abeele. Hij maakt wel de goede keuzes en dat na het moeten afserveren van een gehele selectie (petje af daarvoor) niet iedere aankoop meteen rendeert is niet zo gek natuurlijk. Maar ook die jongens komen eraan (Schouten, Bohui, Dogan). Heel goed dat er eerst wordt nagedacht welke trainer het beste past bij de technische staf en de spelers ipv een trainer die opgedrongen wordt door de RvC

12    
Tombola Breda

@HEKSENKETEL, helemaal met je eens. Ik lees echt alleen maar artikelen over de afgang van PSV. Dat NAC gewoon een hele puike wedstrijd speelde lijkt bijzaak te zijn. Jammer...

Het beeld wat hier geschetst wordt stemt mij positief. Er lijkt dus een plan te liggen om Weijs de komende jaren klaar te stomen voor hoofdtrainer. Daarmee binden ze één van de grootste trainers talenten van Nederland aan zich.

-8    
[email protected]©

Helemaal geen zin om na gisteren hier te zitten azijnzeiken, ik heb het liever over de wedstrijd. Maar als je eerst veel gesprekken voert met Van Wonderen en vervolgens ineens voor een totaal ander type trainer wil kiezen, dan heb je toch juist geen plan gehad en geen goede profielschets van je nieuwe trainer? Het kan toch niet zijn dat je na drie gesprekken er achter komt dat Van Wonderen ervaring mist als hoofdtrainer?

4    
T5t

@Henri

Waarom is dat een vereiste? Als je dit leest:
https://www.daardan.nl/2016/10/veel-jeugdtrainers-van-profclubs-ongeschikt-voor-de-top/
En https://decorrespondent.nl/3557/hoe-een-van-europas-grootste-voetbalrevolutionairen-het-duitse-voetbal-veranderde/314112142905-7a7be5ec dan lees je dat, hoe gek het misschien klinkt, een voetballer geen trainer maakt. Sterker nog, dat ze hele andere competenties nodig hebben om goed te renderen. Kijk naar Weijs, die nooit prof is geweest. Klopp die nooit op het hoogste niveau uit kwam enz. Oud prof moet geen vereiste zijn, kwaliteit wel. Als die samen gaan prima, maar ik heb liever een onbekende die alles uit de spelers haalt dan een oud prof die geen enkele speler beter weet te maken..

6    
Eddy W (BSR)

@[email protected],

Zoals ik het begrijp liepen de gesprekken naast elkaar. Net zoals dit tijdens een normale sollicitatie gaat met meerdere kandidaten.

Daarnaast zijn beide juist wel eenzelfde type, allebei moderne trainers net als Weijs. Met vernieuwde trainingsmethoden en met empathisch vermogen. Het verschil zit hem met name in de persoon. Hyballa is extraver, Van Wonderen is introvert. Als het een beter bij de overige staf werkt moet je uiteraard daarvoor kiezen.

6    
Harrie

@Henri, wat een onzin dat het een vereiste is om in de hoogste jeugdteams een oud prof te moeten hebben! Weijs is dus niet geschikt en Brood wel? Het kan een goede aamvulling zijn, maar niet meer dan dat.

7    
henk

Volgens de zelfbenoemde experts hier was NAC onzin aan het verspreiden en zou Van Wonderen zich hebben teruggetrokken. Gelukkig zaten de 'experts' hier er wederom naast en lijkt er een idee achter het handelen van NAC te zitten.

2    
Spitfire

@ [email protected]


Dat lijkt mij juist wel. Je stelt een profielschets op, en aan de hand van gesprekken kom je er achter of iemand binnen dat profiel valt.

Ook bij van Wonderen staan niet alle eigenschappen op zijn voorhoofd geschreven..

-1    
Joop

Gewoon hellmonds op de bank samen met weijs

-5    
Dutchbird

Als VDA tegen van Wonderen heeft gezegd dat het niet doorgaat omdat NAC een trainer zoekt die complementair is aan Willem Weijs, dan zijn dat de eerste wijze woorden die ik ooit van VDA heb vernomen. Maar als hij vervolgens met Hyballa gaat praten heeft hij er toch echt niks van begrepen, want die is van hetzelfde soort en dus ook niet complementair aan Weijs.

3    
Harrie

Hyballa heeft dezelfde zaakwaarnemer als Weijs. Kan geen toeval zijn.

2    
Harrie

Beide zitten bij Futuralis van Johan Hansma. Laat Hansma nu net heel toevallig vorige week met TVDA bij NAC O19 staan te kijken.

2    
10diego

Weijs heeft een aflopend contract.

Laad alle berichten na dit bericht in