Wij gaan niet opzij

Man of the Match: Roda JC - NAC (1-3)

Thiestemberg

Na een knappe 1-3 overwinning in Kerkrade nestelt NAC zich voorlopig in de bovenste helft van de Keuken Kampioen Divisie. Waar NAC in speelronde een tot en met drie maar weinig tot scoren kwam, werd het net in Kerkrade drie keer gevonden, waaronder een beauty van Jort van der Sande.

B-Side Stats: Roda JC - NAC (772 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
R. Kortsmit
-
B. Lucassen
-
T. Velthuis
-
Anselmo Garcia McNulty
-
F. Sanchez
-
O. Velanas
-
A. Plat
-
S. Agougil
-
E. Banzuzi
-
J. van der Sande
-
K. De Rooij
-
J. Vet
-
Charles-Jesaja Herrmann
-
M. Rutten
-
Robert Molenaar
-
K. De Rooij
7,8
J. van der Sande
8,8
E. Banzuzi
6,4
S. Agougil
6,8
A. Plat
7,1
O. Velanas
7,5
F. Sanchez
6,7
Anselmo Garcia McNulty
7,2
T. Velthuis
6,9
B. Lucassen
6,8
R. Kortsmit
7,6
Robert Molenaar
7,8
M. Rutten
6,8
Charles-Jesaja Herrmann
5,9
J. Vet
6,7
Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
NAC O16 en O18 boeken ruime bekerzege 10 reacties
Volgend bericht
Liveblog: Roda JC - NAC 221 reacties
119 Reacties
214   3  
Molenschot Loco

Ik ben nog aan het nagenieten...tuurlijk niet alles lukt maar ze hebben gevochten voor wat ze waard waren! Dat is wat wij nac supporters willen zien!!!

40   0  
boerfm-ELEP

Lekker wakker mannen........

61   43  
Livingthedream

Heerlijk dit !

Heeft er iemand slachtofferhulp geregeld voor Noad1976 en vliegertje? Mijn god wat hebben die een partij moeilijke weken achter de rug ;)

Jort en Kaj voor mij de MOTM

214   3  
Molenschot Loco

Ik ben nog aan het nagenieten...tuurlijk niet alles lukt maar ze hebben gevochten voor wat ze waard waren! Dat is wat wij nac supporters willen zien!!!

47   26  
Breda-mike

@livingthedream

Zou je die 2 namen hier niet meer willen noemen?
Anders veranderd mijn goede ochtendhumeur gelijk in een portie depressiviteit.

15   21  
Livingthedream

Excuus Mike . Excuus

81   7  
since1912

Kaj voor mij de MOTM!

Begint los te komen en gaat onze revelatie worden dit seizoen, mark my words!!!

72   0  
Denayer

Deze
Keer ga ik geen speler ophemelen maar
-teamspirit
-conditie
-felheid
Dat waren de sleutelspelers.

En de jonkies worden steeds beter die laten zich niet uit de basis spelen.

42   7  
fvf6

lekker die 3 punten , maar achterin is het nog verre van stabiel .Neemt niet weg dat er wel vooruitgang en zit . Ik hoop dat Vet een plaats krijgt in de volgende wedstrijd op het middenveld . Veel noad gezien maar met alleen noad kom je er niet een beetje slim spelen kan je ook een eind vooruit helpen . Ik wacht nog steeds op het moment dat de Rooij naar links gaat Antonia op rechts eb Velanas op 10 achter V.d.Sande

94   4  
Petrichor

Heerlijke wedstrijd, eigenlijk niemand die teleurstelde. Hermann is duidelijk nog niet zo ver als Van der Sande, maar werkt wel hard. En daar begint het toch mee.

Wat me vooral (positief) opviel was de werklust en passie van Kaj de Rooij. Niet alleen tijdens het spel, maar met name na zijn doelpunt - voor het eerst zag ik hem écht juichen, echt blij zijn. Bij zijn vorige goals sjokte hij altijd een beetje weg, maar dit deed me goed. Hopelijk kan hij dit vasthouden!

62   6  
Theoden King

Wat een heerlijke pot! Onverwacht de volle buit meenemen uit Kerkrade is een goed begin van het weekeinde.

Op de site van bn de stemmingmaker zag ik een filmpje met Van der Sande. Wat een a-typische voetbalpersoon is dat. Bescheiden, op het verlegene af. Hij voelde zich wat opgelaten door alle yells uit het uitvak.

Een verademing in een wereldje dat toch van de opgeblazen ego's aan elkaar hangt. Een dergelijke persoonlijkheid is volgens mij ook buiten het veld goed voor de balans is.

55   0  
Wanny

Molenaar en zijn staf. De juiste mensen voor de fase waarin we zitten.

Eindelijk weer spelers die 90 minuten door (kunnen) gaan.

12   4  
Jf

Een pot met perspectief maar volgende week een belangrijke pot Eindhoven is een zware tegenstander.


***: Duijvestijn werd buiten de selectie gehouden ivm aanstaande transfer. Ik denk dat Cambuur hem ziet als vervanger voor Hoedemakers.

21   103  
Mo

Als je die banzuzzi weg stuurd en vet in de plaats word het alleen maar beter

19   11  
Rubenac

Uit publiek

48   6  
Geelzwartwit

Heerlijkea pass van Velthuis op Banzuzi. Top loopactie waarbij Banzuzi ongelukkig uitkwam om te kunnen scoren. Dit maakte hij later meer dan goed met zijn inspeelpass op Vd Sande waaruit die de 0.2 kon maken. De loopactie van Kaj bij vd Sande was ook top, hierdoor kreeg Jort net meer ruimte en tijd om dei lob te doen.

De 0.3 begon bij het afjagen van Herrmann, waardoor balverlies aan Agougil die Rutten op precies de juiste snelheid en moment inspeelde. Waardoor Velanas in kon schieten. Herrmann liep nog dichter bij de goal om hem ook in te kunnen schieten (goed voor zijn man gekomen).

Teamprestatie waarbij ik het meest genoten heb van het vroeg druk zetten en de tweede bal veroveren.

Op de momenten dat balletje achterin breed en terugging zag je dat je dat niet moet doen. Roda kon dan opschuiven en het afjaag spelletje overnemen plus NAC kon dan zelf niet opbouwen omdat alles in de dekking stond door het vertraagde brede en terug voetbal. Hopelijk spelen ze de bal eerder diep dan breed. Sla het middenveld maar over als je hem niet kwijt kan. Met diepgaande Kaj en Banzuzi en vd Sande speel je conditioneel de tegenstander ook nog kapot.

Petje af ook voor de verbetering in fitheid/conditioneel niveau. Het was goed te zien dat je daar op 90 minuten ook winst mee haalt.

Ps. Juist dit jaar is ideaal voor Agougil en Banzuzi om meters te maken en af en toe fouten. Beiden een belangrijke pass bij 2 doelpunten gegeven. En gewonnen.

32   7  
Belgische Naccer

Helaas de wedstrijd moeten missen gisteren. Maar de uitslag is echt supergoed. Dit had ik niet verwacht.

Maar ik lees hier ook dat er strijd geleverd is door het hele team. Dat ontbrak tegen MVV, en het grote verschil denk ik toch Jort van der Sande in de spits ipv Hermann.

Jort ging vorige week in zijn invalbeurt ook al voorop in de strijd. Ik heb al eerder aangegeven, als Molenaar en Lokhoff er NOAD in krijgen bij deze jonge groep, dan kun je het iedereen heel moeilijk maken in de KKD.

Ook De Rooij weer prima, lees ik hier. Het is dan ook aan NAC=BREDA om Vander Sande, De Rooij etc. en andere talenten nu ook langer vast te leggen en te behouden voor NAC. En niet alles weer gratis de deur uit laten lopen zoals onder die Koekenbakker Manders.

Maar deze uitslag geeft echt wel hoop, en geeft aan dat er heel veel potentie zit in deze jonge groep. Hup NAC!

26   0  
Beter de Laat

We hebben eindelijk onze kapstok, die ook nog zijn doelpuntje maakt.

55   3  
Ric

Als je stappen wil maken voor het komende seizoen dan MOET je nu de contracten van Velanas en de Rooij al verlengen. Anders verlies je waarde in je selectie en kun je weer gaan zoeken naar nieuwe buitenspelers. Dan sta je voor t komende seizoen weer op achterstand

31   0  
Crouch87

Vond het heerlijk om naar te kijken, een hoop strijd en goed voetbal. Met kers op d'r taart de goal van vd Sande.

68   5  
Luusje

Geweldige loopactie van Hermann bij de 1-3 waardoor Velanas vrijkomt. Trekt twee man mee en is dus zo belangrijk.

25   0  
NAC4Ever

Goede wedstrijd. Er word hard gewerkt en zie prima dingen. Het hoogte punt vond ik de 0-2.

Toen we verloren van MVV vond ik dat we niet in paniek moesten raken. Ook nu moeten rustig blijven bouwen.
Maar dit was wel heerlijk om te zien.

Hup NAC!

29   1  
Krat

Ik snap de reden maar het blijft toch jammer dat de intervieuws er niet meer zijn! En helemaal na zo’n wedstrijd met toffe jongens 👍

33   7  
Nr. 20

Genoten. Er staat een team dat hoog druk zet en EINDELIJK naar voren speelt ipv van jaren afwachten en tikkie breed tactiek!
En speelt als een team dan volgevreten vedetten die niets presteren. Kortom dit team verder uitbouwen geen paniekaankopen maar enkel een aankoop als die ook graag wilt en niet een die je maanden moet optrainen. Enne voor de azijnpissers hier. We zullen zeker ook nog slechte potten zien en als je zo speelt met vizier naar voren en naar voren spelen ja dan komt een bal weleens niet aan. Is namelijk ook risicovoller dan die afschuwelijke tikkies breed waar we jaren naar hebben zitten kijken. Verder was iedereen prima ja ook onze linksback. Maar vooral ook compliment aan Agougil en Banzuzi beide gaan steeds beter spelen en dat moet je koesteren ipv lopen af te zeilen!!

12   54  
Cees-2

Wat zijn we het toch "plots" eens over De Rooij! Zomaar, ineens. Haast alles wat tot eergisteren over hem werd geschreven, kan "ineens" bij die genene diep in de afvalbak. Gisteren speelde men meer als een "team", dan maak je elkaar sterker. Zwakke spelers vallen in een goed collectief meestal minder op. Zo ook gisteren. De Rooij, Sanchez en Banzuzi moeten zich echt nog verbeteren.

De Rooij, waar ik van heb gezegd, geef hem de tijd, hij komt er wel. Hij blijft achter, hij is en blijft te flegmatiek. Te bleu, veel is het nog steeds, ......niet. Sanchez heeft het serieus moeilijk. Banzuzi, leuk, mooi, pas17 jaar. Maar goed en effectief is het bij hem nog zeker niet! We gaan het zien, bij hem.


De teamprestatie was gisteren ruim voldoende tot hoed te noemen. Als Molenaar en consorten dit kunnen concilideren, c.q. uitbouwen, dan blijft het leuk en interresant. V. d. Sanden gaf een mooie boost, als Antonia dat toch ook eens kon? Dan?


Zo zie, het collectief, team, lezen en schrijven met elkaar, rangorde, looplijnen, besef, wilskracht, sfeer, de belangrijke bouwstenen om door te bouwen naar slagroom op welke taart dan ook. Hopelijk een mooie NAC-taart.

32   10  
Ibio

Jort "de van Basten van Breda" van der Sande man of the match.
Die krijgt een 11 van mij

25   1  
dun Henk

Genoten, dat is echt het woord wat bij mij overheerst na gisteren.
Een strijdend NAC, dat goed druk zette en echt streed voor elke meter.
Van de Sande, voor mij 100% man of the match, eindelijk een echte spits die buiten een prachtig doelpunt ook ontzettend veel nuttig werk deed!
HUP NAC !!

31   4  
Sjoebaloe

Een van de mooiste uitwedstrijden van afgelopen jaren !! Wat en genot !

11   8  
Scheppioni

Heerlijk NAC !!!
Alles wat NAC ademt MOTM gisteren !!
Goed verwoord nr.20 ! Ik vind wel maar ze zijn groeiende dat en Banzuzi en Agougil nog wel bij balverlies gevaar op levert .......maar dat krijgt deze staf wel onder controle !
Als ik dan toch MOTM moet kiezen, in verschil met de vorige wedstrijden, die gisteren ook echt goed was Velthuis !

17   94  
Los Pollos Hermanos

Heerlijke avond mannen!! Maar laten we nu alsjeblieft wel z.s.m. vervanger zoeken voor Hermann. Je moet toch wel een enorme plaat voor je kop hebben wil je die nu nog laten starten/spelen. Die kan er dus echt HE LE MAAL niks van.

16   97  
Ibio

Eens met Los Pollos.
Hermann is echt een megaflop. Eentje van het kaliber Kudimbama en Fisayo.

23   8  
Ivo

Herrmann is gehaald als 2e of 3e spits, ook omdat Jort al snel geblesseerd raakte. Er gaat nog wel een aanvallende versterking komen.

121   11  
Breda83

Toch bizar dat al die (bonds)coaches van de Duitse nationale elftallen, van Wolfsburg én Lokhoff niet gewoon luisteren naar Ibio en Los Pollos. Dát zijn natuurlijk de echte kenners.

Waarom moet er nou elk jaar een pispaal gezocht worden om die helemaal kapot te schrijven? Waarom leg je de nadruk op een speler die je niet bevalt? Waarom niet gewoon je focussen op spelers die je wél goed vind. Een betere sfeer onderling en op dit forum begint echt bij jezelf.

49   5  
Charpie

Mensen die beweren dat een bepaalde speler er HELEMAAL niets van kan neem ik al jaren niet meer serieus. Behalve dat het een schofferen is van de technische staf, incl. Lokhoff, moeten die lieden meestal op hun schreden terugkeren. Mats Seuntjens, Thom Haye, Ody Velanas, Kai de Rooy..... Konden er ( aanvankelijk) niets van. Ach, het is van alle tijden. Herinner me nog hoe Jacques Visschers en later Wanny van Gils regelmatig werden weggehoond.

27   5  
Charpie

On topic:
Wat een fantastische wedstrijd!
Met mijn zoon samen op de bank en de tuindeuren open, was ons gejuich tot aan het einde van de lange Acaciastraat te horen :-)

54   10  
Ernie

Het enige wat Herrmann nodig heeft zijn een paar doelpunten. Hij is fysiek sterk en snel, moet wat rustiger worden in zijn spel dan gaat het vast goedkomen.

16   17  
Scheppioni

Goed gezien Ernie !😉
Aan een Kaj de Rooij is nu ook te zien hoe erg hij de afgelopen twee seizoenen verbrast is, met dalik een vitte Fet erbij, hoeven wij ook voor zwolle en heracles niet onder te doen ! Een groot verschil en pluspunt nu waar roda niet wist wat het mee aan moest is gewoon ook nog in de 85ste minuut druk zetten op hun verdediging..... dat is nou net een pre en loont zie de wel !!💛🖤

10   30  
Cees-2

Mijn opmerking van 13.20 klopt. Eergisteren schijnt nooit te hebben bestaan. Kijken of dat binnenkort ook met gisteren gaat gebeuren? Pluk de dag-supporters, zijn en blijven er. Dat is hun beleid namelijk. Net zoals NAC altijd heeft gedaan. De KKD is het vangnet daarvoor.

De Eredivisie niet.

23   5  
Malle

Een betere invalbeurt dan Rutten is er bijna niet, raar dat hij maar een 7- scoort

14   5  
SSJE

Iedereen krijgt een dikke voldoende van me. Ben nog aan het nagenieten met een slapeloze nacht vannacht 🙈

41   42  
Ibio

Hermann is al 22,
In de voorbereiding nul goals. Bij Kortrijk nul goals. Nu 4 wedstrijden bij NAC ,nul.goals. Hij maakt een bedroevende indruk. Of mag je dat hier niet zeggen?

Ik had ook liever gezien dat het een succes is. Hermann is vooralsnog een flopaankoop van Lokhoff.

Die linksback is ok. MacNulty heeft potentie. Ze maken beide nog wel foutjes.

62   7  
Jannis

Ik snap werkelijk niet waarom mensen hier negatief zijn over banzuzi, speelde gister gewoon een prima pot.
Hij is 17 , groot , redelijk snel. Pakte ballen af en liep goed de open ruimtes in.
Middenveld was gister meer dan prima.

3   66  
Mo

Jannis dan hebben we egt alke 2 een abdere wedstrijd fezien ,en ook de vorige wedstrijden..ik zal jou zeggen dat hij en hermann nooit en ook nooit iets worden

58   7  
BijnaWeekend!

Verdiend Banzuzi trouwens niet genoeg? Hij lijkt te willen gaan crypto influencen en smeert zijn volgers schimmige personen aan die van €700 eventjes €20k maken in 6 uur....

Mag wat mij betreft echt wel naar gekeken worden vanuit NAC uit!

20   5  
Bas

@Mo
Wat staat daar?

12   3  
Zwampie

Motm
Dit kan er maar 1 zijn en dat is jort.

Hij zorgde ervoor dat NAC beter werd en NAC zich in de wedstrijd speelde.
Hij zorgde ervoor dat spelers aan konde sluiten, liep slim, werkte zonder de bal te hebben,hield de bal vast waardoor gek genoeg andere spelers rustiger werden en de bal niet blind weg geschoten werd.
Het was een totaal ander beeld dan we de eerste 3 wedstrijden gezien hebben.
Mede hierdoor speelde Kaj ,banzuzi, agougil een veel betere wedstrijd.

Spelers waren rustiger aan de bal, zaten kort op de man wanneer het moest. Je ziet als je spelers in de wedstrijd veel coach, een afspeelden hebben ze zelf ook beter worden. Kaj was gisteren in zijn nopjes,werkte hard en nu ook met overtuiging, je zag zelfs de lach weer op zijn gezicht.

Ondanks dat er nog genoeg verbeter punten zijn(die moet je altijd hebben) zag het er ook veel beter uit dan uit bij mvv. Ik zie tot heden nog een stijgende lijn en ja er zullen ook nog slechte wedstrijden zijn maar. Maar wie had nu zomaar op 3 punten gerekend.
Hup NAC




19   5  
Gilze

Eerlijk is eerlijk, ik had zeker niet gedacht dat NAC hier 1 of 3 punten zou meenemen. Maar het is toch fantastisch dat ze zo'n pot op de mat leggen met herkenbaar en aanvallend voetbal, lekker hoor!
Volgende uitwedstrijd graag weer mijn ongelijk betreft uitwedstrijden;)

14   16  
Tip

Ik vind dat NAC zeer verdiend heeft gewonnen. Ze wonnen heel veel duels. Omdat Kaj graag naar binnen trekt staat hij op rechts niet verkeerd. Kaj moet nu deze vorm gaan vasthouden. Hij kan erg goed voetballen. Banzuzi nadert het punt dat hij af en toe een goal gaat meepakken. Laten staan die gast en laten groeien. Ik vond Roda verbazing wekkend zwak. Heb de statistieken nog eens nagekeken van Roda maar ze hebben alleen tegen Den Bosch redelijk gevoetbald. Ik sla Eindhoven voetballend een stuk hoger aan dan roda. Dus NAC zal volgende vrijdag alles uit de kast moeten halen om te winnen. Wordt niet gemakkelijk. Maar we hebben vertrouwen getankt. Gelijktijdig nog wel met de benen op de grond blijven.

10   22  
Fan uit Zevenbergen

Er komt voor woensdag 1@ 2 ervaren spelers bij of het huur of koop is niet bekend

8   12  
Nacman

Welke spelers gaat het fan uit Zevenbergen.
Chris wm ons orakel heb jij ons informatie?

23   14  
Nog jaren kkd

Er is geen man van de wedstrijd. Je wint samen en je verliest samen.
Verschil maken tussen spelers is het stimuleren van vedette neigingen.
Geen enkele speler bij NAC kan zich dat permitteren. Deze selectie kan alleen winnen door strijd.

17   7  
Pietjebel

@bijna weekend

Heb het ook voorbij zien komen
En daar mag vanuit nac zeker na gekeken worden
Hij is pas 17 en moet echt beschermd worden voor invloed van familie of vrienden
Hij kan zeker voetballen en met juiste begeleiding kan hij ver komen
Zelf zit ik ook in de crypto en weet dat je deze winsten kunt halen mits alles juist gaat
Nu word dr voorgedaan dat je zomaar ff heel veel winst pakt dat gaat echt niet zomaar makkelijk zoals hier word voor gedaan
(Ik vind persoonlijk dat deze jongen daar geen reclame voor moet maken als hij deze voorbeeld functie heeft als prof )

33   11  
Twan

Jeetje wat mis ik de interviews na de wedstrijd.
Mannen van de bsr, is er echt niks mogelijk????

67   14  
Matc

Man man man, wat ben ik blij dat we niet in handen zijn gevallen door buitenlandse investeerders. Ik zie de ellende bij Vitesse, Fortuna en Den Haag en dat had NAC ook makkelijk kunnen overkomen. Wat ben ik trots op NAC=BREDA.
Het is geen leedvermaak, maar stiekem ben ik blij dat de schijnwerpers nu eens op andere clubs gericht zijn waar nu ellende is.

23   5  
Eddy W (BSR)

@TWAN

Er is zeker wat mogelijk. Alleen niet met de huidige crew. We hebben een tekort aan mensen die kunnen en willen interviewen waardoor wij de keus maken om alleen te gaan als wij kwalitatief iets kunnen bijdragen.

Mensen die dit zien zitten mogen zich nog steeds aanmelden via bsiderats@bsiderats.nl

20   11  
Scheppioni

Succes Eddy W !! Dat gaat niet meevallen om ze te vinden, is toch een vak apart !! Groot respect voor jullie !👊

22   1  
Breda83

@BIJNAWEEKEND

Dat account van Banzuzi is gehackt. Is volgens mij nu ook al offline gehaald. Zijn nieuwe account is ezechielbanzuzi8

17   4  
Vol

Wat strooide plat toch met heerlijke passes en een uitstekende jort

21   7  
Bp

Zit net bij espn naar Stijn Vreven te kijken en luisteren, blijft een prachtige vent. Heeft gesprek gehad met nac om een 2e keer terug te keren maar gingen in zee met Molenaar ( goedkoopste oplossing??).

Had Vreven graag teruggezien en geef Molenaar voorkeur vd twijfel !!

42   3  
Henri

Ik vind dat Molenaar het tot op heden fantastisch doet.

26   11  
ome cor

Hermann is een jongen die zn eerste goal moet maken en dan helemaal los komt.
Gebeurt dat niet, dan is het tijd om afscheid te nemen, niet eerder.

NAC is geen club die grote namen kan halen die er meteen staan. Dat moet eerst groeien, al wil je op de tribune natuurlijk zien dat het vanaf minuut 1 perfect klikt.

De Rooij in zijn rol bij Eindhoven was zo goed dat NAC er een fortuin voor over had.
Ga je die jongen dan in een andere rol dwingen dat heb je niet dezelfde De Rooij als waar je voor hebt gekozen.
Kan die jongen er dan niks van ? Flauwekul ! Gebruik hem gewoon in z'n kracht en zie het resultaat.

14   60  
van Flieger

Blijft men bij de feiten dan loopt dit NAC nog een punt achter op de vergelijkbare serie van vorig jaar. En dat was het slechtste seizoen sinds 35 jaar. Feiten mensen, geen lage voorhoofdenspinsels of rancuneuze posts.

13   55  
van Flieger

Over de wedstrijd: ontzettend geluk gehad in het eerste kwartier dat Roda 2 vette kansen miste. Een Mvv scenario leek gewoon weer mogelijk. Goed weggekomen en uiteindelijk door een individuele actie van vd Sande de boel beslist.

32   12  
Dos

Het glas van Flieger is altijd halfleeg.

Je zal maar zo in het leven staan zeg,sneu.

24   8  
De Bolle Damen

Ons Vliegje heeft gewoon enorm
weinig kijk op voetbal. De rest snapt ie wel. Veel kennis , nul empathie en geen kijk op voetbal. Als we dat in ogenschouw nemen kan je hem best pruimen.

23   24  
van Flieger

Sanchez begon goed tegen Helmond maar al in het laatste kwartier van die wedstrijd zag je hem rare fouten maken. Sindsdien is hij niet beter geworden want ook tegen Roda was het niet stabiel, sterker nog hij verloor zijn duel waaruit de 2-1 kwam. Het probleem op linksachter hebben we gewoon nog niet opgelost.

7   8  
Scheppioni

@ Chris wm
NAC rond met nog een aanvaller betreft huur ? Klopt dit ? As ik NAC was zou ik nu niet meer huren en middenveld is nu best breed, een behendige scorende snelle aanvaller is misschien nog nodig of een extra linksback mocht Michelle Sanchez niet fit zijn. Op naar thuis e'hoven 2-0 !!

19   6  
Ivo

Sanchez is al drie stappen vooruit ten opzichte van Mashart. Bestrijkt de hele linkerflank en is verdedigend stukken beter. Zoekt de overlap met Velanas, die daardoor beter rendeert.

Zeker, er zitten nog fouten in zijn spel, maar dat komt ook omdat hij risico's durft te nemen ipv laf tikje breed/tikje terug voetbal. Hetzelfde zie je bij Plat, soms ook slordige passes maar soms ook heerlijke dieptepasses.

Ik weet dat de Banzuzi-fans het niet graag horen maar waar NAC de laatste stap kan zetten is met een hele goede "10". Dat is wat mij betreft wat we nog missen. Dan komen Velanas, de Rooij en Jort nog meer in hun element. Dat kan straks het verschil zijn tussen plek 3 en plek 7. Meer scorend vermogen en creativiteit.

25   1  
Leonnac

Ik zie dat sommige hier banzuzi aan het afkraken zijn door het "crypto infuencen" wat hij aan het doen is. Dit is banzuzi niet zelf, zijn account is gehackt en degene achter deze hack geniet er blijkbaar van om het een en ander qua crypto online te gooien. Z'n nieuwe insta: ezechielbanzuzi8

4   1  
@bp

Waar zat vreven/welk progamma? Zou dit graag ook even willen kijken op mijn vrije dag!😉

4   1  
Bp

@bp

Vreven zat espn eredivisie op espn1 om 10.00 uur vanochtend

15   31  
van Flieger

Ivo - Mvv had het al snel gezien dat ze druk moesten zetten op Velthuis en Sanchez. Laatstgenoemde kwam nauwelijks of niet de middellijn over gedurende de hele wedstrijd. Roda pakte het iets anders aan omdat hun sterkste aanvaller op onze rechterkant speelde. Maar goed, trek je de beide uitschieters (Mvv/Roda) af van de resultaten tot nu toe dan zien we 2x billenknijpen tegen een kleintje.

14   7  
Scheppioni

@ Flieg
Je vergeet er even bij te vermelden tov van mvv dat ons NAC na 10 min tegen roda de verdediging hoger ging staan, iets wat tegen mvv pas na een half uur gebeurde, gelukkig leert men met deze jeugd en staf snel, al zul jij hier wel niet mee eens zijn, want dit is te positief voor je 😉

11   12  
Kopspion

Flieger moet toch wel een heel zielig leven hebben zeg !
Commentaar op alles en iedereen terwijl hijzelf nog geen bal 10 meter recht vooruit kan trappen

10   15  
Livingthedream

Jammer he vliegertje. Dat we gewonnen hebben🖕

4   11  
Cees-2

Van Flieger: Eén bepaalde waarheid zit er in je visie. Maar uit bij MVV was er nog "een" zeer groot verschil, zeer opvallend. Ik hoor dat ook graag van je, want dat was echt een mega verschil met de wedstrijd bij Roda. Meer supporters was dat opgevallen. Nu niet stiekem terug kijken naar o.a. de reacties van toen. Maar dat je "dat" ook nu niet noemt? Maar nogmaals Sanchez, ook bij Roda heb ik aangegeven, ........hm.

5   1  
Charpie

@ Cees-2;

Kun je je laatste reactie even vertalen?
Ik kan geen touw vastknopen aan dit orakel.
Maar dat kan aan mij liggen....

4   11  
Cees-2

Van Flieger: In de uitwedstrijd bij MVV had ik in mijn reactie na de wedstrijd ook aangegeven dat Kortsmit teveel opende via onze linksback! Lees maar na. NAC deed dat niet goed naar mijn mening. Zeker de eerste 30 minuten. MVV pakte met regelmaat daar een leuk voordeel uit. Tja, als Roda? Sanches en Veldhuis zijn daar niet de optimale spelers, voor de opbouw!

29   3  
ome cor

Kijk, je kunt gaat zeuren over de wedstrijd tegen MVV, maar toen was het gewoon een slechte wedstrijd waarin het gehele elftal geen baas kon worden over de gastheer.
Zulke wedstrijden heb je er altijd tussen zitten en ze komen altijd ongelegen.

Tegen Roda werd door velen een verlies al ingecalculeerd en juist daar wonnen we.
Mooi toch ?
Dan kun je lullen van "als Roda die eerste twee kansen....blablabla, maar dat is niet gebeurd. Simple as that.

NAC heeft vier wedstrijden gespeeld die niet allemaal even goed waren, maar drie ervan werden gewonnen.
Dan moet je niet lullen over goed of slecht, dan moet je zeggen 9 uit 4 is niet slecht !

10   6  
Cees-2

Bij MVV stoorde NAC zeer hoog met de voorste lijn. De middenvelders en achterste linie bleven opvallend ver terug hangen. Zodoende enorme ruimtes in de lengteas. MVV kon makkelijk tussen de linies spelen en dat naar hartelust. Kijk maar naar de diepepasse over twintig en dertig meter, in de eerste helft! Dat was een tactische misvatting. De tweede helft was totaal anders, maar het leed was al geschied. Bij Roda zette men met momenten hoog druk. Op die "momenten" sloten de overige dieper aan. Roda had daar problemen mee. NAC kan dat niet de gehele wedstijd, nog niet. Dus verstandig om het op deze manier te doen.

1   4  
Charpie

@Cees-2;

Duidelijk.

3   12  
Cees-2

Charlie: Molenaar kent Roda zeer goed. Hij weet exact op welke spelers hij bij hun hoog druk moet zetten. Bij spelers die zeer goed in de opbouw zijn vanuit de achterste linie. Tja dat hink je op twee gedachten. Moet ik hoog druk zetten, om de goede opbouw bij hem te verstoren? Ja zul je zeggen, maar het risico dat die speler zich daar onderuit speelt is groter dan bij een mindere opbouwer. En dan komt het probleem, als dat lukt. De rest moet dan allerter zijn! En dat is cruciaal. Zo heb je uiteraard nog meer gedachtengangen.

6   5  
Reflektor

Vraag me oprecht af of vlieger wel de echte vlieger is ?, in een ver verleden hadden we ook een soort advocaat hier op deze site, die verwoorde alles in een rechtspraak, ook gevlogen die gast .

25   3  
Gjoewie

Ces 2 > Molenaar is in maart 2019 ontslagen als trainer van Roda. Van wie er onder hem speelde is nog maar weinig over. Dus ik geloof niet dat jouw argument steek houdt. Ik denk wel dat ze Roda vooraf goed bekeken hebben. Ze spelen ook graag aanvallend voetbal, maar hun spitsen zijn niet erg effectief. Die Limbombwe (typische naam voor een speler van Roda...) was de gevaarlijkste aanvaller en daar had Lucassen nog een hele kluif aan.
Roda en NAC hebben allebei evenveel kansen gehad en NAC heeft dat doeltreffender uitgespeeld. Verder, voor wat ik er van gezien heb tijdens het schakelprogramma, merkte ik dat NAC lekker vooruit voetbalde. De spelers die vorig seizoen nog onder De Graaf speelden zijn volledig gebrainwashed. In plaats van tikjes opzij en balletjes naar achter, kijken ze nu naar voren, spelen de bal in de voet van de medespelers die een of twee linies naar voren staan. Het gaat allemaal wat sneller en effectiever dan vorig seizoen.
Wat nog opvallender was, was dat sommige Roda spelers na de 75ste minuut al omvielen van vermoeidheid, terwijl de meeste jongens van NAC nog gewoon doorgingen. Bruisjes of Duracel batterijen? Of gewoon beter trainen?
Tegen Eindhoven zal het weer een andere wedstrijd zijn, die gasten spelen vanuit de verdediging. Ze hebben de hele voorhoede verkocht en weer staan er vlotte jongens voorin die gemakkelijk een counter kunnen uitspelen. NAC zal daar beducht voor moeten zijn. Tegen Roda ging het telkens goed, met meer geluk dan wijsheid, maar we zullen nog echt wel eens een zeperd halen.
Ben benieuwd of er nog spelers bijkomen deze week en welke dat dan zijn.

30   13  
Didier

Na de tip van BP net de aflevering van goedemorgen Eredivisie met Stijn Vreven teruggekeken. Wat blijft het een geweldige kerel en hoe lomp is NAC geweest om hem destijds weg te sturen ivm z’n schorsingen.
Ik hoop van harte dat Vreven in de nabije toekomst weer trainer wordt met zijn passie, maar heb er een hard hoofd nu Vrolijk er zit.
Vreven = NOAD!

11   40  
Anne-Wil Pijpen

Ze vandaag allemaal even bij me langs geweest en daarom krijgen ze allemaal een dikke 10 van mij.

9   58  
Crematorium "Wel te Rusten"

Van der Sande prima spits en maakt doelpunten.
Toch maar niet meer opstellen. Loopt Herrmann in de weg en brengt niks meer op, te oud.

Herrmann gaat 0,0 doelpunten maken. Toch maar wel opstellen. Kan nog wat opbrengen, is jong.
Uiteraard hopen op een blinde td van een Engelse club die belang bij hem heeft.
Kans van slagen een redelijke 0,0%.

Van de overige selectie zo min mogelijk spelers opstellen in het vervolg.

12   11  
@flieger

Wat een zwetser ben je toch vlieger,NAC had naar 9 wedstrijden 9 punten vorig seizoen!!met je feiten dit zijn de feiten.kijk het anders even terug kwatser

14   2  
Wanny

Leuk dat het hier weer over voetbal kan gaan. En dat je gewoon alweer zin hebt om vrijdag naar het stadion te gaan.

4   27  
van Flieger

@Flieger - niet in de vergelijkbare serie tegen de zelfde tegenstanders. Eindhoven-thuis was een gelijkspelletje en Graafschap uit een nederlaag. Nu moet het dus gaan gebeuren. Zo niet dan lig je op schema 8e plaats of eronder.

11   6  
Cees-2

Gjoewie: Uiteraard komen er nog zeperds. Maar was het uit bij Roda JC, op de eerste tien minuten na, meer geluk dan wijsheid? Ik meen dat NAC redelijk de controle had. De overwinning had in het algemeen bijzonder weinig met iets van geluk te maken. Gewoon, op de beginfase na, degelijk.

20   6  
Breda83

Van Flieger schijnt alleen wel te vergeten dat selecties evolueren en tegenstanders dit jaar sterker of zwakker zijn tov vorig jaar. Vermakelijk om daarnaar te verwijzen en net te doen of je op basis van de uitslagen van vorig jaar en dit seizoen een eindstand kan voorspellen of conclusies aan kan verbinden, dat wel. Maar enige relevantie heeft het dan weer niet.

10   3  
Ivo

@Breda83

Uiteindelijk gaat het om waar je punten pakt en waar je ze laat liggen. We hebben vorig seizoen heel veel punten laten liggen tegen de laagvliegers.

Als we tegen de topteams hetzelfde presteren en tegen de laagvliegers 10 punten meer pakken, dan kruipen we geheid richting de top-5, en misschien hoger.

7   6  
Charpie

....komt nog bij dat Flieger negeert dat er drie compleet andere ploegen meespelen dit jaar, waarvan vooralsnog niet duidelijk is hoe de krachtsverhoudingen liggen tov de gepromoveerde ploegen. Volgens zijn theorietje zouden we bijvoorbeeld makkelijk moeten winnen van Willem 2, als je naar de stand kijkt.
Ach ja; economie is tenslotte geen exacte wetenschap, maar puur speculeren. Dat is wat Flieger doet.

14   1  
Monir

Welke spelers heeft NAC nog op het oog om deze week binnen te harken? Ik ben benieuwd!

6   2  
Breda-mike

@monir
Hoe weet je zo zeker dat er nog spelers bij komen? Ik hoop trouwens dat je gelijk hebt.

6   12  
Nr. 12

Ken je die mop van die speler die naar De Graafschap zou komen? Die komt niet!

7   7  
scheppioni

Is Chris wm met vakantie, want ene huur schijnt nog te komen al heb ik geen zekere bron......
Chriske ???

10   0  
Rolf

Stijn Vreven de nieuwe trainer van
KV Kortrijk.

4   1  
Breda-mike

Om wie denk jij dat het gaat dan scheppioni?

5   6  
scheppioni

Weet ik niet precies Breda Mike. Een aanvaller op huur blijkt als mijn info klopt..........

16   0  
Nacfem

Als ik studio voetbal zo zie met Mats Seuntjens, zou ik als Nac zijnde, eens een voorzichtig hengeltje die kant op gooien..

8   0  
gjoewie

NACfem > Ik zou wel willen, maar Mats loopt voor een Turks salaris bij Fortuna te ballen. Dat kunnen en willen we echt niet betalen.

4   2  
Nacman

Het zou gaan om een bredase jongen die bij zijn huidige club niet tevreden heb ik gehoord.
Inderdaad om huur.

4   1  
Nacfem

@gjoewie
Nee wij kunnen dat zeker niet betalen, maar er zijn denk ik momenteel best factoren waardoor je hem eens kan polsen.
Hij lijkt niet echt happy nu, er waait een hele nieuwe/positieve wind bij Nac en heeft hart voor de club. Wellicht ziet hij een rol in de wederopstanding wel zitten en is hij daardoor bereidt om een consessie te doen. Ff babbelen kan geen kwaad denk ik.

15   13  
Uit je Naaht

Ik vind het nogal makkelijk allemaal, het commentaar op Van Flieger. Tuurlijk is het een chronisch rancuneuze zeikerd, en tuurlijk doet hij de nieuwe clubleiding geen recht door er voor de zoveelste keer met gestrekt been in te gaan. Het is niet mijn stijl en ook ik heb in het verleden commentaar gehad op het gezeik van Van Flieger.

Maar vergeet niet: het gaat al héél lang slecht met onze club en als gevolg daarvan zijn veel mensen hier binnen gehaald als verlosser. Terwijl de goegemeente hier figuren als Mommers en Manders op het paard hees en in de begindagen prees (vaak ook in dezelfde woorden als nu overigens: "transparant", "duidelijke visie", "eindelijk mensen die fatsoenlijk communiceren") was Van Flieger altijd kritischer. Wellicht omdat hij toch nooit iets anders doet dan zeiken, maar ook toen werd dat gezeik veroordeeld vanwege de glas-half-leeg-mentaliteit. Terwijl die mentaliteit helaas buitengewoon goed toepasbaar is op NAC: we worden gewoon al jarenlang waanzinnig slecht bestuurd. Een beetje skepsis is gezond als je naar de geschiedenis kijkt, en Van Flieger is daar al jaren koploper in. In het verleden hadden we zijn skepsis regelmatig eerder moeten delen.

Bovenstaande maakt zijn gezeik niet per definitie goed of waar, maar de makkelijke commentaren die zijn wat mij betreft eerlijk gezegd wat misplaatst.

3   10  
Nog jaren KKD

Bij de eerste alinea had je het moeten houden en klaar.

10   4  
Chris W.M.

@SCHEPPIONI

Weet niet of het om huur gaat. Zou op dit moment nog teveel salaris vragen hoorde ik, en dat is meestal niet met huur. Maar er wordt genoeg gepraat op het moment, zowel met eventuele nieuwe aanwinsten als spelers die de deur uit geduwd worden. Ze hebben natuurlijk niet heel lang meer.

6   3  
Breda-mike

@chris w.m

Ook namen bekend? Of geruchten van namen?

3   18  
Ernie

Op dit moment nog een speler halen daar heb je niets aan, dat noemen we paniekvoetbal .
Gewoon lekker doorgaan met de mix die we hebben, kunnen de jonge gasten mooi minuten maken. Waarom? Omdat de kans dat je promoveert nihil is.

11   7  
TvB

Lijkt mij Tom Boere dan..

7   4  
Pietje Saaman

Misschien loukili halen

2   5  
Fan uit Zevenbergen

Denk dat het om Alex schalk gaat
Die zit helemaal alleen daar in japan

0   0  
Jf

Al die zogenaamde scouts, wacht af en zie.
Als het goed is vertellen ze niks tegen een paar supporters.

3   4  
Scheppioni

@ Chris en fan uit zevenbergen
Wat je post Chris is logisch, dat zou een logisch probleem punt kunnen zijn als het Alex is, de huur en dan eerst andere speler(s) zien te slijten....

4   0  
Toontje Hoger

@Fan uit Zevenbergen , Alex schalk zit iedere dag met bryan linssen daar.... dus verder zoeken aub

5   0  
Pietjebel

Het word duivenstijn als het goed is

3   3  
Ernie

Duijvestijn van Almere.
Ik vraag me dan altijd af, als het een goede speler waarom mag hij dan vertrekken?Volgens mij zit hij daar pas 1 jaar.

4   0  
Nac

@Ernie

Hij heeft ruzie met de trainer, omdat een transfer naar de eredivisie hem door de neus geboord is.

Zou een top aanwinst zijn.

1   2  
Ivo

Lance Duijvesteijn, 23 jaar, vorig seizoen 12 goals en 13 assists bij Almere.
Zou een mooie versterking zijn, een aanvallend ingestelde middenvelder die kan scoren.

Met een middenveld Plat - Vet - Duijvesteijn heb je wel een prima basis voor dit seizoen. Van Schuppen, Banzuzi en Agougil zitten daar achter en kunnen invallen bij blessures en schorsingen en als wisselspeler.

Ik hoop dat het lukt. Maar deze jongen heeft een contract tot juni 2024 dus dit gaat NAC wel geld kosten.

Laad alle berichten na dit bericht in