Wij gaan niet opzij

Man of the match Top Oss - NAC: Nick Olij

Praatpapegaai

Het is natuurlijk niet een goed teken dat in een nul tegen nul duel tegen de nummer 17 onze keeper als beste wordt beoordeeld door de supporters. Nick Olij is met kop en schouders (7.2) man of the match geworden. Ook Haye, Rutten en Rösler scoorden een voldoende (6, 5,7 en 5.5). We zoomen even in op de man of the match maar ook een aantal bijzonderheden van andere speler aangezien er niet veel statistieken aanwezig zijn voor de keeper. Uiteraard aan de hand van de statistieken van onze vrienden van CBI Analytics!

Reddingen

Natuurlijk kunnen we beginnen met de reddingen. Nick Olij ranselde drie ballen uit zijn doel. Waarmee de redding op het schot van Cas Peeters in de tweede helft met kop en schouders de beste was. Vanaf links kwam Peeters door en met een hard gekruld schot leek hij de 1-0 op het bord te gaan zetten. Met een mooie duik bokste Olij deze bal uit het doel. 

Lange ballen

Olij heeft 14 keer de lange bal gehanteerd. Vaak zie je dat een keeper een bal onder druk ingespeeld krijgt en dan een lange bal speelt. Van de 14 wist hij vijfmaal succesvol een lange bal te versturen. Waarmee Olij dus het spel succesvol naar voren wist te verleggen. In deze cijfers zie je ook dat Haye en Malone ook vaker een lange bal hanteerden. Waardoor we kunnen zien dat Malone van achteruit probeert het spel snel naar voren te verleggen. Dit deed hij vooral in de eindfase. Ook Haye zie je wederom veel succesvolle lange passes te versturen. 

Laatste linie

Als keeper wordt je ontlast door de laatste linie, als we kijken in hoeverre ze Olij uit de wind hebben gehouden zien we dat hij Malone mocht bedanken na de wedstrijd. Malone wist 83% van zijn duels te winnen en zeven maal de bal af te pakken. Dat is veel meer dan heel de achterste linie bij elkaar. Rösler (1), Schouten (1), Rutten (1) en Mashart (1). Haye was wederom een slot op de deur op het middenveld met 11 onderscheppingen. Ook zal hij Schouten na de wedstrijd niet hebben aangekeken. De rechtervleugelverdediger verloor zeven maal de bal. De enige die dit ook wist te presteren was Venema die respectievelijk een aanvallende positie inneemt in het elftal.

Man of the match

Er zijn beduidend minder stemmen uitgebracht in vergelijking met vorige week. Misschien heeft het resultaat daar mee te maken. Maar met slechts drie voldoendes in het elftal gaat de keeper er deze week terecht met de prijs van Man of the match er vandoor. Zeker na die prachtige redding op de bal van Peeters. Laten we hopen dat we volgende week een aanvaller als Man of the match hebben omdat iemand flink wat doelpunten heeft gemaakt. Voor deze week, gefeliciteerd Nick!

 

Bron:
B-Side Rats
35 Reacties
53   3  
Bredafun

We hebben helemaal geen scorende spits nodig. We hebben er nu 3. Ze scoren niet of nauwelijks, omdat deze gasten geen enkele fatsoenlijke bal aangespeeld krijgen. Kijk hoe vaak we in de 16 komen pfff
Dat daar eerst maar eens een aanpassing voor komt. Dan zullen we vaak van onze spitsen kunnen genieten! Op naar zondag......

18   21  
Ouwe spionkop

Bij mij op school bleef ik zitten met een 5.
Wat is cijfer voor Steijn? Een nul!

9   20  
Frits

Graag in de winterstop een makkelijk scorende klasbak erbij, Manders!

6   10  
Theoden King

Inderdaad, Ouwe Spionkop.

5,7 en 5,5 voldoendes?! Op die manier speel je elke week een topwedstrijd..

21   3  
Een ander geluid

Mooi analytisch overzicht..Klasse BSR!
Veel dingen waren een bevestiging van wat we al wisten.
Van destatistieken van Schouten schrok ik wel. Die zit er ook niet lekker in. Echt ver weggezakt.
Azzagari had ik ook meer van verwacht.
Liet stiekem ondanks zijn looploopvermogen ook wel zijn man lopen.
Maar goed, die heeft nog als jonge aanwinst genoeg credits staan.

Ik ben het chagrijn nu een beetje kwijt maar wat baal ik dat een kwalitatief goed elftal het zo heeft verpest afgelopen weekend.

4   22  
Scheppioni

Verrassend zeg ....
@ Frits
Is geen kapitaal meer voor .....
Volgende week breekt de pleuris verder uit tegen dordt gaat het met dit nac met pijn en moeite 1-1 worden ....typisch nac !

24   3  
P

Altijd naar jezelf blijven kijken maar wel lekker dat DGS verliest !!!

53   3  
Bredafun

We hebben helemaal geen scorende spits nodig. We hebben er nu 3. Ze scoren niet of nauwelijks, omdat deze gasten geen enkele fatsoenlijke bal aangespeeld krijgen. Kijk hoe vaak we in de 16 komen pfff
Dat daar eerst maar eens een aanpassing voor komt. Dan zullen we vaak van onze spitsen kunnen genieten! Op naar zondag......

11   26  
Karel

Mijn opstelling:

Olij

Rutten Reira Rosler Schouten

Malone Haye Immers

De Rooij/ El Al Bilate Buffong


En in de winterstop een scorende klasbak erbij!

Van Hooijdonk: pinchhitter!


En graag naar een vaste basis toewerken, Steijntje! Geef spelers vertrouwen!

27   13  
BREDA 1965

Zeikers,we staan gewoon 3e.Die scorende klasbak hebben we ,de doucheboy,die had vrijdag 10 min. mee mogen doen,en hadden we alsnog gewonnen.Als de rooy weer fit is ,hebben we er weer een klasbak bij.Alles komt goed,in mei zijn we 2e.Ik weet zeker dat het binnekort gaat draaien,als een trein.Cambuur is de beste,dan komen wij

12   6  
Scheppioni

@ Breda 1965
Het zou kunnen, maar dan zal steijn het toch meer spirit en willen winnen erin moeten zien te krijgen, anders denk ik dat we over een paar weken tegen een volendam bv er flink afgaan.

6   4  
geelzwartwit

@bsiderats

jullie weten het allemaal wel mooi te brengen hoor

Van de 14 wist hij vijfmaal succesvol een lange bal te versturen. Waarmee Olij dus het spel succesvol naar voren wist te verleggen.


Oftewel 2 op de 3 langen ballen van Olij komen niet bij een medespeler aan.

Een 1/3 vol glas is bij lange aan nog geen half vol glas maar wel voor 2/3 leeg

11   3  
Cool hand

Als lange ballen van een keeper vaak aan zouden komen, zouden we eindelijk van dat gebrei rond de eigen 16 af zijn.

12   2  
T hert @geelzwartwit

Als hij gewoon doet waarvoor hij er staat, en dat is ballen tegenhouden en punten pakken, dan klap ik in mijn handen.
Jij wil het liefst dat hij de bal zelf nog scoort. Kom op man. Het is een keeper, een keeper van NAC.
Het is lang gelden dat een keeper zoveel punten heeft gepakt als Olij tot nu toe al doet. Kom op man. Kijk alle wedstrijden dit seizoen maar terug. Hij pakt geen ballen bij 3-0 of 0-3, maar het zijn stuk voor stuk belissende reddingen.
Onhoudbaar ben ik bang, volgend jaar hogerop. En terrecht. (Helaas!)

4   3  
BREDA 1965

Scheppioni,dat ben ik helemaal met je eens.Ik ga er vanuit dat Steijn het allemaal voor mekaar krijgt

12   1  
TvB

Steyn doet er beter aan zn opstelling niet aan te passen aan de tegenstander maar van eigen kracht uitgaan! Qua materiaal zijn we natuurlijk top 3
Ik zou indien iedereen fit opstellen:
Olij;
Rutten, riera, Rosler, Noblejas;
Malone;
immers. Haye ,
Schouten, De rooij
Bilate,

En eventueel v Hooijdonk ipv bilate,
Schouten en Rutten kunnen ook ruilen van plek.
(Rutten is btw stuk beter op rechts als links, waarom zou je hem dan steeds linksback zetten als Noblejas en mashart er ook kunnen staan. )

21   2  
Ivo

Het gaat hier veel over de opstelling maar het gaat om de instelling.

Gretigheid, felheid, drang naar voren, tempo, gegenpressung, positiespel en automatismen. Daar gaat het om.

2 aanvallers van de tegenstander die een beetje druk zetten op onze verdediging, meer is er niet nodig om onze opbouw lam te leggen. Het moet 3 tandjes sneller, scherper, in de loop, niet in de voeten. Over de flanken, niet door de as. Gebruik de ruimte ipv dat bekrompen positiespel.

Hyballa kreeg in ėėn maand meer voetbal in NAC dan Steijn in een half jaar. Stop met deze tactiek, gooi het om en ga voetballen. Dan verliezen we ook punten maar kunnen we wel TROTS zijn op ons clubje.

8   0  
TvB

Het vertoonde voetbal is niet om aan te zien maar heb er vertrouwen in dat er veel meer in zit! We staan nog dicht tegen de koploper aan, iedereen morst punten en in de winterstop hopelijk wat versterkingen erbij! Promotie is echt nog niet uit zicht!
Al is vertoonde spel natuurlijk wel zorgwekkend moet ik zeggen..

1   4  
Peerke

Ruime voldoende en de beste keeper sinds jaren, maar die bal van Cas Peeters had hij staand kunnen klemmen als hij 10cm meer naar links had gestaan.

7   0  
Nacman

Wat hebben we toch twee hele belangrijke PUNTEN laten liggen nu de graafschap verloren heeft maar we staan 3de en de 1 en 2 plek heel dicht bij op naar Dordrecht

11   0  
Belgische Naccer

Toch mooi dat we 3e staan, met zowat het slechtste voetbal sinds Brood.

Er is nog niks verloren.

Maar Steijn moet wel een keer de juiste mensen gaan opstellen. Riera is een klasbak en hoort echt in dit team thuis.
Rutten rechtsback, op linksback heb je Mashart of Noblejas.

Verder heel graag ook Monsalve (mits fit) op het middenveld erbij als controleur. Samen met Haye en Malone. Dan staat er een ijzersterk middenveld.

Dan rechtsbuiten Schouten, en linksbuiten De Rooij

En als spits mogen Immers, Bilate en Sydney het uitvechten.
Dan staat er een vechtmachine, waar niemand zomaar van wint. El Allouchi en Venema mogen naar de bank.

Maar als je blijft klooien met Malone in de verdediging, zodat Immers en Haye verzuipen op het middenveld omdat Allouchi continu zijn man laat lopen, wordt het niks.

Verder heb je voorin aan Venema ook helemaal niets.

Gewoon de juiste sterke mensen opstellen. En ook gewoon erop klappen en niet dat dramatisch trage...angsthazen voetbal. Wij zijn NAC! en kunnen en moeten van iedereeen winnen in deze mickey mouse competitie.

Hup NAC!

6   10  
Roan

We moeten toewerken naar een eredivisiewaardige selectie!!!!

Geen enkele NAC-speler is eredivisiewaardig, uitgezonderd Olij!!! En dat is een GROOT probleem!!!!

4   4  
Jo

@Roan

Dus laten we in de winterstop GVD een eredivisiewaardige speler halen!!

3   9  
Pietje Saaman

In de winterstop afscheid nemen van een aantal spelers hopelijk kun je deze slijten zodat er ruimte is voor versterkingen te halen.

Dogan, Noblejas of Mashart, Monsalve en Kali
Azzagari verhuren

En paar versterkingen halen niet Voorde breedte maar voor de basis met scorend vermogen

Daarnaast met Malone en Haye moet Je met drie verdedigers kunnen spelen dus of Rosler of Riera. Zodat de tegenstander eens achter ons aan moet lopen ipv dat wij ons eigen aanpassen aan de tegenstander.

Tot aan de winterstop

Olij
Rutten
Schouten
Riera/rosler

Haye
Malone
Buffonge
De Rooy
Allouchi als nr 10 achter de spitsen

Bilate
Hooydonk



6   2  
Nacbeest

Olij een toppertje natuurlijk. Terecht de beste man (mooie stomp op die bal in de verte hoek).

We moeten als supporters niet meteen bij een mindere periode paniek gaan zaaien.

We staan derde en maar drie punten achter op directe promotie. Almere gaat dit niet het hele seizoen volhouden (zag je in de wedstrijd tegen Cambuur hoe die ploeg is zonder verheydt).

Hard werken en elke week weer een stukje beter!

3   1  
patje

@ Breda fun.
aanvoer moet gewoon komen vanaf de zijkanten en de ballen ik de 16 Sidney in de spits met lv de rooij en op rechts dj of schouten. dan moet je maar eens opletten, voorlopig geen klagen over de ranglijst ge staat gewoon 3.


@breda 1965



,jij hebt ook gelijk, we hebben geen spits nodig, we hebben 3 rondlopen, ge hed er nootebene een topscorer op de bank zitten.

en dan wil ik nog ff kwijt sommige mensen zetten opstellingen neer en dan krijgen ze vele duimpjes naar beneden, nou die mensen moete nu zelf eens een opstelling op schrijven de ideale 11.

10   1  
Chris W.M.

Zolang Steijn zich drukker maakt over het aantal kansen wat Oss kreeg ipv het niets creëren van zijn ploeg vrees ik dat dit het spelbeeld gaat blijven. Natuurlijk is het goed een solide verdediging te hebben, maar je wint toch echt alleen maar door minimaal 1 x meer te scoren dan de tegenstander. Gezien de opstellingen van de laatste tijd heeft Steijn ook geen idee hoe hij het aanvallend kan gaan laten lopen. Dan maar de verdediging dichttimmeren en hopen dat ie een keer goed valt is het devies.

Laten we nu op z’n minst terugkeren naar de speelwijze waarmee we de eerste 6 wedstrijden worden, dan keren in ieder geval bepaalde vastigheden en patronen terug. Kap met dat kapstok idee, een spits moet met z’n neus richting de goal staan en niet met z’n rug wat balletjes vasthouden en terug leggen. Steekballen vanuit het middenveld, voorzetten vanaf de zijkant. Wanneer de bal in de 16 is heb je de grootste kans te scoren, dus zorg er nu eens voor dat die bal daar komt ipv een beetje rond de 16 te blijven hangen.

Nog 1 dingetje mbt Olij; fantastische keeper voor ons, houdt ons vaak op de been. Maar zijn uittrappen zijn echt voor verbetering vatbaar. Wanneer de ploeg onder druk staat, de spitsen doorjagen op Olij beteken zijn uittrappen bijna altijd balverlies waardoor je de druk op jezelf in stand houdt. Daar moet toch wat aan gedaan kunnen worden zou je zeggen.

3   0  
Bart

Zou Steyn met het opstellen van Venema er nog steeds op gokken dat ie gebruik kan maken van zijn snelheid? Zou wel passen bij de verdedigende tactiek ware het niet dat Venema er werkelijk niets v bakt en tijdens de winterstop beter terugkeert bij Utrecht.
Straks een 3-mans voorhoede De Rooy, V Hooydonk en Bilate?

5   5  
Plastieke annemieke

Het lijkt toch allemaal niet zo moeilijk.


Als je toch een gewone back bent en je staat tegenover el allouchi of dogan. Dan heb je toch een fantastische dag man.

1.70 groot dus 80 % is groter . Je wordt niet voorbij gerend want ze rennen alle 2 de 100 meter in 20 seconden. En je wordt ook niet uitgedold want daar zijn ze niet goed genoeg voor.

Venema is een net zo grote verschrikking dus dan hou je vrij weinig over. Aanvallend is alle hoop op de rooij gericht en dan is erg genoeg.


In de winterstop eruit: venema terug sturen. Dogan weg , el allouchi weg , kali weg , noblejas weg .

Daar eens 2 gave snelle behendige buitenspelers halen. Dan kom je een heel eind.


Zolang el tikkie breed ,venema en dogan op de zijkanten staan, ga je never nooit niet promoveren

6   1  
Plastieke annemieke

Toevoegend :

Het maakt geen zak uit wie je als spits opstelt.

Het moet vreselijk zijn om spits te spelen met waardeloze buitenspelers die bij gebrek aan snelheid en behendigheid nooit eens iets forceren.


Ik kan er met mijn pet niet bij dat we al 5 jaar lang geen goede buitenspelers hebben .

1   3  
Bruske

Waarom niet alleen n man off the match kiezen bij winstpartijen?

8   0  
Blackmountain

Maurice zou de selectie eens naar een wedstrijd van Cambuur moeten laten kijken. Die gasten (ongeacht of ze nou eerst achterkomen en geen beste wedstrijd spelen) willen altijd 100% voor elke bal gaan. Zodra zij de bal krijgen willen ze zo snel mogelijk een doelpunt scoren, de tegenstanders vervolgens de aftrap laten nemen en weer opnieuw scoren. Dit vind ik de mentaliteit die past bij een team kampioenselftal die elke wedstrijd wilt winnen. Bij NAC zie je dit steeds minder vind ik. Het tempo waarmee de bal wordt rondgespeeld kan mijn buurman van 64 nog wel bijhouden en de bal wordt in de ploeg rondgespeeld alsof we met 4-0 voorstaan en de wedstrijd enkel nog even uit moeten spelen. Vervolgens beginnen we in de 80e (!) minuut pas een beetje aan te dringen waar een paar kansjes uitkomen maar NAC is op dit moment simpelweg geen ploeg dat Top Oss 'dan even' over de knie legt.

1   3  
Lamington

https://youtu.be/rbc_LxfhSoY

OLIJ OLIJ!! OLIJ OLIJ!!
NICKY NAC NAC NAC!!

5   4  
Xander

Wanneer iedereen fit is zal ik zo spelen

Olij
Rutten Monsalve Riera Noblejas
Malone haye
Buffonge immers De Rooij
Van Hooijdonck

4-2-3-1

Op het middenveld moeten we sneller omschakelen en komen we vaak een mannetje te kort. Met twee controleurs en drie spelers daarvoor verdeeld over de linie moet je sneller kunnen omschakelen.

0   0  
Kisku

Ja,de keeper is een pluspunt,alles op het middenveld en voorin is zo traag als stront en geen creative tijd op middenveld,spelen vanuit de omschakeling en geen een speler heeft snelheid

1   0  
Kobus

Het is natuurlijk triest als een keeper man van de wedstrijd wordt tegen met alle respect Top Oss.die moet je normaal gesproken met minimaal 3 -0 winnen.maar met dit angsthazen voetbal.kom je nog niet bij de tegenstander op de helft,laat staan doelpogingen,het is triest maar waar.

Laad alle berichten na dit bericht in