Wij gaan niet opzij

Manders: "Als de terrassen opengaan in Breda. Dan ook het stadion"

Bovenslooter

Hoewel Mattijs Manders de kans niet groot acht, heeft hij ergens de hoop dat in de eindfase van het seizoen, zij het op beperkte schaal, toch supporters kunnen worden toegelaten in de stadions.

Vrees voor een mogelijke besmettingshaard heeft Manders niet. "Mensen komen met de fiets of auto naar het stadion, terwijl het openbaar vervoer coronaproof is geregeld met mondkapjes en 1,5 meter afstand. Ik zou het wel aandurven met supporters in ons stadion. Het Nederlands elftal gaat straks met 6.000 supporters spelen. Misschien is dit een opmaat naar een goed gevuld Rat Verlegh Stadion op korte termijn. Uiteraard op een veilige manier.", zo verteld hij in gesprek met BN DeStem.

Manders ziet het desnoods als experiment (Fieldlab-voetbalwedstrijd) zoals recent bij Almere City en NEC ook is gedaan. "Wij zouden graag testen met supporters. Helemaal als de terrassen opengaan in Breda. Dan ook het stadion. De 1,5 meter op het terras, kunnen wij ook in het stadion waarborgen. Met de burgemeester hebben we daar contact over."

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
22 Reacties
163   13  
Arie

Ik kan hem wel vertellen dat als we onverhoopt mochten promoveren, ik op de grote markt sta.

163   13  
Arie

Ik kan hem wel vertellen dat als we onverhoopt mochten promoveren, ik op de grote markt sta.

17   42  
Nico Vermeulen

Ik heb laatst een enquête ingevuld, betreffende
De voorwaarden om weer naar het stadion te komen ,
Met negatieve test, vaccinatie paspoort etc.
Hebben jullie daar al resultaten van?

Mvg
Nico Vermeulen

36   5  
Henri

Ik moet zeggen dat Mattijs Manders in zijn reactie betreffende zaken als de Seuntjens deal en nu weer ESPN gewoon erg redelijk is. Op dit forum lees je vaak meteen reacties van ESPN is onderdeel van WD en die barsten van het geld. De realiteit is echer dat dergelijke grote partijen in goede doen veel geld kunnen verdienen, maar als het tegenzit zoals met corona ook ontzettend snel in grote verliezen terecth kunnen komen. Prettig zijn duiding te lezen.

15   1  
Pizzabakker

Goed om te lezen dat Manders al in overleg is met Depla, die ook een voorstander is van het kijken naar wat wel kan en niet alleen naar wat er allemaal niet kan.
De wedstrijden met publiek aan het begin van het seizoen hebben volgens mij wel aangetoond dat NAC de organisatie hiervan heel goed voor haar rekening zou moeten kunnen nemen.

7   5  
Anita van Duuren-Janssen

Zou zo fijn zijn om met zijn allen weer van een gezellig avondje NAC BREDA te gaan genieten. Desnoods met allerlei maatregels die hiervoor nodig zijn.

32   3  
svt076

Ik moet zeggen dat Manders bij mij tot nu toe wel echt een positieve indruk achterlaat. Doet mooie dingen, probeert alle neuzen binnen de club dezelfde kant op te krijgen en is heel benaderbaar! Daarnaast heb ik het idee dat deze AD de waarde inziet van de achterban, en daardoor het beste met ons voorheeft, en dat zie je dan bij dit soort zaken. Hopelijk zitten we snel weer met z'n allen in het stadion mannen, want ik begin het wel echt te missen nu.
Ben ook wel benieuwd hoe we ervoor hadden gestaan als we om de week met 19000 man onze mannen konden aanmoedigen.

4   2  
5th

@Arie

En jij niet alleen!

25   21  
H.V.M.

Lees ik het hier nu goed????
Hebben we er hier een die een vaccinatiepaspoort wil zien zodat we naar NAC kunnen?
We sterven al van de identiteitspapieren, pasjes en paspoorten.
Lekker voor diegenen die graag gevaccineerd willen worden, doch helaas eventueel pas eind van het jaar aan de beurt zijn!
Betutteling is er al genoeg.
Natuurlijk willen we graag allemaal naar onze club.
Testen in het stadion wat wel en niet mogelijk is, prima.
Desnoods op Corona testen vooraf, ook al prima, maar kom niet aan met een vaccinatiepaspoort.
Dat is pure rechtsongelijkheid.
Nee, avondjes NAC vier je in een vol stadion!

26   23  
Leonardo

Maar als je op vakantie wil en je hebt een corona paspoort nodig doe je het wel zeker. Boeiend dat vaccinatiepaspoort.. als we maar weer kunnen. Prik erin en hup nac!

1   9  
Vreven4President & HyballaFurFurher

Als jij het stadion nou eens openzet, dan gaan de terrassen vanzelf ook open.

21   7  
H.V.M.

Heb je er wel eens over nagedacht, dat het ene gezinslid en/of vrienden, nog niet is ingeënt en de ander wel, zonder dat men daar een keuze in heeft?
En inderdaad, als een vaccinatiepaspoort nodig is, blijven wij thuis.
Ik ben niet tegen vaccinaties en al zeker niet tegen (vooraf) testen.
Prima dus allemaal, maar niet nóg een paspoort erbij.

5   12  
Rubenac

Huh een paspoort, testen?!
Nooit verwacht dat dat zou komen.

Straks het gros ingeënt en gaan we weer naar normaal en dan ineens boemmmm klimaat crisis.

Ow ja hup NAC

6   0  
RaraNAC

Zo’n wedstrijd als tegen Helmond sport, wat was dat toch lekker geweest met publiek. Met weemoed denk ik aan “die tijd”.
Het lijkt zo lang geleden, maar wat had ik graag 15 treden lager gelegen met een hoop bier in m’n nek...

7   13  
Rene

Denk dat meneer Manders zich beter met andere zaken bezig kan houden. Zijn corona "beleid" is een publiekelijk geheim maar heeft ons enorm veel punten gekost. Dus waarom nu zo populair doen, terwijl Depla zich net als een ander zich moeten houden aan de geldende landelijke regels.

12   15  
Geelzwartwit

Grappig dat als je voorheen naar een land in bijv Azië op vakantie wilde moest je laten vaccineren tegen bijv de gele koorts of iets anders. Je kreeg dan een medisch paspoort naast je gewone paspoort waarin je inentingen staan.

Nu wordt er wat gezegd over een vaccinatiepaspoort als bewijs om je geel zwarte koorts te kunnen helpen met een bezoek aan een wedstrijd van NAC en dan willen sommigen niks van zo'n bewijs weten. Alsof het iets nieuws is. Voorheen vooral bij hele koorts en een reis naar Azië nu tbv geel zwarte koorts en een bezoek aan het stadion.

Hup NAC!
#Dropendrover

3   1  
Fratelli

@Henri, het aandeel WD stond een jaar geleden op 85 dollar....nu boven de 200 dollar. Laten we zeggen dat het bedrijf in een jaar tijd 2x zoveel waard is geworden. Ze hebben zeker een slecht jaar gehad en in 2020 verlies geleden maar het EV is gigantisch.

Het is geen geldkwestie het is een kwestie van prioriteit en dat is prima.

11   6  
The Cosmic Gate

Dit is praat ! Het is een keer klaar met al deze maatregelen .
Ik heb wel wat over voor een wedstrijd , maar een verplichting mbt vaccinatie bewijs vind ik echt volledig tegen mijn principes in !

5   3  
Bommetje

Als 60+ eenmaal ingeënt is knallen de ziekenhuisopnames naar beneden. Dat zal zo rond eind april zijn als de GGD niet opnieuw in winterslaap valt. Dan kan de maatschappij weer open. Geen tests, geen mondkapjes, helemaal niets

3   1  
Juupke

Gewoon weer met maten pilske vooraf, slap geouwehoer op de tribune, aanjagen met z'n allen en dan samen van de overwinning in de plaatselijke horeca genieten van nog een paar pilskes! Vooral ook die napraat, hopelijk mogen we weer op korte termijn echt "live" van NAC genieten, wordt denk een kippenvel momentje. Kan me nog herinneren de bekerwedstrijd NAC-PSV vorig jaar...manmanman, sfeertje!!

4   1  
Heksenketel

Ik heb niet echt een mening over vaccinatiepaspoort, maar ben het wel mee eens dat er hypocretie in de discussie zit. Op vakanties naar exotische landen vinden we het doodnormaal dat we gevaccineerd worden en een vaccinatiepaspoort meenemen op vakantie. Je weet wel dat gele ding, wat heel veel mensen gewoon al hebben!

1   0  
Nonkel Frans

Zoals anderen hier ook melden ook ik heb Jaren met het geel inentingsboekje mogen reizen.
Hoort erbij - dient een doel.
Geen probleem.

Als het verplicht wordt in het stadion ( en elders) en je wilt naar binnen dan pas je je aan. Vaccinatie kost niks. Boekje kost niks.

Als je je niet wilt of kunt vaccineren dan helaas helder. Dan blijf je thuis voor de buis.
(Misschien in t cafe.........maar besmet aub niemand)

Waarom hierover nog zeveren?

2   0  
henk

Aanvullend op Heksenketel, Nonkel Frans en anderen: het wordt waarschijnlijk breder dan enkel een vaccinatiepaspoort. Wanneer je bewezen corona hebt gehad of zeer recent getest dan wordt dat ook aangegeven en voor het bezoeken van bijvoorbeeld een stadion staat dat gelijk aan een vaccinatie (al moeten sommigen zich dan wel regelmatig (maximaal ca. wekelijks) laten testen). Maar hoe ze het precies gaan vormgeven is nog niet bekend. Dus zelfs als je je niet mag, wil of durft te laten vaccineren, dan zijn er nog genoeg mogelijkheden om naar het stadion te komen.

Laad alle berichten na dit bericht in