Wij gaan niet opzij

Manders: "Je kunt niet dag en nacht communiceren met supporters"

Das Phantom

Mattijs Manders was zondag te gast bij de talkshow Spraakvermaak in Terheijden. Daags voor de forumavond werd de algemeen directeur daar geïnterviewd en ging het onder meer over de manier van communiceren, wat volgens Manders niet altijd vlekkeloos verliep bij de club. BN DeStem was aanwezig bij de show en deed verslag.

Manders erkent volgens de krant dat niet alles met betrekking op de communicatie soepel is verlopen afgelopen maanden. "Veel ging via Twitter, maar dat is het rioolputje van internet. We doen nu veel via NAC TV en onze overleggen met de supporters, maar je kunt niet dag en nacht communiceren met de supporters." 

De algemeen directeur ging verder in op de sportieve prestaties van de club. Dat NAC op dit moment op de zeventiende plek staat noemde hij "scorebordjournalistiek", meldt BN DeStem. "Maar NAC is het aan zijn stand verplicht om in de eredivisie te spelen. Ook op financieel terrein." 

Verder werd Manders bij Spraakvermaak ondervraagd over de huidige situatie rondom de aandelenverkoop, een eventueel nieuw stadion en hoe hij het ervaart om een lastige club als NAC te leiden. Een verslag van de talkshow vind je op de site van BN DeStem

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem,Spraakvermaak
Terug naar overzicht
55 Reacties
130   6  
Otjes

Tja die Manders. Plek 17 is scorebord journalistiek….

Wat mij betreft is dit de realiteit.

Zeg dan gewoon, de stand is kut en het moet beter…

31   32  
NAC4ever

Goed verhaal

73   43  
Scheppioni

Ik zal de dag prijzen ....... leugenaar ! Maakt ons NAC ten schande !

84   47  
Nel Frikandel

Manders rot op!

69   39  
Joepel

Walgelijke engnek

20   98  
Iele

Oké… wie beheert de duimpjes hier? Alles gaat pro adh/ verkoop aan usa en nu zelfs Manders

32   7  
Michel

Het scorebord telt wel Mattijs, kan je niet ontkennen 😒

En je kunt mij niet wijsmaken dat je van een social media man verandert in een digibeet die nooit een tweet stuurt. NAC en wij verdienen Eredivisie, maar daar moeten we wel het bestuur voor hebben.

70   28  
Jp

Dat Manders vertrekt na verkoop is uitgemaakte zaak. Hem nu bij elke mogelijkheid die zich voor doet de grond in trappen zorgt er in ieder geval niet voor dat hij enigszins gemotiveerd die laatste maanden in gaat…

41   21  
AchJaOnee

Manders kan helemaal niet communiceren

37   30  
Bertjee

Eng nek #manders rot op !!

37   14  
JN

Toen hij een paar maanden z'n mond hield, ebde mijn boosheid langzaam weg. Nu komt het "Manders rot op-gevoel" weer boven drijven... Nog een paar maanden moeten we het met elkaar uithouden, zullen we maar denken. Hopelijk kunnen we hem nog voor de kerst uitzwaaien.

130   6  
Otjes

Tja die Manders. Plek 17 is scorebord journalistiek….

Wat mij betreft is dit de realiteit.

Zeg dan gewoon, de stand is kut en het moet beter…

16   5  
NAC4Ever

Dat vraagt ook niemand. Maar voordat hij onder vuur lag maakte hij (via twitter) veel meer tijd voor supporters vrij dag sinds de onrust van afgelopen zomer.

64   10  
Fan uit Zevenbergen

De Snor van Vi had gelijk

24   6  
NAC4Ever

Je kunt de huidige 17e plaats 'scorebordjournalistiek' noemen. Je kunt ook evalueren waar de slechtste start door komt.

In mijn ogen hebben blessures een rol gespeeld, maar ook de onrust van afgelopen zomer (geen technisch directeur, door de onrust minder aantrekkelijk voor nieuwe spelers, ect.).

35   26  
Arie

MANDERS ROT OP

28   20  
Nac

Is Manders al ziek zwak of misselijk?

62   10  
Moekes mooiste

"We doen nu veel via NAC TV" = 1x 15 min monoloog na ruim 3 maanden verstoppertje te spelen na een schandalig persbericht

14   4  
Dun Diëe

Na alles wat er gebeurd is en de fase waar de club zich momenteel in bevindt moet je alles wat Manders zegt niet al te serieus meer nemen. Die zwaait eind dit jaar af.

16   9  
ennaojseejer

Die kop (boven het artikel) alleen al : totaal ongeschikt!

26   10  
Dutchbird

Meest waardeloze gast die ze bij Spraakvermaak ooit hebben gehad en niet al zijn voorgangers waren juweeltjes. Maar dit was een uitgeblust directeurtje die hoopt dat het snel einde oefening is. Te laf om zelf op te stappen.

8   47  
Jurgen

Hij kan niet 24 uur p d met de supporters communiceren.
Maar je ook niet 0 uur opzij zatten voor 20.000 supporters in het stadion en duizende/10 duizende of meer door Nederland en Belgie.

Hij heeft vanaf dag 1 zich te groot gevoeld voor dat groepje supporter.

Hij is vergeten dat ons NAC in de top eredivisie zit qua supporters, bezettinggraad stadion enz enz.

Maar Mathijs die groep doet wat jouw taak is, geen dank wij hebben noad bloed. En voor jou is het van 9 tot 5 op die stoel zitten.

Mijn dochter gaar naar de internationale marketing en businness school mag ze 1 of 2 weken bij jou stage lopen? Ze is al bij de top marketing/sales bij Samsung, DHL UK, Tesla, Coolblue geweest, kost je nix en een slimme meid die niet op haar mondje is gevallen, lijken uit de kast halen en inzichtige plan van aanpak maakt waar iedere betrokken tekent en wanneer hij/zij een deadline mist toelichting moet geven en evt. Exra hulp krijgt.
Geen briefjes of memo strategie meer.
Pak deze gratis kans aan incl eindrapport met de do's en don'ta

29   16  
Kinderkaartje

Altijd is Matijsje ziek,
Midden in we week maar Zondags niet.
Zondags moet Hij naar de kerk,
Met zijn boek vol zilverwerk
Altijd is Matijsje ziek,
Midden in we week maar Zondags niet.

Ik heb als kind nooit begrepen waar dit liedje over ging.
En ineens valt het kwartje.

Manders, face it: je dagen zijn geteld. Met je NAC TV.
Wij zijn aan het aftellen, Kortjakje,

11   6  
Ed

Nooit communiceren kan ook. L.L de behanger. Gaf hem in het begin de voordeel van de twijfel. Maar heeft flinke deuken opgelopen. Meest trieste is, dat deze man ergens anders weer vrolijk aan de bak kan.

13   16  
NAC!!!

Beste heer Manders,

Als je zulke dingen verteld via zulke kanalen kan je beter zwijgen.
Een tip, neem eens contact op met een hulplijn, in mijn ogen ben je nog steeds (geestelijk) ziek. Daar kun je je voor laten opnemen.
Zou het zeker eens doen, kan je goed doen.

18   9  
Nonkel Frans

En dat zit dan naast de Commissaris vd Koning CvdK Mevr Adema. Bijzondere combinatie in Terheijden. Ze hadden zo maar een gesprek op niveau kunnen hebben.

Bijvoorbeeld over openbare orde en boze supporters. Hoe een club daar mee om kan gaan en de rol van burgemeesters en de CvdK. Daar had kortjakje manders nog wat van op kunnen steken.

Maar nee hij kwam niet verder dan "supporters daar moet je niet - te vaak - naar luisteren" Als je dat zo zegt in een sollicitatiegesprek naar de functie van CEO van een BVO fronst iedereen de wenkbrauwen. Volgende kandidaat aub....................

16   4  
Steef

Zouden er mensen zijn die vinden dat Manders prima werk heeft geleverd?

7   5  
Geelzwartwit

"Maar NAC is het aan zijn stand verplicht om in de eredivisie te spelen. Ook op financieel terrein."

Bij zijn aantreden gaf hij aan dat andere vormen van inkomsten, anders dan sponsoring, hard nodig zijn. Hij zou zich gaan verdiepen hoe NAC minder afhankelijk van de traditionele inkomsten kon worden.
Dat zijn oplossing een soap van anderhalf jaar met als eindresultaat de verkoop van de aandelen zou zijn is toch ergens wel verrassend of teleurstellend te noemen.

16   15  
steven73

Wahahah ik lees iets heel anders uit het stuk van BNdestem, hoezo geen scoreboord journelastiek van Bsiderats. prutsers.

23   2  
Ivo

Ik denk dat het beter is dat Manders zich bij zijn resterende tijd bij NAC houdt aan het gezegde: "Spreken is zilver, zwijgen is goud". Wat hij ook zegt, het wordt toch niet meer gepruimd, en om eerlijk te zijn is het ook allemaal van bedenkelijk niveau.

11   8  
Oldskool

Binnen 1 uuuhh 2 jaar promoveren en dan stabiel eredivisie. Hoe weet ik niet maar dan halen we europees voetbal in een nieuw stadion dat enorm veel geld gaat opleveren.

Dat was ongeveer zijn beleidsplan een jaar geleden.

Inmiddels staan we 17e, is de spelerbegroting gedaald, betalen we een dure trainer nog 2 jaar door, en staat de club te koop omdat de aandeelhouders het voor gezien houden.

Met je scorebord. Wat een idioot

18   6  
Badeend

Dit verklaart wel alles. Deze wanpresteerder ziet zenden als 'communiceren' en vindt 1x het voorbereid afdoen van semi-kritische vragen via het eigen kanaal in 4 maanden tijd - in de huidige situatie - 'veel'.

Je kunt van alles vinden van de voetballerij en de emoties die erbij komen kijken, maar de betrokkenheid van supporters is de levensader van een club en zeker bij NAC een van de belangrijkste aspecten. Er zit veel tussen "dag en nacht communiceren met supporters" en "1x in 4 maanden tijd een hoop blabla zenden".

Ongeschikt.

12   10  
NAC4EVER

Inderdaad, dat kun jij niet. Dag en nacht communiceren met supporters. Dat is jouw onvermogen Manders.

22   9  
Belgische Naccer

Dag en Nacht communiceren?????

1x per jaar...bedoel je?

HIj speelt verstoppertje. Ik snap ook wel waarom. De supporters zijn terecht woedend.

Manders en Steijn hebben NAC in 1 jaar volledig naar de kloten geholpen. En dat doet pijn in Breda.
Vandaar dit angsthazen-gedrag van Manders.

Een beetje hetzelfde als het voetbal onder Steijn. Angsthazen-voetbal, wat overigens ook helemaal NIETS gebracht heeft.

9   5  
signase

"Tot aan de verkoop zal de bestuursorganisatie van NAC ongewijzigd blijven. De RvC houdt binnen strakke kaders toezicht. Algemeen directeur Mattijs Manders bestuurt de club dagelijks. Hij zal zorgen voor een ordentelijke overdracht naar de nieuwe eigenaar."

Bovenstaande zinnetje stond niet voor niets in het persbericht van de aandeelhouders. Daarmee zeggen ze: tot de overname een feit is, blijft Manders hoe dan ook zitten. Het is een poging duidelijkheid en dus rust te creëren, ook met het oog op de Forumavond. Begrijpelijk, alleen is het wel erg cynisch dat Manders een dag later zelf de onrust vervolgens weer aanwakkert met zijn *kuch kuch* niet zo handige uitspraken.

31   9  
Fritske d'n Olifant

Toen Manders begon had hij allemaal mooie praatjes voor ons onnozele supportertjes en twitterde hij alsof het een lieve lust was. Maar bij een beetje weerstand verviel hij samen met wapenbroeder Maurice Steijn in allerlei machtsspelletjes. En nu trekt hij zich terug als een bange wezel.

Ik was al klaar met deze pinokkio toen hij had gelogen over een (toekomstige) rol voor Van As bij NAC. Hij zou hem nooit gesproken hebben maar later bleek dat hij wel samen met Steijn bij ome Jef aan de virtuele Leidse keukentafel de selectie voor het nieuwe seizoen had samengesteld.

Daarnaast de walgelijke manier waarop hij steeds zijn misdragende boezemvriend in bescherming nam. Of dat nu richting de terecht pissige voorzitter van De Graafschap was of zijn eigen technisch manager.

Maar het allerergste was nog wel de frontale aanval op alles wat NAC is toen Steijn besloot op te stappen. Liegen over bedreigingen, aangiftes en ME die klaar zou staan.

Ik dacht dat we bij NAC wel hadden geleerd van Mommers, maar deze pipo (het scheelt slechts 3 letters) komt toch aardig bij hem in de buurt.

Verder moet na al die afkoopsommen en misgelopen transferinkomsten nog blijken of de club er wel zo zonnig voorstaat als Manders beweert. Wat dat betreft komt een overname als geroepen.

34   13  
Tonn

"Je kunt niet dag en nacht communiceren met supporters" als kop van het onvolledig weergegeven artikel in B site Rats en " de betrokkenheid van supporters is gigantisch" als kop van hetzelfde maar volledige artikel in de Stem. De reacties worden hier op de site een kant op gestuurd. Meer van het zelfde. Persoonlijk denk ik dat de voetbalclub NAC gebaat is bij rust tijdens het verkoopproces. De beoordeling van directie en verdere staf komt t.z.t. wel bij de nieuwe eigenaar (s) te liggen.

12   7  
fvf6

met andere woorden je moet de supporters niet wijzer maken dan dat ze al zijn.

14   5  
Fritske d'n Olifant

@Tonn

Je hebt gelijk hoor, maar hoe rijm jij deze woorden dan met de gedragingen van Manders het afgelopen jaar? Zijn niet aflatende steun aan de vorige trainer die op zijn Immers gezegd "zijn reet afveegde" met de meningen van supporters, oud spelers, het journaille en zijn eigen technisch manager over het op zijn zachts gezegd povere spel van zijn elftal. Ja de betrokkenheid van de supporters bij NAC is enorm. Dat zijn dus ook de supporters waar Manders in Mei nog een hele andere mening over had, getuige het persbericht dat de wereld in werd geslingerd en Zonnehemeltje Driessen die in de landelijke media en op TV allerlei leugens mocht vertellen.

Maar goed, waar maak ik me druk om. Nog een paar maanden te gaan.

10   10  
NAC4EVER

@ Tonn

Slaap verder.

14   5  
Badeend

Och och, nu is het artikel op BSR weer "niet compleet". Wat een gelul. In het artikel op BN De Stem staat vrijwel hetzelfde, alleen nog wat wollige incidentafdoening tussendoor ("dat we onderaan staan is scorebordjournalistiek maar we horen eigenlijk in de eredivisie mee te doen" - wat zegt zo'n man nou eigenlijk??).

Ik heb de uitzending van Spraakvermaak niet gehoord maar wel het artikel van De Stem gelezen en het enige waar je daar nog iets positiefs van kunt vinden is: ,,De nieuwe eigenaar moet het handvest van de club wel onderschrijven. Dat handvest omvat de kernwaarden tegendraads, Bourgondisch, saamhorig en zelfbewust."

Maar ja, wat betekent "onderschrijven" precies? Als je het opzoekt, vind je zoveel als "erkennen, instemmen met". Dan zijn we er nog niet. Op papier is instemmen met een Bourgondische, saamhorige inslag natuurlijk heel eenvoudig. Tegendraads wordt al wat lastiger, maar is door een handig marketingburo ook prima te spinnen zodat het past bij een partij als Red Bull (om maar iets te noemen); die waren immers ooit de vreemde eend in de bijt tussen partijen als Coca-Cola en PepsiCo.

Blijft over zelfbewust. Daar hebben we als NAC supporters zelf al genoeg moeite mee. Wie zijn we nou eigenlijk en wat zijn we voor club? Wat willen we zijn en wat willen we bereiken? Als je kijkt hoe deze (en de andere) kernwaarden kort worden toegelicht op www.nac.nl, is voor mij het "instemmen met het cultuurhandvest" weliswaar belangrijk maar op papier ook erg eenvoudig te doen. Dit zijn lastige dingen om op te schrijven, om te kwantificeren, maar het gaat er uiteindelijk om dat NAC haar identiteit behoudt, en onder de huidige aandeelhouders - en vooral onder Manders - is daar zacht gezegd op zijn minst niet aan gewerkt.

Ik ben heel benieuwd naar het verhaal van het onderschrijven van het handvest. Maar voorlopig vind ik het vooral inspiratieloos slap gezever van Mattijs-zonder-H. Consequent, dat is hij in elk geval wel.

De huidige resultaten en het afgelopen seizoen zijn natuurlijk enorm gemakkelijk weg te stoppen onder "de resultaten vielen tegen, scorebordjournalistiek, corona, we werken keihard, het zit niet mee" etc etc. Een echte leider zoekt geen excuses. En al helemaal niet met de toevoeging "daar verschuil ik me niet achter". Manders heeft het gewoon keihard verprutst - wel of niet in opdracht van RvC of "Grootaandeelhouders".

18   7  
Pietjebel

#mandersout

14   5  
Wanny

Je moet er juist alles aan doen om zoveel mogelijk met je belangrijkste klanten te communiceren. Supporters en sponsors brengen samen het grootste deel van je budget bij elkaar. Dus als organisatie moet je continu met die groepen in gesprek zijn.

Iedereen snapt dat dat niet dag en nacht kan. En dat je ook niet iedereen persoonlijk kunt spreken.

Maar waarom zou je als grote baas van de organisatie niet wekelijks een praatje kunnen houden? In plaats van eens in de 3 a 4 maanden, hetgeen nu het geval is.

17   7  
nacorakel

Hij zegt het gewoon ... "JE KUNT NIET DAG EN NACHT COMMUNICEREN MET SUPPORTERS" ...

Pannenkoek ...16   8  
Nero

Manders out

17   6  
Frietjemet

Ik wil ook helemaal niet dag en nacht met jou communiceren Manders, het liefst zo min mogelijk eigenlijk!

11   19  
ome cor

Man man man....
Zodra de naam Manders valt komen alle roeptoeterende napraters direct uit hun hok.

Jezelf hier bijv. NEL FRIKANDEL noemen en dan aankomen met de krachtige, uitspraak Manders rot op.
Wat een niveautje weer van al die mensen die allemaal zo ervaren zijn op dit vlak dat ze Manders perfect kunnen beoordelen.

Gaaaap


14   15  
Rubenac

Ome Cor

Als jij iets post… gaappp

10   8  
Tip

Alles is afhankelijk van de nieuwe eigenaar. Die beslissen. Als het wordt wie we denken dat het wordt krijgen we in ieder geval een zeer vermogende investeerder die ook vrij bewust voor NAC lijkt te kiezen. Laten we daar in de eerste plaats gelukkig mee zijn ! Want met een fikse (structurele) investering speelt NAC weer snel ere, waar we ook thuis horen, en is iedereen heel snel weer gelukkig. Heerlijk een goeie pot op zaterdagavond tegen Sparta of zo.

Dat Manders , in ieder geval tot de overdracht, aanblijft is logisch en kan niet anders. Er moet een AD zitten met tekenbevoegdheid. En het komt nogal raar over bij de kopende partij als het kantoor van de AD al maanden leeg staat voordat zij gaan besturen. En er is uiteraard overdracht van de werkzaamheden nodig als de huidige AD vertrekt.

Stel dat de nieuwe eigenaar een eigen AD aanstelt uit hun organisatie, dan dienen ze de huidige AD met dienstverband voor onbepaalde tijd af te kopen. Dat is het meest simpele scenario. In dit geval lijkt het me dat Manders dan (graag) mee zal werken.

Stel dat ze een Nederlandse AD willen aanstellen wordt het wat ingewikkelder. Wat dan moeten ze gronden hebben om Manders te ontslaan. Die gronden kunnen ze alleen hebben van " horen zeggen en uit de pers begrepen .." . Dat schiet niet erg op. Manders gaat zelf nooit ontslag nemen want dan verspeelt hij zijn rechtspositie die zorgt voor een uitkering en transitievergoeding of afkoopsom.
Dus gaat de nieuwe eigenaar in gesprek met Manders om in goed onderling overleg uit elkaar te gaan. En dat is niet meer dan onderhandelen over de afkoopsom.

Kortom het ligt er helemaal aan wat de nieuwe eigenaar wil, maar het wordt altijd, linksom of rechtsom, opgelost. De nieuwe eigenaar heeft in ieder geval genoeg geld om alles snel en goed te regelen waarbij aangetekend dat het niet geheel onmogelijk is dat ze Manders nog een tijd(je) op zijn post laten.

Dat Manders steken heeft laten vallen is duidelijk, maar dat is juridisch niet genoeg om iemand verwijtbaar ontslag te geven. Dus is voor alle partijen het beste als Manders in goed onderling overleg vertrekt na overdracht van het werk. Ik ben vooral benieuwd wie dan de opvolger wordt.
20   9  
Molenschot Loco

Kan wel zo zijn manders!!!! MAAR DAT GEEFT JOU NOG NIET HET RECHT SUPPORTERS TE SCHOFFEREN!!! de groeten!!!!!

2   6  
Lamington

Weg ermee

4   4  
NAC!!!

@steef

Jawel, een zekere Steijn die was erg tevreden. Nog zo een droplul

7   3  
Tip

Het is maar een vraag. Of enkele vragen. Is dat cultuurhandvest niet iets wat zo onderhand versleten is ? In de eerste plaats staan er kernwaarden , variabelen , in die je niet kunt meten. Hoe weet je of wij ‘zelfbewuster’ zijn dan bv. W2 supporters ? En om te vergelijken heb je dan per club een gemiddelde zelfbewustheids factor der supporters ? Wat is trouwens ‘zelfbewust’ m.b.t. tot het supporterschap van een BVO ? Dat je iedere thuiswedstrijd consequent een geel zwarte onderbroek draagt of zoiets ? En die andere kernwaarden zijn m.i. nog vager. Kunnen we niet gewoon eerlijk zijn en tot het besluit komen dat er in ons cultuurhandvest eigenlijk ….. helemaal niks , zero, staat. Het cultuurhandvest geeft vrees ik alleen maar misverstanden en iedereen legt het op zijn manier uit. Een hele grote groep supporters , de zwijgende meerderheid zeg maar, veegt hun gat af aan het cultuurhandvest. Ze hebben er niks mee. En als laatste, als je kernwaarden of variabelen niet kunt meten, hoe controleer je ze dan ? Is er nog een club te vinden in Nederland of daar buiten die zo’n soort cultuurhandvest hebben als wij ? Of mag ik concluderen dat wij uniek zijn met iets wat……. niks is ? Mogelijk zit ik er helemaal langs en is dit cultuurhandvest , waarom heet het geen manifest ?, wel degelijk een belangrijk document voor het meerendeel van de supporters ?

8   2  
Ouwe spionkop

Manders heeft er een bende van gemaakt. Maar Manders is ook een gepasseerd station.
Over max 3 maanden is hij verdwenen bij NAC.
Dus een comfortabele positie voor hem op de forumavond.
Alles wat hij vanavond belooft hoeft hij toch niet meer waar te maken.
De nieuwe eigenaren kopen zijn contract af en tot nooit!
Zo zal het gaan. Dus we kunnen onze NAC energie beter in andere zaken steken.

1   6  
Geelzwartwit

@tip

Heerlijk verwoord wat ik ook al dacht.

De nieuwe eigenaar moet wel het cultuurhandvest onderschrijven!!
Dat we tegendraads en bourgondisch zijn die kernwaarden... Die Amerikanen zullen niet weten wat ze horen denk ik.
Pas maar op voor je het weet vertalen ze het naar gezellig samenzijn met vrienden en famile en een hapje en drankje op p5 En dan lekker tegendraads dat het nog te eten is ook en dat NAC de enige club is met een familie picknick parking

2   2  
Noad1976

De luchtfietser fietst vrolijk door.

Laad alle berichten na dit bericht in