Wij gaan niet opzij

Manders over De Rooij: "Alle partijen hebben de intentie om eruit te komen"

Raskolnikov

Vlak voor het sluiten van de transfermarkt lijken NAC en Eindhoven toch een akkoord over de transfer van Kaj de Rooij te naderen. De clubs zaten gisteren met elkaar om tafel en lijken dichter tot elkaar te zijn gekomen. NAC-directeur Mattijs Manders spreekt de hoop uit dat de clubs elkaar zullen vinden.

NAC is al tijden bezig Kaj de Rooij naar Breda te halen, maar slaagde er nog niet in een akkoord met De Rooijs werkgever FC Eindhoven te bereiken. NAC wil voor Bredase begrippen ver gaan, maar de blauw-witten verlangen de hoofdprijs. Nu het einde van de transferperiode nadert, lijken de partijen wat dichter tot elkaar te komen. Eindhoven kan het geld goed gebruiken en is niet gebaat bij een conflict met een speler, die graag wil verkassen. 

Mattijs Manders verwacht na het gesprek van gisteren dat een akkoord alsnog tot de mogelijkheden behoort, zo vertelt hij aan BN DeStem: "Het was een constructief gesprek. Alle partijen hebben de intentie om eruit te komen. Dat betekent dat iedereen een beetje moet bewegen. Wij willen heel graag. En zij ook, denk ik. Allebei moeten we er een goed gevoel aan overhouden. We hebben elkaar wat huiswerk meegeven en leggen dat onder het kussen. Verder kan ik er niks over zeggen."

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
'Geen beweging in transfer Riera' 15 reacties
Volgend bericht
De Spion: Jong Ajax 18 reacties
27 Reacties
165   4  
Geraldo

Volgens mij kunnen we dit wel aan Manders overlaten.

55   24  
Plastieke annemieke

Kom niet gaan zeuren over 50 k

Gewoon 350-400k bieden met bonussen 150-100 k.

Afgelopen 6 jaar zijn er iedere winter paniekaankopen geweest die 5 x zoveel geld hebben gekost.

Daarbij als hij op deze voet verder gaat levert hij je een dikke winst op + promotie+ hij laat andere spelers scoren waardoor die ook meer marktwaarde hebben .

165   4  
Geraldo

Volgens mij kunnen we dit wel aan Manders overlaten.

58   3  
Eljé

Denk het ook Geraldo. En anders zijn er hier op BSR nog wel 100 mensen die het beter weten. ;-)

26   3  
Nacfem

Ik hoop echt dat dit goed komt.
Ik was bang dat het een speler zou zijn die goed functioneerde met veel ruimte omdat Eindhoven vaak in de verdrukking zit en dus op uitbraken moet wachten. Heb daarom naar de wedstrijd tegen Roda gekeken maar kwam ook prima uit de verf met kleine ruimtes en had daarbij ook oog voor z'n medespelers. Dit wordt een heerlijke combi met Sidney en Lex/Haye.
Zin in!

49   28  
Ibio

Ik zie Kaj de Rooij graag komen. Maar ik maak mij wel een beetje zorgen om de financiële huishouding. Zijn we niet teveel met geld aan het smijten?

Hopelijk kunnen we ook nog Kali, Reuvers en Dogan slijten.

17   12  
Akkie

Zou mooi zijn als het alsnog rond komt.

Toch snap ik de opwinding en de hoge verwachtingen niet helemaal.
de Rooij is een aardige speler met diepgang (wat we nu missen) maar geen klassieke linksbuiten die met heel veel voorzetten komt of anderen in stelling brengt, maar veel meer een speler die een actie maakt en zelf afrond.

Gezien zijn leeftijd nog wel veel groeipotentie

Zou ook de duurste aankoop van de afgelopen 15 jaar worden. Prima maar toch ook een risico voor een speler die alles nog moet laten zien.

21   0  
Scheids!

Ik heb die jongen nu een aantal keer zien spelen, die is zó explosief dat de trainingen op hem zullen worden aangepast! Ik mag echt hopen dat het dan toch écht gaat gebeuren,dit keer zónder te gekke clausules in dat contract! Hooguit 10% bij doorverkoop!

25   17  
Maarten

Tja, ik hoop alleen niet dat NAC teveel in het diepe springt. Ik vond 300.000 en bij promotie 100.000 eigenlijk al wat te royaal eigenlijk. Plus nog een doorverkoop percentage. Ja nogmaals, ik vind t te gortig.

10   2  
bier en friet

@ akkie

Ik ben het met jou eens dat hij geen klassieke buitenspeler is met kalk aan de schoenen die voorzetten geeft vanaf de achterlijn. Maar niet alleen met een assist kun je de medespelers in positie brengen om te scoren.

Met zijn loopacties en dreiging zal een van de CV's wel een oogje op hem houden en eenmaal aan de bal zou hij de verdediging echt open kunnen trekken. Dat is net wat we nu missen.
Onze huidige buitenspelers gaan de man niet voorbij maar zakken in voor een voorzet (dogan) of leggen terug op (inkomende) middenvelders (El Al). In mijn ogen niet zozeer ten nadelen van die spelers, want het zijn nu eenmaal geen buitenspelers. Het gevolg is echter wel dat de centrale verdedigers altijd in positie kunnen blijven staan en, zeker als er middenvelders aansluiten, het al snel druk wordt voorin. In die drukte kan de bal best een keertje goed vallen, maar je bent toch wel afhankelijk van dekkingsfouten, klutsballen of slecht uitverdedigen.

Denk nog steeds dat een 4-4-2 beter zou werken (kaj voor noblejas/mashart, schouten/dj voor rutten, centraal 2 man (malone/haye/el al/immers), daarvoor immers/dogan, diep sydney/bilate), maar als we zo nodig vast moeten houden aan 4-3-3 kan die ene buitenspeler ook echt een verschil maken en niet alleen met goals/assists.

19   13  
Judge M.

Die Scheepers is ook een mooie lul met vingers he.. Gegokt en verloren vriend. Manders bood weken geleden al aan om een persoonlijk gesprek te voeren, maar nee. Er moest eerst flink gejankt worden in het Eindhovens Dagblad die namens jullie ook het spelletje mooi meespeelden dat PSV een van de gegadigden was om zo de prijs maar op te kunnen drijven. Net als de fopverhalen van vermeende buitenlandse interesse. Veel verder dan Lommel en hun tentakels van City kwam dat ook niet maar daar heeft Kaj van begin af aan al geen trek in gehad..

Dus welkom Kaj! En hulde Matthijs! Da hedde gij KAJgoed gedaan! ;-)

19   11  
ome cor

Allereerst is het nog niet rond.
Dus zorgen over de financiële huishouding of mensen in Eindhoven als lul neerzetten vanwege hun eerdere opstelling is misschien nog wat voorbarig.

Wel denk ik dat we met Manders tot op heden nog geen reden tot klagen hebben.

15   3  
Dorstige Dongenaar

Goed om te zien dat Manders de tijd neemt voor deze transfer en zich niet zomaar laat mee laat trekken door de bizarre bedragen van Eindhoven.

Nac houdt de poot stijf en gaat denk ik de beste transferwindow in jaren afsluiten.

20   2  
signase

@Judge M. (8:39):

"Een lul met vingers"

Als de evolutie ons daarvan gaat voorzien, kan EasyToys de tent wel sluiten...

Verder eens met Ome C.

12   2  
Cool hand

Een noodzakelijke aankoop. Voorin is het echt ondermaats momenteel. Vraag me wel af of DJ Buffonge en Bohui nog een kans krijgen.

11   9  
Badeend

Judge M, hoe kun je nou stellen dat FCE "verloren" heeft? Ze halen gewoon het onderste uit de kan en dat is hun goed recht. Dat dat geen 700K is, dat zagen ze zelf ook wel aankomen.

Over KDR zelf - het blijft jammer dat we geen goedbenige buitenspeler(s) hebben. Nu weer een rechtspoot op links. Ik had het liever anders gezien - onafhankelijk van of KDR een goede speler is, of misschien zelfs een geweldige aankoop voor NAC.

Puur kijkend naar de cijfers heeft El Allouchi dit jaar óók 2 assists en vorig jaar zelfs 8 (vergeleken met de 7 van KDR). KDR heeft meer groeipotentieel en is aanvallender ingesteld maar het omgekeerd afserveren van El Allouchi is vooral sneu.

18   4  
Cool hand

Ik denk dat de meesten El Allouchi wel waarderen. Ik in ieder geval wel. Maar hij samen met Dogan op de flanken, is niet goed genoeg. Als ik een back was en ik moest tegen deze twee, zou ik daar geen seconde wakker van liggen. Op snelheid kloppen ze je niet en getruct (?) zijn ze ook niet.

8   5  
Judge M.

@Badeend

Dat had ook te maken met het voortdurende gejank en gemekker van Ernie Brandts die er blijkbaar alles aan gelegen was om NAC een hak te zetten. Dat zal hij zijn TD vast en zeker ook wel meerdere malen hebben ingepeperd alleen ging die er vervolgens op een haast nog kinderachtigere manier mee om.

Ik neem nog steeds mijn hoed af voor de derde plaats die Brandts ons bezorgd heeft maar mijn handen jeuken toch echt om een "Ernie, ik zie tranen in je ogen" in te zetten zodra Kaj er eentje ingepeerd heeft tegen zijn oude club.. Als we daarbij mogen zijn that is...

15   3  
Henkie

Heb hem een hele wedstrijd zien spelen en ben echt overtuigd geraakt.

Enorm gevaarlijk. Diepgang, passeeractie, assists, goals, creëert kansen.
Eredivisieniveau in mijn ogen. En dat op 19-(!!)jarige leeftijd.

Heel ander niveau dan Dogan en Allouchi. Die heb ik nog nooit iemand zien passeren.

17   3  
H.V.M.

M.M. Heeft er verstandig aan gedaan om de deur steeds op een kier te laten staan.
Mocht NAC er in slagen om KDR binnen te halen, dan hebben ze voor NAC begrippen een topper binnen gehaald.

We hebben tijdens deze transferperiode inmiddels ruwweg 2,5 miljoen euro opgehaald.
Dat geld kan grotendeels uitgegeven worden aan nieuwe spelers.
Willen we nu dit seizoen serieus meedoen voor promotie of kiezen we voor wegkwijnen in het gedrocht wat ze KKD noemen??

Je nu zorgen maken om de huidige financiële situatie bij NAC is volledig ongegrond.
We kunnen ons allemaal beter zorgen gaan maken als NAC over twee of drie jaar nog steeds in de KKD rond huppelt.
Dan zijn de (geld)rapen pas écht gaar.
Komende dagen dus doorpakken en je versterken met de pas negentienjarige KDR.


12   4  
Professor Pils

Ik heb mijn octopus weer eens laten voorspellen:

Hij komt naar Nac

15   0  
Tombola Breda

Toen ik nog studeerde had ik ook iedere dag de intentie om aan mijn scriptie te werken. Maar na 2 jaar studievertraging kwam ik er achter dat 'intenties' eigenlijk niet zo veel waard zijn...

Desalniettemin heb ik er wel vertrouwen in dat het goed gaat komen. En dat baseer ik op het feit dat de Rooij zelf enorm graag lijkt te willen, en dat er zich al die tijd geen enkele andere fatsoenlijke club voor hem heeft gemeld. De potentie van een speler is natuurlijk in waarde uit te drukken. Maar wat een transferprijs uiteindelijk echt bepaald is toch echt de wet van vraag en aanbod. In het geval van Van Hecke is de prijs zo hoog opgedreven omdat er meerdere partijen aan hem aan trekken waren (AZ, Utrecht, Monaco, Brighton). In het geval van de Rooij is daar, los van een natte scheet van PSV en NEC, geen sprake van.

2   4  
Mo

Is dat wel zo????

1   1  
Braze

Duidelijk dat beide partijen tot het uiterste wilden gaan om een goede prijs te bedingen. Logisch dat Ernie Brands geen uitspraken doet om de prijs te verlagen. Het einde van de transferperiode dwingt partijen tot elkaar te komen. Ben benieuwd naar de einduitslag.

3   0  
Patje

50k erbij, zit je op de hoogte van van d'r boomen thats it, maar gaat dat nog ang duren voor dat het beklonken is? krijgt er langzaam hoofdpijn van.

3   5  
Adriaan

Betrek in de deal het verhuren van bep spelers: DJ Buff Reuvers Mashart en/of Kali bijv.

6   2  
Moppernac

Nu snel laten tekenen anders gaat Heerenveen er mee vandoor, want die hebben net te horen gekregen dat de Noorse vleugelspits bij A-C Milaan tekent, dus moeten hun verder op zoek.
Dus rap handelen nu!!!!!!!!!!!!!

2   1  
Sp1

Vind 5 ton al echt de hoofdprijs hoor mensen, laten we nu niet doen alsof het een koopje is.


Jongen heeft zondermeer potentie maar bij een jonge speler is er geen enkele garantie dat hij in dit elftal tot dezelfde prestaties komt.

Komt hij dat wel dan zullen de linker rijtje clubs uit de eredivie in de rij staan.... En waar moet je dan aan denken?.... 3 miljoen?

Laad alle berichten na dit bericht in