Wij gaan niet opzij

'Geen beweging in transfer Riera'

Raskolnikov

Het lijkt steeds waarschijnlijker dat Roger Riera in Breda blijft. De centrale verdediger staat in de nadrukkelijke belangstelling van Barcelona B, maar die club wil voorlopig niet aan de voorwaarden van NAC voldoen.

In Spanje meldt SPORT dat de situatie muy complicada is, omdat NAC Riera niet wil laten gaan. Barcelona zet nog altijd in op een ruildeal, terwijl NAC vanaf dag één aangegeven heeft geld te willen zien. Volgens De Telegraaf heeft Barcelona voorgesteld twee spelers te ruilen voor Riera, maar blijft NAC bij het oorspronkelijke standpunt: de club wil een gelijkwaardige vervanger aan kunnen trekken en is van mening dat daarvoor geld nodig is. 

Riera zelf gaf eerder al aan graag terug te keren bij de club waar hij zijn opleiding genoot, maar alleen als de deal goed is voor alle partijen. Vooralsnog zitten de clubs niet op één lijn en dus lijkt een transfer steeds minder waarschijnlijk te worden.  

Bron:
B-Side Rats, SPORT, Telegraaf
Terug naar overzicht
15 Reacties
135   0  
Scheids!

Blijf baas in eigen huis, ook als het gaat om je eigen spelers, wié er ook aanklopt!
Barça wilt, Riera ook, NAC wil geld zien , dus zullen de Catalanen de portemonnee moeten trekken!
Moet zeggen dat Riera hierin zich professioneel op stelt !

135   0  
Scheids!

Blijf baas in eigen huis, ook als het gaat om je eigen spelers, wié er ook aanklopt!
Barça wilt, Riera ook, NAC wil geld zien , dus zullen de Catalanen de portemonnee moeten trekken!
Moet zeggen dat Riera hierin zich professioneel op stelt !

54   0  
Vliegende hollander

Zo is het nac,verstandig.
Voet bij stuk houden,barcelona strooit hier en daar met vele miljoenen.
Nu halen ze dest van ajax voor 20 miljoen,
Als ze hem echt willen hebben moeten ze gewoon betalen,simpel.
En kom dan niet aanzetten met een ruildeal 2 voor de prijs van 1.....lijkt de jumbo wel.
Hou vol manders en co...

68   2  
Maarten

Belachelijke constructie ook. Geef ons Piqué dan krijgt Barca Kali en Leigh

8   6  
Gjoewie

Scheids > Van de ene kant begrijp ik dat je stelt dat Riera zich hierin professioneel opstelt. Hij wil wel terug, maar alleen als alle partijen er beter van worden. En het moet zijn ego strelen als NAC zegt dat er minstens een gelijkwaardige speler voor Riera terug moet komen.
Maar van de andere kant: hij heeft destijds willens en wetens voor een buitenlands avontuur gekozen. Hij zat klaarblijkelijk op een dood spoor bij Barcelona, laten we zeggen in de A-jeugd. Doorstroming naar de hoofdselectie zat er absoluut niet in en de trainer van Barcelona B kon hem geen basisplaats garanderen (hé, waar hebben we dat eerder gehoord?).
En toen was er belangstelling uit het buitenland in de persoon van dun Tomme. Die had hem opgepikt in de statistieken die door het bedrijf van zijn vrouw waren aangeleverd en hij vond daarom dat het wel een geschikte speler zou zijn voor NAC.
Het contract was snel getekend: NAC blij, RIera blij, Barcelona C (of zo iets) blij, want die hadden weer wat ruimte met het salarisplafond.
Riera kwam in een nieuwe omgeving waar hij zich toch ook niet meteen verzekerd wist van een basisplaats. Maar hij ging wel steeds beter spelen en onder de vierde trainer inmiddels (!) heeft hij nog steeds een basisplaats.
Goed, je zit wel wat verder van je familie af, maar voor de Corona-crisis zongen de supporters in het volle stadion hem toe. Dat is iets wat ie bij Barcelona B weer zal gaan missen. Alhoewel, nu we weer niet meer naar het stadion mogen...

6   5  
RaRa

Heeft hij al een eigen, creatief, liedje? Misschien volgende keer in een vol stadion eens inzetten....
En toen werd ik wakker, bleh!!

24   4  
ome cor

Nog niet zo heel lang geleden had NAC hem laten gaan onder het mom van " lastenverlichting op de loonkosten".

Wat fijn dat er nu een beter beleid is.

10   0  
ABC

Terecht dat NAC geld wil. Een goeie speler en geld zou ook nog mogen. De bal ligt dus bij Barça. Als zij echt willen hebben ze geld. Vervelend blijft dat een speler is lekker gemaakt. Al is Riera wel de persoon hier professioneel mee om te gaan.
De Rooy komt gelukkig wel. Wordt voor alle partijen een goede deal. Win-win-win. Ik verwacht dat met de Rooy erbij verschillende spelers beter uit de verf gaan komen. Verder moeten we de druk ook nog niet te ver opvoeren. Als Kaj bij NAC begint met dezelfde statistieken als bij Eindhoven zijn we al een heel eind.

8   5  
RV

Als Riera blijft en Kai de Rooij nog komt (mits er geen belachelijk bedrag wordt betaald) dan heb ik langzaam aan een positief gevoel over het seizoen. De eerste wedstrijden heb ik vaak teruggedacht aan vorig seizoen. De eerste wedstrijden wel de punten maar slecht spel, daarna volgde het mindere spel en werden er ook vaak punten verloren.

Dit team is meer ervaren, minder spelers die leider moeten zijn terwijl ze het al moeilijk zat hebben met hun eigen (Verschueren) en ik heb vooral vertrouwen in Steijn. Wedstrijden zakelijk winnen als het moet, helemaal prima.

NAC, Cambuur, Graafschap en Roda (schat ik niet uit dit seizoen) zijn de vier clubs die denk ik gaan strijden om promotie. Met de huidige selectie moet je dan gewoon bij de eerste twee eindigen.

Geen promotie is een doodsteek voor NAC.

9   1  
Chris W.M.

@Gjoewie

Riera is van Barca onder 19 naar Nottingham onder 21 gegaan, daarna naar Celta Vigo B, daarna naar Villareal B en toen pas naar NAC. Die Spaanse clubs spelen allemaal op het derde niveau, en was hij gewoon basisspeler; Celta 52 wedstrijden gespeeld en Villareal 70 wedstrijden.

Is dus alweer een tijdje weg bij Barcelona, kan begrijpen dat hij dan weer terug naar zijn geboortegrond wil. Maar dan wel voor de juiste prijs.

7   0  
JimGoose

Hier kunnen Manders en co laten zien uit welk hout ze gesneden zijn.

Ondanks de sympathieke open deur van Riera zelf (iedereen moet er beter van worden) gaat deze situatie vrijwel zeker 1 of meerdere verliezers opleveren.

Wat mij betreft houdt NAC in de onderhandelingen zijn poot stijf en blijft hij in Breda, maar zorg ajb dat je Riera tegemoet komt door hem ruimte te geven (regel familiebezoekjes, vliegtickets, ...). Een club met het netwerk eromheen kan juist in coronatijden dingen regelen die voor individuen veel moeilijker zijn en daarmee kan NAC zorgen dat Riera over zijn teleurstelling heen stapt.

1   6  
Real Robert

Barcelona B heeft echt wel een paar geschikte spelers voor NAC; aanvallers en verdedigers.
Maar het zijn of jonkies of meer volwassen spelers van buiten de EU.
Alleen vabnwege het laatste al niet interessant voor NAC.
Alleen een soort transactie, waarbij de speler nu direct via NAC aan een derde partij wordt verkocht kan financieel aantrekkeijk zijn voor NAC.
Maar daar ontbreekt het gewoonweg aan tijd voor.
Dus geld!
Wat mij betreft vertrekken ook de andere twee Spanjaarden. Te blessuregevoelig en altijd met hun hoofd in Spanje.
Beiden hadden al te horen gekregen, dat ze mogen vertrekken. Draagt ook niet bij aan een optimale motivatie.
Er staat nog steeds een Antilliaanse linksback op het schaduwlijstje.

3   0  
Braze

Vrij normaal, Barca wil Riera, NAC wil geld.

1   1  
ABC

Goeie opmerking van Jimgoose.

4   1  
scheppioni

Gelukkig denkt klasbak Riera ook aan ons NAC !
Dat siert hem enorm !

0   0  
Dippo

Mooi !

Laad alle berichten na dit bericht in