Wij gaan niet opzij

Maria scoort voor winnend Curaçao

Raskolnikov

Curaçao heeft afgelopen nacht met ruime cijfers van de Britse Maagdeneilanden gewonnen. In het Estadio Manuel Felipe Carrera werd het maar liefst 8-0 voor de bezoekers. Michaël Maria speelde de hele wedstrijd en scoorde twee goals.

Curaçao had geen enkele moeite met de voetbaldwerg. Binnen een kwartier stond het al 0-3. De ploeg van tijdelijk bondscoach Patrick Kluivert (hij vervangt de zieke Guus Hiddink) liep vervolgens met speels gemak uit naar een monsterscore. Eindstand: 0-8.

Michaël Maria begon in de basis en leverde met twee doelpunten (de 0-2 en de 0-6) een flinke bijdrage. Ook ex-NAC'ers Gervane Kastaneer, Roly Bonevacia en Elson Hooi kwamen in actie. Zij vielen alle drie direct na rust in.  

Dankzij de overwinning houdt Curaçao uitzicht op het WK in Qatar. De weg is nog erg lang, maar met iedere overwinning komt de droom van de eilandbewoners een stapje dichterbij. 

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Column: Het NAC landschap 43 reacties
Volgend bericht
'Reuvers vervolgt loopbaan bij RBC' 57 reacties
Terug naar overzicht
29 Reacties
59   5  
Fan uit Zevenbergen

Die zijn we kwijt nu na dat doelpunt

59   5  
Fan uit Zevenbergen

Die zijn we kwijt nu na dat doelpunt

15   4  
Rob

Wat een topper

42   7  
Ome Cor

HALEN !!!

Oh nee, die hebben we al.

32   11  
BOERFM-elep

Weet je wie ze moeten halen....Roly Bonevacia. Is een topper blijft een topper.

15   1  
Geelzwartwit

Gefeliciteerd met het succes!

16   10  
Arie

Hoppa, nog een mooie aanbevelingsbrief!

13   3  
KC

Haha daar is de Black Diamond fan weer.. Top Boer

34   2  
Ivo

NAC haalde Maria, verlengde het contract van Mashart, maar Steijn zette Hendriks uiteindelijk op de linksbackpositie, en ook rechtsback Rutten stond vaak op linksback.

Komend seizoen zou het een oplossing kunnen zijn om Mashart te verhuren zodat hij meer speeltijd krijgt, en we een goede 2e linksback halen naast Maria. Er moet echt meer kwaliteit in de selectie.

Kijk eens naar Jeff Hardeveld, die gaat transfervrij weg bij Heracles, kon daar niet doorbreken en is voor de KKD gewoon een prima speler. 26 jaar, 1m84, lijkt me een goede keuze.

13   6  
The Cosmic Gate

Dus nu snel verkopen !

11   52  
Nacman

Volendam versterkt zich alweer wat doet NAC NIKS

23   5  
SjorsNac

Bij nac moeten eerst weer allerlei oorlogjes worden uitgevochten, mensen met pek en veren worden weggejaagd en vervolgens een zoektocht naar een nieuwe td/trainer/directeur (vul in) worden gestart. Ondertussen vertrekken er een aantal keyplayers gratis of voor een habbekrats. Vervolgens raakt men in paniek want de voorbereiding begint alweer en er staat nog geen half elftal op het veld laat staan ingespeeld op elkaar. Er volgen weer paniek aankopen en legio testspelers en begint het hele liedje weer van voor af aan. En zo blijven we altijd maar weer aanmodderen.

Het is stil, veel te stil op dit moment. Een bom staat op barsten of maak ik me zorgen om niks.

Btw mooi voor Maria! 😉

18   5  
Henri

Hartstikke leuk te lezen dat het goed gaat met zijn interland carrière. De realiteit van zijn prestaties bij NAC is echter dat hij het hier niet gaat redden. Op zich erg vervelend want de trainer heeft twee maanden met hem gewerkt, dan een meerjarig contract aangeboden en komt vervolgens tot de conclusie dat Maria te kort komt en niet veel beter is dan Mashart. Wellicht dat hij als linkshalf nog iets kan worden, maar als linksback komt hij bijna in alles tekort. Hij is zwak in duelkracht, haalt zelden de voorzet eruit en is niet eager. Gewoon ieder duel, is het niet goedschiks, dan maar kwaadschiks willen winnen. Het is allemaal erg gelaten en niet altijd even (tactisch) slim. Het verschil met Hendriks was schrikbarend groot.

30   6  
De Waarheid

@Sjorsnac

Lokhoff houdt zijn mond niet voor niks. Er borrelt echt wel wat. De vraag is wanneer de ontploffing is.

23   4  
SjorsNac @ De waardheid

Ik vrees het ook, het is echt te stil.
Laat de boel maar zo mogelijk ontploffen dan als het toch onafwendbaar is want dan kunnen we weer “verder”.

11   6  
gr

het is wachten tot lokhof met de raad ermee klaar zijn. dus manders en steyn eruit of ton gaat weg. meer keuzes zijn er niet.

10   5  
Bredafun

Ga NAC weer tegen t eind spelers aanschaffen, en de niets belovende spelers binnen halen omdat die nergens naar toe konden?
Tot nu toe Weinig beweging hier, alleen vertrekkende spelers…..
Hoe ist ton. Al wat scorend vermogen in t vizier komende week??
Of krijgen eerst nog n aantal afscheidfeestjes?

16   5  
Ernie

In tegenstelling tot andere jaren komen er weinig geruchten naar buiten. En dat is eigenlijk alleen maar prima, goed bezig Ton!

9   8  
NAC!!!

Zegt veel over het niveau.
NAC is al te hoog gegrepen voor deze speler. Snel afscheid nemen, kwaliteit is de boodschap.

9   5  
Fan uit Zevenbergen

Volgende week groot NAC nieuws..

7   1  
NAC4Ever

@FAN UIT ZEVENBERGEN
Wat dan?

8   1  
The Cosmic Gate

@NAC4EVER. Groot nieuws schijnbaar, zie dat zelf als beetje makkelijk speculeren.

9   1  
Signase

@NAC4EVER:

Waarschijnlijk komt Steijn dan terug van vakantie.

9   6  
Tip

Mooi voor die gast. Of Maria goed genoeg is voor NAC1 durf ik nog niet te zeggen.
Betreffende Lokhoff moeten we eerst weten wie de baas is van wie? Misschien heeft Ton een adviseursfunctie . Ik denk dat maar weet het ook niet zeker. Gewoon vragen aan Ton of Manders.

Ik irriteer me wel rot dat het nieuws over de rellen na de wedstrijd tegen NEC in combinatie met de helaas gestorven supporter volledig verkeerd aan de buitenwacht is overgekomen. Las net bij toeval een stuk op nieuwsblad.be . Ook nog met een valse foto volgens mij. We komen weer eens lekker over naar buiten toe. Alles , werkelijk alles, loopt bij NAC vierkant.

9   2  
Badeend

@Tip

Wat heeft het Nieuwsblad precies geschreven wat niet waar is dan? Er waren rellen, er is iemand overleden en de hulpdiensten zijn - ook bij die reanimatie - belaagd en bekogeld.

Dit heeft niets met "beeldvorming" te maken. Die rellen waren dom en schandalig en mensen kunnen dat blijven goedpraten met 'ja maar dat waren geen supporters', maar dat is eigenlijk bijna nog erger dan de rellen zelf.

Dat gajes heeft de club en de stad te schande gemaakt - dáár zit het probleem. Niet bij 'hoe dit overkomt bij de buitenwacht'.

6   1  
Ivo

Dit wordt week 3 van de evaluatie. Koffie staat klaar en worstenbroodjes (Nagelkerke, Prinsenbeek) zijn besteld. Wie zegt wat in de pers? Wie wordt er dan weer boos? Wie gaat er naar Ibiza? Wie geeft er de brui aan? Welkom bij slechte tijden, slechte tijden.

Of gaan we toch maar eens werk maken van het nieuwe seizoen? Nondeju, kappen met die zomerslaap en aan de slag!

1   2  
Tip

@badeend. Ik begrijp je. Echter naar de buitenwacht, een groot deel van de buitenwacht, is een beeld ontstaan dat de overleden supporter vooral ook een gevolg was van de rellen. Dat is niet zo en is ernstig verkeerde beeldvorming waar niemand iets aan heeft. Niets wordt er vermeld bv. dat een grote groep NAC supporters juist de onwel geworden supporter hielp. Met de rest van je relaas ben ik akkoord. De reden van die verkeerde beeldvorming is dat De Rat veel te snel met een verkeerd relaas kwam over de rellen. Kunnen hun niks aan doen, kan gebeuren, ze hebben het later rechtgezet maar......... toen was de verkeerde beeldvorming al een feit.

2   0  
B076

Ik zie heel weinig onwaarheden in het stuks van het nieuwsblad staan. Jammer dat mensen dit goed willen praten, want het is werkelijk schandalig wat er is gebeurd.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210525_96330615

2   1  
Tip

@B076. Niemand praat iets goed hier. Goed lezen ! Nog 1 keer. Het BEELD is ontstaan dat het helaas overlijden van een supporter mede kwam door de rellen. Dat is beslist niet zo. Een grote groep NAC supporters hielpen de man zoals het hoort. Dat mocht helaas niet baten. De oorzaak van die verkeerde beeld vorming is ook bekend ; een ongelukkig te snel geplaatst stukje op De Rat. Kan gebeuren , maar het verkeerde beeld betreffende dit item was wel geschapen. Verder verwerpt iedereen hier de rellen van na de wedstrijd tegen NEC. Maar laten we erover stoppen stel ik voor.

0   0  
Fred Arts

De 8-0 viel pas in de 92ste minuut,terwijl het na 27 minuten al 6-0 was. Curacao moest met 8 goals verschil winnen om op doelsaldo 1 ste te worden. Nu volstaat een gelijkspel tegen Guatemala om de volgende ronde te bereiken.

Laad alle berichten na dit bericht in