Wij gaan niet opzij

‘Martina vrijdag niet inzetbaar tegen FC Emmen’

Das Phantom

NAC kan aanstaande vrijdag niet beschikken over Cuco Martina. BN DeStem meldt dat de aanvoerder nog niet hersteld is van zijn blessure en op zijn vroegst 2 oktober tegen Jong FC Utrecht weer inzetbaar is.

Martina raakte in de verloren wedstrijd tegen Roda JC (1-3) geblesseerd. Vlak voor het laatste fluitsignaal moest de aanvoerder noodgedwongen het veld verlaten en gaf hij zelf heftig armgebarend aan dat hij niet verder kon. Vrijdag ontbrak Martina ook al tegen VVV. 

Volgens de krant hervatten Matthew Garbett en Aimé Omgba eind deze maand de groepstraining weer. Casper Staring is ook op de weg terug en zal vermoedelijk begin oktober weer aansluiten bij de rest van de selectie. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
41 Reacties
16   0  
Francesco

Het blijft een fout in mijn ogen om geen pure centrale verdediger te halen als back-up voor Martina en wellicht ook van den Bergh. Martina is al op leeftijd aan het raken, en international, dus die mis je sowieso een paar wedstrijden. Besselink is er nog niet aan toe, dus je had een speler moeten halen die verder is dan Besselink maar accepteert dat hij in eerste instantie het moet doen met invalbeurten. Nu moet je tegen Emmen weer gaan spelen met een jeugdspeler centraal achterin, of een middenvelder waardoor je daar weer een speler te kort komt.

7   8  
EL Nino

Het slechte management om met Hyballa te verlengen en het nog slechtere management om hem een hele voorbereiding en seizoenstart zijn gang te laten gaan tot een week geleden begint zijn gevolgen te krijgen.

Niet alleen op de ranglijst helaas. Net zoveel punten als de vierde van onder, en dat na al best een aantal wedstrijden gespeeld te hebben en een torenhoog budget aan geld wat is uitgegeven voor een club uit de KKD.

5   4  
Ouwe Spionkop

Het is nu toch wel duidelijk dat het ren voetbal en de daarbij horende trainingsintensiteit veel blessures heeft veroorzaakt.
Zelfs bij spelers die vrijwel nooit geblesseerd waren in het verleden. Neemt niet weg dat het natuurlijk wel aantrekkelijk was om te zien.
Ik begrijp ook niet waarom er geen stand in is gehaald voor Martina in de transferperiode.
Vrijdag dan maar Kemper of Vet centraal. Geen Besselink meer, dat is de goden verzoeken.

6   6  
j.d. BSIDE

Ik begrijp dat het e.e.a. voortkomt uit het beleid van dhr. Hyballa....
Ik begrijp daarom ook niet de roep naar deze man; de heren binnen NAC hebben gegokt en verloren.
Dit zegt verder niets over de persoon Hyballa....
Had graag v/d Sande er nog bij gehad....

7   8  
De vlekkenverwijderaar

Nog steeds is het voor sommige niet duidelijk WAAROM met Hyballa is verlengd, doe je huiswerk eens een keertje. Dat besluit is weloverwogen genomen en kon gezien de omstandigheden niet anders. Verder is duidelijk dat de Duitse aan pak van onze Sturmbannführer PH een golf aan blessures heeft veroorzaakt, daar zitten we nu mee. Fijn dat ie weg is, op naar een trainer die weet hoe het werkt en niet iedereen over de kling jaagt. Weet ook niet zo gauw wie, maar dat komt goed.

5   3  
Henri

Lees net op VI:

NAC Breda, FC Utrecht en FC Den Bosch zijn in zee gegaan met The Arena Group. De drie Nederlandse clubs hebben een overeenkomst gesloten voor de exploitatie van hun stadion. Daardoor willen de clubs meer inkomsten genereren.The Arena Group is een concept uit België. Clubs stellen hun stadions beschikbaar op niet-wedstrijddagen, zodat ze gebruikt kunnen worden voor evenementen. Omdat clubs vooral afhankelijk zijn van wedstrijddagen, televisierechten en sponsoren, moet zo een nieuwe inkomstenbron aangeboord worden.

In België is het concept ontstaan in Gent. De Ghelamco Arena van AA Gent wordt daar sinds 2013 al gebruikt om op niet-wedstrijddagen inkomsten te genereren. Stadions worden voor evenementen gezien als ideale uitvalsbasis, omdat bereikbaarheid vaak goed is, terwijl er ook voldoende parkeergelegenheid is. Daarnaast zijn er vaak genoeg multifunctionele ruimtes beschikbaar, legt The Arena Group het concept uit.

Voor de clubs moet het stadion zo meer inkomsten genereren. In België zijn diverse topclubs al aangesloten bij The Arena Group. Behalve Gent zijn ook Anderlecht, Standard, Racing Genk, Charleroi, Moeskroen en Knokke onderdeel van de groep. Op jaarbasis worden er bijna vierhonderd evenementen georganiseerd. The Arena Group berekende in 2023 een omzet van zeven miljoen euro.


9   3  
EL Nino

@De vlekkenverwijderaar

Huiswerk is prima gedaan als je mij bedoelt. Het verlengen van Hyballa kon prima anders. De optie niet lichten was namelijk de andere keuze. Niks te maken met de datum waarop het moest en verdere omstandigheden. Gewoon een kwestie van goede keuzes maken.
Jij zegt dat ze gezien de omstandigheden niet anders konden? Dat is jouw mening, dat is geen feit. Dat de keuze wel overwogen was betekent natuurlijk niet dat het de goede keuze was. Dan maar een gedemotiveerde trainer aan de eind van het seizoen en geen promotie desnoods. Nu hebben we ook geen promotie gehad met hem. Met de keuze om te verlengen en ook nog lang door te gaan(!!!) zijn we nu verder van huis. Namelijk diep in het rechterrijtje in het promotiejaar.
Er was zelfs nog een moment om hem in de voorbereiding met al deze redenen te ontslaan, deze waren namelijk al lang bekend. Ook de blessures speelde namelijk al lang toen.

Het is heel makkelijk om alles op Hyballa te steken, terwijl er mensen zijn die verantwoordelijk zijn voor zijn aanstelling, zijn optie te verlengen en hem te laten zitten tot een week geleden.

3   2  
Fan uit Zevenbergen

@ HERNI ik gaat er van uit dat gewoon de NHG Group is overgenomen door hun
Omdat NHG ook de Horeca bij fc den Bosch en fc Utrecht doet ??

16   0  
Francesco

Het blijft een fout in mijn ogen om geen pure centrale verdediger te halen als back-up voor Martina en wellicht ook van den Bergh. Martina is al op leeftijd aan het raken, en international, dus die mis je sowieso een paar wedstrijden. Besselink is er nog niet aan toe, dus je had een speler moeten halen die verder is dan Besselink maar accepteert dat hij in eerste instantie het moet doen met invalbeurten. Nu moet je tegen Emmen weer gaan spelen met een jeugdspeler centraal achterin, of een middenvelder waardoor je daar weer een speler te kort komt.

7   0  
De staantribune

Natuurlijk heel zuur dat Martina er niet bij kan zijn. Ik zou Vet naast vd Bergh zetten in Agougil erbij op middenveld. Kemper linksback en Koscelnick mits fit rechtsback

2   3  
Judge M.

@Henri: Bij Den Bosch hebben ze een kunstgrasveld. Dat kan wel wat hebben.. Of Erwin Braspenning er blij mee gaat zijn dat ons gras doordeweeks ook nog platgetrapt wordt voor een paar extra grijpstuivers dat vraag ik me sterk af..

en @El Nino: helemaal waar. Alleen kon daar vruuuuger nog gemakkelijk de schuld voor in de schoenen van de grote 3 of de Haagse kliek geschoven worden. Vreemd genoeg worden door dezelfde roepers nu de huidige beleidsbepalers ferm uit de wind gehouden en moeten we vooral begrip tonen...

1   1  
Fan uit Zevenbergen

De Deal met The Arena group schijn al sinds juli rond te zijn

6   3  
Chefke076

@Fan uit Zevenbergen

NHG is onderdeel van TopEvents. En die verzorgen o.a. de catering bij PSV, FC Den Bosch en Helmond.
NHG is de NAC Horeca Group, specifiek voor ons dus.

*On topic: The shitshow goes on. Met Besselink achterin werkt het niet, Kemper en van de Bergh samen is te langzaam en dat zijn twee linkspoten. Vet linie naar achter en tot dat Martina/Garbett/Staring fit is dan maar Agougil op het middenveld. Wie welke rol als 6 of 8 of 10 oppakt zal me verder een biet wezen, als er maar iemand voor die verdediging staat en opruimt waar nodig.
Plus: Als Koscelnik nog niet fit is kunnen we dan De Wijs laten starten? Doet het aardig bij O21 en Lucassen tolt nog harder dan een fidget spinner. Heb liever iemand die achterin z'n mannetje staat dan een opkomende back die niet kan verdedigen en geen fatsoenlijke voorzet geeft.

4   2  
Henri

@Fan uit Zevenbergen
De NHG Group zit toch ook bij PSV, waarom zou die dan niet mee doen?

Toch weer raar voor een organisatie die zegt transparant te zijn, dat degelijke
informatie niet wordt gedeeld.

4   2  
Breda-Loyal

@Chefke

Ik ben ook voorstander voor De Wijs als rechtsback.

5   0  
Renato

Je kan niet alles op Hyballa steken voor wat betreft de blessures. De medische staf van afgelopen seizoen heeft spelers veel te lang door laten spelen waardoor je nu met een blessure golf zit.
Dus naast de nieuwe medische staf en de intensieve trainingen moeten we even geduld oefenen.
De individuele kwaliteit van de huidige selectie is ruim voldoende echter er moet wel een team van gesmeed worden met vaste afspraken.

6   3  
scheppioni

dat is zwaar kl^te, nu zeker weer besselink ??
Ik mag hopen dat bij de staf wat ogen zijn geopend, al is deze staf blijkbaar dus zelf flink onthoofd !
Van emmen winnen we sowieso al thuis moeilijk te laatste jaren wat al een vreemde gang van zaken is..... waar hebben we het over zeg emmen ????

8   2  
Dero

Hayballa de schuld geven van blessures. Wat een complete onzin. Krijgt hij straks ook de schuld als de kroketten lauw zijn? Er wordt misschien harder getraind als bij een ander, maar voor fitte spelers moet dit niet uitmaken, ze voeren parttime hun hobby uit en ontvangen een riant salaris. Dacht dat de meeste juist voorstander zijn van noad, nou dat krijg je alleen als spelers fit zijn.

4   0  
The Cosmic Gate

Nou daar gaan we weer.....een van de allerbelangrijkste is er niet bij tegen een concurrent

3   1  
EL Nino

Renato

Nieuwe medische staf? We hebben nog gewoon dezelfde hoor. Op een iemand na die in mei al uit dienst was...

1   4  
Vreven4President & Hyballafurfuhrer & Snuifbuisvandealp

Beste redactie,

Graag zou ik mijn nickname willen aanpassen, maar zie niet hoe ik dat kan doen. U mag er van maken:

Vreven4President & Hyballazondersnorvaneenfuhrer & Snuifbuisvandealp

0   0  
Gjoewie

Vreven4 > Ben je van je geloof gevallen? Als je nu eens een originele en een gezellige nickname bedenkt?

5   0  
Breda-mike

Dan aub kemper achterin. Besselink komt gewoon enorm te kort als je wilt promoveren.

3   1  
Theoden King

Kwetsbaar hoor, één echte centrale verdediger in je selectie.

Als Martina zo vroeg in het seizoen al geblesseerd is (zonder interlands te spelen), vrees ik het ergste voor de rest van deze jaargang.

4   1  
JKX05

Hoe zit het met Mekkaoui?
Is die nog niet klaar voor een wedstrijdje in het eerste?

4   1  
Kanonschot

We weten nu dat we achter de feiten aanlopen,geen achterhoede waardig om dit seizoen mee te doen om promotie.
Ja, Peter niet goed over nagedacht.
We zitten weer een jaar met ergenis.
En dat is zo triest en jammer.

2   1  
Nelis

Die blessuregolf is iets waar we al jaren mee dealen vlg mij, gebrek aan niveau van de staf.
Spelers fitter maken moet prima kunnen maar dan wel met een gedegen individuele aanpak, het ene lichaam is het andere niet.
Rechtstreeks promoveren is al weer voorbij, dus weer maar eens vol inzetten op de play-offs, moet het dan maar gebeuren.

1   0  
Mc Guyver

Kunnen we deze verdediger Andre Orellana niet overnemen? Tackle gelijkwaardig aan die van Gerard den Haan. https://m.youtube.com/watch?v=Wcw8ofWRc_4&pp=ygUOYW5kcmUgb3JlbGxhbmE%3D

4   2  
Ivo

Zo dan maar?
--------------Haugen------------------
---Kuijpers - Agougil - Sejdiu----
-------Janosek - Leemans----------
Kemper - vd Bergh - Vet - Koscelnik
---------------Kortsmit----------------

1   1  
Jappio

@Ivo lijkt mij ook een prima opstelling idd

2   2  
Rade

@Ivo
Even de keeper wisselen nog…

2   0  
Dero

Op basis waarvan hebben sommige de mening dat troost moet spelen ipv kortsmit? Deze mensen hebben wel vertrouwen in lokhoff, babos en voorheen hyballa. Hun zien ze beide op de training. Maar die zien het dan verkeerd ? Ik begrijp het niet. Troost is niet beter als kortsmit en mist vlieguren. Maas heeft gefaald en had zoals hij eerder beloofde moeten beginnen bij de achterhoede. Een goede keeper en een goede cv. Beide heeft hij niet gehaald. Zodoende hebben we nagenoeg de meeste goals tegen in de kkd

2   1  
Tombola 076

@DERO,

Gegenpressing podcast geluisterd? Volgens de heren hebben ze meerdere bronnen binnen de club gesproken die allemaal aangeven dat Kortsmit zijn dip te wijten is aan de botte werkwijze van Hyballa. Iedereen kon zien dat die jongen naar het einde van het seizoen toe steeds stijver van de stress begon te staan. Daar was in de eerste helft van het seizoen nog geen sprake van.

Nu moeten we natuurlijk oppassen wat we niet ieder mankement nu automatisch toeschrijven aan Hyballa. Dat zou te gemakkelijk zijn. Maar in het geval van Kortsmit neig ik eerlijk gezegd wel mee te gaan in de analyse van de heren van BN de Stem. Het is ook niet voor niks dat de directie nu opzoek gaat naar een trainer die kan verbinden en spelers beter maakt i.p.v. psychisch afbreekt.

1   1  
Belgische Naccer

Dat er met Hyballa verlengd is, is 100% terecht. Als je ziet wat hij bereikt heeft, na de volledige afgang onder Molenaar...petje af! Maar blijkbaar kreeg hij het op de nieuwe spelersgroep niet overgebracht. Ik vond de scherpte en gegenpressung dit seizoen ook al stukken minder dan 2e helft vorig seizoen. Maar goed Hyballa is exit, en we moeten door.

Maar dat dit jaar dus nu ook een tussenjaar is geworden, dat is helaas alweer onvermijdelijk. Je gaat onmogelijk meer bij de eerste 2 eindigen dit seizoen. Dus wordt het weer focussen op de loterij in de nacompetitie. Of de spelersgroep sterk genoeg is dit jaar....de tijd zal het leren. Er zijn veel blessures, en de selectie blijft flinterdun op sommige posities.

De verdediging en de keeper ogen zwak en onzeker, zeker zonder Martina is het soms prijs-schieten voor tegenstanders. Verder mis ik toch vaak ook de scherpte op de bal, waardoor tegenstanders goals in de schoot geworpen krijgen, (dordrecht, eindhoven, roda) Als je die goals niet zo weggeeft, sta je eerste! Maar ook de aanval is niet scherp. Er wordt bij vlagen aardig gevoetbald, maar weinig rendement. Simpele ballen worden niet afgespeeld, en er is weinig druk op de goal. Aanvallen stranden veel te vaak op de rand van de 16 en zelden zijn er opgelegde kansen.

Kortom, er is nog heel veel werk aan de winkel. En het is te hopen dat onze beste spelers, snel fit worden. En ook is het jammer dat Van der Sande is weggepest, want dat was vorig jaar wel 1 van onze beste spelers.

Ik wens de nieuwe trainer, alvast heel veel succes. En of hij het beter gaat doen dan Hyballa....ook dat zal de tijd leren. Want we weten ook, dat het voetbal nog veel slechter kan, dan onder Hyballa. Molenaar, Steijn, Graaf, Dijkhuizen, van der Gaag, Brood, ze hebben het allemaal nog veel slechter gedaan dan PH.

0   1  
Lichtmast

--------------Haugen------------------
---Kuijpers - Agougil - Sejdiu----
-------Leemans----------
Kemper - vd Bergh - Vet - Koscelnik
---------------Kortsmit----------------

2   3  
Lichtmast

Te vroeg verzonden. Op grond van de laatste wedstrijd verdient Vet geen basisplaats.
--------------Haugen --- Sejdiu
-------------------Kuijpers
-----------Janosek -----Agougil
------- -------Leemans----------
Wernersson - vd Bergh - Kemper - Koscelnik
---------------Troost----------------

0   0  
ennaojseejer

bij Binnenkort: wanneer vrijhouden? staat NAC-Emmen om 18.00 uur. Op NACtickets staat 20.00 uur? welke tijd klopt?

4   3  
scheppioni

Vrijdag nog steeds Ton als trainer oei oei......
Groot NAC man maar gebleken als trainer deze ploeg van ons NAC niet op scherp te zetten, alweer verlies thuis tegen emmen??
Wat een lamlendig nac zeg....... om misselijk van te worden !

1   3  
Badeend

Wat een gelul Schep. Als je elke trainer op 1 wedstrijd (tegen de koploper) gaat beoordelen, dan is het een mooie boel. Gewoon het team steunen vrijdag!

5   1  
scheppioni

@ Badeend
Gelul ? We praten vrijdag avond verder. Ik heb Ton heel hoog als pure NAC man, maar je moet eerlijk zijn dat hij al in het verleden heeft laten zien het hoofdtrainer schap geen man voor te zijn helaas en wanneer je dan afgelopen vrijdag ziet, al is het maar ene wedstrijd maar wel ene met een schandalige instelling dan zegt dat genoeg. Ton moet niet weg, een perfecte man voor het NAC cultuur maar laat iemand aub voor de groep met een frisse blik en dat straalt ook over op de groep, de houding van Ton blijkbaar helaas niet !!!

0   0  
NAC4Ever

Denk dat hij even rust nodig heeft.

1   0  
Die ne gast

Onder Ton Lokhoff als trainer wonnen we thuis met 4-2 van Ajax en werden we keurig negende in de Eredivisie. Zouden we nu allemaal blind voor tekenen.

Het jaar daarna waren de verwachtingen veel te hoog vanwege de terugkomst van Pierre van Hooijdonk. Toen Lokhoff ontslagen werd stonden we 13e, maar was er geen degradatiestress. Na het ontslag van Lokhoff werden de resultaten onder Cees Lok alleen maar slechter. Uiteindelijk onder leiding van Karelse net het vege lijf tegen TOP Oss kunnen redden, omdat er toen een derde wedstrijd gespeeld moest worden. Hadden uit-doelpunten over twee wedstrijden dubbel geteld, waren we toen gedegradeerd. Na Lokhoff werd het dus alleen maar slechter.
Lokhoff heeft daarna Excelsior een jaar langer in de Eredivisie weten te houden. Gewoon een knappe prestatie.

Gezien de opstelling en de instelling van de spelers in Venlo, mogen er wat mij betreft terecht vraagtekens gezet worden of Lokhoff het nog steeds in de vingers heeft en de juiste snaar bij de spelers weet te raken, maar stellen dat Lokhoff nooit een goede hoofdtrainer is geweest, is echt pertinente onzin.

Laad alle berichten na dit bericht in