Wij gaan niet opzij

Stadion van NAC binnenkort ook op niet-wedstrijddagen te gebruiken

Das Phantom

Het stadion van NAC krijgt binnenkort ook een andere invulling dan alleen een voetbalstadion. Top Events heeft een deel gesloten met het Belgische The Arena Group en hoopt op die manier partijen richting het Rat Verlegh Stadion te bewegen.

Men moet denken aan beurzen, congressen of eventueel grotere evenementen in de zomerperiode. In tegenstelling tot de berichtgeving van VI heeft NAC niet zelf de deal gesloten met The Arena Group, maar is het de horecapartner Top Events die met de Belgen in zee is gegaan. The Arena Group is een partij die clubs helpt om ook buuteb de wedstrijddagen om inkomsten te genereren met het stadion. In België zijn er al zes clubs aangesloten. 

De deal tussen beide partijen is echter voor NAC financieel ook gunstig. Hoe meer evenementen er worden georganiseerd in het stadion, hoe meer afdracht er betaald moet worden door de horecapartner aan de club. Naast het NAC-stadion gaat The Arena Group ook gebruik maken van het stadion van FC Den Bosch en dat van FC Utrecht. 

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Wij krijgen Makkelie! 51 reacties
30 Reacties
11   0  
Francesco

@De Bolle

Op basis waarvan is JP van Gastel dan wel een goede trainer? 1 jaar hoofdtrainer geweest, 33 wedstrijden - 8 gewonnen - 8 gelijk - 17 verloren met een doelsaldo van -16.

8   1  
Molenschot Loco

Ik voel een concert van Tiesto aankomen...

1   5  
Breetjeda

Krijg toch een naar smaakje als anderen ons stadion in mogen, maar het kan ook zijn dat ik negatief ben omdat het kut gaat met nac:)

5   0  
Scheids!

Voor mijn part verhuren ze het stadion iedere dag, behalve op wedstrijddagen en van het heilige gras wegblijven!
Alles wat inkomsten genereert is goed!

5   1  
Gjoewie

Workshop Hoe zorg ik dat ik een fatsoenlijke grasmat in mijn voetbalstadion heb?
Congres Wat is de beste catering in een voetbalstadion? Hoe zorg ik ervoor dat ik 18.000 mensen snel en vakkundig kan bedienen?
Symposium Kroketten, frikadellen!
Demonstratiewedstrijden Voetbalveldgrasmaaiers
Sponsor Veldbelijning en cornervlaggen krijgt een eigen showroom
Studiedag Hoe kan ik het veld een gegooid bekertje precies tegen de bek van de gooier terug laten gooien?

1   1  
Dutchbird

Congres van de zaaduientelers zou wel leuk zijn. Jammer dat Dick Bruynestein niet meer leeft.

1   2  
De Bolle Damen

Wij willen Makkelie!

1   1  
WillyG

Mooi, ik heb al een aanvraag gestuurd voor het "Koeienschijtfestijn Breda 2023".

1   0  
JohnFe

Ik snap het even niet, wat heeft N.A.C. hieraan? Het stadion is niet van ons, we huren het en NHG plus afdracht zal ook wel meevallen toch?

2   0  
Wanny

Ligt eraan hoe NAC het huurt. Als ze het 365 dagen per jaar huren en iemand anders gebruikt het, dan kun je daarvoor een vergoeding vragen.

Als ze het alleen huren op wedstrijddagen niet.

1   0  
JohnFe

@WANNY

Dat is het toch net, N.A.C. heeft toch het alleenrecht opgegeven voor een huuraanpassing jaren geleden?
https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/2261260/voetbalclub-nac-verwacht-geen-verhoging-stadionhuur-de-gemeente-is-aan-zet

4   0  
SjorsNAC

Als NAC hier beter van word helemaal prima.
Ik dacht in het verleden wel eens te hebben gelezen dat ons stadion niet geschikt is voor evenementen ivm slechte bereikbaarheid van het veld voor zwaarder materiaal

0   0  
Gebruikersnaam

Dat ze dat al niet deden, zegt ook wel iets

Zorg voor eten, disco, verenigingen etc bind die 18000 man voor meer dan 1 keer in de twee weken

Die geven meer uit dan af en toe een congres

3   3  
De vlekkenverwijderaar

Misschien kunnen we over een tijdje wanneer de musical over Peter Hyballa klaar is deze uivoeren in ons stadion, zou mooi zijn.

1   1  
Pietjebel

In de podcast van de stem weten ze vooral te vertellen wie niet de nieuwe trainer gaat worden
Denk dat hun al wel de kandidaten weten waar mee gesproken word

1   3  
Fan uit Zevenbergen

@ Pietjebel tuurlijk weten hun dat al
Word na vrijdag pas bekend gemaakt

4   5  
Henri

Naar Gegenpressing luisterend zou het best eens een Belgische trainer kunnen worden (Karel Geraerts?) en het zou mij ook niet verbazen als ze meteen een nieuwe assistent trainer aanstellen.
TL is toch wel een beetje passé.

1   4  
Bredafun

Vreven?

1   4  
Rubenac

Wormuth?

0   0  
ennaojseejer

Ook op de grasmat?

2   1  
Francesco

"Het is niet ondenkbaar dat de clubleiding uitkomt bij een oefenmeester van buiten de eigen landsgrenzen."

Dat is natuurlijk Ole Tobiasen. Waren ze best tevreden over in de NAC jeugd, en zat bij Heerenveen ten tijde dat Maas daar ook zat.

0   1  
Tombola 076

@FRANCESCO

Dat zou ik zeker een verstandige keuze vinden. Zowel bij Heereven als Almere wordt er positief over hem gesproken. Bij Almere waren de meeste supporters het ook niet eens met zijn ontslag destijds, omdat ze even in een dipje zaten (daarna ging het alleen maar slechter). En het zou waarschijnlijk ook moeten klikken met onze 4 Scandinavische spelers ;)

1   2  
De Bolle Damen

Tobiassen is een soort vd Gaag, Dijkhuizen, alles gebaseerd op veiligheid, balbezit, angst om een tegendolpunt te incasseren.
Ideale schoonzoon-type.
Lijkt me niet een ideale NAC trainer.
JPvG lijkt me geen verkeerde kandidaat.

0   5  
Gjoewie

Ik heb Tobiasen ook al eens getipt. Op zich geen verkeerde man, maar hij heeft zich nooit ergens in de picture gezet. Het is zo'n beetje hetzelfde geval als met die Silberbauer bij de Trommels. Als je die man al ziet, dan verdwijnt je hoop vanzelf. Ik snap niet dat ze die ooit hoofdtrainer van de Trommels hebben kunnen maken. Om het maar eens op een andere manier te zeggen: hij heeft geen killers-mentaliteit. Zoals Vreven die bijvoorbeeld wel heeft.
Ik denk dat we een trainer nodig hebben die discipline afdwingt. Iemand die zijn tanden in de klus kan zetten. Er zal niet van hem verlangd worden dat we promoveren aan het eind van het seizoen, maar mocht dat toch lukken, dan kan hij een flinke bonus tegemoet zien.
Henk de Jong heeft altijd wel zin in zo'n klus, alleen zijn er logistieke problemen en hij heeft nog een contract bij een directe concurrent.
Zijn voormalige assistent Pascal Bosschaart heeft een contract bij de Nerds, ik heb hem ook al eerder getipt. Hij zou echt een goede zijn voor NAC. Hij is nu assistent bij Dordt, de satellietclub van de Nerds. En die club doet het bewonderenswaardig goed dit seizoen.
Als je dan toch over de grens wilt kijken (hoewel ik eerlijk gezegd denk dat een Duitse trainer voorlopig even niet hoeft aan te bellen in de Rat Verleghstraat), dan kom je bij onze Zuiderburen bij namen als Mark Wilmots, Glen de Boeck en Gert Verheyen uit. Ze zijn in eigen land alle drie een beetje uit beeld geraakt, ze hebben een klus nodig waarmee ze zich weer kunnen onderscheiden (lees: een prijs winnen). Het zijn alle drie Vlamingen, maar ze spreken ook hun talen. Dat lijkt me voor wat betreft ons vreemdelingenlegioen wel handig. De Boeck heeft al eens in Nederland gewerkt, bij VVV, maar was daar niet gelukkig. Philippe Clement is ook beschikbaar, maar dat lijkt me een beetje te hoog gegrepen voor NAC.
De Nederlandse outsider die ik al eerder tipte: Marcel Keizer. Weet precies hoe het reilt en zeilt in de keuken van het moderne voetbal. Teambuilder bij uitstek. Na zijn snelle ontslag in de zandbak is hij wel toe aan een klus waarbij hij langer onder dak kan blijven.
Hoe dan ook zou ik kiezen voor iemand die weinig of geen geel-zwart bloed in de aderen heeft. Als je de laatste twintig, dertig jaar kijkt zijn dat de succesvolste trainers geweest: Henk ten Cate, Wim Rijsbergen, Ernie Brandts, Stijn Vreven. Je moet iemand hebben die zich kan afzetten tegen de bestaande organisatie, die lak heeft aan de cultuur en zichzelf het belangrijkste vindt. Een beetje als Maurice Steijn (oeps...), maar dan zonder NAC-achtergrond.

0   1  
henkietenkie076

Breda live in het stadion zou toch wel vet zijn

3   3  
D’n opletter

@Gjoewie: er hoeft niet gepromoveerd te worden dit seizoen? Helaas; er MOET gepromoveerd worden! Aldus Toon Gerbrands op de laatste '1912 avond'.

2   2  
Wanny

@ Gjoewie

Misschien is Henk ten Cate dan wel de meest geschikte man. En zet daar dan een type Bosschaart naast die kan doorgroeien om het over te nemen.

1   2  
Da Pope

@De Bolle Damen

Ik snap wat je zegt en het is wel echt een ander type dan Hyballa. Maar als je kijkt hoeveel tegengoals wij krijgen en hoe weinig opties we achterin hebben, is een trainer die een beetje defensieve zekerheid inbouwt op zich zo gek nog niet.

2   2  
scheppioni

@ Wanny
Henk ten Cate doet dit never nooit meer en Bosschaart is gebleken veel en veel te licht.
Ik zou eens polsen waarmee Arne Slot veel mee voetbalgedachte gewisseld heeft, het is gewoon absolute klasse wat Arne als trainer presteert zelfs grootste Nederlandse voetballer allertijden in mijn ogen is vol lof, dat zegt genoeg !!

11   0  
Francesco

@De Bolle

Op basis waarvan is JP van Gastel dan wel een goede trainer? 1 jaar hoofdtrainer geweest, 33 wedstrijden - 8 gewonnen - 8 gelijk - 17 verloren met een doelsaldo van -16.

3   0  
Breda-Loyal

@Franceso

Dat vroeg ik mij zelf ook af...

Laad alle berichten na dit bericht in