Overal waar we komen

Mashart verlengt tot 2023

Raskolnikov

Jethro Mashart tekent bij tot de zomer van 2023. Dat maakt NAC vandaag bekend. De zelf opgeleide linksback, die in het bezit was van een aflopend contract, blijft daarmee behouden voor NAC.

Mashart speelt al sinds de zomer van 2014 voor NAC. De geboren Rotterdammer doorliep verschillende jeugdelftallen en maakte op 24 november 2018 in de thuiswedstrijd tegen Ajax zijn competitiedebuut voor NAC. Vorig seizoen kwam hij tot 15 wedstrijden in de KKD en ook dit seizoen staat de teller op 15 wedstrijden.

De linksback is blij met zijn nieuwe contract: "Ik heb laten zien wat ik kan en ben dan ook erg blij dat de club met mij door wil. Het belangrijkste is promoveren met NAC. Voor mezelf wil ik zo veel mogelijk speelminuten maken."

Ook trainer Maurice Steijn is blij met de contractverlening: "Jethro is een jonge en talentvolle linksback uit de eigen jeugdopleiding. Er zit nog heel veel rek in zijn spel. Hij krijgt dus de komende jaren de kans om zich door te ontwikkelen bij de club."

 

 

Bron:
B-Side Rats, NAC
Terug naar overzicht
31 Reacties
87    
Kisku

Vind dat hij beter speelt dan maria wat ik nu heb gezien

21    
RV

Zou op dit moment het beste renderen in een 5-3-2 systeem omdat hij toch wat kwetsbaar is in verdedigend opzicht. Maar heel eerlijk gezegd vind ik Maria nou niet per definitie heel veel stabieler (al moet die nog wedstrijdritme opdoen).

Mashart door kenners ook jaren bestempeld als een van de grotere talenten van de jeugdopleiding. Een jaar verhuren zou echt perfect zijn.

18    
JN

@RV
Klopt helemaal wat je zegt. Toch zou ik m’n hele systeem niet zomaar aanpassen om het beste uit de linksback te kunnen halen ;-)

Fijn dat ie verlengt! Zowel in top-KKD, als in de Ere is het een goede ‘back-up’ voor ons en wellicht over een jaar of 2 de vaste linksback.

10    
niels

hier ben ik blij mee!

dit geeft niet alleen aan dat nac in der eigen spelers wil investeren maar ook zoals ik al dacht dat er nog kei veel potentie in jetta zit die gaat met de juiste minuten echt nog veel stappen maken
lekker laten concurreren met schouten en evt rutten en dan ligt er voor hem een hele mooie toekomst tegemoet mits hij het natuurlijk ook even laat zien want dat is punt 2

87    
Kisku

Vind dat hij beter speelt dan maria wat ik nu heb gezien

2    
Bredafun

Geef Mashart de kans opgesteld te worden ipv die Maria die notabele geen krant raakt. Maria eerst op niveau laten komen, ko
T veel te kort momenteel. deze mashart nog beter laten worden door hem meer op te stellen.

-30    
Twanneke

Heel erg leuk voor deze speler....maar wordt compleet genegeerd door deze staf die alleen aan zichzelf denkt.
Deze Mashart gaat niet spelen, nu niet en volgend seizoen niet.
Dus gaat eerder achteruit dan vooruit...
Gewoon een poppenkast!

23    
GB

Rare opmerking Twanneke,

Een staf die t niet ziet zitten in n speler geeft m een contract tot 2023? Apart dan toch minstens, een beetje, niet?

U zijt gegroet!

-33    
Wolfmanjack

On begrijpelijk. Dit is geen talent. Hoogstens een goede bankzitter.

22    
Tico

Ik zie hem liever op het veld staan dan Maria. Hij moet nog veel bij leren maar dat gaat het beste wanneer hij speelminuten krijgt. Blij met zn contract verlenging!

11    
Ed

Super👍🏻

35    
Cees-2

Leuk voor Mashart die kent zijn plaats “wel”! Nooit zeuren, daar kunnen bepaalde lieden een voorbeeld aan nemen. Ik noem geen namen. Veel succes wens ik hem toe, bij “zijn en onze” club.

5    
Wanny

Ik denk dat sommigen een wat te positief beeld hebben ontwikkeld van Mashart omdat Maria nog niet helemaal overtuigt.

Mashart vind ik echt nog een A junior. Kan wel ballen, maar in de duels veel te slap. Maria is veel feller, maar verliest toch te veel duels en staat regelmatig verkeerd.

-1    
Marti

Door ontwikkelen onder leiding van steijn , poeh poeh hij zet al het toekomstig kapitaal nu al buiten spel ! Heeft alleen oog voor zijn eigen aangetrokken spelers , hopelijk na 1 april komt hier verandering in met de nieuwe TD , en word mijn liefde voor de club weer 100 % , want die is onder deze trainer ver gedaald ,

7    
Beetjeda

#JM
#blessed

45    
Ome Cor

Wat ik dan niet snap is dat als Maria gewisseld wordt dat Schouten er dan in komt en Rutten naar links verhuisde.
Wanneer krijgt Mashart dan wel die kans ?

-19    
Erik

NAC heeft de duurste en grootste selectie, dus dan heb je ook opvulling nodig...

Helaas voor Jethro, Yasine en alle eigen Academie producten. Het is slechts een politieke geste van de Haagse Bende

-13    
Scheppioni

Daar heb je een goed punt ome cor ! Dat tekend hoe onbetrouwbaar die steijn is .....verder scheelt het weinig mashart of maria, mochten we toch promoveren zijn ze allebei zeker niet van het niveau eredivisie !! Dus zitten we meteen al met een probleem geval ....... maar ja typisch NAC weer !

11    
Ivo

@Ome Cor

Mee eens. In het kader van "de juiste poppetjes op de juiste plek" wil ik Rutten niet meer op links zien. Als Maria niet kan spelen moet Mashart nu de kans krijgen.

De selectie voor 2021/2022 begint zo al aardig vol te raken.

4 keepers: Olij, Kortsmit, van de Merbel, Vaits
2 linksbacks: Maria, Mashart
3 rechtsbacks: Rutten , Schouten, Vanacker
4 centrale verdedigers: Adilehou, Rosler, Siereveld, Neelen
2 controlerende middenvelders: Haye, Malone
3 centrale middenvelders: Azzagari, Agougil, van Schuppen
2 aanvallende middenvelders: Immers, Buffonge
2 Linksbuiten: de Rooij, Kestens
1 spits: Bilate

53    
RNAC

Lurling volgend seizoen trainer Nac o15. Wordt morgen bekend gemaakt.

-7    
Kip

NAC probeert AZ na te doen!

Alleen spelen daar de eigen talenten vanaf hun 19e wél vast in de basis!!

Helaas blokkeren ze dat in Breda met huurlingen (ook 19 jaar...) en oude dure spelers..

8    
Arie

Gooi dr maar meteen in, die Maria is totaal geen verbetering.

11    
Da Hug

Toch mooi nieuws, eigen jeugd en investeren in de toekomst!!

3    
NuFfNie

Had dit nou niet een maand kunnen wachten? Ton is de man voor de lange termijn.

-6    
Zlep

Leuk om erbij te hebben, maar komt toch echt nog veel tekort. Vooral verdedigend. Kijk ff het doelpunt terug tegen Dordt thuis. Als je ambities hebt om eredivisie te spelen, snap ik dit niet.

14    
Belgische Naccer

Goed Nieuws!

Hopelijk krijgt hij onder Steijn dan ook echt een kans binnenkort. Want hij doet niet onder voor Maria.

3    
Tomassi

Als deze jongen wat meer vertrouwen krijgt in zijn eigen kunnen durft hij misschien ook eens zijn man langs te gaan 1 op 1 om zodoende van de zijkant voor wat meer gevaar te zorgen. Nu is het vaak te voorzichtig en te behouden waardoor dat balletje toch weer teruggaat. Ik heb Maria in de laatste wedstrijd wel aanvallende duels aan zien gaan!

13    
Tip

Goede zaak. Redelijke selectiespeler en kan zich nog een hoop verbeteren. Dat hij van de technische staf een contract krijgt zegt genoeg. Amen.

Ik dacht laatste terug aan het NAC van vroeger. Arie Delmotte, Adje Bakker, Ad Brouwers, Theo Dierckx, Bertus Quaars , Aty Graumand, Bouwman of Musialek, Jan van Gorp , Jan de Jong, Franske Bouwmeester jr. , Stanley Bish. En dan hou ik als reserves over Frans Vermeulen ,Gerard van den Dries, Gerry Kattestaart en Rob Mul. Op een gegeven moment werden rustig de jeugdige Tom Smits en weer wat later Martien Vreyssen opgesteld. Zo zag het er ongeveer uit.
Dat was echt geen wereld elftal , integendeel, maar goed genoeg voor plaats 12 a 13 in de ere en af en toe gebeurde er iets verrassends. Jarenlang hebben deze gasten gezorgd dat ik en mijn kameraden een toffe zondagmiddag hadden. Het waren nagrnoeg steeds dezelfde 11. Dan raakt een ploeg ingespeeld. En er was geen enkele twijfel of gezeik dat de hoofdtrainer , mijnheer Peeters en later mijnheer Wullems, de 11 beste opstelde. Een trainer had wel een houdbaarheidsdatum van drie a vier seizoenen. Dat hoort bij dat vak. En altijd was er wel 1 speler die wat minder speelde of in een tijdelijke dip zat. Net zo goed als er dikwijls 1 in topvorm was. Arie Delmotte speelde een keer als breker op het middenveld echt slecht. Werd gewisseld en .... kreeg een fluitconcertje. Toen kwam de voorzitster van de supportersclub in de krant met een interview dat eigen spelers uitfluiten geen pas gaf. Was prachtige actie. Nu zijn de tijden uiteraard veranderd, maar vergelijk dat eens met de wekelijkse stront die onze ElAl , de man van 10 assisten en vijf goals, over zich krijgt. Zullen we weer een bietje normaal gaan doen ?

Een trainer stelt de beste 11 op en daar kunnen de meningen wat over verschillen. Welk belang heeft Steijn om niet de beste 11 op het veld te zetten ? Zijn Malone en Immers geen geroutineerde krachten die er gewoon in horen te staan ? Immers doet het nu uitstekend. Was even wat minder. Malone begon prima maar heeft nu een terugval. Zou hij er over een paar wedstrijd en weer niet staan ?

Er wordt m.i. na de prima serie na de winterstop te optimistisch gedacht dat we direct promoveren. Cambuur haalt het zeker denk ik. Graafschap en Almere verspelen nog punten. NAC mag bijna niks meer verspelen. Dat wordt moeilijk maar niet onmogelijk.

Je dient in de sport tevens een beetje geluk te hebben. NAC won vroeger de beker met goed cattenacio voetbal maar ook sportief geluk dat een vast team zelf afdwingt.
Een beetje dromen mag als supporter ook natuurlijk. Stel dat we via de nacompetitie promoveren en dat misselijke W2 degradeert, dan spring ik dwars door het plafond. Maar misschien kan dit niet omdat we in het stadion zitten.

Ik weet natuurlijk ook dat ik nu een zeer ouderwets verhaaltje heb opgedist. Maar misschien zitten er toch enkele puntjes in om eens over te denken. Ik ben in ieder geval stik blij dat de meeste supporters niet meer gaan roepen dat de trainer moet opzouten. Kritiek op de trainers heb ik ook gehad en desgewenst nog steeds maar laat een trainer zijn contract in ieder geval uitdienen. Dan krijgt hij een eerlijke kans zijn visie uit te werken. Laat Steijn maar lekker zitten. Al die trainers ontslagen halen voor 95 procent niks uit. En haalt het wel iets uit dan is dat meestal geluk. Dat overspannen gedoe wordt meest opgenaaid door internet en onze digitale contacten.

9    
Ome Cor

Ik denk dat het wel algemeen bekend is dat ome cor een Mashart fan is.
Ja, ik gun hem een basisplaats, maar ben ook zo eerlijk om toe te geven dat hij nog geen top linksback is en ook die schop onder z'n kont nog wel verdient.

Maar ontwikkelen doe je door te spelen, niet door op de bank te zitten en te kijken.

Ondanks dat Maria dan automatisch niet mijn favoriet is wil ik die jongen niet uitvlakken. Hij mist wedstrijdritme, maar kan echt wel wat.
Alleen worden nu zijn foutjes en nog niet al te sterke optredens meteen tegen hem gebruikt.
De NAC supporter staat niet bekend om zijn geduld met spelers.

Jongens als Maria en Mashart maken nog fouten, zijn nog geen ervaren dertigers in een selectie. Dat weten we, dus waarom elk foutje meteen onder de loep leggen ?
Leren doe je met vallen en opstaan, ook als speler van NAC.

Steun deze mannekes gewoon !

4    
Gjoewie

Tip > Mooi verhaal. We hadden toen een selectie van 18 spelers of zo. Toen mocht je ook maar een of twee spelers wisselen. Als er een echt niet verder kon, vanwege een blessure of iets dergelijks, haalde je hem eraf. Dus moest je met de andere tien en een reservespeler verder. Tactisch wisselen bestond in die tijd niet. Het was de trainer die het elftal in een bepaalde formatie op het veld zette. Spelers stroopten hun mouwen op en speelden alsof het hun laatste wedstrijd was. Daar moet je tegenwoordig eens mee aankomen bij de Playstation-generatie.

Als de ploeg er doorheen zat of het wilde even niet draaien, dan stond de 12de man op en moedigde het team aan. Ik denk dat de toeschouwers in die tijd eerder medelijden hadden als een speler van het veld werd gehaald omdat hij zijn dag niet had.

Vergeet niet: de meeste spelers in die tijd waren semi-profs. Die moesten door de week gewoon werken. Martien Vreijssen werkte, als ik me niet vergis, op de postkamer van Meeús. Kon ie 's middags gaan trainen. Pas toen ie naar Twente vertrok werd hij een fullprof. Wanny van Gils bracht de post rond. Moest 's ochtends vroeg opstaan om zijn ronde te maken. Gerard den Haan werkte in de bouw. In plaats van krachttraining in de sportschool liep hij met steigerpijpen rond te sjouwen. Spelers van tegenwoordig zijn watjes in vergelijking met de kerels van vroeger. Misschien toch niet zo gek dat ze van het veld gefloten worden als ze hun best niet doen.

2    
Geelzwartwit

@tip

Mooi stuk vooral als je het tegen het licht houdt van Sydney moet spelen Bilate kan niks en daarna zie je wel ze moeten 4-4-2 met Sydney en Bilate en nu moet Bilate basis en Sydney niet enz..

Steijn is heel blij met zijn dubbele bezetting enerzijds is het een luxe anderzijds als je een hele smalle selectie hebt kan dat ook een voordeel zijn omdat er weinig keuze is.

Er vanuit gaan dat Steijn alles doet wat volgens hem en staf het meest logische is is nog altijd het beste. Dat je je dan af en toe flinke vraagtekens kan zetten bij de keuzes van Steijn is niet gek. Zoveel mensen zoveel meningen. En Steijn schijnt ervoor geleerd te hebben.

Hup NAC
#DROPENDROVER

-2    
Dutchbird

Opbouwend sterker dan verdedigend.

Laad alle berichten na dit bericht in