Wij gaan niet opzij

Meeuwis: "Ambitie om dit jaar nog directie te presenteren"

Das Phantom

Cees Meeuwis, voorzitter van het Stichtingsbestuur (STAK) , heeft in gesprek met BN DeStem aangegeven dat NAC nog dit kalenderjaar een algemeen en technische directeur wil installeren. "En dat is ook zeker realistisch. Daar gaan we voor", aldus Meeuwis tegen de krant. Verder geeft de voorzitter aan dat de eigenaren garant staan voor de tekorten en het investeringsfonds.

Hoewel de ambitie er is, houdt de STAK-voorzitter wel een slag om de arm. "Maar ik weet niet of we voor de kerst al de namen voor de algemeen en technisch directeur hebben." Als de posities zijn ingevuld zullen de nieuwe mensen direct aan de slag gaan. 

Eigenaren storten tekorten bij en investeren 

Meeuwis zegt verder in het gesprek dat de eigenaren de komende twee seizoenen, dus tot en met medio 2025, de tekorten die er zijn in de begroting bij te storten. "De nieuwe directie weet dus dat ze het volgende en het daaropvolgende seizoen kunnen werken met de middelen om in de eredivisie te komen. Daaruit kan je concluderen dat NAC daarna in de eredivisie moet zijn", aldus Meeuwis. 

Naast de tekorten staan de nieuwe eigenaren ook garant voor de vijf moiljoen euro die in het investeringsfonds moet komen. "Dat doen zij allemaal zonder dat er iets tegenover staat", aldus Meeuwis. 

Huidige seizoen is overgangsjaar 

Meeuwis noemt het huidige seizoen een overvangsjaar tegenover BN DeStem. Dat betekent volgens de voorzitter echter niet dat er niks moet gebeuren. Volgens Meeuwis wordt er op dit moment volop gebouwd aan de organisatie. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
62 Reacties
156   29  
Das Phantom (BSR)

Fijn dat er nogmaals wordt bevestigd dat te tekorten worden bijgestort en het investeringsfonds ook sowieso wordt gevuld.

Kijk uit naar een nieuwe directie en de winterse transferperiode, want ik vind het erg moeilijk om NAC op dit moment leuk te vinden, ook al weet ik dat er wordt gebouwd. En die constatering doet wel pijn.

Dus hopelijk snel meer nieuws, zodat we ook weer echt vooruit kunnen kijken. Hup NAC!

156   29  
Das Phantom (BSR)

Fijn dat er nogmaals wordt bevestigd dat te tekorten worden bijgestort en het investeringsfonds ook sowieso wordt gevuld.

Kijk uit naar een nieuwe directie en de winterse transferperiode, want ik vind het erg moeilijk om NAC op dit moment leuk te vinden, ook al weet ik dat er wordt gebouwd. En die constatering doet wel pijn.

Dus hopelijk snel meer nieuws, zodat we ook weer echt vooruit kunnen kijken. Hup NAC!

47   136  
Akkie

BLA BLA BLA BLA BLA BLA

op naar Tilburg, om daar weer gigantisch afgekamd te worden,

62   34  
Bredaaaaa

Lekker hoor. Fijn nieuws. Mensen wees aub geduldig. Sta achter het management, team en trainersstaf. Winnen van w2!!! Op naar een gouden toekomst.

29   28  
@akkie

Gaat het over jou of over NAC ?

52   14  
Ouwe spionkop

Hoe dieper we nu zakken des te blijer zijn we straks als we weer volop meedoen!

98   55  
Monir

Liever dit dan Manchester City.

48   49  
Ivo

Ik heb een dubbel gevoel bij de hele gang van zaken. Was het nou echt nodig om de club zo te laten afzinken. Wat denk je dat dit doet met supporters en sponsoren; het hart van deze club.

Als men slim was geweest was men meteen gaan saneren en opbouwen, met een interim directie. Nu verlies je gewoon een jaar en moet volgend jaar alsnog de bezem erdoor. Er is nog een hele lange weg te gaan en de eredivisie was nog nooit zo ver weg.

38   50  
Subnactief

Het aanvullen van tekorten zegt niks over een weg richting eredivisie. En het investeringsfonds was niet bedoeld om spelers aan te trekken.

Kortom deze man roept maar wat.

51   5  
Henri

Ik hoor en lees in diverse media dat NAC in de komende transferperiode enkele echte, grote versterkingen moet binnenhalen. Vooral de eerste twee, drie nieuwe spelers zullen bepalend worden voor de opbouw van het nieuwe NAC. Zij zullen voor de omslag moeten zorgen en de basis moeten leggen dat er in de zomerperiode meerdere, goede spelers aan het nieuwe NAC willen werken.
Maar in alle realiteit weten we dat er in de winterperiode over het algemeen alleen paniek aankopen worden gedaan door clubs en denk ik dat je eventuele sterkhouders alleen kunt kopen omdat ze bijna uit hun contract lopen. Daarbij komt dat ook spelers NAC nog steeds als een groot afbreukrisico zullen beschouwen. Vertrouwen in de spelers-/makelaarswereld zal pas bij gebleken succes teug gaan keren.. Want vertrouwen komt te voeten gaat te paard. Ik ben benieuwd wie ze daadwerkelijk binnen weten te halen en of er ook daadwerkelijk wordt gekeken welk perspectief de speler NAC heeft te bieden en of hij karakterologisch en speltechnisch bij NAC past. Verder wordt het van groot belang wie de komende hoofdscout gaat worden.

15   24  
Das Phantom (BSR)

@ SUBNACTIEF

Snelle conclusie op basis van deze woorden. Opbouw en weg naar Eredivisie is ook wat voor de dagelijkse leiding lijkt mij. Die worden hopelijk snel aangekondigd.

37   12  
Tonn

Tijd dat r iets gebeurt, maar r wordt te gemakkelijk voorbijgegaan aan de wanprestatie tot heden dit seizoen. Niemand voelt zich verantwoordelijk. Zoek t maar uit dit jaar als je supporter of voetballer bij NAC bent.

66   35  
Mike

Huidige malaise is volledig toe te schrijven aan de vorige aandeelhouders. Ik snap totaal niet dat iedereen roept dat n=b daar verantwoordelijk voor is. Ze hebben de club pas einde zomer in handen gekregen en konden niet veel doen. Eerst moest alles opnieuw ingericht worden. Dat gaat niet over 1 nacht ijs.

Zeer kortzichtig van velen.

Dat we nu op het ultieme dieptepunt zitten waar niemand 't iets meer interesseerd is absoluut een feit. Maar dit komt absoluut niet door n=b in mijn optiek. Die zijn net pas begonnen te saneren op deze puinberg.

55   14  
Ivo

@Mike

We kijken naar het slechtste NAC in jaren en versterkingen als Herrmann, Vet, Sanchez etc. kan je niet meer toeschrijven aan de vorige eigenaren.
Men had een klein beetje geld moeten vrij maken voor een paar goede versterkingen, maar in plaats daarvan hebben we een centrale verdediging met huurspelers van 19 jaar, en op de linksbackpositie is het ook al jaren tobben.

De ervaring van de vertrekkende Malone, Haye, Seuntjens is gewoon totaal niet opgevangen.

Nu snap ik ook wel dat je geen geld over de balk moet smijten terwijl je de organisatie aan het optuigen bent, maar men heeft zich enorm verslikt bij het samenstellen van de selectie. Daar mogen we ook het technisch hart met Lokhoff en Hellemons op aankijken. Ze dachten het met de jeugd wel te redden. Als we in juni een interim TD hadden aangesteld met een fatsoenlijk netwerk had het anders gelopen en waren we niet afhankelijk geweest van de 3e garnituur van Wolfsburg.

32   21  
Hamster

@ivo

Er wordt hier af en toe hard geschreeuwd dat er nu een TD moet komen om van volgend seizoen nog iets te maken. Hoe kun je dan het technisch hart iets verwijten terwijl ze pas in juli konden starten door alle onzekerheid mbt de overname? Goedkeuring KNVB was begin augustus!

De oude eigenaren hebben de club gesloopt de afgelopen jaren. Geen enkele ambitie getoond om er ook maar iets van te maken. Die brokstukken worden nu samen geraapt en er wordt in ieder geval heel zorgvuldig aan de wederopbouw van onze club gewerkt.

Ik zeg, erachter staan nu en steunen die hap. Alleen dan kunnen we stappen vooruit maken. Ps . Ik vind wel dat ze ook op korte termijn de plannen moeten ontvouwen om ons mee te nemen.

16   18  
Matc

Met Mats Seuntjes

10   9  
Ert

Leuk dat er een visie is voor de komende 2 jaar. Dit is dus nog maar 1,5 jaar lijkt me, want het boekjaar loopt tot halverwege het jaar.
Zou betekenen dat we aankomend seizoen moeten promoveren. Dus dan heeft het nieuwe bestuur etc. de komende 5 maanden om op de burelen de processen en procedures goed te zetten. Ben benieuwd of ze de pleuris bende van de laatste 15 jaar in 5 maanden recht kunnen trekken.

6   4  
Ernie

Ze hebben de ambitie.

12   3  
Ert

Ho, het is nog vroeg. De komende 2,5 jaar (medio 2025), dus zouden ze 3x moeten storten in het ergste geval.
Dus 2 seizoenen om te promoveren.. en dan als dat wel of niet is gelukt?

39   15  
BREDA 1965

Dat slap geleuter begint mij zwaar te irriteren,vooral het woord overgangsjaar.Schijnbaar hoef je dan als NACspeler niet je best te doen.Er is maar 1 NACspeler die werkelijk waar de veters uit zijn schoenen loopt JORT VAN DER SANDE.De rest hangt er maar bij incl. trainer pannekoek met zijn assistenten.SCHANDALIG is het.Als NACsupporter weet ik wat verliezen is,en dat heb ik altijd kunnen accepteren,omdat er altijd voor geknokt werd.Maar naar wat ik dit seizoen heb zitten kijken....SCHANDALIG.Grootste irriterende factoor...trainer pannekoek...zit totaal geen beleving in..en zo voetbalt zijn elftal.Verliezen van w2 boeit mij niet zo,maar als er maar wordt geknokt.Voor mij is er maar 1 wedstrijd,en dat is die tegen fnoord....die ga ik nooit meer mee maken ..ook niet over 2 jaar ben ik bang

24   3  
Geelzwartwit

Afgelopen jaren heeft wel heel duidelijk gemaakt dat de versxhillende technisch harten en scouting het niet voor elkaar krijgen. En maakt duidelijk dat een echte td die de boel sportief optuigt echt nodig is.

Toen NAC = Breda de boel overnam was er nog geen organisatie en eigenlijk ook geen geld om stel op sprong zomaar geld aan spelers uit te geven. Men hoopte oa op wat jeugd, kartrekkers ala plat, vet, vdsande en antonia. Op vdsande na vielen er 3 tegen.. Dat is veel. Men hoopte met de kennis en het netwerk van Lokhoff de selectie goedkoop aan te vullen. Talenten van grotere clubs moesten in de kkd toch wel wat kunnen. En Ton kende de talenten. Dat zou NAC wel helpen. Ook dat viel flink tegen.
Daarnaast had Molenaar ervaring binnen de club en met talenten en wilde best een jaar doen om te bewijzen dat hij goed genoeg was. Ook dat viel tegen...

En je staat waar je nu staat.
Allemaal door snelheid en onkunde en weinig geld gemaakte keuzes. Dan valt alles tegen. Doe er nog wat blessures bij (heeft de tegenstander ook) en dat is het.

Succes met de opbouw. Te beginnen met de td en ad

31   6  
Sjef de gevulde koek

Aan woorden hebben we helaas niet zoveel. Als iedereen die hier gewerkt heeft de afgelopen 15 jaar zijn woorden was nagekomen dan hadden we nu champignons leugue gespeeld en al in een stadion van 40000 man naast de oude Hero. Nee ik kan dit soort teksten niet meer serieus lezen. Op naar zondag waar ook werkelijk niemand zin in heeft op dit moment

14   12  
Wanny

@ IVO

Niet mee eens. De namen Hermann, Vet en Sanchez kun je niet toeschrijven aan de vorige eigenaren, maar dat je in die vijver zit te vissen wel.

Het leeuwendeel van het budget zat al vast in uitgerangeerde spelers waar je niks mee kunt. Die moeten van de loonlijst af voor je wat kunt doen.

32   2  
Yup

Als dit toch een overgangsjaar is zonder doelstelling te promoveren, moeten ze in de winterstop maar afscheid nemen van de huurlingen. Zo de van bet geld. Daarvoor in de plaats kun j beter op zoek gaan naar spelers voor de langere termijn.

6   1  
Yup

Zonde van het geld, bedoelde ik hierboven

15   0  
Yellow

Die ambitie was al eerder uitgesproken.......

20   8  
Ivo

@Wanny

Er zijn tig teams in de KKD die met beperkte middelen een selectie moeten samenstellen. Maar NAC heeft de gave om altijd nét de verkeerde spelers te halen. We leunden op het netwerk van Lokhoff en dat heeft verkeerd uitgepakt.

Had je een ton geinvesteerd in een interim TD en 3 ton in je selectie dan hadden we er nu veel beter voorgestaan en had je al kunnen bouwen voor volgend jaar. Nu heb je behalve van der Sande en Lucassen spelers gehaald die niet het verschil maken in de KKD, maar constant op hun tenen lopen. De selectie is ook veel te jong.

16   8  
Wanny

@ Ivo

Dan ga je weer precies dezelfde fouten maken als in het verleden. Een interim TD of een technisch hart dat spelers gaat halen.

Je moet beginnen met je technisch kader voor de komende jaren vast te leggen (technische man in RvC , TD). Bepalen wat je beleid is. En daar spelers bij zoeken.

Als je dat voor ogen hebt snap ik heel goed dat je als eigenaar begin dit seizoen nog geen investeringen in de selectie gaat doen.

Het is kut dat dit proces je nu een kloteseizoen oplevert, maar van die ad hoc oplossingen zijn we ook nooit echt beter geworden.

16   3  
Hij gaat de Singel in

Fijn te horen dat ze tekorten afdekken. Met andere woorden er gaan dus weer flinke tekorten komen ! We hebben spelersbudget van 2,5 mio (top KKD). Dat wordt iedere keer verkwanseld door technische lui die dus geen netwerk hebben. Geen goeie scouts. Geen technisch ervaren directeur. In hemelsnaam hoe gaan we dit omdraaien ? Niet dus, want er is alleen geld om tekorten te dichten en kennis is ook nog steeds niet aanwezig. Zoals al jaren het geval is. Daarbij komt nog eens dat als er al geld beschikbaar komt (en goeie technische mensen), wij er sterk rekening mee moeten houden dat ons imago (kelder KKD) in rap tempo afbrokkelt en top KKD spelers weinig interesse hebben om naar dit zooitje te komen.

11   10  
Wanny

@ HIJ GAAT DE SINGEL IN

Ik ben daar niet zo somber over. Het valt of staat met het aanstellen van een goeie AD en TD. En vervolgens een technische staf die bij de club past.

Als je die hebt en je zorgt dat ze een behoorlijk budget hebben, dan zijn er genoeg spelers die elke 2 weken voor 15.000 man en een aardig salaris willen komen voetballen. Als je ze maar een goed verhaal kunt vertellen.

Nu heb je geen verhaal want er is geen TD en geen technische staf voor volgend seizoen. Beoogde versterkingen weten dan niet waar ze aan toe zijn en haken af.

33   1  
G

Ik vind het ook wel ironisch dat bij aanvang van het huidige seizoen werd gezegd door sommige, Sanches en McNulty zijn huurspelers, want deze zijn veel te duur om überhaupt te kunnen kopen. Nou, ben maar blij achteraf zou ik zeggen......

12   3  
fvf6

Het wordt hoog tijd dat de nieuwe directie algemeen en technisch zo snel mogelijk worden aangesteld . Dan kunnen er misschien in de aankomende transferperiode al veranderingen plaatsvinden die broodnodig zijn om ons NAC weer een waardige selectie te geven . Ook de garantie dat een negatief saldo de eerste 2 jaar worden aangevuld klinkt als muziek in de oren.

29   6  
N A C

Hoeveel tussenjaren hebben we inmiddels achter de rug.
Als er niet gepromoveerd wordt dan wordt het voor het gemak maar iedere keer een tussenjaar genoemd.

19   4  
Jezus is hier

Waarom de tekst "Dat doen zij allemaal zonder dat er iets tegenover staat".

Ook de nieuwe eigenaren willen toch succes? Dat krijgt men er namelijk voor terug.

25   5  
Belgische Naccer

"dat betekent niet dat er niets moet gebeuren"....

Daar ben ik het wel mee eens! Maar Molenaar heeft het tussenjaar aangegrepen om na de eerste 4 wedstrijden, maar helemaal niets meer te doen. En geen enkele speler beter te maken.

Lekker vrijblijvend...en ook NOAD is niet meer nodig..

Dat is wat ik zie op het veld. En dat gaat zijn weerslag hebben op het volgend seizoen. Spelers worden niet geprikkeld, moeten werken in een ambitieloze omgeving, onder een zeer zwakke trainer en de toekomst is vaag.....gebaseerd op beloftes en hoop, zoals zo vaak bij NAC.

Ik hoop mee....ik hoop op een sterke TD maar vooral op een goede trainer, die weer ouderwets NOAD in de ploeg krijgt. Want man man man....wat een slappe hap is het momenteel.

4   9  
scheppioni

De laatste zin geeft enige hoop....... NAC zal nooit verloren gaan !

10   6  
SjorsNAC

Ik klamp me maar vast aan de intentie dat er tot medio 2025 gaten worden gevuld daarna zien we wel weer verder. Grote kans dat als de missie niet slaagt dat je dan alsnog je ziel aan de "duivel" moet verkopen.

12   10  
Die ne gast

Het is al weer bijna kerst, dus je weet nu al dat het niet gaat lukken om een directie te presenteren. Ik dacht dat er geen deadlines meer gecommuniceerd zouden worden? Deze uitspraak is koren op de molen van Flieger en Co. Die gaan dit nog vaak gebruiken.

Volgend seizoen promoveren geloof ik al niet meer in, dus fijn dat komende twee seizoenen de tekorten afgedekt worden. Geeft al iets meer rust in de tent.

26   3  
Nonkel Frans

In BNde Stem terugblik op de tijd dat NAC en Willem2 publiek nog sportief bevriend waren en spelers van hier en vv bij elkaar speelden.
Waar zijn de mooie regio derby s met later ludieke akties van beide legioenen gebleven? Waarom en van waar die lompe primitieve haat. Waar komt dat toch vandaan? Niet van ons en niet van onze kinderen - onze "opvolgsupporters" ( als in opvolgmelk 😉).
Inmiddels mogen we niet meer naar elkaars wedstrijden - hoezo?
Waar is de gemoedelijkheid gebleven? . De tijden zijn veranderd, ja maar wij toch niet?
Riny Heymans als woordvoerder in t artikel van Blanco leg het ons eens uit? Of BSR ?

22   7  
Volksclub NAC

Het is maar net hoe en welke info je uit het artikel in BNDeStem brengt.
De ambitie is: ,,Dit seizoen is sportief gelopen. Maar er wordt wel volop gebouwd richting volgend seizoen.”.
Schandalig hoe er met de trouwe supporters om wordt gegaan.

31   2  
Andre vermeulen

En heeft de spelersgroep en de trainer nog ambitie om nog dit jaar een keer te winnen?

18   29  
steven73

@Mike je snapt er echt niets van. De vorige eigenaren hebben in het laatste jaar idd niets meer geïnvesteerd omdat ze werden afgezeken door die zogenaamde supporters. Ze hebben de club uit een diep financiële put gezond gemaakt. zodat de volgende een bedrijf overnamen zonder schulden. en ze hebben ieder jr geïnvesteerd in club/mensen etc etc . En mensen met opmerkingen zoals jij nu maakt heeft deze malaise veroorzaakt.
Tevens zijn die schreeuwers van N=B de eerste 3 a 4 afspraken al niet nagekomen.

7   9  
jeroen wiltenburg

Mooi clubje is het ook hee

29   4  
Ibio

Ik krijg steeds meer het gevoel dat er eigenlijk niks is veranderd bij NAC

4   6  
Scheppioni

Komt dat het allemaal langer gaat duren Ibio terwijl we allemaal walgen van een overgangsjaar ! Ik mag hopen dat het nu wel allemaal de weegschaal in de toekomst beter gaat zijn voor ons NAC !

29   9  
Subnactief

Lokhoff en Hellemons halen 10 spelers en delen contracten uit aan matige jeugdspelers en zetten een fantasieloze trainer voor de groep.

Allemaal de schuld van de vorige aandeelhouders.

5   3  
Scheppioni

Beter in balans bedoel ik zodat we ook stabiliteit gaan tonen in de toekomst en lukraak maar spelers halen om het vege lijf te redden, want dat hebben we de afgelopen tien jaar gezien dat dat een fiasco is !

14   6  
Vergane Glorie

Misschien ff afstand nemen met z'n allen van het begrip NOAD. Dit team heeft op een enkele uitzondering na, niets met met NOAD. Andere teams tonen met NOAD dan dit team. We staan waar we staan en en dat komt niet door die inzet. Training, begeleiding en inzet. Waar gaat het fout. Overigens al jaren. Reken terug. Met de komst van RM zitten we in een neerwaartse spiraal. En dan gaan we niet met geld alleen oplossen.

0   2  
Vergane Glorie

met is meer.

16   6  
Bredaaaaa

Ondanks dat ik positief ben ben ik toch benieuwd wat er gaat gebeuren als NAC niet na 2 seizoenen promoveert. Dat kan gewoon gebeuren, want NAC en scouten gaat al heel lang mis. Hebben n=b genoeg centen voor een 3e of 4e of zelfs een 5e seizoen in de kkd???

7   10  
Jezus is hier

Ergste zou zijn wanneer NAC een jojo club zou worden. Jaartje ere en dan weer kkd en dan na paar jaar weer ere en weer terug naar kkd etc.
Dan moet men ad hoc investeren en nog wel om de haverklap. Dat gaat nog veel meer kosten.

De komende jaren stevig investeren zodat NAC een stabiele ere club wordt zal op de lange termijn het minste geld kosten.

16   2  
Spin

@Bredaaa we gaan hoe dan ook promoveren volgend seizoen. Dat heeft bouwpaus Vrolijk namelijk toegezegd! Uiteraard moet
ik het nog zien gebeuren want tot nu toe is het droevenis.

26   9  
Tip

Bepaalde zaken kun je aan zien komen als je doodsimpel maar eerlijk bent. “….we leunden op het netwerk van Lokhoff….“. Dat is een typisch voorbeeld. Ton heeft namelijk geen netwerk ! Kijk naar zijn CV. Bij welke club heeft hij goede spelers gehaald ? Bij welke clubs was hij succesvol hoofdtrainer ? Waar is Ton TD of TM geweest ? Op welke plaatst stond Ton in het organogram van Wolfsburg ? Dit zijn doodnormale zaken die je op voorhand kunt en moet uitzoeken. Maar dat wordt niet gedaan. Op voorhand is het uitsluitend emotie , aangewakkerd en opgezweept door supporters geledingen, die uiteindelijk tot verkeerde beslissingen leiden. En mensen die bedenkingen maken of kritiek hebben worden in de hoek gezet en gestigmatiseerd omdat ze niet direct in een belachelijke polonaise meedoen. De toekomst is doodsimpel. Als we volgend seizoen niet promoveren dienen er weer nieuwe eigenaren te komen die wel kunnen investeren. Maar wil men NAC nog overnemen met deze treurige achtergrond ? Ons lot ligt in handen van PvH. Lukt het Pierre een goede TD aan te stellen ? En lukt het die TD goede spelers aan te trekken ? We gaan dat vanzelf zien. Voor de duidelijkheid anders krijg je dat onbenullig gezeik weer : Ik respecteer TL als oud voetballer. Hij was een van de beste voetballers van ons NAC ooit. Een icoon wat dat betreft. Als voetballer heb ik van hem genoten en voor hem gesupporterd. Maar na zijn voetballoopbaan heeft Ton zeer matig gepresteerd. Dat is een feit en netjes uitgedrukt. Dat is niet erg , maar verwacht dan niet dat het Ton nu bij NAC plots wel lukt. En stop met dat kleutergedrag om er een heilige van te maken. Naast de TD die Pierre dient te vinden moet TG en de RvC met een capabele AD komen. Niet simpel allemaal. Maar goed er is nog hoop.

14   5  
Trouwe hond

Jammer van het Nederlands elftal. Morgen bij de open training vind het stadion zullen we zien hoe erg NAC nog leeft. Denk dat er maar weinig mensen komen. Maar dat is niet gek met de opvatting van N=B dat dit seizoen niet hoeft te presteren.

4   13  
Badeend

Over simpel gesproken - de "plaats in het organogram van Wolfsburg" zij dus bepalen of Lokhoff wel of niet geschikt zou zijn voor NAC (of welk netwerk hij heeft).

Kom op tip, ook jij kunt beter dan dit.

11   8  
076

3 jaar is een prima periode om gasten te steunen die miljoenen eigen geld in NAC stoppen. En als het dan niks wordt hebben ze hopelijk NAC iets beter weggezet dan de vorige aandeelhouders en kan de volgende club dromers of avonturiers verder bouwen.
Voordeel is dat die dan geen 7 mln voor de aandelen hoeven te betalen want die worden aan de club geschonken toch?

21   16  
Noad1976

2 jaar bijstorten is niets nieuws dat moesten ze al om bij de overname goedgekeurd te kunnen worden door de KNVB. Ze gokken dus op eredivisie. De vraag is wat daarna??? Einde NAC is Breda en NAC failliet naar de gemeente!!!

18   10  
Tip

@Badeend. Beetje flauw van je. Ik noem 4 punten en je licht er eentje uit. Dat is m.i. niet erg sterk argumenteren. En ik vind dat vierde punt ook relevant. Als TL bij Wolfsburg wel 'hoog' in de organisatie had gezeten was hij bijvoorbeeld met andere voetballers komen aanzetten dat de die hij nu heeft gehaald. Remember Henk ten Cate die drie Hongaren meebracht. Die waren per direct van enorme toegevoegde waarde. Ik heb overigens er niks op tegen als Ton adviseert aan een hoofdtrainer of TD. Het zal er nu vooral om gaan of Pi-air een goede TD weet te strikken. Ik denk dat 99.9 procent van de supporters, waaronder ik, hoopt dat het allemaal toch goed afloopt en we weer een fatsoenlijke pot voetbal gaan zien.

6   6  
Tonn

Mooi vuurwerk op de open training vanochtend. Benieuwd of Molenaar er iets van opsteekt.

10   3  
Ivo

Veel zal afhangen van de AD en TD die (hopelijk) op korte termijn worden aangesteld. Veel te laat, er is een enorme grote schoonmaak nodig om weer een topsportklimaat in Breda te krijgen. Dat gaat zeker nog anderhalf seizoen duren voordat je weer na mag denken over promotie.

Een matige trainer, matige spelers, matige scouting, een matige jeugdopleiding, het is allemaal het gevolg van pappen en nathouden, gebrek aan visie en leiderschap.

Nieuwe eigenaren en directie zijn een nieuwe kans, maar ook nu ligt vriendjespolitiek weer op de loer. Er wordt geleund op een Oud-NAC old boys network, de aanstelling van PvH in de RvC is gedurfd. Pierre heeft een hart voor NAC maar heeft geen ervaring in het aansturen van het technisch besturen van een club en het aansturen van een TD. En wat gebeurt er als hij een maatje op die positie neerzet, ook uit de categorie Oud-NAC? Blijft het dan scherp en zakelijk of gaan andere belangen een rol spelen? Wordt er dan nog kritisch gekeken naar het presteren van o.a. Lokhoff en Hellemons?

Als we niet oppassen blijven we hangen in dat Bredase "ons kent ons" cultuurtje, waarin wie je kent belangrijker is dan hoe je presteert.

4   5  
Tip

Goed stukje van @Ivo 16.38. Geeft m.i. een juist beeld van de risico’s die we lopen. Het kan allemaal goed aflopen als de juiste mensen worden aangesteld en als ze voldoende budget krijgen. Mooi dat er supporters bij de training waren deze ochtend want ook dit seizoen nu alles uit de kast om het enigszins niet te belabberd af te sluiten. Volgend seizoen moet je promoveren , wat zal de druk dan hoog oplopen.

3   9  
Jezus is hier

Pierre en aansturen? Gaat ie niet doen hoor. Kost veel te veel tijd. Moet hij zich veel te veel verdiepen in van alles en nog wat.

Hier en daar wat schreeuwen en zeuren en daar blijft het wel bij. Zal zich nergens voor verantwoordelijk voelen.

1   1  
Ad B uit Roosendaal

Dit bericht klinkt goed.

Ik kijk met vertrouwen naar uit naar de volgende seizoenen.

Wie weet dit seizoen nog iets leuks in het vat.

Laad alle berichten na dit bericht in