Wij gaan niet opzij

Meijer: "We hebben ons goed voorbereid, meer kunnen we niet doen"

DeWeesJr

Rogier Meijer, trainer van NEC, kijkt uit naar de ontmoeting morgenavond in de finale van de play-offs. De oefenmeester noemt het een 'speciale wedstrijd' en heeft zich goed voorbereid.

NEC zal morgen aantreden met dezelfde elf namen als in de voorgaande rondes. Er lijkt zelfs een meevaller te zijn binnen de selectie. Elayis Tavsan sluit weer aan en de al veertien dagen positief geteste Dirk Proper lijkt dispensatie te krijgen.

De belangen morgen in de wedstrijd zijn groot, weet ook Meijer. "Er zit een bepaalde spanning en druk op. Daar kun je last van hebben, maar je kan er ook gebruik van maken. Dat proberen we te doen. Zondag zien we welke ploeg er het beste mee omgaat. Tot nu toe hebben we er nog niet veel last van gehad. Tegen Roda was er een fase in de eerste helft waarin we het even moeilijk hadden, maar tot nu toe hebben we ons er prima onder gedragen."

Toch had de trainer voor het eerst spanning voor de wedstrijd tegen Roda JC. "Tegen Roda voelde ik de spanning en dat vond ik een heerlijk gevoel als trainer. Deed me denken aan de tijd dat ik dit soort wedstrijden zelf speelde. Dat gevoel in je buik, ergens naar toeleven. We moeten er ook van genieten. We hebben ons goed voorbereid, meer kunnen we niet doen. Het wordt een speciale dag."

Bron:
B-Side Rats, Forza NEC
38 Reacties
112   8  
Marti

Hoezo proper dispensatie , komt hij breda besmette ! Zolang je positief bent moet je in quarantaine toch ! Publiek mag erbij zijn als ze negatief testen , en proper krijgt dispensatie ! Beetje vreemd , wie geeft hem die dispensatie.?

37   1  
RwE

Het wordt zeker een speciale dag

16   3  
Naccer

Gelukkig heb ik al mijn zenuwen van dit jaar al verbruikt ;), dus heb er alle vertrouwen in.

30   2  
Fabian

Is t al zondag 18uur??? De tijd kruipt, de hartslag stijgt, het bloed kookt en de zenuwen gieren door mn donder. Zal een hopeloze nacht worden, en hopelijk maandag een kater van hier tot aan oezbekeristan💛🖤💪🍻

8   8  
ECG

Remember 1972,Feyenoordstadion! ECG was erbij!

112   8  
Marti

Hoezo proper dispensatie , komt hij breda besmette ! Zolang je positief bent moet je in quarantaine toch ! Publiek mag erbij zijn als ze negatief testen , en proper krijgt dispensatie ! Beetje vreemd , wie geeft hem die dispensatie.?

15   3  
Scheppioni

@ ECG
Was dat niet 1973 ?
Die Rogier lijkt een prima trainer, haalt het beste uit de groep, ook ene die zich zeker niet verschuilt achter excuses ..... hoop op een mindere dag van nec, dan mogen ze idd volgend seizoen kampioen worden in de kkd !! Come on NAC !

15   1  
Wolfmanjack

In de Gelderlander spreekt hij andere taal. Zij 60% wij 40% kans. En laat NAC maar komen. Hoe langer het 0-0 blijft hoe meer kans we hebben. En met Tavsan en Okita en vooral Bruijn hebben ze een gevaarlijke ploeg.

18   4  
Walter

Mee eens dispensatie gaat natuurlijk nergens over, gewoon thuisblijven lijkt mij.. ik geef Nac meer kans, maar wordt zeker spannend.

10   4  
HenkTank4823

@ ECG, ik herinner het me nog ja. Stond toen op de wachtlijst van de nog te produceren zaadcellen. ;)

6   40  
Vlag

Gerucht deel 1: nac heeft interesse in ted van de pavert (graafschap)

15   5  
Michel

Het wordt zenuwslopend denk ik, vlak NEC niet uit maar maak er ook geen wereldploeg van; dan moet het goed kunnen komen.

Dispensatie van een Corona-patiënt is onzin, wegblijven; anders kunnen positief geteste supporters ook komen of wij gewoon met volledig 19.000 man NEC het vuur aan de schenen leggen.

Come on you Yellows 💪💪💪

13   1  
Noord Mokumse NAC'er

Nog maar 18 uur...

Hoe ga ik die tijd vol maken?..

13   1  
TpT

Goed dat we allemaal beseffen dat we ook nog een tegenstander hebben die zich ongetwijfeld goed heeft voorbereid.

Ons thuisvoordeel is veel waard, maar 99% van de strijd wordt morgen op het veld pas geleverd. De lucky 2500 in het stadion en de rest daarbuiten moeten vooral vanaf 18u klaarstaan.

9   2  
Bierglas

Mogen we al? :)

24   1  
Voske

Kut. Kan niet meer slapen... Gaat een laaange dag worden......

17   5  
Sjef de gevulde koek

Ik kan iedereen hier al gerust stellen. Het word 6-2 voor ons. Tot straks Hup Nac

14   5  
Delp

LETSGOOOOOOOOOOOO

MOUNIR MOUNIR MOUNIR

31   3  
Ernie

Je hebt gewoon 50% kans en niet meer.
Het zal niet makkelijk worden maar heb er toch een goed gevoel over.
Maar wat de uitslag ook is, ik blijf achter de ploeg en staf staan!

11   6  
Fan uit Zevenbergen

Sidney word de man Van de wedstrijd
Die schiet NAC naar de Eredivisie
In zijn laatste wedstrijd voor NAC 💛🖤💛🖤💛🖤💛
3-2 in 90min

33   1  
Rob

Heel veel succes NAC. Wat zou het geweldig zijn om komend jaar weer tegen elkaar te kunnen spelen in de eredivisie. Groet Rob Sparta Rotterdam.

7   4  
jimcp

@Rob - Jij denkt dat zijn zes punten voor Sparta! - LOL

8   0  
Kopspion

@ECG…als je er al bij was, stond je alleen
Bekerfinale was idd in 1973

4   1  
Nonkel Frans

Bij de collega s van de Rat heeft @enaseejer het NECforum er even op nagelopen. Hier de citaten:

"Emmen is een voetballende ploeg zonde snelheid achterin, die kunnen we hebben.
NAC in Breda met dat gekke publiek wordt lastig.
-Klopt maar NAC krijgt de bal dan en die hebben ze liever ook niet net als wij
-En die worden opgenaaid door het eigen publiek.
Misschien ook nog niet zo verkeerd.
– ik heb persoonlijk echt 10x liever NAC dan Emmen. Emmen heeft (veel) meer voetballend vermogen en individuele kwaliteiten. Speel je bij NAC dan heb je inderdaad wat publiek tegen (zit gelukkig bij lange na niet vol) maar dat zorgt er misschien ook voor dat NAC iets verder naar voren loopt dan dat ze eigenlijk lief is. En dan kunnen wij lekker counteren.
-ze zullen komen aangespoord door het publiek… als NEC met dezelfde focus speelt is de eredivisieplek voor ons…
-NAC zal moeten, zeker thuis. Wij kunnen ons spelletje spelen, als je een keer kans hebt in de nacompetitie is het nu wel!
-Verder hopen dat Steijn “het zoontje van” op de bank zal houden.
-Haha, keeper Olij van NAC zegt net in een interview: “dit was wel de moeilijkste wedstrijd” dus de onderschatting is al begonnen
-De enige mogelijkheid die ik zie is dat NAC overmoedig wordt door het fanatieke publiek en daardoor verder naar voren gaat spelen als bijv gister bij Emmen.
-Daarnaast kan dat ook heel verlammend op de selectie van NAC werken.
Een flinke extra druk, zeker in een finale.
-Veel gunstiger dan dit kan het in ieder geval niet worden. Je komt een tegenstander tegen net 120 minuten in de benen en een (emotioneel) slopende penaltyreeks in de benen."

https://svnec.nl/forum/viewtopic.php?f=7&t=4728

8   2  
Tip

Kippenvel van de NAC supporters gisteren langs de route van de NAC bus. Geweldig. Breda staat weer op de kaart. Bekerfinale in 1973 was ik uiteraard bij. Ik verwacht en hoop op straks weer 2-0. Op naar de ere.

4   11  
Frans

Nec kan er niet veel van maar hebben iig 4 eigen jeugdspelers in de basis.

NAC 0,0 eigen Academie

7   2  
Dirk

Maar qua budget is het duidelijk: nac in alle opzichten duurder en groter dan het sympathieke nec

2   2  
Optimist

Gelukkig dat die uitspraak van de trainer van NEC is; die veegt zijn straatje nu al schoon, terwijl er nog gevoetbald moet worden.
Net als in Emmen ontbreekt daar het heilige geloof dat er in Breda iig onder de spelers wel is.



4   1  
fvf6

Inderdaad Meijer goed voorbereiden is alles wat je kan doen , maar het is niet genoeg om met de winst Breda te verlaten . Het Rat Verlegh zal op zijn grondveste staan te trillen ook al zijn er maar 2500 supporters , en onze jongens zullen zich de kans op promotie niet meer uit handenlaten nemen .Vanavond is het feest en wel in Breda COME ON NAC

7   0  
Braze

In resultaat ontlopen NAC en NEC elkaar niet zo veel.!!!!
NEC heeft een suikeroom Maarten Boekhoorn die miljoenen in NEC gaat steken om er een middenmoot eredivisieploeg van te maken. Ik denk dat hij ook wel een premie van en ton op zal hoesten als zijn spelers de play off,s winnen.
Onderschat NEC niet!!! Onderschat ze niet!!

0   0  
Tomvk

Marcel Boekhoorn. May the best win!

0   2  
Sjoerd

NAC eigenlijk ook wel een gespreid bedje: als vijfde eindigen en dan in de nacompetitie thuis tegen de nummers 6 en 7 van de KKD!

1   0  
Hans

Hopelijk gaat ons nac wel vooruit spelen vanavond!
En niet voor schandaal weer op eigen helft afwachten!

0   0  
Come on!!!

Met 20 potentiële basisspelers voor de top KKD kan nac met een gerust hart betonvoetbal gaan spelen in de eredivisie.

Kost wat, maar dan heb je ook wat!

0   0  
Voske

Lekker positief Hans!

2   0  
f4ratje

Het is uiterste vreemd dat men nu al denkt dat NAC in de ere zit en dat dit een formaliteit zou zijn.
Voor Emmen was het ook een formaliteit. Emmen was beter, meer geld, supporters. Door goed verdedigen van NAC wat afgewongen en wat resulteerde in de winst.

NAC is beter dan NEC, meer geld, en straks supporters in het stadion. Is dat gelijk winst? NEE als hoop ik van wel. Maar realiseer je dat wat met Emmen is gebeurd ook zomaar vanmiddag in Breda kan gebeuren.

We hebben spanning, zijn enthousiast, eindelijk weer ergens op spelen!
We zijn er nog niet!

3   0  
Nacdictive

Ik vraag me wel af wat voor match het gaat worden want NAC had gemiddeld in de PO's 33% balbezit en NEC 35%.. ze willen beiden de bal niet hebben om via positiespel kansen te creëren.
Hopelijk laat NAC zich door het thuisvoordeel niet uit de tent lokken door het initiatief te gaan nemen.

3   1  
Cees-2

Menigeen is zich volop moed aan het inpraten, of mogelijk aan het indekken. Allerlei vergelijkingen gaan rond, zoals o.a. NEC dit, of dat, NAC moet bijv. voor eigen publiek, en ga zo maar door. Verwacht niet dat NAC zich ook maar iets aantrekt van het eigen publiek wat betreft het spel. Dat hebben ze onder Steijn dit seizoen nog nooit gedaan. Men zal puur resultaatvoetbal spelen, anders snap ik het echt niet meer na dit seizoen. Ondanks “alle” sfeeracties van zowel NEC, als bij NAC en wat voor dingen die iedereen erbij trekt, vanavond wordt het simpelweg een 50% tegen 50%- wedstrijd. Wel iedereen bedankt voor de moeite.

1   1  
Belgische Naccer

Olij heeft gelijk. NEC is minder sterk dan Emmen. Maar dat wil niet zeggen dat je er niet van kunt verliezen.

Maar als NAC net zo geconcentreerd speelt als tegen Emmen, en onze spitsen maken de kansen af. Dan wordt het een mooie dag voor NAC!

Je hoeft natuurlijk niet te verliezen van dit NEC.

De druk is voor beide ploegen even hoog. En wij hebben de 12e man vandaag...sinds lange tijd!

Dus HUP NAC! make us proud!

Laad alle berichten na dit bericht in