Wij gaan niet opzij

Minuut 61 tijdens NAC - MVV wordt eerbetoon voor Hans van den Dungen

Das Phantom

Minuut 61 van de wedstrijd NAC - MVV staat morgen in het teken van het overlijden van clubicoon Hans van den Dungen. Van den Dungen, ook wel bekend als Dunga, speelde meer dan 350 wedstrijden voor NAC en is daarna altijd verbonden gebleven aan de club.

In de nacht van vrijdag op zaterdag overleed Hans plotseling op een veel te jonge leeftijd van slechts 61 jaar oud. Tijdens de minuut morgenavond roept de Clubraad van NAC iedereen in het stadion op om een minuut lang te applaudiseren voor alles wat Hans voor de club heeft betekend. 

Naast het applaus in de 61ste minuut zal er voorafgaand aan het play-off-duel ook een minuut stilte worden gehouden in het Rat Verlegh Stadion en speelt NAC met rouwbanden om. 

Bron:
B-Side Rats
19 Reacties
173   12  
Sjef de gevulde koek

Graag degene die nu weer heel stoer willen zijn en tijdens deze minuut stilte weer roepen en iets debiels doen. Levenslang stadionverbod en door de mede supporters na de minuut stilte het stadion uitflikkeren

173   12  
Sjef de gevulde koek

Graag degene die nu weer heel stoer willen zijn en tijdens deze minuut stilte weer roepen en iets debiels doen. Levenslang stadionverbod en door de mede supporters na de minuut stilte het stadion uitflikkeren

16   17  
Ouwe Spionkop

Prima initiatief!
Weet iemand hoe het nu met de blessuregevallen is gesteld voor morgen?

21   3  
scheppioni

Vanzelfsprekend !! Hoop ook dat de huidige NAC spelers dit ook nog extra motiveert !!
YNWA ! NAC is de club !

22   0  
Ed

Respect voor de nabestaanden en stil staan bij Hans. Iedereen nogmaals sterkte.

19   5  
Cool Hand

Mooi gebaar. De 61e minuut of zodra er 61 min 00 sec op de klok staat (de 62e minuut)?

4   19  
Andre

Rugnummer 2, dus 2e minuut en 61 e minuut klappen

35   0  
die ne gast

Mooi gebaar.
Laat iedereen er a.u.b. ook bij gaan staan als we gaan applaudiseren. Een laatste staande ovatie voor Hans.

3   3  
Jarc

Ik neem aan , net als coolhand bedoeld, als er 60 op de klok komt , applaudisseren tot er 61 op de klok komt.

2   0  
NAC4EVER

Mooi initiatief.

@COOL HAND
Dat blijft een dingetje.

20   0  
Spionkop

Net bij memorial voor Hans geweest. Tranen in mijn ogen. Wat een dik verlies voor NAC en iedereen die hem lief heeft.

10   0  
Ouwkes

Ik moet helaas werken morgenavond.
Maar dan klap en zing ik voor Dunga daar wel.

2   9  
Michel

Ik weet niet of wij dit doen, en het is een beetje lastig daar het nummer 2 betreft en dat logischis om te dragen, maar zou je dit nummer uit respect voor de NAC'er die Hans is geweest niet meer uit kunnen geven? Als je leest hoe trots hij was op NAC-speler te zijn, en dus eigenlijk ook een supporter was zoals wij dat zijn....

Het zal wel niet kunnen, of men wil het niet, maar het is wel de ultieme hommage aan de trotse NAC-man die Hans was

7   4  
Ome Cor

Persoonlijk zou ik gekozen hebben voor de 2e minuut.
Hans had altijd nummer 2 ook toen NAC nog niet met vaste rugnummers speelde omdat de reglementen die nog niet voorschreven.

Hans zette zelfs nummer 2 bij zijn handtekening op elftalfoto's, spelerfoto's maar ook op shirts, armen etc .
Hans was de aanvoerder en onze nummer 2.

In de tweede minuut is de kans groot dat er nog niks gebeurd in de wedstrijd waardoor het eerbetoon onderbroken kan worden (juichen bij een goal, fluiten bij een overtreding of beslissing van de scheidsrechter etc.)

61 is in mijn ogen juist pijnlijker.
Die leeftijd is verdomme veel te jong om te gaan. Verder heeft niemand toch iets met 61 in relatie tot Hans van den Dungen?

3   5  
Andre

Dat stuurde ik vanmiddag ook maar dan krijg je zonder enige onderbouwing duimpjes naar beneden ... Ik zeg zelf minuut twee als supporters doen en nac in minuut 61

5   1  
Nonkel Frans

Machteloos bij zo'n plotseling verlies.
Steun stilte applaus, op welke minuut dan ook, dat valt morgenavond vanzelf op zijn plaats.
Alles voor Hans en zijn naasten. 🙏 rip


2   0  
Fred1

Als je dat zo laat in de wedstrijd doet dan moet de scheids eigenlijk ook even het spel stilleggen zodat ook bank en spelers kunnen applaudisseren.
Ligt er ook aan welke scheidsrechter je hebt.
Een ding is zeker droog zal ik het er zeker niet bij houden.
Het is een enorme dreun geweest binnen de NAC familie iedereen is er compleet kapot van , ik hoop dat die elf op het veld hun ballen uit de broek werken en weten dat verzaken, en dan zeker in deze situatie, not done is.
Hoop dat ze begrijpen waar het over gaat!

7   0  
Sagar Pargas - Senss

Hans zijn bedrijf heet Dunga61, want hij is geboren in 61. Nummer 2 was zeker super belangrijk voor hem inderdaad! Hij stond er altijd op om te posten op de 2e van de maand om 2 over 2. En het liefste 2 seconden over 2 over 2 :)

7   0  
Bas

@Andre @Ome Cor
NAC vraagt om voor de wedstrijd een minuut stil te zijn en om in de 61e (of eigenlijk bedoelen ze de 62e) minuut te klappen. Dit zal in overleg zijn gegaan met nabestaanden en oud ploeggenoten. Wie zijn wij dan om, als relatieve buitenstaanders, arrogant te zeggen dat de 2e (of eigenlijk de 3e) minuut passender zou zijn. '61 is Hans' geboortejaar en zijn bedrijf heette Dunga61. Dit nummer was de laatste dertig jaar belangrijker voor hem. Je kan nu met een paar man recalcitrant proberen een applaus te geven in de 2e (3e) minuut, maar dat zal ten hoogstens halfbakken zijn, omdat niet iedereen mee zal doen. Deze eventuele halfbakken poging zal daarmee afbreuk doen aan het verdere afscheid.

2   4  
Late reactie,

@Sjef de gevulde koek,
Jammer dat dat woordje "weer" in de reactie moet staan. Dat refereert namelijk naar de minuut stilte tegen w2. Ik begrijp oprecht niet waarom er niet begrepen wordt dat het vuurwerk wat tijdens die minuut stilte nog aan stond niet bewust aanstond in die minuut stilte. Ikzelf ben er namelijk van overtuigd dat degene die dat vuurwerk af hebben gestoken net zo graag volledige stilte hadden gehad. Wel is het destijds mega dom afgestoken natuurlijk.

Deze reactie zal waarschijnlijk niet goed vallen maar ik wil echt niet geloven dat er NAC supporters zijn die doelbewust een minuut stilte verzieken.

Laad alle berichten na dit bericht in