Wij gaan niet opzij

NAC O18 grijpt opnieuw naast promotie, toernooiwinst O15

Masthow

Het is NAC O18 net als in de eerste seizoenshelft niet gelukt om promotie naar het hoogste niveau te behalen. Op bezoek bij FC Groningen werd verloren. Het al gedegradeerde O21 nam afscheid van het hoogste niveau met een ruime nederlaag, terwijl de O16 het seizoen juist met een ruime zege afsloot.

NAC O18 reisde zaterdag af naar Groningen voor een wedstrijd tegen de plaatselijke FC. Beide ploegen konden bij een zege promoveren, maar ze waren afhankelijk van andere uitslagen. NAC liep al snel tegen twee tegendoelpunten aan. Tien minuten voor rust werd het zelfs 3-0. Roeland deed direct daarna nog iets terug, maar in de tweede helft werd er niet meer gescoord. Door de 3-1 nederlaag eindigt NAC op de vijfde plaats. Schrale troost is dat ADO Den Haag won, waardoor NAC ook bij een zege niet was gepromoveerd.

Na de midweekse overwinning van FC Twente/Heracles op PEC Zwolle wist NAC O21 al dat degradatie onontkoombaar was. De laatste wedstrijd moest trainer Marvin van der Valk, die deze zomer vertrekt bij NAC, het doen zonder eerste elftalspelers als Marijnissen, Besselink, Di Michele Sanchez en Kaied. Zij kwamen de afgelopen weken regelmatig in actie voor de O21, maar werden gespaard met het oog op de nacompetitie. Toch stond er een aardig herkenbaar elftal op het veld, maar zij lieten het met de degradatie in het achterhoofd waarschijnlijk lopen. In Doetinchem werd het 8-2 voor de thuisploeg. Bij rust stond het al 5-1. De doelpuntenmakers namens NAC waren Kokkeel en Kotzebue.

Voor NAC O16 stond er niks meer op het spel. De ploeg van Anthony Lurling kon niet meer promoveren of degraderen. De laatste wedstrijd van het seizoen speelden ze uit bij ADO Den Haag. NAC won ietwat verrassend met 0-4, nadat thuis nog met 0-5 werd verloren. Doelpuntenmakers waren Sarfo (2x), Romantsov en Honkoop. Door de zege is NAC op plaats vijf geëindigd in de competitie.

NAC O15 en O13 speelden respectievelijk donderdag en zondag in Roosendaal om de Leo Rijpert Cup. De O15 werd groepswinnaar en mocht daarom om de titel strijden tegen de andere nummer één, SC Heerenveen. Die finale won NAC met 3-1. Naast de trofee voor de eindzege viel ook Redwan Fatih in de prijzen. De aanvaller, die in de finale een hattrick maakte, werd uitgeroepen tot speler van het toernooi.

Op zondag was het de beurt aan NAC O13. Met vier zeges en een gelijkspel in de groepsfase deden ook zij het uitstekend. Helaas had Sparta net een beter doelsaldo, waardoor de Rotterdammers de finale mochten spelen. NAC won vervolgens wel de strijd om de derde plaats met 3-0 van het Belgische KMSK Deinze. Kijk hier voor de volledige uitslag.

De uitslagen op een rij:

De Graafschap – NAC O21,  8-2

FC Groningen – NAC O18,  3-1

ADO Den Haag – NAC O16,  0-4

NAC O15,  1ste plaats Leo Rijpert Cup

NAC O13,  3de plaats Leo Rijpert Cup

NAC O11 – MVV, 12-11

Bron:
B-Side Rats, NAC
15 Reacties
17   2  
Ouwe spionkop

Kost zelfs meer. Zeg 12.000 man morgen tegen 19.000 als t zaterdag zou zijn geweest.
7000 x €20 = bijna 1.5 ton.
Dat was een duur tegendoelpuntje....

14   8  
Ouwe Spionkop

De ambities van de 021 waren torenhoog.
Maar uiteindelijk kansloos gedegradeerd. Reden tot zorg want daarin hoort wel de toekomst van het 1e te spelen.
Wat is daar aan de hand geweest?

5   3  
D'n Klaagmuur

Nog 1200 tickets te koop voor morgen op nactickets, plus wellicht veel mensen die hun plek niet hebben opgeëist.

Ja het is een dinsdag en laat tijdstip, maar kom op mensen, dit moet gewoon inclusief finale 3x uitverkocht huis zijn!

8   1  
Ouwe spionkop

Er zijn ruim 10.000 kaarten verkocht vokgens NAC.
Omarsson ontbreekt definitief morgen en is twijfelgeval voor zaterdag.

8   3  
Wanny

Als de spelers net iets beter hun best hadden gedaan, speelden we zaterdagavond voor een vol huis.
Kost de club toch snel 50k dat dat niet gelukt is.

17   2  
Ouwe spionkop

Kost zelfs meer. Zeg 12.000 man morgen tegen 19.000 als t zaterdag zou zijn geweest.
7000 x €20 = bijna 1.5 ton.
Dat was een duur tegendoelpuntje....

3   1  
De grote kerk

O21 gedegradeerd. Dat is slecht voor de doorstroming komende jaren. Ik zie regelmatig de wedstrijden van 021. Valt op dat omschakeling te langzaam gaat en de verdediging inclusief de keeper te instabiel is. Soms goede reddingen maar vaak fouten op de verkeerde momenten.

4   0  
D'n Klaagmuur

@Ouwe Spionkop: Slechts ruim 10.000?? Dat zou wel echt heel treurig zijn!

8   0  
Scheppioni

Shit geen Omarsson morgen !🙈🤨

7   0  
NAC4EVER

Blessure van Ómarsson is flink balen. Hopelijk kan hij (als we doorgaan) later nog van (grote) waarde zijn.

3   2  
Breda83

In de jeugd moeten resultaten ondergeschikt zijn aan de ontwikkeling van spelers. Kunt kampioen worden in de onder 21 met middelmatige spelers die nooit het eerste gaan halen, of degraderen met 1 of 2 echte parels die voor NAC geld op gaan leveren in het eerste. Altijd moet het over die parels gaan. Vandaar dat prestaties van individuele spelers veel interessanter zijn.

5   0  
Breda F2

Omarsson er niet bij morgen. Wat een klote nieuws zeg. Ben benieuwd wie hem gaat vervangen.

5   4  
Cees-2

OUWESPIONKOP: Sommigen rekenen even vluchtig uit wat NAC misloopt, als zoveel, of zoveel toeschouwers komen. Terecht dat is belangrijk. Maar al die mensen die elk dubbeltje om moeten draaien en tegen Willem ll eerder "moesten" wegwezen, gaat dat ook nog uitgerekend worden voor hun? Ik vernam dat er mensen waren met losse kaartjes voor kinderen.

3   0  
Scheppioni

@BREDA F2
Hopen dat Boere snel zijn niveau/vorm aantikt ! Hij heeft het in zich.....

3   0  
Breda F2

@ scheppion, ik weet t. Het zit er in maar hij is zo slecht op dit moment. Ik weet niet wat t is. Daar waar iedereen vooruit gaat zakt Boere steeds verder weg. Ik gun hem z'n helden rolin Breda want dat verdient hij zeker. We zullen het morgen zien.

Toch wel lekker man, die play off kriebels die nu al gieren.

Tot morgen!

1   0  
van Flieger

Wanny - was dat nou nodig, zo'n negatieve opmerking?

Laad alle berichten na dit bericht in