Wij gaan niet opzij

'Mogelijk weer problemen met live wedstrijden ESPN'

Das Phantom

Omroep Brabant meldt dat er mogelijk weer moeilijkheden komen rondom het live uitzenden van alle Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden. ESPN zou bij de clubs al hebben laten weten dat niet alles in de vierde periode vanzelfsprekend op tv komt.

Aan het begin van de derde periode was er ook al gedoe tussen de clubs en ESPN. Reden voor de onrust was het feit dat ESPN zei dat het geld op was. Uiteidelijk kwam er een plan waar zowel de clubs, de KNVB als ESPN mee konden leven. 

Nu heeft de uitzendgemachtigde dus aan de clubs laten weten dat het voor de vierde periode weer onzeker is wat er gaat gebeuren. Mogelijk moet er weer een plan komen dat geld gaat kosten voor de clubs. 

Ongetwijfeld later meer. 

Bron:
B-Side Rats, Omroep Brabant
25 Reacties
131   2  
BREDA 1965

Het wordt tijd dat de jongens van de BSR een eigen tvkanaal krijgen

131   2  
BREDA 1965

Het wordt tijd dat de jongens van de BSR een eigen tvkanaal krijgen

58   8  
Arnac

Espn is voor 80% van Walt Disney.
Die bulken van het geld. Wat the fuck is het probleem van dat bedrijf?

35   2  
Die ne gast

@Arnac
Disney bulkt van het geld, omdat elk project winst moet maken. De KKD bij ESPN is niet winstgevend. Dat is het probleem.
Nu maar hopen dat het experiment met toeschouwers bij voetbalwedstrijden een succes wordt, dan zitten er de vierde periode hopelijk weer mensen in het stadion!

15   5  
Mmm

Losers eerst iets toezeggen en dan niet meer doen . Wat een sukkels!!

42   2  
Sjak

In Duitsland worden de wedstrijden in de 2 bundesliga uitgezonden door de regionale zenders, WDR, NDR etc..
Is dat ook geen constructie voor de KKD?
De provincie die betaald, niet via ESPN maar op de regionale omroep, en als dat niet kan via een stream.
Mensen in de provincie willen hun club zien en volgen. De maatschappelijke invloed van voetbal is inmens. Alleen het wordt zo niet erkend door de huidige bestuurders en het word tijd dat er een lobby komt vanuit de clubs om dit te regelen.
Er gaan miljoenen vanuit de provincie naar allerlei cultureel- maatschappelijke projecten. Waarom niet naar het voetbal waar duizenden mensen op de tribune zitten en nog veel meer thuis het volgen. Wat voor platform heb je dan niet als provincie! Nu kunnen alleen mensen ESPN kijken die het kunnen betalen en dat vind ik al schandalig.
Voetbal is van ons allemaal!

7   18  
ECG

Zorgen dat we bovenin mee blijven spelen,dan is er niks aan de hand.Als b.v.TOP-jong PSV een keer niet wordt uitgezonden ligt er niemand wakker van.

64   11  
Sjak

@ECG

Totaal onzinnige opmerking, ik heb niet veel met Oss en helemaal niks met JPSV maar ik weet zeker dat er mensen zijn die het willen zien.
Ga niet de grote jan uithangen, dat doen ze maar in Rotterdam of Amsterdam maar niet hier!

32   52  
doom

Tijd dat die stadions weer opengegooid worden met heel deze poppenkast... zo kunnen we over 5 jaar nog niet... begin er wel heel erg klaar mee tegeraken wat vanaf begin al vond.. overtrokken paniek zaaierij... ben je bang ziek te worden blijf lekker thuis , op deze manier word straks naar nac gaan nooit meer wat het was... tig regels . van niet meer roken tot niet meer zingen juichen etcc. bah bah

2   1  
Badeend

"verrassend..."

21   40  
Rubenac

@ Doom

Amen 🙏

34   0  
Kolkka Fan

Ik hoop dat in de toekomst bij de verkoop van uitzendrechten er ook een plicht tot uitzenden bij komt.

31   0  
Boom

Als ESPN NAC niet meer uit gaat zenden zeg ik de boel meteen op!!

22   3  
Scheppioni

Ons NAC is het kijkcijferkanon, zou wel heel stom zijn van ESPN !

4   2  
NAC4Ever

Was te verwachten aangezien ze voor de derde periode ook moeilijk deden.
Hopelijk kan het weer opgelost worden.

Ik begrijp het probleem van ESPN niet.
Ik geloof niet dat zij geld problemen hebben.

Ze willen toch zoveel mogelijk kijkers? Diezelfde kijken hebben een abonnement.
Ik snap dat het uitzenden van zoveel wedstrijden geld kost. Maar tijdens de coronacrisis hebben meer mensen meer geld betaald dan ontvangen.

2   0  
Scheppioni

Nu we niet in de stadions kunnen bedoel ik dan .....

6   8  
Sanseveria

Dit keer wat mij betreft helemaal geen cent vanuit de clubs of supporters naar ESPN. Er is altijd wel een stream te vinden en bovendien is de kans groot dat NAC als topclub van de competitie met veruit de meeste supporters (en dus ook tv kijkers) altijd uitgezonden wordt.

12   2  
Barbapapa

Net op het moment dat het voetbal van NAC het kijken waard begint te worden.....

5   1  
Guuske

Oogluikend illegale streams toestaan,zo'n log lichaam als Espn heeft dat niet door

22   1  
Turbo

we kunnen met zijn allen boos zijn op ESPN, maar ik zou de schuld bij de knvb leggen.
Zij zijn de verkopende partij en zouden moet instaan voor de belangen van haar haar leden.
Concreet: alleen rechten verkopen als er wordt bevestigd dat alle wedstrijden van de competitie uitgezonden zullen worden.

6   2  
Ojee

Jongens, dit was toch al bekend? 4 Ton per kwartaal.

8   1  
Ome Cor

Onbetrouwbare partner.
Uitzendrechten kopen zou een verplichting tot het uitzenden moeten zijn.

0   0  
Willem 4,5

Nou, nou , topclub van de competitie, valt wel mee toch? Dat er in deze tijd minder geld beschikbaar is snap ik. Ze kunnen ook keuzes maken welke wedstrijden ze uitzenden. Wie zit er nou op jong PSV - jong Utrecht te wachten, volgens mij niemand, behalve een handvol mensen die écht niks te doen hebben. Weet zeker als de Corona ellende nog lang duurt we volgend seizoen nog grotere problemen krijgen met uitzenden, dus geniet er nu maar extra van.

0   3  
Ed

Als alle nac-ets espn opzeggen hebben ze nog de helft aan kijkers bij de wedstrijden in de KKD. Ga het maar regionaal regelen. 👍🏻

5   0  
Wim

Davy Schollen en de KNVB. Daar komt het allemaal door.

De Coöperatie Eerste Divisie is eigenaar van de mediarechten en heeft die aan Fox/ESPN verkocht. Dat zijn dus de clubs zelf. Net als in de eredivisie.

Als je in zo’n overeenkomst de hoogste opbrengst wil ontvangen, dan betekent dat meestal veel verplichtingen en verboden voor jou. En veel vrijheid voor de tegenpartij. Blijkbaar is dat hier ook het geval.

2   1  
Ivo

Wel de rechten kopen, maar de fans laten zitten. Echt not done! Geef dan de rechten terug aan de clubs zodat die zelf iets kunnen regelen.

Laad alle berichten na dit bericht in