Wij gaan niet opzij

Molenaar wilde duel met Feyenoord schrappen: "Konden daar niets meer aan doen"

Das Phantom

Robert Molenaar had liever niet tegen Feyenoord gevoetbald. De trainer geeft in gesprek met BN DeStem aan dat NAC het verzoek bij de Rotterdammers had neergelegd om een andere tegenstander te zoeken, maar dat dat niet is gelukt.

"Alles was min of meer vastgelegd. Wij konden daar niets meer aan doen", aldus Molenaar. De trainer had liever geen pot meer gespeeld in aanloop naar de laatste oefenwedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Excelsior Virton. Molenaar stelt dat zijn selectie simpelweg niet in staat is om drie wedstrijden in de week te spelen en hij dan teveel van zijn ploeg zou vragen. 

Molenaar stuurde daarom ook een aantal reservespelers het veld in. "Zaterdag spelen we tegen Virton en zitten we een week voor de eerste competitiewedstrijd. Dan wil je met je beste elf beginnen", aldus de trainer, die daarmee prijsgeeft dat zaterdag een belangrijke graadmeter is voor het eerste competitieduel met Helmond Sport. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
53 Reacties
161   9  
Dun Diëe

De vermoedens van de meesten zijn bij deze dus bevestigd. Kunnen we dat ook weer afsluiten.

Nu wachten op het grote nieuws vanuit Zeist.

21   52  
NNB

Blablabla

Waar blijft dat nieuws?

86   12  
Geelzwartwit

Prima communicatie wederom. Dit dempt de put met gezeur hopelijk meteen.

161   9  
Dun Diëe

De vermoedens van de meesten zijn bij deze dus bevestigd. Kunnen we dat ook weer afsluiten.

Nu wachten op het grote nieuws vanuit Zeist.

14   17  
Nac

Vandaag geen terugkoppeling vanuit Zeist en dus geen overnamenieuws. Terugkoppeling van de KNVB, op de door #NAC=Breda ingeleverde aanvullende documenten, laat nog even op zich wachten.

Bron Blanco

20   46  
Atleet

Gelukkig een realistische trainer ….maar sorry dat ik moet zeggen dat een voetballer niet in staat is om redelijk in goede vorm uit de vakantie te komen.

Nu niet zeggen tis vakantie dombo …. Je ziet hè …. Allemaal niet in staat om vol te trainen omdat ze waarschijnlijk lekker rust hebben gehouden!!!

40   14  
Charpie

@ Atleet,

Hou eens op met je stokpaardjes! Jij weet niet hoe ze door de week getraind hebben; waarschijnlijk vrij zwaar in aanloop naar de competitie. Dan ben je niet echt fris voor een wedstrijd, zeker niet als je er die week al twee hebt gespeeld. Zou jij toch moeten weten.
Bovendien weet jij niet of de vakantie compleet horizontaal is doorgebracht. Meeste spelers doen wel iets om nog wat spierspanning te houden. En een paar weken geen intensieve training is prima. En kom niet aan dat dit lekenpraat is; ik heb jarenlang op redelijk hoog niveau baanwedstrijden gelopen.
Dus stop eens met al die aannames. Je wordt voorspelbaar.

28   85  
Buddha

Los van de uitslag liepen ze in dat compleet gele tenue al voor lul. Zag er niet uit.

28   38  
Rogo

Zaterdag, woensdag, zaterdag... dat zijn toch echt maar 2 wedstrijden in 1 week.

41   52  
J nac

Ach schei toch uit ik moet toch ook elke dag werken.
Dit vind ik toch altijd een waardeloze reden.
Te veel wedstrijden moeten voetballen ga toch gauw.

16   13  
Atleet

@charpie,

Je hebt helemaal gelijk dat ik niet weet wat ze in aanloop hebben gedaan. Denk zelf ook wel hard getraind!!!

Maar jij hebt zelf baan wedstrijden gelopen en ik loop de halve marathon in 1.12 uur dus heb er wel een beetje kijk op in vorm te geraken.

Ik weet inderdaad ook niet wat ze in de vakantie hebben gedaan maar als je na 2 weken trainen na de vakantie al niet meer herstelt, sorry dan heb je niet veel gedaan hoor .

Maar misschien hebben wij beide toch een andere kijk erop 😉
Verder ook geen probleem maar ik begrijp je reactie wel hoor

17   54  
Noad1976

Puur amateurisme.

64   4  
Nachoreca1

Die oefenpotjes interesseren me geen reet. Al staat 6 1 wat vervelend. 5 augustus moet het gebeuren, niet meer en minder. Come on NAC!

66   20  
Ouwe spionkop

Wat een reacties weer.
Het wordt nu echt tijd voor een waterdicht registratie systeem anders gaat de site ten onder aan negativisme.
Deze wedstrijd was nog geregeld door Edwin de Graaf en paste totaal niet in de voorbereiding. Zeker niet gezien het aantal geblesseerden. De druk en het gevaar voor nieuwe blessures is voor de jongens die wel kunnen spelen te groot. Dat zijn deze potjes niet waard.
Daarom blij met de verklaring van Molenaar. Nu is het duidelijk.
Op naar de wedstrijd zaterdag met wel het basisteam.

30   70  
Subnactief

Erg benieuwd of de immer uitgesproken Blanco ook durft te zeggen wat hij van de onrepresentatieve verschijning van onze heilige assistent trainer in trainingspak vindt. Het ziet er niet uit en straalt in niks de energie en fitheid uit die zou moeten als je het over topsportcultuur hebt. Lachwekkend.

28   41  
The Cosmic Gate

Kom op mannen... Ik word ook geacht 8 uur per dag 5 dagen per week te presteren...en mij hoor je niet klagen..

14   3  
Fan uit Zevenbergen

Knvb komt vandaag niet met een terugkoppeling

12   2  
Dun Diëe

Lees het ook op Twitter. Geen terugkoppeling vanuit Zeist vandaag.

19   22  
La matanza

Als de knvb vandaag niets van zich laat horen, zal er dan toch echt iets mis zijn. Dit is wel heel erg vreemd

11   9  
NAC4Ever

@THE COSMIC GATE
Drie wedstrijden in een week aan het begin van het seizoen is voor veel mensen gewoon zwaar.

Dat is wat anders dan lopen tijdens 'normaal' werk. (Waarmee ik ons werk niet te kort wil doen).

2   2  
Nac

Wat is het niveau van Virton?

Zouden die top KKD eindigen?

5   3  
Adriaan

Virton 1B
Zijn 8 clubs
1A
Zijn 18 clubs
Belgie kent in totaal 26 profclubs

25   16  
D'n Klaagmuur

@NAC4Ever: zelf nooit gevoetbald zeker? In de jeugd speelde ik ook in de voorbereiding 3 wedstrijden, 1 door de week naast je weekend wedstrijd. Juist ideaal om goed ingespeeld te raken op elkaar voordat de competitie begon.

Man wat een gejank zeg dit, waar gaat het over? Laat ze die conditietrainer van Tottenham eens inhuren in de voorbereiding, dan lopen ze huilend van het veld denk ik.

Ik was zeer positief over de nieuwe gang van zaken binnen de club en dacht dat we bezig waren met professionalisering, maar als ik dit soort berichten lees dan vraag ik me af wat voor seizoen we nu weer tegemoet gaan.

15   17  
GB

Ach ach,

Moet toch moeilijk zijn voor sommigen....supporter van NAC zijn. Altijd proberen weer iets negatiefs te schrijven of te spuien. Zware taak hoor. Oefenpotjes zeggen geen drol. Team is totaal nog niet in vorm, en iedereen met een beetje kijk weet dat er nog zoveel rommelt dat een topsportklimaat echt nog even duurt. Het wordt gewoon 1 a 2 jaar afzien. Stel je daarop in en stop met miepen.

Dhr Manders, notabene werkzaam geweest voor de KNVB is kennelijk niet in staat de juiste spullen op de juiste manier voor elkaar te krijgen of duidelijkte maken wat wn hoe. Lijkt me toch minstens beschaafd en wenselijk om nu eerst eens echt 100% helder te hebben waarom er dan geen terugkoppeling volgt en wat er dan nog speelt, tis geen hogere wiskunde maar normale communicatie is lastig tegenwoordig......

Is ook veel gevraagd voor 17k bruto per maand dat besef ik wel........

U zijt gegroet!

19   14  
Cool Hand

Als jong manneke speelde ik het liefst elke dag een wedstrijd. Vond het altijd geweldig om tijdens het seizoen doordeweeks vriendschappelijk te spelen. Als er spelers bij NAC zijn die niet 3 wedstrijden per week kunnen voetballen, dan hebben ze misschien het verkeerde beroep gekozen.

4   8  
Subnactief

Werkte Manders voor de knvb?

14   34  
Mike

Zit net ff dat damesvoetbal te kijken. Die zijn bikkelhard en spelen best leuk voetbal. Die zouden NAC momenteel compleet van de mat spelen hahah. Maargoed de wederopbouw is begonnen. Op naar weer een club 't zijn om rekening mee te houden.

16   6  
D'n Klaagmuur

@GB: ik stel mij ook zeker in op twee kut seizoenen, maar dan door gebrek aan kwaliteit, omdat een selectie die bovenin meestrijden nou eenmaal tijd nodig heeft.

Echter ik verwacht ik komende 1 á 2 jaar wél een stijgende lijn te zien in de potentie die deze club heeft, professionalisering op alle vlakken en daar passen uitspraken als: "3 wedstrijden in de week is wel heel erg veel" absoluut niet bij.

Kappen met continu die slappe excuses over dingen die niets met kwaliteit, maar met inzet te maken hebben. Als je als professioneel voetballer werkelijk dít al niet aankan, dan mag je je wel af gaan vragen wat NAC als club allemaal aan het doen is. Het is niet dat we deze week tegen Wolfburg, Chelsea en Valencia spelen hè?

20   23  
Rednas

Week voor het begin van de competitie en hij kan geen elftal opstellen als je 2-3x per week speelt?

Hahahahahaha

Lekker man! Wordt top seizoen!

4   9  
NAC4Ever

@D'N KLAAGMUUR
27 July 2022, 21:58

Heb zeker wel gevoetbald.
Eén training en één wedstrijd per week.
Was niet moe. Maar ik speelde op laag niveau. Dat ga ik niet vergelijken met de profs.

Tegenwoordig loop ik één keer per week ongeveer 45 minuten hard (met een paar wandelmomenten). Dan ben ik de rest van de dag erg moe.
Kan mij mede daarom voorstellen dat profvoetballers wie een hele week trainen en aan het begin van het seizoen zitten drie wedstrijden in een week veel vinden.

10   1  
Frank

Ok. Het kan natuurlijk. En een voetbalwedstrijd met een halve marathon of een baanwedstrijd vergelijken slaat natuurlijk helemaal nergens op, net als wat anderen leuk vonden toen ze een jong ventje waren.

Maar het slaat nergens op dat spelers het niet aan zouden kunnen in oefenwedstrijden waar je zo vaak mag wisselen als je wil. Oefen gewoon op het parkeren van de bus. Tegen PEC en Heracles zullen we dat waarschijnlijk ook moeten doen. Daarna wissel je een hele bende na 30 tot 45 minuten en was het gewoon een goede training

14   6  
D'n Klaagmuur

@NAC4EVER: Haha is dit een serieuze reactie of een grap, want ik moest wel lachen in ieder geval. Je gaat jouw conditieloze lichaam dat 1x in de week 45 minuten beweging heeft vergelijken met gasten die waarschijnlijk 20 jaar jonger zijn dan jij en 24/7 met sport bezig zijn?

13   2  
Ivo

We hebben 25 contractspelers dus dan vind ik het een beetje vreemd dat 3 wedstrijden in één week veel is. Spelers hebben ritme nodig en moeten ook ingespeeld kunnen raken.

Zo'n wedstrijd tegen Feyenoord is lastig voetballen, maar in de competitie zullen we ook wel eens onder druk komen te staan en dan is het handig om daar op te trainen. Nu zagen we jonge spelers die niet in NAC 1 gaan voetballen onnodige fouten maken. Daar heeft niemand wat aan.

Dat je zo'n wedstrijd niet wil spelen is één, maar hij stond al een tijdje gepland. In de competitie spelen we trouwens ook wel eens op vrijdag-maandag-vrijdag. Dus zo raar is het nou ook weer niet.

23   11  
Fred1

Op dit niveau én aan het begin van een seizoen kan en mag drie wedstrijden namelijk nooit een probleem zijn.
Dan zit er aan de basis en bij aanvang al veel niet goed.
Als ik vanuit eigen ervaring mag spreken dan kan ik op geen enkele wijze dit gevoel naar boven roepen.
Inzet en gewoon keihard werken en de juiste instelling schaar ik ook onder kwaliteit en die kwaliteit heb ik wederom niet gezien bij de oudgedienden van vorig seizoen.
Ze geven een heel ander dimensie aan het begrip profvoetbal.
Wat ik vandaag weer heb gezien van Agougil , Kosiah, Kotzebue en Mashart was tenenkrommend, er is geen sprankje fitheid en elan te ontdekken bij deze jongend het is zó gezapig allemaal.
Ik begrijp hierin de trainer ook niet, een goed resultaat tegen Feijenoord ook al is het oefenen daar kan je lang op teren.
Ik vind het héél jammer en een gemiste kans dat zege wedstrijd totaal niet serieus is genomen én nog erger dat jonge voetballers zich gewillig naar de slachtbank laten brengen zonder enige vorm van verzet en zelfrespect.
Laten we ook niet vergeten wat er bij Feijenoord in het veld stond zo bijzonder was dat namelijk ook niet.
Ik mis gewoon passie en eergevoel bij die gasten van vorig seizoen, die Thijs Velthuis liep van het kastje naar de muur en werd welhaast gek van de onkunde om hem heen vrees ik.
Ik wil niet doemdenken maar zolang ouwe meuk zonder trots en respect blijft zitten waar ze zitten slepen ze nieuwkomers mee in hun doen en laten dat is nu eenmaal zoals het altijd is gegaan.
En daar ben ik nu weer doodsbang voor.

6   7  
NAC4Ever

@D'N KLAAGMUUR
Je doet veel aannames, jammer.

Die 45 minuten zijn niet mijn enige minuten dat ik beweeg. Volgens mij heb ik voor een niet-topsporter een prima conditie. Dat wil niet zeggen dat je na 45 minuten niet moe kunt zijn.

Daarnaast vergelijk ik mijn conditie niet met hun, maar kan ik mij wel mede daardoor voorstellen dat drie wedstrijden in het begin van het seizoen veel is. Er zit een verschil tussen nu drie wedstrijden spelen of in bijvoorbeeld oktober drie wedstrijden spelen.

En inderdaad zij zijn 24/7 met sport bezig. Dat kan er ook voor zorgen dat je in de voorbereiding ligt vermoeid raakt.

Overigens was jij degene wie als eerst zijn eigen sport erbij betrok. En dan ben je verbaast dat ik ook mijn eigen sport erbij betrek?

13   2  
Ivo

@Fred1

De spelers die je noemt komen te kort voor betaald voetbal. Ik geloof niet dat we die na hun periode bij NAC nog ergens terug gaan zien.

Agougil is verlengd, maar ik zie niet waarom.

Hopelijk kunnen we tot 1 september nog wat verder doorselecteren. We zitten met een stuk of 7,8 spelers waar je makkelijk zonder kan.

8   1  
NAC Vooruit

Antonia zal nog maanden nodig hebben om fit te worden. Kunnen we daar niet beter afscheid van nemen?

14   2  
Ivo

Kan iemand het artikel uit BN de Stem plaatsen?

Antonia en Thomas Marijnissen nog maanden uit de running?
Waarom hebben we Marijnissen dan vastgelegd? Had hem bij Kozakken Boys laten herstellen en in de winterstop overgenomen. Mits fit, uiteraard.

1   10  
Pietje Saaman

@ Ivo
Azijn al weer op gedronken deze ochtend?
Antonia wist je dat die niet fit was en we hebben het hier over luc marijnissen die speelt ook bij NAC namelijk. Misschien eens wat vaker gaan kijken

6   0  
Krenk

Dit zegt toch dat we niet op schema zitten? Nota bene, het schema wat je nog niet zo heel lang geleden zelf hebt gemaakt!

8   4  
Sjef de gevulde koek

Onze Duitse vriend is na 2 wedstrijden ook alweer ontslagen. De Nac wappies hier zullen straks wel weer roepen hier om zijn naam haha

9   0  
NACBreda

Pietje Saman

Het gaat over Thomas Marijnissen. Misschien moet je zelf is wat vaker gaan kijken Pietje!!

9   1  
Ivo

@Pietje Saaman

Begrijpend lezen, kerel.

"Entree NAC-aanvallers Antonia en Marijnissen kan nog maanden duren"

Het gaat dus om de aanvaller Marijnissen. Je weet wel, die ene die een paar dagen geleden een contract heeft getekend. Die is dus niet fit.

4   1  
Belgische Naccer

Je houd je hart toch vast als je dit leest.

Ik mag toch hopen dat ze fit zijn!!!

Maar goed, de graadmeter is volgende week tegen Helmond Sport. Als je die van de mat speelt met NOAD voetbal en 3 doelpunten verschil, is er niks aan de hand ;-)

Maar als je dan al punten verspeeld, dan begint het gezaag al weer. Dat is NAC, en daar doe je niks aan.

0   0  
Spongebob

@ivo

De namen die jij noemt klopt dat die te kort komen maar stel je zit zelf in die positie.
Ik ga ervan uit dat die gasten een stukje realiteit in zich hebben en merken dat ze te kort komen maar dan zorg je op z’n minst er toch voor dat je messcherp staat zodat je conditioneel gewoon top bent.
Ik weet zeker dat die gasten tijdens de shuttle run ook niet goed zijn want anders hadden ze wel wat langer kunnen blijven lopen.

2   4  
Wanny

Onder Steijn waren de spelers al verre van fit. Je kunt niet verwachten dat deze situatie in een paar maanden omgedraaid wordt.

Gaat zeker tot volgend seizoen duren voor je de omslag hebt gemaakt en van de spelers af bent die niet mee kunnen komen. En die hebt ingeruild voor frisse, fitte gasten die tot het gaatje gaan en iedere dag beter willen worden.

15   3  
Ivo

@Belgische NACCER

Van mij mag iedereen met een schone lei beginnen, ook trainer Molenaar, Lokhoff, NAC=Breda, de hele rimram.

Maar je ziet nu al weer de eerste irritaties ontstaan en dat is jammer en onnodig:
- We spelen een oefenwedstrijd die we niet willen spelen. Dan moet je die niet spelen. Of je beste team opstellen en niet zeuren.
- We hebben weer/nog steeds veel niet fitte/geblesseerde spelers in de selectie. Daar zitten een paar lastige gevallen tussen, daar kan je weinig aan doen. Maar de Maria's en de Antonia's zijn al vanaf het begin niet fit te krijgen.
- Bij de 2e training na de zomerstop scheurt een speler (Cagro) alles af. Einde seizoen. Hoe kan dat, als je nog maar net aan het warmdraaien bent.
- De nieuwe spits (vd Sande) valt bij het eerste oefenpotje tegen 3e klasse amateurs geblesseerd uit en mist de hele voorbereiding.
- We halen zelfs een speler van een amateurclub die bij de transfer al niet fit is. Haal dan een andere speler!

De grootste vijand van NAC is NAC zelf. Iedere keer, jaar na jaar, hetzelfde gezeik met blessures. Ik begin echt te twijfelen aan de medische staf, of de trainers trekken zich er allemaal niks van aan. Maar hier gaat iets niet goed. Bij andere clubs heb je in juli geen 9 of 10 niet fitte spelers rondlopen. Dat bestaat niet.

2   0  
ELH

En trainen ze nu wel in de ichtend en middag? Of nog steeds 1x per dag...

4   4  
Beste stuurlui

De beste stuurlui staan altijd aan ...
Wat kan mij die oefenpot nou schelen, al verliezen ze al hun oefenwedstrijden. Het gaat er toch om hoe het ons NAC in de competitie vergaat.
Je speelt tegen een ploeg die normaliter in de top 3 van Nederland eindigt en met een begroting van ongeveer 65 miljoen. Dus al had je met je vaste spelers aangetreden, dan heb je nog geen goede graadmeter toch? Wellicht dat iemand anders daar anders over denkt, maar hé get real. Anders hadden wel al toch wel in de eredivisie gespeeld denk.
Vond ze trouwens de eerste 20 minuten best goed spelen.
Laten we weer eens met z'n allen positief achter onze club gaan staan, zoals het hoort.

Come on NAC

5   0  
Adriaan

Ja Ivo je hebt gelijk
Hoe is het gvd mogelijk dat NAC Marijnissen weghaalt bij Kozakken Boys hoewel hij NIET fit is?
We hebben al genoeg geblesseerde cq niet fitte spelers!
Onbegrijpelijk
Leren ze het nu nooit?
NAC lijkt wel het UWV ( zieken en arbeidsongeschikten)

3   1  
scheppioni

Daarom nooit zomaar een oefenpot tegen een zogenaamde menende topclub !!
NAC is te vaak verre van fit de laatste jaren, dit begint een structureel iets te gaan worden helaas !
Hoewel de selectie qua scorend vermogen nog een boost mag hebben, is serieuze aandacht t.o.v. de laatste seizoenen een primair gebeuren, met fitheid van je selectie begint alles mee, dit kan allemaal geen toeval meer zijn helaas !!

4   1  
scheppioni

Ja Wanny, dat is ons NAC echt een heel eind fataal geworden, ze hebben het ook allemaal laten gebeuren, maar goed blik vooruit nu !

1   1  
Theoden King

Is een 6-1 verlies tegen feyenooit zo vreemd? We zijn maar een gewone kkd-middenmoter hoor...

2   0  
Brabo076

Dat NAC geen fitte en brede selectie heeft die niet in staat is om na een rust/herstelperiode (vakantie) en hopelijk gedegen opbouwende voorbereiding drie wedstrijden in een week kan spelen tegen geen sterke tegenstanders is zorgwekkend
a) Er stonden toch 8 spelers op het veld die toch wel tot de basis of vaste invallers gerekend mogen worden
b) Feyenoord speelde ook niet in hun sterkste formatie, 2e helft nota bene 11 spelers gewisseld en haast JO19 op het veld
c) Zelfs JO21 van NAC mag toch wel in een fatsoenlijke opstelling spelen? Heeft de technische staf de bespreking overgeslagen? In slaap gevallen? Er stond vaak een 1-4-2-4 formatie waarin het middenveld compleet overlopen werd. Dan verwacht je dat de staf ingrijpt en compacter gaat spelen maar het liep doelloos rond zonder enige spelopvatting. Dat mag de staf zich aanrekenen. Als zoutzakken zaten ze lekker in het zonnetje
Kortom het excuus dat de spelers te kort kwamen is te makkelijk. Staf heeft hopeloos gefaald door ze niet goed voor te bereiden en ook tijdens de wedstrijd apathisch toe te kijken.

Laad alle berichten na dit bericht in