Wij gaan niet opzij

NAC bovenaan lijst TV-gelden KKD

Praatpapegaai

Om de goednieuws show voort te zetten van vandaag, NAC krijgt in het aankomende seizoen het meeste aan televisiegelden. We staan bovenaan de TV-ranking. Zijn we toch nog ergens eerste geworden in de KKD.

De stand ziet er uit als volgt. Afgelopen seizoen telt mee voor 75% vermenigvuldigd met 100. Voor de beeldvorming, als een club in de Eredivisie zat in de afgelopen tien jaar dan betekent dat ze 100 punten toegekend kregen, zo speelde NAC de afgelopen tien jaar er zeven in de Eredivisie. Goed voor 700 punten. Omdat we de drie jaren in de KKD bovenaan meededen in de eerste divisie hebben we de hoogste notering verdient. 

De pot waarin zeven miljoen euro zit gaat dus NAC de club zijn met het grootste percentage aan gelden. Overigens mocht afgelopen seizoen mee hebben geteld en Cambuur de volle mep van 100 punten + nogmaals 100 punten had gehad dan was de ranking nog steeds in het voordeel van NAC geweest.Cambuur had daar geen plaats mee gewonnen maar Go Ahead Eagles en FC Den Bosch hadden dan wel een plekje naar boven kunnen schuiven. 

Als afgelopen seizoen helemaal niet mee zou tellen dan was NAC, jawel, nog steeds aan kop gebleven. Grote winnaar in dat scenario zou Roda JC zijn geweest die dan van plek zes naar plek vier was geschoven. Cambuur was daarentegen naar plek vijf zijn gevallen en De Graafschap naar plek zes. Dat zou de sportieve prestaties van de twee clubs waarvan promotie is ontnomen wel heel erg tekort doen. Dan had Jeffrey van As lekker nog wat extra dellekes en balletjes in het vet kunnen gaan gooien ondanks de wanprestatie van Roda dit seizoen.

Conclusie: NAC staat er goed voor in de tv-gelden ranking van de KKD, hopelijk mogen we na aankomend seizoen weer lekker meegrabbelen in de miljoenenton van de Eredivisie.

Bron:
B-Side Rats, Voetbalprimeur
Vorig bericht
Wout Neelen tekent eerste profcontract 16 reacties
16 Reacties
51   7  
Ouwe spionkop

Ok, maar hoeveel krijgen we dan? € 956 ?

9   4  
Man die niet van gezeik en van vliegers houdt

Jee.. met deze wetenschap is mijn weekend al goed voor het begint.
Komkommertijd in Coronatijden?

51   7  
Ouwe spionkop

Ok, maar hoeveel krijgen we dan? € 956 ?

10   2  
Wanny

Stel voor dat we seizoen 2020-2021 ook nog niet voetballen en dit als eindstand hanteren.

24   2  
Becherovka

@Ouwe Spionkop

Als het de totale score bij elkaar optelt, dan kom je op 10274 uit qua punten over de hele KKD. Als je dan de score van NAC uitdrukt naar een % dan heb je 9.3% van de totale punten voor NAC. Dat zal ook de uitkering zijn van het TV geld lijkt me. Reken je dat terug vanuit de 7 miljoen, dan kom je uit op ongeveer 651.000 euro aan TV geld komend seizoen.

20   12  
Kipiani

Wat zijn onze ambities voor het komende seizoen ?
In Doetinchem zijn ze duidelijk en glashelder.
Die willen en gaan promoveren, zonder enig voorbehoud. Met Seuntjens, Lieftinck en Danny Verbeek.
Wij willen promoveren met supporters, niet met KKD voetballers.

8   2  
Henri

T.o.v. de concurrentie komt het geld weer met bakken binnen. Zal het deze CEO met zijn team wel lukken om NAC nu te laten promoveren?

8   3  
Henri

Hoe zit het overigens met de vergoeding van de KNVB ivm het niet doorgaan van de nacompetitie? Wat is de huidige stand van zaken in deze?

19   7  
Nacman

De graafschap wordt een ploeg met veel oude spelers gaandeweg het seizoen werd seuntjes minder Verbeek is over zijn top heen .
Moeten wij daar bang voor zijn als NAC nee.
Wij gaan uit van eigen kracht van noad persung en hyballa

11   0  
geelzwartwit

Meeste tv gelden
Meeste seizoenkaarten <gaat echt wel boven de begrootte 8k uitkomen
Sponsoren hebben afgelopen week contracten verlengd.
En ook nog hup NAC

11   6  
Henri

@nacman
Weet je ook nog hoe het met het NAC onder Ernie Brands is gegaan? Waren zeker allemaal jonkies? Leeftijd maakt geen bal uit. Alles bepalend is de drive en beroepsethiek die je hebt als professioneel topsporter. Ken je Bob Latchford nog? Flink op leeftijd, zwaar geblesseerd maar wel bepalend zijn of Ton Lokhoff in zijn laatste seizoen, staan als je er moet staan. Dat zijn de echte. En vlak Seuntjens niet uit in deze.

13   1  
Steefl

@GEELZWARTWIT

-Meeste tv gelden
-Meeste seizoenkaarten, gaat echt wel boven de begrootte 8k uitkomen.
- Sponsoren hebben afgelopen week contracten verlengd.
-----

En dan nog is het spelersbudget straks lager dan van de concurrenten. DAT is wat er mis is bij onze mooie club. Ik hoop dat ze daar eens wat aan gaan doen.

16   1  
Oldskool

@Becherovska

Berekening is anders.
50% wordt evenredig verdeeld. 50% op basis van puntenlijst.

Dus NAC komt op ong 5,5 ton uit. Scheelt allemaal heel weinig met de andere clubs bovenin.

NAC ontvangt echter een degradatie vergoeding in jaar 1 van 4 ton
In jaar 2 is dat 2 ton.

Aangezien er geen degradanten zijn en het seizoen nietig is verklaard, hoop ik dat iemand bij NAC bedacht heeft dat het goed verdedigbaar is dat we nu weer 4 ton krijgen.

8   4  
Henkie

Hoe kan het nou dat Nac met afstand het meeste geld binnenhaalt en toch niet het hoogste spelersbudget heeft? Weet iemand waar al dat geld heen gaat?

2   1  
Becherovka

@Oldskool

Dat wist ik niet, topreactie! Laten we hopen dat NAC die verdubbelaar weet te krijgen!

2   2  
Falco

Joepie, kunnen we toch weer een wc juf voor aannemen

5   1  
linksrechts

Opmerkelijk dat excelsior meer tv gelden krijgt dan Go ahead en De graafschap.

Veel meer seizoenkaarten dan de rest. (En duurder) Meer tv gelden. Meer sponsoren. Meer horeca omzet. Maar een top spelersbudget? Nee, stop maar. Begin maar helemaal opnieuw.

Opmerkelijk. Misschien komt het omdat er bij andere clubs niet volslagen nietsnutten als mw edelebos hebben rondgelopen a €1000,00 per dag. Koste 150k per half jaar beste mensen. Heeft helemaal niets gebracht. Onvoorstelbaar.

In Doetinchem hebben ze straks weer een ervaren en geslepen groep staan. Promotie wordt weer een hele zware kluif.

Laad alle berichten na dit bericht in