Wij gaan niet opzij

'NAC concreet voor spits Stokkers'

LarsW

NAC wil zich gaan versterken met transfervrije spits Finn Stokkers, zo melden diverse bronnen ons. De 1.87 meter lange aanvaller stond de laatste 2.5 jaar onder contract bij Fortuna Sittard, waar zijn verbintenis niet verlengd wordt. De 23-jarige Stokkers kan ook rekenen op interesse van Cambuur Leeuwarden.

Stokkers komt uit de jeugd van Sparta. Hij stroomde door naar het eerste elftal van de Rotterdammers, waar hij ruim 50 officiële duels voor afwerkte. Op de slotdag van de winterse transfermarkt in 2017 lijfde Fortuna Sittard hem in. Een seizoen later promoveerde hij met de Limburgers naar de Eredivisie. Namens de Fortunezen speelde Stokkers afgelopen seizoen achttien wedstrijden, waarin hij vijf keer scoorde en twee keer aangever was. Fortuna verzekerde zich van directe handhaving en wil nu doorpakken. Daardoor was er voor onder andere Stokkers geen plaats meer in Limburg. De 23-jarige Stokkers past in de filosofie van technisch directeur Tom van den Abbeele, die inzet op jonge spelers met transferwaarde. Met bijna honderd duels op het één-na-hoogste niveau van Nederland en een seizoen Eredivisie-ervaring lijkt Stokkers een welkome versterking. Een echte bewezen goalgetter is hij echter niet: in het promotiejaar van Fortuna Sittard trof de voormalig jeugdinternational van Oranje in 38 duels dertien keer het doel en was hij goed voor acht assists.

 

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Van Beijnen tekent bij Barcelona B 58 reacties
Terug naar overzicht
113 Reacties
0   0  
MdH

Lijkt mij een prima versterking. Nu nog afwachten of dit wel werkelijk doorgaat.

0   0  
BART

Graag perfect in dit plaatje. Jonge Nederlandse jongen die zich al bewezen heeft in de kkd

0   0  
Nacman

Ik zeg halen die spits

0   0  
Gman

Ljkt mij een spits die kan passen bij NAC. We hebben hard nieuwe aanvallers nodig dus erg welkom!

0   0  
NB

Binnen hengelen! ;-)

0   0  
Petros

Had daar een meer ervaren spits verwacht...

0   0  
Steefl

Tja, we zullen zien waar zijn plafond ligt. Niet meteen de man die er 20 in gaat schieten denk ik, maar gezien zijn assists wellicht wel iemand die de bal vast kan houden en waar anderen spelers omheen kunnen opduiken.

0   0  
Talentje

NAC ook in gesprek met Cerny

0   0  
Boom

Doen!

0   0  
Henkie

“De 23-jarige Stokkers past in de filosofie van technisch directeur Tom van den Abbeele, die inzet op jonge spelers met transferwaarde.”

De speler kreeg geen nieuw contract aangeboden bij fortuna sittard (nee niet bij ajax). Ofwel heeft geen waarde. Als een clubje als fortuna hem al niet wil en transfervrij laat gaan.. Vraag me af of we afdankertjes van miniclubjes als fortuna moeten willen. Nee toch?

0   0  
kees

https://www.youtube.com/watch?v=SH6YubKBHxA

0   0  
Spitske

Zou niet verkeerd zijn als we die kunnen halen!

0   0  
Henkie

What’s next? Spitsen die afvallen bij FC Emmen?

0   0  
Nac-till-I-die

@Henki vergeet niet dat Fortuna ere speelt en wij Jupiler league. On topic: lijkt me een prima toevoeging als hij komt. Nederlands, kent de kkd en is schoot er een aantal jaar geleden 13 in (kan nu niet slechter gaan zou je zeggen)

0   0  
donald Trump

aardige spits voor nac.
had ik afgelopen jaar er ook graag bij gehad.

dus kom maar door met Fin..

0   0  
[email protected]©

Dus die is volgens Tommeke beter dan Seuntjens?

0   0  
Henkie

Tja, VVV wilde verlengen met Seuntjens, maar ging door een conflict niet door. Die is schijnbaar niet goed genoeg.
Fortuna WIL deze spits niet eens meer, niet eens als reserve.
Wat moeten wij daar dan mee.

De lat wordt echt weer laag gelegd hier.
De ambitie moet hoger liggen. Een spits van het niveau veldwijk; wist sparta ook voor elkaar te krijgen.

0   0  
Sjef de gevulde koek

Als de 2de spits van Fortuna wil halen dan weet je waar we op dit moment staan. De 2de man van Fortuna wie had dat een jaar geleden gedacht. Fucking Fortuna dan word je weer met je neus op de feiten gedrukt wat een bende er bij ons NAC is gemaakt. Zucht.

0   0  
076

Donderdag is de grens van 12.200 seizoenkaarten bereikt. Daarmee is ruim anderhalve maand voor de start van de competitie het aantal uit het seizoen 2015/2016 al overtroffen.

Bizar..... wat een club!

0   0  
LarsW

Fortuna Sittard heeft een welvarende Turkse eigenaar. Mede dankzij hem is Fortuna in 2018 gepromoveerd naar de eredivisie. Op het moment dat zij (zo goed als) zeker waren van nog een jaar op het hoogste niveau, wilde zij voor een kwaliteitsinjectie gaan.

Dat is dus één van de redenen waarom Fortuna niet doorgaat met Stokkers. Zij hebben nu eenmaal de financiële middelen om spelers aan te trekken met een hoger salaris dan wij in Breda kunnen betalen. Per definitie wil dat dus absoluut niet zeggen dat Stokkers niet voldoet.

Laten we eerst eens afwachten wat het wordt. Lokeren wilde ook niet door met Dessers. En kijk eens wat hij hier gepresteerd heeft.

0   0  
La Pelota

Vreemd....... tot zijn rare uitlatingen was iedereen zeer te spreken over Tevrede. Die dit seizoen met 13 doelpunten zijn beste seizoen ooit had. Dusssss

0   0  
Jf

Stokkers scoort in de eerste divisie en Van Hooijdonk speelt ook nog bij Nac.

Je moet zeker doelpunten halen en nac is niet in de positie om de beste spitsen te halen. Als een Cerny ook nog zou komen zou dat wel top zijn. Laten we nou maar gewoon afwachten.

0   0  
Breda-Loyal

Stokkers ?

Ventje was samen met Semedo en Schuurs een van de belangrijke gasten waardoor Fortuna promoveerde

Gewoon een keiharde werker die positioneel goed is en zijn goaltjes en assisten meepikt

0   0  
Pietjebel

Ben benieuwd

Heeft loshi al een aanbieding gehad ?

0   0  
Nac till i die

Stokkers wie? Hahaha tjonge jonge

0   0  
Ivo

Ik zou NAC echt heel graag weer eens met twee echte spitsen zien spelen. De laatste jaren staat onze enige spits op een enorm eiland, tussen 3,4 tegenstanders in. Aan de zijlijn lopen nog wat vleugelspelers maar de voorzetten komen natuurlijk niet aan.

Met 4 of 5 middenvelders vol druk zetten, daarvoor een meevoetballende spits a la Dessers samen met een type stormram als Ars, en dan oorlog maken in de 16. Maar ik verwacht dat Brood toch weer voor een 4-3-3 variant gaat.

0   0  
ome cor

Liever een jonge gast met eventuele transferwaarde dan een afbouwende Bredanaar die graag nog eens bij NAC had willen ballen.
We hebben straks misschien ook nog een paar man van City die geen transferwaarde hebben voor ons, dus.....van den Abbeele is nog niet zon lompe Belg, zunne.

0   0  
Eekhoorn

Prima spits, technisch sterk en heeft veel potentie. Heeft een erg belangrijke rol gespeeld in de promotie van Fortuna. Veel wedstrijden van hem gezien en begrijp niet goed waarom Novakovic vorig jaar steeds de voorkeur kreeg en dat Fortuna niet met hem door wil. Kan ook het nivo van de eredivisie aan. Meteen doen, kans niet laten schieten.

0   0  
Bob

Het promotiejaar van Fortuna was het eerste volledige seizoen dat Stokkers speelde. 13 goals en 8 assists lijken mij dan niet misstaan. Ook als je ziet dat, mede door zijn functioneren, de hele aanval/middenveld goed op dreef was. Geen assist betekent niet dat je niet belangrijk kan zijn in de aanval.

Verder scoorde hij afgelopen seizoen 5 keer op rij in de eredivisie zodra hij de kans kreeg. Moest het verder doen met korte invalbeurten.

0   0  
Henri

Jongens kom op zeg Cerny, die kan bij iedere eredivisieclub terecht en in het buitenland. Wat denk je wat zijn salariseisen zijn? Wie verzint die onzin?
Stokkers ken ik eerlijk gezegd amper. Wat me in het filmpje opvalt is dat hij zowel over de grond als in de lucht redelijk sterk is, kan ook op de counter spelen. Is geen egoistische spits en het is een spits die op de keeper doorloopt waar je zo a la Gerd Muller enkele kadootjes per seizoen kunt oppakken, zeker in de KKD. Scoort in de 1 op 1 met een keeper vaak. Is wel een spits die de ruimte gebruikt en dus wel in stelling gebracht moet worden. Geen spits die als een targetman naar de bal komt. Hij had in mijn ogen een ideaal koppel kunnen vormen met Seuntjens. Maar uit het feit dat FSC hem niet wil verlengen en Sparta hem niet terug wil hebben concludeer ik dat het een typische KKD spits is.Ik hoop dat er naast hem en de totaal onervaren Van Hooijdonk toch nog een ervaren, dragende spits voor in de as bijkomt.

0   0  
Henkie

Ik moet zeggen dat ik hem niet ken. Dat fortuna niet eens met hem wil verlengen, betekent weinig goeds mijns inziens. Anyway, mocht nac hem daadwerkelijk aantrekken, hoop ik dat het een goeie is.

Ik had wel altijd Seuntjens gehaald. Of je hem nu in de spits of achter de spits zet.

0   0  
Henkie

Overigens vond ik dessers helemaal niet zo super. Niet eens boven de 20 goals in de juup geloof ik?

Had even een hele goede reeks in de nacompetitie, maar meer niet.

0   0  
Ivo

@Henkie

Inderdaad, 22 goals en 13 assists in de normale competitie, en nog 7 goals in de nacompetitie, dat is echt karig.

Met zo'n spits mag je in je handjes knijpen.

0   0  
SjorsNAC

Ik word niet blij van een afvaller van Fortuna. Kun je wel zeggen dit is de vijver waar NAC in moet vissen, maar mensen op de tribune verdienen een aansprekende goalgetter na zo een ultiem horror seizoen. Willen toch i1 seizoen terug? Dan maar wat extra lappen, de spits moet goed bezet zijn. Goed misschien als backup halen?

0   0  
Tegel

Bas Dost halen anders maar Lukaku... ?

0   0  
Henkie

Ivo,

Waarvan hoeveel penalties?
Seuntjens maakte er volgensmij meer.

Enfin, denk niet dat vreven voor niets jari oosterwijk haalde en dessers even passeerde. Vast omdat hij zo briljant was..

0   0  
Demeul

Nou, die mag van mij komen!

Ik moest meteen denken aan zijn fantastische goal tegen fietstas afgelopen seizoen:

https://youtu.be/DKB1o1QfOK4

0   0  
donald Trump

@Henkie dat is echt dikke zever van jou want misschien staat wel in het aflopende contract een voorwaarde voor het nieuwe contract of salaris? of wil Fortuna doorselecteren? Of heeft Fin zelf aangegeven dichter bij familie te willen ballen.. zo veel redenen mogelijk voor geen verlenging niet meteen van het meest negatieve uitgaan.

0   0  
maikolg

Ik hoop uit het diepst van mijn hart dat de 80% van TVDA niet gebaseerd is op de 20/25 die we nu hebben...

0   0  
Henkie

@donald trump

Misschien even het artikel lezen voor je iemand beticht van “zever” verkopen.

Zal je een handje helpen:

“Fortuna verzekerde zich van directe handhaving en wil nu doorpakken. Daardoor was er voor onder andere Stokkers geen plaats meer in Limburg.”

Geen dank.

0   0  
Rob

Pfffff, wat ligt de lat WEER laag! Veel te laag!

Wie nu nog denkt dat we volgend haar gaan promoveren met dit beleid, heeft.........een klap van de molen gehad!


Tjonge,tjonge,tjonge!

Wanneer krassen die grote drie eens op?

0   0  
Hanos

Goeie spitsen, uit de eigen opleiding krijgen geen kans, die worden door anderen clubs gehaald,of je moet van hooydonk heten dan mag je blijven

0   0  
Hanos

Ergens in een tuinzicht poortje +/-18 graden, proost ?

0   0  
ibio

"De 23-jarige Stokkers past in de filosofie van technisch directeur Tom van den Abbeele, die inzet op jonge spelers met transferwaarde"

En dat is precies hetzelfde was Smullie deed...
Ik zie liever een td die een goed team samenstelt. Dat doet met verschillende typen spelers,waarmee je een samenhangend team maakt, zodat je meteen kan promoveren.

TVDA voert waarschijnlijk de volgende gegevens in in zijn zoekmachine:

* onder de 24 jaar
* transfervrij
* moet niet in salaris achteruit gaan
* een verleden als jeugdinternational

ENTER

0   0  
DunErwt

@Maikolg

Wat had je verwacht?
Let nou maar op het gros van vorig seizoen speelt dit jaar.
En de 3 sucketeers lachen zich kapot.
Mss Muhren nog een keer huren?

0   0  
Dutchbird

"De 23-jarige Stokkers past in de filosofie van technisch directeur Tom van den Abbeele, die inzet op jonge spelers met transferwaarde."
Beste Tom, waarom denk je dat dat ze bij Fortuna nog meer stront in de ogen hebben dan jijzelf? Hoe lang krijgt deze draak van een TD nog de tijd om een nog slechtere selectie samen te stellen dan Smulders? Wanneer krijgen Edelenbos en Eisenga van van Aalst opdracht om VDA te bedanken voor de moeite en vertrekken zij dan net als Goetzee ook uit solidariteit?

0   0  
JanvO

Ik twijfelde al of ik na 30 jaar weer een seizoenkaart zou nemen.
Na aandringen van familie en vrienden heb ik het toch gedaan.
Vreselijk om nu de namen en de C.V.'s van dit soort spelers voorbij de zien komen. Mijn grote vrees is dat we weer een niet aansprekend team moeten aanschouwen.

Ik zou graag even ENORM willen vloeken!

0   0  
Klundert

@Dutchbird

Ik wil jou ook graag bedanken voor de moeite. Jij bent op deze site ook nog niet betrapt op enige meerwaarde.

On topic:
Stel je voor dat zo'n jongen dit forum toch eens leest, al dat negatieve gezeik. Een jongen die er in de Ere 5 in schiet in 970 minuten, Mitchel maakte er 10 in 2521 minuten... Die jongen heeft een ervaring in de KKD en is nog jong. Altijd doen!

Finn, let niet op een aantal azijzeikers op dit forum en teken bij de mooiste club van Nederland. Je bent van harte welkom. Ik heb vertrouwen in Brood en VdA!

0   0  
Bommel

Hahaha,wat een typische reacties weer. Rijd voor een wake-up call. Spelers die net niet goed genoeg zijn voor Utrecht, Vitesse of AZ zijn misschien wel goed voor Heracles, Groningen, Twente of Willem II of een stapje lager voor Fortuna, Emmen, Sparta of zelfs RKC. Speelt allemaal hoger dan wij. Dan kom je vanzelfsprekend terecht in de categorie Stokers. Een hoog salaris kan NAC niet bieden, een sportief CV evenmin, enkel het spelen voor 14.000 feestgangers die bierrecords breken kan als garantie worden geboden. Stop met denken dat we als club er goed opstaan omdat we 12.000 seizoenskaarten hebben verkocht.
Ik begin zowaar wat vertrouwen te krijgen in Tom van den Abbeele. Eindelijk een TD die zijn oren niet laat hangen naar een deel van de achterban door Seuntjens een veel te duur contract aan te bieden. In het verleden heeft NAC haar kop veel te vaak gestoten door spelers op naam aan te trekken. Een TD die kans heeft op slagen bij ons moet doofstom zijn voor het geluid van de achterban. Die verwachten een spits die afgelopen seizoen 17 doelpunten maakte in de Ere, met de bekende NOAD flauwekul mentaliteit, niet ouder dan 20, transfervrij, die altijd al droomde van het spelen voor NAC. Ene die na zijn medische keuring zegt:"Ik had de clubs voor het uitkiezen. Ik kon elders veel meer geld verdienen, maar het fantastische NAC-publiek gaf de doorslag. Ik ga in het centrum van Breda wonen en ik heb mijn slaapkamer al geel-zwart geverfd." Al verkoop je 30.000 seizoenskaarten, als die jongens op het veld meer druk en angst voelem om te falen dan support om te presteren, wordt het helemaal niets. De arrogante NAC-aanhang die zichzelf beter vindt dan alles en iedereen is niet in staat om zich nederig op te stellen en een jeugdig team dat tijd nodig heeft zich te ontwikkelen daarvoor de tijd te geven. Wanneer Dordt en Helmond geen 6 punten opleveren, begint het gezeik al. Hou er maar alvast rekening mee dat er een compleet nieuw team komt te staan, met veelal jonge spelers. Dat gaat tijd kosten en veel puntenverlies opleveren in de eerste weken. Hoe meer krediet ze krijgen van de achterban, deste sneller komen de prestaties

0   0  
Klundert

Ooh ja... De heilige Ralf Seuntjens had maarliefst 2 doelpunten in 2260 minuten en het geweldige aantal van 6 assists in diezelfde minuten... Toppertje hoor. Gegarandeerd succes!!

0   0  
Breda 1965

Ik wens de seizoenkaarthouders veel sterkte dit seizoen.

0   0  
Ert

Volgens mij vergeten een aantal mensen dat echt ervaren spelers niet zullen komen vanwege de teringbende die het was afgelopen seizoenen en dat die ervaren spelers liever naar een club gaan waar het rustiger is. En dat je blij mag zijn met iedere speler met een beetje ervaring die wel wilt komen.

Qua geld zijn we nog steeds niet verder dan toen Goetzee aangesteld werd. Toen hadden we een licht rode bank en 25 spelers met een klein beetje transferwaarde. Einde afgelopen seizoen hadden we een licht zwarte bank, maar 35 spelers met geen transferwaarde. Dus we moeten nog steeds uit hetzelfde vijvertje vissen.

Overigens wordt zowat iedere speler hiero afgebrand. En de ene speler doet het beter (vb. Lurling) dan de ander (hele rits van afgelopen seizoen). Kijk eerst maar eens OF een speler wilt komen en daarna of deze speler in de methode past die Brood wilt hanteren. Affakkelen op dit moment is bullshit.

Ik laat me graag verrassen

0   0  
Michel

Kenden wij Dessers voordat hij kwam? Dacht het niet, toch? Toen we op Transfermarkt keken waren de statistieken ook niet veel. Heeft toch enorm vuurwerk gegeven op het juiste moment. Van deze Stokkers hebben we beelden tenminste....

0   0  
scheppioni

Op zich geen verkeerde, maar eerst maar eens zien of er wel wat gebeurd ?!

0   0  
Tegel

Zou het vandaag de dag van NAC worden dat er inkomende transfers bekend worden gemaakt.

0   0  
Jf

Het is altijd wat bij sommige, haalt hij een ervaren spits dan geven we weer geen ruimte aan de eigen jeugd en haalt hij een jonge gast dan heeft deze weer geen ervaring.

Vertrouwen geven is ook een kwaliteit.

0   0  
denhulk

als nac wil promoveren moet je minstes drie ervaren spelers erbij hebben o.a vdwerff vitesse ramselaar schalk anders moet je gewoon niets kopen en zo verder blijven sukkelen

0   0  
Nr. 20

Den Hulk eens maar vrees op dit moment niet realistisch. Echter ik zou nu ook alle middelen inzetten voor 3 goede ervaren krachten in de as CV, Middenvelder en spits en daarom heen opvullen. Maar goed het is ook makkelijk praten aan zijkant.

0   0  
NAC!!!

De spits lijkt me biet verkeerd, echter zak je als NAC zijnde diep weg als je daar al afvallers gaat halen. Dat wil maar eens duidelijk zeggen dat hun geld steken (wat er is door die Turkse eigenaar) in de selectie. De 3 bij ons doen enkel het nodige en steken geen geld in de selectie of veel te weinig om te groeien. Dus nogmaals. Hoe sneller de club verkocht word hoe beter. We staat VOLLEDIG stil als club zijnde. Zoveel supporters zelf in de Keuken D. Maar toch groeien we niet verder uit naar een stabiele ere d. Club. Schaam je beste eigenaars

0   0  
Buurman

Voor de KKD is deze spits beter dan de spelers die we nu in de voorhoede hebben. Zal aan 15 goals komen mits een goeie buitenspeler erbij. Want we hebben geen goals maar ook geen voorzetten. Gelijktijdig geeft deze transfer aan hoe zeer we zijn afgezakt. Daar is maar een remedie tegen ; GELD. Wij zijn geen club meer die eisen durft te stellen aan de eigenaren. We zijn meer een slangenkuil geworden met een vergadercultuur. Dus hopen dat Hart voor NAC en coöperatie supporters van de grond komt. En daar aan meewerken is de boodschap. Samengevat ben ik blij met de komst van Stokkers. Nu de nieuwe buitenspeler en cv.

0   0  
Rotterdammert

Goede zet. Ik riep maand(en) geleden dat ze voor Stokkers en Heerings moesten gaan omdat ze geen nieuw contract kregen. Voor Heerings zullen ze inmiddels te laat zijn gok ik

0   0  
Chris W.M.

Kan het verkeerd hebben, maar geloof nooit dat Stokkers de enige spits zou zijn die NAC haalt. Stokkers en van Hooijdonk zou te weinig zijn. Raakt er 1 geblesseerd dan heb je nog maar 1 optie over.

Wat mij betreft mag Stokkers komen, en het uitvechten met die andere nieuwe spits. Een goeie aanvallende middenvelder en vleugelspelers die de spits weten te bereiken is minimaal net zo belangrijk voor het slagen van een spits dan zijn eigen kwaliteiten. En daar hebben we al helemaal een schrijnend tekort aan.

0   0  
Tombola Breda

Voor alle supporters die het nodig vonden om onder het twitterbericht van de presentatie van Kasteneer bij zijn nieuwe Engelse club te reageren: jullie zijn echt dom bezig...

Ondertussen heeft de Engelse media al jullie cynische berichten opgepikt en lijkt er een relletje te ontstaan binnen de club. Dit zal het voor onze TD weer extra lastig maken om de overige spelers te verkopen. Zo wordt NAC een besmette naam binnen het Engelse voetbalnetwerk. Lekker slim jongens...

0   0  
Chris W.M.

@Tombola Breda

Dat relletje was sowieso wel ontstaan als de supporters Kastaneer daadwerkelijk tijdens een wedstrijd aan het werk hadden gezien, denk je niet?

0   0  
GB

Idd. Tombola,

Roepen ze keihard dat ze n speler kwijt willen en gaan ze dit doen. Gadverdamme wat is er van veel supportees geworden. Zie velen nooit comnentaar geven bij iets positiefs maar zijn er als de kippen bij als er afgebrand kan worden. Lekker slim dit ja, spelers die dan weggaan natrappen. Goed bezig lamballen! Wij zijn hebben echt ff geen rechts van spreken meer als zijnde tegendraads, origineel en bla bla bla dankzij dit soort zwartkijkers.

U zijt gegroet!

0   0  
Stan

@Chris WM
Helemaal mee eens. Voldoende scorend vermogen in de ploeg graag.

0   0  
E.Ricvan

De afdankertjes van Fortuna; how low can you go?

0   0  
Sp1

Keepers en spitsen... Je kan er niks zinnigs over zeggen.

Op papier is het geen hoogvlieger, maar als een spits vertrouwen krijgt kan het in de KKD zomaar een revelatie worden.

Toto cornelissen... Was ook een spits waar niemand warm van werd.... Tot er 33 of was het nou 34 in prikte!

0   0  
van Flieger

Huisalp, 11 gr, half bewolkt,

De aandeelhouders hebben verzaakt en wrijven zich nu in hun handen. Iedere verdere SCC kaart leggen zij uit als succes van hun beleid. Als bewijs van hun gelijk. Vergeten zijn de 5 jarenplannen waarbij ons NAC een stevige middenmoter in de ere zou zijn en op basis waarvan 3 man mochten bij-investeren en anderen later niet. Vergeten is het jarenlange geworstel in het Project Koop Stadionruine en het belachelijke gedoe rond de crowd funding tegen 5%. Vergeten zijn de tig trainers en TD's die zij aanstelden en die allen mislukten. Vergeten is dat de Training volgende week start en we nog hoegenaamd niks in huis hebben dat ons kampioen moet maken. Het is een publiek geheim dat VDA niet hoeft te verdwijnen mocht de promotie niet gehaald worden. Een schril contrast met de verwachtingen en hun laffe optreden tijdens nep fora en vergadering met "de supportertjes". De supportertjes die als enigen leveren.

De eerste afzeggingen voor een RvC rol zijn inmiddels ook al binnen, mevrouw Ooievaar scharrelt rustig verder, vrijdag, vanuit het Home Office naast de koelkast.

Oh ja - 10 dagen voordat Gielen op een nogal harde wijze de club moest verlaten had hij nog tegen een official gezegd dat hij gewoon zou blijven. Dat soort spelletjes werden en worden er continu gespeeld.

0   0  
Hoeven B4

@Fliegertje: relevantie wederom 0,0...

0   0  
Tony chocolonely

Echt ongelofelijk dat er nog zoveel mensen van mening zijn dat wij even spelers van kaliber kunnen halen!

-we spelen kkd
-puinbende al jaren in technisch management
-we hebben geen geld

De arrogantie om te denken dat wij nog topspelers kunnen halen. Man man dan ben je echt niet goed wijs.

Alles wat NAC kan halen is hier toch niet goed! Het is hier 1 groot negatief van flieger azijnpissend kerkhof aan het worden.

0   0  
van Flieger

De spelers hebben inmiddels allemaal een gesprekje met de nieuwe trainer gehad. Zoals bij de ouderavonden op de lagere school ging het hierbij om 10 minuten gesprekken. Ze kregen hierbij te horen dat in principe iedereen weg mag. Verder geen uitleg. Maar niet iedereen gaat weg. Sommigen kunnen niet weg door gebrek aan vraag. Wellicht vraagt Helmond er nog eentje dan heb je weer een probleemgevalletje weg. Maar de echte probleemgevallen Carolina, Koch. Kali, van Anholt en Allouchi hangen nog altijd rond. Bovendien is Gersbach nauwelijks nog gemotiveerd.

Zo gaat het tegenwoordig binnen ons NAC. De spelers hebben de schuld gekregen van de degradatie. Zoals de aandeelhouders graag wilden.

0   0  
Stino

Ik zeg binnenhalen, wat moet je anders? Een middelmatige eredivisie spits gaat er echt niet meer inschieten. Men doet ook altijd net alsof het in de KKD allemaal debielen zijn die niet kunnen voetballen. Lekker weer de hoogmoed en arrogantie van gedegradeerde supporters.
Ik blijf het bijzonder vinden dat mensen nog steeds ingewikkeld doen over het wel/niet verlengen van je seizoenkaart. Je gaat naar NAC om 2 redenen denk ik: je wilt eredivisie voetbal kijken in een gezellig stadion dichtbij huis. Of je bent fan van NAC en je gaat gewoon zonder dat je er bij nadenkt. Val je in de eerste categorie dan verleng je de kaart niet, want NAC speelt geen eredivisie meer. Val je categorie twee dan verleng je wel.
Als slecht voetbal/bestuurlijke ellende een eis zou zijn om naar NAC te gaan, dan had er allang niemand meer in het stadion gezeten...

0   0  
Michel

Voor KKD prima versterking lijkt me.

P.S. De 12.000 seizoenkaarten ruim voorbij! Op naar de 13.000e!

0   0  
signase

@Tombola Breda (8:26):

Hoe moet het dan met al die voetballers, zaakwaarnemers, scouts, WAG's, bestuurders, olie- en drugsboeren en louche IT'ers die hier de comments lezen, voordat ze een keuze maken op de vraag of ze wel of niet met NAC in zee gaan? Moet de BSR-crew het forum dempen of alleen nog ueberpositieve reacties toestaan?

0   0  
Sp1

Leuk hoor al die tussenstanden van de scc's.... Heb het daar regelmatig over met iedereen die over NAC wilt praten... De aantallen op de tribunes zeggen helemaal niks!... Voor de meeste is het twee wekelijks uitje waar je zonder enige gêne zwaar bezopen van thuis mag komen zonder dat je vrouw het verbied! Opmerkingen over hoe het wel niet leeft zijn gebakken lucht...

De mensen die blijven komen, ook zonder bier! Zijn er zo'n 5 a 6 duizend... De echte club liefhebbers... De voetbaldieren.

0   0  
Arie

Wat een armoede. Alsof Van Hooijdonk, Loshi en zelfs de net vertrokken van Butselaar minder zijn dan de 3e spits van Fortuna. Man man man wat zijn we af.

0   0  
Braze

Ik lees in de comments dat ook Ruud Brood zich met de spelerstransfers bemoeit. Prima. Hij zal echt wel opletten of hij voldoende kwaliteit binnenhaalt om zelf niet te mislukken als trainer

0   0  
Breda-mike

Arie je kan wel merken dat je er de ballen verstand van hebt.zeg dan gewoon niets.

0   0  
JohanB

Arie

Alle 3 die jongens die jij noemt zijn inderdaad een heel stuk minder. Jij komt blijkbaar niet verder dan wedstrijden van NAC 1. Loshi is er lang nog niet klaar voor, zelfs in de tijd dat iedereen een contract kreeg als jeugdspeler kreeg hij er geen. Hij is inmiddels al 20 he, dus jeugdspeler is hij al niet meer omdat hij daar te oud voor is. Loshi zijn hoge doelpunten aantal komt vooral door doelpunten tegen Jong Achilles, die bij elke wedstrijd met minimaal 10-0 verloor en andere laagvliegers.
Van Hooijdonk zit iets meer potentie in en is een stuk verder dan Loshi maar ook nog niet bekwaam om eerste spits van ons te worden. Is allemaal nog iets te ongecontroleerd en verspilt veel energie onnodig. Technisch is hij niet begaafd genoeg voor het profvoetbal dus hij moet zich puur en alleen op het maken van doelpunten gaan zien te ontwikkelen. Zoals positie kiezen voor de goal, momenten afwachten en proberen een bal vast te houden en simpel in te leveren. Dit traject loopt inmiddels al een tijd met hem, wanneer Van Hooijdonk die ontwikkeling gaat maken heeft hij een kans van slagen.

0   0  
Arie

En hoe gaat van Hooijdonk die ontwikkeling maken als hij 1. niet naar Helmond mag schijnbaar en 2. Het grotendeels heeft moeten doen met invalbeurten van 5 minuten?

Als het credo is dat Stokkers voor Fortuna scoorde in de KKD, ja joepie. We willen toch promoveren, dan heb je volgend jaar een waardeloze spits. En Ralf Seuntjens maakte meer goals in de KKD dan Stokkers en die hoefden we niet te hebben.

0   0  
BredaCentrum

@SP1, volledig mee eens! Ik ben enorm benieuwd naar de ‘nieuwe’ lui op de Bside. Om over de boys van een jaar of 14 die er stoer bij lopen, maar de telefoon tijdens de wedstrijd belangrijker vinden maar te zwijgen..


Ik wil niet negatief zijn. Echter ben ik van mening dat we (de NAC-supporters) wat harder mogen worden.
Kan bijvoorbeeld iemand contact opnemen met NAC zodat er niet weer polonaise muziek ingezet wordt voor de wedstrijd? Persoonlijk heb ik deze contacten niet. Dan gaan voor de wedstrijd in ieder geval niet de ‘handjes de lucht in’.

0   0  
Maarten

Stokkers.Moeten we het echt daarmee gaan doen?

0   0  
JohanB

Arie

Het is hier geen Casino om te gokken of van Hooijdonk die ontwikkeling door gaat maken, dat is helaas een te grote gok. Zoals ik aangaf verspild hij veel onnodige energie zodat hij op het moment dat er een kans komt, of vaak nog niet op de goede plek is of de kans verprutst. Zijn rendement is gewoon erg laag, maar hij heeft het zeker in zich om er naar toe te groeien. Maar als je wilt promoveren heb je gewoon vanaf wedstrijd 1 doelpunten nodig, anders kom je achter te raken in de KKD.
Ik ben het met je eens dat hij vlieguren moet maken, ik hoop dat wij zelf nog 2 centrumspitsen aantrekken die de concurrentiestrijd met elkaar aangaan en dat Van Hooijdonk naar Helmond gaat. Alleen het nadeel is dan weer dat hij misschien qua ontwikkeling iets minder individuele aandacht krijgt voor de ontwikkeling die hij moet maken.

Ideaal zou zijn wanneer NAC 2 in kan gaan stromen in de 3e divisie van het amateurvoetbal zodat er veel wedstrijden op een hoger niveau gespeeld kunnen worden dan dat er nu wordt. Die competitie is een stuk competatiever dan de competitie met Jong elftallen.

0   0  
Sp1

@Bredacentrum

Dat carnavaleske gedrag van een groot deel is helaas ook in het bestuurlijke gaan zitten, als we maar met veel prestige twee wekelijks het glas kunnen heffen en als we maar zoveel mogelijk handjes kunnen schudden... Eerst in de parel en daarna met je stropdas los in de cordial.

Dit is hoe ik NAC de laatste jaren zie, die club van toffe jongens met de echte clubliefde word al jaren met uitsterven bedreigd... Maar tel de seizoenkaarten maar hoor jongens.

Misschien hebben de zusjes toch wel een beetje gelijk... En zijn we sportief dood en gaat het niet om wat er op het gras gebeurt!

0   0  
jurgen

Als we bij de eerste training met 3 spitsen/aanvallers starten Stokker, van Hooijdonk & Loshi. (Geef die Loshi nu een contract voor hij weg is).

Dan hebben we teminste een voorhoede om de ovenwedstrijden in te gaan.

Als Gerbach openlijk aangeeft geen zin erin te hebben dat weg ermee.
En de andere grootverdienders waar niets uitkomt duidelijk om de tafel zitten en of bloed aan de paal of moven.

Als ze niet in het plaatje passen op de tribune zetten ze kosten dan wellenswaar geld maar hun CV/carrier heeft een diepe deuk dan,

0   0  
Buurman

Tombola Breda geeft echt wel stof tot nadenken. Waarom een NAC speler , die inderdaad niet aan de verwachtingen heeft voldaan , nog wraken via de massa media ? Hij werkt toch mee door te vertrekken naar een club met matige prestaties en een matig elftal. Dan is het toch afgesloten. Wat halen we ons zelf, op allerlei manieren, in Godesnaam op een verschrikkelijke manier omlaag. Het lijkt ook niet meer te stoppen want zelfs positieve zaken worden met kromme redeneringen verbogen naar denigrerend. Kritiek is goed en moet om te verbeteren maar astemblieft , blijf de nuance zoeken. Werk kritiek uit met een goeie onderbouwde , liefst opbouwende, tekst maar stop met het hanteren van de hakbijl en het kapmes binnen je eigen ‘familie’.

0   0  
henk

@Arie
Seuntjens had slechts één jaar dat hij het qua goals beter deed dan Stokkers in zijn laatste jaar eerste divisie. Stokkers kan echter wel meevoetballen en was ook goed voor 8 assists. Afgelopen seizoen scoorde hij 5 goals in minder dan 1000 minuten. Dat is een beter moyenne dan Te Vrede. Ergo, Stokkers is een prima aanwinst voor NAC. Als eerste divisieclub is het lastiger om een spits te halen die veel beter is dan dit. Dessers was dat wel, maar Stokkers kan met zijn leeftijd nog stappen maken, Seuntjens wordt alleen maar minder.

0   0  
henk

@Sp1
Welk carnavaleske gedrag? Ik heb nog nooit een onderbouwing gezien voor die flauwekul stelling. Verder hoor ik hier alleen maar kruiken over. De NAC supporters zelf en de rest van Nederland zien dat toch echt anders.

0   0  
Sp1

@henk

Serieus?.... Je bent niet veel bij wedstrijden te vinden of je bent zelf onderdeel van het carnavals clubje...

Weet niet van welk bouwjaar je bent.. Maar weet wel dat mijn generatie zich niet kan vinden in de zuipcultuur en het schouderophalende gedrag als we weer met 0-3 eraf gaan tegen een club waar gemiddeld 3000 man op de tribunes zit.
Je telefoon als stroboscoop gebruiken en zingen dat het allemaal best wel grappig is...

0   0  
Sia

Dat zijn nog altijd meer doelpuntjes dan Te Vrede, Rosheuvel, Kastaneer of onze grootste vriend: Roberto Izecson Dos Santos Muhren.

Halen die gozer!

0   0  
JohanB

@Henk,

Dan weet ik niet met wie jij optrekt in het stadion of met mensen die al minimaal zo een 20 jaar bij NAC komen maar ik hoor het toch heel veel. Ik zal het niet per definitie een carnavalssfeer noemen maar de sfeer van pak hem beet 10 jaar geleden was totaal anders. Ik heb een jaar of 5 geleden gekozen om van de Bside af te gaan terwijl ik daar dik 10 jaar met veel plezier en energie heb gestaan. Maar ik begon me ontzettend te irriteren aan mensen die het alleen maar ging om het 'ik drink het meeste', aan mensen die het niet eens erg vonden dat er verloren werd en mensen die alleen maar feest stonden te vieren en belachelijke liedjes stonden te zingen.
Waar zijn de tijden gebleven dat spelers als Suarez en Amrabat de helft van de wedstrijd te horen kregen dat ze kapot geschopt moesten worden, de keeper bij elke uittrap met knikkende knieën een bal uit ging trappen of dat de scheidsrechter op moest rotten. En dan heb ik het niet over dat er over moeders gezongen moet worden maar er mag best wat meer intimidatie naar de tegenstander zolang het binnen de grenzen blijft en er niet met ziektes, moeders wordt gescholden en er geen harde voorwerpen worden gegooid.
10 jaar geleden was de sfeer zeker 10x beter, het hele stadion leefde met elkaar mee bij winst en verlies en er werd samen met het elftal alles aan gedaan om de punten in Breda te houden. Tegenwoordig is het alleen maar veel cynisme, lachen, feesten en zelfs ruzie maken met elkaar als er een druppel bier op je hoofd komt door een mede supporter.

0   0  
Sp1

JohanB is van de 70's.... ;)

0   0  
Baron

Wat een kwats over de sfeer. Afgelopen seizoen vind ik echt geen graadmeter.
Het is onvermijdelijk dat de sfeer op de tribune in verhouding staat tot wat er op het veld gebeurd.
Dat een ieder anders omgaat met de teleurstelling van een waardeloze selectie is mijn inziens een logisch gevold

0   0  
Arie

JohanB eens. Daarom zo'n 8 jaar geleden de overstap gemaakt van Bside naar G. Alleen is daar met het nieuwe uitvak ook een boel veranderd. Geen intimiderende taferelen meer voor, tijdens en na de wedstrijd, of je moet een kind van 10 op i in zn bek willen spugen en dat intimiderend vinden.
NAC doet zelf wat dat betreft maar wat graag mee aan het in stand houden en vergroten van dat imago. De muziek is daar bijv. een onderdeel van. Die introtune van BSR voor interviews, dat nummer Derb, heb ik al jaren niet meer in het stadion gehoord volgens mij. Ik moet zuipen daarentegen kromt mn tenen als een gek.

0   0  
Monkeyrocker

@ Arie qua muziek eens , voor de wedstrijd idem op het zogenaamde “ supportersplein” voor bij de Bea . De Nederlandstalige C muziek staat zo hard dat je elkaar niet eens verstaat. Vroeger knalde thunderstruck nog weleens door de bea, incl luchtgitaar op t biljart !

0   0  
Peerke

Een hoop ongefundeerde meningen. Mag van mij komen. Zal alleen geen zekerheidje zijn. Ben bang dat deze categorie voor ons het hoogst haalbaar is met de huidige aandeelhouders. Een er maar aan!

0   0  
Castle

Veel zeggen voor de kk divisie prima spits dus dan krijgt hij een jaar contract want in de eredivisie heb je er niets aan,dacht dat we vooruit wilde kijken ofzo

0   0  
BredaCentrum

@Henk, ik ben van mening dat er op dit moment helemaal geen herhaling wordt gedaan van hetgeen de kruiken altijd hebben geroepen.
Het gaat erom dat de sfeer op de Bside en dus blijkbaar op vak G aan het omslaan is.

De laatste jaren zie ik alleen nog maar heren (& dames) die voor de lol zoveel mogelijk bier drinken en met een enorme lading selfies weer de deur uit gaan. Zolang liedjes als ‘gooi die handjes de lucht in, ik moet zuipen & van links naar rechts’ worden ingezet zijn ze helemaal tevreden.
Persoonlijk begin ik daar spuugzat van te worden. Je komt naar de voetbal voor NAC en daar hoort gezelligheid bij. Maar wel wanneer daar ruimte voor is wat betreft de werklust van de mannen op het veld. We zijn toch niet CV NAC?

De tijd dat spelers met knikkende knieën naar het stadion kwam is allang voorbij. Die tijd kan prima terugkeren wanneer dat vervelende carnavaleske voorbij is..

Vanaf de eerste wedstrijd er bovenop! Bloed aan de paal, HUP NAC!

0   0  
Real Robert

Wat zijn wij diep gezakt! De afdankers van clubs als Fortuna ophalen. En vooral een 3-jarige overeenkomet

aanbieden.

En dan ook nog spelers van Gent natuurlijk. Als je daar dit jaar al niet doorgebroken bent kom je dus

echt kwaliteit tekort. Gent heeft een dramatisch seizoen achter de rug. Dus was een uitgelezen kans

geweest.

Ik wacht op de eerste Afrikanen.

En dan volgende week ook Kali, Van Anholt of El Allouchi weer.

Om te huilen

0   0  
Die ne gast

@Castle
Ik geloof er niets van dat we in één jaar promoveren. Cambuur, Go Ahead, De Graafschap hebben hun zaakjes beter op orde.
Bij Roda en NEC rommelt het ook, maar dan nog kunnen ze boven NAC eindigen.
En dan heb je nog clubs als Den Bosch en Almere die een geluksseizoen kunnen hebben.
Met een beetje pech wordt NAC dus vijfde met veel pech (en slecht technisch beleid) wordt NAC 8ste...

0   0  
Mike Zonneveld

Dit is echt een uitstekende versterking voor komend seizoen! Kots echt van die praatjes over he wat zijn we toch diep gezakt..

So be it! Hup NAC!

0   0  
Enzo

Gaat die gast straks als een speer,dan had iedere negatief hier dat al voorspeld!!! Alles en iedereen direct met de grond gelijk maken is ook een kunst.

0   0  
Bredaaaa

3e spits van fortuna... hoe diep zijn we gezonken..

0   0  
HenkTank

Knap staatje scoutingswerk werk. WoW.

Belachelijk weer!

0   0  
Rem

Volgens mij zijn er meerderen spelers niet goed bevonden door meerdere personen, die uiteindelijk uitblinkers zijn geworden..
Geef doe gast een kans joh!
Zeiken terwijl hij nog niet eens onder contract staat bij NAC
Bahbah

0   0  
Buurman

Sfeer. In de eerste plaats is sfeer bij het voetbal een wisselwerking tussen wat er op het veld gaande is en de tribunes. Als spelers wekenlang als zoutzakken over het veld dweilen krijg je op de tribunes ook geen saamhorig gedrag. Verder is er de tijdgeest. Waar je komt , mensen zijn bezig met hun iPhone. Ook in het stadion zie je dat veelvuldig , zeker als erop het veld niks gebeurt. Verder is mijn filosofie ; laat iedereen vrij om te kiezen hoe hij of zij supportert. Wie ben je om een ander de wet voor te schrijven.

0   0  
Tombola Breda

Aan een ieder die roept om spelers van AZ, Utrecht, Vitesse etc. heb ik een belangrijke mededeling. Kennelijk zijn jullie er nog niet van op de hoogte, maar op 12 mei 2019 is er iets vervelends gebeurt met NAC. Op die dag zijn ze, hou je vast, gedegradeerd... Sterkte met de verwerking.

0   0  
Martinus

Zou een goede zijn. Niet de meest scorende en dat komt omdat het een echte teamspeler is. Vandaar ook dat hij assists geeft. Ik heb er goede dingen van gezien, past wel bij ons.

0   0  
Gb

Sfeer is idd. Wat we er zelf van maken. Irritaties over de sfeer komen vooral door de prestaties op t veld, anders hoor je er niemand over weet ik zeker. En geef spelers eerst eens een kans. wat nou 3e spits van Fortuna, wellicht bloeit ie hier op. Andersom is het idd. ook gebeurt dat iedereen hier vooraf blij werd van een bepaalde naam en dat t niet uit de verf kwam. Diezelfde supporters die zo zeiken over de sfeer, branden vaak al af voordat ze überhaupt een bal hebben geraakt namnes NAC. Hoe kun je nu zeuren over een sfeer als je zelf bij voorbaat al begint te zeiken? Zitten er een paar ook zo op Vak G, zitten de hele wedstrijd te schelden en te tieren op het spel en de spelers, en beginnen dan in de rust over de slechte sfeer. Sorry maar dan ben ik je kwijt.

0   0  
Eekhoorn

Toch merkwaardig dat mensen denken dat Stokkers niet geschikt is voor NAC omdat hij Fortuna de voorkeur gaf aan Novakovic. Dat heeft vooral met de staf van Fortuna te maken. Stokkers kan zowel 442 als 433 spelen. Met 442 won Fortuna in de Kuip, maar Fortuna gaf vaak de voorkeur voor 433 waardoor Stokkers veel op de bank zat. Als hij inviel scoorde hij vaak. Kan makkelijk met Fortuna mee in de Eredivisie maar wil speeltijd. Daar zit het punt. Een echte teamplayer met veel potentie en dat heeft de TD van NAC ook gezien. Kopte Fortuna persoonlijk naar de Eredivisie, hoop dat ook te zien voor NAC. Stokkers on Fire, ook in Breda. Binnen halen dus.

0   0  
BP

@ sp1 9u34 Dat is niet zo . Ook toen er 5 a 6 K mensen kwamen, of minder, zat ik ook al vaak in het paviljoen.

0   0  
Castle

Die ne gast ja ben er ook.bang voor zal plek 5 tot 8 zijn ja

Laad alle berichten na dit bericht in