Wij gaan niet opzij

'NAC denkt aan Goes als nieuwe technisch manager'

Raskolnikov

Jelle Goes is één van de kandidaten om de nieuwe technisch manager bij NAC te worden. Dat meldt BN DeStem vanochtend op basis van 'goed ingevoerde bronnen'.

De 50-jarige Goes is op dit moment hoofd jeugdopleiding bij FC Utrecht waar hij nog een contract tot het einde van dit seizoen heeft. Eerder werkte hij als bondscoach bij Estland onder 17, 19, 21 én het nationale elftal, was hij hoofd of coördinator jeugdopleiding bij PSV en de Russische clubs Anzhi en CSKA Moskou en werkte hij vier jaar als technisch manager bij de KNVB.

Met zijn staat van dienst heeft Goes een interessant CV, maar hij mist ervaring als technisch eindverantwoordelijke bij een club. Hij voldoet aan de wens van NAC om iemand binnen te halen, die de link tussen jeugd en eerste elftal kan leggen en zou in staat moeten zijn om met datasystemen te werken. Hij heeft echter geen ervaring met het aan- en verkopen van spelers, een niet onbelangrijk element van de functie van technisch manager. 

Naast Goes wordt ook nog altijd de naam van Stan Valckx genoemd. Mattijs Manders erkent dat er 'een oriënterend gesprek' heeft plaatsgevonden. Valckx lijkt gezien zijn verleden met Steijn en het feit dat hij bewezen heeft als t.d. een club stapsgewijs op te kunnen bouwen op papier een wat aantrekkelijkere kandidaat dan Goes. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
49 Reacties
88   14  
Blablablanco

Geweldig die Blanco. “ Goes mist ervaring als eindverantwoordelijke bij een club”. Was bondscoach van Estland en verantwoordelijk voor diverse jeugdopleidingen, oa bij Utrecht en PSV.

Goes heeft ” iets meer” management ervaring als Ton. Lokhoff, 13 jaar als assistent in de luwte, is meer een man voor op het veld dan een beleidsbepaler.

30   51  
Ere

Jelle Goes zou op de functie als td echt een onlogische keuze zijn. Dan is het wederom vriendjes politiek.
Stan Valckx heeft veel ervaring in dit vak en lijkt mijn daarom een prima zwaar gewicht voor NAC.

43   7  
Roberto de kano

Ervaring met datasystemen, dat lijkt mij buitengewoon nuttig. Het belang van datasystemen wordt door velen onderschat. Eigenlijk ongelooflijk dat we vroeger meenden zonder te kunnen.

88   14  
Blablablanco

Geweldig die Blanco. “ Goes mist ervaring als eindverantwoordelijke bij een club”. Was bondscoach van Estland en verantwoordelijk voor diverse jeugdopleidingen, oa bij Utrecht en PSV.

Goes heeft ” iets meer” management ervaring als Ton. Lokhoff, 13 jaar als assistent in de luwte, is meer een man voor op het veld dan een beleidsbepaler.

46   22  
Da Pope

Als je voor Goes kiest, kies je voor iemand die complementair is aan Steijn en op het oog een min of meer gelijkwaardige rol in de organisatie krijgt. Steijn zal dan vermoedelijk nog steeds heel actief betrokken worden bij de onderhandelingen met spelers, omdat Goes op dat terrein geen ervaring heeft.

Ik weet niet zeker of ik dat een heel verstandig idee vind. Steijn's scoutingnetwerk heeft nog niet bijster veel voltreffers opgeleverd en we zitten nog steeds met Kali en co opgescheept.

Ik zie veel liever een échte t.d. komen, die ervaring en een eigen netwerk heeft en in staat is spelers weg te brengen. Bij Goes voelt het toch een beetje alsof je een wat uitgebreidere versie van Van den Abbeele binnenhaalt.

10   42  
Harrie

Beter Hellemons technisch manager maken.

16   20  
Bart

Lijkt mij een prima zet. Veel landen gewerkt dus heeft een uitgebreid netwerk en vooral een netwerk die weinig andere Nederlandse clubs hebben waardoor je in een andere vijver gaat vissen en dus de net iets betere spelers kunt aantrekken. Aan de andere kant wilt Maurice graag Nederlandse jongens en kent hij de talenten van Utrecht goed die sowieso een behoorlijke jeugd opleiding heeft. Ik snap ook niet waar de eventuele vriendjes politiek vandaan zou komen want, ik kan nergens een verbinding vinden tussen Steijn en goes? Het geklaag op Steijn zn aankopen is overigens ook niet helemaal terecht imo, heeft toch best prima aankopen gedaan op het eerste gezicht en waren we ongeslagen tot dat Corona om de hoek kwam. Ik verwacht hierdoor ook dat we na de winterstop weer gaan vlammen en dat we het oude NAC gaan terug zien!

40   1  
Badeend

Of dit waar is of niet - het blijft idioot dat er zoveel nadruk wordt gelegd op het aankopen van spelers. Dat is echt maar een miniem onderdeel van de functie en zeker niet waar NAC het meeste behoefte aan heeft.

Het is veel belangrijker dat je iemand hebt die snapt hoe je een goed functionerende voetbalorganisatie op poten zet - en houdt, hoe je de verbindingen legt met jeugd en scouting en iemand die een visie heeft op dit alles. Spelers kopen kan echt iedereen (kijk maar naar Van As) en moet je pas doen als je kwaliteiten (of ervaring) mist in je selectie én jeugd.

Ik zou dit op het eerste gezicht nog niet zo raar vinden, al mis ik wel het NAC-DNA in de organisatie steeds meer. Zou er ook nog een rol voor (bijvoorbeeld) Lokhoff zijn?

35   10  
Chris W.M.

@Ere

Ik snap hem even niet; hoezo vriendjespolitiek?

De keuze welke TD/TM het beste is hangt natuurlijk af welke opdracht de beste man mee gaat krijgen. Wil je op technisch vlak een verdere professionalisering doorvoeren en de jeugdopleiding uitbouwen zoals Manders aangegeven heeft dan lijkt me iemand als Goes geschikt. Aangezien ook Stewart op dat lijstje staat ga ik er voorzicht vanuit dat de voorkeur daar naar uit gaat. Zoek je iemand die puur en alleen spelers koopt en verkoopt dan is Valckx wellicht een optie. Maar het feit dat er enkel over een oriënterend gesprek gesproken wordt lijkt mij dat een teken dat hij al afgevallen is.

Aangezien hij als Technisch Manager onder Manders komt te staan ga ik er vanuit dat Manders net als nu betrokken blijft bij het aan- en verkopen van spelers. TM en scouts maken de keuze welke spelers, Manders zit erbij om de financiële kant uit te onderhandelen. In het geval van van Hecke en De Rooij heeft hij bewezen een goede en harde onderhandelaar te zijn in mijn ogen. Zet Lokhoff er nog bij als Adviseur Technische zaken en je kunt mooi gaan bouwen.

Of Goes het gaat/moet worden; geen idee. Ik kende profielschets niet. Maar dat er blijkbaar eentje is, geeft de burger moed.

11   45  
Nacman

Goes dat wordt een tweede van abeele ga dan voor Valckx of lokhoff .
Goes nee weg ermee

17   9  
Real Robert

Bij de keuze van een TD ga je toch niet kijken of hij past bij een trainer?
Dat is de omgekeerde wereld.
Indien Steijn inspraak heeft bij de keuze van degene, aan wie hij rapporteert, is dat voor mij weer een teken aan de wand.

19   9  
Chris W.M.

@ REAL ROBERT

Kun je mij 1 voorbeeld geven van een club waar trainer en TD elkaar niet mochten, niet op 1 lijn zaten op voetbaltechnisch vlak en die tóch resultaten wisten te boeken?

12   17  
Tip

Een ding is nu voor iedereen duidelijk, wat ik al wist. Ton Lokhoff zal het NOOIT worden onder de huidige directie.
Valckx zie ik zitten, Goes totaal niet.

13   16  
Henri

Volledig eens met Da Pope. Laten we nu eens beginnen met iemand die ervaring heeft in een dergelijke functie en heeft bewezen met weinig budget veel te kunnen bereiken. Stan Valck doet het naar de mogelijkheden perfect bij VVV. Weet ieder seizoen een verrassing binnen te halen en dat is vaak nog een scorende speler ook. Stan heeft een groot netwerk, o.a. in Duitsland. Hij is mijn nummer één! Goes heeft vele jaren bij nationale bonden gewerkt en dan zit je in mijn ogen toch in de ambtenarij van de voetbalwereld. Wat Lokhoff betreft, ik zou bedanken voor dat gesprek omdat de insteek volkomen verkeerd is. Manders moet komen met een voorstel waar hij binnen de NAC organisatie gebruik wilt maken van TL. Nu houdt hij alle kaarten aan de borst en moet TL zeggen wat hij graag wil en heeft Manders alle mogelijkheden om met een afwijzing te counteren. Erg raar dit spel. Het is heel eenvoudig, Manders heeft in zijn visie plaats voor Ton binnen NAC of niet. Het lijkt allemaal op zo'n politiek correct beleefdheidsbezoek.

13   18  
Da Pope

@Badeend

Niet helemaal mee eens. Zowel Smulders als Van den Abbeele heeft zich stukgebeten op het aan- en verkoopbeleid. We zouden nu niet in de KKD spelen, als dat geen probleem was geweest.

NAC heeft inderdaad behoefte aan een stabiel fundament voor de lange termijn, maar er moet óók succes op korte termijn worden geboekt. En daarvoor heb je toch echt iemand nodig, die zelf geld kan maken en een selectie samen kan stellen. Je hebt niets aan bouwen aan het stabiele fundament, als je failliet gaat na nog een paar jaar KKD.

22   11  
Chris W.M.

@Da Pope

Heb meer het idee dat TvdA zich heeft stukgebeten op het verschil tussen de Nederlandse en Belgische mentaliteit. De man is niet ontslagen om zijn aan-of verkopen maar omdat hij bij niemand in het pulletje viel volgend mij.

Natuurlijk is het aan-en verkopen van spelers een belangrijke taak voor de technisch manager. Maar van wat ik gehoord heb van Manders, bij de online forumavond meen ik, is het sowieso de bedoeling dat alle beslissingen over het aantrekken van spelers genomen worden door de AD, TM, scouts en de jeugdopleiding (moet breed gedragen worden) en de spelers waar NAC vanaf wil staan worden nu ook al online in de markt gezet in van die programma’s die bijvoorbeeld Feyenoord heeft gebruikt om Spajic te halen. De tijden dat een TD zijn eigen netwerk meenam en solo het aan- en verkoopbeleid voor zijn rekening nam zijn wel voorbij denk ik.

7   34  
Wolfmanjack

Goes?? Daar gaan we weer. Als dit waar is mag Mandes w.m.b. opdonderen.

11   3  
PatjeR

Meteen navraag gedaan bij iemand binnen FCU die ik toevallig ken.

Oordeel: nette gast, welbespraakt maar veel theorie. Ligt niet bij alle trainers en scouts daar even goed....

21   2  
Blablablanco

“Goes is vriendjespolitiek”

“Valckx is betere keuze”

De vraag is of Valckx zelf wel wil en het wachten is op het commentaar “ vriendjespolitiek” als Valckx zou komen.

Gaat Dapope de boel in brandsteken als het Goes wordt ?

Voor mensen die Goes met TVDA vergelijken: leg de cv’s even naast elkaar.

12   11  
Da Pope

@Blablablanco

Ik ga helemaal niks in de fik steken, ongeacht wie er komt. Geen zorgen.

9   0  
ome cor

Van de genoemde namen lijkt me alleen Valckx een goede optie.

Lokhoff zou ik graag terug bij NAC zien maar (nog) niet in de rol van TD. Ook niet (nog) als hoofdtrainer trouwens.
Lokhoff heeft ook een mooi CV en voldoende NAC DNA, maar maakt iemand dat automatisch een goede TD ?

13   3  
Da Pope

@Chris WM

Een technisch manager is natuurlijk niet alleen verantwoordelijk, maar ik blijf erbij dat er te lichtzinnig gedacht wordt over het samenstellen van een selectie. Je moet leren hoe het spel van loven en bieden werkt, je moet in staat zijn overbodige spelers te slijten en je moet een selectie bij elkaar kunnen brengen, die in balans is. De selecties van Van den Abbeele en Smulders waren dat niet. Bij Van den Abbeele ontbrak ervaring en bij Smulders klopte het karakterologisch voor geen meter. Een juiste combinatie vinden van potentie, leiderschap, ervaring, dominante en dienende karakters, enzovoort is echt niet eenvoudig. Ik ben ervan overtuigd dat je daarvoor ervaring nodig hebt.

Goes lijkt een aantal ontzettend nuttige kwaliteiten te bezitten, maar zijn gebrek aan ervaring als t.d. vind ik toch echt zwaar wegen.

3   6  
Papegaai

Als je een technisch directeur wilt met “ervaring” en die het gewent is om met een heel “klein budget” om te gaan, moet je Ted van Leeuwen eens een keer polsen. Hij heeft de Rukkers ook zo teruggebracht naar de Eredivisie met een lege portemonnee, met een aantal pareltjes in het elftal.

3   1  
Chris W.M.

@ DA POPE

Het zal interessant zijn om te zien waar NAC de voorkeur aan gaat geven, wat zwaarder weegt. Een combinatie van beiden ( dus een ervaren TD met de kwaliteiten die jij aangeeft tegenover een TD die vooral manager is, een bouwer ) lijkt niet te betalen voor NAC. Hoe dan ook valt voor beide opties wat te zeggen.

15   2  
10Diego

@dapope: Joris Mattijssen, Henk v Stee, John de Jong, Ben Haverkort, Tim Gilissen, Jordi Zuiddam, Max Huiberts, Gerry Hamstra en Willems hadden ook geen ervaring als TD toen zijn aan hun huidige klus begonnen.

8   4  
JanVG

GVD.Hoe moeilijk kan het nou zijn? Haal iemand met ervaring, het is een ervaringsvak. Vooral bij het chaotische NAC.
Beste aandeelhouders, trek uw portemonnee voor Stan Valckx, dat kost misschien iets meer. Maar dan heb je wel een grotere kans dat je club meer waard wordt.

1   10  
JanVG

10diego,
Jouw lijst klopt natuurlijk niet,
Bijvoorbeeld Gilissen had al ervaring bij NAC, technisch hart. Sulley KaiKai.
Huiberts heeft heeel lang mee kunnen kijken met Stewart.

5   7  
Scheids!

Ongelofelijk, dat NAC het altijd voor elkaar krijgt om met dit soort namen te komen! Báng dat Steijn is om zijn stem te verliezen! Zo optimistisch dat ik eerst was over M en S , zo pessimistisch is mijn onderbuikgevoel het laatste kwartaal!!

5   1  
10Diego

@janvg: de door mij genoemden hadden natuurlijk bagage, maar geen ervaring. Goes heeft ook bagage en een goede opleiding. Of hij een goede TD is laat zich lastig beoordelen. Moet mede blijken uit gesprekken. Heeft wel goede opleiding en brede internationale ervaring en ervaring als bondscoach lijkt me niet minder dan meelullen in een mislukt technisch hart.5   4  
Da Pope

@10Diego

Je kunt natuurlijk net zo eenvoudig een lijstje maken, waaruit blijkt dat ervaring een pluspunt is. Je lijstje zegt me dus niet bijzonder veel.

Het gaat mij erom dat je op dit moment geen tijd hebt om iemand de fijne kneepjes van het vak te leren. De t.d. moet NAC óf in de Eredivisie gaan houden óf ervoor zorgen dat er meteen gepromoveerd wordt. Dat is een ongekend zware taak voor iemand, die nog nooit met dat bijltje gehakt heeft. Zeker niet, wanneer hij geen tijd heeft om zich de club eigen te maken. Als de technisch manager in maart of april begint, moet hij namelijk meteen besluiten wie er weg mogen (contracten moeten voor 1 april formeel worden opgezegd) en moet hij direct gaan bouwen aan zijn selectie. Er is bij NAC op dit moment noch tijd, noch ruimte voor fouten. Dan doe je er wat mij betreft goed aan voor zekerheid te kiezen.

7   1  
Badeend

Da Pope

Nu komen we ergens. Ben het zeker met je eens dat het samenstellen van een selectie geen eenvoudige klus is (check de laatste pakweg 25 jaar van NAC en vergeet dan vooral niet die paar keer dat het -toevallig?- allemaal in elkaar viel niet eruit te filteren). Kijk maar eens naar de seizoenen met bijvoorbeeld Suk, Falkenburg, Van der Leegte, Mühren, Vloet, Brandts, Reuser etc etc. Allemaal best prima voetballers maar nooit één team.

Dat betekent dat je dus véél meer hebt aan iemand met kijk op mensen (type Hiddink) dan iemand die het goedkoopste de spelers weet te halen - of voor teveel geld "namen" haalt (type Van As). Wat je ook doet, aankopen moeten een aanvulling zijn op wat je hebt, je jeugd moet leiden tot spelers die richting de selectie gaan en IEDEREEN in de (voetbal-) organisatie moet op één lijn zitten. Dat vraagt visie, leiderschap en verbinding. Dat moet ook in een TD/TM zitten en kun je niet alleen bij Manders neerleggen. Zeker niet omdat hij een buitenstaander is. Die wordt bij de eerste echte tegenslagen afgebrand. De redenen dat dat nu nog niet écht is gebeurd zijn:

- we staan er nog redelijk voor
- de beslissingen die hij heeft genomen zijn nog niet slecht genoeg om op de barricaden te gaan (veel heeft hij voor zich uit geschoven zoals het aanstellen van een TD)
- Corona geeft iedereen altijd een excuus, ook als je het niet hardop noemt
- we zijn niet in het stadion, de emoties regeren vooral op deze site en dat is vrij gemakkelijk te counteren.

Let op: ik ben behoorlijk sceptisch jegens Manders maar tot nu toe vind ik niet dat hij het slecht doet ofzo.

De zwaarste klus bij NAC ligt al jaren, zo niet decennia, bij het bouwen aan een professionele stabiele organisatie (fundament zoals jij het noemt). Zonder die organisatie gebeurt er wat er de laatste jaren gebeurt: je bent volledig afhankelijk van toevalstreffers, met héél veel geluk promoveer je maar dan is er nul komma nul basis om in de Eredivisie te blijven en zak je meteen weer door het ijs. En als je maar vaak genoeg degradeert, houdt het - ook in Breda - vanzelf een keer op.

10   3  
10Diego

@Dapope, zeker. Maar mijn punt is: er zijn bijna geen ervaren TD’s beschikbaar. Daarom zijn de door mij genoemden ook zonder TD-ervaring gestart.

Als Valckx niet wil of kan heb je weinig ervaren kandidaten. Van As, maar dat mag niet. Met het budget van NAC haal je niet alleen maar zekerheidjes. Daarom snapte ik de keuze voor Malone, Immers, Rutten, Kortsmit en Venema goed. Dat vonden de meesten, zeker na 6 wedstrijden. Tot Corona. Toen raakte iedereen weer in de war en heeft men zich wijsgemaakt dat een TD het middel is om te promoveren. Alles onder aanvoering van Blauwhof en Blanco en hun Prinsenbeek-promotie.


TD is voor lange termijn en die gaat ook echt geen spelers halen die een trainer niet wil. Zoals er ook geen spelers zullen komen die de trainer wel en de TD niet wil.

1   5  
Breda-Loyal

Als Goes komt dan zie ik die russische spits zonder voortanden al op Breda Airport landen !

Ff zonder gekkigheid.

Trek Valckx gewoon aan al ben je mss dan wat meer kwijt.

Dan heb je een organisatie die denk ik solide genoeg is om beleid te maken.

14   0  
Oldskool

Valckx zit prima de luxe bij zijn VVV. Woont er om de hoek etc. Is binnen. Die komt echt niet.

Goes ken ik niet maar heeft succesvol de jeugdopleiding van PSV hervormt. En dat is nogal een behouden bolwerk. Dus heeft in ieder geval een visie en management kwaliteiten. Dat is een pre tov Lokhoff.

Maar het stomste wat we kunnen doen is een TM halen voor direct resultaat. Daar is juist waar het misgaat. Wie het ook wordt, hij moet de tijd krijgen om iets neer te zetten. Minimaal 18 maanden, maar eigenlijk 5 transferperiodes.

Hij moet vooral ook bewaken dat er geen spelers gehaald worden voor posities waar je al spelers voor in huis hebt. Dan was Bilate en Immers niet gehaald. Had je nu nog wat geld voor een gerichte versterking en waren Azzagari en Sydney verder ontwikkeld.

8   11  
Marti

Manders en goes kennen elkaar dus al van werken bij de knvb , dit ruikt weer een beetje , past precies in de kliek vorming ,

2   3  
Cees

NAC blijft hardnekkig volharden in een uiterst amateuristisch beleid. Dat zijn weerga niet kent. Het “ons kent ons” politiek-beleid blijft op hypocriete wijze de boventoon voeren. NAC als BVO maakt zich totaal ongeloofwaardig, helaas ook belachelijk. Toch wens ik NAC succes, maar vooral veel sterkte voor de toekomst.

6   1  
Chris W.M.

@MARTI

Manders heeft helemaal niet bij de KNVB gewerkt. Dus snap de verwijzing naar vriendjespolitiek niet echt.

4   1  
Zwampie

En hoe zit het net het gesprek wat zou plaats vinden met Ton?
Heeft dit al plaatst gevonden of is dit weer een reactie geweest van Manders om de rust wat langer te bewaren.

4   1  
Braze

Eeen TD moet een persoonlijkheid zijn die boven Steyn staat en tegenwicht kan geven aan Manders.
Daarnaast moet hij natuurlijk gepokt en gemazeld zijn in de voetbalwereld met en internationaal netwerk en
voldoende commercieel inzicht in verband met contracten etc.
Steyn zal niet graag iemand boven zich dulden maar het wordt wel de hoogste tijd!

1   4  
Marti

CHRIS W.M, sorry hij was Directeur bij van de E C V , die is gevestigd ook in zeist , maar daar zullen ze elkaar best wel eens in goede harmonie gezien en gesproken hebben ! Ook al heeft hij er deze functie kort bekleed want daarna kwam NAC ,,

0   3  
Ed

Valcks, voor minder niet gaan. Deze TD heeft oog voor een team. Brengt ons naar de ere. Anders hand op de knip houden.

2   6  
BredaParel

Valkx heel graag. Doet het bij VVV erg goed met de weinige financiele middelen. Net als Van As kan hij een elftal neerzetten met potentie.

Goes heeft geen ervaring. Zal wel een vriendje van Manders zijn... NAC moet al zo vaak voortijdig ontslagen AD's, TD's etc ontslaan, Goes zal waarschijnlijk ook niet zijn hele tijd uitzitten. Niet doen

4   2  
BredaParel

Overigens heeft Lokhoff lange tijd in Duitsland gewerkt. Die heeft een beter netwerk dan Goes

5   0  
Nicky

Als je wat meer vanuit het bedrijfsperspectief kijkt komt het samenstellen van de selectie op de tweede plek, de technische man, directeur of manager zal eerst het beleid moeten vormen.

Ik lees veel reacties over aankopen doen en selectie samenstellen. Maar wat daarmee naar de tweede plek wordt geschoven is het beleid. Dat moet het fundament zijn van de hele sportieve organisatie. Maak een plan waarin de kaders duidelijk zijn. Als die kaders staan kan je binnen diezelfde kaders je team samenstellen. Wat dat betreft zat die Belg er nog niet zo heel ver vandaan, die probeerde beleid te maken. Echter wist hij niet het juiste kader te vormen, nog even los van zijn beperkte communicatieskills...

Je zou iemand met de kwaliteiten van Ton Lockhoff en Henk Ten Cate als het gaat om het menselijke, het netwerk en het sociale,

willen mengen met een

Ernie Stewart of deze heer Goes (gezien het C.V.) voor het zakelijke en de ervaring.

Mijn voorkeur zou absoluut zijn dat er een kader wordt gecreeerd waarin eigen jeugd en regio voorop staan. Alles is eraan gelegen om die succesvol te maken. Dit zorgt voor meer rendement en uitstraling naar de regio. Jongetjes uit Tilburg moeten bij NAC willen voetballen omdat daar een 20% van de selectie uit eigen jeugd bestaat en daar zelf de rest van de selectie op wordt aangepast. Een slim aankoopbeleid moet een verhouding talent en ervaring hebben.

NOAD is het minimum... Ook daar kan je op selecteren. Wat meer gele kaarten is echt niet erg.. Ik vind dat een mooie kleur. En tot slot zal je 1, 2 miss 3 buitenlanders moeten hebben die echt iets toevoegen, de jeugd helpen, vuile meters maken, en voorop gaan in de strijd. Het liefst 3 spelers uit hetzelfde land. Zoals we dat met de Hongaren hebben gehad beviel dat goed.

6   1  
Tip

Ik vind dat Badeend best gelijk heeft. Uiteraard is de functie van TD meer dan alleen spelers in-en verkopen. Maar volgens mij heeft Smulders indertijd, naast bv. het halen van 3 heel goede spitsen, juist die organisatie kundig gereorganiseerd. Met de hulp van MC dat wel. En toch werd en wordt Smulders hier massaal weggehoond.
Of zie ik dat verkeerd ?
Je kunt je ook afvragen, zijn we er beter op geworden na het ontslag van Smulders en het vertrek van Goetzee? Ik heb geen enkele progressie kunnen constateren. Integendeel. Wel heeft het een berg geld gekost.

Wat me opvalt is dat type's als Smulders en van As ( die vervult inderdaad de functie van TD als spelers aan- en verkoper) niet erg communicatief zijn naar de achterban. Ze zijn nogal bot en knoestig in hun optreden. En bij NAC moet je, vrees ik, vooral ook kunnen slijmen. Maar misschien zit ik er helemaal langs.

5   6  
Boom

Goes heeft echt wel kwaliteiten. Je komt niet zomaar bij de KNVB te werken en wordt echt niet voor niets bondscoach van een ander Europees land. Hij denkt modern over het voetbal. Een echte laptop trainer. Op financieel vlak gaan we het voorlopig niet winnen. Iemand met frisse ideeën op technisch vlak kan ons (mits het goed uitpakt) wel net dat zetje geven. Of Goes het moet worden? Geen idee, niet bij voorbaat nee dus.

9   1  
WiSe1979

Best een verfrissende naam. Wel zo’n naam waarvan je zegt; logisch binnen de mogelijkheden van NAC.
Nederigheid is best op z’n plaats als NAC zijnde. Stewart en Valckx zijn droomkandidaten. Natuurlijk moet MM daar een visje bij uitgooien maar een keihard “nee” is een logisch antwoord van beiden.
Als ik Jelle Goes zijn Wikipedia lees dan denk ik doen. Guus Hiddink als referentie. TD bij CSKA Moskou ( dus ervaring!). Lijkt me goud om huidig niveau op te krikken.
...maar staat hij stevig genoeg in zijn schoenen om stijfkop Steijn tegenwicht te geven? ...Stijfkop is overigens een goede eigenschap als trainer. ...maar beetje buigen in de Sydney soap is wel gepast inmiddels.

1   2  
Zwampie

Letten we wel op dat de naam Valkx leuk klinkt ,hij het aardig doet bij vvv, maar deed Steijn dat ook niet!

2   2  
Lamington

Linkje tussen jong en oud leggen en 'werken met datasystemen'. En dat laatste vergt dat hij een volledige SAP-goeroe is of een Bredaas Ekselleke kan lezen? Straffe eisen..
En "spelers aankopen" in Breda zal miniem zijn of er moeten volle zegelboekjes ingeleverd kunnen worden.

Ik ken hem verder niet. Een voor mij nietszeggend persoon. Past daarin goed bij de huidige smoelloosheid van NAC.
Maar goed, ik zou overal sceptisch op reageren momenteel.

0   0  
pirke12

Natuurlijk is Goed een prima td. Relatief jong en veel ervaring. veel Knvb jonkies opgeleid die hij in zijn netwerk over de streep kan trekken.

Laad alle berichten na dit bericht in