Wij gaan niet opzij

Steijn wil versterking, maar kan niks: "Voor geen enkele speler van ons concrete interesse"

Raskolnikov

NAC wil deze transferperiode enkele versterkingen halen, maar zal daarvoor eerst spelers moeten slijten. Volgens trainer Maurice Steijn wordt dat lastig, omdat er voor geen enkele speler concrete belangstelling van andere clubs is.

NAC wil in ieder geval een centrale verdediger en een middenvelder met diepgang en scorend vermogen. Voordat Steijn zijn elftal mag versterken, moet hij eerst ruimte maken in zijn dure en uitpuilende selectie. Dat wordt niet eenvoudig, zo erkent de trainer in gesprek met BN DeStem. "Het is moeilijk om spelers kwijt te raken, ook al omdat clubs geen geld hebben," aldus Steijn. "Ik vind dat wij ons op een aantal posities moeten versterken, de kandidaten zijn in kaart gebracht. Probleem is dat er voor geen enkele speler van ons concrete interesse is."

De club is daarom bereid spelers transfervrij te laten vertrekken. Steijn: "Er is geen budget meer. Dan is het lastig winkelen met een lege portemonnee. Daarom mogen de spelers die van ons mogen vertrekken transfervrij weg. Wij vragen geen transfersom."

De verwachting is dat NAC in ieder geval Anouar Kali, Huseyin Dogan, Nacho Monsalve, Javier Noblejas en Roger Riera wil laten gaan.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
63 Reacties
146   4  
JN

Natuurlijk is het een gerucht (op een aantal sterke signalen gebaseerd), mar wat zou het ongelooflijk dom zijn om Riera gratis te laten gaan.

90   4  
Chris W.M.

Zou toch wat zijn dat ‘we’ Riera en van Hooijdonk transfervrij laten gaan. Dan verzwak je jezelf zonder er aan te verdienen. Als ze die jongens weten te vervangen door gratis gelijkwaardige spelers mét restwaarde dan mag Steijn van mij de komende jaren gewoon TM blijven spelen. Maar gaat hem niet lukken.

146   4  
JN

Natuurlijk is het een gerucht (op een aantal sterke signalen gebaseerd), mar wat zou het ongelooflijk dom zijn om Riera gratis te laten gaan.

57   10  
Ere

Navarone Foor uit Cyprus halen

30   22  
Jf

Van Hooijdonk wordt niet genoemd maar de Spaanse enclave en Dogan.
Je kan wel voor een transfersom willen gaan maar als niemand in deze dure tijden interesse heeft om te betalen kan je ze beter voor dat half jaar laten gaan om te investeren in spelers die je nodig hebt.

Dogan is erg duur en het komt er gewoon niet uit bij Nac. Jammer want had er veel van verwacht en zie hem in een ander team wel tot zijn recht komen.

Riera is jammer maar loopt over een half jaar de deur uit en dan moet je weer opnieuw beginnen liever een nieuwe cv die volgend jaar ook meerwaarde betekend.

Ik zou alles op alles zetten om Seuntjens te halen bij Nac dan verxwak je je tegenstander en haal je een scorende 10 in huis.

56   15  
Bas

Weer lekker beleid bij NAC: gewoon contractspelers transfervrij laten vertrekken!

Steijn en Manders hebben gewoon zelf geen netwerk!

Kapitaalvernietiging, want ze hebben spelers (die vorig seizoen prima presteerden zoals de Spanjaarden) vervangen door eigen dure vriendjes zoals Immers en Malone. Plus geven ze het geld liever uit aan Bilate en Moise😡

40   6  
Ivo

Ik vind het qua onderhandelingspositie echt heel slecht dat hier zo open over gecommuniceerd wordt. NAC zegt op voorhand al dat ze gratis wegmogen, en ook dat er pas spelers mogen komen als er spelers weggaan. Waarom speel je zo open kaart? Nu kan je op voorhand een meevallertje in transfer inkomsten wel vergeten.

Riera is een hele goede speler voor ons, Monsalve ook, die is nu eindelijk fit en dan gaat hij weg. Echt heel erg slecht dit.

Noblejas is altijd geblesseerd, nu ook weer, dus die dient gewoon zijn contract uit, net als Kali, die echt nergens meer terecht kan. Misschien dat er nog een club komt voor Dogan.

En Sydney van Hooijdonk zal toch wel blijven, zeker?

40   1  
Nr. 29

Ik denk dat er andere tijden aan komen voor voetballers en zeker in de categorie NAC. Veel voetballers zullen komend jaar blij mogen zijn om voor een profclub te spelen. En dat is ook goed om die bezem er eens goed door te halen. Ook bij NAC. Nu gewoon geld behouden, afscheid nemen van dure spelers of spelers die zich te goed vinden voor NAC en bouwen aan elftal voor volgend seizoen. Daar moet nu alles in het teken van staan. Dit seizoen al mee beginnen. Dus ook in je eigen jeugd sterker maken. Laat van Hooijdonk, De Rooij, Azzagari, Rosler alles spelen en mochten ze slecht spelen laten staan. Bouw daarom heen de gewenste ervaring en door. Dan staat er volgend seizoen herkenbaar elftal waar we ons mee kunnen identificeren en waar we allemaal weer voor naar stadion mogen en komen. Kortom nu geen tussentijdse versterkingen maar versterkingen met oog op lange termijn en verlengen contracten van bovengenoemde spelers!

49   4  
P

Riera voor niks nada noppes weg, terwijl we enkele maanden gelee nog wa centjes konden beuren😂😂.

Wanbeleid van de bovenste plank

Roger, bedankt voor je tomeloze inzet en succes in Spanje, pak je koffer alvast maar in !!!

7   3  
Nr. 20

Nr 29 is 20. Laten we ons met allen gaan richten op volgend seizoen. Ik wil ook dat we promoveren naar eredivisie maar wat ik vooral wil is weer een wedstrijd beleven in ons stadion met jullie! Daar verlang ik naar dus nu geen investeringen voor dit seizoen maar investeren voor komend seizoen. Ik zie liever contractverlenging van Hooijdonk dan de zoveelste tussentijdse aankoop die weer niet slaagt. Vertrouwen aan jongens die er al zijn, bouwen aan volgend seizoen en wie weet ontstaat er al een flow dit seizoen.

34   11  
JanVG

Potjandorie!
Waarom mogen Manders en Steijn verdergaan met het verpesten van deze selectie? De eerste seizoenshelft heeft aangetoond dat zij dit helemaal niet kunnen. Alleen maar miskopen! WANBELEID

6   3  
Jamack

@P

Voor Riera wilde NAC wel, maar kon het geen centjes beuren toen niet en blijkbaar ook nu niet.

34   12  
JanVG

En natuurlijk begint Bilate morgen in de basis, want dat is een aankoop van Steijn. Immers en Malone zullen ook wel mogen beginnen. Vol op de verdediging spelen. Dat is het belangrijkst bij Steijn. Vreselijk om naar te kijken. Vergeet even niet dat we tegen Volendam heeeeeeeeeel veeeeeeeeel geluk hebben gehad.

28   1  
henk

Er is geen geld, maar ook als dat er wel was zou ik de portemonnee niet aan Steijn geven. Hij moet zich focussen op de spelers die er wel zijn. Maak spelers beter. NAC heeft deze zomer al meer geld besteed dan iedere andere eerste divisieclub. Of zijn er andere clubs die een speler voor 5 ton hebben gekocht en eredivisiespelers met dito salaris hebben gehaald. Steijn raad ik aan te stoppen met het maken van passieve excuses en aan het werk te gaan.

23   7  
076

Verkoop Immers. En Malone desnoods als je een CV wil halen. Scheelt een bak salaris en leveren misschien nog iets op. Tonnetje ofzo.

Beiden zijn “extra” en niet essentieel voor promotiekansen. En mocht je dit jaar niet promoveren is het sowieso beter dat er jongere spelers nu al gaan spelen.

Dus Steijn, stap over je schaduw en erken dat ze niet brengen wat je verwacht had.

68   0  
Rogo

Riera en Monsalve transfervrij laten gaan en dan op zoek gaan naar weer een andere centrale verdediger?!

Hier begrijp ik helemaal niets van. Benut beide spelers nu eens op hun kwaliteiten, ze hebben zich al lang bewezen.

26   1  
Adriaan

Goede opmerking Rogo
Monsalve krijgt geen kans, Riera op een zijspoor gezet
Kunnen echt wel voetballen hoor
Noblejas blijft me een raadsel
Zo blessuregevoelig?
Gevalletje Zonneveld/Koning?
Dogan komt er niet uit
Kali grote miskoop
Er moet naast evt TM ook een goede TD komen
Bij NAC moet er eindelijk eens een beleid gemaakt worden op voetbaltechnisch gebied ipv het constant vaak blind aan- en verkopen van spelers.......

35   5  
Scheppioni

Wat een puinhoop weer, steijn wat ben je toch een lul zeg, je hebt je spelers gehaald en nu lig je te zeuren om nog meer spelers, terwijl je Riera en SvH maar makkelijk aan de kant schuift ! Riera voldoet ineens niet terwijl je maloontje wel mag aanklooien !!! Je hebt zelf ook nog die gast uit benin gehaald en je kapstok bilate !??! Je bent totaal ongeloofwaardig ..... een ramp voor ons NAC blijkt nu weer, ik ga altijd van winst uit .........maar as ik mijn geel zwarte bril afzet wordt het morgen in kralingen al een vette pak slaag ! Scenario 1987/1988 ligt dicht op de loer ....😞😞

28   3  
Marti.

Aan wie ligt het dat er geen geld is , wie heeft de spelers aangetrokkken begin van de competitie , wie heeft ze de vette salarissen aangeboden ,om naar breda te komen , wie heeft spelers gehaald die niets toevoegen om te promoveren , vertel me dat eens ( trainer TD ) ?

11   1  
Cees

Opnieuw is het uitzendbureau betreft het aantrekken van “alweer” nieuwe verlossers druk doende. Zoals het nergens in Nederland geschied in het laatste decennia. Deze keer mogen de nieuwelingen Steijn en Manders gaan shoppen met de centjes van NAC. De rubberen wieltjes onder het winkelwagentje zijn onlangs vervangen van het vorige geshop, dus gaan met die handel. “Nu” gaat het echt gebeuren! Euh, “ opnieuw” veel sterkte!

27   0  
Dun Diëe

Als SvH, Riera of Monsalve gratis de deur uit lopen met de Covid situatie als excuus, dan houdt het voor mij echt even op. Dan trek ik de deur NAC achter me dicht zolang Steijn en Manders de scepter zwaaien, ook al was ik eerder gematigd positief - vooral over Manders.

Dat we er afbraakvoetbal op na houden, alá. Zolang er resultaten zijn zul je mij niet zo snel horen klagen. Maar als afbraakbeleid hier ook onderdeel van wordt en onze sterkste spelers gedevalueerd worden om ze er uit te werken zonder een cent ervoor te krijgen dan ben ik er klaar mee. Dan wacht ik wel tot de volgende Pipo voor de groep staat en zie dan wel verder.

Gelukkig is er geen interesse dus blijven ze waarschijnlijk gewoon in Breda.

24   0  
zwampie

Tja Steijn omdat jij spelers niet beter maakt, en alleen maar eigen gehaalde spelers als eerste prefereer wordt het moeilijk.
Dat Steijn dit nu naar buiten brengt is normaliter onverstandig, maar aangezien hij andere spelers wilt zie hij dit als enige oplossing in de hoop dat er dan toch maar iemand komt waardoor hij zijn eigen versterkingen weer kan halen en op kan stellen.

Maar ja wie gaat er nu bij NAC shoppen als je weet dat het voetbal kut is en volgens de trainer deze spelers zelfs niet daarin mee kunnen.

Net zoals Immers uit gerangeerd lijkt, lijkt dit ook bij Steijn.
Alleen maar spelers halen maar er geen systeem, geen gedachten erachter en nog erger geen team neer kan zetten.

31   2  
geelzwartwit

Ik vind het altijd zo'n enorm brevet van onvermogen als je in de winterstop echt versterking nodig hebt. Je spreekt jezelf dan aan alle kanten tegen.

-Je begint het seizoen met een weloverwogen samengestelde uitgebalanceerde -selectie.
-Die selectie bestaat grotendeels uit spelers die er al zijn, daar op aangevuld haal je spelers die je acht nodig te hebben om te kunnen presteren. Daarmee wordt het een mix van spelers die er al zijn en je eigen voorkeur
-Aan het begin van het seizoen geef je aan met een kleinere selectie te willen werken
-Selectie wordt niet kleiner want er komen er nagenoeg net zoveel bij als dat weg gaan
- Met die enorme selectie is het dan oko lastiger om spelers beter te maken
Dan is het winterstop en vallen de prestaties tegen.. de prestaties van een al te grote selectie.. dus uit die veel te grote selectie krijg je al niet je gewenste resultaten
- Dan wil wijdt je die resultaten aan die enorme selectie en aan de spelers die je zelf hebt gehaald, blijkbaar niet aan wat je als technisch team uit die selectie weet te halen??
- En dan omdat je met je eigen grote selectie niet weet te presteren laat je spelers maar gratis de deur uitlopen om zogenaamd betere spelers ervoor terug te halen... waardoor je wederom een grote selectie hebt...

In de winterstop 1 of 2 spelers vervangen omdat ze een been gebroken hebben dat snap ik maar dit soort tussentijdse, "'we hebben dit en dat nodig om sterker te zijn" vind ik een brevet van onvermogen.
We spelen KKD!!!!!!?????

kom op zeg! Pffft

NAC, zoveel spelers, budget.. en Keuken Kampioen Divisie.
Die scorende diepgaande nummer tien achter de spitsen wil iedere club wel.
Als je Haye naar voren schuift en Immers achter Haye (enkel positie wisselen) krijg je ook meer doelpunten. Azzagari meer minuten geeft en Sydney vertrouwen geeft dan ben je voorin een heel stuk verder dan deze als er 2 gratis weggaan kunnen we er misschien halen noodsprong.

En mbt de verdediging blijf ik van mening dat we, met reddingen van Olij, 1 van de minst gepasseerde verdediginge hebben. Dus wat is het probleem daar dan?

29   0  
geelzwartwit

Als er na een half seizoen nog geen systeem/duidelijke lijn in zit
Als er geen herkenbare patronenen inzitten
Als je steeds andere dingen probeert
Als de resultaten tegenvallen
Als er geen structurele echte verbetering inzit
Als je rare fratsen met je topscoorder uithaalt
Als beoogde talenten of topspelers niet lekker in hun vel zitten door oa bovenstaande

Tsja dan moeten er spelers bij want al die spelers die je nu hebt zijn niet goed genoeg...

- we staan zes punten voor op Eindhoven (oa door onze winst op EIndhoven) waar we hun scorende vleugelspits weggeplukt hebben die er bij ons nog niks inschiet...

We hebben genoeg spelers voor de KKD en een grote technische staf. Zorg er maar voor dat er eens wat voetbal in het elftal komt zonder spelers gratis de deur uit en weer nieuwe spelers inpassen. Want dan is over een paar maanden weer het excuus; "vergeet niet dat we in de winsterstop 2 nieuwe spelers hebben gehaald die nog moesten wennen enz enz bla bla bla"

Loop Sydney gratis de deur uit dan kun je naast een diepgaande scorende middenvelder ook nog een een nieuwe topscoorder halen..
wie functioneerd er hier nou niet???

22   1  
Zwampie

Mijn vertrouwen in Steijn wordt met de dag minder..
Deze is al zover gezakt dat ik zelfs de gedachte krijg dat hij alle spelers waar hij vanaf wilt, alleen maar op de bank houdt of buiten de selectie zodat ze zelf wel gaan zoeken naar iets anders en hij zo toch nog nieuwe spelers kan halen.
En eigen belang om niet te falen voorop stelt,dan het belang NAC

14   1  
Geeren-zuid

Voor zoveelste jaar achtereen nwe poppetjes aan t roer en nog steeds geen sportieve verbetering te zien op t veld, zou t dan toch in de top vd organisatie iets mis gaan😂😂😂😂

25   0  
Dun Diëe

Ik zit er even over na te denken maar volgens mij hebben zelfs de hier compleet vergruisde Smulders en van den Abeele hun beste spelers niet gratis laten gaan.

Mocht dit de komende maand toch gebeuren dan is dat echt ongekend.

13   1  
Braze

Geen belangstelling voor toppers als Kali,Dogan etc.
Geeft aan hoe dramatisch slecht de uitgebreide NAC selectie is. Of weet onze trainersstaf niet de juiste kwaliteiten te benutten?
Transfervrij vertrekken , liefst nog met een afkoopsom voor het lopende contract, hoort bij de traditie van NAC.
Wie besturen dit schip met averij?

13   1  
geelzwartwit

Hoe kun je als club spelers gratis weglaten gaan en nieuwe spelers willen laten halen zonder dat je een TD hebt of net voordat je nieuwe TD komt??

Ik neem aan dat dit allemaal in overleg gaat met de toekomstig TD of zit die straks weer met de beslissingen die hier nu genomen worden opgescheept???

Eigenlijk weet ik het antwoord al wel..
Deze beslissingen worden niet in overleg met de TD die over een paar maanden begint genomen. Dit is weer het korte termijn kat in het nauw beleid

19   1  
Marti

JANVG : het is niet het verpesten van de selectie , het is het vernietigen van de club , we staan aan de rand van nog wel of niet bestaan van de Club als dit het beleid is , geld uitgeven maar nergens geen euro van terug zien , dan heb je op kort termijn weinig nog om te overleven , maar deze TD gooit nogal makkelijk geld van een ander geld over de balk , ook dat van seizoenkaart houders dus ,

26   2  
Vreven4President & HyballaFurFurher

Wie is er het afgelopen halfjaar beter gaan voetballen? Op de eerste paar wedstrijden na (toen was nog niet iedereen besmet met het Steijn virus [lees: zeer kwaadaardig]) is iedere speler minder geworden. Rutten die gewoon een goede rechtsback is, komt niet uit de verf, Schouten zit in een dip, Malone speelt zonder enig vertrouwen... En dan is het veldspel ook nog van het niveau The Gunners 6.

Onze Steijn heeft de gave van ontmoediging. Hij zeikt iedere speler publiekelijk af (uitgezonderd de haagse kliek natuurlijk), maar ziet niet in dat hij de veroorzaker is van deze misere. Zijn primaire taak is om een elftal te smeden (een team dat voor NAC door het vuur wilt gaan) en om spelers beter te maken. Dat laatste doe je door ze vertrouwen te geven, ze te stimuleren, te motiveren, aan te moedigen en ze in bescherming te nemen. Niets van dit alles! Als hij als vader is zoals hij als trainer is, dan heb ik het te doen met z'n kids.

Ik ben bang dat dit proces onomkeerbaar is. Niemand in de selectie neemt Steijn nog serieus, ook de dragende spelers niet. Ze weten dat ze makkelijk het volgende kind van de rekening kunnen zijn van de achteruit-fietsende-tandem-Manders - Steijn. Doe mij maar een eerlijke trainer zoals Vreven, Hyballa of Lokhoff. Iemand die in de spiegel durft te kijken en het hart op de juiste plaats heeft.

9   10  
JanVG

Marti,
Het is de schuld van onze aandeelhouders. Zij laten dit toe. En daarmee verwoesten zij de club.

23   9  
Fan uit Zevenbergen

Mag M Steijn ook gratis weg de komde weken !!! Neem Manders dan ook gelijk mee

5   0  
Marti

JANVG , je hoort mij niet zeggen dat de aandeelhouders vtijuit gaan , maar hebben denk ik wel in het volste vertrouwen wat extra geld bij gepomt , er van uitgaande dat het op een verantwoorde manier word of liever werd besteed , maar dat is dus niet gebeurd met spelers op leeftijd halen , dus hier zie je zeer zeker geen geld meer van terug , als dan ook nog de spelers gratis weg mogen die vorig seizoen en deels dit seizoen wel redelijk tot goed presteerde , dan vernietig je de club omdat dezetrainer alleen in bijna gepensioneerde spelers gelooft , daarom zal de aandeelhouders ook een keer denk ik het besluit moeten nemen ,dat de AD en TD zich duidelijk moeten verantwoorden Waarom dat er op deze wijze met het geld is om gegaan ! Die kunnen niet blijven bijspringen ,mag ook wel eens terug ziien van dat geld op sportief gebied ,

24   2  
Tip

Het ergste is dat de meeste van de genoemde spelers geen enkel initiatief nemen om voor komend half seizoen te vertrekken. Die kiezen voor gewoon wat lekker trainen, op de bank zitten en iedere maand aardig wat geld opstrijken. Riera is de uitzondering omdat hij naar huis wil en een vaste baan krijgt bij een grote club. Maar denkt iemand dat Kali en de anderen zich druk gaan lopen maken om nu vrijwillig te vertrekken ? Dat komt einde seizoen wel. Die jongens kiezen in feite voor een doorbetaalde vakantie van 6 maanden.

11   4  
geelzwartwit

Het probleem zit hem voornamelijk in de tegenvallende prestaties van Immers en daarmee ook nog eens dat Immers als hij speelde veel te veel achteruit de meters maakte.

Als je nu een diepgaande scorende middenvelder zoekt dan zoek je eigenlijk een vervanger voor Immers.
Dat kan maarrrr dan ga je wel voorbij aan het gegeven dat Immers totaal niet rendeerde omdat hij meer op eigen helft liep te stofzuigen dan net achter de spitsen die diepgaande scorende middenvelder kon zijn die je nu mist.

Steijn wordt wakker en wees realistisch. Met het spel wat je speelde kon Immers ook niet uit de verf komen. Dat zal met een andere nieuwe diepgaande middenvelder niet veel anders zijn. Zie ook het mega verschil bij Kaj de Rooij. "we moeten nog een linkerspits hebben dan zijn we op sterkte"... Kaj blesseert zich steeds bij verdedigende acties ver terug op eigen helft... Plaatsen op het veld die hij bij FC Eindhoven alleen van horen zeggen kende..

16   4  
Brecht

Een trainer moet ervoor zorgen dat spelers zich verder individueel ontwikkelen en er voor zorgen dat er een vecht-team staat.
Dat hij nu aangeeft dat spelers gratis weg mogen betekent dus dat hij opzichtig heeft gefaald en vermogen van NAC verbrand heeft.
Een td is nu erg nodig, maar geen vriendje van Steijn. Geen valckx dus.

3   3  
Zwampie

Ach ja ,we worden dit seizoen gered door de glazen bol van Jan Martens( Bn de Stem)
NAC wint de play offs in blessuretijd met 1-0 door doelpunt SvH (na het missen van 3 penalties van MB in de wedstrijd) en om het nog mooier te maken ,winnen we van de Stillems.

Tja mag aannemen dat hij ondertussen nu wakker is geworden die Jan.
Anders wordt het wel een heel mooi einde😉

10   5  
Tipex

In principe zouden alle spelers gratis weg kunnen. Ik heb reeds een afspraak via de gemeentelijke website gemaakt om komende dinsdag alles te laten ophalen.

5   4  
Een ander geluid

Wow, we beginnen het nieuwe jaar niet echt met optimisme.
Na wat gelukkig nieuwjaar wensen is het mailverkeer weer grofweg donkerrood op bsiderats

Ik krijg sterk het gevoel dat morgen voor " the mood " het toch al een beetje een " do or dy " wedstrijd wordt voor de 2 seizoenshelft!
En dat tegen een verrekte goede tegenstander.

Kom op Maurice, geef ons morgen een positieve vibe voor de 2e seizoenshelft!

11   0  
GeelZwarHart

Prima CV in huis speelt nooit

39   0  
Otjes

Zeggen dat je een CV zoekt terwijl je net Riera op de bank hebt gezet en Malona net tot CV hebt gebombardeerd (omdat tie niet functioneert als middenvelder) , is de meeste debiele opmerking van de dag.

10   13  
Marco van bavel

Jezus wat een negatieviteit zeg!! Van al die spelers die ze transfervrij willen laten gaan. Is alleen rierra echt redelijk, want als ze zo goed waren, waarom zijn we vorig jaar niet hoger geëindigd dan? Wees blij als je er vanaf komt! En ook ik ben niet tevreden, maar laat ze nou eens langer aan het team werken als een half jaartje!! En degene die klaar zijn met Nac, daar zeg ik tegen houdoe en bedankt

2   5  
Bubba

Gelukkig spelen we morgen tegen Excelsior: het slechtst presterende team van het te verwachten linker rijtje

13   7  
fvf6

STEIJN =KAPITAALVERNIETEGING

Hoelang mag deze meneer nog door bij ons NAC , met de week gaat hij gekke dingen roepen en dat alleen om zijn falen te verbloemen .

10   16  
beest

ik hoop zo dat steijn al die graf jankmuilen hierboven de les leest.

dogan , noblejas en kali is een schande dat die in een nac shirt spelen voor 18.000 mensen normaal.

heel snel maar dan ook heel snel weg doen. Net als die sjonny,s hierboven

13   3  
Wanny

Monsalve en Noblejas verdienen voor NAC begrippen goed geld en zijn doorgaans geblesseerd.

Kali is een bekend verhaal en Dogan is ook nooit uit de verf gekomen.

Als je die 4 gratis laat gaan en ze zo van de loonlijst af krijgt, dan moeten we dolblij zijn.

Riera is een goeie gast, maar dit seizoen erg matig. Gaat van de zomer sowieso weg. Vind het niet zo heel raar dat die weg mag. Ligt er wel aan wat er voor terugkomt uiteraard.

29   2  
Guuske

De enige versterkingen die hard nodig zijn. Zijn de technische staf en de directie. 2 weken terug verteld Manders in zijn charme media offensief dat de selectie compleet is en breed genoeg. En nu begint de trainer/ technisch manager zich al weer in te dekken. Er is gvd niemand in de hele selectie beter geworden afgelopen half jaar.

19   6  
Dartfreak

als ze van hooijdonk en Riera gratis laten gaan is dit toch wel echt men laatste seizoenkaart geweest.

7   4  
Noord Mokumse NAC'er

Maurice, Laakkwartier zoekt ook nog een coach. Veel plezier daar

8   2  
Zwampie

Marco,
Voor opgesteld hoeft Steijn voor mij helemaal niet weg.
Maar ik had me toch echt iets anders onder hem verwacht.
Het gaat nog ineens direct om de spelers die weg moeten maar op de manier hoe en hoe NAC presteert.
Dat er zoveel negatief zijn is te begrijpen en zolang dit op een normale manier gecommuniceerd wordt zie ik daar ook niks verkeerd in ,ieder zijn mening. Er zijn er ook bij die het anders zien maar die kunnen het ook niet allemaal op een normale manier brengen en vinden dat kennelijk wel correct. Tja.

Maar als voorbeeld te nemen wat al vreemd is ,is Riera.
Geen Top speler vooropgesteld, is in mijn ogen opbouwend niet voldoende,maar vorig seizoen stekhouder en een van de betere , dit seizoen wil men hem niet laten gaan in ruil zelfs voor 2a 3 spelers nog niet.
En na een x aantal wedstrijden gewoon door Steijn afgebrand, haalt hem na een paar mindere wedstrijden al meteen naar de kant waar wedstrijden bij zaten waar hij op verkeerde positie geplaatst was.
Malone speelt ook minder en heeft veel balverlies maar dat die staat er nog wel in.
Ga met zo'n jongen aan tafel zitten en praat en maak hem weer beter ipv wat er.nu gebeurt. Maar ja kennelijk is buitenlandse taal toch ook een obstakel voor Steijn en lijkt hij voor de makkelijk manier te kiezen en Riera weg te willen doen.

18   2  
Harrie

Terecht dat de aandeelhouders en RVC de hand nu op de knip houden. Van de zomer is er fors geïnvesteerd door Manders en Steijn, maar zijn er nauwelijks versterkingen gehaald.

Als je kijkt welke basis er al stond kon je daar op doorselecteren en zoeken naar daadwerkelijke versterkingen.

Wat er al was:
Keeper: Olij, Verbruggen, Kramer (verlengd)
Rechtsback: Schouten, Neelen, Vanacker.
Linksback: Noblejas, Mashart
Centrale verdedigers: Riera, Monsalve, Rossler en Siereveld
Middenveld: Haje, Azzagari, Kali, Reuvers.
Aanvallend middenveld: Dogan, Agougil
Spits: van Hooijdonk en Stokkers
Buitenspelers: -

Verbruggen was blijkbaar niet te houden. Daarvoor had je een jonge doelman moeten halen als vervanger of Niemczycki houden. Als je Kramer niet goed genoeg vind had je die geen contract aan moeten bieden en bijvoorbeeld Kortsmit moeten halen.

De verdediging was voldoende met vaak een meer ervaren speler en een jongere talentvolle speler erachter. Op de rechtsback positie had je 1 speler teveel waardoor je Vanacker of Neelen in O21 kan laten spelen en trainen of proberen te verhuren.

Ook het middenveld was voldoende bezet als je 1-4-3-3 speelt. Bij 1-4-4-2 zou je daar 2 versterkingen moeten bijhalen. Dit zijn dan vooral spelers met snelheid vanaf de zijkant.

Wanneer je niet tevreden bent over een speler zou je die kwijt moeten raken (verkoop of verhuur) voor je een vervanger haalt. Bijvoorbeeld Kali, Dogan en Reuvers. Voor Kali en Dogan haal je dan een versterking die er direct staat en voor Reuvers zou je een talent uit de jeugd kunnen laten doorschuiven zoals Mathijs Bel.

De spits positie was ook voldoende bezet met Sidney en Stokkers bij een 3 spitsen systeem. Wanneer Steijn geen vertrouwen had in Stokkers had hij die kunnen vervangen door een goede spits, maar dan niet met Bilate aankomen.

Wanneer je met 3 spitsen wil spelen wist je dat je vooral voorin moet investeren op de flanken. Daar zou je dan 4 versterkingen moeten halen. Ik zou dan kiezen voor 3 spelers en een jeugdspeler zoals Kestens zodat je voldoende bezetting hebt.

Als je dit allemaal op een rijtje zet zijn de dure aankopen Rutten, Malone, Adilehou, Immers overbodig of in ieder geval niet gepast omdat je daar nog dure bezetting hebt. Ook Fiorini is onnodig met wat je al had of je had eerst een jonge speler (tijdelijk) moeten slijten.

Wat betreft posities zijn de Rooij, Venema en Buffonge logische keuzes wat betreft positie. Maar alle 3 twijfelachtig of ze er direct zouden staan. Ik zou er ten minste eentje niet genomen hebben en daarvoor in de plaats geprobeerd hebben een iets meer ervaren speler te halen.

Wat je had kunnen hebben met een beetje beleid:

Keepers: Olij, Kortsmit, Niemczyki
Rechtsback: Schouten, Neelen
Linksback, Noblejas, Mashart
Centrale verdedigers: Riera, Monsalve, Rossler en Siereveld
Middenveld: Haje, Azzagari, Kali, Reuvers
Aanvallende middenvelder: Dogan, Agougil
Spits, van Hooijdonk en een routinier.
Vleugelspitsen: de Rooij, Venema, Kestens en een sterkhouder.

Met deze selectie kan je 1-4-3-3 spelen, maar ook 1-4-4-2 door Sidney, Dogan of Venema naast de routinier te zetten en dan de Rooij vanaf de buitenkant op het middenveld zoals hij begin vorig seizoen bij Eindhoven ook speelde.

Dus naast Kortsmit, Venema en de Rooij hadden we alleen een geroutineerde spits en meer ervaren buitenspeler nodig.

Met het geld wat nu betaald is aan Malone, Immers, Buffonge, Adilehou zouden we toch 2 prima spelers moeten kunnen halen? Dan neem ik niet mee dat ik nooit geen 5 ton voor de Rooij zou betalen, zeker als ik vanuit scouting had geweten dat bijvoorbeeld Bouyaghlafen (Den Bosch naar Almere) Meerveld (Den Bosch) een stuk goedkoper en denk ik niet minder waren geweest. Maar wie weet gaat de Rooij nog loskomen.

Voor de spits positie had ik in eerste instantie Seuntjes geprobeerd alhoewel die waarschijnlijk geen trek meer heeft in NAC na vorig jaar en zijn laatste half jaar bij VVV onder Steijn. Verheijdt was destijds ook haalbaar en een goed alternatief denk ik.

Als ervaren vleugelspits zou Okita (NEC), Loukili (Helmond Sport) goede opties zijn.

Dan had je een selectie gehad die wel in balans was en nu op basis van prestaties kunnen doorselecteren waar nodig. Bijvoorbeeld als Mashart beter is dan Noblejas dan moet je Noblejas kwijt zien te raken. Wanneer je Mashart als basisspeler niet goed genoeg vind moet je dan een betere meer ervaren speler halen waar Mashart weer verder achter kan rijpen. Hetzelfde met Monsalve en Rossler. Als Rossler beter is moet je Monsalve laten gaan. Dan kan je achter Rossler een routinier erachter zetten die er staat als het nodig is of alvast een jongere talentvolle verdediger achter plaatsen zoals Heuvelman of Marijnissen die je samen met Siereveld klaar maakt als toekomstige vervanger voor de basis. Met Dogan en El Allouchi hetzelfde verhaal.

Naast de balans en duidelijkheid in je selectie geef je hiermee ook perspectief aan jeugdspelers en zorg je voor marktwaarde in je selectie.

Steijn had zich dan met zijn staf volledig kunnen focussen op het team en nu in de winterstop een goede sparringpartner voor de TM kunnen zijn.

Zoals velen al eerder hebben benoemd is het niet aanstellen van een Technisch manager de grootste kapitalistische en cruciale fout van Manders. Helaas is er niemand in de club die hem daarvoor op de vingers heeft getikt waardoor we nu achter de feiten aanlopen en dezelfde fout maken als afgelopen jaren.

2   0  
Scheppioni

Ik hoop het ook beest want het gaat om ons NAC, maar ik denk dat de kans groter is dan dat er nergens op de wereld geen oorlog meer is ..... kortom het toppunt van ongeloofwaardigheid steijn maar ja hopen op langer termijn want het blijkt dat bijna elke trainer het bij ons nac niet meer waarmaakt zolang het ziek in de top van nac blijft !

3   0  
Scheppioni

Prima verwoord zwampie !!

6   5  
Hupstein

Steijn versterkingen je hebt beste en duurste materiaal gehaald!en geen een speler interesse andere clubs?reira staat op nominatie om naar tilburg te gaan haagse kletskop!!!!

6   4  
Kipiani

Met Steyn is weinig mis, wel wat maar dat is bij iedere trainer.
Waar het volgens mij aan ontbreekt, en daar heeft Maurice tot nu toe te weinig invloed op, of onvoldoende aan gewerkt, is agressiviteit. Het team moet op alle posities, op elke vierkante meter op de groene mat veel feller, meedogenlozer in de duels en dus aggresiever zijn.
Willen winnen, ten koste van alles. Dat ontbreekt eraan.
Voetballen in de KKD is power en agressie.
Of je moet er een Manu García bij hebben.

10   1  
ome cor

Als er geen belangstelling is voor onze spelers die gratis weg mogen kun je jouw kwaliteiten als trainer laten zien, Maurice.

Laat ze weer voetballen zoals toen ze in de belangstelling stonden van NAC.
Dan kun je ze in de zomer goed verkopen én heb je er op korte termijn nog profijt van.

6   3  
Tip

Laten we gewoon nog eens rustig afwachten wat morgen brengt. Het kan nog steeds de goede kant opvallen. Ben sowieso uiterst benieuwd naar de basis opstelling. Ik ben ook niet op de hoogte hoe de sfeer momenteel in de groep is ?? Want als je wilt promoveren moet ook de sfeer op de bank top zijn. Als de sfeer en team geest naar de vaantjes zijn kunnen we volgend seizoen weer opnieuw beginnen. Hebben die Hagenezen een bietje humor bijvoorbeeld ?

9   1  
NuFfNie

Steijn moet gewoon gaan werken. Met de huidige spelers een goed draaiend team maken. Poppetjes op de juiste plaats en andere wedstrijd visie.
Selectie hoeft niet te veranderen, maar Steijn moet wakker worden en veranderen.

8   3  
Henkie

Malone doet het prima als cv en ligt contractueel langer vast en is Nederlands. Prima om Monsalve en Riera dan weg te doen; wordt te veel (Rosler, Malone, Monsalve, Riera) van het goede en zijn inderdaad allemaal rechts. Ik vind Malone als verdediger ook beter dan Riera en Monsalve is zelden fit. Prima om met een Nederlandse jongen die langer vast ligt door te gaan.

Tja, Steijn had meer goals verwacht van Immers, die valt aanvallend gezien tegen. Verkeerd ingeschat, dat is niet goed.
Wél prima om niet koppig te zijn, de eigen fout toe te geven en het op proberen te lossen met een scorende vervanger als tien!

9   2  
Nacgaatnooitverloren

Met de selectie is weinig mis. Helaas haalt onze trainer hier veel te weinig uit. Geef spelers vertrouwen en zet ze op hun sterkste positie. Dan komen vanzelf automatismen en patronen in het spel. Een 2e plaats moet haalbaar zijn, Almere gaat dit (hopelijk) niet volhouden. Almere in de ere....moet er niet aan denken...come on NAC!!!

2   1  
Samson

Als je zo'n Thomas Verheydt ziet bij Almere en wat bij ons loopt dan weet je het al. Heeft ook maar 75 K gekost volgens transfermarkt dus die zal ook niet de wereld verdienen. Is ook geen wondervoetballer maar wat wij aan het proberen zijn dat schiet niet op. Laat mij ongelijk maar bewezen worden. Ik gun het die jongen wel maar denk niet dat het erin zit. Trouwens ook Seuntjens bij De GR, ook fysiek sterk en wél scorend. Die hadden we vorig seizoen al moeten nemen.

2   0  
Ivo

Beleid, doorgaande lijn, bouwen en doorselecteren, daar ontbreekt het aan. We moeten ieder jaar een nieuwe selectie samenstellen die weer anders moet gaan voetballen. Spelers raken zo nooit ingespeeld.

Met mannen als Riera, Monsalve zou je nu moeten oogsten, maar ze komen op een zijspoor. We hebben heel veel geld uitgegeven maar eigenlijk geen goede rechtsbuiten en linksback. Ik vind dat raar.

Stop nou eens met de gokjes: Adilehou, Buffonge, Bohui, Filipovic en je kan nog veel verder teruggaan, dat soort spelers renderen niet. Anders waren ze wel opgepikt door grotere clubs. Zonde van het geld. Focus maar gewoon op Nederlandse spelers en een enkele Belg of Duitser. Als je een topper kan huren uit Engeland: doen, maar alleen als het een echte versterking is.

1   0  
Scheppioni

Ja en het mooiste is Ivo, dat steijn in aug zei, spelers die we halen moeten directe versterkingen zijn en dan komen ze met die namen die jij noemt plus bilate !??

Laad alle berichten na dit bericht in