Wij gaan niet opzij

NAC doet tevergeefs poging bij Ghoochannejhad

Praatpapegaai

Hij kwam in de BSR klappers al voorbij, en uiteindelijk heeft NAC daar dus ook naar geluisterd. Reza Ghoochannejhad werd benaderd om in de spits te komen spelen bij NAC. Struikelblok? Zijn salaris. Daar kan dus een streep doorheen.

Edwin de Graaf had er nog graag een spits bij gehad. Maar is aangewezen op transfervrije spelers. Ghoochannejhad is uiteraard een spits met kwaliteit. Waardoor het hogere prijskaartje misschien niet gek is. De Graaf denkt wel genoeg kwaliteit in de selectie te hebben. Maar best case scenario was geweest om nog een spits en een linkermiddenvelder te verwelkomen. Wie weet komt er nog iets uit de hoge hoed de komende tijd!

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
35 Reacties
141   5  
Chris W.M.

Tsja. Wil je je laatste centen steken in een speler op leeftijd, die in een afscheidsinterview in de Stentor duidelijk liet blijken blij te zijn dat hij weg was bij PEC omdat hij zijn reserverol onterecht vond. Wat verwacht hij voor rol bij NAC te krijgen dan?

Wanneer onze scout geen jeugdige talenten van buiten de landsgrenzen bekijkt, en het netwerk van het technisch hart niet verder reikt dan het standaard lijstje dat iedereen op Transfermarkt.nl kan vinden, laten we dan in godsnaam dat geld dan maar even bewaren tot de winter. Of een aantal talenten aan de club binden.

7   8  
Scheids!

Deze speler is gewoon aan het wachten op een club die aan zijn salariseisen kan en wil voldoen!
Ik geef hem ook geen ongelijk daarin, maar hij vergeet wat het is om voor DIT publiek te mogen spelen!
Daar zou ie zijn trap naar hogerop veel meer mee vergroten, als dat hij zometeen ergens op de bank weg kwijnt!

141   5  
Chris W.M.

Tsja. Wil je je laatste centen steken in een speler op leeftijd, die in een afscheidsinterview in de Stentor duidelijk liet blijken blij te zijn dat hij weg was bij PEC omdat hij zijn reserverol onterecht vond. Wat verwacht hij voor rol bij NAC te krijgen dan?

Wanneer onze scout geen jeugdige talenten van buiten de landsgrenzen bekijkt, en het netwerk van het technisch hart niet verder reikt dan het standaard lijstje dat iedereen op Transfermarkt.nl kan vinden, laten we dan in godsnaam dat geld dan maar even bewaren tot de winter. Of een aantal talenten aan de club binden.

51   8  
since1912

Ik snap de roep om een spits niet zo, we hebben gewoon Bilate en als Bilate niet kan spelen kan Seuntjens in de spits spelen. En in een uiterst geval dat die 2 niet kunnen spelen zet ik er liever een speler uit de jeugd in ipv een overbetaalde semi-vedette

27   4  
Chris W.M.

@Scheids!

Hogerop? Reza wordt over 10 dagen 34. Die is al begonnen met afbouwen.

32   3  
Praatpapegaai (BSR)

@Chris W.M. beschuldig je mij nu dat ik mijn klapper heb gemaakt via transfermarkt.nl? Foei!

25   3  
Baa-baas

Zo ontzettend mee eens, Chris. Geen geld meer uitgeven aan (bijna) uitgerangeerde spelers. We hebben er in paniek 1 aangetrokken. Er zal in Duitsland, Frankrijk, Italië of Spanje toch ergens wel een nog-niet ontdekte jeugdige spits met potentie rondlopen. Maar ja, ga die maar eens vinden zonder scoutingsapparaat. Waar zijn de Piet de Vissers gebleven, die ziel en zaligheid obscure wedstrijdjes bezochten op zoek naar die ene parel. Tegenwoordig is internet de voornaamste informatiebron, maar ja, dan zie je ze nog steeds niet ballen.

26   4  
sjef de gevulde koek@BSR

Het is Matchday!! en er zijn nog kaarten. Gaf het in een vorige comment al aan. Misschien hier een item aan wijden ipv spelers die niet gaan komen omdat ze te veel vragen. Wat ik overigens altijd wel waardeer begrijp me niet verkeerd. Maar vind een vol uitvak net wat belangrijker.

6   7  
Marco van bavel

Van mij had hij mogen komen, maar niet ten koste van alles! Mijn voorkeur gaat uit naar armenteros, maar wel voor een redelijk salaris!!!

16   3  
Bredafun

Geen ouwe afbouwende figuren meer! Die hebben hun tijd gehad. Er lopen genoeg jeugdtalenten rond. Vraag me af of er wel voldoende wordt gescoud hier?

14   1  
Willem 4,5

Dat komt er van als de scouting eerst 2 maanden zijn pik zit te spelen, met helemaal niets komt en dan moet gaan vissen in de tranfervrije vijver. Alle spelers die daar vandaan komen hebben een trainings-achterstand, zijn niet speelklaar, dus ook dan een lange weg te gaan. We moeten het doen met de spelers die we hebben, en waarom niet !

29   4  
ECG

We hebben toch al een Liberiaanse international en ook nog Kotsbeu!

60   6  
Chris W.M.

@Baa-baas

We hadden zo'n scout lopen, die bij zijn vorige club nog wel eens wat pareltjes wist te vinden. Zijn lijstjes zijn allemaal de prullenbak in verdwenen, Steijn vond dat hij maar naar Boeimeer getransporteerd moest worden ( woorden van Pierre in de Gegenpressing podcast, die keuze was al bepaald toen Steijn net begonnen was ) en een Haags vriendje die "alles in kaart heeft, eredivisie, eerste divisie, tweede en derde divisie, hoofdklasse" aldus Manders moest binnengehaald worden. Nu is Peter Maas hoofscout bij Eredivisie club Heerenveen, en wij komen nu niet verder als Ghoochannejhad van bijna 34. Top keuze hoor!

32   5  
Ivo

Bilate is bijna fit, gebruik Kosiah als achtervang en geef die jongen een klein contractje. Iedereen blij en je bouwt aan de toekomst. In geval van nood kan Seuntjens ook nog in de spits. Niet ideaal, maar het kan wel.

Laat dan in dit overgangsjaar maar wat jeugd doorbreken, dan leg je in ieder geval nog een basis voor toekomstig succes en werk je aan meer transferwaarde op het veld.

35   5  
Maarten

Wij hebben toch een geweldige scout met Lex??? Sorry, ik kan mijn cynisme niet onderdrukken.

22   9  
Ivo

@Chris WM

Aan de andere kant wil ik ook wel nuanceren.
Want wat hebben wij de laatste jaren geld over de balk gesmeten met allerlei obscure spelers die totaal niet uit de verf kwamen. Bohui, Buffonge, Filipovic, Kudimbana, en dat is alleen nog maar van de laatste jaren, als je verder terug in de tijd gaat wordt het nog erger. Borasahar, Ekangamene, Adarabioyo, kennen we die nog?

Snel kappen met die ongein, dit is precies waar het mis is gegaan. Met al die gokjes en geldverkwisting.

Er wordt nu vooral gekeken naar spelers van Nederlandse bodem, en eigenlijk is daar niks mis mee. Er is op de Nederlandse velden vast wel een aanvaller of centrale middenvelder te vinden die beter is dan de Bufffonges en Bohui's.

Alleen moet NAC eens leren om de selectie in juni en juli samen te stellen ipv te wachten tot het allerlaatste moment. Als spelers moeilijk doen of te veel vragen, door naar de volgende. Maar wel doorpakken en zaken doen.

17   35  
Perino

Jonathan van Eerd (25) spits 1e klasse Zaterdag Almkerk !! Gaat duels aan en is erg beweeglijk voor de goal !!
GRATIS

9   0  
Baa-baas

@Ivo

Zijn die gescout of via een makelaar
/ DVD aangeboden? Ik heb sterke vermoedens voor dat laatste. Dat noem ik dan ook geen scouting.

5   9  
Mike

Jammer had 'm er graag bij gezien. Scoort altijd!

6   5  
Nacbreda..

Word NAC vandaag uitgezonden?

8   3  
Beter de Laat dan nooit

Mooi dat we hierin niet meegaan. In het verleden werden deze spelers toch gehaald bij gebrek aan beter om de supporters stil te houden. Nu kijken we gelukkig verder en als er niets op pad komt zetten we er een jeugdspeler neer. Hoeven we ook geen contracten meer af te kopen voor uitgerangeerde vedettes.

8   1  
N a c Olé

@Nacbreda..

NAC is te zien op espn 3 vanavond

15   2  
Chris W.M.

@Ivo

Volgens mij is het gros van de spelers die je noemt bij NAC terecht gekomen door het netwerk van een TD, en niet perse voorgedragen door een scout. Dat er een voorkeur is voor Nederlandse spelers is mij prima. Alleen heb je dan in het ideale scenario een scout met een lijstje met buitenlandse spelers die de lege plekken op kan vullen als er geen Nederlandse spelers voor een positie te vinden zijn. Als je alles maar binnen hetzelfde kleine vijvertje gaat zoeken samen met tig andere clubs, dan leg je jezelf in mijn ogen teveel restricties op. Kwaliteit moet leidend zijn, waar spelers vandaag komen zal mij verder zorg zijn.

26   3  
Bas2

Chris w.m. Je hebt helemaal gelijk!

Peter was al vrij snel weggepest en vanuit Zundert naar boeimeer verbannen ( al in de eerste week dat Steijn actief was)

Al zijn verslagen en beoordelingen en adviezen gingen rechtstreeks door Steijn/Manders de prullenbak in

Toen kreeg Peter onze huidige topscout in zijn maag geduwd…. Deze man is zeer beperkt

Met andere woorden is deze klasse scout ( Peter) )gewoon weggepest door stijgen en Manders

En wordt hij hoofdscout bij Heerenveen,… dan ben je echt wel goed en kan je echt wel wat!!!

10   1  
Kipiani

Leuk klusje voor een journalist die belangstelling heeft voor NAC Breda.
De invloed en macht van de speler makelaar bij de club en de relatie met de trainer en directie van dienst.
Kortom waarom komen spelers wel of niet naar NAC.
Zit daar een patroon in ?
Waarschijnlijk ook te veel moeite.

4   2  
scheppioni

Jammer zou een prima spitske zijn, maar graag of niet !!
Ik kan me zeker in Chris WM vinden, zijn ambitie zal nog te hoog zijn gezien zijn leeftijd, maar goed liever dat hij dit aangeeft dan als hij wil komen met tegenzin !!
Hopelijk komt er nog wat uit de hoge hoed ..... HUP NAC !! 1-3 vanavond !!

3   1  
SjorsNac

Alleen als het een garantie is voor 25+ doelpunten met deze leeftijd anders geldverspilling. Hehehe

5   7  
die ne gast

@Chris W.M.
Ter nuancering: de hele voetbalwereld is op zoek naar jonge, talentvolle, veelscorende en transfervrije spitsen...
Als het klopt dat Bologna Sydney van Hooijdonk al 4 ton jaarsalaris geeft, dan kan NAC daar nooit tegenop bieden.
Blijft over huren (categorie Perica / Ambrose maar ook kans dat je een Faupala huurt) of je moet vissen in de categorie Reza / Armenteros, die gezien hun salariseisen waarschijnlijk ook al onhaalbaar zijn...

Er wordt hier vaak gezegd dat Lex jr. niks toevoegt aan NAC. Het feit dat hij onzichtbaar is en dat er vanuit NAC niks over zijn functioneren gecommuniceerd wordt, lijkt die hypothese wel te bevestigen (tenminste ik heb nog nergens in een persbericht gelezen dat Lex deze speler al jaren volgt of het eerste contact gelegd heeft), maar de kritiek die je hier hebt, vind ik net iets te makkelijk.

6   10  
Tip

Wat een gejank weer van de ene na de andere wijsneus die stuk voor stuk zelf in een derde elftal hebben gebald . Als Reza te duur is , is hij te duur. Punt. Maar verder was hij voor de keuken een top spits. NAC heeft in de historie dikwijls dit soort deals gedaan en ook best regelmatig met veel succes. Met zo’n Reza in de punt wordt de kans op promotie veel groter en dat betekent ook veel geld. Met een aankoop moet je altijd wat geluk hebben. Maar te duur is te duur en van Aalst legt niks meer bij.

2   3  
Gert priem

Bony

12   5  
Dutchbird

"De Graaf denkt wel genoeg kwaliteit in de selectie te hebben." Dat heeft die laaielichter van Manders je waarschijnlijk wijsgemaakt Edje want die weet nu al dat hij 1,5 miljoen tekort komt om alle salarissen te betalen. Hij riep steeds dat het goed gaat en er zelfs winst wordt gemaakt. Als een blind paard ging hij er van uit dat zijn maatje Gieske de sponsorinkomsten zou opkrikken met een paar grote vissen. Maar niks nieuwe vissen, ondertussen zwommen er veel kleine vissen weg. De beschuldiging van misdadige acties door de supporters richting Steijn deden daar geen goed aan. Gieske kon er niks van maar is ook niet bepaald geholpen door Manders.

NAC heeft een leuke selectie met hardwerkende jeugdspelers en enkele mannen die het team op sleeptouw kunnen nemen zoals Seuntjens, Haye en Olij. Van die jeugdige spelers kun je natuurlijk geen constant seizoen met alleen maar topwedstrijden verwachten, die krijgen allemaal een terugval. Maar de achilleshiel van NAC wordt gevormd door spelers als Bilate, Rutte en Malone. Die hebben het net niet, dus kun jen er niet op bouwen. Bovendien vaak geblesseerd. Of Bakker, Ligeon en Antonia wel de extra's en betrouwbaarheid leveren die nodig zijn om in de top 5 KKD te spelen moet nog blijken. De kans dat we moeten vechten om het kampioenschap van het rechterrijtje zou wel eens groter kunnen zijn.

Dan kun je als aandeelhouders wel willen dat de aandelen meer waard zijn dan € 1,5 miljoen. Voor zo'n club gaat niemand dat betalen. Eerst wel meer bieden natuurlijk, maar dat bod gaat na de due diligence fors onderuit naar een tot anderhalf miljoen vanwege de onwaarheden in het informatiememorandum en andere beweringen van NAC in de pers en op de eigen website. . Van harte gefeliciteerd heren van Aalst, van Weelde en Burema. Jullie erfgenamen zullen blij zijn met het wanbeleid waarmee jullie het familiekapitaal in 7 jaar vakkundig naar zijn grootje hielpen.

1   1  
Joop

Word nac maandag uitgezonden?

2   0  
DunErwt

Zoals verwacht te duur, jammer.

4   2  
ome cor

Blij dat hij niet komt.
Als je alleen voor het geld komt zal er vast niet voldoende strijd geleverd worden.
Liever een jonkie wat knokt dan een ouwe lul die alleen zijn loonstrook bekijkt.

Hup NAC

2   2  
Geelzwartwit

@ivo

Met je eens maar er mag ook wel eens gekeken worden waarom spelers niet renderen. Bij NAC is dat toch echt heel vaak een gebrek aan begeleiding en nog bepalender het niet spelen in een zelfde postitie of spelsysteem of spelers om zich heen als bij de club waar ze vandaan komen.


Dogan? Ze hadden moeten kijken hoe hij bij Oss speelde van wie de aanvoer kwam en hoe hij tot die doelpunten kwam. Dan had je wellicht die linkermiddenvelder van Oss er bij moeten nemen. Dogan als rechterspits inzetten miskleun.

Gebeurde vorig jaar ook met Kaj de Rooij linkerspits bij Eindhoven met voornamelijk hetzelfde type doelpunt. Op basis van herkenbare assists. BIJ NAC bootsen we het succes van Kaj niet na nee ook hem zetten we zo nu en dan rechstbuiten en tot op achterlijn mee verdedigen.

Dj Buffonge speelt heel zijn leven centraal aanvallende middenvelder (bij Manchester United). Komt bij NAC op de training zien ze zijn talenten (op de training speel je meestal niet 11 tegen 11). En NAC zet de centrale speler ook gewoon als rechterspits in. En daarnaast laat NAC dj sociaal totaal aan zijn lot over in het corona jaar. Zit maar alleen thuis heeft niemand kan niet naar familie en kon de stad niet in ivm horeca etc gesloten.

Niet alleen het niveau van het scouten heeft vraagtekens maar ook de algehele begeleiding van de spelers en hoe je ze in NAC 1 gebruikt en inzet.

Gelukkig hebben we nu een echte rechtsbuiten gehaald zodat we daar geen spelers meer neerzetten die op andere posities beter zijn.

0   1  
Perino

Als Edwin de Graaf hem wil inlijven kan Karel Vrolijk Reza " sponseren " !!!!

Laad alle berichten na dit bericht in