Wij gaan niet opzij

'NAC en AS Monaco bereiken akkoord over Van Hecke'

Eddy W

De toekomst van Van Hecke lijkt niet in Nederland, maar in Monaco te liggen. BN DeStem brengt vanmorgen het nieuws dat NAC en AS Monaco een akkoord hebben bereikt over een transfer. De bedoeling is dat Van Hecke meteen verhuurd gaat worden.

Nadat AZ en FC Utrecht afhaakten voor de verdediger, tipte Tom van den Abbeele de bestuurders van AS Monaco. Volgens het dagblad heeft de club uit het prinsendom een bedrag van twee miljoen euro over voor Van Hecke. Het enige wat nog ontbreekt om de transfer definitief te maken is het akkoord van Van Hecke, wat naar verwachting niet lang meer op zich laat wachten nu beide clubs akkoord zijn.

Als Van Hecke de overstap maakt naar Monaco, is het de bedoeling dat hij meteen verhuurd gaat worden. Cercle Brugge, dat onderdeel is van AS Monaco, is de grootste kanshebber om de Zeeuw op huurbasis te laten wennen aan een hoger niveau. Bijzonder in deze is dat Van den Abbeele kandidaat is om de rol van technisch verantwoordelijke te bekleden in Brugge.

Bron:
B-Side Rats, BN deStem
Volgend bericht
BSR interviewt: Huseyin Dogan 24 reacties
91 Reacties
144   9  
Wij gaan niet opzij

Zooooo dan toch wel goeie connecties onze technisch directeur. Hij heeft letterlijk het onderste uit de kan gehaald. 2 miljoen is een mooi bedrag voor van Hecke.

144   9  
Wij gaan niet opzij

Zooooo dan toch wel goeie connecties onze technisch directeur. Hij heeft letterlijk het onderste uit de kan gehaald. 2 miljoen is een mooi bedrag voor van Hecke.

89   3  
Pietjepils

Afscheidscadeau tje van onze TD?

2 miljoen is serieus geld voor NAC hopelijk biedt dat financiële rust en fundament voor een kampioensteam in deze uitdagende tijden...

22   11  
NaccieNac

De connectie tussen tom en as Monaco zijn ontstaan vanuit fc volendam. Antonucci is afgelopen jaar gehuurd van as Monaco en via die weg heeft tom contact gelegd. Maar goed te weten dat tom op die manier creatief bezig is! Zou leuk zijn om direct een link te leggen met antonucci, die wss komend jaar weer bij Volendam speelt...

2 miljoen is een schitterend bedrag, zeker in deze tijd!

Blijft apart hoe snel het kan gaan in de voetballerij

16   48  
Wolfmanjack

Mooi bedrag. Verkopen aan eigen connecties vind ik ook wat dubieus klinken.

50   14  
Flieger prins van UT kielegat

Misschien ben ik gek maar AZ bood toch ook 2 miljoen?

50   5  
Chris W.M.

@ NACCIENAC

Volgens BNDeStem was NAC afgelopen winter heel dichtbij het huren van Adrien Bongiovanni, hier ook weleens voorbij gekomen. Kwam niet aan spelen toe bij Cercle, is eigendom van Monaco. Lijkt me dat daar het contact ontstaan is. Antonucci staat ook in de belangstelling van Utrecht en AZ, dus ik denk dat hij wel een stapje gaat zetten.

Twee miljoen in deze tijd; top. Vraag me wel af waarom AZ eerst werd afgezegd voor hetzelfde bedrag. Zit er nu wél een acceptabel doorverkooppercentage bij? Komt er wellicht nog wat onze kant op qua spelers, bijvoorbeeld de al eerder genoemde Bongiovanni?

Áls deze transfer door gaat, verliezen we 1 goede speler. Maar met dit geld kunnen we waarschijnlijk een 5/6 spelers vastleggen waarmee we wél tot de kampioenskandidaten gaan behoren.

11   5  
Steefl

Zou een mooie deal zijn.
Dat geld is hard nodig, door Corona gaan we er miljoenen op achteruit.

24   3  
SjorsNAC

Mooi zo. Nu maar hopen dat dit bedrag niet direct in een bodemloze put gestort moet worden maar in een goeie spits en vervanger. Hoop dat dit de juiste keuze is voor hem want speelde pas net echt goed

17   3  
Bart

Mooie deal mits er een flinke doorverkoop percentage is bij gepakt en misschien een talent een jaar mogen huren?

19   2  
Steven73

Hoe hoog is het doorverkoop %

29   11  
Beest

Prachtig bedrag voor nac.

Vorig jaar nog vrij onbekend bij de meeste en kan nu ( met een doorverkoop percentage) de duurste verkoop in onze geschiedenis worden.

Klasse werk van Tom. En heerlijk voor al die genieën hier die Tom een frietenbakker vonden . Zeer benieuwd wat jvt ervan vind hahahahaha.

Gefeliciteerd iedereen met deze transfer

28   4  
Hont

Dit is wel echt heel netjes uitgevoerd door NAC. Een lokale jongen scouten (tel Zeeland mee als scoutinhgsgebied van NAC), klaarstomen voor het eerste elftal en tegen dikke winst verkopen. Hoop dat er een mooi doorverkooppercentage aan vast zit.
Complimenten aan iedereen bij NAC die hierbij betrokken was.

68   4  
Wanny

Vraag me af of dit voor Van Hecke zelf wel de juiste keuze is.

6   2  
Magnetron

Ben inderdaad wel benieuwd naar een eventueel doorverkoop percentage. Het zou mij niks verbazen als hij gestald gaat worden bij een club in de eredivisie.

10   3  
Gman

Prachtig nieuws voor NAC.
Ben benieuwd of je als speler zijnde in een voetbalnetwerk (ala man city) wil komen en jarenlang verhuurd wilt gaan worden.

21   16  
Tegel

Tom is dus al bezig om Cercle Brugge te versterken.

10   1  
Ivo

Mooie deal, je moet nog maar zien of het er uit komt. En er is zo snel duidelijkheid, NAC kan op zoek naar een versterking voor die positie, al hebben we met Riera en Monsalve al 2 goede CV's.
Rosler is er ook nog, maar ik weet niet of die trek heeft in nog een seizoen op de bank. Het zou zo maar kunnen dat hij ook vertrekt. We hebben met Siereveld en Neelen nog 2 talenten vastgelegd.

20   6  
Eddy W (BSR)

Aan de ene kant rot dat Van Hecke weg zou gaan. Aan de andere kant is het financieel waarschijnlijk beter voor NAC. Misschien kan je nu wel die aanvaller halen waardoor je kan promoveren.

Wat ik wel dubieus vind is dat hij verkocht gaat worden en meteen verhuurt gaat worden aan een partij waar Tom kan gaan werken. Is hij al bezig zijn nieuwe werkgever te versterken of zag hij als NAC een kans die niet snel meer voorbij zal komen qua bedrag en %?

21   4  
Chris W.M.

@ EDDY W

Het zou pas dubieus zijn als Monaco een bedrag wat niet marktconform zou zijn zou betalen. Nog steeds afwachten natuurlijk, maar aangezien Tom niet tekenbevoegd is en Manders daar zijn zegen over moet geven ga ik er vanuit dat dat wel goed zit.

25   3  
Da Pope

Mooie transfer voor NAC en Van Hecke. De financiële toekomst van JP ziet er met een vier- of vijfjarig contract bij een Franse grootmacht opeens een stuk rooskleuriger uit en voor NAC is dit (na Gudelj) volgens mij de grootste uitgaande transfer ooit.

Natuurlijk voelt het wat vreemd dat Van den Abbeele een speler verkoopt aan een netwerk waar hij zelf mee in onderhandeling is. Maar veel voorgaande TD's kregen het verwijt niet over een netwerk te beschikken. Zolang hij serieus geld voor NAC verdient, maakt het mij niet echt uit waar de spelers heengaan.

Het is zonde dat NAC niet langer plezier heeft van Van Hecke, maar deze transfer is iedereen van harte gegund. Je lost in één klap een hoop financiële zorgen op en hebt zijn vervanger(s) al onder contract staan. Nu hopen dat je een deel van het transfergeld kunt gebruiken om de selectie te versterken.

7   3  
Gek

@ Eddy W

Volgens mij kan het juist een win-win situatie zijn voor TvdA. Mocht deze deal echt het hoogst haalbare zijn, dan haalt hij het onderste uit de kan voor NAC. Op hetzelfde moment stapt hij dan ook meteen met een cadeau binnen bij Cercle Brugge (voor van Hecke ook gewoon gunstig zo dicht bij Zeeland).

Moet zeggen dat ik wel hoop dat daadwerkelijk het onderste uit de kan gehaald wordt. Een goed doorverkooppercentage zou wel fijn zijn bijvoorbeeld. Vraag me alleen af of de deal niet te snel is. Als een Feyenoord Kökcu verkoopt, zou daar ook nog zomaar een goed bod vandaag kunnen komen. Al kan ik ook wel weer begrijpen dat de onzekere tijden ertoe leiden dat een snelle deal veel positieve kanten heeft.

11   20  
n@©

Een transfer naar AZ voor hetzelfde bedrag had toch beter gevoeld, dan deze transfer. Hoop niet dat Van Hecke nu een beetje net zoals die City jongens van de ene naar de andere club wordt versleept, maar nooit het Monaco shirt gaat dragen.

Mochten Van Hecke en TvdA allebei volgend seizoen bij Cercle rond lopen, dan vraag ik me af wiens belang TvdA heeft gediend met deze transfer.

7   2  
F4

Da Pope,

Geloof Ronnie Stam ook nog, maar dat het een grote deal is klopt zeker.

28   4  
Beest

@Eddy

In feite is het niet heel relevant met welke intentie jp verkocht wordt.

2 mil is 2 mil , en ontzettend belangrijk voor NAC..


Er wordt bij de crew de laatste tijd echt te negatief gedacht . Overal zit een maar achter. Alles wordt in dubio gebracht .

Dit kan onze grootste transfer ooit worden , Ik snap werkelijk niet waarom je daarover nog een "maar "nodig heb .

26   2  
Da Pope

@ N@©

Grappig. Ik zie spelers juist liever naar buitenlandse clubs vertrekken, dan naar clubs waar je een paar jaar geleden nog mee concurreerde.

Voor je status als opleidingsclub is dit niet verkeerd. Aan de onderhandelingstafel is het toch aardig als je kunt melden, dat je afgelopen jaar een jaar een speler aan Manchester United (Bjorn Hardley) en een aan AS Monaco verkocht hebt.

12   82  
ctk

Iedereen heeft het over een mooi bedrag, maa rik vind 2 miljoen toch echt te weining voor zo'n talatnevolle speler.
Had minimaal 3 miljoen op moeten brengen.
Dit is sowieso een serieus verlies voor NAC en de kans op promotie volgend seizoen wordt hiermee flink verkleind.

23   2  
since1912

We weten nog steeds niet hoe groot de impact van de coronacrisis gaat zijn op de financiële positie van NAC. Dit kan best nog wel eens fors zijn.

Dat je dan nu 2 miljoen binnenharkt kan nog wel eens onze redding worden. Mooi bedrag!

15   5  
Breda

Az was bijna rond voor 2 mln totdat Eisinga zich er mee gjng bemoeien. (Die blijkbaar meer wilde) en de deal verneukte. Waarom denk je dat ie gelijk moest vetrekken.

Daarna kwam Corona. Dus is dit nu gewoon alsnog de 2mln.

Wel doodzonde dat het nu waarschijnlijk niet naar de selectie kan dood dat kut virus.

29   3  
Chris W.M.

@ CTK

In een wereld zonder corona was die 3 miljoen wellicht haalbaar geweest. Nu denk ik dat die 2 miljoen redelijk het hoogst haalbare is. Vergeet niet dat het transferrecord uit de KKD op 2.3 miljoen staat als je Jong Ajax niet meetelt.

Kans op promotie verkleinen vind ik te zwart gedacht. Sowieso is van Hecke een speler die doelpunten moet voorkomen. Zonder tegendoelpunten speel je sowieso gelijk. Maar doelpunten winnen wedstrijden. Dus als je nu gratis een vervanger haalt ( Dario Van Den Buijs aangezien PH een linksbenige CV wil?) en geld investeert in aanvallende en scorende spelers vergroot je juist de kans dat je promoveert in mijn ogen.

12   42  
Kipiani

Zo lang de supporters iedere relevante transparantie bij onze club wordt onthouden wil ik het allemaal nog zien.
Kijk naar de begroting en waar het grootste deel van de uitgaven zit.
Mistgordijnen.
Niets is wat het lijkt te zijn bij onze club. Een onervaren lichtgewicht als Tom loopt graag in pas, in dienst van zijn eigen carrière, welke niet in Breda ligt.

9   1  
Jf

Een mooie transfer voor JP na een half ballen. 2 miljoen is voor NAC veel geld zeker in deze tijd. Ik hoop wel op een doorverkooppercentage want Monaco gebruikt hem puur als handelswaar.

JP kan een hele goede verdediger worden maar moet wel de juiste keuzes maken voor zichzelf.

Nac zal het geld gebruiken om hun hoofd boven water te houden en ik denk niet investeren in andere spelers. Leg eerst dat andere jeugdtalent van 17 jaar zsm vast.

12   3  
Ivo

Die 2 miljoen gaan waarschijnlijk direct gebruikt worden om de tekorten aan te vullen. Ik denk dat maximaal een kwart richting de TD gaat voor versterkingen. Als Leigh en Kali ook nog vertrekken is er waarschijnlijk nog meer mogelijk. Die kosten met z'n 2en al snel 4 ton per jaar, schat ik zo in.

17   2  
Beest

@kipiani


Hahahahaha

16   2  
Hugo

Hulde. Prima lobby, prima deal. Al gaat ie naar Turkmenistan. Dit gaat om de club. Onze club. 2 mln (plus doorverkooppercentage?) in deze tijd is een prima deal. Met dit geld+de scc-houders die geld brengen en er op dit moment niets voor terug krijgen blijft de club overeins in een moeilijke tijd én kan er worden gebouwd aan een promotiewaardig elftal. 4 a 5 voor -kkd-begrippen- topspelers kun je hier wel van halen.

Geld verdienen is één, er wat goeds mee doen is twee, maar bij NAC meestal drie of pas vier.

we gaan het zien. HUP NAC!

13   5  
n@©

@Da Pope

Onze concurrenten zijn de Graafschap, Cambuur, Eagles, enz. Ik hoop dat AZ ooit weer een concurrerende club wordt, maar dan denk ik eerder dat ze in Alkmaar diep moeten vallen, dan dat wij ooit nog tegen de top aanschuren.

Van Hecke is gescout, niet opgeleid. En op zich staat een transfer naar Monaco misschien wel beter dan naar AZ. Maar ik vroeg me gewoon af, hoeveel spelers die door rijke clubs worden gekocht om eerst te worden verhuurd, daadwerkelijk slagen en zelf nog controle hebben over hun eigen carrière. Ik gun Van Hecke echt het allerbeste, maar ik vind een belastingparadijs aan de Middellandse Zee niet passen bij iemand uit een Zeeuws vissersdorp.

7   4  
Cool hand

AS Monaco...als club ver weggezakt en dubieuze eigenaren. Zou een vreemde keus zijn. Wie is van Heckes zaakwaarnemer?

15   2  
Beest

@ cool hand

Ze zijn absoluut afgezakt laatste 2 jaren .

Vergeet alleen niet dat Monaco nog steeds bij de beste 10 handelshuizen van Europa hoort.

Wat die hebben verdient aan transfers (net als porto en Benfica) kan Ajax alleen maar van dromen .

Daarom ben ik blij dat hij naar Monaco gaat. Psg shopt namelijk erg veel in monaco en laten die nou net veel geld hebben.

18   3  
Kees F7

Jammer, weinig plezier aan JP beleefd. Niet eens een seizoen. Ik denk overigens dat hij meer waard is dan 2 miljoen en hoop dat er een doorverkooppercentage is bedongen. Het wordt tijd dat wij een suikeroom als Van Seumeren binnnenhalen, zodat we spelers van dit kaliber zelf kunnen houden.

10   1  
sjef de gevulde koek

Natuurlijk is dit een top transfer. Van Hecke is er natuurlijk ook zelf bij. Dus als het dubieus zou zijn of weet ik het wat gaat Van Hecke natuurlijk nooit akkoord. Dat doen alleen types als Vloet maar niet iemand die zo nuchter is al hij om puur voor de poen een beslissing te maken. Zal waarschijnlijk na Utrecht gaan. Wel van Hecke al rond met AZ dus daar heeft onze TD wel een stokje voor gestoken dus neem aan dat dit een veel betere deal is als met AZ. Enige jammere hier aan had deze jongen graag nog in ons Shirt gezien. Succes idd geval.

12   1  
Da Pope

@ N@©

Ik zei niet voor niets 'waar NAC een paar jaar geleden nog mee concurreerde' :)

Van Hecke is inderdaad gescout en niet opgeleid, al heeft hij technisch gezien het laatste deel van zijn opleiding in de jeugd van NAC gehad. Ik zou daar aan de onderhandelingstafel in ieder geval flexibel mee omspringen ;)

25   2  
DunErwt

Als mensen hier negatief over kunnen zijn dan woon je toch echt onder een azijnboom.
Goed gedaan NAC!

5   4  
Toontje1964

Ben bang dat de zaakwaarnemer heel veel druk heeft gelegd op een nuchtere zeeuw.
2 miljoen is mooi geld en een contract voor jp als hij eruit komt met de club is leuk voor hem maar o zo jammer als hij nooit het shirt van monaco zal dragen.
Hoor zijn tante in february nog zeggen hij is zo blij met zijn contract paar jaar klaar stomen en dan een stapje hoger!!!!!!

12   2  
F4

Dubieus of niet: door het tweede jaar KKD, het spelen zonder supporters, het missen van sponsorgelden en naderende tekorten is dit gewoon een uitstekende deal. In tijd van crisis verzekert NAC zich met deze twee miljoen euro van tenminste één gezond en stabiel financieel jaar. Dat is in tijden als deze, in de kelder van het betaalde voetbal, cruciaal.

Integer en transparant is het niet helemaal, gezien de achtergrond en de wandelgang van TvdA, maar bij een bankgarantie en handtekening van Manders is het gewoon een gezonde deal.

Ik zou er niet op rekenen dat er veel van dit bedrag in de selectie gestoken wordt. Zeker omdat zulke deals vaak nog in termijnen worden afbetaald. En dat zou wellicht ook veel redelijker zijn, omdat eerst de levensduur van de club telt.

8   1  
Nacbeest

Prima voor nac en prima voor van Hecke, hoe vaak je wel niet ziet dat spelers meerdere kansen krijgen alleen al vanwege een grote club op hun cv. Hier gaat van Hecke prima een stap mee zetten.

Ik zie ook nog wel een eredivisie ploeg hem huren van Monaco in dat geval.

26   7  
Buurman

Je moet hier, met alle respect, toch regrlmatig wel lachen. Enkele weken terug was de algemene opinie hier dat vijf ton voor van Hecke het hoogst haalbare was. "De handel in spelers stond op instorten door Corona etc. " Enkele mensen slecht lieten weten dat NAC nu eens moest gaan voor enkele miljoenen. Ik wist zeker dzy dit haalbaar was. Maar goed.
Nu moeten we weer niet hysterisch gaan doen dat Tom een wereldprestatie heeft geleverd. Tom heeft zijn werk goed gedaan zoals het hoort. Poent.

Het kruideniers geouwehoer steekt ook weer de kop op , " hij is al bezig voor Cercle.."
Allemaal puur hypothetisch gezeik en wat maakt het uit. Het zou hooguit een pure win-win situatie zijn.

Kortom , Tom heeft zijn werk naar behoren gedaan en dat is bij NAC al heel wat. NAC krijgt waar ze recht op hebben en NAC heeft dit geld hard nodig. Mooie deal.

Heel ander punt is of TvdA gaat blijven, ik denk dat die kans klein is en ik heb dat, items terug, al uitgelegd. Als je iemand door midden zaagt over een bedrijfje dat hij heeft , wat in principe niemand iets aan gaat, dan moet je het niet gek vinden dat hij vertrekt als hij in eigen land een mooie kans krijgt.

Er lopen hier nu eenmaal mensen rond die denken het warm water te hebben uitgevonden en die verpesten veel. Al zijn de meeste supporters verstandig en redelijk, maar je hoort ze minder.

14   1  
De Bolle Damen

Waarom is dit niet integer van vdA?
Maakt toch geen fok uit waar hij aan verkocht wordt? Juist goed gedaan van vdA. Gebruik maken van jouw netwerk dat is alleen maar top. En ook hiermee het netwerk versterken. Iedereen die hierbij betrokken is komt er in principe positief uit: NAC, van Hecke, vdA, wij als supporters, imago NAC , kortingen nun hele grote sjappoo voor dn Tommeke

Ps: is het al zeker? Lijkt me niet.

4   0  
De Bolle Damen

“Kortingen “ moet zijn kortom
Kortingen zo min mogelijk uiteraard

11   4  
Cool hand

Lees net op voetbalnieuws.be dat Monaco 60 spelers onder contract heeft. Fijne club. Oh ja, ze willen daar 30 van verkopen. Fijne club. Van Heckes zaakwaarnemer heeft vast het beste met zijn klant voor.

17   6  
Baosje

ik denk dat als je een paar wedstrijden bij NAC gespeeld hebt , en je kan deze speler voor 2 Miljoen verkopen , je het als NAC zijnde erg goed gedaan hebt ...

ik zie mensen reageren dat TvdA Cercle ( zijn nieuwe werkgever ? ) er enkel beter op laat worden ...zo wat ... als hij NAC een dienst bewijst met een goede deal , waarom niet ?

ik denk dat vd Hecke nog maar moet gaan bewijzen hoe goed hij daadwerkelijk is , waren die paar hele goede wedstrijden bij NAC niet gewoon een paar "lucky ones" ....tijd zal het leren of hij een hoger niveau aan kan

NAC mocht willen dat ze jaarlijks zo'n transfer hadden !!

ik ga volledig met Chris W.M. mee , verkoop vd Hecke en haal daar enkele spelers voor terug die je tot kampioenskandidaat maken !!
je hebt meer kans op promotie met meerdere goede spelers dan 1 enkele vd Hecke

ik zeg TOP DEAL van Tommeke !!

5   3  
Marti

Mijn vraag is , moet vvgoes hier nog wat van ontvangen .?

10   1  
Carel

Percentage doorverkoop bedongen?

16   1  
Ki Utsuri

Iedereen heeft al weer zijn oordeel klaar over de club, de keuze van de speler, de TD etc.

NAC heeft een akkoord met Monaco. Men kan wachten op nog een paar ton extra, die wel of niet komt. Met het risico de deal op te blazen. Of gaan voor zekerheid. In deze onzekere tijd valt die keuze te begrijpen. 2 miljoen is voor NAC een fors bedrag die alle onzekerheden in een klap wegneemt.

JP heeft nog geen akkoord. Hij kán kiezen voor Monaco. Een financieel flinke stap vooruit én een plaats waar je geen inkomstenbelasting betaald. Een contract voor 4 jaar gaat dan al snel richting de 2 miljoen. Daarnaast heeft hij blijkbaar ook nog inspraak om zijn tussenstap te kiezen, Cercle Brugge of FC Utrecht.
Dit is een 'offer you can't refuse'.

5   10  
Johan Apeldoorn

Heel jammer dit.

Goede voetballer die NAC nu moet gaan missen. Prima transfersom in deze tijd.
Maar even, had hij niet naar een club in Nederland gekund? Ik bedoel, hij gaat het trainingsveld van Monaco waarschijnlijk nooit zien. Wordt uitgeleend aan een club, ergens in België of Engeland. Zit je dan als begin twintiger, ver weg van familie en vrienden.
Ik denk dan,ga naar Utrecht of AZ. Je hebt nog twaalf jaar om financieel onafhankelijk te worden.

12   1  
PatjeR

Ik denk hoogst haalbare en zeer belangrijk voor financiën op orde en een kans op een selectie die promotiewaardig is.

Wat het voor mij minder er maakt is
a) Jonge speler, na een goed half seizoen altijd kans op terugval. Nu pak je een mooie prijs.
b) Ik heb JP zodra het heel erg goed ging nu niet kunnen betrappen op veel loyaliteit of NAC liefde...

27   3  
Breda

Super kut inderdaad voor JP. Binnenlopen in Monaco (netto salaris) na een half jaar KKD. Ik heb echt medelijden dat ie niet naar alkmaar kan. Die hebben een nieuw dak!!

Geloof mij dat de champagne op tafel staat bij huize Van Hecke.

6   4  
Maarten Khoe

Op zich een mooi deal, maar heb toch mijn twijfels of er wel het uiterste uit gehaald is.
2 miljoen is natuurlijk veel geld, zeker in deze, ook voor de voetbalclubs, onzekere tijd, maar volgens mij bood AZ ook 2 miljoen en dat vonden ze bij NAC te weinig.

Waarom ze nu wel akkoord gaan met dit bedrag vind ik verrassend.
Misschien durven ze niet te wachten of zijn er andere voorwaarden ( doorverkooppercentage ) die het nu wel aantrekkelijk maken.

Buiten dat denk ik dat dit voor de carriere van van Hecke niet de beste oplossing is.
Word gewoon als handelsobject gebruikt en zal de komende jaren gewoon uitgeleend gaan worden.
Weet niet of dat nou het beste is voor zijn ontwikkeling.
De tijd zal het leren.

17   1  
steefl

@bsiderats.
Ik snap dat de tijdlijn op de frontpage hier chronologisch is.
Maar ik vind het irritant dat een stuk over een mislukte ex-coach nu heel groot staat, terwijl de verkoop van van Hecke(potentiële redding van NAC) er kleiner naast staat.

8   5  
Eddy W (BSR)

@Chris W.M.
Natuurlijk is het een goed bedrag, zeker voor een speler die een half seizoen heeft gespeeld in de kkd. Voor mij blijft het een gekke bijsmaak hebben, al kan dat twee kanten op werken. Tom kan zich in deze gesprekken bewijzen tegenover zijn mogelijk nieuwe werkgever of Tom kan ze matsen. Natuurlijk kan hij jp niet voor een bodemprijs verkopen, aangezien hij niet mag tekenen. Maar zonder de details te weten van de deal klinkt het voor mij wat dubieus.

@BEEST
Wij zijn natuurlijk ook gewoon individuele supporters die een mening hebben over sommige dingen rondom NAC ;).
Die "maar" valt bij mij best mee. Ik sta niet voorop in de polonaise als het goed gaat, maar sta ook niet langs de kant te zeuren op degene die wel lopen. Ik ken NAC inmiddels lang genoeg om te weten dat ik soms bedrogen ga worden. Ik ben best positief over NAC en ik ga de werknemers niet zomaar affakkelen omdat het even minder gaat. Ik weet alleen dat ik soms niet blij ben met hoe dingen gaan bij NAC en ik daarom soms wat wantrouwig ben richting de club. Dus dat er dan, nog geen week nadat Brugge interesse heeft in Tom, een deal tot stand komt vraag ik me dan af of we niet genaaid gaan worden.

2 miljoen is, zoals ik hierboven aangeeft, een heel mooi bedrag voor een speler uit de kkd met nog geen 30 wedstrijden op zijn naam. Maar ik vind het bedrag niet perse dubieus. Een speler verkopen aan je nieuwe werkgever is tot daar aan toe, maar kan de volgende td dit budget ook gebruiken om de selectie te versterken? Zeker met de huidige situatie weet je dat dit geld hard nodig is bij de club.

Ik merk dat dat mij vooral dwars zit. Een goede speler verkopen en mogelijk nog langer in de kkd blijven of een goede speler verkopen om daar als team sterker op te worden is een wereld van verschil.

4   2  
Spionkop

Is wel zowat de enige speler waar ik afgelopen jaar van genoten heb. Maar ja.... iets met realisme en een hele grote zak geld.

Voor hemzelf is monaco echt een kutclub hoor. Vergane glorie. Zou er nooit naar toe gaan. Wens hem alle succes bij zijn keuze.

4   0  
Dun Diëe

Dat Nac rond is met Monaco is mooi. Maar we zijn er nog niet. De speler zelf is nog niet akkoord als ik Vi mag geloven. En hij had de voorkeur voor een stap naar de eredivisie. Een mooi begin is er, nu eerst kijken hoe het afloopt.

Het zou wel een beetje des NAC’s zijn om op 10 november al de polonaise te lopen.

6   2  
Beest

@Eddy

Dat is inderdaad een interessante vraag. Wat gaat er met het geld gebeuren.

We hopen denk ik met ze alle dat het grootste deel eindelijk eens in de selectie wordt gestopt . Maat we weten niet precies wat de financiële situatie is bij nac op het moment.

Ik zou er ook niet van opkijken dat het geld gebruikt wordt zodat nac komende 2 jaar niet heel veel problemen zal ondervinden en neemt wat druk weg.

Ik ga mezelf genaaid voelen wanneer het geld naar de aandeelhouders gaat.

4   22  
Arie

De kans dat hij zich bij AZ ontwikkelt en een stap naar het buitenland maakt is veel groter en levert ons in de toekomst nog meer op, dus dit zou een domme zet zijn van zowel NAC als JP.
AZ bood ook 2 miljoen.

3   49  
RichardPraha

Blijkbaar is een NAC-hand makkelijk en snel gevuld als ik het merendeel van de reacties hier zo lees.

Bizar dat sommige spreken over een 'uitstekende deal'..2 miljoen is verre van een uitstekende deal, helemaal niet als er geen doorverkoop percentage aan vast zit.

Mensen welke dit een goede deal vinden zijn waarschijnlijk dezelde mensen welke op zo'n daily deal site een of andere huishoud gadget kopen welke is 'afgeprijsd'van 99,95 naar 39,95 terwijl het exact zelde item op een andere website gewoon voor 29,95 te koop is.

7   5  
Jf

Sydney en Jordan feliciteren hem op insta en zullen toch wel meer weten denk ik zo.

9   2  
Beest

@ Arie

Monaco heeft 158 miljoen transferwinst gepakt laatste jaren .

Spelers als mbappe, mandy, lener en fabinho goedkoop halen en voor waanzinnige winst verkopen.

400 miljoen opbrengst in 4 jaar. Ik denk dat ze wel weten hoe ze moeten handelen daar.

4   1  
Beest

Mendy en lemar uiteraard

34   0  
Ivo

Je bent een KKD-club, er is een coronacrisis en een aantal figuren hier vinden 2 miljoen een schijntje voor een verdediger met een wedstrijdje of 10 in NAC 1. Dan ben je niet helemaal lekker hoor.

Dit is een prima deal voor club en speler, van Hecke zal ook niet meer gemotiveerd zijn om nog een jaar bij NAC in de KKD te spelen. Daar kan je van alles van vinden maar dat is zijn goed recht. Voor van Hecke was NAC niet meer dan een tussenstation. Ik geloof niet dat hij nu een heel warm hart aan NAC heeft overgehouden. Er is ook (te) veel gebeurd het laatste jaar.

NAC pakt een heel belangrijke meevaller mee in deze tijden, dit is voor KKD-begrippen een toptransfer. Snel rond maken deze deal, en vooral met goede betalingscondities. We hebben de poen nu hard nodig.

15   1  
@JF

Dit komt denk ik omdat hij vandaag jarig is, heeft niets met deze eventuele transfer te maken lijkt me.

8   1  
BredaParel

Met het juiste doorverkooppercentage is dit (weer) een miljoenendeal! Gudelj ging een paar keer mooi verder, hopelijk dat Van Hecke binnen een paar jaar voor een paar miljoen meer weer een stap maken. Zo kun je 2 of 3x een mooi bedrag vangen (zoals bij F. De Jong en Nemanja)!

5   11  
Normaal

JP moet eerst nog bewijzen dat ie een blijvertje is, en of dat op deze manier gaat lukken betwijfel ik. Maar alles draait om geld. Zowel voor NAC als voor JP. Ik vind de rol van TvdA wel wat bedenkelijk. Hij kleeft aan teveel zaken tegelijk.

3   0  
Jf

Dan zal dat het zijn ja zijn verjaardag hahaha. Tnx

Ik hoop dat ze hem snel ook feliciteren voor een mooie transfer

4   3  
Maarten

Als de nood aan de man is dan worden clubs pas creatief en leggen ze de nadruk op de jeugd om te laten ontwikkelen. Iets wat NAC altijd moet doen. 2 miljoen is prima en nu maar hopen dat NAC er uiterst zuinig mee omgaat. Waarschijnlijk om weer een paar gaten te dichten dmv Corona en wanbeleid.

10   0  
NAC Vooruit!

2.000.000 & 10% tot 20% doorverkoop percentage zou geweldig zijn.

Hup NAC, Tom en JP!

3   10  
linksrechts

Toen een dikke maand geleden AZ 2 miljoen had geboden was het niet genoeg...?

3   0  
scheppioni

Met een percentage doorverkoop prima gedaan NAC !
JP succes mocht het doorgaan !

4   5  
ome cor

Zonder doorverkoop percentage is dit een eenmalige leuke transfersom, waarvan het geld nooit voor 100% ten goede komt van onze promotie aspiraties.....

4   4  
Toontje

Meeste geld gaat naar het wegwerken van tekorten. Op het eind zal er weinig overblijven om te investeren in nieuwe selectiespelers. Dat is nu eenmaal de realiteit waar we mee moeten leven.

8   0  
fvf6

Idd. een mooi bedrag 2 miljoen , maar ik ga er vanuit dat er ook een doorverkoop percentage is afgesproken . Voor een speler met amper 2 jaar ervaring in het betaalde voetbal is dat niet verkeerd , alle lof voor T.v.d.A.
En nu maar hopen dat dat geld goed wordt besteed en niet zoals voorheen aan figuren zoals Kali.

8   0  
Paul

Kan het misschien ook niet anders zijn geweest?

Dat toen Tom van den Abbeele AS Monaco tipte betreft Van Hecke dat
de connectie er is gekomen met Cerlcle Burgge.

Goede zet van TD en hopelijk blijft de TD nog wat langer bij NAC.
Natuurlijk is niet alles goed gegaan, maar het oogt allemaal beter als hoe het ging in het verleden met verschillende TD's.

HUP NAC!

12   0  
Bertus076

Mooi voorbeeld waarom eigen jeugd vaker de kans moet krijgen om zich te laten zien in het eerste team.

Wanneer dit soort transfers frequenter gebeurt kunnen we ons uiteindelijk nestelen in de eredivisie. En dan ook hopelijk de nog betere talenten binnenboord houden.

33   1  
Da Pope

Ik snap eerlijk waar niet dat er mensen zeuren, omdat het maar de vraag is of (een deel van) de transfersom aan de selectie kan worden gespendeerd.

Als het geld van de transfersom hard nodig is om gaten te dichten, zou dat geld óók hard nodig zijn als de transfer er niet kwam. Dat betekent dat je ergens anders 2 miljoen vandaan moet gaan toveren. Normaal gesproken heeft dat een veel grotere impact op de selectie, dan wanneer je nu één speler verkoopt en de opbrengsten van zijn transfer niet terug in de selectie stopt. Als je die 2 miljoen moet gaan bezuinigen, ontkom je er namelijk niet aan je selectie uit te dunnen.

Wanneer een verkoop van Van Hecke betekent dat je de uitgaven voor de selectie op hetzelfde niveau als vorig jaar kan houden, realiseer je daar al meteen een flinke voorsprong op je concurrenten.

7   0  
De Bolle Damen

En zo is het maar net Da Pope!

4   13  
Robbie Rafello

Dit is een fantastiche deal voor NAC en bevestiging hetgeen ik hier altijd roep over een andere opzet van onze jeugd opleiding (met altijd veel dui,pjes omlaag).
Dus nogmaals, ga samenwerking (voor E-, D-,C-, B- jeugd) aan met Top amateurs in de regio (JVOZ, Baronie , Dongen etc) . NAC alleen een A1 en een onder 21 team. Laat talenten tot 18 bij de amateurs rijpen en daarna pas overhevelen.

4   0  
Tombola Breda

Dat zou goed nieuws zijn voor NAC. Jammer dat een goede en sympathieke speler als van Hecke weg gaat. Maar daar staat tegenover dat NAC een heel mooi bedrag gaat krijgen wat ze ontzettend hard nodig hebben. Misschien een gedeelte van dit bedrag gebruiken om de grootste talentjes van de O17/O19 (Tika de Jonge) een goed voorstel te doen zodat ze niet zo snel worden weggekaapt door grotere clubs? Dan kun je over een paar jaar wellicht nog een paar klappers maken.

Toen de verschillende bronnen van Blanco aangaven dat er gesprekken liepen tussen TvdA en Brugge, wisten deze bronnen dan ook wat de onderwerpen waren van deze gesprekken? Of konden de bronnen alleen maar bevestigen dat er gesprekken waren maar verder niks inhoudelijks? Ik dat laatste geval zou het dus helemaal niet hoeven te betekenen dat Brugge naar TvdA aan het hengelen was, maar dat er alleen met elkaar werd gesproken over de huur van v. Hecke (via koop AS Monaco).

9   1  
Chris W.M.

@ ROBBIE RAFELLO

NAC is ook gewoon gebonden aan wat de KNVB voorschrijft mbt de jeugdopleiding in combinatie met de licentie hè. Zonder bepaalde jeugdelftallen; geen licentie.

5   0  
Michel

@Robbie Rafello

Geen goed plan lijkt me; Willem II komt dan inndat geval en snaait ze keihard weg, of Feyenoord of Sparta...neem ze op in de NAC familie en breng ze dat NAC-gevoel bij. Dat heb je niet als je op je 16e binnen komt.

7   1  
RV

Mooie transfer natuurlijk.
En ik denk ook dat NAC voor volgend jaar van Hecke prima kan vervangen met de huidige selectiespelers. Geeft nieuwe jeugd ook weer de mogelijkheid om als reserve door te stromen.
Dit moet toch het plan van NAC zijn voor de komende jaren.

Het is ook gewoon het ideale moment om van Hecke te verkopen, hij heeft zich snel ontwikkelt en iedereen gelooft nu in hem. Dat kan na een jaar zomaar minder zijn. Ik denk niet dat NAC dat risico moet nemen, dit is het moment.

Ik hoop alleen voor van Hecke zelf dat er goede afspraken zijn gemaakt (bijvoorbeeld over zijn verhuurclub het komende jaar), of Monaco nou direct de juiste stap is betwijfel ik. Je komt toch bij een club die je waarschijnlijk als handelsproduct gaat gebruiken, je een jaar gaat verhuren (en tijdens dat jaar is er ook weer constant onzekerheid over het volgende seizoen).

Maar goed, blijkbaar is een AZ of Utrecht ook niet bereid geweest dit bedrag te betalen, dan is het voor NAC een perfecte oplossing.

1   0  
Dun Kees

Prima bedrag voor een speler die net in het betaalde voetbal komt kijken. De club is van de supporters; kijk o.a. naar de verkoop van de seizoenkaarten. Daarom zou het bestuur snel de financiële situatie van onze club openbaar moeten maken. We hebben daar recht op. Hopelijk nog een paar overbodige spelers kwijtraken en NAC kan weer aan een betere toekomst werken.

5   0  
Fan uit Zevenbergen

Dat heeft John Karelse goed gezien toen om hem naar nac te sturen

2   0  
Charles

Top nieuws! Halfjaartje bij de selectie!

Cash is king in deze corona tijd. Met 2 mln. kun je:

- de selectie aanzienlijk versterken
- overal liggen koopjes op de loer
- je onderhandelt eens een keer niet met je rug tegen de muur
- (financiële ) rust in de tent creëren

Voor Van Hecke was utrecht sportief en mogelijk later ook financieel, een betere stap geweest denk ik.

Dank aan Weijs en Hyballa deze jongen op zijn waarde in te schatten.

2   0  
Belgische Naccer

Onze beste speler. Die bij Brood gewoon op de bank zat, en niet goed genoeg werd bevonden...

Het kan verkeren.

Jammer voor Hyballa dat hij zijn beste CV moet missen, maar met Riera, Monsalve, Schouten en Anholt, Noblejas, en evt. Rosler en Mashart nog hebben we nog steeds 1 van de betere verdedigingen in de KKD.

Hopelijk kunnen we voor die 2 miljoen. 2 sterke aanvallers halen die er 20 de man maken. Dan promoveren we.

Hup NAC

Laad alle berichten na dit bericht in