Wij gaan niet opzij

NAC en Bologna treffen schikking rond opleidingsvergoeding van Hooijdonk

Thiestemberg

NAC en Bologna hebben een schikking getroffen rond de transfervergoeding van Sydney van Hooijdonk. Zo komt er een eind aan maanden van juridisch getouwtrek. Bologna stelt dat het niet de volledige opleidingsvergoeding hoeft af te tikken, aldus BN DeStem.

NAC doet op haar beurt na goed overleg met Bologna ook geen uitspraken over de hoogte van de vergoeding. Wel laat de club in een officieel statement weten dat het komen tot een schikking in het financiele belang van NAC was. Een langere juridische procedure zou namelijk alleen maar geld en tijd kosten. 

NAC heeft ook het geld al overgemaakt gekregen van Bologna en zo kan er nu dus eindelijk een streep onder de zaak. Van Hooijdonk kwam in een half seizoen tot een handjevol invalbeurten in Italië. Inmiddels is hij voor het tweede seizoen op rij op huurbasis actief bij SC Heerenveen.

Bron:
NAC, BN DeStem
177 Reacties
137   35  
BVV

Klinkt alsof er zakelijke beslissingen worden genomen, waar verschillende factoren worden afgewogen. Dit is iets wat je bij NAC de afgelopen jaren niet zag.

29   73  
Bredaaaaa

Het laatste kunstje van Manders.

59   62  
van Rumschoten

Schikking. Klinkt als minder dan geeist. Geen transfersom dat was al 1, en na twee jaar gezeik nu een halve opleidingsvergoeding. Man man man. Ondertussen is SvH gewoon een eredivisiespits. En hoe zit het met Chiasso?

137   35  
BVV

Klinkt alsof er zakelijke beslissingen worden genomen, waar verschillende factoren worden afgewogen. Dit is iets wat je bij NAC de afgelopen jaren niet zag.

74   2  
SjorsNac

Zeer goed dat dit dossier gesloten is nu. Je moet toch verder en het is ook prettig voor de nieuwe directie straks met een schone lei starten. Feit blijft dat we hem wel hadden kunnen gebruiken.

61   21  
Beter de Laat dan nooit

Ik hoor Manders nog zeggen : “Ik snap niet hoe dit in de wereld is gekomen”. Dat is het juist Mattijs: jij snapte te veel niet !

19   17  
Dun w

Blijft een oplossing die geen 100% voldoening geeft. Interessante timing ook wel. Ik ga er vanuit dat het onder Manders aan het doorzeuren was omdat hij (zonder succes) het onderste uit de kan probeerde te halen. Nu de handtekening opgedroogd zijn hebben de nieuwe eigenaren gedacht dit op deze manier af te sluiten, zo lijkt het.

16   3  
fvf6

Goed dat deze soap is afgerond , al zal dat niet in het voordeel van ons NAC zijn .Je moet toch als je europees een probleem met een transfer hebt een mogelijkheid zijn , dat de eufa een uitspraak daar over doet en eventueel sancties kan opleggen .In het geval van Hooidonk wint de slimste , en niet degene met het meeste recht.

25   0  
Rijen is NAC

Mooi! Kunnen we dat hoofdstuk ook afsluiten, nu tijd voor een koud fleske! Fijne vrijmibo en een prettig weekend allen!

11   47  
Nac

In financieel belang van nac.

Betekent dit dat ze er niet goed voorstaan financieel?

19   4  
Bas

Fijn dat het opgelost is. Hoop nu wel dat het geld weg gooien van de laatste jaren voorbij is man man man wat heeft NAC veel geld weggegooid.

21   18  
Henri

Ik mag hopen dat dit nu ook de laatste keer is dat NAC financieel zoals gewoonlijk aan het kortste einde trekt.
Kijk eens naar FC Twente, FC Groningen of AZ. Halen bijna altijd het onderste uit de kan. En laten we het dan al helemaal niet hebben over RB Leipzig. Zij verkochten Werner aan Chelsea voor 53 miljoen en kopen hem terug voor 20 miljoen plus bonussen. Daarnaast werd Brobbey transfervrij van Ajax overgenomen en voor 25 miljoen weer aan Ajax verkocht. Twee transfers met een positief resultaat van zo'n € 58 mijoen euro.

10   15  
Die ne gast

@NAC
Het is al bekend dat NAC in de KKD met een jaarlijks tekort van rond de 1,5-2 mln kampt.
Maar ik denk dat ze dit vooral gedaan hebben om het dossier te kunnen sluiten en het nu gewoon duidelijk is hoeveel geld je krijgt.
Dan hoef je op de balans geen (papieren) vordering te zetten, maar heb je daadwerkelijk een bedrag gekregen.
Manders heeft een schikking waarschijnlijk tegengehouden, omdat hij dan moet toegeven dat hij zijn papierwinkel niet op orde had. En fouten toegeven, daar is hij niet zo goed in.
Jammer dat het zo gelopen is, maar goed dat de nieuwe eigenaren zoveel mogelijk lijken uit de kast willen wegwerken.

Over lijken in de kast gesproken: veel voetbalclubs hebben van de belastingdienst al te horen gekregen of ze Corona-steun moeten terugbetalen of niet. Ik heb NAC nog niet in dergelijke lijstjes voorbij zien komen. Een volgend financieel lijk in de kast?

13   38  
Willemf5

Het klinkt alsof er problemen met de liquiditeit zijn…

56   16  
Ivo

NAC heeft rondom Sydney heel veel fouten gemaakt. Dit is terug te brengen naar Steijn en Manders die fam. van Hooijdonk maar lastige figuren vonden. Het traineren, het diep in de blessuretijd laten invallen, het om de haverklap weer op de bank zetten, gebrek aan communicatie en waardering, het is gewoon schandalig geweest.

Ik lees dit artikel als: we staan juridisch zwak dus we schikken maar. Want een paar ton laat je zo maar niet lopen.

NAC loopt veel geld mis omdat een paar ego's te groot waren om in het belang van de club te handelen ipv hun eigen gevoel.

16   5  
Cambridge

Manders nam toch enkel de gang naar de KNVB voor zijn rekening? Dan heeft hij hierin geen rol meer gehad de afgelopen tijd. Fijn in ieder geval dat dit is afgerond.

24   7  
Wanny

Tonnen door het putje. Misschien nog wel meer als ie bijgetekend had en topscorer was geworden

22   44  
nm

Volgens mij is dit alles de schuld van Blanco die de suggestie dat er niet betaald hoefde te worden breeduit via alle kanalen wereldkundig maakte met als 1 doel NAC afvakkelen.

Dit artikel heeft Bologna op een idee gebracht en heeft deze hele kermis in gang gezet.

4   8  
Fan uit Zevenbergen

@ Die NE GAST

Dat heeft nac al afbetaald met het geld van Haye & Ralf & Olij

Hebben ze gelijk al bekend gemaakt toen der tijd

11   3  
Martinus

Professioneel afgehandeld, lijkt me. Men kon hier een risico nemen en met extra juridische kosten proberen het onderste uit de kan te halen. Maar als je dan alsnog met lege handen staat...

Er zijn hier gewoon fouten gemaakt en dat draai je niet terug. Gelukkig nu een streep er onder.

28   3  
Noorwegener Rat

@ Ivo dit is inderdaad 1 van de voorbeelden waar Steyn de boel echt flink verkloot heeft voor een ieder. Anders hadden we wellicht nog steeds een goalenmaker in de selectie óf een goeie transferopbrengst gehad om onze club verder te helpen.

16   8  
Tram

Goeiedag. Omdat NAC zo stom was om geen briefje te sturen. Wat een gepruts van Manders maar vooral van de financieel verantwoordelijken. Geen idee wie dit op zn geweten heeft maar die kon bij mij inpakken.

11   7  
Tram

Ps. Dit schik je als je geen positie hebt. Knap werk. Vrolijk cs zullen dit prutswerk vervloeken en tandenknarsend hun verlies nemen. Als supporters iets flikken krijgen ze meteen een stadionverbod maar degenen die dit hebben veroorzaakt mochten gewoon blijven.

18   7  
RaraNAC

24 uur na het vertrek van Manders dit nieuws.
Manmanman, wat heeft hij er een potje van gemaakt.

Einde hoofdstuk firma list en bedrog!

16   1  
Ouwkes

Volgend seizoen oefenpot tegen bologna op de open dag.

17   5  
cor

hopelijk de laatste naweeën van de Haagse kliek
weggegooide jaren met Stein en Manders en de rest.

12   18  
Voorwaarts

@Flieg

Nou zeg wat enig! Geef jezelf een schouderklop, het is ook jouw vrijdag.

Cirkeltrekken is best lastig in je eentje. Vroeger had je nog dissidenten om het cirkeltje af te maken, gaat het wel oké met je?

39   4  
Judge M.

Zullen we het gewoon vanaf nu helemaal niet meer over beide passanten Manders en Sydney hebben maar gewoon de blik vooruit richten met mensen die WEL iets voor ons NAC willen betekenen? Fijn, dankuwel.

COME ON NAC!

8   13  
Maarten

Geen uitspraken is dus dat Bologna een goede deal heeft gesloten. Waarom nu niet transparant??

16   22  
Baosje

Met Sydney nu in de spits met de huidige selectie, waren we gewoon kandidaat voor directe promotie....het is triest om te zeggen, maar wel verdomde waar.

8   15  
Livingthedream

Jammer dat we genoegen nemen met een lager bedrag dan waar we recht op hebben.
Dit is slecht zaken doen.

8   2  
Ert

Jammer dat het zolang heeft moeten duren.. en door

8   7  
Krat

De oude aandeelhouders krijgen hier lijkt me uiteraard een afrekening van als dit voor meer op de balans heeft gestaan bij verkoop.

42   4  
Ouwe spionkop

Weten jullie het nieuwsbericht nog dat NAC op de site dat NAC het geld van Bologna had ontvangen?
Gewoon een keiharde leugen van Manders om zich populair te maken.
Ik trok dat toen al zwaar in twijfel maar kreeg hier veel duimpjes omlaag.
Hij heeft Van Hooijdonk geen verlenging van zijn contract aangeboden. Dan heb je geen poot om op te staan. NAC komt nog goed weg met een schikking.
Manders de leugenaar. Geef hem een stadionverbod voor het leven.

3   87  
anoniem73

EN JA HOOR de nieuwe eigenaren doen nog minder dan de oude.
Hoe kunnen sommige nu Manders nog betichten. want die was al heel lang geen directeur meer. die moest allen de verkoop begeleiden bij de knvb. Ik hoop dat jullie je ogen op tijd open doen. want die toiletjuffrouw is niets beter.

28   30  
Tip

Man , man wat een gezeik hier. Als je met een onbetrouwbare partner zaken doet wordt het overleggen. Bologna is en was heel onbetrouwbaar en de familie van H.ging in deze casus ook niet geheel vrijuit. Daarom werd NAC ook in het gelijkgesteld. NAC neemt nu genoegen met 90 procent van de vergoeding. Heel verstandig want advocaat kosten zijn hoger. Heel deze casus is niks bijzonders. Gewoon goed afgerond. Zo werkt het. Next. Betreffende SvH. Voor mij is het helemaal nog niet zeker of hij een subtop ere spits is. Afwachten aub. Ik vind die gast uit het Noorden bij Heerenveen een klasse beter en Bannis van Eindhoven een halve klas beter. Neemt niet weg dat ik SvH heel veel succes gun. Mogelijk mag ik mijn mening einde seizoen bijstellen. Zou ik blij mee zijn.

18   3  
Wim

@Tip.

90 % van de vergoeding . Das mooi. Maar vertel eens uit. Hoe kom je aan die kennis? En hoeveel is dat dan?

51   16  
Ouwe spionkop

Tip je lult uit je nek.
Sidney was heel graag bij NAC gebleven als die eikels van Steijn en Manders er niet waren.
Weet je nog dat Steijn Sidney paar keer in laatste minuut liet invallen om hem te kleineren?
Of heb je last van korte termijn geheugen?

28   8  
De muzikant

@Evert, wat heeft de familie van Hooijdonk hier fout aan gedaan?

9   2  
Henk

Hoe toevallig!! Vandaag dagje Bologna gedaan tijdens onze vakantie.

6   42  
Noad1976

Dus verkeerd gehandeld zeg maar rustig amateuristisch en nu als succes brengen halve opleidingsverdgoeding. Nac is breda verkoopt stront nog als goud.

15   2  
NAC4Ever

Voor wie interesse heeft, Diba bij VTBL.

22   22  
Tip

Tsja. Sydney beurde in enkele seizoenen Bologna een miljoen , exclusief tekengeld , zonder een volledige wedstrijd in Bologna 1 te spelen. Maar hij had inderdaad veeeeel liever met NAC in de keuken gespeeld. Dit heeft niks te maken met korte termijn geheugens maar alles met selectieve geheugens. Overigens heb ik niks tegen de familie van H. , ze hebben het heel slim gespeeld. Zaak is verder netjes afgerond , Bologna kon ook niet anders want NAC is in het gelijkgesteld. Fijne avond.

15   13  
Toontje

Zijn we nu echt verlost van alle BLUNDERS van die LUL ban een Manders???

Of zijn we nog iets vergeten wat nog niet is afgewikkeld.

Het is afgesloten met een deal..die vrij laag is uitgevallen. Maar dat zat er dik in. Die LUL heeft niks goed gedaan.

37   1  
Sjonnie

Nu bij ESPN, de vrije trap van Hilterman Almere -Top OSS nu al het lachertje van het seizoen volgens Hans Kraay jr.

10   5  
Nacman

Stillems weet achter

33   9  
Fred1

Weten jullie wat echt schandalig en not done is?
Dat Manders zich al tijden niet bij NAC heeft laten zien, totaal niets voor zijn vette salaris heeft gedaan in die tussentijd, en tóch gewoon al die tijd zijn salaris heeft geïncasseerd.
Daarnaast is hij wel zo sluw en gehaaid geweest om een contract voor onbepaalde tijd voor zichzelf te regelen waardoor hij ook nog met een niet te tellen zak geld naar buiten wandelt. ( dat heeft hij voor zichzelf dan wel goed gedaan )
In elke bedrijfstak zou er verregaand onderzoek en vervolging plaatsvinden maar hier dus niet.
Het is te frustrerend voor woorden , alles op een rijtje zettend dat zowel Steijn als Manders gewoon hiermee wegkomen en óók nog geld nee hebben gekregen.
Het is voor normale hardwerkende mensen niet te vatten en zó oneerlijk!

24   13  
Belgische Naccer

Het zoveelste Debacel onder Steijn en Manders.

Kind van de Club. Geen enkele kans gehad onder Neptrainer Steijn. Gratis de deur uit, geen contractverlenging en nu een schijntje van een opleidingsvergoeding...

Bij elkaar toch wel weer zon 3 miljoen en 100 goals (i 3,5 jaar) weggeflikkerd....zo de prullenbak in.

Gelukkige hadden we de kapstok....
Echt om te kotsen....

Aanklagen die handel zeg ik.

8   17  
Tip

Fred1. Daar hoor ik van op. Ik heb altijd begrepen dat Manders als ZZPer in dienst was bij NAC. Daarom kon NAC ook gemakkelijk het dienstverband beëindigen. De sociale lasten afgelopen jaren waren voor rekening Manders als ZZPer. Als dat zo is was Manders relatief niet duur. Dat hij toch geld mee heeft gekregen weet ik niet maar dat had in ieder geval niet gehoeven. Gezien N=B transparant zijn in het vaandel heeft zullen we wel te horen krijgen hoe het zit. Of toch maar niet …… ?

13   6  
Bommetje

@ TIp ik weet uit betrouwbare bron dat hij gewoon dienstverband had
On topic manders die met uitgestreken gezicht vertelde dat het geld van bologna geen issue was en dat ze toegezegd hadden gewoon te betalen
Niet dus

31   28  
Semsi

Pjotr Kestens. Schandalig dat we die hebben laten gaan!!!

47   3  
Bredalex

Kerstens scoort tegen de stink Kruiken 2-1!!!!!!

50   2  
Marti

Kersten zet willem2 op verlies !

26   13  
Noahd

Blijft jammer dat Pjotr weg is

38   1  
Pietje Saaman

Als je maandag zelf wint zet je die kruiken al op 5 punten achterstand.

44   7  
Livingthedream

Haha lekker ptjor.

Kut kruiken

35   19  
Ernie

Voorspelbare reacties hier.
Het moet natuurlijk zijn, schandalig dat ze Rob Penders hebben laten gaan.

27   10  
Toontje

idd. Rob Penders laten gaan was ook van die LUL Manders weer een grote blunder.

Werkelijk helemaal niks goed gedaan.

En het zich maandenlang niet vertonen. Van de ene kant prima...kun je ook geen klappen krijgen....van de andere kant salaris opstrijken voor helemmal niks.....alleen blunders

28   4  
nm

Manders is en was onbekwaam. Het was de taak van de RvC om dit te zien en in te grijpen! Dit hebben ze niet gedaan, wat mij betreft moet er serieus naar het functioneren van dit orgaan gekeken worden,,,

17   13  
Scheppioni

Narcist manders weg en meteen oplossing met bologna, dat is geen toeval he !

18   6  
Badeend

Manders is toch nooit aangenomen om echt de club NAC verder te brengen? Net zoals de ex-trainer nooit is aangenomen om écht een goede trainer te zijn (laat staan een TD). Beiden zijn ingeschakeld om te breken met het "oude NAC". Je zou nog kunnen denken dat degene die dat verzonnen heeft oprecht heeft gedacht dat dat het beste voor de club was. De vraag is alleen maar in welk geval de plaat voor het hoofd dikker was - als je de club niet begrijpt, had je misschien al veel eerder weg moeten wezen.

52   6  
Matc

Zou Van Peperstraten zo weer gaan janken nu Willem 2 verloren heeft?

28   2  
Pietjebel

Kestens held !!!!!

21   13  
Livingthedream

Ernie

Het valt allemaal niet mee hé jongen. 1 punt na 2 wedstrijden. Terwijl jullie daar massaal roepen dat jullie wel even kampioen zouden worden 🤣

Hup en nou je eigen weer kapot gaan schamen op je eigen w2 site pauper

34   6  
Dodoer

Top dat Pjotr de winnende scoort tegen Willem II, maar gaat Penders (die idd ook nog gewoon bij NAC had moeten zitten) zijn gelijk halen met Kerstens en Azzagari?

50   7  
Fritske d'n Olifant

Fijn dat deze zaak uiteindelijk tot een einde is gekomen. Het feit dat Bologna na de uitspraak van de FIFA bij het CAS in beroep is gegaan is ook veelzeggend. Dat doe je niet als je weet dat je juridisch niet sterk staat. De nieuwe eigenaren zullen zich hebben laten adviseren en tot de conclusie zijn gekomen dat hier niet veel meer uit te halen valt. Dan is een compromis het hoogst haalbare.

Maar dan komende gebruikelijke figuren weer die de hele soap rondom SVH in de schoenen van NAC=Breda menen te moeten schuiven. Mensen die er tientallen ip adressen op na houden om hun giftige nonsens hier te verspreiden. Mensen die de krant de schuld geven. Mensen die roepen dat Bologna een onbetrouwbare partij is terwijl deze club in Italië bekend staat als heel fatsoenlijk en gezond. Vraag anders even aan Excelsior die netjes 2 miljoen voor Schouten hebben gebeurd of Bologna een onbetrouwbare partij is. Nee, er is door Manders en Steijn haast onherstelbaar veel schade aangericht. Het is gewoon een feit dat zij SVH hebben weg gejaagd en hem later nog hebben nagetrapt door met allerlei roddels uit de school te klappen over de contractbesprekingen. Zonder die twee had SVH gewoon zijn contract verlengd. Dan was hij wellicht ook vertrokken, maar wel met 20+ goals achter z'n naam en tegen een flinke transfersom in plaats van dat gebedel om een opleidingsvergoeding.

48   17  
Eastwood

Voordat we Willem 2 uitlachen moeten we het zelf eerst maar eens laten zien tegen de hoogvliegers. Typisch NAC dit, na een 1-0 tegen Helmond sport (!!!!) denken dat je er al bent, en halverwege het seizoen zitten we weer huilend op de tribune. Patroon van seizoen 2019-2020 herhaalt zich

11   12  
Schrikbarend

Waar zijn nicknames van de stillems nu op deze site vorig jaar grote praat

16   41  
ome cor

Mensen die roepen dat Sydney graag bij NAC gebleven was als ... hebben poep in hun hoofd.
Sydney voelde zich beter dan Steijn hem vond en wilde sws hogerop.
Blijven is een fabeltje.

10   2  
SB

@EASTWOOD

Sinds wanneer is Jong PSV een hoogvlieger?

Leedvermaak is het beste vermaak, dus laten we er (vooralsnog) van genieten.

18   0  
Gilze

Hopelijk gaat NAC nu ook eens in uitwedstrijden druk zetten. Al jaren is dat een groot probleem, altijd de afwachtende houding aannemen en achteruit lopen.
Natuurlijk heeft PEC veel meer kwaliteit, maar die van Telstar wisten van gekkigheid niet wat ze moesten doen als er ineens 4 man druk kwam zetten.

Hup NAC

35   10  
Cees-2

Ik zie in Bn Destem een foto te staan met 5 personen, o.a. Vrolijk, Anthonissen, .........enz. NAC-Breda. De nieuwe garde die het overgenomen heeft. Mogelijk wat simpel denkend, maar een foto kan ook weleens spreken.

Deze foto geeft een beeld weer van een vijftal personen, die NAC ademen. Dat is duidelijk. Hopelijk weten zij doormiddel van professionaliteit in de club te pompen de club weer te doen herrijzen.

Het is ze gegund, zoal iedereen die NAC ademt.

6   10  
NAC!!!

Zo goed dat het afgerond is.

Nu nog ontvangen van Amoah destijds zeker (Turkije/of was dat al ontvangen)
En van Vloet nog.

Toch wel opmerkelijk het nu wel snel kan, nadat die pannenkoek buiten geflikkerd is!!

We kunnen eindelijk echt weer gaan bouwen. Na een ongeveer een 10 jaren van ellende zeg maar…

13   2  
Geelzwartwit

@Cees2

Ik zag de foto net ook en dacht meteen. Ha dat zijn normale sympathieke koppen. Supporters.

8   4  
Van Rumschoten

Manders had een managementcontract met de holding die hem had uitgeleend aan de BV waar hij in dienst was. Het schijnt dat deze set-up bijzonder lastig was om hem zomaar te lozen.

15   13  
Tip

Fritkske. In deze was Bologna wel onbetrouwbaar want ze hadden gewoon netjes moeten betalen. NAC is niet voor niks in het gelijkgesteld. Niemand beschuldigt N=B ergens van , het is juist goed dat het is afgerond. N=B heeft met deze kwestie in feite niets van doen. Dat de van Hooydonks ook voor het geld kozen is duidelijk en helemaal niet gek. Wie laat er wel een miljoentje liggen ? Hoe een goede spits Sidney is moet de toekomst nog uitwijzen. Ik gun hem het beste. Voetballend heb ik nog steeds twijfel maar misschien is dat onterecht.

10   20  
Spongebob

@tip

Wordt jij niet moe van jezelf ? Jij weet ook alles beter hè

6   8  
Tip

Van Rumschoten. Dank voor de info die deze zaak duidelijker maakt. Het ligt er dus aan hoe ‘dichtgetimmerd’ het contract van die holding in elkaar zat. Dus is het zeker denkbaar, maar we weten dat niet, dat het contract opzeggen geld heeft gekost. Het is echter verleden tijd en we kunnen gelukkig verder.

15   11  
Van Rumschoten

Tip - het geschreeuw over dat 'NAC overal gelijk in had gekregen' is geen juridische uitspraak. Het is populisme. In Zwitserland zijn erstinstanzliche Urteile (bijna) nooit 'rechtskräftig' zeker niet als er beroep wordt aangetekend. Je hebt dan dus niks. Nada. Nakkes. Dat is de juridische waarde van deze CAS uitspraak en daarom hebben we lange tijd niks gekregen, ook niet in de casus Vloet. Er is met Bologna een out-of-court settlement getroffen en het betreft een schijntje. Dat zijn de feiten. De rest is geneuzel.

20   10  
Ivo

@TIP

Dit heeft niks met een onbetrouwbaar Bologna te maken.
NAC heeft verzaakt van Hooijdonk een waterdicht contractaanbod te doen waardoor we juridisch veel zwakker staan dan nodig.

Bologna heeft het recht om in beroep te gaan. En NAC acht blijkbaar de kans groot dat het allemaal geen stand houdt. Vandaar de schikking.

Ik vrees echt dat de rancune van Steijn en Manders ten opzichte van de van Hooijdonkjes NAC in deze tonnen heeft gekost.

11   7  
Van Rumschoten

Ivo - jouw laatste zin is waar. Alleen moeten we ook kijken naar de opdrachtgever van deze welhaast criminele daad. Wie vond dit allemaal goed, of wie entameerde dit zelfs?

15   11  
Tip

Uitspraak CAS heeft natuurlijk wel waarde. Juridisch is het wel of niet krijgen opleidingsvergoeding geen hogere wiskunde. Dat Bologna in hoger beroep gaat mag altijd. Dat ze echter met NAC hebben geschikt wil ook zeggen dat ze in hun hoger beroep niet zo gek veel vertrouwen hadden. Een compromis vinden lijkt me voor beide partijen goed. Je zit in dit soort zaken als je doorgaat alleen maar advocaten te spekken. In ieder geval is het verhaal nu afgesloten !

9   42  
Subnactief

Zou Bolonga betalen omdat NAC nergens recht op heeft en v Hooijdonk geen contract heeft aangeboden of zou Lokhoff zijn vriend Pierre hier matsen en met een schikking regelen dat de feiten niet naar buiten komen?

NAC=Breda is vriendjes die elkaar helpen op alle vlakken. Het wachten is tot Cornelissen en Gabriels binnen gebracht worden.

26   2  
Erik

Jammer dat Van Aalst en marionnetje Manders er zo'n puinhoop van gemaakt hebben. Gelukkig is ons NAC van hen verlost.

HUP NAC=BREDA !

18   14  
Livingthedream

Subnactief

Hahaha🤡🤡🤡

Hebben de kruiken nog gevoetbald dit weekeind?

10   9  
van Rumschoten

Nee TIP - de waarde is zeer beperkt. Hier in Zwitserland, met Zwitsers recht, is een nicht rechtskräftiges Urteil ongeveer nul cent waard. Nu jij weer. Kom op, je kunt beter. Het is gebruikt als reclamefolder, meer niet.

36   19  
Eastwood

@SB ik snap oprecht niet hoe je kan genieten van het feit dat Willem 2 het slecht doet. Prima dat het de vijand is op wedstrijddagen als we tegen mekaar spelen, maar wat doet het er verder voor NAC toe wat Willem 2 klaarspeelt? Heb dat nooit begrepen in het voetbal hoor, steun je eigen club en haal vooral geen leedvermaak uit andere, iets met karma.

4   16  
Ibio

Fijn dat er geld binnen is gekomen. Dan heeft Manders toch niet helemaal gelogen hierover.

Nu nog graag een extra spits plus nr. 10 erbij!

5   14  
Nn

Tis duidelijk, eastwood us ok unne kruik

21   23  
Ome cor

Sowieso zijn mensen hier erg kort van memorie....

Toen Sydney in een interview aangaf dat een jongen van zijn leeftijd voor de ontwikkeling elke week moet spelen werd hij arrogant genoemd. Zo'n menneke moest z'n voeten maar laten spreken.

En er werd gewezen naar bemoeial Pierre, die vanwege zijn NAC-verleden opeens geen trotse vader mag zijn die naar zijn zoon komt kijken, maar gelijk als boeman werd weggezet.

Op het moment dat Steijn hem niet in de basis zette en het voetbal (lees: scorend vermogen) er niet direct beter op werd hadden dezelfde reageerders hun pijlen gericht op de trainer, want je moet iemand aanvallen wanneer het niet goed gaat. Eerst de weinig scorende spits en als deze niet speelt de trainer die hem niet meer opstelt.

Sydney is een jongen die een hoger doel had. Zag NAC zeker niet als plafond en had meer vertrouwen in zichzelf dan veel supporters toen hadden.

Via Bologna naar Heerenveen waar hij laat zien dat een spits alleen maar tot zijn recht komt wanneer zijn medespelers hem weten te benutten op zijn kwaliteiten.
DAT....en niks anders....is het grote gemis geweest.
Niet dat hij "arrogant" riep te moeten spelen.
Niet dat hij te weinig scoorde door gebrek aan kwaliteit.
Niet dat hij geen eerste keuze was bij Steijn.
Wel dat hij in een elftal speelde, waar hij liep, riep en wees waar hij de bal wilde hebben, maar geen enkele fatsoenlijke bal kreeg omdat zijn medespelers zichzelf belangrijker vonden (El-Al) of het gewoon niet zagen.

Nu wijzen naar Manders en Steijn is te gemakkelijk.
Supporters hebben Sydney ook afgezeken en pas toen hij weg leek te gaan "vergaten" ze dat weer.

10   1  
Sp1

Schikken is doorgaans in het voordeel van de betalende club, Bologna in dit geval betaald minder dan wat er officieel voldaan moet Worden. NAC had deze al in de boeken gezet voor 2021/2022?...

11   1  
Marti

Voor de supporters die niet naar mvv gaan ,NAC is te zien op het vrije kanaal 421 van ziggo maandag , hopenlijk veel kijkplezie die geen espn hebben kunnen dus gewoon kijken

20   1  
Fred1

@ Tip, neem maar van mij aan dat het klopt en Manders niet aan de bedelstaf hoeft.
En zo zijn er nog wel wat zaken waarvan ik achteraf denk was dat nodig geweest en waarom, dat was toch niet zo?
Maar er is nu rust in de tent laten we het lekker zo houden, geld wat is uitgegeven terecht of onterecht krijgen we er toch niet mee terug.
Zeker omdat in deze branche bijna of eigenlijk nooit aangifte wordt gedaan, frustrerend want ze worden tenslotte er allemaal nog beter van ook.
Het is een onwerkelijke wereld ver van de realiteit.

11   16  
van Rumschoten

Fred - zo lang als de V's geen publiekelijk afstand nemen van de vorige aandeelhouders plus RvC en Manders vertrouwt bd het toch niet helemaal. Het minste wat ze kunnen doen is deze mensen op de stadionverbodlijst zetten en dat communiceren. Zo niet, dan blijft er toch iets over van "waarom hebben jullie eigenlijk deze onrealistische prijs betaald?"

14   11  
Jantje

Iedereen die hier roept dat Sydney de spits van nac had moeten zijn heeft er weinig zicht op. In een aanvallende ploeg scoord hij makkelijk maar net het beton voetbal wat nac al een aantal jaar speelt heb je niks aan hem. Zelfs tegen de kleine ploegen kan er nog niet op de aanval gespeeld worden. Waardoor hij achter ballen aan moet rennen of diep gestuurd moet worden. Iets wat Rus totaal niks voor hem is

56   2  
Een ander geluid

***; ik lees in BN De Stem dat Tem Nederlof op 80 jarige leeftijd is overleden.
Ik zie geen advertentie van NAC.
Het is algemeen bekend dat Tem héél veel centjes in NAC heeft gestopt als de nood weer eens aan de man was.
Ik hoop dat een bestuurder van NAC dit bericht leest en nac alsnog een advertentie plaatst.
Mijn medeleven naar de familie en rust in vrede Tem.

25   7  
Ivo

Van Rumschoten the Flyer

Heb je het artikel in VI gelezen? Daar geven de 5 zelf toe dat 7 miljoen een absurd bedrag is en was, maar het anders gewoon het City verhaal geworden was. Van Aalst en Co hebben over de rug van de supporters hard spel gespeeld. Wij geen geld dan jullie geen club.

11   2  
Geelzwartwit

Onderdeel van de schikking is een oefenwedstrijd tegen Bologna op de volgende opendag

🙏🏼

13   13  
Nm

Gaat wel ver om te suggereren dat de aandeelhouders het onderste uit de kan wilde halen. Ik weet bijna zeker dat ze met de verkoop maar 50% van het geïnvesteerde geld hebben ontvangen. Noem dat maar een goeie investering.

Ja 7mlj is veel geld maar zeker niet het bedrag wat voor het aandelen palet is weggelegd door de vorige eigenaren inclusief de kleintjes.

14   12  
Nm

Ik begrijp de mensen die roepen dat de vorige eigenaren en directie er een puinhoop van hebben gemaakt en ik ben het er ook mee eens maar afstand nemen en een stadionverbod gaat wat vet.

Er hebben in het recente verleden mensen op een positie gezeten die niet de kennis en kunde hadden om die rol goed te vervullen. Dit komt is het bedrijfsleven ook regelmatig voor. Helaas zien deze individuen dit zelf niet in waardoor ze er met alle goeie bedoelingen er een puinhoop van maken.

Normaal grijpt de RvC dan in maar helaas hadden we hier hetzelfde probleem : totaal ongeschikt en geen zelf reflectie.

Wat hier door mensen wordt gesuggereerd, dat het opzet is geweest , geloof ik echt niet.

Gewoon een vorm van zelfoverschatting en onkunde

25   5  
Ivo

@NM

Tja, dan hadden ze wat slimmer met hun investeringen om moeten gaan ipv het aanstellen van de ene na de andere idioot.

Ze hebben hun eigen ingelegde kapitaal zelf vernietigd en op het eind de club sportief leeg laten lopen.

De City deal was pure chantage en misschien wel de smerigste streek in de geschiedenis van NAC. Ben er maar trots op.

17   9  
van Rumschoten

Het zou de V's sieren om transparant te zijn over de afwikkelingsregeling voor Manders, de man die bij NAC voor miljoenen schade heeft aangericht samen met zijn chef van Faal.

14   10  
van Rumschoten

Ivo - blufpoker van van Aalst. Die soep was nooit zo heet gegeten. Had dat maar gewoon op straat gegooid, dan had deze Dalton zich kunnen barricaderen in de zitkuil in Teteringen. Ze hadden er nooit in mee hoeven gaan, hoe onsympathiek de dwerg zich ook gedroeg.

14   12  
van Rumschoten

NM - wat een lulverhaal jongen. De (geconverteerde) schuld die NAC had was om en nabij de EUR 6.5 miljoen. De drie mochten bijinvesteren om de meerderheid te pakken, dat was het echte risicokapitaal. Als je het zo bekijkt, zie je dat ze gewoon hun geleende geld met rente hebben teruggekregen en is het risicokapitaal verdwenen.

35   11  
Belgische Naccer

De wraak gaat ooit komen natuurlijk.

Nu is het Ex-Naccer Kestens die in de 95e minuut de kruiken jankend naar huis schopt...

En het gaat natuurlijk gebeuren dat Van Hooijdonk de winnende gaat maken tegen SPARTA en Steijn degradeert...

Karma is a bitch...iedereen komt aan de beurt.

16   21  
Subnactief

De discussie is niet of Sydney goed of slecht is. Het punt is dat hij en zijn management NAC genaaid hebben door te doen alsof er geen aanbieding is gedaan. Uefa vond dat ook en Bolonga schikt.

27   22  
Sjoerd

Zojuist het (promo) artikel gelezen van 2 van de nieuwe aandeelhouders. Leuk om naar de bühne het jongensboek verhaal te delen, maar toch wel schrikken om de simpele manier van denken en het feit dat ze praten over volgend seizoen opbouwen. Dit jaar moet er gebouwd worden wil je volgend seizoen presteren.
PSV is een mooi voorbeeld maar een heel andere club in een heel andere regio (veel multinationals met hun roots in Eindhoven eo) en met een compleet andere businesslub/sponsoren. NAC is vooral klein MKB/zpp'ers... Copy paste zal noet opgaan.
Bovendien zijn de nieuwe aandeelhouders, op Van Eck na, grote onbekenden onder de meeste sponsoren en wordt met de pet langsgaan daarmee nog lastiger. Is ook wel gebleken tijdens de eerste belrondes. Het is natuurlijk maar een kort artikel, maar het lijkt erop dat het zwaar onderschat wordt. Het is te hopen dat ze de juiste mensen om zich verzamelen.

17   4  
Bas

@Subnactief

Als NAC een kristalheldere aanbieding had gedaan, dan was er nu niet geschikt, maar dan had NAC hoger beroep afgewacht, eenvoudig gelijk gekregen en dan had Bologna dat geld wel overgemaakt. Had het management van SvH de boel besodemieterd zoals jij stelt, dan had PvH dat geld moeten overmaken aan Bologna, zodat zij NAC konden betalen. Het feit dat NAC het hoger beroep niet aandurft is veelzeggend over deze casus. Het is bijzonder knap dat het vorige management van NAC dit zo heeft weten te verkloten, maar het is ze toch gelukt. Zo moeilijk is het niet om een ondubbelzinnige aanbieding te doen, maar rancune stond dat weg. Je bent toch niet vergeten dat hij gratis mocht vertrekken? Als hij per se wilde was hij toen al weggeweest. We mogen blij zijn dat we er nog een fooi aan overhouden.

16   29  
Subnactief

Bas, ik denk dat NAC dat best aandurft maar dat Ton de familie niet in diskrediet wil brengen en dealtje gesloten heeft. De UEFA heeft NAC in het gelijk gesteld he. Dus: NAC was overtuigd, UEFA was overtuigd. Management speler heeft stukken achtergehouden en komen nu heel goed weg. De stemming in Breda is zo dat alles de schuld is van Manders, Blaauwhof doet daar nog even schepje boven op. NAC krijgt geld, het lag allemaal aan Manders, zaak opgelost, handelen v Hooijdonkjes in de doofpot en oe oe kijk eens hoe daadkrachtig NAC is.

10   14  
nm

De aandacht ligt alleen op de grote 3 maar zoals onze strontvlieg al aangeeft hebben ze op een sluwe manier aandelen bijgekocht waardoor de waarde van de aandelen van de kleintjes (in het begin maar net de minderheid) heftig is gedaald.

Natuurlijk is de impact op een groot deel van de investeerders minimaal, zeker wanneer de investering is gedaan vanuit een winstgevende onderneming, maar dit is zeker niet in alle situaties het geval.

Onze huisvlieg of stontvlieg schets een wat rooskleurig plaatje. Iemand een vliegenmepper?

7   8  
Gjoewie

Tram en anderen > Dit is een zaak waar Karel Vrolijk c.s. helemaal niets mee te maken hebben. Ze hebben er geen invloed op gehad en ze konden en kunnen er helemaal niets aan veranderen. Waar ze wellicht verwachten helemaal niets te krijgen, blijkt nu dat Bologna wel wat water bij de wijn wil doen. Dan kun je er nog wel een advocatencollectiefje tegenaan gooien, maar eerstens weten ze niet welke afspraken gemaakt zijn tussen Manders enerzijds en Bologna anderzijds. Bovendien zullen ze misschien zelf al ontdekt hebben dat er voor NAC niets of weinig te winnen was. Dan is zo'n stelletje advocaten erg duur en moet je afwegen of dat wat je wil binnenhalen wel afweegt tegen de prijs die je er voor moet betalen, nog afgezien van de vele tijd en reizen die je er in moet steken. Laat ze dan maar tevreden zijn met het beetje water dat Bologna wil geven. Ik vermoed dat het gaat om een bedrag van 60.000 euro, hetgeen overeen komt met de vergoeding voor een speler uit de jeugdopleiding, die uit zijn eerste contract liep.

23   4  
Bas

@Subnactief
Ik volg je gedachtegang en aannames niet. Maar ik ben wellicht objectiever in deze casus.

Als Manders aan SvH ondubbelzinnig contractverlenging had aangeboden had deze situatie niet kunnen ontstaan. Zo simpel is het.

28   4  
nm

@Ivo, fijn dat je de kleine investeerders , initieel goed voor bijna 50% van het bedrag om NAC te redden, als minkukels wegzet!

Ik heb alle respect voor deze groep investeerders!

23   5  
Ivo

@Subnactief

Ik wist niet dat we hier nu ook al complotwappies hadden.

Bologna ging in hoger beroep, wat hun goed recht is, dit kost tijd en geld en NAC was blijkbaar niet al te zeker van de zaak of had geen zin of tijd meer om te wachten.

Als NAC een waterdicht contractaanbod aan Sydney had gedaan was het zo ver allemaal niet gekomen. Er zijn fouten gemaakt, en als clubs een juridisch gaatje zien dan duiken ze daar in. Deze fouten zijn gemaakt onder het directeurschap van Manders, die was eindverantwoordelijk. Zo raar of ingewikkeld is het allemaal niet.

11   18  
Van Rumschoten

Ze hebben iets geproduceerd dat pas na heel veel vijven en zessen als iets van een aanbieding beschouwd kunnen worden. Een construct. Maar of dat allemaal overeind was gebleven bij een detailonderzoek in tweede instantie was zeer twijfelachtig.

13   18  
Subnactief

Ah Rumschoten. En daarom betaalt Bolonga. Ik snap het. NAC had een case die niet overeind zou blijven en geen geld voor hoger beroep dat Bolonga aan moet tekenen en toen dachten ze in Italie: weet je wat. NAC is niet zeker van hun zaak en willen geen kosten maken, wij geven ze wat geld om te helpen.

Nu snap ik het.

12   13  
Van Rumschoten

Subn - lees gewoon het vonnis. Daarin staat duidelijk dat de door NAC aangevoerde argumenten en bewijzen 'kunnen worden beschouwd' als het doen van een aanbieding. Of niet, als een ander er naar kijkt.

15   22  
Van Rumschoten

Sjoerd - zeker is dat schrikken. De hele spaarpot aan diggelen om in de blufpoker van die hufterige zitkuildwerg te mogen trappen en dan niks meer over hebben. En langzaam en traag opereren.

3   31  
Whahahahahaha

Dus het nieuwe NAC heeft geen ballen om door te zetten, beetje triest.

4   3  
CS

Whahahaha toch 2-1 je….

29   14  
Fred1

Heel bizar dat er inderdaad nergens iets is te lezen is ( ook niet hier ) over het overlijden van Tem Nederlof.
Dat was toch een van de mensen die er mede voor zorg heeft gedragen dat NAC niet al eerder naar de verdommenis is gegaan.
Jammer dat dit soort mensen altijd te weinig waardering hebben gehad, in mijn ogen ook een NAC icoon.

21   1  
Henk

@Fred1

Staat gewoon op de website van NAC.

5   2  
Semsi

Jong NAC, aangevuld met een aantal selectiespelers, verliest met 4-1 van IJsselmeervogels.

35   12  
Tip

Tem Nederlof was een mooi mens. Een echte Bourgondiër. Heeft voor NAC veel gedaan door financieel bij te springen als het weer eens nodig was. Doneerde ook bij maatschappelijke projecten altijd ruimhartig. Terug kijkend was het toen een pracht tijd met spelers als Arveladze etc. Tem bedankt en rust in vrede. Sterkte aan de nabestaanden.

33   6  
Derk

En RIP Tem Nederlof. Fijne man en redder van NAC destijds.

7   2  
Semsi

Kan iemand dat artikel plaatsen wat vandaag in De Stem stond?

18   13  
Rolf

Niet best van jong NAC, maar desalniettemin als ik Willem ll zie schutteren, waarom zou NAC niet mee kunnen doen om het kampioenschap.
Mouwen opstropen iedere wedstrijd.
Niemand wint in Breda. 💪

15   22  
Ivo

@BSR

De reactie van Derk van 19:05 mag wel weg, lijkt me.
Met NAC heeft het allemaal nog weinig te maken.

14   35  
ome cor

@ivo
Waarom ? Derk spreekt de waarheid toch ?
14 duimpjes omlaag is 1x Ivo en alles 13 aliassen van Hansje D.


Bij de weg ... Onze held is in de 64e minuut gewisseld. Zullen we nu ook meteen maar zijn huidige trainer door het slijk halen?

21   34  
Livingthedream

Hansje d finaal afbranden is altijd toegestaan.

Betweterige misbaksel

18   20  
Van Rumschoten

Derk - 'als laatste gekozen bij gym' - is gewoon een snoeiharde leugen. Klinkt verder veel rancune en diepgelaagde haat uit jouw incompetente bijdrage. Gaat het wel goed? Wie haalde Oltmans ook weer binnen bij ons NAC?

9   16  
jaja

Ik ben het niet vaak met Van Rumschoten eens maar ik geloof ook niet dat hij altijd als laatste werd gekozen bij de gym.

Om als laatste gekozen te worden moet je wel meedoen. Gezien het feit dat hij na de gym niet durfde te douchen verzond hij altijd een smoes om niet mee te hoeven doen.

12   26  
Nachoreca1

Kortom, we houden er geen klote aan over. De leuke familie van Hooijdonk, heeft ons alleen maar plezier gebracht...pfff
En wie Derk, met zijn groep 8 verhaaltjes een duim omhoog geeft, moet ook bij zichzelf te rade gaan.

20   11  
Livingthedream

Haha die Chris woerts.

Die kan even in de glazen bol kijken en zeggen dat NAC de komende 10 jaar niet promoveert.

Die is verder ook helemaal niet door City benaderd om Pro City verhalen op te hangen 🤣.

Die man is net zo misselijk als doe Valentijn Driesen. Onbegrijpelijk dat die 2 nog een podium krijgen terwijl ze week in week uit onzin verkopen en overal naast zitten

10   6  
SocialMediaDeskundige

Nou nou nou. Zo'n Livingthedinges wordt wel stevig uitgekotst op deze site, net als ene Derk en Ome Cor. Tjongejongejongejonge. Wat halen die lieden deze site naar beneden.

28   4  
Badeend

Lekker belangrijk, wie er als zoveelste gekozen werd met gym. Als je de discussie inhoudelijk niet kunt 'winnen', is het blijkbaar nodig om dit soort armetierige non-argumenten erbij te halen. Zelfde niveau als die sneuneus die Javier Vet afrekent op zijn 'misselijke kop' of bepaalde mensen die het over 'Uniekaasvertegenwoordiger' blijven hebben.

Niet relevant en niet sterk. Grow up.

7   15  
van Rumschoten

Badeend - ja maar het is ook nog eens gelogen. Waarschijnlijk worden hier oude schoolpleinruzies beslecht, lopen er nog allerlei figuren rond met een megafrustratie. Zij die nooit meekonden, achterbleven en nu al hun gal, chagrijn en gram moeten spuien. Het is weerzinwekkend.

8   15  
van Rumschoten

Badeend - ja, die "Uniekaasverkoper" was sterk. Goed gevonden. Heeft niets gepresteerd in de RvC verder. Mocht anoniem meebewegen met van Baal. Brrrr, om van te rillen.

19   4  
Scheppioni

Op naar 6 uit 2 morgenavond !!! 0-2

27   3  
Semsi

Chris Woerts, wat een droplul is dat.
Zelfs Blanco en Blaauwhof zijn benaderd om positief over de City Group te schrijven.
Woerts zal ook wel een envelopje hebben gekregen om positief over City te lullen op TV. Maaskant idem dito.

25   18  
Van Rumschoten

Derk - bij NAC krijgen mensen een SV die in een opwelling over een scheidsrechterlijke blunder een biertje richting het veld gooien. Lieden die ons NAC als aandeelhouder jarenlang naar de ratsmodee hebben geholpen en rondliepen met een air van 'kijk mij eens de club bezitten' eisen een vrijgeleide. Sommigen van hen hebben zelfs bij de V's gevraagd om een SCC for life! Echt, mensen, wat voor plaat heb je dan voor je kop.

20   8  
Tip

Onvoorstelbaar dat mensen denken dat City de moeite deed/doet mensen te vragen om te promoten dat ze wereldclub NAC in handen krijgen. City heeft nooit er een grote zaak van gemaakt NAC in handen te krijgen. Was het gelukt prima en niet ‘ook goed.’ Overigens ben ik blij dat City het niet is geworden , het gezeik was tot ongekende hoogte gegroeid en dan gaat de lol er ook af. Dan beter N=B. Ik hoop van harte dat de nieuwe organisatie een succes wordt. Daarom belangrijk morgen te winnen en zo moraal te putten. Dan kun je tegen Oss thuis op 9 uit 3 komen en krijgt het enthousiasme er een boost bij. Naar mijn gevoel is het allemaal wel een wankel evenwicht. Hoe wordt de sfeer na een paar nederlagen ?

13   14  
Livingthedream

@tip

Zoals bij elke club die een paar wedstrijden verliest.

En ik zal je alvast verklappen dat we echt wel een paar wedstrijden zullen gaan verliezen. Zeker in deze competitie waar het niveau allemaal bij elkaar ligt in de top 8.

En dan gaan de city paupers en Tilburgertjes hier lekker stoken. Aan de crew om dan gelijk dit soort strontvolk gelijk te verwijderen

12   12  
Cees-2

LIVINGTHEDREAM: De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet!

5   18  
Livingthedream

Gekke cees

Wil je mij alsjeblieft niet vergelijken met mensen die hier komen om negatief over NAC te doen of mensen binnen de club af te zeiken.

Ik zeik die mensen af. Een wezenlijk verschil. Maar dat snap jij niet want jij bent juist zo,n walgelijke citybasher

17   10  
Tip

@livingthedream. Er is natuurlijk een enorm verschil in clubs. Neem je clubs als Volendam, Excelsior , Sparta etc. daar blijft het relatief rustig bij degradatie en al helemaal bij een verloren wedstrijdje. Terwijl wij qua niveau nauwelijks nog kunnen aanklampen bij deze clubs. Verschil is tevens dat genoemde clubs qua financiële huishouding een divisie lager overleven. NAC leidt structureel verlies in de keuken dus de druk om snel te promoveren is er altijd. Van het laatste stukje van je reactie distantieer ik me natuurlijk. Doe dat nu niet , je hebt de mooiste nickname hierop de site gekozen. Bij deze nickname passen die scheldpartijen niet.

28   15  
H.V.M.

Het is allemaal nog te vroeg om enige conclusies te verbinden aan NAC=Breda.
Vijf vermogende 'supporters' die hun (financiële) nek hebben uitgestoken om onze mooie club uit de dodelijke klauwen van de City Group te houden.
Prima gedaan, petje af.
Dat de huidige selectie te kort komt om voor directe promotie te spelen, nemen we maar voor lief.
Voorlopig worden de juiste stappen genomen en ziet het overgrote deel, de toekomst
terecht positief in.
Helemaal foutloos zijn ze echter niet begonnen!
Met de gevleugelde uitspraak NAC=BREDA, heeft men jammergenoeg te kleinschalig ingezet.
Aangezien er behoorlijk wat Fans uit het Westelijk deel van Brabant komen en er in de regio aldaar zeker nog rek in zit, had NAC = West Brabant m.i. een verstandigere keuze geweest.
Schaalvergroting heden ten dage kan geen kwaad.
Meer mensen in West Brabant zullen zich hierdoor tot NAC aangetrokken voelen.

9   18  
Didier

Chris Woerts door City benaderd hahaha.
Misschien is in de realiteit gaan leven ipv in je droomwereld…
Verder eens met anderen hier dat sommigen blijven hangen in het voor of tegen City verhaal. Het is City niet geworden, maar N=B. Daar moet iedereen het mee doen. En supporters die niet meelopen in de ‘ N=B is in alles OK’ polonaise zijn niet meteen tegen N=B en/of waren ook niet allemaal pro City.

25   6  
Didier

Eens voor wat de naam. West-Brabant was een naam die de lading veel meer dekt.
Stukje simplisme

7   10  
Eljé

Doe dan NAC=Werelds.

18   6  
Nacman

Het vriendje van Steijn en manders de olirdomme Chris woerts een over het paard getilde havenslaaf denkt dat we nog zeker 10 jaar in de kkd spelen laat me niet lachen

8   11  
Livingthedream

@tip

Dat er altijd druk is bij NAC is prima . Maar nu gaan lopen huilen als we 2 wedstrijd verliezen is gewoon lachwekkend.


De nieuwe eigenaren hebben al gezegd dat hun lappen als NAC tekort zou komen. Hun hebben de doelstelling gezet op top 5 . In de huige situatie is dat gewoon een realistische doelstelling.

We hebben op het veld een leuker team staan. Maar op de bank zitten nog steeds koekenbakkers zoals Mashart en Ligeon ect. Bij een paar blessure gevallen komen deze amateurs erweer in.

Deze puinhoop opruimen duurt minimaal 3 transferperiode.

Als je dat niet snapt moet je gewoon je mond houden want je heb er dan echt de ballen verstand van. Daarom dat ik zo fel tegen de Cees-2 en Vliegertjes van deze wereld ben.

Een mening prima. Maar denk niet dat je wat voorstelt. Iedereen op deze site snapt er namelijk de ballen van. Daarom neem ik hier ook niemand serieus als het inhoudelijk over voetbal gaat. Inclusief mezelf

8   3  
Stan

LIVINGTHEDREAM
Vooral dat laatste zinnetje klopt als een bus!!!

11   6  
Molenschot Loco


Chris Woerts? Die gek is te dom om te poepen!

16   7  
Cees-2

LIVINGSTREAM: TIP geeft meer dan terecht aan dat hij zich distanceerd betreft bepaalde scheldkanonades uwerzijds. Tja, TIP had u net iets eerdere inzending, ook daarbij kunnen betrekken. Die ging namelijk ook heel erg lekker. U vraagt (op voorhand!) namelijk om diep rood bij de redactie aangaande een bepaalde groep mensen. Ik ga daar voor u niet om vragen!

Respecteer normale reacties in de toekomst. Ook al zijn ze 100% anders dan u expleciet zou wensen Ook u moet in staat zijn, hierin het kaf van het koren te kunnen scheiden. Laat de "oprecht denkende(n)" gewoon hun mening daarin ventileren. Bij voorbaat dank. Ook zij zijn NAC-BREDA. Ook zij vullen de tribunes, zorgen voor inkomsten,.....enz. Hoe meer oprechte zielen, ...euh,.....oprecht zeg ik, hoe beter, toch?

P.s.: Verder, no hard feelings.

16   4  
RV

Ik heb Chris Woerts best hoog staan maar wat hij roept is natuurlijk klinkklare onzin. Als we het spelersbudget op dit niveau kunnen houden dan kun je ieder jaar meedoen om promotie en gaat dat zeker ook wel een keer lukken.

Feitelijk gezien moet je morgen en vrijdag ook gewoon 6 punten halen en dan pak je toch al een lekkere voorsprong op een Willem II, Ado en de Graafschap. Clubs die allemaal in een neerwaartse spiraal zitten, terwijl juist bij NAC iedereen er wel achter wil gaan staan. Ik denk dat PEC en Heracles daarentegen wel heel stabiel gaan blijken, er is ook niemand in Breda die een kampioenschap verwacht.

Maar als we de wedstrijden die we moeten winnen (zoals morgen) gewoon winnen dan eindigen we lekker in de top 5 en zijn we in de play offs een serieuze kandidaat voor promotie. Ik ga totaal niet mee in die negativiteit en ambitieloze uitspraken, als je de budgetten, huidige selectie én het feit dat we al die thuiswedstrijden spelen (waar iedereen er achter gaat staan) bekijkt dan staan we er gewoon goed voor.

8   10  
Scheppioni

Wat een gebral hier ineens over die mafketel en zeverjanus in spe woerts !! Dat is een opgedraaid zeverpopke van de bond !
HUP NAC, SCHIJT woerts

27   10  
nm

Mensen spelen bij Harry BD op de man omdat ze Harry BD moe zijn.

De beste (als iemand gefrustreerd is, is hij het wel) man loopt al decennia lang NAC sites te terroriseren met anti NAC beleid geleuter.

Inmiddels zitten we aan de 4de of 5de generatie bestuurders en hij ratelt nog steeds hetzelfde lijstje af. Om moe van te worden. Als deze beste Harry het allemaal zo scherp ziet heeft hij meerdere momenten gehad om op e.o.a. manier in te stappen of te participeren. Waarom heeft hij dit niet gedaan? Mensen trekken hem niet , vinden hem het capabel, hij heeft de middelen niet of hij heeft het lef niet.

Hoe dan ook, hoe treurig is het dat je al meer dan 20 jaar alleen maar azijn loopt te zeiken? Hoe kun je jezelf dan in hemelsnaam NAC supporter noemen? Wat doe je dan op NAC sites? Ik begrijp het niet.

Ik zou hem dan ook adviseren om professionele hulp te zoeken.

4   13  
NNB

Daar gaat het record van Koos Waslander.

Van Crooij scoort zojuist binnen 7-8 seconden

13   15  
Tip

@LivingtheDream. 15.30. Goed stukje. De vraag is hoe gaat men reageren als twee wedstrijden verlies achter elkaar ook echt een feit is ? Gaan we nu eens niet roepen om een andere trainer ? We gaan het zien ! Nog even wat anders. Indertijd ging ik op de boot mee naar Waalwijk. Waren 3 oprechte NAC supporters bij , net als ik, waar ik op de site geweldige scherpe discussies mee had. Komt een ….. redactielid me waarschuwen , let op daar staan …….. Ik zeg dan ga ik er toch een praatje mee maken. Om een lang verhaal kort te maken , met een pintje erbij was het ijs na 5 minuten helemaal gebroken. Een dag daarna schreef een van die gasten op de site dat in ieder geval 1 kritische supporter best een stikgoeie gast was. En ik schreef natuurlijk direct dat dit wederzijds en andersom ook zo was. Sfeer werd onderling veel milder. Ik wil maar zeggen op een site , net als op E-mail , gaat het al snel veel te scherp en ongenuanceerd dikwijls door emotie. Terwijl we toch allemaal tot dezelfde familie horen. Een familie met gele…. en zwarte schapen. 👍

9   1  
Bp

@nnb

Gedeeld record, allebei 8 sec

9   12  
GeelZwartHart

Diverse sponsoren (midden segment) die zeggen dat tegen het eind van dit seizoen gewoon het geld weer op is. Ik hoop natuurlijk niet dat is waar is (ook niet voor een klein gedeelte).

8   10  
Cees-2

TIP: Ieder zijn mening, maar het stukje van Livingdream, dat van 15.30 uur. Het spijt me, maar mijns inziens, raakt dat kant nog wal. Allemaal inhoudsloze aannames. Niets, dan ook niets wat "hij" kan aantonen met bewijzen. Puur suggereren is het dan.

8   12  
Livingthedream

Cees-2 die over inhoudsloze aannames begint...

Het zal wel aan mij liggen of aan de warmte

9   6  
Jackie

@ cees-2

geeft meer dan terecht aan dat hij zich distanceerd betreft bepaalde scheldkanonades uwerzijds.

Als je dan toch zo chique probeert te doen met ingewikkeld taalgebruik (beetje vreemd op deze site, maar ieder zijn ding), schrijf dan in ieder geval distancieerT.

Kanonades zien we deze keer door de vingers. Vlegel.




8   8  
Cees-2

Jackie: Ook al tarzantaal! Chique, volgens mij, niet veel meer dan gewoon. Jij noemt mij een........., wat jij wil. Een foutje in mijn tekst, het is wat. Hou het netjes.

37   4  
Martinus

Soms denk ik, ik lees de reacties even door, even kijken of er wat interessants is gemeld.

Helaas is het steeds vaker zo dat ik er nadien spijt van heb. Ik vraag me echt af wat ik lees af en toe. En het ergste is, iedereen hier heeft - als t goed is - het beste met NAC voor. Waarom het er dan soms zo aan toe gaat, vind ik echt onbegrijpelijk.

Geldt zeker niet voor iedereen hier overigens, voor de duidelijkheid.

3   5  
Ata

Precies Martinus (overigens één van mijn favoriete reageerders op dit forum)!

7   15  
Otjes

Dat het geld op is aan het einde van het seizoen, lijkt me duidelijk.

Zoals de aandeelhouders in de Stem zelf aangaven, lijdt Nac per seizoen een operationeel verlies van 2,5 miljoen in de KKD. Qua liquiditeit ( lees : cash) kan Nac dit verlies dit jaar opvangen. Volgens jaar niet en zullen de aandeelhouders moeten bijstorten, vrees ik.

En dan beste mensen, zullen we zien hoe de hazen lopen….

5   2  
Breda83

@Otjes

Dat is simpel, er komt geld bij:

,,De nieuwe technisch eindverantwoordelijke willen we volgend jaar een begroting meegeven om een selectie samen te stellen die om het kampioenschap mee kan doen omdat we zo snel mogelijk naar de eredivisie willen.”

Ik gok dat er een spelersfonds komt.

10   4  
De muzikant

Kom kom Evert, je was wel degelijk op de hand van city. De zaak niet omdraaien jokkebrok.

7   2  
Badeend

Geen onzinnige insinuaties als waarheid verkopen hè, Otjes. Daar hebben we Blanco al voor. Er is nogal een verschil tussen de insinuatie dat "het begrotingstekort voor het lopende seizoen 2,5 miljoen euro bedraagt" (niet ontkend maar zeker niet bevestigd door de aandeelhouders!) of stellen dat NAC structureel 2,5 miljoen operationeel verlies per seizoen draait in de KKD. Dat laatste past natuurlijk wel beter in jouw straatje. Bah.

3   8  
Tip

Dat NAC verlies draait in de keuken is een feit. Hoeveel verlies precies de komende seizoenen is moeilijk aan te geven zeker bij gewijzigd beleid. Dat we niet nog eens jaren in de keuken moeten vertoeven lijkt me wel duidelijk. Of N=B een succes wordt kan niemand zeggen alleen maar hopen.

5   1  
Henk

Dat NAC verlies draait in de eerste divisie en de hoogte van dat tekort is een keuze. Hier wordt gedaan alsof het een natuurwet is waar je niet omheen kan maar dat is onzin. NAC houdt er deels nog steeds een Eredivisiehuishouding op na. Salarisuitgaven niet zijnde spelers of technische staf zijn exorbitant voor dit niveau. De hoogte van de spelersbegroting zelf is ook een keuze. Verder zit NAC vast aan dure vetplichtingen uit het verleden, zoals Zundert.

4   8  
Tip

@Henk. “NAC zit vast aan dure verplichtingen uit het verleden zoals Zundert”. Hiermee geef je aan dat het deels geen keuze is. Verder heb je gelijk. Kies je voor afbouwen en bezuinigen en word je keukenclub. Of kies je voor investeren om weer snel naar de ere te gaan? De vraag is dan wat willen supporters, sponsors en andere stakeholders ? Dat antwoord zul je denk ik krijgen als we een paar keer verliezen.

1   3  
Otjes

Dat er geld bij moet in jaar 2 lijkt me duidelijk.

Overigens bevestigt Vreugdenhil (= aandeelhouder) in de Stem dat het tekort van het lopende jaar op 2,5 miljoen wordt ingeschat.

Hup NAC

0   3  
Scennix

Voor de mensen die geen ESPN hebben: bij ons kan je gratis NAC (en andere nederlandse topclubs) gratis in HD zien + Formule 1.

Telefoon & PC: https://discord.gg/BjPNUJEG

1   0  
Jacka

Was toch 400 K
Hebben ze nu dan 100 K afgetikt of zo?

Laad alle berichten na dit bericht in