Wij gaan niet opzij

Antonia en van de Sande terug in wedstrijdselectie, Vet ontbreekt nog tegen MVV

Thiestemberg

Maandag staat de tweede wedstrijd van de KKD op het programma uit tegen MVV. Ondanks dat Kaj de Rooij geschorst is gaat NAC met meer aanvallende mankracht op pad. Zowel van de Sande als Antonia keren namelijk terug in de wedstrijdselectie. Voor kersverse aanwinst Vet komt deze wedstrijd nog te vroeg. Molenaar laat dit weten aan BN DeStem.

Er bestaat daarbij een goede kans dat Antonia ook direct in de basis start, dit wil Molenaar echter nog niet bevestigen. Een andere gegadigde voor de rechtsbuiten plek zou Kotzebue zijn. (Thomas) Marijnissen zit net als Vet nog niet bij de selectie. 

Buiten Antonia en van de Sande beschikt Molenaar ook nog over van Schuppen. De aanvallende middenver die vorig seizoen ook enkele wedstrijden als aanvaller speelde speelde grote delen van de voorbereiding. Op het middenveld heeft hij de concurrentiestrijd met Banzuzi voorlopig echter verloren.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
46 Reacties
130   13  
Massaro

Redelijk normaal toch dat vet er nog niet bij zit. Iig positief dat Antonia en van der Sande er weer bij zijn.

102   20  
Malle

Antonia is fit verreweg de beste aanvaller die we hebben

31   147  
Ivo

Wat is er dan weer met Vet? Ik word er een beetje moe van. Een beetje prof is minimaal fit genoeg om op de bank plaats te nemen en in te vallen.

En wat is er aan de hand met Danny Bakker?

12   67  
Pietjebel

Wat is dr aan de hand met Marijnissen ?
Blij dat Antonia terug is hoor maar ook al tijdje niet gespeeld kan hij dan wel meteen starten?
Vet zelfde verhaal

130   13  
Massaro

Redelijk normaal toch dat vet er nog niet bij zit. Iig positief dat Antonia en van der Sande er weer bij zijn.

32   2  
Gerrit Hiemstra

@Ivo de enigste reden die ik kan verzinnen is dat hij nog maar net meetraint met de groep. Hij zal ingepast moeten worden, zoals de speelstijl en de plus en min punten van z’n teamgenoten moeten kennen.
Ik neem aan dat hij z’n conditie deze zomer op peil heeft gehouden en of ergens meegetraind heeft als je prof bent en als je weet dat er (genoeg) interesse is.

100   3  
Arubaanse NACcer

Als Antonia nou toch eens echt fit zou blijven… De Rooij naar links, Herrmann in de spits, Velanas er achter met Plat en Vet? Dan kunnen we misschien gewoon meedoen.

58   2  
Rolf

Zullen we nu echt eens drie punten mee nemen uit Maastricht.
Wij zijn NAC. 💪

43   3  
Monir

Stelletje ongeduldigen hahaha

98   7  
PatjeR

Ik denk serieus dat dit nieuw beleid is. Na alle blessures van de afgelopen jaren gaan ze nu veel voorzichtiger om met het brengen van spelers. Lijkt mij prima toch?

43   1  
Bredalex

Javier maakt gewoon zn debuut tijdens zn eerste avondje nac tegen TOP Oss, ook prima toch!

23   3  
Breetjeda

Ik snap niet waarom iedereen velanas op 10 willen zien.
Een middenvelder die veel naar binnen trekt op linksbuiten met een hele goede linksback die er overheen kan draven werkte eerder ontzettend goed bij el alouchi en angelino.

14   21  
the fly

Nu nog een spits.

30   2  
henkietenkie076

ik hoop echt dat we de Antonia gaan zien uit zijn Go Ahead tijd, want dan hebben we er een versterking bij.

19   2  
Ouwe Spionkop

Langzamerhand komen we op volle sterkte.
Antonia en vd Sande zullen nog geen hele wedstrijd kunnen spelen, maar de keuze voorin wordt alweer groter.
Marijnissen heeft tegen Ijsselmeervogels ook groot deel van de wedstrijd gepeeld.

5   36  
Enkhuizer

Waarom Vet erin? Prima versterking in de breedte maar laat eerst onze eigen parels het proberen!!!!

13   3  
fvf6

3 punten pakken vanavond en we lullen nergens meer over. Meer keuzes voor Molenaar kan het alleen maar makkelijker maken

9   17  
Ivo

Laat Vet gewoon meedoen aan de wedstrijdvoorbereiding, tactiekbespreking, warming-up en de wedstrijd vanaf de bank volgen. In de rust ook aansluiten bij de groep en aankijken hoe dat gaat.

Dat lijkt me beter voor een snelle inpassing in de groep. Zo leer je je team kennen. En ja, mocht de wedstrijd lekker lopen dan kan hij al 10 minuten invallen op 90%.

Maar blijkbaar is dat allemaal heel raar en moet je zo'n speler eerst buiten de wedstrijdselectie houden.

6   8  
Tip

Breetjeda. Klopt ! Maar maakt niks uit , kun je hier uit blijven leggen. Daarom maakt de trainer met diploma’s de opstelling en niet de supporters. Die mogen er wel van alles van vinden en ventileren.

10   1  
d'n henk

Ben toch wel erg nieuwsgierig naar hoe Antonia vandaag voor de dag komt.
Je zou toch denken dat hij het voetballen niet zomaar verleerd is..
Als hij zou speelt als in z'n eagles tijd dan heb je er echt een hele goede aan.
Ik neem een gokje op 0-1 vandaag, HUP NAC!

8   31  
steven73

Banzuzi ? ipv Van Schuppen onvoorstelbaar dit

2   6  
Marijnissen

Vet is nog niet speelgerechtigd. Vandaar dat hij er vandaag niet bij is.

2   2  
Geelzwartwit

@steven73

We hebben heel veel middenvelders nu en er komt zelfs nog een onbetwiste middenvelder bij (creatieve spelverdeler met assist en doelpunt in de benen en ervaring).
Je ziet ook echt dat dat nodig is. 1 speler die er bovenuitsteekt die de rest in kansrijke positie brengt en beter laat spelen.
Daaromheen hebben ze nu veel mogelijkheden om op accent anders te spelen. Mogelijkheden genoeg voor een mix in spel tussen 433 en 442 of zelfs 451 maar die ene copie van Lokhoff die moet er nog komen anders blijft het teveel los zand en renderen de spitsen niet genoeg.
Banzuzi of Van Schuppen is een detail en vormkeuze in het moment. Gebaseerd hoe men (nu) wil spelen met wat men heeft.

11   2  
Mike

Ik hoop echt dat die 2 gaan vlammen komende maanden. Antonia is op dit niveau gewoon echt een leuke speler mits fit.

10   62  
Los Pollos Hermanos

Vet is niet wedstrijdfit!!! Dat roep ik hier al weken. Die heeft zeker 3/4 maanden geen wedstrijd gespeelt en de 6 maanden ervoor ook nauwelijks hele wedstrijden. Gewoon echt een zware miskoop. letterlijk en figuurlijk.

Let op, over een paar maanden zullen jullie zien wat voor miskleun dit weer is geweest.

15   0  
Dun Diëe

We gaan er op letten Los Pollos.

4   5  
Cees-2

Molenaar zal met Antonia aan die kant wel voldoende omschakelspelers moeten bezitten. Antonia is in goede doen, ook al geen omschakelwonder. In verdedigend opzicht welteverstaan! Als MVV daar een box to box-speler plaats, hm, kan lastig worden aan die kant op bepaalde momenten. Van Schuppen, indien spelend, hm, kan ook daarin problemen krijgen. Zomaar een feitje, verder mist men uiteraard de nodige goeduitgwerkte automatismen. Maar MVV is uiteraard ook geen wonderolie, ook zij moeten e.e.a. tactisch puzzelwerk verrichten. Ik wens NAC veel succes in de wederopbouw.

16   1  
Badeend

Ik zou het vooral ook mooi vinden als Antonia het langere tijd goed gaat doen en onbetwist rechtsbuiten wordt - dan verpietert Kaj de Rooij daar tenminste niet meer. Dat is ook de belangrijkste reden, Breetjeda en Tip, om Velanas op 10 te zetten. Dat is al heel vaak eerder uitgelegd - De Rooij is OOK rechtsbenig maar heeft geen echt goede voorzet en daarnaast is Velanas eigenlijk zelf een aanvallende middenvelder. Als je De Rooij op 7 zet, trekt die dus ook gewoon naar binnen en kan Velanas op zijn 'eigen plek' (net als De Rooij). Voeg je voetballend vermogen toe aan het middenveld én staan er meer spelers op een voor hen natuurlijke plek.

Enige reden die ik kan verzinnen dat de trainers dat maar niet blijven doen is dat ze Velanas te goed vinden om niet op te stellen maar niet goed genoeg op 10 - en dat ze dus blijven hopen dat de rechtsbenige (!) De Rooij het veld breed houdt én een goede voorzet leert te geven. Ik vind het maar raar, twee spelers op een andere plek en je bijna duurste aankoop ooit laten zwemmen.

3   3  
Mo

Blij met antonia ,hopen dat we winnen en vet en marijnissen weer fit zijn,en nog wat erbij halen en gas erop..zeker nu die ongestelde ooievaars en die stilleburgers niets hebben denk ik dat het spannend word

5   1  
Ivo

@Badeend

Je ziet dat de trainers wat behoudend zijn qua spelsysteem en het brengen van spelers. Er is in de voorbereiding ook vooral een 4-3-3 variant gebruikt, men wilde werken aan de basis, zoals het conditionele, het druk op de tegenstander zetten en het vooruit durven voetballen.

Dus ik verwacht geen grote verschuivingen en experimenten. Zeker niet als je de punten blijft pakken. Waarom een winnend systeem veranderen?

Nu moet men iets omdat de Rooy geschorst is dus dat is een mooie kans om iets anders te proberen. Antonia heeft een lastig 1e seizoen bij NAC gehad, ik hoop dat het dit seizoen wel lukt. Het feit dat ze hem nummer 7 hebben gegeven, daar spreekt wel wat vertrouwen uit. Ik denk dat Michael Maria met nummer 28 wel weet hoe laat het is.

8   6  
Cool Hand

Gisteren twee Engelse wedstrijden gezien. Als je dat tempo ziet, moet je idd 'wedstrijdfit' zijn om mee te kunnen doen. Niemand kan mij wijs maken dat een NAC speler - indien niet geblesseerd - niet in staat is om op kkd-niveau een bijdrage te kunnen leveren. Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan?

3   9  
scheppioni

Goed te lezen dat er twee potentiele basisspelers weer terugkeren van blessures, hopelijk blijven ze fit nu en dat geldt ook voor Luc Marijnissen !!
@ Chris wm weet jij toevallig hoe met Luc staat ?
Ik verwacht Javier spoedig in de basis bij ons NAC !

2   5  
Cees-2

Badeend: Voetballende vermogen in voorwaartse richting, dat klopt met deze twee. Maar de snelle omschakeling op het middenveld naar verdediging. Niet een beetje te pover misschien? Wat denk jij? En de tweede ballen die veel uit de zestien vallen. Zij missen wel een beetje fysieke kracht om deze dan te winnen, of niet? Samengevat iets te weinig balafpakkers?

5   38  
Noad1976

@ malle antonia is verrweg de beste aanvaller die we hebben

Nou dan is het een kansloos elftal die gast is net als Kaij de Rooij volledig de weg kwijt.

Herrmann een volledige miskoop / huur whatever van Tonnie Sixpack

Een Van Schuppen heeft veel meer potentie! En een Kotzebue ook!

1   1  
Adriaan

Las net dat V d Sande een terugslag had op de training vorige week😞
Men brengt de rest ook heel voorzichtig
Mashart Vet Maria Ligeon T.Marijnissen en Bakker maken nog geen deel uit van de selectie vanavond

1   0  
Badeend

@Cees-2 (en Ivo)

Ik ben een groot voorstander van 4-4-2 en verafschuw de zogenaamde "huisstijl" maar als je Vet en Plat achter Velanas zet, zie ik het wel goedkomen op het middenveld hoor!

10   0  
die ne gast

MVV is één van de zwakkere broeders in de KKD. Toch denk ik dat het een zeer moeizame wedstrijd voor NAC gaat worden. Tegen Helmond werden nagenoeg geen kansen gecreëerd. Ik zie niet in waarom NAC vanavond wel veel meer kansen gaat creëren?
Ik hoop dat er weer een 0-1 over de streep getrokken kan worden, maar het zou mij niet verbazen als het 'gewoon' 0-0 blijft.
Hup NAC!

6   2  
Reflektor

0-3

17   3  
Mike

Willen alle gasten hier die de hele godganse dag niets anders doen dan alles af te ***en betreffende jullie eigen club aub een eigen clubje oprichten?

Jullie zijn mede verantwoordelijk voor de blijvende negatieve tendens rond de club. Daar is niemand mee geholpen. Ook je 'eigen' club niet. Trek je muil thuis wat vaker open bij moeders de vrouw of richt zelf een gesloten clubje op met andere gelijkgestemde zeurende 'mannen' (erg discutabel) zodat niemand er last van heeft.

Of als je het allemaal zo goed weet neem je zelf een zak geld mee naar het bestuur van NAC en neem je plaats en verantwoordelijkheid.

Maar dat is vaak lastig voor dit soort 'mannen'. Kudde gedrag en zeiken vanaf de zijlijn. Lekker safe.

2   5  
Willem 4,5

@mike. Inderdaad, er zitten er een paar tussen die er genoegen in scheppen alleen maar negatieve commentaar te leveren. Het te zielig voor woorden, slechte jeugd en altijd gepest op school zal o.a. een van de oorzaken zijn. Alleen een diep medelijden past bij deze zielige personen. Wat doe je op deze site, ga iets doen waar je echt plezier aan kan beleven, of ga een bank beroven dan wordt je teminste opgepakt en zijn wij van dit soort minkukels af. Hup NAC, daar krijgen de échte supporters een kick van!

2   4  
Cees-2

Badeend: Niet echt bij stilgestaan, 4-4-2. Inderdaad zoals jij aangeeft kan met Vet en Plat het evenwicht kloppen. Alleen aan de kant van Antonia (als hij speelt?) Heb ik mijn lichte twijfels in derdrfigend opzicht. Maar MVV is uiteraard ook geen Nederlandse top. Dus het moet kunnen, en je kan tijdens de wedstrijd altijd nog wat aanpassen.

4   7  
Belgische Naccer

De vraag blijft: Wie gaat er scoren bij NAC?

Alleen Velanas maakt af en toe een goal. De rest heeft nog nauwelijks gescoord...

Je mag hopen op een 0-1 Net zoals vorige keer tegen Helmond Sport. Maar mensen die hier 0-3 of 0-4 roepen, die zijn al een paar jaar niet naar NAC geweest denk ik.

We missen een klootzak voorin die er 35 maakt.
De Rooij maakt bij NAC ook nauwelijks goals. Alleen van Schuppen heeft er een paar gemaakt maar die zit op de bank.

Kortom het zal weer billenknijpen worden en hopen op het beste...zoals het al een paar jaar is, na het vertrek van Hyballa.

2   3  
Charpie

Logica is niet je sterkste punt Rumke; het gaat natuurlijk om de punten die we onnodig hebben laten liggen vorig jaar ( Dordrecht!). Als je constanter bent, haal je meer punten.
Daarbij is het ook nog eens zo dat met het grote aantal promotiekandidaten veel punten onderling verdeeld moeten worden in onderlinge duels. Dan schuift alles in elkaar. Andere krachtsverhoudingen. Je kunt dus de resultaten van deze competitie niet vergelijken met die van vorig jaar. Je kunt net zo goed zeggen: win je dezelfde duels als vorig jaar plús alles wat je liet liggen, plús de duels tegen je concurrenten, dan ben je kampioen!
Redenering van likmevestje dus. Gooi je glazen bol maar in de kliko.....

0   1  
Mo

Steven net wat jij zeg banzuzzi voor van schuppen pfffff

2   2  
Reflektor

Ze bedoelen jou he Belgische knakker met je negatieve gezeik keer op keer, en ik zit wel degelijk elke wedstrijd op de tribune en een handvol uitwedstrijden.

2   2  
Badeend

Serieus? Mensen die over Hyballa beginnen? De brokkenpiloot die zeven hele wedstrijden voor de groep heeft gestaan en het nergens langer dan een paar maanden vol lijkt te houden? Als je dat soort statistieken als leidraad gaat gebruiken, moeten we Koste Wat Het Kost Aro Muric terughalen. Dan krijgen we nooit meer een tegendoelpunt.

1   1  
Reflektor

Ja inderdaad badeend, geen verstand van voetbal als je om hyballa gaat vragen en roepen.

Laad alle berichten na dit bericht in