Wij gaan niet opzij

NAC en Man City willen samenwerking voortzetten

Raskolnikov

NAC en Manchester City zijn voornemens de samenwerkingsovereenkomst, die dit jaar afloopt, te verlengen. De samenwerking zal vermoedelijk in een iets andere vorm worden voortgezet. De clubs onderzoeken nog welke vorm het meest geschikt is.

NAC en Manchester City sloten in 2016 een samenwerkingsovereenkomst voor de duur van vijf jaar. Naast financiële ondersteuning en toegang tot het scoutingnetwerk van de Engelse grootmacht kreeg NAC ook de beschikking over (maximaal) vijf gratis huurspelers per seizoen.

Omdat de relatie na het vertrek van Hans Smulders danig bekoelde, leek de samenwerking na vijf jaar te eindigen. Algemeen directeur Mattijs Manders geeft in gesprek met Omroep Brabant echter aan dat de relatie tussen de clubs inmiddels hersteld is en dat de intentie is om langer met elkaar door te gaan: "De contacten zijn momenteel weer erg goed en NAC en Manchester City zijn zeer tevreden over de samenwerking. We hebben dan ook de intentie uitgesproken om door te gaan. In het verleden was er het een en ander kapotgemaakt, maar dat is gerepareerd."

Hoe de samenwerking er na afloop van de huidige contractperiode uit komt te zien, is nu nog niet duidelijk. De eigenaren van City investeerden de afgelopen jaren stevig in de uitbreiding van hun netwerk en dus zijn de rol en het belang van NAC in het totale plaatje veranderd. Desondanks blijft de insteek om spelers van City in Breda te laten rijpen. Manders: "We zijn in overleg in welke vorm we de samenwerking moeten voortzetten. Manchester City heeft inmiddels twee clubs overgenomen, waaronder Lommel, dus hun uitgangspunt is nu iets anders. En wij moeten er voor zorgen dat er geen spelers komen die de jongens uit onze eigen jeugdopleiding in de weg gaan zitten. Maar ze hebben duizend spelers onder contract en daar zal heus wel iets van waarde voor ons bij zijn."

Bron:
B-Side Rats, Omroep Brabant
23 Reacties
85   8  
In Ton we Trust

Wanneer Ton komt misschien ook een lijntje uitwerpen naar Wolfsburg? Mooie, stabiele club in de Bundesliga wat toch een stuk warmer aanvoelt dan het kille City

85   8  
In Ton we Trust

Wanneer Ton komt misschien ook een lijntje uitwerpen naar Wolfsburg? Mooie, stabiele club in de Bundesliga wat toch een stuk warmer aanvoelt dan het kille City

15   68  
real robert

Deze man is zo zelfingenomen! “Er was het een en ander kapotgemaakt enz”.
Dat zegt een AD toch niet over zijn voorgangers? Het is zo weinig chique!
Zo plat Hollands!
Overigens beeft die samenwerking ons, met op paar positieve uitzonderingen, niet veel gebracht!
Probeer na de brexit tot die groep toe te treden!
Ik denk niet, dat het met Lommel, of all places, en te dicht bij Genk, iets gaat worden voor hun.

25   3  
NAC!!!

toch een beetje verrassend anderzijds ook weer niet, City heeft best wat geld in NAC gestoken dus zijn ze ook wel gebaad met een samenwerking.
Als men dan steeds aan NAC denkt gezien de klasse spelers zoals Ambrose, Angelino, Manu, ea. Dan mag het voor mij wel blijven. Zonder hun hadden we die jaren ook niet (overleefd) of gepromoveerd. Eerlijk is eerlijk.

Hopen op echte talenten, geen meelopers. Dan is het ok. Altijd leuk zulke ruwe diamanten te mogen zien in ons NAC.

Toch ook eens wat leuk nieuws dan dezer dagen na gisteren 3 punten. Het kan dan toch!!

Benieuwd naar volgende week, hopelijk trekken ze deze lijn door.

38   2  
JNAC06

Als ze nog een paar angelino s en garcia s krijgen vind ik t goed

29   6  
Judge M.

"ze hebben duizend spelers onder contract"

Jezus Christus te paard nog eens aan toe zeg! Dat gaat toch nergens meer over?

37   2  
Ratjeduneerste

@In Ton we trust


En een 2e elftal dat uitkomt ophet 4e niveau in Duitsland, vergelijkbaar met rechterrijtje KKD in mijn ogen.

Overigens juich ik de verlenging van de samenwerking wel toe, want City stuurt niet enkel jaarlijks spelers.

Ze hebben mede bijgedragen aan de ontwikkeling van nieuwe facaliteiten op zowel Zundert als Boeimeer en delen kennis over data-analyses en andere interessante onderwerpen.

Ook Jelle is destijds als keeperstrainer in Manchester geweest om dingen te leren. Erg waardevol dus voor NAC!

27   2  
Shane uit de Keen

Lommel gaat wel promoveren, dus heeft City een club op het hoogste niveau. Marlos Moreno, de man van 5,6 miljoen speelt daar bijvoorbeeld. Dat soort goede spelers gaat dus meteen naar België. Aan de andere kant, Fiorini kende ik niet echt, maar bevalt tot op heden uitstekend. Zeker gezien zijn leeftijd. Hij mag van mij volgend seizoen wederom gehuurd worden.

21   1  
Geeltje

Zoals het nu is, is toch prima. Die Florini moet vechten voor zijn basisplaats, maar voegt wel wat toe. Zolang het niet te veel is maar wat er wel is van redelijke kwaliteit, prima toch.

23   3  
Dutchbird

Als je inmiddels Garcia, Angelino, Ambrose, Pablo Mari, Luca Ilic en Muric in de gelederen hebt gehad mag je niet klagen over de samenwerking. En Fiorini heeft zijn top ook nog niet bereikt.

17   15  
RHCP

Tegenstander van dit soort samenwerkingen hier.

Ik kan niet ontkennen dat het soms mooie resultaten heeft opgeleverd, waaronder ook promotie. Het is alleen afvragen waar we nu zouden staan zonder deze samenwerking, dat is gissen. Ik zie wel dat er andere clubs zijn die resultaten bereiken zonder dit soort samenwerkingen en ik weiger te geloven dat dit voor een club als NAC niet kan.

Maar belangrijker nog, constructies zoals dit zijn een perfect voorbeeld van zaken die er mis zijn met de betaalde voetballerij. Rijke clubs die een 'football group' oprichten met als doel een handelshuis te worden en geld te verdienen om zelf zo rijker en machtiger te worden. Dat kleinere clubs dan een graantje meepikken is de wortel.

De club waar ik ooit fan van ben geworden was een trotse, tegendraadse club. Wat resteert met dit soort samenwerkingen is een inwisselbaar sattelietclubje (voor Man City). Hopelijk komt die trotste, tegendraadse club ooit weer terug.

4   2  
scheppioni

Idd In Ton we trust !
Liever ene speler van city die ook basiswaardig is en een speler vanuit het duitse, samen met onze jeugd kan dat een prima toekomst gaan worden, let wel 'KAN' !!

14   7  
Badeend

Ik zit helemaal op 1 lijn met RHCP. Natuurlijk heb ik genoten van spelers als Manu, Ambrose en ook Mari - er tegenover stond óók de bagger van Faupala, Adarabiyoyo, Smith-Brown en toch ook Barker bijvoorbeeld. Maar die ontzettende zieke mensenhandel van dit soort grote clubs gaat ten koste van de kleinere clubs (en competities) en zorgt uiteindelijk voor alleen maar verlies van identiteit en charme.

Dan kun je mij een idealist vinden, een naïeveling, of iemand die 'leeft in het verleden' - het zal allemaal wel. Ik vind het ziek én jammer.

4   2  
Badeend

Wel goed dat er 'gekeken wordt naar de ideale invulling' - dit is veel méér een zaak voor de toekomstige TD die naar de lange sportieve termijn moet kijken. Niet voor de AD.

7   11  
Piet

Niet aan beginnen. Als mensen zeggen dat we door hun zijn gepromoveerd kan je ook zeggen dat we door hun zijn gedegradeerd.Tijdens de competitie even de keeper terug roepen.

Wederom weer minder kans voor eigen jeugd en of regionale spelers met club binding. Wederom geen kapitaal op het veld maar werken voor een klein percentage voor een handelshuis. Wederom geen vaste kern om een elftal te bouwen.

Weg identiteit en continuïteit!



3   0  
Malpolon

@In Ton we trust

Dat Wolsburg stabiel is, akkoord. Maar "mooi" en "warm" vind ik die club zeker niet, al is dat natuurlijk subjectief.

@Shane

Lommel gaat promoveren? Ze staan een straatlengte achter op Union en moeten eerst nog maar eens Westerlo en Seraing inhalen om tweede te worden. En dan moeten ze nog met de nummer voorlaatst van de 1e klasse afrekenen.

11   4  
Mike sneu

Ik word persoonlijk heel erg blij hiervan
We hebben pure klasbakken gehad als Mari angelino Garcia Ambrose
En fiorini nu
Ook hebben wij een aantal leuke spelers kunnen overnemen die anders onhaalbaar waren geweest
Met als meest recente rösler natuurlijk
Maar ook de NOAD spelers Leigh en horsfield
Dus ik zeg lekker doorgaan
In die city group komen volgens mij alleen clubs bij
En ik denk dat je als club goed zit in zo'n grote organisatie
Geen financiële zorgen meer
Mocht dit ooit een plan zijn dan natuurlijk wel onder goede voorwaarden
We gaan natuurlijk geen NAC Breda city heten
En blijven in het geel zwart spelen
Ik denk ook dat we met city beter af zijn dan met de huidige aandeelhouders
Maar dat is mijn bescheiden mening

4   0  
Fritske d'n Olifant

De insteek van de samenwerking met City was ooit dat we met hun hulp een boost konden geven aan de faciliteiten en de jeugdopleiding, met hun spelers konden promoveren en in de ere konden blijven om vervolgens die samenwerking weer langzaam af te bouwen met als einddoel dat NAC een professionele en stabiele eredivisieclub zou worden. Een voetbalbolwerk zoals we dat ooit waren. Dankzij de zelfbenoemde redders van ons NAC en wat andere aandeelhouders die het niet konden hebben dat Hans Smulders daar wekelijks liep te shinen zonder te overleggen is die samenwerking gesloopt. Dat Smulders een eigengereide zak hooi was staat natuurlijk buiten kijf maar met zijn ontslag is meer kapot gemaakt dan goed was, want we zijn inmiddels weer terug bij af. Ik ben benieuwd wat die hernieuwde samenwerking gaat inhouden. Misschien slim om hier Ton als accountmanager voor in te zetten en dit niet bij Manders zelf te laten.

7   1  
Robbie Rafello

Laten we beginnen met Fiorini wat langer vast te leggen!. Word een topper. Manu was zijn 2e jaar ook veel beter

5   1  
NuFfNie

Fiorini verdient ook een vol stadion, wordt hij nog beter van. Hij maakt de grootste progressie op het middenveld.

2   0  
NAC BVB

*proest* VfL Wolfsburg een warme club? , als er 1 club koud is , is dat die club van de Volkswagen.
De bijnaam is niet voor niets golfsburg!

3   2  
ome cor

Manchester City is niet gek natuurlijk.
Die bekijken wat volgens hun het niveau is van de club aan wie ze een speler willen verhuren.

NAC krijgt nooit de spelers die ze zouden krijgen wanneer het linker rijtje eredivisie zou spelen.
Hun spelersmateriaal voor het eerst is misschen wat te veel gevraagd, maar het niveau Smith Brown en Barker bijvoorbeeld.....dat is gewoon een belediging voor NAC.

Beetje jammer dat de kruiken nu een goede keeper hebben, uitgerekend van Man City.

6   2  
Wise1979

Tegen Almere die heerlijke voorzet van Fiorini gezien? Pure klasse! Dat mannetje wordt wekelijks beter.
Dan zijn we toch klaar met deze discussie!!

0   0  
Arie

Mensen die Angelino, Mari, Garcia en Ambrose als voorbeelden noemen. Dat was 1 seizoen van de 5, chapeau!
En Fiorini, die ontwikkelt zich zo goed. Dat had je eigen kapitaal Azzagari ook kunnen doen, maar die speelt niet.
Volgens mij hebben we nog nooit zo in de marge gerommeld als met City. Keer deruit, keer derin, weer deruit en zelfs niks opbouwend.

Naast dat het tegenwoordig een bak gal van een club is, heeft het ons ook helemaal niks opgeleverd.

Laad alle berichten na dit bericht in