Wij gaan niet opzij

NAC en Martina jaar met elkaar door: "Hij fungeert als inspirator"

Das Phantom

Cuco Martina is ook komend seizoen speler van NAC. De club heeft de optie die het had in het contract van de verdediger gelicht en daarmee is hij ook komend seizoen te bewonderen in het Rat Verlegh Stadion.

Martina kwam deze winter naar Breda, werd al snel aanvoerder en is inmiddels niet meer weg te denken uit de basis. "Met Martina beschikken we niet alleen over een ervaren verdediger, maar hij fungeert ook als inspirator binnen de groep", aldus Peter Maas. “We denken dat Cuco deze twee rollen komend seizoen wederom gaat vervullen voor NAC." 

De verdediger zelf is ook gelukkig in Breda. "Ik heb heb plezier teruggevonden bij NAC en voel mij hier thuis. We streven samen naar iets moois”, aldus Martina. “Dit wil ik volgend seizoen graag doortrekken en ben dan ook blij dat de optie is gelicht." 

 

Bron:
B-Side Rats, NAC
34 Reacties
192   2  
Basvz

Hele goede beslissing

Nu garbett nog!

61   0  
Bas v d

Goed nieuws.

50   2  
DeNeel

Mooi, na een licht aarzelend begin (logisch ook) inmiddels een redelijk stabiele factor en lijkt mij een perfecte aanvoerder voor ons NAC. Proficiat dus, voor zowel Cuca alsook ons clubke, hup NAC 💛🖤

58   0  
Rijen is NAC

Goed bezig NAC, juiste keuze! Verdediging is zeer verbeterd ten op zichte van voor zijn komst, brengt de rust en zijn ervaring over naar de andere verdedigers.

Terechte capitano!

192   2  
Basvz

Hele goede beslissing

Nu garbett nog!

43   0  
ennaojseejer

Steunpilaar voor de verdediging en coach voor de jongere spelers. Topgast!

86   1  
Da Pope

Uitstekend nieuws! Martina is vanaf dag één een echte versterking gebleken. Ik blijf het knap vinden dat hij er direct stond, terwijl Martina voor hij tekende een hele poos zonder club zat. Geen weken nodig om op te trainen, maar meteen presteren. Voor mij zegt dat iets over zijn mentaliteit.

Hoop dat NAC de kern voor volgend seizoen snel op orde heeft. Dit is in ieder geval een belangrijke slag.

56   2  
RV

Met een goede linker CV er bij heb je in feite een redelijk duo voor top eerste divisie en/of onderkant Eredivisie.

Ik hoop dat Martina als inspirator ook Banzuzi en Agougil weet te overtuigen hun contracten open te breken. In iedere situatie (wel/geen promotie) is bij NAC blijven op dit moment de beste keuze voor beide. Als we troosteloos op plek 11 waren beland had ik begrepen dat ze een stap zouden maken.

Nu hebben ze het vertrouwen van Hyballa (en ook die is er volgend jaar zeker bij), worden ze aanzienlijk beter en is er een stijgende lijn ingezet met het elftal.

36   0  
Lamington

Goed nieuws!
En fijn ook, dat spelers weer eens willen blijven!

46   1  
D’n Dijk

Om verantwoord te promoveren is het essentieel hoever Peter Maas is.

Dat Troost en Martina tekenen is in ieder geval een heel goed teken!

Het betekent dat het verhaal van het huidige (“nieuwe”) NAC in ieder geval goed is!

25   4  
scheppioni

Prima !!!
Idd Garbett zou geweldig zijn !
Hoop vrijdag mijn NAC cultheld effe te kunnen spreken, gun hem het kampioenschap maar niet ten koste van ons NAC !!!

38   0  
WillyG

Vroeger, als jongentje uit Oudenbosch, ging ik naar RBC en heb ik Cuco zijn eerste wedstrijden in het betaalde voetbal zien spelen. Nu als man uit Breda ga ik hem zijn mooiste wedstrijden bij NAC zien spelen! Op naar de promotie met Captain Cuco! HUP NAC!

7   13  
the fly

Goed nieuws,

In mijn ogen zijn er een aantal spelers goed genoeg om boor promotie te gaan of goed genoeg voor ere. Er moet op een aantal plaatsen toch echt wel wat bij. ik zou de volgende spelers proberen te behouden.

- kortsmit goede reserve keeper.
- vet op de juiste plaats goed genoeg, dus niet rechtshalf zetten
- martina
- omarsson
- agougil
- banzuzi gaat echt wel wat worden let maar op!
- garbett
- omgba
- lucassen in de ere moet er echt verdedigd worden, maar prima
bankspeler
- wernerson nog te weinig gezien, maar voordeel van de twijfel
- staring lastig te zeggen, maar waarom niet?

Mis ik dan nog iemand?

32   2  
Nacman

@ the fly
Je mist de gehele voorhoede!!

44   1  
Wanny

Op Velanas na heeft alles wat bruikbaar is nog wel een contract.

En wat niet bruikbaar is loopt zo'n beetje allemaal uit contract.

Ideale situatie voor Maas dus.

27   2  
Peter Maas is een baas

Cuco Cuco Cuco!

Ik hoop binnenkort eens Hyballa ,Maas of Pierre in een podcast te horen . Ik ben zeer benieuwd wat ons allemaal te wachten staat.

Er wordt weer aan mijn club gebouwd door eindelijk mensen met voetbalverstand. Dat hebben we al 13 jaar niet meer gehad.

Hup NAC ! Hup Maas , Hup Pierre

23   1  
Joop Klepzeiker

@Peter de Baas

Pierre was onlangs bij Omroep Brabant in gesprek met Frank Lammers. Had niet zo heel veel om het lijf, maar één zinvolle uitspraak zat er wel in. De gemiddelde leeftijd moet omhoog. Beetje naar het voorbeeld van Ajax: zonder Tadic en Blind hadden Frenkie en De Ligt in 2019 niet zulke hoge bedragen opgeleverd. Ervaren spelers die jonge talenten uit de wind houden en de kans geven om door te breken cq te excelleren. Daar heb je een deel(tje) van je antwoord op wat de zomer gaat brengen, en het verlengen van Cuco is daar een eerste zet in. Zoek het maar in de categorie verdedigers van 25 tot 29 jaar met Eredivisie-ervaring.

17   0  
Canaar

Heel goed voor Martina en ons NAC. Maar vooral goed om te zien dat er nu eindelijk eens een visie is en er tijdig wordt doorgepakt. En spelers het vertrouwen wordt gegeven ipv tot het laatste moment in het ongewisse te houden.

5   0  
Peter Maas is een baas

@joop

Ah bedankt! Ga het vanavond eens terug luisteren.

12   0  
Andre Vermeulen

Heel goed nieuws . Nu nog snel laten weten dat de optie tot koop bij Velthuis niet gebruikt gaat worden.Heeft die jongen ook duidelijkheid.

12   1  
Henri

@Joop Klepzeiker
Inderdaad hebben de meeste succesvolle teams een juiste balans tussen goede, ervaren spelers met drive en ambitie en talentvolle spelers zoals destijds Ajax, maar ook een Real Madrid. Zelf hoop ik op enkele geslepen Joegoslaven. Types als vroeger Vardic die toen van Helmond Sport kwam en de alom gerespecteerde Nicolai Budisic. En dat in combinatie met enkele gedreven Scandinaviers en/of Engelsen.

31   0  
Maarten

Garbett nog. Een stille kracht.

1   25  
Ernie

Dan gaat men er dus vanuit dat we ook kome

0   46  
Ernie

Dan gaat men er dus vanuit dat we ook komend seizoen KKD spelen.

13   7  
Grote Kerk

Gelukkig ligt Kortsmit voor 3 jaar vast. Bewijst nu echt zijn waarde. En ervaring in achterste linie is heel belangrijk.

27   0  
Martinus

Toen hij kwam had ik echt twijfels. Hoe kon zo'n speler nou wedstrijdritme hebben, iets toevoegen aan de ploeg?

Maar ik heb me compleet vergist. Vanaf het begin drukte hij zijn stempel. Gewoon topfit en een leider die we tot dan toe niet hadden. Één van de belangrijkste redenen dat we in de tweede seizoenshelft beter speelden. Dik verdiende verlenging wat mij betreft.

16   0  
Tip

Goeie zaak.

22   0  
Sjef de gevulde koek

Waar heel veel spelers eerst weken nodig hadden omdat ze totaal niet fit waren bewijst deze krijger dat je er gewoon kan staan gelijk. Zegt genoeg denk ik

7   0  
Geelzwartwit

Fijn dat dat al geregeld is

11   0  
Ome Cor

Prima nieuws !

Hoef je weinig meer omheen te typen.
Gewoon heel prettig voor NAC.

8   0  
Nep Han

Ik heb er zowaar, sinds jaren, weer vertrouwen in. Niet zozeer dat we dit seizoen al promoveren, maar zeker in de toekomst. Er lijkt eindelijk een plan te zijn, Hyballa laat de jongens goed voetballen en we hebben een aardig elftal staan.

15   2  
Belgische Naccer

Als je deze Martina eens afzet tegen de "aankopen" van Steijn en Manders...Die Stokkers blind ruilden tegen kapstok "Bilate" die geen knikker heeft geraakt en 99% van de tijd geblesseerd was, en een Rutten...man man

en later dan een Antonia, en eerder nog onze grote vriend Kali....we hebben wat miljoenenvretende miskleumen gehad de laatste jaren...

Ik vind dat NAC in de afgelopen winterperiode goede spelers heeft gehaald die allemaal meteen een versterking zijn (nu was dat ook niet heel moeilijk met de matige selectie die er stond met nota bene Velanas als uitblinker....) Maar toch! vergeleken met de 10 jaar hiervoor is het al een stuk beter.

En met Hyballa hebben we dan eindelijk weer eens een trainer die het maximale uit de selectie haalt en spelers ook weer eens echt beter maakt....zodat we sinds jaaaaaaaren, weer met plezier naar ons NAC kunnen kijken! Nu nog even promoveren zodat we in een stroomversnelling komen.

Stiekem hoop ik dat het dit jaar al lukt, zodat onze beste spelers niet weggekaapt worden voor een appel en een ei. Zoals met Sydney, Haye en Olij. En dat NAC ook gewoon weer eens kan concurreren met pak hem beet een Heerenveen, Utrecht of AZ. Gewoon daar waar we thuis horen. Subtop eredivisie.

Maar de werkelijkheid is nog steeds hard, met ploegjes als Zwolle, RKC, Go Ahead, Fortuna, NEC, Volendam, Emmen, Heracles, Excelsior en Sparta die ons voorlopig voorbijgestreefd zijn. Maar onder Hyballa gaat alles goed komen! En hopelijk veel sneller dan we denken!

Kom op NAC! Make us proud! en laat die grote markt ontploffen van vreugde!

3   3  
the fly

@nacman

omarson heb ik toch. of vindt je dat vd Sande mee kan in de ere?

4   0  
Fritske d'n Olifant

Heel goed dat NAC het contract van King Cuco verlengd heeft. Een absolute versterking letterlijk en figuurlijk van de defensie en een uitstekende aanvoerder. Als ik dan toch een heel klein puntje van kritiek mag geven, het dragen van de aanvoerdersband. Soms zit dat ding ondersteboven. Je bent wel het uithangbord van de club en de stad op dat moment. Tegelijkertijd snap ik ook dat hij daar niet bewust mee bezig is. Misschien dat onze nieuwe teammanager hier even op kan letten.

Dat het nu zo goed loopt bij NAC is een absoluut compliment aan de 3 P's. In het begin was er veel kritiek op de aanwinsten, maar eigenlijk is elke transfer incl. Hyballa in de winterstop wel een succes te noemen. Ook Staring die nu een dipje heeft. Je ziet het ook aan de reacties hier. En niemand heeft het ook meer over Plat en Velanas.

5   1  
Fritske d'n Olifant

@The Fly

Dat je het leuk vind om te dagdromen over een terugkeer naar de eredivisie, prima. Maar dat je daarmee een speler als Van der Sande die zich week in week uit het snot voor de ogen werkt voor onze mooie club denkt in twijfel te mieten trekken is wel een beetje triest vind je zelf ook niet?

Daarnaast ben ik het gewoon niet met je eens. Juist iemand als Jort heb je nodig, ook als we mochten promoveren, die de beuk er in kan gooien, een klootzak kan zijn en die ook een prima actie en dito schot heeft. Als Woutje Weghorst met Oranje naar het WK kan en op het hoogste niveau in de PL mag spelen, waarom zou Jort van der Sande dan niet met NAC naar de ere kunnen?

Laad alle berichten na dit bericht in