Wij gaan niet opzij

Kortsmit en Omarsson genomineerd voor beste keeper / speler vierde periode

VamosNAC

De goede prestaties van NAC Breda in de vierde periode hebben er voor gezorgd dat twee spelers genomineerd zijn voor de bronzen kampioensschilden. Elias Mar Omarsson is genomineerd voor beste speler, en Roy Kortsmit voor beste keeper.

Ondanks de goede resultaten de afgelopen wedstrijden is NAC afhankelijk van andere ploegen voor wat betreft de winst in de vierde periode. NAC bezet momenteel met PEC Zwolle een gedeelde vierde plaats met zestien punten. Daar boven staan nog Jong Ajax, Heracles Almelo en Willem II met respectievelijk achttien, negentien en twintig punten.

Roy Kortsmit heeft concurrentie van Liam Bossin (FC Dordrecht), Ennio van der Gouw (VVV Venlo) en Romain Matthys (MVV Maastricht). De keeper is na een wat mindere periode inmiddels weer beter op dreef. In de laatste wedstrijd tegen Almere City FC wist Kortsmit de nul te houden en was hij belangrijk met enkele reddingen. Onder leiding van Kortsmit lijkt de defensie van NAC iets stabieler de afgelopen wedstrijden.

Voor beste speler komen naast Omarsson ook Elton Kabangu, Jizz Hornkamp (beiden Willem II) en Charles-Andreas Brym (FC Eindhoven) in aanmerking. Met negen doelpunten in zijn laatste negen wedstrijden is de IJslander aan een ijzersterke periode bezig en het zou uiteraard mooi zijn als hij dit kan bekronen met een bronzen schild. Stemmen kan tot donderdag 11 mei 20.00. Klik hier om je stem uit te brengen!

 

Bron:
Bsiderats, NAC Breda
34 Reacties
110   4  
Vamos NAC Deze gebruiker is een admin

Een bericht van Flieger met 50% positiviteit! Heuglijk feit.

26   17  
Iksnaptnimehr

Omarson 🐐
Kortsmit snap ik niet helemaal

69   2  
Babosje

Leuk voor Roy. Beetje positiviteit kan geen kwaad! Hup NAC!

11   4  
Peter Maas is een baas

Gestemd op beide uiteraard.

Even een vraag aan de medesupporters.

De afgelopen jaren . Hebben wij toen moeten betalen voor de play offs? Of waren die gratis te bezoeken. Ik weet het oprecht niet meer.

Ik ga er eigenlijk vanuit dat we hiervoor extra moeten betalen , net als in de beker, wat logisch is.

22   2  
Betweter

Laat iemand anders m maar winnen. Geen ruchtbaarheid geven aan deze stemmingsmakerij. Liever in de luwte blijven en via de NACompetitie promoveren.

6   2  
NAC4EVER

@PETER MAAS IS EEN BAAS
09 mei 2023, 19:02

Toen we in 2015 als Eredivisie club mee deden niet. Volgens mij hebben we voor de deelnames daarna wel moeten betalen.

39   25  
van Flieger

Omarsson ja, Kortsmit nee.

110   4  
Vamos NAC Deze gebruiker is een admin

Een bericht van Flieger met 50% positiviteit! Heuglijk feit.

17   4  
Bp

Off topic: Mats naar fc Utreg

41   10  
Tip

Kortsmit heeft onterecht veel kritiek gekregen vind ik. Hij had 2/3 van het seizoen een kut verdediging voor zijn neus. Nu functioneert die verdediging beter. Kortsmit heeft bij Sparta al laten zien dat hij in de ere mee kan. Heeft zich als reserve bij NAC ook altijd prima gedragen. Waar ik van baal is dat Mats niet komt. Ik dacht echt dat rkc een tussenstation (stadion) richting NAC zou zijn. Dat werd informeel ook gefluisterd. Mats kreeg in zijn eerste jaren bij NAC veel te veel kritiek. Ik vind en vond hem een geweldige voetballer. Laten we nu eens blijvend achter Banzuzi en Agougil blijven staan. Anders ben je die straks ook weer kwijt.

19   4  
Henri

@Tip
Goed verhaal. Alleen wat Mats betreft had ik nooit deze verwachting. Hij is transfervrij dus dat verhoogt het tekengeld en salaris alleen maar. Het salarisverschil tussen NAC en Utrecht is nu nog veel te groot en al heeft Mats een aardige carrière gehad echt grote financiële klappers heeft hij niet gemaakt. Dus geldt pakken wat hij nog pakken kan.

16   26  
Mo

Toch wel zeer teleurstellend dat Mats Seuntjes nu al zijn keuze voor volgend jaar gemaakt heeft.

Ik had gehoopt dat hij nu voor ons NAC zou kiezen... Zeker nu het zo lekker draait en er een goede kans is op promotie!

Het kan toch niet zo zijn dat hij het volgend seizoen tegen ons NAC speelt?

Hij NAC-supporter????? V



20   62  
Water

Tja zogenaamd een nac man mats ? Kom op zeg, gewoon een ordinaire zakken vuller. Waarom zijn er toch geen clubmensen meer die zeggen fack dat extra geld, heeft 0,0 met nac.

25   2  
Mcguyver

Voetballers die voor club kiezen zijn er niet echt meer daarom zou ik andersom ook gewoon zeggen of je komt nu om mee te bouwen en als je over top bent hoeven we je niet meer. Niet dat ze hier nog 2 jaar komen afbouwen met behoud van topsalaris.

44   54  
Clubliefde

Waar zijn de mensen die beweerde dat Mats Seuntjes voor een half jaar naar RKC ging om daarna terug naar NAC te komen?
Familie Seuntjes kent geen clubliefde voor NAC.
Ralph die nadat hij eindelijk ‘thuiskwam’ snel er tussenuit ging naar Japan toen het moeilijk ging en daarna nog een dikke middelvinger opstak door bij z’n goede vriend Steijn te gaan meetrainen.
En Mats die hard op weg is de tweede Falkenburg te worden keert ook alleen terug als hij gaat uitdieselen net als z’n broer.

26   1  
H.V.M.

Omarsson doet het sowieso prima sinds zijn komst.
Weinig gepolijst, maar hij doet waar hij voor gehaald is; scoren.
Samen met Jort is het een goed koppel voor KKD begrippen.

Dat Mats (31) voor 2 jaar naar Utrecht vertrekt en niet naar zijn "geliefde" NAC is enigzins te begrijpen.
Echte clubliefde vind je bij supporters.
Voetballers zijn grosso modo bezig met hun portemonnee te vullen.
Bij de meesten is de portemonnee overigens vervangen door grote zakken. Dáár kan nóg meer in.
Zijn keuze zullen we desondanks moeten respecteren.

Maar eventueel over twee jaar Mats aantrekken, zodat hij bij NAC gaat 'afbouwen' is ook niet te adviseren.
We zijn met NAC nu een nieuwe weg ingeslagen en als je aan transfers wil verdienen kun je maar beter geen spelers van 33+ aantrekken!
Afbouwen is in dit geval geen opbouwen en het huidige NAC staat nog maar net in de steigers.
Niet opnieuw in de fout gaan zodat we over een paar jaar een selectie hebben die voor de helft uit 30+ bestaat.
Op die manier heeft o.a. Jeffrey van As in een donkergrijs verleden al voor genoeg ellende gezorgd.

15   22  
NAC4EVER

@CLUBLIEFDE
Want Seuntjens heeft aangeven graag naar NAC te komen en tekent nu bij Willem 2?

9   17  
NAC4EVER

@H.V.M
Een paar oudere spelers kunnem bijdragen aan het verhogen van de waarde van de jongere spelers.

53   9  
Das Phantom (BSR)

@Clubliefde

Ik zal beginnen met stellen dat mijn mening waarschijnlijk gekleurd is. Over dit deel van je reactie val ik wel een beetje:

“En daarna nog een dikke middelvinger opstak door bij z’n goede vriend Steijn te gaan meetrainen.”

De beste man is en was herstellende van een kankerbehandeling en had zware chemo’s gehad. Hij kon meetrainen bij een goede vriend die werkt bij een club waar alle faciliteiten werden aangeboden. Daar kan je iets politieks van maken, maar dat kan je ook gewoon mooi vinden. Ondanks de historie.

15   45  
Beultje

Mats Seuntjes Aub.nooit meer in een mooie geel Zwart laten ballen

32   15  
Cllubliefde

@Das Phantom Laat ik beginnen dat volgens mij iedereen het er over eens is dat het verschrikkelijk is wat Ralph Seuntjes is overkomen en dat iedereen inclusief ondergetekende hem het allerbeste gunt.
Desalniettemin voelt jouw reactie voor mij het een beetje hetzelfde als het trekken van de racismekaart in een discussie en voelt het voor mij nog steeds als een dikke middelvinger door daags nadat een vol NAC stadion afscheid van je heeft genomen voor een zeer korte periode de club (welke voor hem ‘thuiskomen’ was) aan te kondigen dat je bij je goede vriend Steijn gaar meetrainen.
Waarbij Steijn het podium krijgt en pakt om onze club welke hij mede in de vernieling heeft geholpen nog maar eens een trap na te geven.
Dat bij Sparta meetrainen onder Steijn gevoelig ligt weet Seuntjes en er zijn ook andere clubs die goede faciliteiten hebben en in de buurt van Breda liggen (RKC bijv.), maar wederom de timing en vooral het er dik bovenop leggen van z’n goede vriendschap met Steijn maken het dat ik er, ondanks ik hem het beste gun; een bepaalde mening over heb.

39   6  
Sjef de gevulde koek

Dus als je kan kiezen om bij nac in de KKD te gaan spelen voor een ton per jaar of bij Utrecht in de eredivisie voor 4 ton per jaar dan zouden alle kneuzen hierboven natuurlijk voor Nac kiezen uit clubliefde haha flikker toch op man. Seuntjes heeft met Nac gepraat overigens in de winterstop om deze zomer te komen. Niet wetende dat hij bij rkc weer zo zou presteren en dus nu naar Twente en Utrecht kan. Seuntjes is geen miljonair en zal dus nog 2 jaar wat extra centjes gaan verdienen en geef hem eens ongelijk. Hier is nog niks zeker en dat wij volgend jaar KKD spelen is groter dan promotie maar sommige hier staan al in gedachten op de grote markt. Word aub wakker

17   2  
Ivo

@Clubliefde

Sommige spelers vonden Steijn geweldig, anderen vonden hem verschrikkelijk. Dat hou je altijd. Seuntjens heeft goede ervaringen met hem en dat geloof ik meteen. Bij NAC was het geen goede match, vond ik, Steijn en NAC hebben daarbij allebei fouten gemaakt. Dat Steijn er een zuur gevoel aan heeft overgehouden snap ik, dat hebben veel NAC-mensen ook. Dat natrappen vind ik ook onnodig, het wordt een beetje flauw. Maar hetzelfde geldt voor Pierre, die moet daar ook eens over ophouden.

Maar om mensen nu af te rekenen omdat ze nog (goed) contact hebben met Steijn gaat me veel te ver. Laat gaan, laat los.

Ik vind de vibe die nu rondom NAC heerst veel beter, met Hyballa en een spelersgroep die elkaar steeds beter aanvoelt en aanvult. Dat had ik met Steijn niet. Toen werd het eerder slechter dan beter. Al speelde Corona daar ook een rol in. Daar moeten we ook eerlijk in zijn.

30   12  
Breda83

Toen: "Mats is zo sloom", "Hij werkt niet hard", "Hij praat zo raar", "Je hebt er niks aan, hij hobbelt maar wat over het veld", "Hij is flegmatiek", "Irritante speler, niet constant genoeg"

Nu: "Geen clubliefde", "Teleurstellend dat zo'n speler niet terugkeert".

Sommige mensen leven echt in een andere dimensie hé.

35   3  
Das Phantom (BSR)

@Clubliefde

Je vergeet in deze wel dat Ralf eerst bij NAC heeft gevraagd om aan zijn herstel te werken. Dat mocht, maar wel bij het tweede. Dat was met zijn lichaam (kunstgras) en de aanwezige faciliteiten bij Boeimeer (beperkte gym) geen ideale situatie. Als er dan een trainer komt die je goed kent, bevriend mee bent en die jou aanbiedt om bij zijn BVO te gaan trainen belt, ben je toch gek als je dat niet doet?

Overigens snap ik de keuze van NAC prima hoor, ook al had ik het anders gedaan. Wij waren net begonnen met een nieuwe trainer en er was een proces gestart. Keuze te verantwoorden.

Wat betreft dat stukje racismekaart; misschien zit daar een kern van waarheid in. Maar door mijn eigen ervaring met de ziekte en hetgeen wat ik bij Ralf zag gebeuren, ben ik gewoon anders naar dit soort zaken gaan kijken. Op zo'n moment ben je echt niet bezig met politiek bedrijven, maar wil je gewoon aan de slag.

Maar ieder zijn bril en invalshoek uiteraard. En dat dat los staat van of jij en ik Ralf het beste wensen, snap ik ook. Dat zal iedereen in Nederland hem namelijk toewensen.

9   0  
Sting

Voor iedereen die benieuwd is hoe het Play-Offs schema KKD er op basis van de huidige stand uitziet:

https://keukenkampioendivisie.nl/play-offs-2022-2023/

7   1  
@STING

Het is dus echt zaak om 5e proberen te blijven, dan speel je zowel de eerste als laatste ronde de return thuis!

2   0  
RNAC

Is er ergens een nieuwe tussenstand bekend omtrent de seizoenskaarten verkoop van volgend seizoen?

2   2  
KONING TOTO

@RNAC: 5e is idd eerste ronde de 2e wedstrijd thuis, in de 2e ronde sowieso 2e wedstrijd uit tegen nr. 16 ere en 3e ronde (FINALE) is het alleen 2e wedstrijd thuis als het tegen nr. 7 of nr. 8 is; dus is het Almere of Willem2 dan is het 2e wedstrijd uit. Hopelijk dan een P5'je of schermen in stadion ;-)

6   0  
Een ander geluid

@Rnac, dat is te zien als je klikt op verlengen seizoenskaart. Het staat overigens op ruim 3500.
Zou overigens wel goed zijn als dit een prominente en logische plek zou krijgen op de site. Veel supporters volgen dit.

3   2  
scheppioni

Kei moi voor beide !!
Niet zeiken om ene wel of niet terecht, juist nu is het elftal groeiende en tot mooie dingen in staat ! Sommige mensen hebben zonlicht nodig, nou ik zo'n NAC van nu !!!

2   0  
Thiestemberg (BSR)

@een ander geluid.

Seizoenkaartenteller is terug te vinden op de hoofdpagina van de site! Rechts op desktop, stukje naar beneden scrollen op de telefoon!

5   2  
scheppioni

Betreft Mats Seuntjens, als hij nou niet voor hem naar 1 club moet gaan is het utreg, daar willen ze al jaren te veel boven hun verwachting en elk seizoen verzuipen ze erin...... tis graag of niet bij ons NAC , aan zo'n spelers die echt willen heb je meer !

5   1  
Spin

@Sjef Duidelijk. Als Mats niet gepresteerd had dan zou hij naar NAC zijn gekomen net als zijn broer dat gedaan heeft toen hij onder z'n niveau ging presteren. En dan zijn er 'kneuzen' zoals jij die dan vinden dat we een zgn echte NACcer terug moeten halen.

9   2  
Mia

Zo'n groot NACHART heeft Mats Seuntjes DUIDELIJK NIET!

Laad alle berichten na dit bericht in