Wij gaan niet opzij

NAC gaat de Singel in tegen kanker tijdens Swim to Fight Cancer

Das Phantom

NAC-supporters gaan de Singel in om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Tijdens Swim to Fight Cancer Breda op 11 september gaan deelnemers van het team ‘NAC gaat de Singel in’ de zwemtocht van twee kilometer afleggen. Samen met NAC worden verschillende acties opgezet om zo geld in te zamelen voor het goede doel. Doneren kan vanaf nu!

Afgelopen zaterdag hebben zich rondom de wedstrijd ADO Den Haag – NAC een aantal vervelende incidenten voorgedaan. De wedstrijd, die grotendeels in het teken stond van het steunen van Ralf Seuntjens, werd overschaduwd door spreekkoren en vernielingen met daarin verwijzingen naar de ziekte kanker.

Dit is heel hard binnengekomen bij het overige merendeel van de supporters. Met de zwemtocht willen wij afstand nemen van de uitingen en ons op een positieve manier inzetten voor het goede doel. Dit om te laten zien dat dit niet het NAC is waar wij voor staan of willen zijn. Doneren kan vanaf nu op de website van Swim to Fight Cancer: NAC gaat de Singel in

Ralf Seuntjens was pas kort vertrokken bij NAC voor een avontuur bij het Japanse FC Imbari toen vorige week bij de speler een tumor werd gevonden tijdens een scan. Voorafgaand en tijdens de wedstrijd werd op verschillende manieren steun geuit aan Seuntjens. Zo kwamen spelers in speciale shirts het veld op en hadden supporters een spandoek gemaakt om de aanvaller te steunen. Ook met de zwemtocht en de inzet van de club en de supporters hopen wij Ralf te steunen in zijn traject.

De initiatiefnemers van de actie roepen overige supporters op zich aan te sluiten bij het initiatief. Mensen die mee willen zwemmen tijdens de tocht op 11 september kunnen een mail sturen naar [email protected] met als onderwerp ‘Ik ga met NAC de Singel in’. Mocht je de actie willen steunen met een donatie, kan dat op de site van Swim to Fight Cancer.

Over Swim to Fight Cancer
Swim to Fight Cancer is een initiatief van Stichting Fight cancer, dat in 2014 ontstaan is door een aantal enthousiaste en gedreven mensen met een leuk idee: een unieke zwemtocht in natuurlijk buitenwater, waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor onderzoek naar kanker. Een mooi en rebels initiatief dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een succesvol evenement dat door heel Nederland georganiseerd wordt. Het is mooi en ontroerend om te zien hoeveel mensen ieder jaar meezwemmen, allen met een persoonlijke motivatie om het water in te springen.

Deze actie wordt ondersteund door Stichting B-Side Rats, Stichting Breda Loco’s, NAC Supportersvereniging, het NAC Museum, Clubraad NAC, Samen voor NAC, Stichting Vak G en NAC Breda.

Bron:
B-Side Rats, Stichting Breda Loco’s, NAC Supportersvereniging, het NAC Museum, Clubraad NAC en NAC Breda
Vorig bericht
Ex-NAC: Weekoverzicht 29 reacties
Volgend bericht
‘Olij op de radar bij Sparta’ 91 reacties
64 Reacties
123   3  
Matc

Geweldige actie. Ik hoop dat hier ook veel publiciiteit aan gegeven wordt zodat de supporters en de club NAC eens een keer positief in het nieuws komt.

123   3  
Matc

Geweldige actie. Ik hoop dat hier ook veel publiciiteit aan gegeven wordt zodat de supporters en de club NAC eens een keer positief in het nieuws komt.

31   5  
Tip

Heel mooi initiatief . Dit past wel binnen het NACse.

31   0  
BuurmanBoos

Lijkt me een goede manier om al dat rotnieuws van de afgelopen tijd een positieve draai te geven.

Buurman denkt er serieus over na om mee te zwemmen!

#hupNAC

44   9  
Judge M.

Hulde! Ik ga zeker doneren.

Ik mis trouwens Fr0nt bij de ondertekenaars. Hoe komt dat zo?

25   2  
Benn076 (BSR)

Ik ga zwemmen!

17   17  
Pmds

@judge M

Zijn dat de enige die je mist ja? Iedereen kan hier zijn naam onder kalken van ‘kijk ons eens goed bezig zijn’. Ondertekenen van zoiets is vaak niets zeggend.

De clubraad tekent ook, ben benieuwd hoeveel van hen er dan in het water liggen ;).

9   0  
Hoge Vught

Gedoneerd, mooie actie, succes!

7   0  
Beest

Leuke actie !

21   7  
Judge M.

@PMDS: dat klopt, iedereen kan zijn naam eronder zetten maar bij het ultimatum tegen Steijn en het statement tegen City stonden ze er wel bij naast de namen die nu wel getekend hebben. En nu dus niet en ik vroeg me af waarom.

Was het de vorige keren dan ook volgens het motto "kijk ons eens goed bezig zijn"?

9   9  
Pmds

@judge M.

Ik denk dat het vorige keer een onderwerp betrof dat onze club directer aangaat. Daarnaast zijn er ook meerdere geledingen die het ultimatum juist in het leven is geroepen. Dat is iets vanuit de supportersgroepen geweest en niet iets uit de club zelf. Ik denk dat daar het verschil zit.

48   7  
PPG

Prima actie, neem aan dat 'de spuiter' van Front ook mee zwemt?

57   23  
Henri

Zwemmen die idioten ook mee? Bij NAC moeten de verantwoordelijken echt uit gaan kijken. Als ik foto's zie van een groepering uit Rijen met gezichtsmaskers op die afschuwelijke teksten in een WC spuit en dit met een trots ook nog op Twitter plaatst. Walgelijk gewoon. Zoals ik ook totaal niet begrijp dat supportersgroeperingen Front moeten heten, terwijl deze term toch erg oorlogsgerelateerd is. Waarom, waarom? Ik denk dat er vele veel positievere namen te bedenken zijn. Feit is, dat als ze bij NAC niet optreden je dit tuig niet meer weg krijgt, want aan het eind van het liedje gaan deze gasten zich tegen de eigen supporters keren. Als ik de komende periode op een negatieve wijze met deze gasten wordt geconfronteerd is het voor mij na meer dan 50 jaar einde verhaal en sluit ik het NAC boek De keus laat ik aan de verantwoordelijken bij NAC

18   70  
Ars

Dat zal de linkse deugd mensen zeer goed doen! Come in girls !

38   4  
Hoge Vught

@ars lekker alles waar je het niet mee eens bent als links blijven wegzetten, zal je ver mee komen. Dan hoef je ook nooit eens ergens op te reflecteren, lekker makkelijk.

13   40  
Pmds

@ars

Ik ken je denk ik nog niet, maar zou graag eens een pilsje met je drinken.

Top vent haha

14   19  
Since1912

@Henri

Van mij mag jij het boek sluiten hoor als je al zo snel je (verkeerde) conclusies trekt. Alsjeblieft zeg…

53   4  
Das Phantom (BSR)

Focus op het positieve, niet het negatieve. Samen een mooi event van maken en wat mij betreft met uiteindelijk alle supporters. Ook als je iets stoms hebt gedaan, want fouten maken mag prima.

Hup NAC en haar supporters! 💛🖤

7   0  
Pietjebel

Zeker een goed idee en mooi initiatief
Misschien een idee om met alle clubs dit dsamen te starten en ieder jaar terug te laten komen
Die vreselijke ziekte horen niet in stadions thuis
Soms hoor ik wel eens van die jonge gasten lopen met d'r straattaal de ene k na de andere k dan denk ik hoop niet dat je ouders d'r aan overlijden dan weer je pas echt wat het betekent

14   0  
Ivo

Mooi initiatief, respect voor degenen die meedoen. Zijn het alleen mannen of komt er ook een B-Siderats Bikini Team?

10   8  
Scheppioni

Idd PietjeBel !
Helaas gaan die gassies pas piepen als het een eigen ouders overkomt !!! Je zou die malloten eigen moeten kunnen verplichten om mee te laten zwemmen ook al hebben ze geen zwemdiploma !
Met Das Phantom in zoverre eens betreft focus ! Maar om te zeggen dat deze asociale gassies te zeggen dat ze fouten mogen maken, nee dit is geen fouten in mijn ogen ! Dit is een vorm van het missen van opvoeding en fatsoen en dat ze verslaafd zijn natuurlijk, straffen die dombo's en flink ook !

14   1  
J

Had gehoopt dat wij ons nooit zouden verlagen tot zoiets. Dit past niet bij NAC, en hoop dat desbetreffende groep dit nu ook beseft.

Verder natuurlijk een top initiatief, respect voor de organisatoren!

70   44  
Fr0nt76

Op veler verzoek een "statement" vanuit Front:

Vernielingen van zowel t veld als het vak is geuite frustratie, opgewekt door den Haag supporters die zwaar knalvuurwerk, fakkels en voorwerpen gooiden op supporters die vak G wilden verlaten, en brand stichten in ons stadion door toedoen van hun schietfakkel.

Waar de meeste supporters echter over vallen is het gebruik van Kanker in graffiti en spreekkoor dat vanuit het hoekje front en omstanders kwam. Onsmakelijk, en hoort niet bij NAC, achteraf is mooi wonen zeggen ze dan.

NAC zal straffen voor dat wat tegen de KNVB regels is.

Wie op het randje loopt zal er soms overheen stappen. waarvan akte.

Het niet onderteken van de spontane actie vanuit NAC om te zwemmen tegen Kanker, is bewust. De reden? Dit zou enorm hypocriet zijn. Desalniettemin, is er wel animo binnen front om bij te dragen en mee te doen.

De overtrokken reacties over "doorgenoven gasten die zich tegen eigen supporters keren" kunnen sowieso de kast in. Wij zijn gasten van eind 20 begin 30 die van de club en haar supporters houden, en nog voor hun tienerjaren al naar NAC gingen, prima een praatje mee kan maken en het liefst naar uitwedstrijden gaan, juist om de eenheid die daar wél heerst.

Omzeil je vragen in de BSR comments/ Twitter om dit topic niet verder te kapen, fr0nt76 Instagram of Facebook PB en je krijgt nog netjes antwoord ook.


Tot volgend seizoen.

14   3  
DW

Stichting vak G staat er ook niet onder... lekker naar elkaar gaan wijzen en jezelf beter voelen??
Ja het is niet slim en triest dat dit gebeurd is, maar beter was er geen aandacht aan gegeven want heel NAC komt nou WEER negatief in het nieuws. De publieke opinie is niet positief en zal het negatieve onthouden.

3   1  
Tonn

Prima actie van NAC.
Leuk dat geledingen hier achter kunnen staan en meedoen.
Misschien zijn er meer verenigingen in Breda die meedoen.

58   21  
EI tribune

@Fr0nt76 Ik ben blij dat jullie op het randje lopen want NAC is hard op weg om het Heerenveen van het zuiden te worden.
De acties met vuurwerk en doeken die afgelopen jaren o.a. door jullie zijn georganiseerd zorgen ervoor dat NAC niet een club met alleen maar zuipende toeschouwers is die dan ook nog regelmatig carnavalsliederen inzetten.
Dat laatste is juist niet waar NAC voor staat al begint het steeds meer de overhand te krijgen.
Keep up the good work en waar gehakt wordt vallen spaanders.

14   21  
Mr X

Er zijn een hoop dingen mis bij NAC en hoe sommigen stoer denken te doen en niks van NAC snappen is daar één van. Ik hou van een fanatieke agressieve sfeer maar waar jullie mee bezig zijn daar slaan jullie ongelofelijk de plank mee mis. Voor de supporters die niet weten waar ik het over heb er zijn genoeg foto's/filmpjes te zien waarop zij NAC zo enorm te schande maken. Je kunt je verstoppen achter je zonnebril en hoodie maar wij weten wie jullie zijn. Dit is geen dreigement maar een constatering.

Voor de andere 99,9% van de supporters: prima opgepakt na de misdragingen (van anderen) door er meteen afstand van te doen en deze actie op te zetten.

31   10  
Ouwe spionkop

Prima actie. Maar laten we het niet overdrijven. Eind jaren 80 en begin jaren 90 werden er acties uitgevoerd door NAC supporters waar dit kinderspel bij is.
Toen was iedereen er trots op.

33   6  
RaraNAC

Front doet super werk en ik zou heel schijnheilig zijn als ik nu zou afkeuren dat ze het “vechten voor de club” letterlijk nemen. Ik ga al bijna 30jr naar NAC en de containers tegen Feyenoord maakte als klein kind veel indruk, met bizarre uitwedstrijden die volgden.
Komend jaar weer aanstekers koppen in Tilburg en stiekem geniet ik er van.

Maar waar ik altijd erg blij om was/ben, is dat het K-woord niet bij ons hoort. Ik merk dat de jeugd hier wel iets anders over denkt, maar laten we elkaar weer eens meer corrigeren op de tribune en dit wederom helemaal verbannen uit het stadion.

Een super initiatief die ik zeker zal steunen!

20   0  
Bas

Prima actie. Ik ga me aanmelden om te zwemmen.
Ik heb in de jaren '90 en '00 amper een uitwedstrijd gemist. Toen gebeurde er vanalles wat (nu) niet (meer) door de beugel kan, maar het woord kanker gebruikten we niet of het werd snel gecorrigeerd. Sociale controle bestond nog. Dit scheldwoord was iets van Feyedinges, Ado of Utrecht. Het heeft dan ook niks met links of rechts te maken laat staan met hype of mode woordjes als deugen of deugmens. Als je je uit dan geeft dat soms reactie. Als je massaal kanker dit of dat gaat roepen dan komt er weerwoord. Ik begrijp niet dat boys die zo stoer zijn om met deze ziekte te smijten zo'n ontzettend dun huidje hebben dat ze niet met dit weerwoord om kunnen gaan. Maar dat softe en lichtgeraakte zal wel iets van deze tijd zijn. Mij raak je er niet mee als je het roept, maar je zet jezelf en de club wel voor lul en mensen zullen je sneller zien als een hersenloze pauper. Daarnaast is het vrij bijzonder om het te roepen vanachter de doeken met steun aan Seuntjens. Dat verband kan je niet los zien en timing is ook een ding.

15   3  
Mo

Ja ouwe spio kop denk niet dat er iemand oude nac stadion is geweest,en ik heb tog deze spreek koren vaker gehoord bij nac ,ik vind dit niet goed maaar vind wel dat er sommige ieder ding opzoeken voor aandacht...front jongens ga positief door met jullie acties

13   39  
Cees-2

Front 76: Goed mee te praten, volgens welke standaard? Vernielingen in Den Haag, omdat hun dat in Breda deden, hun deden het vast weer om iets uit het verleden. Een eindeloos lopend cirkeltje dus. Met als gevolg dat ouderen niet spontaan meer een wedstrijd kunnen bezoeken. Maar als optie zich moet laten vervoeren als een soort van veetransport, fouilleren, bijna de gehele dag kwijt zijn,.....enz. Bedankt daarvoor. En dat voor een voetbalwedsrtijdje!

25   11  
Since1912

@Cees-2

Man man, kap eens zeg… Welke conclusie wil je nu dus trekken dat het de schuld van Fr0nt is dat je al vee wordt getransporteerd en gefouilleerd…? Maar wel lekker staan klappen wanneer er een sfeeractie georganiseerd wordt.

30   3  
Just me

Als oud vakG-er zou ik het toejuichen als Front naar vakG zou verhuizen. Daar passen ze beter dan op de B-side.

7   10  
Cees-2

SINCE 1912: Wat een sfeeractie hunerzijds hiermee van doen heeft is mij een compleet raadsel? Dus als hun iets leuks doen, moet ik? Omdat ik het andere zeg. Dus hun doen iets leuks, oké, prachtig is dat, maar als je dat zelf ook leuk vindt, mag je het andere niet zeggen. Zeg ik dat goed?

9   2  
De vis

Het is ontzettend jammer dat er onder dit bericht, over een prachtig initiatief, een zeer negatieve discussie los moet barsten.

10   3  
Breda F2

@ cees 2. Ik kan me herinneren dat er in en om de Bea vroeger veel meer gevochten werd. De supporters van toen pikten het niet meer dat supporters van de tegenpartij ons op kwamen zoeken.

Denk hierbij aan de massale spreekkoren en vuurwerk wat toen ook het stadion rondging.

Het valt nu allemaal wel mee vergeleken met vroeger.

Je kan Front niet overal de schuld van geven. Als ik soms hoor en zie wat er vanaf F2 geroepen geroepen wordt. Tja, daar lusten de honden ook geen brood van.

Voetbal is emotie en het rauwe hoort daarbij. Ik keur niet alles goed maar zo nu en dan de lijn oversteken moet kunnen.

Ik ben wel van mening dat er de laatste tijd meer naar het negatieve wordt gekeken. Helaas zie ik dit in grote mate op Maatschappelijk niveau. Het zal de tijd wel zijn.

Laat ieder zijn eigen vrije wil gebruiken om een voor of tegen statement uit te dragen maar blijf dit op een respectvolle manier doen. Ben je het er niet mee eens, prima. Voed het dan niet op een negatieve manier maar laat het zijn.

Wat de meeste vergeten is dat we elkaar keihard nodig hebben en gaan hebben gezien de huidige staat waarin we onszelf bevinden.

Make love, not war.

5   0  
Just me

By the way, zeer goed initiatief om mee te doen aan swim to fight cancer 👍🏻

23   1  
N@©️

Van mij mag er veel geroepen worden op de tribune, ook over het randje. Maar kunnen we asjeblieft het woord kanker niet meer gebruiken? De tegenstander schijt echt niet in zijn broek als het gezongen wordt, maar ondertussen kwets je wel De Graaf, Seuntjens en een hoop eigen supporters. Zing voor je club, tegen de tegenstander, maar nooit tegen je eigen mensen.

On-topic: klasse en dikke respect voor deze zwemactie!

7   12  
JapieOg

Ik hoopte even dat dit bericht ging over de onverlaten bij Den Haag.
De Singel in met die onverlaten niets meer en niets minder.

18   27  
Arie

Ik word altijd een beetje sip van mensen die zich gekwetst voelen door het woord kanker. Meerdere familieleden aan verloren, roep het nog net zo hard en het doet me echt geen reet als iemand in een uitvak kankerlijer naar me schreeuwt. Continu het k woord ten tonele brengen is overbodige, maar laten we niet zo godverdommes de sneeuwvlokjes uithangen met zn allen. Het zal de dunne huid van de huidige tijd wel zijn. Front is welkom op G.

6   13  
Cees-2

BredaF2: Ik geef Front 76 niet "overal" de schuld van, e.e.a speelt langer. Dat moet zachtjes aan een keertje stoppen, zodat anderen weer spontaan kunnen gaan kijken. Daar moet men "ook" aan denken. Je medesupporters! Laten wij dan diegenen zijn die stoppen. Wat is daar mis mee? Het is potverdikkie toch maar een voetbalspelletjes, of?

3   3  
Rubenac

Doneren !

14   2  
EI tribune

Fr0nt hoeft helemaal niet naar vak G maar het zou idd wel goed zijn als er meer eenheid komt bij zowel de Bside en nog meer op vak G. Op G staat een groep linksonder tegen F, een groepje links op het midden tegen F etc… Komt de sfeer en samen achter NAC volgens mij niet ten goede.

13   4  
Bommetje

Goed initiatief.
Voor wat betreft gebeurtenissen Den Haag: niet te zwaar aan tillen en niet overdreven gevoelig doen. Zo erg wordt het niet bedoeld.
Als je dit toch vergelijkt met jaren 80 dan is het kinderspel.
Oerwoudgeluiden. En als Ajax op bezoek kwam….dat durf ik hier niet op te schrijven

15   7  
Vroegerwashetbeter

Wat hebben we een lange tenen en slachtoffercultuur tegenwoordig zeg.

Weinig aan de hand, voel je je gekwetst? Vraag vriendelijk of ze er rekening mee houden. Doen ze dit niet? Is dat hun goed recht.

Leven en laten leven.

18   10  
Realist

Front76, vanuit mij veel waardering voor wat jullie doen. Niks mis met af en toe over het randje. Sterker nog, dat is keihard nodig!

17   6  
Rick.C




Deze actie valt never goed te praten. De liedjes met kanker zingen ze in Utrecht, Rotterdam en Den Haag. (En houden zo!)



Ik vind het eeuwig zonde dat het saamhorigheid gevoel langzaam begint te verdwijnen. Iets wat Breda vroeger zo sierde….. ik denk dat we allemaal wel oorzaken kunnen verzinnen, van wanbeleid tot de nieuwe generatie.



Ik wil, als ouwe lul, het graag opnemen voor laatst genoemde. Ik vind dat de jongens van Fr0nt76 soms te kort wordt gedaan.
Men lijkt wel te vergeten hoeveel tijd deze gasten in NAC stoppen.
Bijna elk spandoek is tegenwoordig afkomstig van deze gasten, en als je een rondje in gemeente Breda maakt kom je geweldige grafiti werken tegen.


@cees-2 schaam je voor je reactie!



5   15  
Cees-2

Rick.C: Schamen, je bent werkelijk niet goed bij je hoofd. Ik ga je ook niet uitleggen, waarom juist jij je zou moeten schamen in "dit" geval. Jouw reactie is werkelijk te triest voor woorden. Hier laat ik het bij.

5   4  
Bozke

@vis. Veel waardering voor de actie, maar ook een oproep om de daders te straffen van mijn kant. In mijn ogen is dat gewoon noodzaak en wat gebeurt is afkeuren hoort er ook bij.

Wat betreft Front, hulde voor de goede dingen die jullie doen, maar dat rechtvaardigt in mijn ogen niet dat andere dingen ook maar kunnen, die jullie op of net over het randje noemen. In mijn ogen heeft supporteren en gezellig naar voetbal gaan niks te maken met überhaupt een rand opzoeken. Zoals Cees aangeeft voor mij ook een reden om te overwegen wil ik hier wel mijn tijd en geld aan besteden

4   12  
Baosje

@Rick C

Ja geweldig.....kalk je eigen stad helemaal onder de graffitti .....Prachtig....

Ik ben een echter een andere mening toegedaan wat mooi is

Ik hoop dat de knaapjes die afgelopen weekend gruwelijk de bocht zijn uitgevlogen inmiddels weer een beetje nuchter zijn, dat ze zelf ook beseffen dat hetgeen gedaan is, onacceptabel is...
en ze zich reeds aangemeld hebben om heerlijk mee te zwemmen in de singel.



6   1  
Badeend

Zojuist op het nieuws op Radio 10 - EINDELIJK weer positief in het nieuws!!

4   4  
Cees-2

Bewust heb ik dit aangekaart. Een enkele malen. Een oplettende lezer zal het mogelijk opvallenn, waar men "juist" totaal niet over praat? Over de gedupeerden. Het interreseerd menigeen werkelijk geen lor, dat die mensen door dit alles geen uitwedstrijden meer op een normale manier kunnen bezoeken. Geen lor!

17   2  
Das Phantom (BSR)

@ Los Pollos Hermanos

Uiteraard staat het iedereen vrij om ergens een mening over te hebben, maar ik vind dat je het een beetje teveel af doet als 'een woordje'.

Wat mij betreft is juist het moment zo ontzettend ongelukkig. Je steunt een echte Bredanaar met een geweldige actie, en kalkt vervolgens de ziekte waar hij mee kampt overal in het uitvak en gebruikt het als scheldwoord.

Er is inmiddels wel genoeg over gezegd, lijkt mij. We hebben er een positieve draai aan kunnen geven, de gasten van Front doen normaal gesproken geweldig werk en maken soms een foutje. Dat zien ze zelf ook in.

Dikke streep eronder en samen weer vooruit. Dus van beide kanten dat onderlinge gezeik niet meer. Hup NAC.

16   13  
Barry

Die foto met die maskers op instagram, Kick-Ass 3 ofzo? Allemaal een jaar of 16/17. Een grote bek van hier tot ginder. Er is een generatie bij gekomen die een totaal ander idee heeft van wat voetbalcultuur in houdt, dan dat ik dat heb. Ga je lekker in de stad misdragen, niet in de stadions.

We hebben ooit eens hard moeten lachen om Willem 2'ers die tijdens de bekerfinale allemaal in het zwart gekleed gingen. Nu hebben we zelf ook ook zoiets in het uitvak rondlopen.

2   11  
Boyke

Nadat ik gisteravond om mij onduidelijke redenen geblokkeerd was om deze site überhaupt te bezoeken. Ben ik blij er nu gewoon weer op te kunnen lezen. M’n aanbod gister in een andere topic tijdens de discussie over een bepaald woord, zal ik dan ook nakomen. Geen bijdrage meer van mij op deze site verder.

Fijne dag verder iedereen

4   4  
Mo

Ludwig ziu zeggen het is weer tijd om te beffen en ons huubku op vak g daar boven op de berg ...stop aub met zeiken in de jaren 80 en 90 waren we ook geen lieverdjes in het nieuwe stadion stonden we met 150 man op g....heerlijk beter dan al die beters weters nu met der comentaar...front boys let op jullie woorden en vol gas erop

3   9  
Denn

@fr0nt
Ook wel even benoemen dat een aantal van jullie ook gewoon studenten en arbeidsmigranten zijn die niets met NAC hebben en pas een aantal jaar bij NAC komen.

Maar zij zullen vast degenen zijn die deze negatieve invloed hebben meegenomen toch? Want jullie zijn dat zeker niet gewend ‘van voor jullie tienerjaren’.

5   3  
NNB

Denn lekker woke blijven he

Vergeet niet, RKC heeft nog plek zat

2   2  
Pmds

@denn,

Nu raak je echt het spoor bijster hoor hahaha.

“Arbeidsmigranten”😂😂

8   2  
YB

@denn

Deze reactie slaat nergens op... kom jij weleens in het stadion? Weet jij wie en wat fr0nt76 is/zijn? Blijf lekker op teletekst kijken voortaan en houd je vooroordelen over "studenten en arbeidsmigranten" thuis ipv een groep te generaliseren voor heel de bside!

We doen het samen bij nac er zijn alleen wat fanatiekelingen die de rest proberen aan te jagen om het weer een keer te laten kolken in ons stadion, maar het zijn dan juist de studenten die niet mee doen op de bside.

Hopelijk plaats je in de toekomst beter doordachte reacties!!

9   2  
@denn

Beste Denn,

Klopt! We hebben 1 jongen die niet uit Nederland komt, foei foei foei. Hoe durven we. En dan ook nog studenten! Het moet niet gekker worden... Er loopt ook een jurist, automonteur en zelfs iemand die graag spek op z'n pannenkoeken lust. Heftige info

5   3  
D'n Klaagmuur

On-topic: klasse actie dit!

Off-topic: Sfeer is vooral nieuwe liedjes inbrengen, dát brengt sfeer en dat gebeurt gewoonweg niet meer.

Dat geleur met vuurwerk, dat is eens per seizoen leuk, maar lijkt wel alsof dat als enige nog als sfeer wordt gezien. Zo, we steken een rookbom en een fakkel af en daarna zijn we 90 minuten lang stil of gaan we eindeloos dezelfde liedjes herhalen die ooit in de jaren '90 verzonnen zijn. Nou nou wat een sfeer.



3   2  
fvf6

@front
Je schrijft wij zijn jongens van eind 20 begin dertig ,dat zou je niet zeggen als je deze domme actie goedkeurt , omdat het uit frustratie is.

0   2  
PatjeR

Onder dit topic maak ik graag even reclame. Vind het een top initiatief!!

https://www.fightcancer.nl/fundraisers/patrickroelandt13497/swim-to-fight-cancer-breda

Laad alle berichten na dit bericht in