Overal waar we komen

NAC gaat niet verder met Grad Damen

LarsW

NAC heeft besloten middenvelder Grad Damen geen nieuw contract aan te bieden. De Bredanaar kreeg de voorbije weken de gelegenheid om zijn conditie op peil te houden en om een contract af te dwingen, maar wist voor dat laatste onvoldoende indruk te maken. Daarmee komt er een eind aan een wekenlange soap waarin Damen onbedoeld hoofdrolspeler werd.

De 21-jarige Grad Damen sloot na een onsuccesvolle proefperiode in Leeuwarden, begin juli aan in Breda. Damen was volgens de leiding op dat moment welkom, omdat de selectie nog niet volledig op orde was (kwantiteit) en een type als Damen nog ontbrak in de selectie. Tevens kreeg de linkspoot, die bij NAC zijn jeugdopleiding genoot, de kans om een contract te verdienen.


Uitvoerig getest, Damen kreeg regelmatig een basisplaats en speelde vrijwel alle oefenduels vanaf zijn komst, maar desondanks wist hij zich niet positief genoeg te onderscheiden. Voor NAC en Damen zit er, in ieder geval voor dit seizoen, geen hernieuwde samenwerking in. NAC heeft namelijk budgettair gezien geen plaats voor een speler, die in de breedte wel voldoet.

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
BSR Interview: Tom van den Abbeele 87 reacties
Terug naar overzicht
39 Reacties
93    
Da Huge

Zo dat is de wereld ook weer uit.

27    
Beppie

He, he....en DOOR nu!

6    
Fan uit Zevenbergen

Mooi zo

39    
Chris W.M.

Enige juiste beslissing. En door.

60    
Tom076

hehé, wat ben ik blij met het bestuur. Niet uit emotie handelen maar puur uit kwaliteit en financiën. Hoe zonde het ook is dat een jongen uit Breda en uit eigen opleiding niet goed genoeg is. Is dit wel de beste keuze.

Er zijn in het verleden genoeg contracten uitgedeeld uit emotie ipv uit kwaliteit.

-186    
van Flieger

Het geld is blijkbaar al naar tekengelden voor matige Joegoslaven of Spanjaarden gegaan. Nul eigen jongens die in de basis kunnen in de eerste divisie, wat een vreselijk wanbeleid heeft die Smulders er van gemaakt. Enfin, VDA is niet veel beter, heeft een vreemd netwerk met onduidelijke agenten in Belgie en heeft een 1e divisie elftalletje neergezet zonder ook maar 1 speler die op eredivisie niveau in de basis mee zou kunnen.

Selectie is rond, 80% is ook goed, en we starten overmorgen. Het lijkt helemaal nergens op.

-29    
Scheids!

Nu maar hopen dat schoonpapa hier niet al te treurig om is en bij de pakken neer gaat zitten! Onprofessioneel trouwens, dat hij Grad Damen als pressiemiddel heeft ingezet!

83    
hotseknots

@van Flieger

oordeeltje klaar over vd A en nog geen wedstrijd gespeeld, laat staan een eerste seizoens helft...

ongelooflijk, en wat bereik je ermee alles en iedereen af te branden...... 8 letters:

KANSLOOS

laat ze eerste nu eens starten en ja we gaan punten verliezen, zeker weten....kijk naar Twente vorig jaar....

oordeel toch niet zo snel.....

we zijn niet eens begonnen

Hup NAC

58    
Sanseveria

Volgens mij is de wens om alsnog een contract te verdienen alleen uitgesproken door Grad zelf. Da's prima, want dat getuigt van ambitie en volharding. Hij was hard nodig tijdens de oefenwedstrijden want er zat soms geen enkele andere middenvelder op de bank. En zelf heeft hij zijn conditie bij kunnen houden en zich prima in de kijker kunnen spelen voor andere KKD clubs die zo kort voor het begin van de competitie nog een middenvelder tekort komen.

Ruud Brood heeft tijdens alle interviews nooit negatief over Grad gesproken en Grad zelf heeft dat andersom ook nooit gedaan wat beiden siert. Al met al dus eerder een win-win situatie in plaats van de sensatie die BNdeStem ervan probeerde te maken...

-4    
derooijm

Blij voor Grad ook. Het is geen stijl om een jongen uit de eigen stad zo lang aan het lijntje te houden. Hij had al lang ergens anders zijn kunsten kunnen vertonen.

44    
7Hills

Aha, onze meesterscout van Flieger, die er natuurlijk veeeeel meer verstand van heeft dan mensen die jarenlang in deze business actief zijn is ook weer toegelaten zie ik.

Nogmaals; er is een technisch hart die elke nieuwe speler beoordelen. Naast TvdA zitten daar ook Brood en onze hoofdscout in. Als bijvoorbeeld zo'n Spaanse linksback gehaald wordt, dan betekent het dat er overeenstemming is en ze zo'n jongen als aanwinst zien. Hecht meer waarde aan hun oordeel dan iemand die standaard uit rancune alles afkraakt.

27    
J nac

Zonde voor Grad. Maar hij is op dit moment geen toegevoegde waarde voor nac.
Dus geen contract.

6    
Toontje 1964 oosterhout

@vanflieger ook jij kan beter thuis blijven die duimpjes naar beneden zegt genoeg.

51    
sjef de gevulde [email protected] Flieger

Goeie keeper gehaald. Redelijke 2 centrale verdedigers die al veel beter ogen dan het dames due Koch en Mets. As met de gebroeders Illic en Verschuren prima. Top spits gehaald die er zeker 20 inschiet dit jaar met hopelijk een onvoorspelbare Dogan die een doelpunt kan maken. Dus mag ik vragen wat je nu uit je nek loopt te lullen ?

16    
sjef de gevulde koek

En over Damen tja iedereen heeft gezien dat hij niet past in dit team en te kort komt. Brood wilde hem nog laten blijven met een prestatie contract maar ik denk dat dit voor alle partijen veel beter is. Ook zeker voor damen die moet gewoon fris ergsn anders aan de slag want kkd niveau suptop kan hij zeker aan.

1    
Belske

@Sjef de gevulde koek
Helemaal mee eens. Amen

2    
Arie

Kunnen we nu Bart Meijers dan mee laten trainen? Anders hebben we geen soap meer om te volgen.

7    
DVD

"Al met al dus eerder een win-win situatie in plaats van de sensatie die BNdeStem ervan probeerde te maken..."

Volkomen terecht punt, een naar zuigertje is die yadran met zn suggestieve geroddel bij gebrek aan echt nieuws

23    
WillyG

Goed nieuws!

Ook blij dat van Flieger weer terug is. Je hebt altijd een advocaat van de duivel nodig, lekker sceptisch en houdt de boel scherp. Ook al ben je het er niet mee eens, koester deze man.

Kom maar door met de duimpjes omlaag voor mij hahaha!

Dordrecht, 21 graden, vanaf een bankje in het park, boterham met pindakaas

11    
Ivo

Beter voor NAC, jammer voor Grad. Ik hoop dat hij nog een club vindt waar hij genoeg speeltijd krijgt en zich verder kan ontwikkelen.

Maar voor een club die terug wil naar de eredivisisie komt hij te kort. Ik ben blij dat NAC zich zakelijk heeft opgesteld. Goede beslissing.

15    
Judge M.

Fijn dat het nu achter de rug is maar het heeft naar mijn smaal wel veel te lang geduurd. Andere proefspelers zonder uitzocht op een contract werden aanzienlijk sneller de deur gewezen.

Conditie op peil is prima maar al die speelminuten en basisplaatsen in de oefwnwedstrijden hadden wat mij betreft toch beter besteed geweest als Azzagari of Reuvers wat meer minuten hadden gemaakt. Dat er een opstelling op Grad werd aangepast omdat er anders geen linksbenige cvm was, is funest als je een systeem wilt optuigen om de competitie in te gaan.

Grad, het ga je goed jongen! Dank voor je inzet!

-4    
Johan Apeldoorn

Het is al met al een grote gok. Starten met een compleet nieuw team. Het zal tijd vergen om patronen in te slijten. Die tijd is er helaas niet. Het wordt bijten en sleuren vrijdag tegen De Schapenkoppen. Een smerige 0-1 is voldoende.

Zullen we het maar weer over Bart Meijers hebben. Die vond ik in zijn NAC tijd zeker niet minder dan Koch...

Alex Schalk mag van mij ook nog komen. Lekkere gifkikker in de 16...

En zou er in de Topklasse nou geen sterke jongen voor op het middenveld rondlopen?

9    
scheppioni

Hoe raar kan het zijn !!
Iemand de hele voorbereiding mee laten doen ...... echt heel raar dit ??

0    
Des NAC’s

Terechte beslissing maar er loopt weer een “eigen speler” beschadigd de deur uit. Hadden dit in de kiem moeten smoren

16    
Ouwe Spionkop

Deze machtsstrijd is dus gewonnen door TvdA. Zoals het hoort want hij gaat over contracten en niet Ruud Brood.

7    
Peerke

Gelukkig. Ruud Brood heeft meerdere malen laten blijken hier niet onafhankelijk te kunnen omgaan. Ben bang dat bij wel doorgaan hij ongewenst te veel speeltijd zou hebben gekregen.

13    
Fred1

Het is te bizar voor woorden dat er zoveel nutteloze basisplaatsen en inspeeltijd aan Damen is besteed.
Zéér onprofessioneel en niet passend bij een bvo met promotie aspiraties.
Ik juich Bredase of jongens uig de regio toe maar dan moeten ze wel toegevoegde waarde hebben op zijn minst voor de toekomst.
Grad heeft het beiden niet , tenminste niet als je terug baar de ere wilt, dus is de beslissing meer dan terecht.
De wedstrijden die ik hem heb zien spelen waren niet die van een speler die zich kapot knokte voor een contract.
In mijn optiek ging hij er, afgaande op zijn houding , gewoon van uit dat hij via de gekende kruiwagen(s) een contract zou “ krijgen “ .
Dit heeft louter verliezers en irritatie opgeleverd en dat is jammer.
Ik hoop dat Grad weet waar zijn niveau ligt en een club vind die daar bij past.
En Brood had gewoon beter moeten weten, imago schade heeft het op zeker opgeleverd. Op naar Dordt.

5    
Dirk

Beste redactie: op pijl houden is met ei

8    
Los Pollos Hermanos

Dat is flieger helemaal niet jongens. Dat zie je toch meteen aan zijn schrijfstijl. Kom op zeg.

0    
Am

Logisch.
Hopelijk vindt hij snel een andere club.

-1    
Falco

Ach jongens laten we er een gezellig seizoen van maken. Voetballend zal het ruk zijn, maar wat verwacht je dan! We zijn van de vele provincieclubjes die op het een na hoogste niveau van Nederland spelen. Er komen al bijna geen toppers naar de eredivisie, laat staan de KKD. Accepteer dat en blijf niet denken dat er goede voetballers blijven komen naar Breda. Lekker potje voetbal kijken, bier drinken en schreeuwen.

9    
Cees

Ruud Brood zijn sprookje, namelijk het gelobby met schoonzoon Grad Damen is geëindigd, met voor beiden, in een extra pijnlijke, bittere bijsmaak. Over de kwaliteiten van desbetreffende speler bestond haast bij iedereen geen twijfel, ongeschikt!

De TD, is in deze “De man of the match.” Ruud Brood kan nu zijn wonden gaan likken, hij heeft zich ook gedragen als een klein kind.

Hopelijk kijkt hij zonder wrok terug op deze situatie en loods hij dit vreemdelingen-corps naar mooie successen, zodat we op alles en iedereen bij NAC weer trots kunnen zijn.

5    
Cool hand

'Hij was hard nodig in de oefenwedstrijden.' Met stip op 1 in de lijst van meest onnozele teksten op deze site voor het seizoen 2019-2020. Chapeau.

0    
ome cor

Damen was dus, in afwachting van de Ilic bros, beter dan de andere opties voor die positie en is daarom gebruikt door schoonpapa.

Hij had zich nog in de kijker kunnen spelen bij andere clubs of heel misschien zelfs nog bij NAC.

Maar kennelijk (en ik was er niet bij) heeft hij die kans laten lopen, speelde hij onvoldoende en had 1 van de (nog ?) mindere Goden ook op de positie van Damen kunnen spelen in de oefenpotjes.

Kwestie van gegokt en verloren.
Brood snap ik wel. Als je je schoonzoon een beetje kunt helpen, doe je dat. Jammer voor hem dat hij daar geen voordeel uit kon halen. Ik hoop dat Brood dat ook kan accepteren.

-3    
ome cor

Fliegertje heeft op de knietjes gezeten om te smeken van zijn ban af te komen.
Hij heeft geen water bij de wijn gedaan, maar een hele gletsjer laten smelten op het slokje wat een connaisseur na het degusteren klassiek en traditioneel uitspuwde.

Er zijn mensen blij en mensen niet blij, maar het grote negatief orakelen over NAC, spelers, staf en bestuurders is weer hevat.
De flieger is weer opgelaten.

-2    
Kipiani

Helaas is het laatse woord over Gradje en dit gedoe intern nog niet gezegd.
Wederom veel mensen gaan hierover iets zeggen en posities innemen.
Lang leve het NAC DNA !
We gaan kijken hoe Edelenbos en haar RvC (als die er al is ?) deze competentie strijd achter de schermen gaat oplossen.
Niet dus.
Alleen punten en dus winnen houden de vuile was binnen.

3    
Dennis

Tip voor de redactie: ik ben vooral een lezer en druk zo nu en dan op een duimpje.

Ik denk dat het handiger is om de duimpjes onderaan een bericht te zetten. Nu lees ik een bericht en moet weer naar boven scrollen om een duimpje te geven, in ieder geval op kleine schermen zoals een telefoon. Niet onoverkomelijk maar qua gebruiksgemak zou het nog net iets beter kunnen.

Ik bekijk jullie site meerdere keren per dag met veel plezier, ga zo door!

2    
De rat

Kom mensen er zit nu een nep vlieger zich af te moppen op de reactie's.
Tis m nieh-hie.

0    
Belgische Naccer

Mooi, nu graag nog 2 middenvelders die er meteen staan. Dan kan Allouchi ook naar de bank.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja