Wij gaan niet opzij

BSR Interview: Tom van den Abbeele

LarsW

Technisch directeur Tom van den Abbeele nam de tijd om ons antwoord te geven op vragen die betrekking hebben op het technisch beleid. Is hij tevreden over het huidige verloop? Is er nog budget voor meerdere aanwinsten? Wat komt er nog bij van Manchester City? Dat en meer lees je in ons interview met Van den Abbeele.

Op de forumavond in mei sprak je de wens uit om de selectie voor 80% rond te hebben bij start van het trainingskamp in Bosschenhoofd. Dat is aardig gelukt, denk ik.

TvdA: “Niet geheel naar tevredenheid. Maar ik denk wel dat we daar aardig mee geslaagd zijn. Ik denk dat de basis wel aanwezig was en er kwam links en rechts nog wel een kwalitatieve injectie. We mogen zeer tevreden zijn.”

Ben je ook tevreden met de hoeveelheid spelers die eruit zijn gegaan? Het streven was natuurlijk om een volledig frisse start te maken.

“Ja. Het is denk ik vrij vlot gegaan. Er zijn nog een aantal jongens waarvoor we een oplossing zoeken. We hebben daar nog wel enkele weken de tijd voor. Maar het is vrij vlot verlopen, ja.”

Doel je dan op jongens als Jurich Carolina, Anouar Kali en misschien ook wel Pelé van Anholt?

“Nee, niet helemaal. Pelé hebben we er graag bij. Hij heeft een goede instelling. Is polyvalent: kan linksback, kan rechtsback. Ik heb ook vernomen dat hij eens als defensieve middenvelder gebruikt werd in het verleden. Hem houden we er graag bij.”

Maar ik kan me voorstellen dat het een jongen is met ambitie, gezien zijn hoeveelheid eredivisiewedstrijden en zijn ervaring. Hij is dus gelukkig bij NAC?

“Ik ben gelukkig dat hij erbij is.”

Voor Jurich Carolina en Anouar Kali wordt dus een oplossing gezocht?

“Ja. Jurich Carolina en Anouar Kali trainen met de tweede selectie. Zij onderhouden hun conditie en zijn intussen blessurevrij. Zij behoren jammer genoeg niet tot de plannen van NAC. Daar zoeken we dus een oplossing voor.”

Is dat een beslissing geweest van het technische hart?

“Het technische hart is nog in de maak. Maar de coachingstaf, het scoutingsdepartement en ikzelf zijn in overleg gegaan en hebben dit samen besloten.”

Kun je jouw keuze toelichten om veelal jonge spelers te halen, met name uit het buitenland?

“Jong en duurzaam, dat hangt er vooral mee samen. Jongens die hier komen zijn kwalitatieve jongens waarvan NAC zeker niet het eindstation is. Zij kunnen zich hier in the picture spelen, waardoor hun waarde omhoog schiet. Vervolgens wensen wij hen een nieuwe uitdaging toe, waarbij de club er financieel beter van wordt. Dat gaat makkelijker met twintigers dan met dertigers. Vandaar de keuze voor jong. Er zijn redelijk wat buitenlanders. De Ilic-broers, maar dat is een geval apart omdat zij van City komen. Maar ja, ook de Spanjaarden, Filipovic, Bohui. Ik denk dat het daar, dikwijls, net iets meer betaalbaarder is dan in Nederland, al valt dat ook redelijk mee. In België bijvoorbeeld, verdienen sommige spelers massa’s geld. Ook al op jonge leeftijd. Daarin zit ‘t ‘m. Betaalbaar en met zicht op een potentiële doorverkoop in de toekomst.”

Hoe komen die buitenlandse jongens dan binnen? Via jouw netwerk, zaakwaarnemers of heb je ze zelf aan het werk gezien?

“De meeste jongens zijn via een netwerk bij mij gekomen. Zelf heb ik er ook een aantal live gezien. Maar het gaat niet over Tom van den Abbeele. Het gaat over NAC. Ik probeer dan ook altijd een mening te vragen, sterker nog, ik vráág altijd een mening van de mensen die ermee moeten werken. Sinds kort is Peter Maas (nieuwe hoofdscout, BSR) erbij. Een sparringpartner die ook heel veel kennis heeft.”

Waarom ik deze vraag stel: in het verleden werden spelers binnengehaald op basis van de welbekende dvd’s en trucjes van zaakwaarnemers. Wij merken dat supporters zich daarover zorgen maken.

“Ik weet niet of de buitenwacht hier volledig van op de hoogte is, maar tegenwoordig zijn er fantastische platformen beschikbaar zoals WyScout en InStat Scout. Dvd’s is natuurlijk iets van vroeger. Maar hier kunnen alle beelden opgevraagd worden, bepaalde fases uit wedstrijden kunnen uitgelicht worden. Je gaat nooit een speler halen op basis van één wedstrijd. Op die platformen kan je tientallen, soms zelfs honderden (afhankelijk van de leeftijd) wedstrijden bekijken. Nu, en in de toekomst, zal het halen van spelers gepaard gaan met het bekijken van beelden, maar zeker ook live. Ik hecht er namelijk ook veel waarde aan om te weten hoe iemand is, naast zijn kwaliteiten op het veld. Hoe gedraagt hij zich? Heeft hij de juiste mentaliteit? De juiste eigenschappen om te integreren in het Nederlandse milieu? Dat vind ik enorm belangrijk. Dan is het handig om een netwerk te hebben en links en rechts eerst te kunnen polsen. Dat is ook altijd balanceren. Hoe meer mensen je aanspreekt om zaken te weten te komen over een speler, hoe groter de kans op lekken is. Dan is het risico dat je sommige zaken moet vernemen via B-Side Rats. Het is niet opportuun om sommige zaken op voorhand naar buiten te brengen.”

Wat is precies de rol van Peter Maas op dit moment?

“Om te beginnen: hij is het hoofd van een nieuw op te richten scoutingsdepartement, waar we in de toekomst in willen investeren. Heel belangrijk is, in het aantrekken van jonge, talentvolle spelers, om als club ook de nodige stappen te kunnen maken. We hebben ondertussen ons marktgebied gedefinieerd. We beginnen bescheiden: Nederland en België. Daarmee gaan we starten en langzaam maar zeker zullen we ook wel uitbreiden. Wij vinden het belangrijk om te weten waar de talentvolle jongens om ons heen zitten. Aangezien de ligging van Breda dichtbij de grens van België is, zal het voornamelijk België en Nederland worden.”

In de voorgaande drie jaar zijn er ook regelmatig spelers binnengekomen via het City-netwerk. Maak jij daar ook gebruik van?

“Zij hebben een uitgebreid scoutingsapparaat. We hebben een samenwerking, uiteraard. Het zou dom zijn om er geen gebruik van te maken. Maar we gaan niet uitsluitend op de mening van City af. Ze geven een advies. Vervolgens laten we daar ons eigen licht over schijnen.

Dus dit seizoen is er ook gebruik gemaakt van het City-netwerk?

“Ja.”

Dan de werkvergunningen van, in dit geval, Ivan en Luka Ilic. Het nam opnieuw veel tijd in beslag. Hoe kijk jij daar tegenaan?

“Dat is knap lastig. Er is een hele procedure die doorlopen moet worden. De procedure is in dit geval heel goed en snel geweest. Gemakkelijk verlopen. We hebben het binnen een mooie termijn afgerond gekregen. Er zat een weekje vertraging op. Maar ik ben heel blij en tevreden dat de jongens mee hebben kunnen spelen in de laatste oefenwedstrijd. Ze hebben minuten kunnen maken en we zijn blij dat ze minuten kunnen maken de eerstkomende wedstrijd in de competitie.”

Hoe zit het met de overige talenten van Manchester City? In het samenwerkingsverband staat dat NAC ieder seizoen vier tot zes spelers mag huren. Sluiten er nog meer spelers aan?

“We zijn nu aan het onderzoeken wat nog mogelijk is, samen met de mensen van City. Net zoals ik in het begin aangegeven heb, is kwaliteit voor ons belangrijker dan kwantiteit. We zijn ervan overtuigd dat Ivan en Luka Ilic een kwaliteitsinjectie zijn. We hoeven ook niet zomaar iedere speler van City binnen te halen, als we niet overtuigd zijn van hun kwaliteiten. Ik heb er dan liever twee die het verschil maken, dan vier waar we niet echt in geloven.”

Zou het dan kunnen dat het dit seizoen beperkt blijft tot twee huurlingen, ondanks de contractuele afspraken?

“Best wel. Echter is er zeker nog één die we er graag bij willen. Kijk: het is niet alleen City en NAC. We hebben ook nog de speler waar we rekening mee moeten houden. Kunnen we hem overtuigen om voor NAC te kiezen?”

Gaat het om een jongen die mee op trainingskamp is geweest met Manchester City?

“Nee. Meer kan ik er niet over zeggen.”

Hoe zit het met Grad Damen? Hij moest vertrekken, maar keerde later toch terug als proefspeler.

“Onze selectie was, naar kwantiteit, op een gegeven ogenblik erg dun. Grad had destijds net een stage achter de rug bij SC Cambuur. Het is een jongen uit Breda, uit de opleiding, die we de kans gegeven hebben om één: zijn conditie te onderhouden. Twee: de groep in de breedte voldoende mogelijkheden te geven om te spelen. Hij komt uiteraard ook om de kans te grijpen om een contract te versieren. In die hoedanigheid hebben we hem tot hier toe erbij gehouden. Budgettair gezien is er geen plaats voor Damen, die in de breedte wel zou voldoen.”

Jij bent uiteindelijk degene die hem een contract moet aanbieden. Hoe sta jij er nu tegenover?

“We zijn in overleg gegaan en we kunnen aangeven dat vandaag (woensdag 07-08, BSR), zijn laatste trainingsdag zal zijn.”

Er zit dus geen hernieuwde samenwerking in tussen NAC en Grad Damen?

“Nee.”

Voor Steve Kapuadi lag een contract klaar, maar tekende deze desondanks niet. Klopt het dat dit kwam door een te hoge opleidingsvergoeding?

“Steve is een jongen die, laat het een les zijn voor veel jongeren in de toekomst, die in zijn loopbaan vanaf zijn twaalfde jaar voor zes of zeven verschillende clubs heeft gespeeld. Als je dan een profcontract wil gaan tekenen, ben je bij al die clubs een opleidingsvergoeding verschuldigd. Er was een club die daar lastig over deed. Je kent onze situatie: we hebben voor al onze inkomende transfers die gerealiseerd zijn, nul euro uitgegeven. Daar zijn we aan gebonden, dus we konden ook effectief nul euro uitgeven. Dus werd de transfer van Kapuadi daarop geblokkeerd.”

Dus voor Filipovic, die nog een doorlopend contract had in Slovenië, is ook niets betaald? Speelde daar een degradatieclausule mee?

“Dat zijn contractuele dingen, daar gaan we het niet over hebben.”

Hoe zit het precies met de extra inkomsten van seizoenkaarten en uitgaande transfers? Vloeien deze terug naar het spelersbudget?

“Deze worden integraal gebruikt om gaten te dichten. Daar gaat niks van naar het salarishuis van de spelers. Anderzijds ben ik heel enthousiast dat er bijna 14.000 seizoenkaarthouders zijn, die hier over twee weken bij de eerste thuiswedstrijd aanwezig zullen zijn.”

Voor hoeveel spelers is er dan nog budget over, om NAC mee te versterken?

“Twee spelers, gerekend na de komst van Chiel Kramer. Dan zitten we aan de maximale financiële middelen. Eventuele aanvulling van Manchester City staat hier natuurlijk los van. Budgettair maakt dat niet uit. Het is nul of één wat er nog gaat bijkomen van City, denk ik.”

Waarom maak je de keuze om compleet te investeren in jonge spelers? Ervaring is toch nodig in de selectie? Je móet toch een speler hebben in de selectie met een bepaalde trackrecord, voor de balans? Of zie ik dat anders dan jij?

“Nee, ik ben alleen niet overtuigd dat dat gepaard gaat met een bepaalde leeftijd. De vorige keer (het voorgaande interview met Luuc Eisenga en Tom van den Abbeele, BSR) heb ik dat voorbeeld volgens mij aangehaald van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Ondanks hun leeftijd, hebben zij enorm veel ervaring. Bijvoorbeeld Champions League.”

Maar zie jij een speler met tweehonderd tot driehonderd wedstrijden achter zijn naam, niet als enorme meerwaarde?

“Jawel, maar dit kan ook een enorme minderwaarde zijn in de kleedkamer. Het is een beleidsmatige keuze, dat we daar volop inzetten. Het is niet zo dat we met een Onder 19 op het veld staan. Er zijn jongens die toch de zogeheten slagen van de zweep kennen. Een aantal doorwinterde twintigers en jongens die toch al iets bewezen hebben. Die al ettelijke wedstrijden in de benen hebben op een heel degelijk niveau. Daar rekenen we op. De spelersgroep hangt goed aan elkaar. Viert enthousiast, allemaal samen de doelpunten. Werkt hard op trainingen. Ik heb er persoonlijk veel plezier aan om te zien hoe ze met elkaar omgaan. Er moet nog gewerkt worden aan de topsportmentaliteit. Ik ben niet snel of gemakkelijk tevreden. Ik denk altijd dat alles een beetje beter kan. We proberen die lat altijd een beetje hoger te leggen. Ik denk wel dat er muziek zit in de groep.”

Welke richting wil je uit met Jong NAC? Zondag stonden er veelal jonge spelers op het veld, zonder contract bij NAC.

“De bedoeling met Jong NAC is heel eenvoudig. De jongens van NAC één, die op vrijdag niet spelen, krijgen de kans om twee dagen later bij Jong NAC wedstrijdritme op te doen. Die groep zal aangevuld worden door jongens uit de, zoals wij het noemen, de ‘Onder 20 groep’. Zij zullen de wedstrijden van Jong NAC spelen. In principe komt daar niemand bij. Zeker niet van buitenaf. Ook niet de jongens die maandag de revue passeerde tegen de Peter Barendse Academy."

Dus zij gaan later in principe weer hun eigen weg?

“Ja.”

Op de Open Dag kondigde je, tussen neus en lippen door, aan dat er drie nieuwe spelers aan zaten te komen. Dat ging om Huseyin Dogan en nog twee anderen?

“Ja. Die hebben we de dag nadien aangekondigd. Net is Chiel Kramer aangekondigd. Dat zijn er in ieder geval al twee. Een derde is niet doorgegaan: Glenn Middleton. Maar ook de officialisatie van de gebroeders Ilic en Kudimbana hebben we kunnen doordrukken.”

Was het niet doorgaan van Middleton een kwestie van de speler zelf?

“Ja, klopt. Daar kan van alles over gezegd worden. De jongen zelf had inderdaad meerdere opties. Hij heeft uiteindelijk gekozen voor een verlengd verblijf in Schotland. Wat mij betreft een beetje ongelukkig dat het in de media gekomen is via Steven Gerrard, waardoor de poppetjes aan het dansen zijn gegaan.”

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
De concurrentie: NEC 15 reacties
Volgend bericht
NAC gaat niet verder met Grad Damen 39 reacties
87 Reacties
116   9  
Sankah

Goed interview!
Heldere vragen en dito antwoorden.
Ik vind het nog steeds lasting te voorspellen hoe dit team zich zal gaan manifesteren de eerste paar wedstrijden, maar gezien de beperkte middelen geef ik TVDA vooralsnog een voldoende.

63   5  
Da Huge

Interessant interview en Breda Locos: mooi spandoek voor dit seizoen: POLYVALENT.

116   9  
Sankah

Goed interview!
Heldere vragen en dito antwoorden.
Ik vind het nog steeds lasting te voorspellen hoe dit team zich zal gaan manifesteren de eerste paar wedstrijden, maar gezien de beperkte middelen geef ik TVDA vooralsnog een voldoende.

71   27  
Henkie

Opmerkelijk dat nu gesteld wordt dat de extra seizoenskaartenverkoop NIET naar het spelersbudget gaat. Dit werd eerder door Eisinga (geloof ik) wel gesteld. Leugen om meer goodwill te kweken m.b.t. seizoenskaartenverkoop? Zeer kwalijk.

52   8  
Chris W.M.

Goed stuk!

Overigens erg teleurgesteld hierin:

Hoe zit het precies met de extra inkomsten van seizoenkaarten en uitgaande transfers? Vloeien deze terug naar het spelersbudget?

“Deze worden integraal gebruikt om gaten te dichten. Daar gaat niks van naar het salarishuis van de spelers. Anderzijds ben ik heel enthousiast dat er bijna 14.000 seizoenkaarthouders zijn, die hier over twee weken bij de eerste thuiswedstrijd aanwezig zullen zijn.”

Dat is anders dan Eisinga ons via Twitter wilde doen geloven, blijkbaar zijn de gaten in de begroting groter dan gedacht. Beperkt TvdA dan weer in het verder investeren in de spelersgroep.

Nog maximaal 2 spelers dus, tenzij Kali/van Anholt verkocht worden. Al vraag ik me af of onze TD hier het achterste van zijn tong laat zien....

24   7  
Ice

@Henkie inderdaad! Dat geld zou naar het spelers budget gaan, en niet gebruikt worden om gaten te dichten..... Waarom liegen hierover...? Erg jammer en zeer kwalijk!

16   69  
Arie

Die eerste vraag al. De selectie voor 80% rond voor het trainingskamp is aardig gelukt. Kun je toch in de verste verte niet serieus nemen. De selectie was toen nog geen 50% rond.

42   4  
Da Pope (BSR)

Wat mij vooral verbaast, is het feit dat Luuc Eisenga bij de forumavond stelde dat er geld van boven begroting verkochte seizoenkaarten 10.000 naar de selectie zou vloeien en het nu gebruikt is voor het afdekken van tekorten. Waarom zou je daarover liegen? Of als je dat toen daadwerkelijk dacht: wat is er in de afgelopen periode veranderd? Willen de aandeelhouders de tekorten toch niet afdekken?

Ik vind TvdA's keuze om vooral op talent in te zetten wat riskant. Natuurlijk staat er achterin een wat ouder blok met Noblejas (26), Monsalve (25), Riera (24), Olij (24) en eventueel Van Anholt (28), maar ik had graag in ieder geval nog een ervaren middenvelder gezien.

Als NAC Kali nog weet te slijten, valt er zo 150.000 euro vrij. Bovenop de ruimte voor nog één extra versterking in het reguliere budget moet je daarmee de selectie voor eind augustus definitief rond kunnen maken. Of het goed en stabiel genoeg wordt voor het kampioenschap vind ik moeilijk in te schatten, maar dit NAC-elftal is sowieso beter dan het gros van de andere KKD-elftallen.

15   22  
Judge M.

"Een aantal doorwinterde twintigers en jongens die toch al iets bewezen hebben. Die al ettelijke wedstrijden in de benen hebben op een heel degelijk niveau. Daar rekenen we op. "

Nou, noem ze eens! Die zijn er juist allemaal, grotendeels terecht, uitgevlogen afgelopen zomer. Juist de ervaring van het spelen om promotie ontbreekt in de huidige selectie en dat vind ik een behoorlijk kwalijke zaak. Daar kunnen geen 100 wedstrijden op het derde niveau waar dan ook tegenop..

38   2  
maikolg

Helder en fair interview. Een man die lijkt te weten wat hij wil. Hoop wel dat er ook een interview met Eisinga komt om enige uitleg te geven over het budget dat niet vrijkomt voor de selectie.

13   11  
Die ne gast

Oei en Au: ‘er moet nog gewerkt worden aan de topsportmentaliteit’...

11   2  
Blanco

Ik ben wel benieuwd waar die tekorten dan uit ontstaan. Wellicht de TV gelden die we nu mislopen? Aangezien het shirt en broek helemaal vol hangen met sponsoren verwacht ik niet dat we hier op achteruit gegaan zijn en alle boxen zitten voor komend jaar alweer vol. Kortom ik kan niet wachten tot het interview van BSR met Onze AD. Keep up the good work!

58   11  
Henkie

“Als jullie meer seizoenskaarten bestellen dan kunnen we het spelersbudget verhogen en meer en/of betere spelers halen!”

> 4000 meer seizoenskaarten verkocht dan begroot.

> “Onee, we gaan er toch gaten mee dichten en andere rekeningen mee betalen.”

Kan toch niet?

10   4  
Arie

Verder geeft de TD heldere antwoorden op de vragen, al hadden die wat mij betreft op sommige vlakken wel wat meer de diepte in gesteld worden.
Als bijv. de seizoenkaartverkoop was achtergebleven was er dan een serieus probleem geweest met een significant begrotingstekort?
Of was dat beloofde miljoen van de aandeelhouders dan pas aangeboord?

17   6  
Marti

Voorals nog een hele verademing deze TD , hoop niet dat ik het in de toekomst ander ga zien ., maar tot nu toe een man die wat toe ( gaat) voeg(d) en ) aan het positieve bestaan van ONS NAC ,ik w ens hem veel succes het komend seizoen , en zo kan hij snel gaan werken voor het volgend seizoen .

11   1  
Mike Zonneveld

@ Da Pope

Ik hoop op nog een ervaren middenvelder als Erik Bakker wellicht.

10   0  
Chris W.M.

@Arie

Je laatste vragen lijken me meer geschikt om aan onze AD dan aan onze TD te stellen.

Dus eens dat ik hoop dat er nog een soortgelijk interview volgt met Eisinga.

13   3  
Da Pope (BSR)

Of en wanneer er een interview met de AD volgt, hangt af van onze agenda's. Met de start van de competitie en het einde van de vakanties in zicht, is het niet vanzelfsprekend dat we daar tijd voor vrij kunnen maken.

12   0  
Breda

1 gat is wel duidelijk: Kali
Gelukkig niet zo erg als de docu op netflix waarbij 1 speler een hele club omver trekt. Maar je kan zijn salaris niet gebruiken voor ie weg is.

Verder nog geld voor 2 spelers en die jongen van Oss zal wel een aardig salaris hebben.

Het is afwachten wat deze selectie gaat doen, maar er lijkt in ieder een fris nieuw elftal te staan. Met scorend vermogen en een keeper.

Sleutel zal een beetje liggen bij de broertjes Illic. Als zij echt zo goed zijn als op papier lijkt, dan heb ik er wel vertrouwen in. Graafschap is sterk, maar de rest is nou ook weer niet iets om echt bang van te worden.

Uiteindelijk gaat het er vooral om dat er een team staat en er positieve sfeer is.

8   5  
TpT

Goed interview hoor. VDA heeft op zich een prima visie, al vind ik wel dat er vrij makkelijk over het feit heen gestapt wordt dat we toch met redelijk wat buitenlandse jongens zitten die niet heel intensief gescout zijn. Hoop dat met de gesprekken en onderhandelingen wel een goed beeld is ontstaan van karakter en mentaliteit, want dat gaat een hele belangrijke rol spelen komend seizoen.

Verder vind ik het behoorlijk naief en simpel gedacht dat extra seizoenskaarten rechtstreeks in het spelerspotje gaan. Sowieso weet niemand hier de ins- en outs van de financiele huishouding en is het gokken wat er netto overblijft per "extra" verkochte seizoenskaart. Alsof er ineens een half miljoen "over" is. Dat is nog nooit zo geweest en zal ook nooit zo gebeuren bij NAC.

32   97  
van Flieger

Een oppervlakkig interview met oppervlakkige antwoorden.

Volstrekt onduidelijk waar we nu staan.

Dat extra SCC geld boven de 10.000 gaat dat nu toch niet naar de spelers ? Is dat wat er staat ? Als dat zo is dan heeft Eisenga gelogen. Bah bah.

Verder hadden jullie beter onderzoek naar zijn netwerk moeten doen met figuren als Bourakba, Smajic, Nsame etc. Deze man is veel te licht voor ons NAC en gaat m niet worden. Niet 1 aanwinst is een speler die zich op eredivisieniveau heeft bewezen. Dat kan alleen maar op een enorme flop uitdraaien.

Wat speelt er werkelijk ? Heeft Edelenbos nog altijd geen koper voor ons NAC gevonden ?

10   3  
Ivo

Prima interview! Scherpe vragen en duidelijke antwoorden. Complimenten!

De selectie is bijna rond.

We hebben maar 3 centrale verdedigers en ik denk dat er nog een komt vanuit city.

Dan nog een buitenspeler, Middleton is het niet geworden.

Verder hoop ik dat er een oplossing gevonden wordt voor Kali en Carolina. Reuvers zou je kunnen verhuren en Brusselers kan nog een jaartje bij NAC2 spelen. Daarna loopt zn contract af.

83   4  
F8Hipster (BSR)

@Flieger je vergeet echt dat wij niet de middelen hebben om aan onderzoeksjournalistiek te doen. Daarnaast werken en studeren wij naast deze hobby. Kritiek is wat mij betreft oke, er zal vast iets aan te merken zijn op dit interview, maar het kan ook best wat opbouwender. Just my 2 cents.

8   61  
Breda 1965

De meeste spelers die we nu hebben,acteren op het niveau ..hoogstraten..zwarte leeuw.Daarnaast hebben de mensen met een seizoenkaart zich (al)weer voor de gek laten houden.Mij niet,want ik ga gewoon niet meer,ben de gebakken lucht allang beu.Ik wil mijn NAC terug

5   1  
Rubenac

Had ook graag de vraag gehad, waarom sommige spelers al naar een match afgetest worden.
Andere spelers heel lang moeten blijven om te bewijzen.
En er ook mensen aangetrokken zijn zonder een enkele test match.
Ik snap zijn punt mbt oudere spelers, maar een mix van jong en oud is toch bewezen een garantie te zijn voor succes.
Alwel ik 26 wel een prima leeftijd vind mbt ervaring en een Dogan ook.

18   4  
Luusje

Met name Verschueren en El Allouchi zijn ervaren jongens met promotie ervaring. Hoop dat Ilic nu een jaar lang blessure vrij blijft en je hebt een mooi elftal. Probeer ze maar eens in een opstelling te zetten. (Pol BSR?)

13   2  
7Hills

@Breda 1965

Dus jij beweert nu dat je het beter ziet dan mensen die gescout en gewerkt hebben voor PSV, Heerenveen, Chelsea etc? Je kunt niet spelers be/veroordelen op basis van het feit dat je ze niet kent, en dan maar op Google en Transfermarkt feitjes over ze op gaat zoeken.

10   39  
Jvt

Zeer kwalijke zaak dat nu gesteld wordt dat de opbrengst van de extra seizoenkaarten niet in het spelersbudget maar gaten dichten wordt gestoken. De directie die al zo weinig vertrouwen heeft mede door het bijberoep van onze Tom die tot op de dag van vandaag nog steeds als contactpersoon op de website van het bedrijf van zijn vrouw staat!

Leugens en bedrog en het antwoord heeft jvt al klaar; "We hebben achteraf gezien voldoende gehad aan het reeds gestelde budget." want juist daarom zegt Tom dat ervaring niet nodig is. Maar de vraag had over kwaliteit gesteld moeten worden; we hebben geen stofzuiger met een over mijn lijk mentaliteit in de schoffies KKD. We hebben een lieve Van Anholt, een zachte Verschueren, een makke El All, een nat achter zijn oren Filipovic en een spits die bij Fortuna niet meekon. Het ziet er allemaal leuk uit hoor, maar in het echie uit tegen de ploegen moet je toch met spelkers komen die een wedstrijd kunnen lezen en bepalen.


De directie mag over de leugen van opbrengst > 10.000 wel eens even uitleg geven! Het is weer typisch NAC en er wordt dus helemaal niet professioneel doorgepakt.

9   1  
Leurenaar

Eerst maareens 6 of 7 potjes voetballen voor we conclusies trekken. Het enige wat me een beetje zorgen baart zijn de 2 verschillende verhalen die de TD en AD afsteken. Er blijken logischerwijs toch behoorlijke gaten in de begroting te zitten waardoor TD moet shoppen met een lege portomonee.

Overigens een prima interview BSR!

7   2  
janus

Een TD die redelijk open en eerlijk is over wat er speelt en wat hij wilt. Mooi om te zien is dat iedere speler die hij haalt constant past in het plaatje dat hij voor ogen heeft. Dat is wel eens anders geweest.

Toch maak ik me wel zorgen over de stabiliteit. Ik snap dat dertigers niet aantrekkelijk zijn om door te verkopen, zelfs onmogelijk misschien. Toch is het ook wel lekker om de komende 4/5 jaar op iemand te kunnen bouwen. Iemand die NAC als een mooie club ziet om nog een paar jaar op niveau te spelen en de kar te trekken om vervolgens zijn carrière af te sluiten. Ik denk dat zo'n speler ook zorgt voor een duidelijke sfeer in de groep en dat zo iemand ook nodig is. Iedere club heeft zo'n speler namelijk. Kijk naar Wout Brama vorig jaar bij Twente, speelde misschien wel een van zijn betere seizoenen daar.

Ondanks dat we zo'n speler missen ben ik wel positief over wat we nu hebben staan. Ik denk dat een plek in de top 3 zeker haalbaar moet zijn. Heb wel weer eens zin in een feestje op P5!

19   4  
Keesje

We willen toch weer niet in de financiële problemen komen?
Logisch dan toch dat de directie kiest voor financieel gezond blijven en niet het geld over de balk gooien.
Dat er eerst iets anders gezegd is over budget dan nu uitgevoerd heet voortschrijdend inzicht.

14   63  
10diego

Er zit dus geen hernieuwde samenwerking in tussen NAC en Grad Damen?
“Nee.”

Dat betekent in het Nederlands dat er wel een samenwerking in zit.

Er zit een hernieuwde samenwerking in? Nee.
Er zit geen hernieuwde samenwerking in? Nee.

HIj bedoelt waarschijnlijk: Ja er zit geen hernieuwde samenwerking in.

we zullen zien welke van zijn jonge onervaren spelers er een stap hogerop maken. De vraag is waar hij die laatste Spanjaard dan heeft beoordeeld. Die heeft in 1,5 jaar nauwelijks gespeeld.

Verder is deze site steeds meer een poeslief verlengstuk van de media afdeling van NAC en wordt er ook al door NAC geadverteerd op deze site om kaarten te verkopen. Het wachten is op de fusie.

38   12  
7Hills

@10diego

Ligt dus een uitdaging voor je; begin een eigen site en neem al die personen mee die nooit, maar dan ook nooit, positief of op z'n minst neutraal ergens op kunnen reageren!

8   4  
NAC4Ever

Goed interview waar ik weer wat wijzer van ben geworden.

Bij gros van het beleid van van den Abbeele kan ik mij goed vinden. Toch zou ik graag één of twee van 30+ spelers in de selectie zien. Dit voor ervaring. Maar ik ben het met van den Abbeele eens dat er niet te weinig ervaring in deze groep zit. Bovendien is het nog maar afwachten of die spelers van 30+ zijn ervaring beter gebruikt dan iemand van tussen de 25 en 30 jaar.

10   3  
T5t

@10DIEGO

Sinds wanneer heeft NAC hier advertenties? Zie ik iets over het hoofd, of zie je gewoon dingen die er niet zijn?

6   3  
scheppioni

Prima interview !
Ik blijf alleen bij Tom een vreemde gedachte houden op een ene of andere manier, hopelijk heb ik het falikant mis net zo als bij smulders, daar had ik wel een redelijk goed gevoel bij.
NAC we follow !

13   10  
Theos

Mooi interview !
Ook een prachtige site.
Kunnen jullie overigens nog wel de van Flieger-spamfilter aanzetten ?
Dan is dat ook opgelost ;-)

50   0  
Da Pope (BSR)

@10Diego

Je ziet alles echt door een gitzwarte bril. LarsW heeft met dit interview een aantal vragen proberen te beantwoorden, die onder supporters leefden. Volgens mij is dat aardig gelukt.

Dat wij een linkje naar de ticketsite van NAC plaatsen, is een service aan onze bezoekers. Je ziet hoeveel kaartjes er nog zijn en kunt er meteen één kopen. Het zegt veel over jouw supporterschap dat jij altijd strijd tussen de club en de achterban wil zien. De club kritisch volgen is belangrijk, maar waar je belangen gelijklopen, vinden wij het logisch dat je elkaar helpt. Je verwacht het wellicht niet, maar wij houden net als NAC van een vol Rat Verlegh Stadion. Het is een kleine moeite om daar met een linkje aan bij te dragen.

Voor je erover begint: Wij zoeken 's ochtends zelf op hoeveel kaarten er nog zijn en voeren die handmatig in. Er zitten geen directe koppelingen of wat dan ook. 

20   5  
sjef de gevulde koek@ da Pope

Laat je niet uit de tent lokken door zo'n idioot die elke keer alleen maar onzin en leugens verkondigt hier. Ik heb hem laatst al gruwelijk door de mand laten vallen omdat hij totale onzin sprak. Op na positieve dingen hier. En wij als supporters weer vol achter ons clubje gaan staan. Ik heb zin in vrijdag en we hebben gewoon een prima selectie. De rest absoluut niet beter. Van wat ik gezien heb is Almere City misschien nog wel een verrassing. Maar een de graafschap en zeker excelsior die weg werden gespeeld door den bosch en Gae schat ik echt niet hoger in.

7   39  
Briljant

Journalistiek gezien is dit een slecht interview. Typische gesloten BSR vragen met een suggestief karakter. Ik vind, vind je ook niet, ik denk dat. Stel verdorie open vragen en ontlok op die wijze uitspraken waar je op door kunt vragen.

Zo maak je het onze Tom wel erg gemakkelijk. Ik denk dat deze Belg NAC aan het kampioenschap gaat helpen.

3   1  
Boxer

Budgettair moet er rekening mee worden gehouden dat Kali blijft zolang hij nergens anders getekend heeft.
Ik vermoed dat als hij gaat er wel degelijk extra geld is voor spelers zodra hij weg gaat.
Zou jammer zijn als dit op de laatste transferdag zou gebeuren.

9   3  
Buurman

Ik vind deze TD zich een stuk helderder uitdrukken dan Smulders. Maar Tom heeft ook een veel betere opleiding. Ik neem aan dat de TD bedoelt dat Grad niet in aanmerking komt voor een contract. Het blijft natuurlijk bijzonder vreemd , netjes uitgedrukt, dat Damen de hele voorbereiding mocht meespelen. Het punt over de plus 10.000 seizoenkaarten wekt terecht vragen op. Onze eigenaren , zo lijkt het, hebben het gehad met (extra) investeren in NAC en vinden dat de NAC toko zichzelf moet bedruipen. Wat de woorden van Tom waard zijn weten we pas over een aantal competitie wedstrijden. Maar , nogmaals , hij komt beter over op mij dan Smulders.

26   0  
Baosje

@Briljant

meldt je aan bij de BSR , kan je je helemaal uitleven op interviews
als je vind dat het nu bagger is

ben nou eens blij dat deze jongens van de BSR al hun (vrije) tijd in deze hobby steken !
zonder hen zouje het moeten doen met de rat.

stel pijpzeikers !

13   9  
Atleet

@van Flieger

Hoe durf jij de vraag te stellen hebben ze al een koper ?

Dat jij NAC zelf niet koopt want jij weet precies hoe het zou moeten gaan bij NAC.

En je komt over de hele wereld dus een investeerder vinden lukt jouw ook zo.
Dan kun je zelf TD, AD, trainer aanstellen
En dan twijfel ik er niet aan dat we binnen 5 jaar top 5 eredivisie staan.

Tonnekesbuurt, 21 graden en lekker aan een juupke

26   3  
Buurman

Dit interview afkraken is onzin. Het zijn goede vragen. Daarnaast heeft de bside redactie geen journalistieke onderzoeks rol. Mensen doen het ook nog eens onbetaald in hun vrijetijd. Ik persoonlijk wacht nu verder rustig een wedstrijd of vijf / zes af. Het is gewoon onmogelijk nu te zeggen waar dit NAC staat. Ik hoop op plaats 1 !

6   15  
Gvd

Het interview is ok maar ik houd er geen goed gevoel aan over.
Abbeele draait en draait, heb toch het idee dat hij het niet aan kan en maar wat zegt en doet.
Toch ook benieuwd hoe het zit tussen Brood en Abbeele.

18   19  
10diego

@7hills,
Daar is geen markt voor. Het moet allemaal positief en polonaise ondersteunend. En wellicht sla ik wat door in mijn posts, maar het verbaast mij wat hier allemaal voor zoete koek geslikt wordt. De reacties op een Spanjaard van 26 die niet wedstrijd fit is en in de 3e Liga niet aan de bak kwam. “ spanjaarden kunnen goed verdedigen, goede lengte, ex Madrid, goede kop”. Ik begreep het echt niet. 10 wedstrijden in 2 jaar, 8 clubs in 4 jaar of zo.

We hadden het afgelopen half jaar een unieke kans, alle stoelen en de selectie te bezetten met mensen die beter zijn dan hun voorgangers. Van RvC tot reserve keeper en alles wat daar tussen zit.

Ik vind dat we tot nu toe alleen een betere keeper hebben dan we hadden en dat de rest gelijkwaardig of minder is en dat het straks weer tijd en geld kost om het allemaal weer opnieuw te doen.

De vraag is of je bij niet promoveren nog 14.000 seizoenkaarten verkoopt en of de sponsors zo trouw blijven. Ik vermoed dat de meesten het na één jaar wel gehad hebben met Dordt, Top Oss, Helmond, Jong AZ, Jong Utrecht, Volendam, Telstar en Eindhoven.

Het is zoals Eisinga zei: er is maar één doel.

En ik vrees dat deze selectie te weinig kwaliteit heeft om dat doel te halen. Niks meer en niks minder.

5   6  
Arie

Keesje

Voortschrijdend inzicht? Ik noem het onder valse voorwendselen de supporters geld uit de zak kloppen.
Een interview met Eisenga is veel noodzakelijker geworden nu. Is er bijv. een vervanger voor commercieel manager Matijssen? Zoniet dan spaar je daar ook al een salaris uit en was het verdere kantoor na de vorige degradatie al uitgehold. Met alle vertrokken spelers, inclusief transfersommen, zou je zeggen dat er genoeg ruimte is geschept. Plus de miljoenen extra van scc verkoop moet je toch wat overhouden. Hoeveel was er bijv. aan scc verkoop begroot?

4   2  
RaRa

Opmerkelijk: iedere nieuwe TD of trainer die er komt zegt dat er nog wel gewerkt moet worden aan de topsport-mentaliteit. Alsof die er bij zijn/haar binnenkomst niet was.

3   1  
Stoep

Duidelijk.
Puntjen die opvallen:

a. Geen budget voor spelers over kopen. Kan ook iedereen stoppen met roepen over ervaren spelers halen.
b. Raar dat eerst gemeld werd dat we wel budget zouden hebben. Blijkbaar toch nog wat tegenvallers (zelf denk ik lagere inkomsten commercieel)
c. Goed punt over opleidingsvergoeding.
d. Heel goed dat we niet meer spelers van City zonder meerwaarde laten rondlopen
e. Beste punt is dat we weer een scoutingsapparaat krijgen (kost wel geld - dus spelersbudget ingezet?) maar wel meerwaarde.
f. in de voetbalwereld is niets zeker en zijn ze allemaal gek geworden :-) 80 mil voor een aardige middenvelder en kleine clubs kunnen geen opleidingsvergoeding meer betalen........

14   37  
van Flieger

Waarom steken jullie bij de 1e vraag die man meteen onterecht een veer in de reet ? Ene die hij niet eens verdient want hij zat op 72% ! Nog afgezien van de dubieuze kwaliteit en het feit dat 80% an sich toch geen applaus waard is ? Leggen we de lat weer laag ?

4   7  
10diego

@stoep,

tav E, hij zegt dat er in de toekomst weer geinvesteerd gaat worden.

De vraag is wat hij bedoelt: wordt er nu in de toekomst van de club geinvesteerd of wordt er in de toekomst in het scoutingapparaat geinvesteerd?

Logisch punt voor de vervolgvraag zou zijn geweest: Wat is de rol van uw bedrijf bij het opzetten van het scoutingapparaat bij NAC?

12   2  
7Hills

@10diego

"We hadden het afgelopen half jaar een unieke kans, alle stoelen en de selectie te bezetten met mensen die beter zijn dan hun voorgangers. Van RvC tot reserve keeper en alles wat daar tussen zit. "

Denk meteen dat daar het pijnpunt zit. Je blijft in de Eredivisie hangen terwijl we gedegradeerd zijn. Je kunt niet op elke positie een betere speler hebben dan vorig seizoen met de helft van het budget.

19   34  
van Flieger

Blijkbaar durft niemand de olifant, die in de kamer staat te benoemen.

De volgende conclusies moet je na dit interview trekken:

- er zijn geen spelers aangetrokken met basisspeler ervaring in de eredivisie
- Eisenga heeft de achterban belazerd met zijn belofte dat het geld boven de 10.000 SCC kaarten naar de selectie zou gaan
- tussen VDA en Brood vindt nauwelijks nog communicatie plaats, laat staan dat er van een intensieve samenwerking sprake is
- we hebben geen idee waar we staan, maar dat we met deze meuk geen kampioen worden is volstrekt duidelijk
- heeft VDA zijn proeftijdevaluatie gehad en wat was de uitkomst ? Geweldig bezig ?

4   2  
Ivo

Nog even over van Anholt, die heeft een aflopend contract en loopt na dit seizoen transfervrij naar buiten.

vdA zegt dat hij bij de groep hoort en dat zal ook wel zo zijn, maar als er interesse is en NAC kan nog een kleine transfersom pakken, dan is hij weg.

12   4  
Ivo

@van Flieger

NAC kan geen spelers met eredivisie ervaring betalen, en zou jij graag nog jongens als Kali, Rosheuvel en Kastaneer willen zien? Want dat is dan de categorie waar je in vist, broodvoetballers die op hun retour zijn.

Spelers met eredivisie-ervaring en enig potentieel gaan niet in de KKD spelen. Ook niet bij NAC.

5   2  
Steefl

Een duidelijk interview. Zelf hoop ik toch nog op een jongen met eredivisie ervaring erbij. We zullen het gaan zien.

Het is duidelijk dat de beloofde miljoen van de aandeelhouders slechts een back up is als er tekorten niet konden worden aangevuld. Nu er meer seizoenkaarten zijn verkocht houden zij dat geld in hun zak.
Ze zijn blijkbaar niet van plan meer te investeren om de kansen op een promotie te vergroten. Zonde.

9   9  
Hotseknots

@ Van Flieger

Net als vorige bericht van jouw, negatief en niet op enige vorm van opbouw berust

8 letters wederom KANSLOOS

Geef hem de kans, en jezelf ook, daar slaap je beter van en je krijgt meer medestanders

Hup NAC

3   3  
Keesje

Je selectie bij de start van de voorbereiding al voor 80 tot 100 % rond hebben is in deze tijd onmogelijk. Zelfs bij clubs die al cl of el spelen gebeurt nog van alles.
De spelers met zgn eredivisie ervaring tekenen echt niet in juli bij nac.
Die wachten tot eind augustus of er nog iets beters voorbij komt (ere).

4   4  
Arie

Keesje

Dat doet geen zak af aan het feit dat de selectie gewoon niet 80% rond was toen het trainingskamp begon. Dan kun je aan komen dat dat nergens zo is, maar zeggen dat het wel zo is en de TD maar meteen een veer in zn reet douwen is pertinent ongefundeerd.

5   6  
maikolg

Flieger misschien eerst Deutsche Bank reorganiseren voordat je je met NAC gaat bemoeien.

4   2  
Europa leaugue

Wanneer sluit Dogan weer aan ? Bij iemand bekend

2   2  
10diego

@7hills,

Zou normaal zo zijn, maar de vorige selectie was slecht en veel te groot.

Overigens had ik het niet alleen over de selectie.

17   14  
van Flieger

Ivo - vergeet niet dat de bezitters onlangs nog 5.5 mio voor ons NAC hebben geweigerd, dit omdat ze die zelf in de zak wilden steken. Dit is een open wond, ook al is Hart voor NAC dood, het blijft een grof schandaal hoe de 3 bezitters zich hebben gedragen. Ons NAC is er door naar de kloten gegaan, en komt voorlopig niet terug, zeker niet met deze waardeloze selectie.

9   4  
Buurman

Beste 10Diego. Waarom wij hier niet tot een zeer nuchtere rationele analyse van een nieuwe speler komen is omdat .... we supporters van NAC zijn. We zijn zo opportuun als iets. En laten we blij zijn met dat enthousiasme. Toen ik als kleine jongen met mijn grote broer naar NAC mocht waren mijn analyses altijd blind pro NAC. Als NAC met 6-1 van Ajax had verloren wist ik het als 10 jarige zo te draaien dat NAC “ normaal gesproken” met 7-6 had horen te winnen. De hoofdschuldige was natuurlijk de scheids en die gemene Neeskens. Op dit moment HOOPT iedereen dat NAC het goed gaat doen. En zo hopen we eveneens dat deze nieuwe Spanjool het bij NAC wel gaat laten zien. Hoop is geen strategie las ik laatst. Dat klopt als een bus. Maar HOOP hoort bij het leven van een supporter. Blijf overigens rustig je kritische evaluaties schrijven. Ik lees ze met interesse. Als NAC een paar keer verliest vliegen de duimen bij jouw stukjes als een raket omhoog. Maar ik hoop natuurlijk dat de duimen omlaag blijven staan.

2   1  
Keesje

Het is Spanjaard.

12   9  
jvt

Natuurlijk hebben we er allemaal weer zin in maar de feiten liegen er niet om. Voor Kali is betaald heren, en NAC is al blij dat iemand deze man overneemt en het salaris vrijvalt. De transfersom zullen wij met z'n allen afschrijven, nl. door de meer dan 10k seizoenskaarten. En zo zijn er meer afschrijvingen.

Hoe kan het dat je als directie eerst aangeeft dat je feitelijk geen Kampioensbudget hebt omdat je stelt dat er vanaf 10.000 kaarten extra budget komt. En dat je amper twee maanden erna via een toevallig interview van een ander moet vernemen dat dat er niet komt.

We noemen dat met een ander woord "bedrog". Je belooft dit in de hoop op kiezers/klanten en doet het tegenover gestelde. Bah bah, jvt krijgt een heel apart gevoel van binnen.

3   2  
maikolg

@JVT mee eens, daarom benieuwd naar een interview met Eisinga. Misschien hebben ze hier wel een hele goede reden voor maar dan moeten ze die ook duidelijk communiceren. Als ze geen goed onderbouwd verhaal hebben over waarom dit niet naar het spelersbudget gaat, dan ga ik me pas echt zorgen maken.

9   6  
10diego

Dank je Buurman. Die duimpjes zijn me worst.

Natuurlijk is een van de mooiste dingen aan fan zijn van een club de kinderlijke hoop die we telkens weer hebben. Zelfs medio afgelopen maart nog hopen op handhaving en daar allerlei berekeningen op loslaten. Wij mogen hopen, altijd.

De meesten hier creëren daarmee wel hun eigen teleurstelling en zijn het met mij eens als er niet bij Dordt wordt gewonnen en vinden me een lul als we daar met 3 punten weggaan. Zo werkt het. Ik zal je zeggen, dat ik aan het van het seizoen graag de grootste lul van Breda ben en we promoveren. Ik heb er alleen zo weinig vertrouwen in en zie een nieuwe herfst revolutie als realistischer scenario.


Een groep aandeelhouders, de RvC en directie moeten niet hopen: “hoping and wishing will not do the job” aldus Dan Pena.

4   4  
Buurman

Beste 10 Diego. Geheel eens. Ik vind die duimpjes wel een interessante graadmeter. Het werkt bijna als met aandelen, het is alles bij elkaar een collectief gevoel. Waar NAC staat durf ik rationeel redenerend niet te zeggen. Ik vond ze tegen Pana verrassend goed , maar tegen Sparta verrassend slecht. We gaan het met zijn allen zien.

8   3  
FVBreda

@JVT

Is het jouw standaard on iemand zwart te maken terwijl je er geen fluit vanaf weet?

Lekker ben jij.

2   6  
Elje

Goed nieuws. Nog een paar dagen kunnen supporters gewoon weer bier drinken en kut roepen in plaats anonieme betweter aangaande management van een BVO.
;-)

6   2  
Kipiani

Toen de extra niet begroote inkomsten van de nieuwe seizoenkaarten duidelijk werd, lekte de overgebleven RvC leden en Edelenbos dit onmiddellijk naar de grote drie.
Deze drie krijgen deze cijfers en informatie normaal pas maanden later.
Duidelijk is dat Edelenbos en de RvC (oud en nieuw, als die laatste er ooit komt) alleen voor de grote drie werkt en oog heeft voor hun belangen en dus niet voor NAC Breda en de trouwe sponsoren en gewone supporters. Dus ook echt ook niet voor van v.d.Abbeele en Eisinga.
Die laaste twee danken ze net zo makkelijk weer af, want: 'geld is geen probleem', als dus Wim en Edelenbos onthoudt dat wel.
Sukkels.
Schande en beledigend. Maar zeer doorzichtig.
Blanco aan zet...…..?


5   1  
geelzwartwit

Goed interview qua vragen.
Qua antwoorden copy paste Hans Smulders

- inzetten op jonge spelers
- inzetten op potentiële toekomstige transferwaarde
- inzetten op spelers van City die het verschil kunnen maken

- deze keer geen keeper soap maar een Damen soap.

Ik ben benieuwd of het kwartje de goede kant opvalt ik hoop het wel.
Smulders zei in basis ook zinnige dingen met zijn 5 jarenplan en ook die nam het woord topsport in de mond.

Fingers crossed voor NAC
Let the magic happen!

4   0  
Tegel

Liever een Damen soap dan weer een keeper soap. Keer wat anders en minder belangrijk.

0   0  
geelzwartwit

@tegel

Dat dan weer wel ?

6   4  
n@©

Vanaf Jeffrey van As hebben we nooit meer een goede TD gehad en we hebben er toch een paar versleten. Ik heb Pi-Air en Maaskant nog steeds hoog zitten qua voetbalkennis en NAC-hart, maar ook de spelers die zij hebben gehaald waren niet bepaald een onvergetelijk succes. TD zijn is een vak. Overmars was ook niet direct succesvol, terwijl het met zijn budget een stuk makkelijker is dan wanneer je in de transfervrije vijver moet vissen. Doorselecteren is al moeilijk, laat staan dat een TD zonder trackrecord een geheel nieuw elftal moet opbouwen. Als 25% mislukt hebben we al niet meer genoeg spelers om op het wedstrijdblad te zetten.

De terechte doelstelling van NAC is promotie. Met alleen vechtlust komen we er niet, de KKD is echt geen competitie met caféploegen. Om te promoveren heb je ook kwaliteit en ervaring nodig in de wedstrijden die echt om de knikkers gaan. Ik vrees echt dat beiden onvoldoende aanwezig zijn.

5   2  
n@©

Quote: 'Er moet nog gewerkt worden aan de topsportmentaliteit. Ik ben niet snel of gemakkelijk tevreden. Ik denk altijd dat alles een beetje beter kan. We proberen die lat altijd een beetje hoger te leggen.', aldus de TD die zelf scout in Spaanse en Vlaamse amateurliga's.

Quote: 'De procedure (Ilic bros.) is in dit geval heel goed en snel geweest. Gemakkelijk verlopen. We hebben het binnen een mooie termijn afgerond gekregen. Er zat een weekje vertraging op.', aldus de tevreden TD.

De lat hoog leggen is kennelijk een relatief begrip.

9   3  
Badeend

Ik ben hier niet om vooraf al zuur te zijn, maar ik lees gewoon exact dezelfde praatjes als van Smulders.

"duurzame jeugd" = "transferwaarde creëren"

"ervaring wordt niet bepaald door leeftijd" (TvdA heeft het lef hier de twee grootste Nederlandse talenten van de laatste 15 jaar aan te halen - je moet het maar durven, als TD van NAC)

"ik vind het enorm belangrijk hoe iemand buiten het veld is, wat is zijn mentaliteit"

"er moet nog gewerkt worden aan het topsportklimaat"

De lulkoek over het extra spelersbudget bij scc verkoop boven de 10.000 is wel zeldzaam. Daar worden we gewoon als kleine kinderen belazerd door Eisenga - die wat mij betreft in elk geval communicatief niet uitblinkt.

Taken van een TD bestaan volgens mij onder andere uit (1) het samenstellen van een fatsoenlijke selectie, (2) het mede opzetten en coördineren van de professionele voetbalorganisatie rondom het eerste elftal, (3) mede structureren van de jeugdopleiding en (4) een professionele scoutingorganisatie opzetten en onderhouden. En dan vergeet ik vast nog wel iets.

(1) is natuurlijk wat het meest in het oog springt en ik ben op dit moment zeker nog niet onder de indruk, maar in de positie waar NAC in zit én in de KKD moet ik me volgens mij ook niet laten leiden door "grote namen". Dat is bovendien al eerder niet zo goed bevallen. Brengt wel met zich mee dat ik nog totaal geen beeld van TvdA heb. Praatjes zijn mooi, in de winterstop weten we meer. Het is te hopen dat er mensen met meer en beter voetbaltechnisch inzicht zijn die hem beoordelen.

Voor nu in elk geval het voordeel van de twijfel. Dat zijn teksten op die van Smulders lijken, zegt natuurlijk weinig over TvdA, meer over 95% van alle TD's in het betaalde voetbal.

6   7  
Badeend

Holy shit. Iemand die jeffrey van as een "goede TD" noemt. Dan heb je er volgens mij bijzonder weinig kaas van gegeten. Die man heeft de club organisatorisch én financieel uitgehold.

6   2  
n@©

@bad1d Stewart was de laatste (en enige?) goeie TD. Het ging idd mis bij Van As en alles wat daarna kwam.

6   2  
10diego

@badeend, je vergist je. Zo heeft hij de club overgedragen gekregen toen Stewart wegrende na het debacle Mommers. Stewart kon TD spelen met geld dat er achteraf niet bleek te zijn.,Van As moest het doen zonder geld. Hij koos voor binnen de beperkte mogelijkheden voor kwaliteit ipv kwantiteit. Niet alles was raak, maar met jouw verwijt ben ik het oneens.

Doet het bij ADO overigens ook prima

1   0  
10diego

@ badeend 21.09 , helemaal mee eens

1   1  
Belgische Naccer

Na 10 wedstrijden weten we wat we aan deze man en het nieuwe NAC hebben.

Wat ik positief vind is dat de keeper een verademing is t.o.v. vorig jaar. Dat scheel al zeker 20 punten.

Verder lijkt de achterhoede op orde.
Voorin lijkt het ook OK. Wel heel jammer van die zware blessure van Bohui.

Bottleneck blijft m.i. het middenveld. Waar je sterk afhankelijk bent van Luka en Ivan Ilic. Als ze fit blijven kan het lukken, maar als Luka weer zo lang geblesseerd is, dan heb je een vlieg-gewicht middenveld. Ik mis daar een balvaste sloper.

Ik hoop dat die nog komt, misschien van City? of 2, dat zou nog beter zijn. Als het dan ingespeeld raakt en Brood gewoon de sterkste spelers opstelt....en geen gekke dingen doet. Dan kan het goed komen.

1   0  
JeePee

Prettig interview om te lezen, waarvoor dank BSR!
Puur objectief moeten we de volgende dingen vaststellen:
- de selectie was per 8 juli niet voor 80% op orde. Ik geloof ook niet dat die doelstelling realistisch was,maar feit is dat TvdA die niet gehaald heeft. Het ontbreken van kwantiteit en kwaliteit op t middenveld, het wegdoen van je "oude schoenen" met Niemzycki en Leigh voor je een nieuwe reservekeeper en linksback hebt, je mist nog een centrumverdediger: het was en is nog niet volledig. Ik geloof wel dat TvdA er een bewuste visie bij heeft;
- het voelt toch wel alsof er misbruik gemaakt wordt van het massaal verlengen van de seizoenkaarten. Na zo'n seizoen(!!!) wordt alles wat wij extra inbrengen in het algemene gat gestort terwijl alle focus van additionele middelen op het voetbal hoort en dat ook zo gecommuniceerd was. Ik verwacht echt niet dat er transfersommen betaald worden, maar net die salarisruimte voor een extra goede middenvelder lijkt mij een haalbaar en waardevol alternatief;
- verder goed dat er knopen zijn doorgehakt mbt Damen en Kapuadi(bij twijfel en ongunstige voorwaarden niet toehappen).

De absolute waarheid gaat op het veld liggen, laat t maar beginnen, aan Brood om snel een solide basis en ondergrens in te kneden. Te beginnen tegen de Schapenkoppen. Come on NAC!

0   1  
Bommel

Prima interview, enkel klein gemist kansje om even door te vragen na het antwoord op de vraag over de extra inkomsten seizoenskaarten:
"Eisenga zei dat alle inkomsten boven de gebudgetteerde 10k seizoenskaarten naar het spelersbudget zou gaan. Waarom wordt daar nu van afgeweken?"
Het heeft er de schijn van dat Eisenga zijn uitspraak niet vooraf afgesproken had met de bazen, die logischerwijs hiermee het gat wat zij met 1 miljoen gedicht hadden kleiner maakten. Ik heb trouwens liever dat het bedrag (5 a 6 ton bruto?) gereserveerd wordt voor als er in de winterstop wat gerepareerd moet worden.

2   5  
Sinds 30 jaar weer een SCC

Gezien ik dit seizoen weer twee-wekelijks naar NAC ga, lijkt het me goed om me maar met deze items te gaan bemoeien; Objectief en niet vertroebeld door NAC van de laatste jaren.

Die Nacho kan vast wel voetballen, maar een nieuwe Spanjaard gaat NAC niet dragen.

Daarom vol belangstelling jullie interview met van den Abeele gelezen. Die man zou toch een idee moeten hebben.
Heb het interview 2x gelezen maar z'n enige idee is "een jong en duurzaam NAC". Lijkt me geen voor de hand liggend concept in een league waarin juist de jonge teams van de grote vier spelen.
Mijn voorspelling als dit het concept wordt dit seizoen: NAC onderaan het eerste rijtje.
Dus weer hopen op een schokeffect, periodetitel enz. Mooi hoor!! Heb er zin in!

5   0  
Fritske d'n Olifant

Prima interview van BSR voor wie het hun hobby is en niet hun beroep om NAC te volgen en daarover te berichten. Het zal dan ook niet woorden voorgedragen voor de pulitzer prize, maar schept wel helderheid over zaken die hier leven. Daar kun je dan vervolgens weer over discussiëren. Mensen die denken dat BSR zich laat gebruiken of een verlengstuk is van de club moeten gauw hun aluhoedje eens afzetten.

TvdA komt op mij in dit interview over als iemand die weet waar hij mee bezig is en die dag en nacht probeert het beste voor onze club te doen. Maar dat gevoel had ik bij HS ook dus dat zegt niet zoveel. Na de eerste oefenwedstrijd heb ik gezegd dat ik pas na 5 gespeelde kkd wedstrijden hier mijn mening wil geven over spelers en staf en daar houd ik me nog steeds aan. Wat pleit voor TvdA is dat hij zich laat omringen door sterke persoonlijkheden als RB en PM.

Een terecht kritiek punt van Flieger is dat er nog steeds niemand is die TvdA inhoudelijk controleert. Dwz een technisch commissaris. Hetzelfde geldt voor de rest van de RvC. Waarom duurt dit allemaal zo lang? NAC blijft zo op bestuurlijk vlak een praathuis waarbij iedereen wat te zeggen heeft maar niemand verantwoordelijkheid neemt.

Laad alle berichten na dit bericht in