Wij gaan niet opzij

NAC gaat samenwerking met Voetbalshop.nl en Nike aan

Metzelaar

Nike zal de komende vier seizoenen de nieuwe shirtsponsor van NAC zijn. De club heeft hiervoor een samenwerking afgesloten met de Badge Groep, onder meer bekend van Voetbalshop.nl en Voetbalshop.be. De samenwerking gaat in op 1 juli 2022.

Het Amerikaanse sportmerk Nike zal begin komend seizoen op de borst van NAC staan. Hiermee speelt NAC tot en met seizoen 26/27 met Nike als shirtleverancier. De samenwerking met Legea zou nog een jaar doorlopen maar deze is in goed overleg beëindigd. De overeekomst zal gesloten worden met de Badge Groep, die naast Voetbalshop.nl ook de teamwear, merchandising en/of on- en offline retail van verschillende Nederlandse en Belgische profclubs verzorgen. 

Eric Matijsen, commercieel manager van NAC reageert als volgt: “We zijn ontzettend blij dat we in Badge de juiste partner hebben gevonden in het kader van teamwear en merchandise. Bij een club als NAC hoort natuurlijk een A-merk en deze hebben we gevonden in Nike. Dit topmerk heeft de kwaliteit en uitstraling die je van een club als NAC mag verwachten. Daarnaast is het met een Nederlandse kledingpartner praktischer schakelen, wat meer mogelijkheden biedt."

Roland Heerkens: oprichter, CCO en partner van de Badge Groep zegt het volgende: "De aspiraties van NAC en de geweldige achterban was voor Nike en Badge reden om deze samenwerking aan te gaan. Steeds meer clubs beginnen zich, mede door corona, te realiseren dat de ontwikkeling en service van teamwear, merchandising en de exploitatie van de fanshop en webshop niet tot de core business van een voetbalclub behoren. Met 45 jaar ervaring en onze 17 Voetbalshop winkels in Nederland bieden we de clubs een uniek, zowel fysiek als digitaal, platform voor hun fans."

NAC geeft aan dat begin juli de nieuwe tenues voor aankomend seizoen gepresenteerd zullen worden en dat de voorverkoop voor seizoenkaarthouders zal starten. Daarnaast zullen de nieuwe tenues vanaf de Open Dag online, bij Voetbalshop Breda en in de NAC fanshop verkrijgbaar zijn.

Bron:
B-Side Rats, NAC
Terug naar overzicht
61 Reacties
153   8  
Metzelaar (BSR)

Ik vind dit mooi nieuws! Vind het toch altijd tof als er een groot sportmerk op de borst van NAC staat ipv een B of C merk. Nike is dan misschien zelfs wel de grootste speler van alle sportmerken. Zowel de shirts als de trainingslijn zullen van hogere kwaliteit zijn en zoals NAC communiceert ruim op tijd geleverd worden. Goed nieuws om de week mee te doorbreken!

30   51  
Vrolijke Karel

Dit is het directe gevolg van de nieuwe koopovereenkomst!

89   5  
Didier

@Vrolijke Karel Tuurlijk en als ze de eerste 2 wedstrijden verliezen ligt het ook aan de nieuwe eigenaren??
Toevallig ken ik de heren van voetbalshop.nl erg goed en praten ze al 1,5 jaar met NAC over een samenwerking!

49   4  
Derk

Yes! Dat is mooi nieuws. Eindelijk, na al die baggershirts.

Op naar de 13.000 seizoenkaarten, in een vette Nike outfit, met Bannis en Vd Sande in de spits.

COME ON NAC!

36   7  
Theoden King

Dus toch nog een beetje Amerikaanse invloed de komende seizoenen...

153   8  
Metzelaar (BSR)

Ik vind dit mooi nieuws! Vind het toch altijd tof als er een groot sportmerk op de borst van NAC staat ipv een B of C merk. Nike is dan misschien zelfs wel de grootste speler van alle sportmerken. Zowel de shirts als de trainingslijn zullen van hogere kwaliteit zijn en zoals NAC communiceert ruim op tijd geleverd worden. Goed nieuws om de week mee te doorbreken!

16   1  
Kinderkaartje

Kijk. Goed nieuws.
Mooi merk en hopelijk nu eindelijk eens fatsoenlijke merchandise die ook nog eens gewoon beschikbaar komt voor de open dag en de seizoensstart, in plaats van zelf op en neer te moeten rijden naar Italië om een doos op te halen.

Wel een legendarische actie, overigens, maar er valt zoveel meer uit de merchandise te halen dan tot nu toe het geval is.

Hup Nike, Hup NAC!

14   9  
Ernie

Mooi, nu nog een goede staf en een goed elftal!

63   5  
henktietenkite076

Het begint bijna op een profclub te lijken!

4   28  
The Cosmic Gate

Ben benieuwd of deze wel optijd gaan leveren .

17   40  
Dun Diëe

Eindelijk eens fatsoenlijke shirts, dat werd tijd. Hopelijk komen ze ook eens met een ge-update design want de zwarte band dwars over het shirt ken ik intussen wel.

28   8  
Ibio

Om 1800 is de finale van oranje onder 17 met Banzuzi.

Op kanaal 71 bij kpn, kanaal 81 bij ziggo
Of via de livestream van de nos

23   4  
Nonkel Frans

Goed zo, nu het bier nog !!!

37   15  
Uit je Naaht

Nike is natuurlijk een aansprekend merk, functioneert professioneel en levert ongetwijfeld kwaliteit. Slechter dan wat het was met Legea en alle kwalitatieve en logistieke ellende die erbij kwam kijken kan het eigenlijk niet, dus dit lijkt me heel mooi nieuws.

Maar dan toch de kanttekening. Welke rechten lijkt NAC hier te verkopen? Ik lees "Steeds meer clubs beginnen zich, mede door corona, te realiseren dat de ontwikkeling en service van teamwear, merchandising en de exploitatie van de fanshop en webshop niet tot de core business van een voetbalclub behoren". Ik begrijp dus dat de exploitatie van de fan- en webshop (deels) uitbesteed wordt? Wat betekent dat precies in termen van zeggenschap, commercie en service?

Ik vind daarbij een fanshop juist een kanaal om het contact tussen clubs en supporters. Wie bepaalt straks welke spelers de shirts presenteren? Kan NAC promotie-acties met shirts in eigen hand houden en zo de binding met supporters en identiteit van de club inzetten op de manier die de club wil? Hoe zit dat met het ontwerp? Wat gebeurt er als deze externe partij een commerciële mogelijkheid ziet die niet bij NAC past?

Ik ben niet meteen negatief hoor, misschien is het een goede deal, houdt NAC veel zeggenschap en is Badge een sympathieke partij. Maar dat dit niet tot de "core business van een voetbalclub" hoort lijkt me onzin, en van dergelijke redeneringen ga ik wel in de kritische modus.

4   7  
Rubenac

Jaren terug heeft NAC alles al eens uit besteed aan voetbalshow.

6   20  
hericellemons

Hoezo `op de borst`, ipv OK? Of wordt het logo van Nike op het shirt bedoeld?

14   7  
Eljé

Ik vind het merk nog niet eens zo belangrijk, zat me meer af te vragen waarom we afgelopen seizoen roze letters op blauwgroenige kleding zagen…

25   6  
Sia

Klinkt mooi maar uiteindelijk betekent dit dat NAC in goedkope truitjes gaat spelen net als destijds De Graafschap. Omdat Voetbalshop ertussen zit. Ben benieuwd in hoeverre onze tenues wel een uniek karakter behouden met speciaal ontworpen uittenues (niet van die 13 in een dozijn vuilniszakken).

13   4  
Ed

Prima! Adidas had mijn voorkeur, maar dit kan ook. Goed bezig.

10   3  
Vaque Geej

Hè hè! Wat een nieuws! Eindelijk met Nike op de borst rondlopen en in een fatsoenlijk trainingspak van NAC. Kan niet wachten tot alles in de shop verschijnt!

7   2  
Tonn

Wat betekent dit voor de fanshop? Gaat die stoppen?
Zou niet goed zijn.

12   7  
Nicky

Uit je naath..

Denk je niet dat NAC eens gewoon alles wat niet direct 100% te maken heeft met de voetbal organisatie een lekker moet uitbesteden.

Zorg eerst eens dat er een soliede professionele organisatie is met zo min mogelijk randzaken. Dan kan de rest altijd nog..

13   5  
Wanny

Die merchandise zouden we met een clubje vrijwilligers nog beter kunnen runnen dan er nu gedaan wordt. Er zit genoeg kennis onder de supporters om wat mooie dingen te ontwerpen. Laten maken is ook zo moeilijk niet.

19   10  
@vrolijke karel

Praat geen onzin. Voetbalshop heeft zich een kleine 2 jaar geleden zelf gemeld alleen moest wachten tot het contract met Legea afliep. Dat moment was nu. Verder komt het door Voetbalshop dat het Nike is geworden.
Je zou bijna denken dat je echt Karel Vrolijk bent met die borstklopperij.
Shirt vanaf nu dus exclusief bij Voetbalshop Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom.
Mooi dat het Westen van West-Brabant nu bediend wordt jammer voor Oosterhout (Intersport) en Soccerfanshop.

3   9  
Bredaaaaa

Jammer voor legea 😁

6   5  
Spongebob

@ wanny

Leg is uit hoe jij een voetbalshirt maakt ?

Alle merchandise kun je straks via voetbalshop kopen en nac vangt een x %
En hoeven er zelf niks voor te doen.

De komende jaren zul je zien dat er steeds meer clubs dit uit handen gaan geven om zichzelf te ontlasten.
Gebeurt niet alleen in de voetballerij maar ook bij andere sporten hoor.

8   2  
Fritske d'n Olifant

@Hericellemons

Als de letters OK op jouw borst prijken zou ik toch maar een maatje groter overwegen. Normaal staat er merklogo inderdaad op de borst, net als -aan de andere kant- het embleem van de mooiste club ter wereld.

On topic: Prima ontwikkeling. NAC moet veel meer uit merchandising kunnen halen.

3   5  
Wanny

@ SPONGEBOB

Is niet mijn area of expertise. Maar ik weet dat er supporters zijn die zelf shirts ontwerpen.

Het gaat ook niet zozeer om de shirts, die verkopen toch wel als je zorgt dat ze er tijdig zijn. De rest van de merchandise moet ook veel meer op kunnen leveren.

7   2  
Uit je Naaht

@Nicky, nee, dat denk ik niet. We moeten uiteraard niet terug naar de tijden dat we NAC Basketbal hadden, en als NAC het in z'n hoofd haalt om bijvoorbeeld met cryptocoins aan te komen zetten ben ik de eerste die de baricaden op gaat. Maar wat mij betreft horen dingen als fanshops, horeca, maatschappelijke activiteiten, sponsoring en wat al niet meer fundamenteel bij de band met je achterban.

Je mag daar zeker partnerschappen in aangaan, als dat met gepaard gaat met goede voorwaarden en fijne partijen (en misschien is dat hier dus ook gewoon gewaarborgd), maar het idee dat service en fanshops niet (meer?) bij een voetbalclub horen en zo veel mogelijk uitbesteed moeten worden is wat mij betreft vrij insane.

12   2  
Rob

Oud nieuws dat nu pas kenbaar word gemaakt. Is allemaal voor de winterstop al besteld zodat het eind van deze maand allemaal binnen is

11   4  
NB.VOS

Fantastisch! nu hopen dat ook het ontwerp goed in de smaak zal vallen!

6   2  
NAC4Ever

Eindelijk een goede kwaliteit shirts.
Verwacht dat dat de verkoop ook goed zal doen.

5   8  
Nicky

Ik snap wat je zegt... Mijn stelling is ook niet dat NAC dit niet moet doen, de stelling is moet NAC op dit moment niet EERST de kern van de organisatie op orde brengen.

Het is alles behalve professioneel, dat eerst, eerst consequent presteren en dan komen randzaken als horeca, merchandising, etc. Tot die tijd ff lekker aan iemand toevertrouwen die daar zijn vak van heeft gemaakt.. Dan kijken we over een jaar of 2 / 3 nog een keer.

Ben ik overigens nog optimistisch, maar dat zal er bij de meeste opportunisten niet in gaan..

10   2  
SjorsNac

Zeer goed nieuws, weg met dat c merk. Professionalisering in alle facetten.

8   4  
Beest

Fantastisch nieuws

3   2  
Geelzwartwit

Whohooooo

10   5  
Gjoewie

En wat als we nu van Nike een hemelsblauw uit-tenue krijgen?😈

8   4  
Sjef de gevulde koek

Het klinkt heel raar maar voelt bijna onwerkelijk haha misschien krijgen we zo een mail dat het uitvak ook op de shop gaat. Neem aan dat dit het werk is van Eric Mathijsen blij dat hij terug is en vele sponsoren iemand die z’n afspraken nakomen ipv al die luchtfietserij. Ik zal wel moeten wennen gewoon na jaren een kwaliteit shirt nogmaals kan het bijna niet geloven.

27   1  
Bannisss

Ik hoor wat verhalen over dat bannis e.v.t de overstap zou maken richting Breda? Klopt dat?
Zou mij zeker een goede aanwinst lijken, snel en technisch begaafd. Precies het tegenovergestelde van van der Sande en zou ook nog eens samen goed kunnen werken.

10   24  
van Flieger

Lees nog even terug met welke bogus Justin toendertijd laaiend enthousiast was over Legea. Dat was het helemaal. Eric M roept nu iets vergelijkbaars.

8   3  
Sjef de gevulde koek

Hoop wel dat ze optijd zijn want Amerika is iets verder rijden met de auto als Italie haha wat een fiasco was dat. Ben zeer benieuwd en heel de familie zal een nieuw shirt en pak krijgen hier dat weet ik zeker!!

5   16  
NAC nieuwe stijl

Banis weet toch helemaal niet waar hij voor kiest als hij nu voor NAC kiest?

Wat is de doelstelling?
Wie wordt er trainer?
Welke spelers komen er?
Hoe gaan we spelen?

Dat soort vragen zijn cruciaal voor een ambitieuze speler, zeker van zijn leeftijd

Die gaat (voorlopig( niet bij NAC tekenen.

22   65  
Lennon

Jaaa, Hosanna we krijgen shirts gemaakt door handjes van kleine uitgebuite kinderen in Bangladesh, echt fantastisch nieuws...gelukkig is die city sjeik niet de nieuwe eigenaar geworden want o o o wat was die toch inhumaan..

11   1  
Krenk

@van flieger

Met het kleine verschil dat Goetzee het over Legea had en we het over Nike hebben.

14   10  
RaraNAC

Ik hoop dat ze nu met de derde shirt wat meer experimenteren.

Ik ben niet bang voor een beetje roze.

Van mij mogen we ook het thuisshirt en uit shirt een vernieuwing geven, uiteraard met respect voor de historie.

Ik denk echt dat de verkoop door het dak kan knallen.

10   33  
Ernie

Een kinderhand is snel gevuld.

20   7  
van Flieger

Krenk - we hebben het hier over Badge dat het leveranciersrisico overneemt. Met Nike hebben ze blijkbaar goede ervaring en kunnen ze grotendeels uit stock leveren. Dat maatwerkgepruts met Legea was romantisch maar als je dan zelf nog 3000 kilometer moet gaan rijden om het spul op te gaan halen schiet het ook zijn doel voorbij.

8   13  
Ratje

Mooi spul maar voor menig suporter niet te doen , getaileerde shirts dus in je hoofd kan t wel top zijn maar in t' eggie weet ik t nog nie zo.

17   7  
van Flieger

Kledingleverancier zou een betere benaming zijn dan kledingsponsor. Of doen dat tussenbureautje en die global player dat allemaal eventjes gratis?

6   4  
Tico

Bammmmm💥 Mooi nieuws dit!

6   0  
De parel

@uit je naaht

Ik snap wel wat ze bedoelen met dat het niet tot de core business behoort. Ik heb best vaak meegemaakt de afgelopen jaren dat ik iets wilde bestellen en dat het uitverkocht was (en uitverkocht bleef). Als het je core business is dan heb je altijd voldoende op voorraad want dan werk je met een veiligheidsvoorraad (bijvoorbeeld: je verkoopt gemiddeld 100 shirts per dag, de levertijd is 30 dagen, je besteld bij een voorraad van 3000 shirts een nieuwe voorraad (in een ideale wereld).

Waarschijnlijk krijgen ze een marge van de verkoop via hun site oid en NAC hoeft er niet/minder naar om te kijken en supporters kunnen altijd bestellen.prima deal

7   5  
Leurenaar

Geweldig nieuws! Eindelijk weer een echt sportmerk op de borst... hup Nike uuh NAC

6   32  
ome cor

Dat wordt dus:

Ik spring voor Nike
Jij springt voor Nike
Wij springen allemaal voor Nike Nike Nike Nike Nike Nike Nike Nike

of

Avondje Nike
Avondje Nike
Avond avond avondje Nike

15   25  
Mevrouw van Beuningen

Die lachen zich rot bij de voetbalshop. Kosten niks die shirts, pakken ze veel geld mee. Ja nac krijgt een percentage , maar net als de horeca geven ze dit uit handen. Heel zonde hier kan je veel meer uithalen. Maar sommige krijgen een stijve van het merk Nike, want kwalitatief echt niet ( veel ) beter is als andere merken.

6   5  
Nm

Snap niks van deze vage constructie. Het feit dat er een partij tussen zit kan nooit voordelig zijn zou je denken.

We moeten overigens de opbrengsten via me merchandise ook niet overschatten. Stel je verkoopt 5000 shirts (wat niet het geval is) dan verdien je misschien 150k. Op een budget van NAC is dat niet veel. Rekening houdend dat je hier ook mensen voor in dienst moet hebben blijft er niet veel over.

24   9  
Sjef de gevulde koek

Wel knap dat zelfs hier mensen over janken op de site. Wat een kansloze om te kotsen echt waar.

5   7  
Paulus 19

Je kan over alles wel zeiken .hopen dat het snel in de schop ligt

3   6  
Tegel

Met dank aan Mark O ermars? Nike zou de nieuwe kledingleverancier worden van Antwerp FC, maar hebben door Overmars het contract al verscheurd voordat het in ging.

16   2  
Ron

Met mijn, ik zal maar zeggen, forse bovenlijf zal dat flink persen worden om me in zo'n Nike shirt te hijsen. Wat is de grootste maat ? XXL ? In dat geval ben ik veroordeeld tot alleen het dragen van de sokken. Maar goed..... als de nieuwe spelers er maar wel in passen.

11   3  
Maarten

Ik ben in ieder geval blij met Nike. Straalt toch meer uit.

Ik walg van de reactie hier van dat Nike gemaakt is van kinderhandjes uit Bangladesh. Ondertussen lekker op je Samsung smartphone bellen of een Samsung Smart tv kijken zeker? Door wie wordt de grondstoffen daar uit de grond gehaald? En onder welke omstandigheden is je vast ook ontschoten? Paraderen met je merkkleding op de havermarkt maar over te zwijgen.

13   3  
[email protected]©

'Dit topmerk heeft de kwaliteit en uitstraling die je van een club als NAC mag verwachten.'

Volgens mij wordt Nike hier onbedoeld beledigd.

0   3  
CHIANNE CRAVEN

My name is CHIANNE CRAVEN. When I read a testimony online on how DR ADODA the great and most powerful spell caster helped to bring back Divorce husband or wife EX LOVER. I was wondering how this can be true Because many have failed me in the past without any result from them. I just let the post pass by and move on to the forum. To my notice again, Some person posted and said tested and trusted spell caster. After reading through the mail it was this same man DR ADODA she was talking about. So I have no other option than to really check up on how he works on http://dradodalovetemple.com . I was totally devastated when my beloved husband left me. It was like my entire world vanishing into sorrow and pain. I know it sounds weird but out of all the spell casters I contacted, he was the only one to give me that impression of being so true and trustworthy. He brought my husband back and he made all my wishes come true. He is now loyal, pays attention to me, we often go out to the cinema and the restaurant. My husband came to me and apologized for the wrongs he did and promised never to do it again. I will be forever thankful for turning my life from hell to heaven!. May God continue to use you to save broken relationships.You can contact DR ADODA on website: http://dradodalovetemple.com

Laad alle berichten na dit bericht in