Wij gaan niet opzij

NAC-Go Ahead Eagles: Man of the match

Benn076

Gisteren speelde NAC met 1-1 gelijk tegen Go Ahead Eagles. NAC begon met Verschueren, Dogan en Robin Schouten in de basis. Doelpuntenmaker vanaf de stip was Ivan Ilic. Aan jullie weer de vraag om de spelers te beoordelen. Wie was jouw man of the match?

B-Side Stats: NAC - Go Ahead Eagles (350 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
N. Olij
-
R. Schouten
-
R. Riera
-
C. Rösler
-
P. van Anholt
-
I. Ilic
-
A. Verschueren
-
O. Boussaid
-
H. Dogan
-
S. van Hooijdonk
-
A. Filipovic
-
L. Ilic
-
F. Stokkers
-
M. El Allouchi
-
A. Filipovic
4,6
S. van Hooijdonk
4,8
H. Dogan
5,8
O. Boussaid
6,0
A. Verschueren
5,1
I. Ilic
6,1
P. van Anholt
5,8
C. Rösler
6,2
R. Riera
6,7
R. Schouten
5,5
N. Olij
7,2
M. El Allouchi
5,5
F. Stokkers
4,4
L. Ilic
5,6
Bron:
B-Side Rats
34 Reacties
24   4  
sjef de gevulde koek

je heb nu de graafschap,cambuur,exselsior,gae zo jong ajax allemaal thuis gehad al. Na de winterstop dus al deze wedstrijden uit. Er moet echt nog wel wat gaan gebeuren zo gaan we het niet redden idd geval

1   8  
Geeren-zuid

Leuk zo’n uitverkiezing van man of the match als hij werkt!?
Ivan staat er 2x in!

17   7  
Benn076 (BSR)

@Geeren-Zuid

Inmiddels opgelost. Ik wist toch niet dat jij zo vroeg zou opstaan vandaag?

11   26  
Marco van Bavel

Opstelling klopt ook niet! Stond filipovic maar in de spits ipv aan de zijkant. En wat is van Hooijdonk slecht zeg!

9   5  
sjef de gevulde koek

Stond idd helemaal verkeerd gisteren wat een kut wedstrijd had er veel meer van verwacht

15   8  
Buurman

Tsja ... je kunt natuurlijk wel steeds adviezen geven hoe de opstelling te veranderen , maar als de kwaliteit van de selectie gemiddeld te kort komt dan zal het uiteindelijk allemaal niet zoveel uitmaken of je speler A of speler B opstelt. We staan hoog geklasseerd omdat de concurrentie net zo zwak is als ons NAC of niet veel sterker is. Daarnaast hebben we tot op heden dikwijls best geluk gehad , ook gisteren had je kunnen verliezen. In de winterstop een paar goede ervaren spelers erbij en we maken echt kans op plaats 2, mits we komende weken niet teveel punten verspelen. Want tien verliespunten uit vier is natuurlijk bar en boos. Zonder aankopen in de winter staan we nog een aantal jaren in de keuken vrees ik. Man of the match ; Olij ,verder zero’s.

12   6  
Fred1

Denk dat veel puntengevers de wedstrijd niet gezien hebben.
0p Olij na zit er gemiddeld niet meer dan een 4 voor de moeite in.

23   11  
Otjes

Dat er nog bijna voldoendes staan zegt mij genoeg. Supporters leggen de lat te laag.

Op Olij en amigo Riera na, zou het gemiddelde niet boven een 4 moeten uitkomen.

Anders ben je niet in het stadion geweest....comedy keepers

29   12  
Wolfmanjack

Olij keept goed maar zijn voortzettingen zijn dramatisch. Voor degenen die Boussaid slecht vinden. Als niemand beweegt kan je de bal niet kwijt. Toont als huurling 100% meer inzet dan al die lamballen die vast onder contract staan.

14   3  
Tombola Breda

Tegelijk met die uitwedstrijd in Volendam was gisteren de slechtste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Ik wijt het ook deels aan de zoveelste verschuiving van spelers. Deels door nood geboren ivm afwezigheid van Noblejas en Monsalve. Zeker bij een achterhoede moet je blindelings op elkaar kunnen vertrouwen en moeten vaste routines ingeslepen worden. Dat ontbreekt nu. Maar het zou toch wel prettig zijn dat de komende wedstrijd zo veel mogelijk wordt vastgehouden aan de vaste 11.

Toch een pluim voor Olij , Boussaid , Rösler en Riera. Die speelde nog wel sterk. Schouten 1e helft onvoldoende maar 2e helft prima herpakt. Middenveld en voorhoede bagger. Dogan ook te weinig gezien, terwijl hij zo'n belangrijke sleutelrol heeft. El Al viel op zich nog wel redelijk in, in die zin dat hij in ieder geval wat meer gevaar bracht.

En waarom geven ze elkaar allemaal van die belachelijk moeilijke ballen? Te hard, boogballen waar een strakke lage pas ook mogelijk was, voorzet die zwaar afwijkt van de ideale looplijn van de medespeler, ballen te lang vasthouden. Stokkers en v Hooijdonk speelde gisteren echt slecht. Maar ze kregen ook een partij pruts ballen te verwerken, niet normaal. Daar had Messi ook weinig mee gekund hoor. Daar moet ik het tevens opnemen voor Stokkers, die gisteren een hoop hoon van het publiek over zich heen kreeg omdat hij niet mee leek te verdedigen (bleef na balverlies staan). Maar de GAE speler die de bal had veroverd werd vrijwel direct in zijn rug aangevallen door Schouten (meen ik?) waaruit een nieuwe balverovering voor NAC leek te ontstaan. Op dat moment had Stokkers in een perfecte positie gestaan om uit te breken en alleen voor het doel te komen. Maar Schouten verneukt de balherovering en Stokkers wordt direct uitgefloten omdat lijkt alsof hij niks deed. Goed verhaal. Lekker kort ook...

3   3  
Geeren-zuid

Thx voor de snelle reactie benno??was er id al vroeg bij vanmorgen?

4   3  
geelzwartwit

En wederom kom je in een thuiswedstrijd eerst achter.
Na zes wedstrijden kunnen we pas zeggen hoe het ermee staat.. We zijn al een heel eind verder en er zit niet echt iets van een ingespeeld team in.
Het feit dat we op de ranglijst staan omdat de andere KKD clubs niet veel beter zijn is leuk maar is dat NAC waardig??? Is NAC dan niet gewoon alleen maar ietsje beter dan al die andere KKD clubs?
De realiteit is sjit omdat je als NAC supporter altijd hoopt dat de club eens op een gelijk loopt met de potentie die we in ons hart allemaal zien.

24   4  
sjef de gevulde koek

je heb nu de graafschap,cambuur,exselsior,gae zo jong ajax allemaal thuis gehad al. Na de winterstop dus al deze wedstrijden uit. Er moet echt nog wel wat gaan gebeuren zo gaan we het niet redden idd geval

7   2  
Brecht

Waarom speelde Olij niet naar de steeds vrijstaande Schouten, maar hervatte hij steeds het spel met moeilijke ballen die direkt tot balverlies leidden en ballen over de lijn. Keepend goed, maar inspelend slecht gisteren

14   11  
Breda 1965

Het heeft lang geduurd hier,maar eindelijk begint men ook hier in te zien dat we geen kampioen gaan worden met deze veredelde amateurs.Het is niet moeilijk om te voorspellen dat we aan een vrije val gaan beginnen.Nou maakt dat niks uit,want met wat geluk in de nacompetitie zijn we alsnog in de ere.Ook dat zal niks uitmaken ,want met de visie van ad en td,(lees,de grote 3) flikkeren we er binnen een jaar weer uit.

12   3  
Mike

Als we willen promoveren, zullen we ons in de winterstop flink moeten versterken! Er zit gewoon te weinig kwaliteit in de selectie! En dan liever 1 of 2 klasbakken, dan een buslading matige spelers!

5   3  
geelzwartwit

@breda1965

Afgelopen jaren lag het aan de trainers en technische staf of aan de spelersgroep of aan de city deal.

Welke op voorhand interessante trainer er afgelopen jaren ook voor de groep stond nooit werd NAC een ingespeeld team met duidelijke speelwijze of talenten die boven kwamen drijven en voor miljoenen de deur uitliepen. Zelfs de geliefde Vreven kreeg er geen voetbal in en klaagde over de attitude terwijl hij de cityspelers had die hem in ieder geval op twee posities kwaliteit gef.

10   10  
Fredje

Ondanks het slechte resultaat staat er een team waar ik vertrouwen in heb. Mocht het dit jaar niet lukken dan kan het volgend jaar lukken. Er zit nog veel rek in die gasten

12   10  
geelzwartwit

Welke trainer er ook voor de groep stond het deedt er niet toe. En steeds weer een flink aantal nieuwe spelers waarmee het dan wel zou lukken... En een jaar later maar weer afscheid nemen van spelers.. En trainers.. Gokken op city spelers die niet komen.. Dit seizoen zeker niet de fout van maken om alles te baseren op city spelers. Dat zouden we niet meer doen.. Nee geen jonge onervaren groep als onder smulders plus city spelers meer.. De praktijk? Twee city spelers als basisspelers met onervaren of jonge spelers eromheen. Ervaren spelers niet nodig want die leveren later niks op.
Ondertussen maakt het eerste elftal dus helemaal geen progressie. Ik weet nog dat men hier vorig seizoen vond dat je niet mocht oordelen over de zomerse oefencampagne. En de slechte start van het seizoen en later mocht je niks vinden van de eerste seizoenshelft want er komt toch wel versterking in de winterstop enz enz.. Degradatie was een feit. Eigenlijk gaat het al heel veel jaar zo. En nu ook weer.. Oordeel niet over de oefencampagne. Na zes westrijden kun je pas oordelen.. Na de eerste competitiehelft kun je pas oordelen waar we staan maar dan komt er vast versterking. De termen jonge ploeg onervaren. Ze moeten dingen nog leren. We hebben blessures of schorsingen. We zijn uit vorm enz vliegen je alweer om de oren.

Er is voor mij geen excuus dat je het al jaren lang als club niet voor elkaar krijgt iets fatsoenlijks neer te zetten. Iets wat gewoon de 8e begroting van de eredivisie heeft en ergens ook rond die positie loopt te ballen.

Voor ieder excuus dat NAC als club niet staat waar het hoort te staan hoor ik een rem waar men op loopt te trappen.

Aandeelhouders maak zelf eens een plan zodat het interessant is voor partijen die het willen overnemen.
Haal aub impasse uit NAC en draag de clubs over aan iets wat toekomst heeft.

Stel je promoveert nu.. (waarom zou dat?)
En staat je volgend seizoen opeens in de eredivisie... Is er dan opeens wel goed geld? Goede spelers? Schiet de club dan opeens door omhoog???
Ik heb het nog nergens mogen vernemen. Pappen en nathouden. En als de spelers de supporters ook niet meer actief krijgen dan wordt het allemaal grijze middelmaat.. Op het veld.. De sfeer.. De begroting. Met hele hoge vaste lasten.

Dit jaar gaan we het anders doen.. Het is het zelfde als onder Smulders en Goetzee niks meer niks minder.

8   3  
fvf6

off topic: wat heeft de handhaving van de gemeente Breda deze week de kas weer gespekt , ik persoonlijk heb geen bekeuring gehad maar zag er afgelopen dinsdag en nu ook op vrijdag avond tientallen. Normaal gesproken mag je niet op de stoep parkeren maar in de zoet inval als men daar aan twee kanten van de weg parkeert wat daar voor een groot gedeelte is toegestaan en dan door met twee wielen op de stoep te parkeren om de rijbaan meer ruimte te geven zodat er vrachtwagens en personenauto's elkaar veilig kunnen passeren , vind ik het niet normaal dat daar door te bekeuren tegen op getreden wordt. Misschien dat NAC eens bij de gemeente daarover in gesprek kan gaan

9   10  
Mike

@GEELZWARTWIT

Helemaal met je eens! Ons NAC lijdt ernstig onder het virus, dat de aandeelhouders verspreiden! Het is niet meer dan pappen en nathouden.
Ik hang de vlag uit als die klootzakken opstappen! Pas dan is er weer toekomst voor onze club!

6   7  
geelzwartwit

@Mike

ik vind het geen klootzakken, ik begrijp wel dat ze hun geld of een gedeelte van al die miljoenen terug willen zien. Alleen zou hoop ik dat ze er eens wat meer zelf vanaf zouden willen en internationaal pro actief op zoek gaan naar een oplossing. Het pappen en nathouden kan ik de aandeelhouders niet verwijten wel het in stand houden van een club die niet groter durft te opereren. Wellicht zijn de aandeelhouders niet bij machte (zakelijksportief) om te begrijpen dat als ze proactief en constructief inzetten op NAC het tzt eenvoudiger is de club over te dragen tegen de waarde die men terug wil ontvangen.

De aandeelhouders vind ik best maar de echte visie en het echte beleid wat echte groei moet realiseren (zakelijk/sportief)zie ik niet en dat is nou net wat NAC al jaren nodig heeft. En dat krijg je denk ik (aanname) niet voor elkaar met de Goetzees, Eisingas en Abdeelses in deze wereld. Ik heb bij NAC al heel lang het geval dat men liever niet heeft dat er een kopstuk aan het roer staat die wel eens even de koers bepaalt en de lijnen uitzet.

Ik blijf mijn hoop houden op de dag dat de club eens echt in de lift gaat tot op heden is het veel vlakken eenzelfde verhaal als destijds de invalidelift soap was.

12   17  
jvt

Volledig ongepast deze rubriek.
Het lijkt nergens op. Sjokkers die zijn poot steeds op het laatst inhoudt als ie op pad gaat om te storen. Een spits met weinig snelheid en motoriek. Een vedergewicht die hier kgs wilt bijkomen, een evenals de td te bescheiden Belg.

Waar wordt dagelijks op getraind? Willen ze echt beter worden, blijft iemand na de training op het veld een uur lang op zijn zwakheden trainen en doen dat er een stuk of 10. Anders moet je constateren dat je kwaliteit tekort komt,. Wat jvt al vanaf het begin roept; 3 ervaren erespelers (een middenvelder breker, een spelverdeler en een echte spits of buitenspeler en dat had gekund, met 10+ k seizoenkaarthouders zou er extra budget zijn.

Het budget is volledig verkeerd besteed en dan hebben we nog 2 gratis jongens van MC! Een paar gelukstreffers haalt elke nobody TD wel. Er is niks veranderd tov Smulders.

2   6  
geelzwartwit

@mike

zet met City en geinteresseerde sponsoren de jeugdopleiding bijvoorbeeld apart op.
Steek je geld in het eerste elftal (zoals Heracles) en zet naast de club je opleiding op.
Als je dat samen met City doet kan je voorkomen dat de echte talenten op hun 15e niet naar PSV etc gaan maar dat ze binnen blijven. Laat dat opleidingsorgaan in dienst staan van NAC 1 en City.
vanuit het aparte opleidingsorgaan maken de spelers kans door te stromen naar NAC 1 en later CIty. Dan creeer je doelgericht waarde met je jeugdspelers.
De spelers in de aparte orgaan dienen Nederlands te zijn. Zo heeft City het voordel van het typische Nederlandse talent en NAC blijft een Nederlandse identiteit houden. Lokale gescoutte spelers maken meer kans dan een vreemdelingen jeugdlegioen als bij City in de UK. Spelers worden in eigen land opgeleid binnen de eigen cultuur.
Als men via NAC doorbreekt kan na de doorbraak bij NAC zelfs een City 1 of 2 als toekomst voorkomen. De echte talent blijven iig binnen NAC/City waardoor deze clubs er of financieel of sportief de vruchten van plukken.
Ik denk dat investeerders ook liever investeren in talenten die vastzitten binnen NAC/City dan die bij NAC in de jeugd lopen te ballen en zomaar op hun 15e voor nagenoeg niets naar een andere club kunnen. Daarnaast is het een apart orgaan opgezet vanuit talent>opleiding>meerwaarde>inkomsten.

Als je zoiets opzet mbt jeugd kan dat apart van NAC een andere en frisse focus krijgen en je dat samen met City professioneel inrichten. Een investeerder die geen zin in NAC met zijn cultuur heeft kan hier zonder sentiment in participeren (indien financieel aantrekkelijk)
Dan kan NAC zijn volledige focus en budget richten op het eerste elftal.

Er zullen vast heel veel mitsen en maren en haken en ogen etc etc aan mijn zaterdagmiddag op de bank idee zitten.... maar het is zomaar een idee om aan te geven dat je toch ergens moet kunnen proberen de impasse toekomstgericht te doorbreken?

Oh en als alle focus en geld dan op NAC 1 zit...krijg je betere spelers..betere prestaties...wordt de club weer wat waard..spelers weer wat waard... de talenten die je uit je opleiding inhuurt..worden meer waard..bij verkoop krijg je verkooppercentage...meerwaarde..etc.

Of het kan wellicht niet. Dat je anders moet denken dan met de mazzel van extra seizoenskaarten de gaten in je begroting dichten. Weet ik wel zeker.
Meer sponsoren zullen er niet komen. Investeerders staan niet te trappelen. Je zal iets moeten als NAC zijnde. Wie staat er op binnen de club?

1   5  
SjorsNAC

Wedstrijd niet gezien, alleen via 076 radio delen kunnen volgen dus ik ga niet stemmen. Het commentaar van 076 radio was niet mals moet ik zeggen.

Na die goede eerste periode qua resultaat is het geluk niet meer aan onze zijde. Eigenlijk op helmond na geen echt overtuigende overwinning gezien, hangen en wurgen, noad en geluk. Dat geluk is nu niet aan onze zijde helaas. Je zag het al aankomen dat dit niet goed kon blijven gaan. We missen toch nog echt scorend vermogen en ervaring in het team. In de winterstop nog wat kwaliteit aantrekken dan maken we zeker nog wel een kans via playoffs. Het ontbreken van monsalve en dogan heeft punten gekost in het begin. De achterhoede (als iedereen fit is) ben ik overigens wel zeer tevreden over! Met riera, monsalve, olij en noblejas heb je echt wel een goeie linie staan.



7   2  
Ojee

Olij een 7,7? Die trapte veel van zijn uittrappen alle kanten op behalve de goede. Leuk manneke, goede keeper,maar gisteren even wat minder.

Filipovic had er geen zin in, Schouten was vaker voorin dan achterin te vinden, Van Anholt stond duidelijk niet op zijn plek, Rössler deed het best behoorlijk maar moet nog ervaring opdoen, Riera deed het ook best netjes maar die werd vakkundig het veld uit geëlleboogt,

Van Hooijdonk kon geen bal fatsoenlijk aannemen en Boussaïd en Dogan blijven maar naar binnen trekken, terwijl GA daar een defensieve muur had opgetrokken. Sls die bal al eens richting de achterlijn kwam waren de voorzetten bovengemiddeld ruk.

Kortom: een off day van een jong team. Gaan we er nog meer van meemaken.

4   2  
Kipiani

Het was niks. Alleen tegen Helmond en Dordrecht waren we voetballend beter.
Ook dit elftal heeft al weer geen krachtige en ervaren as.
Dat hebben onze concurrenten wel.
Jammer, want met beleid, visie en ambitie sta je nu waar AZ staat. Schande.

4   6  
Buurman

Zonder Olij had je verloren. Zijn uittrap / voortzetting was inderdaad niet best. Beste Sjors. Je moet gaan met enkele aankopen voor plaats 2. Die play-offs wordt niks. Het verschil tussen de ere en de keuken is gigantisch. Ook tegen rkc maken wij geen kans. NAC moet in deze zwakke broeders competitie zijn slag slaan met plek 2. In de winterstop investeren in ervaring. Belangrijk dat het huidig elftal het gat met nummer twee niet verder op laat lopen dan max. vier punten tot aan de winterstop. Anders mogen we voor jaren de keuken in.

6   9  
since1912

Kampioen gaan we niet worden, dat is in ieder geval wel zeker. Blij dat we een ticket voor de play-offs al hebben want daarna is het bergafwaarts gegaan

15   3  
Kapotgeschrokken

Vergeet niet dat de bezitters na 5 jaar een stabiele middenmoter in de ere hadden beloofd en kijk waar we staan !!!

7   1  
mmm

Wat waren we weer slecht zeg. Na een leuk potje tegen Emmen zo dramatisch tegen Go Ahead.
Weer geen druk zetten vanaf het begin en vooral eens je best doen?? Nac weet niet wat dat is en voor 18000 man spelen ze gewoon weer kut!!! Schandalig!!!

11   11  
Gerrit

Jongens wat een gezeik allemaal. We spelen een paar keer een mindere wedstrijd en winnen niet Iedere wedstrijd en meteen ligt het weer aan de TD, de AD of de aandeelhouders. We staan gewoon derde he??? Op maar 3 punten van de nummer 1. Toen we alles wonnen liep iedereen de hosanna en nu spelen we een paar keer gelijk en verliezen we ( bovendien door toedoen van een scheids! ) een keer en loopt iedereen meteen te zeiken. NAC heeft eerdere kkd competities er nooit zo goed voor gestaan als NU. Dit is nog steeds de beste start van de laatste jaren!! De jongens tonen inzet, kunnen voetballen, maar staan soms ook tegenover tegenstanders die een ook een keer een superdag kunnen hebben! De concurrentie dit jaar is sterk, de gaten miniem en om te winnen moet veel meezitten. Dan is het nog altijd beter om te zorgen dat je niet verliest, als je niet kan winnen. We hebben een trainer die offensief en met durf wisselt, spelers die meer inzet tonen dan de voorgaande jaren, en een positie op de ranglijst die zelfs na een paar mindere potten nog steeds hartstikke goed is! Hou de balans positief! NAC is ook nog voor het eerst in jaren door in de beker door te winnen van een eredivisionist! Kom op met zijn allen! Het gaat gewoon goed en volgende keer verdient ons team weer alle steun! HUP NAC??

5   4  
stoep

ja 3 ervaren eredivisievoetballers halen en ook nog een spits die er gegarandeerd 20 in legt. haha, lekker realistisch. kost je paar miljoen.
wedstrijd was niet goed maar support vanaf de tribunes was nog minder.
als monsalve en noblejas terug ziin, heb je hopelijk wat meer vertrouwen achterin. voorin zal lastig blijven, maar betere spelers zijn niet te betalen.
het komt aan om de spelers vertrouwen te geven, zowel van de kant van de staf als de tribunes.

4   1  
Sp1

Ik snap niet dat mensen van Anholt zo laag cijfer geven... Als je Dogan beter vond dan snap ik er vermoedelijk weinig van. Pele speelt de laatste weken alleraardigst.

0   0  
Felix

Na een behoorlijk aantal wedstrijden mogen we toch wel concluderen dat deze groep hard werkt maar te kort komt om een zekere top 3 club te zijn. Op zich schandalig met dit budget maar goed. Het is een (te) jong team met een aantal sterkhouders zoals onze goalie, centraal duo, noblejas en Dogan.

Probleem is het middenveld en het ontbreken van een echte spits. Waarom 5 voorhoede spelers: Bohui, filipovic, van Hooijdonk, stokkers, Dogan en onze grote reus. Had je 1 of 2 minder spitsen haaks had je van dat geld 1 sterke spits kunnen halen?

Op het middenveld missen we een echte controleur die de bal opeist en een goede pass heeft. Leuke acties hakjes tikjes maar het is niet effectief en te frivool.

Dat zal nu in de winterstop alsnog noodzakelijk zijn want het rendement is te laag.

Laad alle berichten na dit bericht in