Overal waar we komen

BSR TV: Ruud Brood na NAC - Go Ahead Eagles (1-1)

Italo

NAC wist vanavond tegen Go Ahead Eagles niet het gewenste niveau te halen. Ruud Brood was na afloop bij ons voor de camera duidelijk niet tevreden over het vertoonde spel.

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
NAC-Go Ahead Eagles: Man of the match 34 reacties
Terug naar overzicht
36 Reacties
42    
Mot van den Eleebba

Ontzettend jammer dat je de goede lijn van dinsdag niet door hebt gezet. Verschuren ben ik echt klaar mee, zeker in combinatie met ivan ilic, 2 controleurs op dit niveau is totaal niet nodig.

Wat was de sfeer weer ontzettend slecht, ik loop al heel wat jaren mee en heb vroeger zelf voorop gestaan voor sfeer inbreng maar de jeugd zal het nu toch moeten doen.

Dat tegenstanders met angst naar Breda komen voor de 12e man is echt totaaaaaaal geen sprake meer van. Ontzettend zonde en pijnlijk om mee te maken.

17    
RaraNAC

Slordige wedstrijd waarin we misschien blij moeten zijn met een punt.
We hadden twee punten kunnen inlopen, maar net zo hard blij moeten zijn dat de achterstand niet is opgelopen.
Zegt ook genoeg over de concurrentie en de competitie.
Ik ben blij dat we begin november nog meedoen. Dat was de laatste keren Jupiler league wel anders..
Het team geef mij genoeg energie om er achter te blijven staan.

15    
Ivo

Met de analyses van Brood is niet zo veel mis. Hij ziet hetzelfde goed en fout gaan als wij. Maar waarom lukt het dan niet om zo'n wedstrijd scherper te spelen, en spelers hun opdracht te laten uitvoeren?

Geen vragen over de blessures en dat vind ik een gemiste kans. We missen Monsalve, Noblejas en nu is ook Riera uitgevallen. Dat zijn toch de spelers waar we mede de 1e periode aan te danken hebben. Achterin stond het als een huis, nu is het billenknijpen.

27    
Judge M.

Even iets totaal anders: kan iemand die schooiende jong met hun kartonnen bordjes voortaan in de gracht gooien? Kom op zeg, doe effe normaal en laat spelers zelf bepalen of ze wat weg willen geven..

En wie verzint het om ingang 2 te sluiten als het verderop propvol staat na de wedstrijd? Ik moet er niet aan denken dat daar de paniek uitbreekt..

De wedstrijd heb ik niks zinnigs over te zeggen. We missen gewoon een een hoop kwaliteit..

42    
Mot van den Eleebba

Ontzettend jammer dat je de goede lijn van dinsdag niet door hebt gezet. Verschuren ben ik echt klaar mee, zeker in combinatie met ivan ilic, 2 controleurs op dit niveau is totaal niet nodig.

Wat was de sfeer weer ontzettend slecht, ik loop al heel wat jaren mee en heb vroeger zelf voorop gestaan voor sfeer inbreng maar de jeugd zal het nu toch moeten doen.

Dat tegenstanders met angst naar Breda komen voor de 12e man is echt totaaaaaaal geen sprake meer van. Ontzettend zonde en pijnlijk om mee te maken.

4    
Wolfmanjack

Duidelijk verhaal. Helaas staan er naast Verschueren nog wel meer op 5 meter te dekken. Van Anholt is echt een ramp. En alles terug. Om gek van te worden.

12    
Badeend

Sorry hoor maar dat gejank over een tegenstander die "hoog druk zet" kan ik niet rijmen met de tactische "vondst" om vanaf minuut één bij elk balcontact van Olij de twee centrale verdedigers IN het vijfmetergebied te zetten. Als je dan óók nog twee controlerende middenvelders opstelt (waar gaat dit over...), ja, dan valt er een gat achter de spits. En een flink gat ook. Die nummer 24 wist niet wat hem overkwam en kon zo heel erg gemakkelijk de beste man van het veld worden.

In deze wedstrijd zat nul komma nul lijn of idee. En als Brood het dan heeft over "de organisatie vasthouden", kan ik hem maar moelijk serieus nemen.

-15    
nacnoord

Tom,

Haal die spits van gae...zsm

0    
Arie

Dat was niet best Ruud, blij zijn met een punt.
Hoe kun je voor de 5e keer op rij met een andere opstelling spelen en niet het winnende team na 3 "verliespartijen" weer aanpassen.
Aanvallend onmachtig, omdat je zoals gezegd weer met 2 controleurs speelt, 1 te veel dus. Verschueren stond meer rechtshalf en dat kan ie gewoon niet. Schuld van de trainer dit.
En het enige minpuntje van Riera kwam helaas weer aan het licht, mensen die uit zijn rug lopen zijn gezien.

-5    
Cees

Matige selectie! Hopelijk komt er in de winterstop kwaliteit bij!

5    
Jan Bril

Prima verhaal van een coach die weet waar de schoen wringt en dat in een interview durft te benoemen. Maar sommigen ontberen de kwaliteit om te leren van fouten. Ook de broertjes Ilic blijven dezelfde fouten maken, wel vaak gedwongen door andere spelers die zich niet aan hun opdracht houden of gewoon tekort komen. En rond en in de 16 is het een rommeltje zonder vaste patronen, al het hele seizoen.

6    
RaRa

Ik zie toch liever een NAC dat tegenstanders thuis ‘bij de strot grijpt’, dan compact achterin wachtend op een countertje.

13    
Breda

@mot, hemaal mee eens. Was een kut sfeer. De Bside liet het enorm afweten. Met mij vele supporters die de sfeer tam vinden en smachten naar de good old days kwa sfeer.

De wedstrijd was niet om aan te zien maar het is wat t is. Op naar de volgende!

8    
Buurman

- als je twee uit vier haalt dan gaat het gewoon slecht. - sta je dan toch nog in de top dan speel je in een zeer zwakke competitie. - monsalve en noblejas worden geweldig gemist , dat monsalve al zo lang geblesseerd is maakt het extra zorgelijk. - we komen kwaliteit tekort. - haal je in de winterstop twee ervaren goede spelers dan kun je in deze competitie zomaar tweede worden. - sfeer is een wisselwerking tussen de supporters en wat erop het veld te zien is. speelt je club een kansloze wedstrijd dan worden supporters toeschouwers. - ook vrijdag in de polder wordt pittig. win je daar dan sta je ondanks ..... prima geklasseerd. - ondanks het ongekende opportunisme hier op de site ziet het er niet best uit. je zult namelijk ooit weer op ere niveau moeten komen. - de reden dat we zo zijn afgedaald weet iedereen , maar het heeft vind ik weinig zin daar nog over te schrijven. het helpt toch geen zak. ik steek in ieder geval geen mm energie meer in het schrijven van kritische analyses. - hopen dat we komende vrijdag een driepunter pakken. dat het domme opportunisme dan hier weer direct op komt zetten pakken we er maar bij.

-9    
jvt

Welkom in de KKD, 2 uit 4!
We zijn genaaid door de directie en aandeelhouders. Slechts de figuranten in een soap waarbij de aandeelhouders slechts hun centjes terug willen en de directie hun salaris opstrijkt . Daar dragen wij netjes voor af. Aan niets blijkt de ambitie om voor promotie, natuurlijk het kampioenschap te gaan. Een doelstelling die bij NAC en haar massa publiek toehoort.

Al dat gelul van Wat heb je geleerd, Elke tegenstander gaat vroeg druk zetten en daar kunnen we nog niet mee om, Middenmoters zijn thuis lastig, Jongens moeten groeien, We proberen een goede organisatie neer te zetten... steeds maar weer teleurgesteld afdruipen want zeg eerlijk, ook Emmen was niet best.

Gvd voetballen! We hebben te weinig kwaliteit, er is no excuse want we zaten boven de 10k kaarten! Vroeger stonden we aan de deuren te rammelen, nu berusten we. Tom haalt spelers van wie we hopen dat ze in 2 jaar zich verder ontwikkelen en geld opleveren. Gooi dit seizoen op een paar uitzonderingen na dan maar weg. Fijne dag.

17    
Fred1

Het is mij ook een volkomen raadsel waarom er bij elke spelhervatting van de keeper 2 op de punt van het 5 meter gebied gaan staan.
Voetbal 2.0 ?
Het wordt er niet mooier en beter op.
Je creëert een minderheid in de veldbezetting en aanspeelpunten.
Niet te vatten!
De problemen liggen vooral op het middenveld daar zit geen veerkracht en diepgang in en verdedigend is het echt een drama.
Verschueren was gisteren echt erbarmelijk slecht en afwezig en er totaal met zijn kop niet bij.
Boussaid gaat alleen maar breed, drijft acties te ver door, speelt 9 van de 10 keer een verkeerd shirt aan heeft een laag rendement en verdedigend is het drama , om maar niet te spreken van de onnodige energie die hij in zijn spel legt.
Dogan vond ik zelfs dramatisch en had 0,0 inbreng , stond ook veel te diep terwijl de rest achteruit hangt.
Van Hooijdonk staat op een eiland maar moet ook slimmer zijn , was ook niet bedt in de combinatie en in de kaats .
Dogan stond ook steeds te dicht op hem waardoor doorkoppen onmogelijk was.
Er moet gewoon een echte spelverdeler bij. De broers Ilic nemen steeds te veel risico en hebben ( met name Luca ) veel balverlies, dat Luca steeds de bal verspeelt en blijft liggen irriteert me mateloos.
Een inworp blijkt bij ons een groot probleem te worden, duurt gruwelijk lang , niemand loopt zich vrij ze kruipen achter hun man , bewegen niet komen niet naar de bal en het lijkt of niemand hem wilt.
Het irriteert me ook dat je niets over de blessures hoort, het zijn geen staatsgeheimen maar hier laten de journalistiek en de spelers zelf natuurlijk hún verantwoordelijkheden liggen.
Geef gewoon duidelijkheid,
Never change a winning team, ook dat lijkt bij Brood nog niet doorgedrongen op deze wijze wordt er weinig vastigheid en automatisme gecreëerd.
Hoe Stokkers invalt was tenenkrommend wat een oud wijf zeg!
Kortom we mochten geen enkele aanspraak maken op meer dan dat ene puntje en dat was als we eerlijk zijn al te veel. De tegenstander was op alle fronten beter, sterker, sneller, technischer, scherper en meer een team. Ik maak me echt zorgen over de afloop van dit seizoen, we zijn aan onze stand verplicht om direct te promoveten maar denk dat we niet meer dan een grijze middenmoter zijn.
En ook ik vond de sfeer in het stadion bagger, de B side doet nog iets maar de rest is om te janken.
We zijn vooral met veel maar meer is het ook niet.

1    
Kapotgeschrokken

Wat was het slecht zeg. Wat een aanfluiting begint dit seizoen te worden.

10    
Wanny

Als vele mensen de sfeer een aanfluiting vinden, zou je denken dat niet niet zo moeilijk is dat om te draaien. Als die vele mensen nou eens beginnen...

6    
Buurman

Beste Fred. Geheel met je eens. Vooral ook tactisch maak je goede opmerkingen. Punt is wel dat we gewoon kwaliteit tekort komen. We missen een paar echt goede ervaren spelers. Goede wil is er voldoende. En inderdaad je kunt wel een volstadion hebben maar als er niks op het veld gebeurd gaan die 18500 supporters hol naar het veld zitten turen en heb je aan dat volle stadion geen ruk. Het kan zelfs nog verlammend gaan werken als we zo beroerd blijven spelen. Wat me ook verbijsterd toch wel is het onbegrensde opportunisme dat meestal op deze site heerst (!). Je bent verdomme vervallen tot een subtopper in de keuken. En dat je subtopper bent komt niet door eigen kracht maar omdat je allemaal tussen zwakke broeders speelt. In plaats van opportunisme / optimisme raak ik eerder in paniek of we nog wel ooit uit die rot keuken geraken. Maar goed ; ieder zijn eigen beleving.

5    
ome cor

Gevolg van de (wijze) keuze om niet te spelen tijdens interlandperiodes en de eerste ronde van de beker is dat we in twee weken veel wedstrijden spelen.

De Graafschap was een directe concurrent, Roda en GAE vinden elk punt tegen een favoriet voor de titel al geweldig en Emmen is natuurlijk eredivisie. ( Wat deden we vorig seizoen tegen Emmen?)

Tel daarbij op dat je twee Spanjaarden mist die je bewust hebt gehaald als kwaliteitsinjectie.
Tel daarbij op dat door de vormcrisis van Stokkers onze Sydney veel te snel basisspeler is geworden. Net als met Mashart het geval was.
Dan is alles maar normaal en een zekerheidje, geen concurrentie is minder drive, vechtlust.

We hebben volgens mij nog niet 1 wedstrijd met de ideale 11 gespeeld en ook dat is geen garantie. Collectief falen of een individuele off day voorkom je niet.

Toch denk ik dat ondanks een mindere pit gisteren....of eigenlijk een mindere periode in de competitie, dit geen groep is die de koppies laat hangen.
Het zal gewoon nog beter moeten en dat de staf en selectie daar aan werkt geloof ik direct.
Dat het niet op het tempo gaat wat ik wil, of wij willen, is hooguit jammer.

Desondanks: alle vertrouwen in NAC.
Tenslotte zie je dat ook de concurrentie met dipjes te maken krijgt. We lopen nu misschien niet in, maar zij lopen ook niet uit.

4    
Henri

Verschrikkelijk om elke keer maar weer naar je clubje te gaan terwijl je weet dat er eigenlijk geen enkel toekomstperspectief is. Zoals er regelmatig door Fred1, Buurman, maar ook een Bommel, GeelZwartWit en Flieger en vele anderen wordt gesteld waar leidt dit naar toe? In de tweede competitiehelft de top 6 voor 80% uit. En mochten we miraculeus toch promoveren wie gaat er dan miljoenen in het spelersmateriaal investeren om directe degradatie te voorkomen? Maar om bij Buurman te blijven, wie gaat er in de winterstop geld investeren om het team qua voetbal op een hoger niveau te krijgen? Niet de 3 eigenaren!

3    
Pedro

@Henri sterker nog niet voor 89% maar de hele top 6 uit dus ze zullen echt een stuk beter moeten gaan spelen. Als je de 2 Spanjaarden terug hebt scheelt wel een hoop, maar de selectie is zo smal en dan zijn er vast weer andere geblesseerd of geschorst.

1    
willem 4,5

@ ome cor. Verstandige praat, een heleboel onder ons dachten dat we even zouden doorstomen naar de eredivisie. De weg zit vol hobbels en net zoals je zegt, nog nooit in de ideale samenstelling gespeeld. Ook kun je gewoon verliezen met voetbal, velen vergeten dat nogal eens. Dat gebeurd R. Madrid en Barcelona ook hoor, dus geen paniek, heb er alle vertrouwen in.

1    
Buurman

Beste ome Cor. Goed nuancerend stukje en op niveau geschreven zonder onnodige beledigingen. Maar Volendam uit , Eindhoven uit , Eagles thuis etc. zijn we voetballend de iets mindere ploeg. En waar praten we dan over. Ploegen die niet eens in de subtop van de keuken ballen. Inderdaad missen we Monsalve enorm , maar als je van deze speler zo sterk afhankelijk bent zegt ook veel. Nadeel van een aldoor optimistische houding is , dat je berusting krijgt en daardoor verandert er niks. Beleidsmakers die er een potje van maken vinden het heerlijk om in een dergelijke omgeving zaken te doen. Maar goed ook ik hoop al weer op een driepunter in Almere.

3    
jvt

En de volgende tegenstanders, we kennen de excuses al
"Vandaag hadden teveel spelers een off day"
" We missen de Spaanse armada"
"Elke tegenstander is extra gefocust omdat we niet De Graafschap of Cambuur maar NAC zijn"
"Jongens moeten beter onder druk uit spelen"
"We spelen er vier in twee weken "
"Teamgeest is goed, moet alleen nog in elkaar vallen"
"We begonnen niet scherp genoeg aan deze pot"
"Veldspel was goed. We gaan ten onder aan individuele fouten"

Hoe lang, hoeveel jaar horen we deze shit al?
Naar waar zijn we sinds Brands afgegleden?
Moeten we tegenwoordig al blij zijn dat we een speler "halen" van TOP Oss?

4    
Prof dr nakkermans

Wat kan die Brood ongelooflijke onzin uitkramen. Wat een geleuter en wat een but opstelling.
Ruudje... wakker worden en in de spiegel kijken.

3    
Joop

Fysic afgetroefd zeker op het middenveld dan als Sidney op het veld staat en je krijgt een penalty dan laat je niet iemand nemen die niet goed in de wedstrijd zit winnen was zeker niet verdiend II

6    
Ernie

Go Ahead was gewoon de betere ploeg punt.
Beter positiespel, meer snelheid, fysiek sterker, slimmer.
Daar kan je lang over praten, maar het is niet anders.

5    
Brecht

Is het niet al duidelijk dat onze spits van Hooijdonk voetballend zwaar tekort komt, maar ook positioneel niet weet waar hij moet lopen en hoe hij een winnend kopduel moet aangaan. Vond het gisteren tenenkrommend, maar ook nog erg dat hij 90 min. mocht blijven staan.
Of bij Stokkers werken aan zijn zelfvertrouwen of in de winterstop een wel voetvballende en scorende spits. Dat is ons manco nu, buiten de geblesseerde Spanjaarden, waarvan vooral Noblejas erg wordt gemist.

4    
The fly

Zo lastig is het niet om dit te beoordelen.
Brood: Een tactische fout om schouten te laten zwemmen door zonder rechtshalf te spelen. De bedoeling was dat hij aanvallend ging spelen maar ipv dat kreeg hij 2 tegenstanders. Verscheuren speelde meest rechts en vulde dat slecht in. Greep te laat in. en zorgde wederom voor onbegrijpelijke wissels.

Keeper: heeft voor ons het punt gepakt. op een paar uittrappen na heel goed gespeeld.

verdediging. Schouten begon slecht, maar herpakt zich in de 2de helft. anholt wederom een voldoende (geen hoog cijfer) en riera speelde weer een goede match. Rosler zeer wisselvallig. soms uitstekend maar ook zeker een keer of 4 cruciale fouten.

middenveld: makkelijk een 3. Bousaid leuk, maar weer een paar breedte passes die in de voeten van de tegenstander komt. filipovic jammer echt een offday. ilic wederom zeer matig en de aanvoerder heeeeeel slecht.

net zoals de voorhoede konden ze geen bal aannemen. alles stuitert 2 meter van hun voeten.

Aanval: noem mij 1 team op uit de 5deklasse dat een mindere voorhoede heeft!. Dogan was zeer matig, maar je ziet en weet dat hij veel beter kan. En hoe vervelend ik het ook vind. Sydney wederom een 1. Geen enkele bal goed aangenomen.

ik heb dus gewoon een kutavond gehad. Maar ik blijf er in geloven.

0    
ome cor

@Buurman
De 1e regel in je reactie van 12:38 is even lachwekkend als hooghartig.
Alsof jij de wijsheid in pacht hebt en als onderwijzer mensen mag corrigeren of complimenteren op hun reacties.
Zelf zeg je verkapt dat iedereen die positief is een dommerik is.

Misschien zijn we vergeten dat we een hele selectie (op een enkeling na) hebben zien vertrekken. Dat we met beperkte financiële middelen een selectie hebben aangetrokken die iig de 1e periode heeft veilig gesteld.
Dat we nu geen selectie hoeven hebben om in de eredivisie mee te kunnen boven plaats 16, maar een selectie waarmee we eind van de rit op 1 of 2 eindigen in de eerste divisie.
En dat de ook De Graafschap, Excelsior en Cambuur mindere momenten hebben op weg naar de laatste speeldag en eindklassering. Wij hebben die periode nu en ik weiger mee te huilen met de wolven in het bos. It ain't over till it's over.

Overigens mis ik bij jou en veel anderen het tegendraadse wanneer jullie braaf over de keukenkampioendivisie praten, voorheen de jupilerleague. Geen trommels op je vak willen, geen muziekje na een goal, geen debiel in een mascottepak, maar wel braaf de sponsornaam van de competitie na kakelen.
Eredivisie en Eerste divisie zijn onze profcompetities, boeien van wij de knvb geld krijgt om die naam te verhuren (of is het verhoeren ?)
Daarbij klinkt KKD alsof het over een ziekte gaat die we elkaar ondanks de supporters meningsverschillen absoluut niet toewensen, lijkt me.

-1    
Cool hand

Gewoon even een gedachte...zouden bepaalde spelers wel willen promoveren? Spelers als Stokkers, v Hooijdonk, Mashart etc. weten dat ze niet op eredivisie meekunnen, dus door te promoveren, zorgen ze ervoor dat ze bij nac niet meer aan de bak zullen komen. Best raar eigenlijk.

0    
Schrikbarend

Almere jong ajax jong psv mvv telstar den bosch telstar niet moeilijkste programma tot winterstop mag wel eens dadelijk gemaakt worden alleen jong ajax is pittige

5    
Shady

Waarom de sfeer tam is?
Het verloop van publiek word gewoon pijnlijk duidelijk.
Tot 10/20 jaar geleden waren de mensen NAC supporter nu zijn het meer mensen die er even tussen uit willen en vermaakt willen worden. Dus heel passief.........


0    
Schrikbarend

Laatste is zelfs dordrecht in plaats van telstar minimaal 2de en 18 punten

4    
Fred1

Van Hooijdonk staat er gewoon om goals te maken en heel simpel de rest moet hem in stelling brengen.
Van Hooijdonk werkt zich een slag in het rond en dan zijn er lui die zijn kwaliteiten in twijfel trekken.
Dogan staat ook véél te diep wat het nog moeilijker maakt.
Zijn pa was ook geen wereldvoetballer maar van een spits worden andere kwaliteiten verwacht en die specifieke kwaliteiten heeft hij.
Het NAC waar zijn pa in speelde was slimmer die zorgden dat ze genoeg vrije trappen kregen , de kleine mannetjes gingen bij corners ook mee naar voor en blokte de voorstopper af waardoor Pierre vrij kon komen. Dat is slimheid die er nu niet in zit, ze kunnen niet vooruitdenken en anticiperen. Ik zie ook nergens automatismen terug , alleen maar negatieve aanwensels.
Brood komt op mij ook erg nonchalant en gelaten over, heb het idee dat hij niet zo gedreven is.
Ik hoor sommigen zeggen dat het niet vanzelfsprekend is om promotie te bewerkstelligen, ik vraag me af waarom niet?
De Graafschap en Excelsior gaan wél voor het kampioenschap, minder stadion, minder publiek, kleiner begroting , maar wel allemaal strijders in het veld en gepassioneerde trainers.
En het geloof om te promoveren!
Wij zijn het aan alles wat ik net noem en aan onze stand verplicht om kampioen te worden en op zijn minst direct te promoveren .
Ik las de reactie van Buurman over de post van ome Cor, dat was aanleiding om hem eens te lezen, en inderdaad zinnige taal en een goede onderbouwing.
Van zijn post aan Buurman gericht begrijp ik dan ook niets en gaf aan dat een positieve post met inhoud helaas een uitzondering is .
Snap zo'n “ in je reet gebeten “ reactie op een compliment echt niet goed, denk dat we allemaal toch het beste met elkaar voor hebben?

-1    
Badeend

@the fly

98% met je eens. Zeker de tactische fout van Brood om Verschueren op rechts te zetten en daardoor Schouten én Verschueren te laten wanpresteren.

Enige puntje wat ik niet met je eens ben, is het ophemelen van Olij. Die had inderdaad een aantal goede saves en 1 of 2 héle goede. Daarentegen waren het niet "een paar uittrappen" die onder de maat waren. Het was over de gehele wedstrijd gezien een enkele uittrap die wél voldoende was. Kijk het maar terug, vrijwel elke spelhervatting was VEEL te traag én leidde (mede daardoor) direct tot balverlies. Dat had ook met instructies van Brood te maken en de centrale verdedigers die véél te ver terugzakten bij een doeltrap. Het resultaat was telkens tóch een lange trap en balverlies. Daardoor viel er een enorm gat op het onderbezette middenveld, waar de Eagle met nr. 24 alle ruimte kreeg om de man van de wedstrijd te worden.

Ik hoop dat laffe honden gedrag niet meer te zien, bij 0-0, 0-1 én 1-1 thuis zo traag spel hervatten. Experiment mislukt, zullen we maar zeggen.

Laad alle berichten na dit bericht in