Wij gaan niet opzij

NAC grijpt definitief naast middenvelder Duarte

Italo

Deroy Duarte, speler van Sparta, komt de selectie van NAC niet versterken. De 21-jarige middenvelder ziet zichzelf niet in de Keuken Kampioen Divisie spelen.

Die boodschap ontving trainer Maurice Steijn volgens BN DeStem eerder deze week: “Hij wil zelf niet bij NAC spelen, niet in de Eerste Divisie. Daar lopen we veel tegenaan. Zonde, want het is een hele goede speler.”

Het feit dat NAC in de Eerste Divisie uitkomt is volgens de trainer de hoofdreden waarom het lastig is om nieuwe spelers aan te trekken die NAC ook daadwerkelijk verder brengen. “Ik weet zeker dat als wij in de Eredivisie zouden spelen, dat wij het van acht, negen ploegen winnen en spelers voor NAC kiezen. Nu zeggen ze: Keuken Kampioen Divisie.. ”

De zoektocht naar een fysiek sterke middenvelder met het nodige loopvermorgen gaat door het afzeggen door Duarte onverminderd voort.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
33 Reacties
94   18  
N1912

Niets ten nadele van Steijn hoor, maar het ontbreken van een TD tijdens een belangrijke transferperiode is gewoon een hele grote blunder vanuit NAC. Steijn doet wat hij kan, maar lijkt simpelweg uit een erg kleine vijver te vissen (eredivisiespelers die om wat voor reden dan ook een stapje terug moeten doen).

TvdA viel natuurlijk genoeg op aan te merken, maar die haalde uit de KKD wel even mooi Olij en Schouten binnen en kwam met wat prima verrassingen uit de Spaanse lagere divisies. Dat mag ook best gezegd worden.

5   3  
NaccieNAC

Next!

16   6  
Pietjebel

Ik snap heel goed dat veel spelers dr niet op zitten te wachten om op maandag naar jong utrecht te gaan
En het staat niet best op je cv een divisie lager

Maar buiten dat alles dit nieuwe seizoen zou het niet uitmaken kwa stadion of wat dan ook Met die corona regels zijn alle stadions nagenoeg leeg
En bij een 2e golf is het maar de vraag of dr gespeeld gaat worden

94   18  
N1912

Niets ten nadele van Steijn hoor, maar het ontbreken van een TD tijdens een belangrijke transferperiode is gewoon een hele grote blunder vanuit NAC. Steijn doet wat hij kan, maar lijkt simpelweg uit een erg kleine vijver te vissen (eredivisiespelers die om wat voor reden dan ook een stapje terug moeten doen).

TvdA viel natuurlijk genoeg op aan te merken, maar die haalde uit de KKD wel even mooi Olij en Schouten binnen en kwam met wat prima verrassingen uit de Spaanse lagere divisies. Dat mag ook best gezegd worden.

30   3  
Lamington

Enne... waarom zouden ze dan voor NAC kiezen? Het topsalaris? De uitermate goede springplank? De rust? Het degelijk technisch en financieel beleid? De stabiliteit? De immer kolkende sfeer?

Bühne-talk..
NAC stelt bij lange na niet zoveel meer voor als pakweg 10 à 12 jaar geleden. Daar is veel (krediet) verspeeld. Op te veel fronten. Dat moet eerst terugverdiend en heropgebouwd worden.

11   19  
Semsi

Dat we een TD missen in deze tijd ben ik eens. Maar TvdA moeten we niet ophemelen.
Die Spanjaarden zijn gewoon aangeboden door makelaars. Olij heeft zichzelf gemeld en Schouten? Daar had TvdA nog nooit van gehoord!

16   7  
D'N Klaagmuur

@Semsi: misschien heb je gelijk, misschien niet, geen idee,ik kan weinig zinnigs zeggen over hoe die spelers bij Tom zijn belandt.

Echter had je toen iig een TD waar makelaars zich tot konden wenden, nu heb je helemaal niks.

Het netwerk van Steijn en Manders is zo te merken al helemaal niets, op enkel spelers uit hun eigen verleden na. Het gaat ons echt opbreken als er niet snel een vaardige TD komt. Want met deze selectie kom je bij lange na niet eens in de buurt van een ploeg die voor promotie gaat strijden.

8   2  
Dun Diëe

@Semsi

Een TD krijgt zoveel spelers aangeboden. Hij heeft blijkbaar wel goed gezien dat hij uit dat dubbele dozijn deze er uit moest pikken want ze zijn hier goed tot hun recht gekomen.

Maar nee, het is natuurlijk lekker makkelijk zeiken op een TD die intussen ook al weg is.

On topic: jammer dat hij niet komt maar het was wel een beetje te verwachten. Ook al zou je zeggen dat het een goede keuze zou zijn voor zo’n speler om maar NAC te komen omdat hij zeker de garantie op veel speelminuten heeft.

6   2  
Chris W.M.

@Semsi

Schouten is juist 1 van de weinige spelers die TvdA compleet zelfstandig gehaald heeft. Die was al binnen voordat Brood überhaupt getekend had.

Het feit dat we nu DJ Buffonge ( door mij al een typische TvdA speler genoemd ) op proef hebben zegt mij een beetje dat de bij Steijn bekende spelers " op " zijn en ze de door de scouting aangedragen spelers gaan uitproberen en benaderen.

Speaking of which; gisteren liep Romeo Castelen op het complex samen met wat op een speler leek. Is er iemand die deze speler bekend voor komt? Wordt vaak gesproken over Osman en Susic, maar die gelijkenissen zie ik niet;

https://pbs.twimg.com/media/Eer0yznWAAE-p3U?format=jpg&name=360x360

2   2  
Semsi

@ Chris.

Als Castelen zaakwaarnemer is dan zou je kunnen kijken welke spelers hij vertegenwoordigd of voor welk kantoor hij werkt.
Dan kom je misschien achter de identiteit van de bewuste speler....

16   10  
Henkie

TvdA heeft met het grootste budget een team samengesteld dat vijfde eindigde op een ENORME afstand van Cambuur.

Hopeloos gefaald dus.

Notabene een spits weggestuurd die daar topscorer werd en ons opgezadeld met spelers die niét kunnen scoren en een selectie zonder buitenspelers.

7   4  
Jf

Jammer van Duarte maar zegt ook iets over de persoon die zich te goed vind voor de KKD terwijl hij geen basisspeler is bij Sparta.

Steijn heeft best wel een aardig netwerk en een Td had niet veel meer kunnen doen.
Ik zou alles op alles zetten op Kaj de Rooi om de aanval te versterken.

Overigens lees ik in een interview dat Reda Kartouch ook een gesprek heeft gehad met Nac in het verleden maar dat ze er financieel niet uitkwamen.

Even wat namedroppen die Portugese middenvelder Ruben Rodriguez die eerder als naam gedropt werd is wat mij betreft wel een aanwinst en Pedro Marques huren zou ook niet slecht zijn misschien met een optie tot koop.

5   3  
JanVG

Eens met N1912

Er moet een TD komen, zsm

2   2  
@chris W.M.

Chris,

Castelen vertegenwoordigt:

Evert Linthorst - VVV-Venlo
Simon Janssen - VVV-Venlo
Kyle Ebecilio - Zonder club
Stan van Dijck - VVV-Venlo
Yahcuroo Roemer - VVV-Venlo 2022
Bradley Vliet - FC Dordrecht
Tom Plezier - Zonder club
Nathan Markelo - FC Twente

https://www.transfermarkt.nl/romeo-castelen/beraterfirma/berater/6483

Al deze spelers lijken niet echt op de persoon van de foto die jij laat zien.

10   0  
Chris W.M.

@....mezelf?

Als het zo simpel was had ik de vraag ook niet gesteld ;-)

Castelen zat vroeger in de stal van Rodger Linse, Juzzt Football. Verricht daar zo af en toe nog wat werkzaamheden voor. Maar ook bij dat bureau zit geen speler die lijkt op de speler die met Castelen daar rond liep. Ook op zijn Instagram kan ik niet echt iets vinden.

Ik begreep dat Castelen Engels sprak met de speler in kwestie. Aangezien hijzelf jaren bij HSV gespeeld heeft ga ik er voor het gemak vanuit dat het dus geen Duitser is, anders hadden ze wel Duits met elkaar gesproken. Gezien zijn bouw lijkt met dit niet een breker voor op het middenveld, dus zal het een aanvallend ingestelde speler zijn verwacht ik. Op basis daarvan Transfermarkt uitgespit, maar helaas zijn er een hoop spelers die zonder foto erop staan. Dus vandaar deze oproep!

12   0  
Semsi

Haha...die Chris. Fantastisch dat je zo gedreven bent om te achterhalen wie dee gast is.

Ik denk dat het een speler uit de Balkan is (Kroatië/Servië o.i.d.)

3   5  
Real Robert

Dat spelers niet naar NAC komen heeft vooral te maken met het salaris, dat geboden wordt en het feit, dat het bij ons al jaren een puinhoop is.
Cambuur en Graafschap halen wel goede spelers metb eredivisie-ervaring!
Als we nu eens beginnen Kali en Leigh juridisch aan te pakken, wanneer zij obstructie blijven plegen. Dan komt erook geld vrij.
Vooral bij Leigh zou ik zeggen: als je hier niet wilt spelen lever dan je contract in. Met bijvoorbeeld een vergoeding vor NAC, door hem zelf betaald, wanneer hij ergens anders tekent.

Laten we ook hopen, dat Van Hecke snel verkocht wordt. Ik zou liever 3 of 4 goede spelers s=daarvoor terug krijgen.

6   6  
Toontje

Het maakt niet uit met of zonder TD. Dat is allemaal onzin. We komen niet aan een volwaardige selectie die bovenin eventueel kan meedraaien ......OMDAT WE HELEMAAL NIETS TE BESTEDEN HEBBEN.
ook al zou JP voor een fiks bedrag worden verkocht..als alle begrotingsgaten en afkoopperikelen zijn afgewerkt blijft er weinig of niets over.
Wij komen hier voorlopig niet uit, want als er talenten zijn in de jeugdopleiding gaan ze tegenwoordig al heel vroeg weg. Dat wordt op steeds jongere leeftijd. Het is vechten tegen de bierkaai

3   0  
Nacman

Als ritten rechtsback wordt Mischien een optie om schouten met zijn loopvermogen op het middenveld te zetten zou het een paat wedstrijd uitproberen niet geschoten altijd mis

5   2  
Adriaan

Geen TM Ja dan moet Maas maar aan de slag evt met Hellemons Er moet echt het nodige bij de komende weken Immers competitie begint eind aug....
Steijn en Manders lijken mij bijna uitgevist

11   0  
Vrouwke

Kijk nog eens rond in de lagere divisies van Spanje. Daar lopen echt veel goede voetballers rond. Ook bij 2e elftallen van Primera division clubs. Daar loopt vast wel een leuke aanvaller bij. Gebleken is al dat die moeiteloos meekunnen met het niveau hier

18   0  
Tombola Breda

Als Duarte bij Sparta een basisspeler zou zijn dan had ik het wel gesnapt. Maar als je bij een rechterrijtje eredivisie club voor 90% op de bank zit dan heb je het best wel hoog in je bol als je de KKD bijvoorbaat afslaat. Soms moet je toch even een stapje terug doen om er vervolgens weer 2 vooruit te zetten?

4   0  
Dun Diëe

Ben het helemaal met je eens Tombola Breda, maar vanuit ons oogpunt gezien dan maar fijn dat hij voor NAC bedankt want aan zo’n instelling heb je niks in de KKD. Dan moet je willen hangen en sleuren.

6   3  
YLLWBLCK

Verplaats je eens in een speler. Wat zoek je in een nieuwe club?
- Een rijke historie. Check
- Een grote aanhang. Check
- Kansen op een grote club na deze periode.
- Spelers in je team die je versterken.
- Een trainer waar je tegen op kijkt.
- Een gezellige, grote stad. Halfcheck
- Een uitdagende competitie met kans op een top 2 positie
- Een erg goed salaris
- etc.
Helaas: het is veel te mager in 076

2   0  
Trouw

Spelers binnen halen is gewoon lastig. Dat zijn soms processen van jaren.
Maar supporters zeiken altijd op TDs dat speler x en y niet komt. Maar spelers moeten ook willen..

Wel goed dat Steyn transparant is (mag zijn). Dat scheelt een hoop frustratie.

2   0  
@ VROUWKE

Het netwerk in Spanje is ontslagen. Net als het netwerk in Belgie.
Limburg en Den Haag is t nu. Ook mooi.

4   4  
Johnny1912

Tvda heeft waardeloos werk geleverd juist. Al die spelers die net genoemd zijn hebben het niet eens voor elkaar gekregen om uberhaupt maar een beetje bij de eerste 2 plekken te blijven.

7   0  
Henri

@Chris W.M.
De speler die gisteren bij Castelen was zou volgens mij wel eens Hüseyin Bulut kunnen zijn. Het is een centrale middenvelder die zijn opleiding heeft gehad en afgelopen seizoen bij G"ztepe heeft gespeeld. Hij is nu op proef bij Heracles. Dat kocht eerder deze week al een speler van Dortmund en vandaag een (Amerikaanse international) aanvaller van Fulham. Goed bezig Gillissen, de TD die voor NAC nog te weinig body had.

0   0  
Henri

Opleiding gehad bij Borussia Dortmund.

1   0  
Breda-Loyal

Is het mss niet een idee ,voor degene die gaan over het aantrekken van spelers, een idee om toch te polsen in de lagere divisies van Spanje ?

Spanjaarden doen het de laatste jaren gewoon goed bij onze club ( buiten jammer genoeg Fernandes )

Lijkt mij dat wij toch wel de moeite waard om een poging te wagen.

Ook al werkt Steijn het liefste met spelers die NL spreken.

Riera , Monsalve en Noblejas spreken al een aardig woordje Nederlands door taalles.

Dan zouden nieuwe Spaanse spelers die Nederlandse taalles krijgen toch ook kunnen ?

8   2  
Belgische Naccer

Weer een week verstreken:

Virtuele tussenstand NAC in de KKD met huidige selectie: 9e plek

Hoezo dan?
Vorig seizoen werden we 5e. Toen hadden we Verschueren nog, onze topscoorder...Dat scheelt je 2 plekken. Verder zijn alle ploegen die boven ons eindigden niet verzwakt of beter, en NEC en RODA zijn verder dan NAC op dit moment.

5+2+2= 9e plek dus.

Als Monsalve en Hecke ook nog weg zouden vallen en er komt niets fatsoenlijks bij, dan sta je rechterrijtje. Dan kan Manders roepen dat we moeten promoveren, maar dat gaat dus NOOIT gebeuren.

Het wachten is op 3 sterke aanvallers en 1 scorende middenvelder. Dit is al maanden nu...en er is nog niks gebeurd. Ik zie het helaas met de week, zwaarder in.

HUP NAC!


3   1  
scheppioni

Prima, we gaan zien we er nog wel gaat komen naar ons NAC !
Middenveld is op zich nog prima bij ons NAC !

3   1  
10Diego

@N1912

Spelers halen is niet moeilijk. Dat hebben Maaskant, Smulders en VDA bewezen. Bussen vol.

De juiste goede spelers halen dat is de kunst. Geen bus vol. Maar 3 of 4 directe versterkingen daar worden we beter van dan wat de afgelopen jaren gedaan is.

Alle vertrouwen in Steijn.

0   3  
Schrikbarend

lekkere communicatie van de club...wat vandaag dan 11 tegen 11 op Zundert nee zeker vrije dag...de graafschap en cambuur lopen met alles toch veel verder vooruit in komend seizoen halen wij al niet meer in droeftoeters vandaag trainen en dinsdag naar fc Dordrecht godverdomme

Laad alle berichten na dit bericht in