Wij gaan niet opzij

NAC haalt keeper Troost terug naar Breda: 'Voelt als thuiskomen'

Das Phantom

NAC heeft de eerste versterking voor komend seizoen binnen en dat is een oude bekende. Keeper Tein Troost keert namelijk terug in Breda komende zomer en komt transfervrij over van Feyenoord.

De 21-jarige doelman komt over van Feyenoord, de club waar hij in 2018 naar verhuisde vanuit Breda. Hij vertrok destijd uit de jeugd van NAC naar de Rotterdammers, maar keert nu dus terug in Breda en tekent hij, als hij door de medische keuring komt, een contract voor drie jaar met een optie voor nog een extra jaar. 

"Na vijf mooie jaren bij Feyenoord keer ik nu huiswaarts naar de club waar het voor mij allemaal begon. In alle jaren heb ik altijd een warm gevoel gehad bij NAC en het voelt ook echt als thuiskomen", aldus Troost over zijn transfer. "De ervaringen die ik afgelopen jaren heb opgedaan neem ik nu mee naar NAC en hoop ik in te kunnen gaan zetten." 

Ook Peter Maas in content met de terugkeer van de doelman. "Met Tein halen we een moderne, voetballende keeper binnen, die onze opties vergroot." 

Welkom terug in Breda, Tein! 

Bron:
B-Side Rats, NAC
45 Reacties
122   4  
Dikkenek

Goed nieuws! en Welkom

122   4  
Dikkenek

Goed nieuws! en Welkom

64   6  
NV

Heel goed nieuws! Een toptalent die nu de leeftijd heeft om in het eerste te gaan spelen. Hij kiest met de terugkeer voor speeltijd. Hoop heel erg dat Hyballa hem ook opstelt. Dan hebben we straks een Nederlands elftal met Verbruggen en Troost. En voetbalt tenminste een van deze Bredase jongens bij ons

40   2  
Mike Zonneveld

Welkom thuis Tein

73   3  
Bredase Knuppel

Een Bredase jongen met veel talent! Kon een nieuw contract bij Feyenoord tekenen, maar kiest liever voor een kans op eerste keeper bij de Parel. Mooie transfer!

30   3  
Anonieme supporter

Zeker een welkome versterking

Geen verrassing, aangezien Tein en Devin een aflopend contract hebben bij Feyenoord en beide jongens uit Breda zijn. Was wel logisch dat 1 van de 2 deze kant op zou gaan.

Welkom!

21   54  
Bp

Concurrentie voor Kortsmit, maar of dit de gewenste versterking voor de keeperspositie is, betwijfel ik.
Voor Tein om zich te bewijzen op het hoogste nivo

76   4  
Barry

Vaak op de bank gezeten bij het eerste door de blessure van Bijlow. Kon zelfs een nieuw contract tekenen. Die is niet als talentvolle backup gehaald voor Kortsmit, maar als serieuze concurrent.

30   7  
De grote kerk

Bij Feyenoord lopen 2 Breda keepers. Tein Troost en de 1 jaar jongere Devin Remie. Die laatste zou ik ook transfervrij oppikken. Dan heb je 2 zeer talentvolle keepers gratis en voor niks en kunnen ze elkaar de komende jaren in correntiestrijd steeds beter maken.

26   55  
Scheids!

Gelijk opstellen en die grabbelaar even toe laten kijken. Veel meer vertrouwen gekregen in de selectie, op Korsmit na !

33   8  
Janus

Welkom! Ben benieuwd, ik lees hier overal “talent”. Bij Feyenoord ondanks alle blessures die er daar zijn geweest nooit verder gekomen dan 3de keeper en meestal tribune. Voorheen altijd NL-elftal 016 en 017 gespeeld, maar daarna niet verder gekomen dan 1 potje in NL-elftal O18 in 2019. Dat is al wel even geleden. Ik hoop dat hij bij NAC minuten kan gaan maken en dat we hem het stempel “talent” weer kunnen geven, zou mooi zijn bij een echte Bredase jongen. Succes Tein!

8   7  
Mo

Hopelijk voor tein dat hij kanse gaat krijgen . En niet als tom op een 3 e spoor. .welkom thuis tein

5   5  
Nac

Speelde altijd IPV Verbruggen bij NAC. Zou Jelle gezorgd hebben voor een goede opbouw van Verbruggen naar het eerste elftal waardoor Troost nu achter loopt?

41   7  
N1912

Ik weet niet wat hun status is, maar misschien kan NAC ook eens informeren bij Bjorn Hardley (Man Utd), Livano Comenecia en Emmanuel van de Blaak (beide jong PSV). Allemaal talentvolle, Bredase gasten.

Tein Troost lijkt me een uitstekende toekomstgerichte aankoop. Die kan hopelijk met NAC mee doorgroeien naar eredivisieniveau.

29   0  
Fritske d'n Olifant

Mooie transfer. Jong, talentvol en gemotiveerd om voor deze mooie club te ballen. Zou fijn zijn als hij zich naast Kortsmit verder zou kunnen ontwikkelen en op termijn diens positie in de basis overnemen.

26   0  
Gele kraag

Hier word ik nog eens blij van, welkom terug!

29   3  
De Kroonprins

Vorig jaar had NAC ook al een poging bij hem gewaagd. Toen zonder succes, waarna men uitkwam bij Aron van Lare. Of Tein goed genoeg is, durf ik niet te zeggen. Wel opvallend dat er weer een keeper wordt aangetrokken en een langlopend contract wordt aangeboden, terwijl je al 2 jonge keepers in dezelfde leeftijdscategorie hebt met doorlopende contracten.

11   1  
Basvz

Ik hoop dat hij goed genoeg is om te gaan concurreren met kortsmit. Ik ben benieuwd welkom terug bij de parel van het zuiden!

9   4  
Scheppioni

Goeie zet met oog op de toekomst !💛🖤 NAC we follow !

11   16  
Fan uit Zevenbergen

Hebben ze toch naar mij geluisterd 😉

10   3  
Bertus

Ben benieuwd wie er dan weg gaat aangezien we dan 4 keepers onder contract hebben staan.

35   18  
Nicky

Nice!

Nu nog Virgil, Mats, Sydney... ;)

23   22  
Nacman

Mooi kan korsmit naar de Bank

7   30  
Volksclub

Heeft hij mediatraining gehad? Eerste zin ...!zeg dat je thuis komt dat ligt lekker op de bside en op g ha ha

12   4  
Nac

@Bertus

Van de Merbel en Aaron niet goed genoeg.

Tein wil volgend seizoen eerste keeper worden bij NAC.

10   8  
Geelzwartwit

Valt me tegen dat hij niets over de beste supporters van het land zegt. Lol

37   12  
Rubenac

Virgil wie?
Als je het hebt over van Dijk kan ik je melden dat deze zich verbonden voelt met 013 en niet met ons.

41   2  
ZNDRT-FanaticZ

https://m.voetbalzone.nl/nieuws/alfred-schreuder-open-wens-om-daar-trainer-te-worden-is-er-nog-steeds/418420

Ook mooi om te lezen... Toch mooi om te weten dat zowel Slot als Schreuder ooit nog eens trainer van NAC hopen te zijn. Slot zal nog wel even duren, die gaat de komende jaren naar de top, maar Schreuder is toch een mooie naam om in de klapper te hebben staan. In zijn NAC tijd echt buitencategorie als speler, en als trainer genoeg ervaring.

14   68  
van Flieger

Heeft al hoeveel wedstrijden op het hoogste niveau gekeept op zijn 21e?

13   8  
Volksclub NAC

Altijd mooi om een jongen uit de regio terug te halen, maar komende maanden zal N=B toch echt flink de knip moeten gaan trekken voor serieuze versterkingen. In alle scenario’s. Voor het meest realistische om volgend jaar te kunnen promoveren en als het echt allemaal mee zou zitten in de play offs om een een eredivisiewaardige selectie te hebben.

37   3  
Breda83

@VAN FLIEGER

Net zoveel als een Jasper Cilissen op die leeftijd op het hoogste niveau gekeept had. En die heeft er toch nog een leuke carrière aan over gehouden.

12   5  
Ibio

Hij heeft nog alles te bewijzen

11   4  
Ivo

Merbeltje en van Lare op weg naar de uitgang?

4   11  
Reflektor

Ja rubennac de meeste hier hebben espn waar van dijk dit zegt op tv,,je bent net een papegaai.

5   7  
Rubenac

@ reflektor.

Als antwoord op iemand die suggereert ( moeilijk woord) dat hij een NAC aanbidder is.

Dus nee dat heeft niets met papegaaien te maken.

21   1  
Ome Cor

Virgil is wel Bredanaar, maar geen Naccer.
Bovendien is hij helemaal niet toe aan een stap terug richting eredivisie, dus waar hebben we het over ?

On topic
Met Tein is de nieuwe eerste keer voor komend seizoen al een feit.
NAC zal nu toch wel een keer geleerd hebben van jonge talentvolle keepers op de bank houden en laten uitvliegen ?

2   5  
Ome Cor

Eerste keer is natuurlijk eerste keeper.
(Fijne spellingscontrole)

16   21  
Nick

Niet te snel ophemelen. Maakte bij Feyenoord regelmatig flinke ketsers in O21. Kan met zijn team de verwachtingen totaal niet waarmaken en daar heeft hij als keeper ook een flinke rol in.

9   3  
Nonkel Frans

Achter of naast Korsmit een Tein Troost en daarbij jongere Pepijn vd Merbel in ontwikkeling met contract tot medio 2024 lijkt mij een doordachte keuze.
Goede foto van Troost - ik herinner me nog dat NAC hem liet gaan en we daar niet blij mee waren.

We werken nu eindelijk weer ergens naar toe met een steeds leukere ploeg.

Hup NAC!

3   1  
Henk

Troost en Van Merbel zijn beide eenentwintig, Van Lare is twintig. Die laatste twee worden van minder niveau geacht dan Troost. Troost zal echt de strijd aan kunnen gaan met Kortsmit. Voor die andere twee zit dat er niet in, benieuwd wat er met hen gaat gebeuren. Ook niet gek, Van Lare moest al op iets jongere leeftijd dan Troost vertrekken bij een topclub, waar Van Lare nooit bij een topclub heeft gezeten. Troost heeft in ieder geval de bank van het eerste nog weten te halen en was vaste keeper van de O21. Al zegt dit ook niet alles.

5   2  
Nb.vos

https://fb.watch/khX63bM_er/

als je heel goed kijkt op het einde. Zie je de grote kerk in een gedeelte van het shirt verwerkt d.m.v. kleine kruisjes! Ik ben heeel benieuwd!

4   6  
Pietjebel

Die gaat de eerst keeper worden schijnbaar zijn ze over kortsmit niet echt tevreden

3   1  
Oosterhout74

Die jongen is zo goed dat Feyenoord heeft besloten om hem gratis de deur uit te laten gaan ipv elders te stallen om ervaring op te doen.

Papa is een vriendje van Pierre, maar dat speelt natuurlijk geen rol en is toeval. Is net als Karelse en Van Nijnatten op basis van zijn kwaliteiten gekozen.

Het wordt steeds lachwekkender dat NAC=Prinsenbeek. Is Babos al verteld dat hij weg moet?

1   0  
@ Noad

En jij?

0   0  
Cool Hand

Veel meningen, maar heeft iemand hem onlangs zien keepen? Ik niet, dus ik heb geen mening.

0   0  
Maarten

Ik heb er geen mening over. Ik ken zijn status immers niet. Maar wat gaart er gebeuren met de huidige 2e keeper en 3e keeper?

Laad alle berichten na dit bericht in