Wij gaan niet opzij

NAC heeft met Bannis eindelijk zijn spits te pakken

Italo

Het aantrekken van een nieuwe spits was de belangrijkste pijler voor NAC in deze transferperiode. Halverwege de maand is dit gelukt. Naoufal Bannis moet NAC in de komende zes maanden van de nodige doelpunten voorzien. Trainer Edwin de Graaf is blij en opgelucht dat zijn gewenste versterking eindelijk binnen is.

Dat was afgelopen zomer mislukte, is nu wel gelukt. Een extra spits in de selectie was broodnodig. Aanvaller Mario Bilate ziet het seizoen vooralsnog aan zich voorbij gaan. Bredanaar Ralf Seuntjens komt als aanvallende middenvelder beter uit de verf. Met het aantrekken van Bannis is de selectie van NAC weer in evenwicht.

“Ik ben blij dat we ons op die positie hebben kunnen versterken” , begint De Graaf. Noodgedwongen posteerde hij middenvelder Boris van Schuppen de afgelopen wedstrijden in de punt van de aanval. “Tegen FC Den Bosch is dat een keer goed gegaan, maar dat is natuurlijk niet zijn positie.”

De eerste contacten met Feyenoord dateren al van een poos geleden. Concreet werd het echter lange tijd niet, omdat Feyenoord aangaf niet mee te willen werken aan een verhuur. “Wel hoorde ik via zijn zaakwaarnemer dat als hij verhuurt zou mogen worden, hij graag bij ons zou willen spelen.” NAC nam in de wachtkamer plaats. Nadat Cyriel Dessers toch niet werd opgeroepen voor de Afrika Cup, en de corona-uitbraak bij Feyenoord wat ging liggen, werd een tijdelijke overname van Bannis bespreekbaar.

“Ik ken hem natuurlijk goed vanuit de jeugd van Feyenoord. Het is nog een jonge jongen. Hij is leergierig en ijverig. Hij wil keihard werken voor de ploeg. En hij kan een goal maken. Dat is natuurlijk iets wat we nodig hebben” , somt De Graaf op. “Je ziet dat hij de afgelopen periode op een hoger niveau getraind heeft. Hij is balvast, maakt goede goals op de training en werkt zich de ballen uit z’n broek. In bijvoorbeeld zijn annames zie je dat hij gewend is om onder hogere weerstand te trainen. Als je tegen Senesie staat op een training, moet je jezelf natuurlijk goed wapenen. Daarin zie je dat hij echt stappen heeft gemaakt.”

De aanvaller start tegen FC Volendam direct in de basis, verklapt De Graaf. Ondanks dat hij slechts twee trainingsdagen met de groep heeft meegedaan. “Hij is topfit. Hij heeft bij Feyenoord natuurlijk alles getraind en ook zijn wedstrijden gespeeld. Hij heeft vorige week in de oefenwedstrijd van hun tegen PEC Zwolle nog meegedaan. Dus hij is gewoon klaar om te starten.”

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
17 Reacties
17    
Nacman

Hoppelijk vandaag ook witte rook over de overname van NAC.
Liever de Amerikaanse partij dan weer een constructie van meerdere partijen .

9    
Scheppioni

Eerst maar eens zien Ed ......heeft hij tegen zwolle vorige week ook gescoord !! Hoop echt dat Bannis ook voor de andere aanvallende NaCCer's een positieve impuls gaat zijn, maar het gemis van the Seun gaat zeker voelbaar zijn is al gebleken !! Matchday, hopen op 2-0 vanavond !

10    
Nonkel Frans

Topfit en ready to go.........we gaan het zien vanavond.

Off topic - over Dessers die niet in t Nigeriaans elftal staat. Oud nac speler Sadiq was wel van de party.

-6    
Nieuws!

Of topic:

Het wordt vrolijk met wrs nog 2 partijen. Daarbij is de wens uitgesproken om Justin goetzee als AD ton lokhoff als TD te nemen waarbij lokhoff de voorkeur heeft voor Greham Arnold als trainer

-23    
Bredaaaa

Lex jr heeft prima werk afgeleverd met Bannis. Ik denk dat de nieuwe eigenaar door wil met hem .Hellemons en Lokhoff td duo. Over 5 jaar we will be back!

-14    
P

Off topic

Fc utreg staat voor verhuur van keeper Paes naar Amerika.

Zouden ze aankloppen bij NAC voor Olij ??

17    
Nacman

Hoppelijk vandaag ook witte rook over de overname van NAC.
Liever de Amerikaanse partij dan weer een constructie van meerdere partijen .

13    
die ne gasté

@NACMAN
Overname door meerdere partijen kan best, maar dan moeten ze daarna wel de juiste mensen op de juiste positie zetten.
De constructie G3 + 17 kleintjes had best kunnen werken, maar als je mensen als Eisinga, Manders e.d. aanstelt, dan houdt het op. Als een Amerikaanse partij ook met dat soort mensen aankomt, dan zal het NAC ook niet voorut helpen. Heb je wel 1 eigenaar waar je op kan mopperen ipv van G3+K17...

Je hoeft als eigenaar / eigenaren maar drie goede mensen te vinden die met elkaar kunnen samenwerken: een AD, een TD en een trainer.

-2    
Badeend

@die ne gasté

Jouw laatste opmerking snijdt hout, maar we hebben ook gezien dat je als eigenaar(s) én directie/td/trainer wel de cultuur van NAC moet begrijpen. Dat betekent niet dat je klakkeloos overal in mee moet gaan maar proberen te breken met OUD-NAC is weer het andere uiterste. Breken met de cultuur betekent ook breken met de achterban. Het domste wat je kunt proberen, dat hebben we gezien.

Hopelijk begrijpen de nieuwe partijen dat beter.

1    
Judge M.

@Nonkel Frans:

Van Sadiq was dat wel te verwachten maar zelfs Kaikai heeft zijn opwachting al gemaakt op de Africa Cup. Het was dat ik er toevallig overheen las en me bedacht dat we die ook ooit nog eens gehad hebben...

3    
Ouwe Spionkop

Krijgen we vandaag VROLIJK nieuws?

0    
L.

@DIE NE GASTÉ

Juist, en goedkoop is duurkoop..

7    
Nonkel Frans

@Judge die had ik nog niet gezien. Dank! Sierra leone - ik ga er op letten. Speelt zondag.

Van de Afrika cup wedstrijden kijken wordt een mens wel blij hoor. Het enthousiasme wint het vaak van de techniek dus er gebeurt wel wat.
Als straks #NACVol tegenvalt even zappen? Ghana speelt vanavond.

5    
fvf6

Wat hij ook zal brengen kan haast niet minder zijn dat wat er tot op heden in de spits heeft gestaan het afgelopen seizoen . Hij is in ieder geval een echte centrumspits . Veel succes Bannis laat ons juichen Hup NAC

5    
Tip

Ik verwacht dat Bannis een goeie keus is van de Graaf. Zeker weet je het nooit. Jammer dat Seun nog ontbreekt. Volgens de Graaf werkt Bannis “ den ballen uit den broeck” en dat is wat anders dat ze eruit lachen. 😎. We gaan vanavond zien of er gemakkelijker wordt gespeeld. Ik ben content met een punt en hoop natuurlijk op 3. Betreffende degene die NAC gaan overnemen , miljoenen in onze pracht hobby gaan steken, en degene die ze aan gaan stellen die het werk mogen doen ben ik zeer positief. Discussie daarover steek ik geen seconde tijd in. NAC is geholpen met support en niet met tegenwerking. Normaal gesproken spelen we over 1,5 seizoen weer in ere. 👍

0    
Oosterhout

Vanavond stadion ?????

-6    
la Pelota

Ik heb ws ergens iets gemist, maar waarom is Seuntjes er niet bij? Blessure? Corona?

1    
DunErwt

Hoorde uit de omg van Bannis dat hij in het begin niet echt stond te springen om naar NAC te komen. Blij dat zn gedachten zijn gedraaid. Veel succes!

Laad alle berichten na dit bericht in