Wij gaan niet opzij

NAC in matig duel met 0-4 te sterk voor Zundertse selectie

Italo

Vanavond won NAC de tweede oefenwedstrijd van het seizoen met 0-4 van de Zundertse selectie. Los van een persoonlijk succes voor Kosiah, de spits scoorde driemaal, en een fraaie openingstreffer van Agougil viel er weinig te genieten.

Tegen de Zundertse selectie moest trainer Molenaar veel spelers missen. Onder andere Marijnissen, van de Sande, De Rooij, Rutten, Antonia en Mashart liepen rond op het sportcomplex. Geen van hen maakte deel uit van de spelersgroep.

Het uitgedunde gezelschap slaagde er voor rust niet in om het verdedigende Zundert uit elkaar te spelen. Na 28 minuten had Molenaar genoeg gezien en liet de normaal rustige trainer zich flink horen langs de zijlijn. De opdracht voor zijn spelers: minder lopen met de bal, passen.

Kansen waren er nauwelijks. Er was een schot van afstand nodig om het duel open te breken. Agougil scoorde op schitterende wijze. Nauwelijks bekomen van dit doelpunt moest Kortsmit aan de overzijde reddend optreden om direct de gelijkmaker te voorkomen. Nieuweling Alex Plat stond als centrale middenvelder opgesteld en deed het behoorlijk.

Na rust bracht Molenaar veel nieuwe gezichten in het veld. Naast jonkies uit het beloftenteam kwamen ook Van Schuppen en Lucassen binnen de lijnen. Zundert trok zich nog verder terug en het was simpelweg niet leuk om naar te kijken. De score liep uiteindelijk op naar 0-4, omdat spits Kosiah er in slaagde om veel in scoringspositie te komen. Met drie treffers kan hij in ieder geval een persoonlijk succes bijschrijven. Een opvallend moment was er nog wel: Kosiah en Van Schuppen hadden het duidelijk met elkaar aan de stok toen er een strafschop genomen mocht worden.

Al met al was het niet een duel waar de aanwezige toeschouwers enthousiast van zijn geraakt. Het is vooral te hopen dat geblesseerde spelers snel aanhaken en dat NAC de komende weken enkele versterkingen kan presenteren. Over vier weken start immers het seizoen.

Na afloop van het duel spraken wij met nieuwelingen Plat en Lucassen. Deze interviews verschijnen morgen online.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
54 Reacties
108   12  
Ivo

Hoe bestaat het dat spelers als Rutten en Antonia gewoon nooit fit zijn?

En van der Sande, uitgevallen in het eerste de beste potje tegen wat amateurs. Hopelijk is dat niks ernstigs.

Cagro die bij de tweede training van het seizoen een zware blessure oploopt. Hoe dan? Je moet toch rustig opbouwen? Hoe kan een speler die op 80% aan het opbouwen is zo'n blessure oplopen?

Vraag svp nu eens door hoe dit kan BSR. Dit is al jaren een groot probleem.

14   21  
NACfan

Als je 4-0 wint van amateurs heb je duidelijk nog doelpunten nodig. Ik heb er alle vertrouwen in dat er op 5 Augustus een team staat dat Helmond sport oprolt met 5-0

21   10  
B6

Het komt wel goed schatje….

20   9  
Livingthedream

Er moet nog minimaal 1 basis spits ( bannis) erbij en 2 buitenspelers .

Op het middenveld nog een verbindingspelers ( vet)

2 linksbacks en een extra cv ( velthuis)

108   12  
Ivo

Hoe bestaat het dat spelers als Rutten en Antonia gewoon nooit fit zijn?

En van der Sande, uitgevallen in het eerste de beste potje tegen wat amateurs. Hopelijk is dat niks ernstigs.

Cagro die bij de tweede training van het seizoen een zware blessure oploopt. Hoe dan? Je moet toch rustig opbouwen? Hoe kan een speler die op 80% aan het opbouwen is zo'n blessure oplopen?

Vraag svp nu eens door hoe dit kan BSR. Dit is al jaren een groot probleem.

13   47  
BREDA 1965

@ ivo omdat het babys zijn simpeler kan ik het niet uitleggen

20   7  
Cool Hand

Justin Houtzager stak er met kop en schouders bovenuit.

33   10  
Jantjebeton

Die duitse spits kon er niet veel van, absoluut geen promotiemateriaal.

Lekker makkelijk afgeven op een bijgeraapt zooitje van Zundert dat ze verdedigend spelen. Deze jongens zijn niet eens een elftal normaal gesproken en hebben 3x samen getraind. Als je daar op deze manier van wint moet je je dood schamen.

Dit is de onderkant van het amateurvoetbal met 2 verenigingen wat 4e klassers zijn en 1 vereniging laatste van de 3e klasser en een middenmoter in de 2e klasse. Alleen Moerse Boys speelt zich net veilig in de hoofdklasse.

51   11  
BREDA 1965

wat hebben rutten en antonia laten zien sinds ze bij NAC zijn ..GEEN FUCK..dus hebben we daar niks aan,maar dat mag je hier schijnbaar niet zeggen..en ik zeg het toch ,stoppen met nepvoetballers

18   7  
Ivo

Zaterdag Excelsior. Dat heeft op dit moment toch totaal geen zin. Wordt een dikke nederlaag.

We hebben op dit moment één centrale verdediger: Bakker.
Siereveld en Adilehou zijn weg, Malone heeft nog vakantie en is op weg naar de uitgang. Marijnissen is geblesseerd. Succes ermee.

9   6  
Dbare

Weet dat we geduld moeten hebben enzo, tenminste dat zegt iedereen, ivm overname e.d.
Maar dit is tot op heden wel het aller belabberste team in jaren wat er nu staat volgens mij in de voorbereiding, nu al met vele blessures, weinig nieuwe spelers (nog).

Je hebt nog 4 weken tot start nieuwe seizoen, veel spelers zijn al geswitched van club inmiddels, wat blijft er nog over dan om uit te kiezen om een beetje fatsoenlijk team samen te stellen EN ook een beetje een voorbereiding mee te kunnen hebben en ingespeeld te raken om zo het sterkste team op te kunnen stellen?

Verwachtingen maar laag houden voor komend seizoen, kan het alleen maar meevallen (hopelijk)

Hup NAC

31   4  
Ouwe spionkop

Tot nu toe eigenlijk 1,5 week weggegooid.
Heel veel spelers geblesseerd of geen idee waar ze allemaal uithangen.
Beoogde versterkingen blijven uit op een paar man na.
Over 4 weken begint competitie.
Maar goed we zijn zo'n voorbereiding wel gewend. Het seizoen dat er op volgt is dan ook niks.
Ik hou m'n hart vast.

9   4  
Nac

Is er ook nog met Hellemons of Lokhoff of Molenaar gesproken?

Ze kunnen beter gewoon duidelijkheid geven over de versterkingen of er wel of geen ruimte voor is.

35   8  
Druktemakers

Kom jongens beetje positief… 2 wedstrijden 0 tegen en 13 voor… had slechter gekund!

16   14  
ZNDRT-FanaticZ

Zundertse Selectie speelde vooral controlerend. Dat ze daar de kans voor kregen mag NAC zich aanrekenen.

Bij rust had het zomaar 1-1 kunnen staan, xe goals na rust kwamen met veel geluk tot stand.

Justin Houtzager was misschien wel de beste man op het veld, Joris Goossens speelde probleemloos ijzersterk samen met Frenk Zagers en Jesse Mouws stopt met voetballen maar zou niet misstaan in het NAC van nu. En da's allemaal vrij pijnlijk om te moeten constateren.

Er MOET nog een échte voetballer bij op het middenveld, een spits die goals maakt is van levensbelang en de verdediging is momenteel van onderkant hoofdklasse niveau.

Werk aan de winkel!

19   3  
Den Tinus

Is Nacbreda nou zo ver weggezakt dat zelfs nosteletekst deze oefenwedstrijd al niet meer meeneemt in de uitslagen.

9   57  
Den Tinus

Kunnen ze bij NacBreda geen gokje wagen en Beugelsdijk halen😉

13   3  
Geelzwartwit

@bsiderats

"Het is vooral te hopen dat geblesseerde spelers snel aanhaken"

Dan denk ik altijd... Hebben die wel eens echt het verschil gemaakt dan of is het een uitspraak tegen beter weten in?

16   40  
Maarten

Antonia, Rutten en mevrouw de Rooij. Om gillend gek van te worden. Antonia is werkelijk al een jaar niet fit. Dat hij door de medische keuring is gekomen zeg. En Annie de Rooij? Had ze weer een loopneus?

59   9  
SCHAAMJEKAPOTBREDAEDITION

Ah! It starts already, 2 winstpartijen in de voorbereiding van een nog nieteens begonnen seizoen en de ‘NAC-supporter’ begint al de club al weer langzaam in de fik te steken. Tip: Kijk eens in de spiegel en hou je gemak eens!

17   8  
Herman in de zon op een terras

Hoe zou er gereageerd zijn als Lex jr met die Herrmann was aan komen zetten?

7   7  
Maarten

Geen idee maar Hermann is niet beter dan Kosiah.

32   10  
bungH

HOU ALLEMAAL JE GEMAK !

10   4  
hgmaster

Ach.... Van alleen maar potjes winnen met 10-0 kan je niets leren...

Zeker in de voorbereiding moeten je tekortkomingen zichtbaar worden zodat er op geanticipeerd kan worden. Niets mis mee dus!

36   5  
Nr. 12

En dat is precies waarom het zo slecht gaat met NAC de laatste jaren. Veel supporters hebben veel en veel te hoge verwachtingen. En dan begint het gemor al na één tegenvallertje. Beschouw NAC gewoon maar weer eens als die eerstedivisieclub die we lang aan de Beatrixstraat waren. Dan kan het nog wel eens leuk worden. Laat gaan die hoop, je stelt jezelf alleen maar teleur.

21   7  
Ginnekense Naccer

Doe allemaal eens een beetje rustig aan aub, we weten toch wat de situatie is momenteel bij NAC? Wees blij met hoe het nu vanaf bovenaf ingevuld gaat worden. Onze Ton terug in de dagelijkse leiding.


Dat dit seizoen of iig de eerste seizoenshelft geen hoogstaand elftal gaat staan weten we toch? We moeten puinruimen en vanaf 0 opbouwen. Ga we nu in de 2e week van de voorbereiding al lopen mopperen. Hou op hoor

18   5  
Ouwe Spionkop

Ik lees net in de krant dat Hilterman en Malone gewoon nog op vakantie zijn.
Dat bestaat toch niet?
Hoe kan in godsnaam nu de halve selectie al geblesseerd zijn?
Het was vorige week volgens velen een kwestie van een paar dagen voordat Velthuis en Marijnissen zouden tekenen?
Wat is er aan de hand?

12   15  
gjoewie

Als we straks na dertig wedstrijden nog ongeslagen aan kop gaan in de KKD met een fenomenaal doelsaldo van 120 doelpunten voor en 0 tegen, dan nog zullen er op deze site mensen zijn die zitten te zeiken over de kleur van de auto van Kaj de Rooij, over het feit dat er op de eretribune niet hard genoeg wordt meegezongen en dat Sauna Diana niet gesloten had moeten worden.

Zeiken om het zeiken, als het niet zo verdomde irritant was, zou je het bijna tot een kunst verheffen. Zeikers, meldt u aan bij de St. Joost academie! Wie weet kunt u zich in de toekomst verzekeren van een stabiel inkomen door het zeiken. De publieke omroep bestaat dan niet meer, maar er zullen commerciele stations opgericht worden waar zeikers voortdurend hun plasje mogen komen doen over van alles en nog wat. Vergeet dan niet een flinke rekening te sturen, want anders moet u daar ook weer over zeiken.

29   1  
Tante Annie

Het is dan ook wel echt treurig dat Sauna Diana moetsluiten

14   2  
Baosje

Ja Tante Annie

Bij Sauna Diana weten ze wél raad met ballen ....

3   2  
Youssef

@ spionkop

Allemaal (in-) directe gevolgen van het vorige seizoenen:? matige medisch begeleiding; slappe latente en afgedwongen motivatie; bestuurlijke en organisatorische reuring; onduidelijkheid mbt tempo toekomstige (sportieve) ontwikkelingen van NAC met een balast van spelers die er door bovenstaande reden(en) niet meer graag zijn……
Voor supporters was het geen feest; maar voor de werknemers van NAC zeker ook niet.
Tijd heelt wonden

8   10  
Nac4Ever

Ik zeg geef de club de tijd, natuurlijk kan het altijd beter. Maar we oeten ook kijken naar wat er wel goed gaat, amateurs zijn vaak lastige tegenstanders, zelfs voor clubs als Ajax. En laten we ook vertrouwen hebben in de jeugd. Kijk naar Kosiah, vorig jaar werd hij hier afgebrand en gaven wij en de trainer hem geen kans, nu scoort hij 5 goals in 2 wedstrijden. en natuurlijk het zijn oefenwedstrijden maar toch, de anderen laten het ook niet zien.

Dus geef ook de nieuwe aanwinsten de tijd en misschien worden we wel blij verrast. Ook dat is clubliefde. Klagen kan altijd nog (na het seizoen)

8   5  
Tip

Aan twee oefenwedstrijden vergaande conclusies verbinden is niet goed. Van de andere kant zie je wat je ziet. Het was bedroevend. We moeten echt een paar goeie spelers er snel bij hebben. Vier weken vliegen om. En andere ploegen zitten niet stil. Wat me zorgen baart; hebben die geblesseerden en afwezigen niet van alles te maken met de sfeer vorig seizoen ? Er is dat seizoen nogal wat gebeurd. Hoe diep zit het allemaal , is het wel snel om te buigen ? Hopen dat we tegen Excelsior niet af gaan. Ik zou zeer tevreden zijn met een gelijk spel. Beste van hopen maar…

1   1  
Thierry14

Zo......

12   1  
Belgische Naccer

Dit is weer zeer hoopgevend...

Ik hoop echt dat er nog een hoop van die rommel opgeruimd wordt. Antonia, Rutten,, Hilterman, Ligeon, Maria dat zijn geen NAC spelers en die hebben gewoon helemaal geen zin om te voetballen.

Zo'n Rutten en Antonia....Anders was je toch al lang fit! Je hebt gvd 3 maanden de tijd gehad. Of hebben ze allebei hun enkelbanden afgescheurd?

Er moet nog heel veel weg en heel veel bij, anders bungel je onderaan in de KKD met al je goede bedoelingen. Met moeite van Zundert kunnen winnen is wel echt een blamage.

7   2  
Mo

Er moet nog HEEL VEEL GEBEUREN willen we in de competitie een rol gaan spelen.

Zo niet dan is onderaan het 2e rijtje ons lot!

Zelfs Helmondsport zal ons overklassen! En.... dat zegt genoeg!

6   5  
The Don

We zitten in deze situatie dankzij de huidige aandeelhouders, de voltallige RVC, Manders en de ‘bewakers’ van de likraad.

5   2  
Baosje

@ Mo

we gaan géén rol van betekenis spelen , zover is toch wel duidelijk ondertussen ?

opbouwen is het devies

hoe triest ook .. we zijn gewoon niveautje rechterrijtje KKD

10   10  
Tip

Het spijt me, maar 1 ding kan ik niet rijmen. Als je met je volle verstand een bvo overneemt dan weet je toch dat je in 8 van de 10 gevallen moet investeren in de selectie omdat wat het allerbelangrijkste is , het voetbal van het eerste , er bovenop te krijgen. En NAC hoort vet bij die 8. Inderdaad kan dat allemaal nog komen maar dan moet er komende weken wel iets gaan gebeuren.

10   6  
Wanny

@ TIP

Er zijn geen partijen die vele miljoenen in NAC willen/kunnen steken om in 1 klap een eredivisiewaardige selectie neer te zetten

De Amerikanen hadden een mooi plan op papier, maar dat was blijkbaar een te schimmig verhaal. CFG wilde ons wel kopen, maar die gaven ook niet echt duidelijkheid over het financiele verhaal.

Bleef over deze partij die het beste met NAC voor heeft, maar ook geen sjeiks zijn die even 20 miljoen in die club pompen. Dus dit zal stapje voor stapje moeten gaan. En als dat lukt, is dat eigenlijk ook wel het beste.

7   16  
Baosje

@ Wanny

die waren er wél ... maar die zijn vakkundig de nek omgedraaid door de supporters

14   1  
RV

Ja, er moet nog veel gebeuren maar laten we wel wezen.
Ik weet niet met welke spelersbudgetten de andere clubs werken maar met een budget van 2.5 miljoen mag je ook wel ambitie hebben.

Rond plek 5, play-off plek en herkenbaar voetbal met spelers die er voor willen gaan, paar leuke partijen waar het er weer eens ouderwets opklapt en we bijvoorbeeld winnen van Willem II. Dan is voor mij het seizoen al lang geslaagd.

Maar zoals Molenaar voor de camera stond bij ESPN dan zakte de moed me al een beetje in de schoenen. Kom op man, spreek dan uit dat er nog enorm veel werk aan de winkel is maar dat we het maximale gaan eisen van de spelers. Die lamlendige instelling van spelers als Rutten, Maria, Antonia, Malone en ook de Rooij wordt alleen maar erger als de rest van de club niet het maximale vraagt. Ik kwam gisteren (onderweg naar het sportcomplex) een groepje tegen in het centrum van Zundert, ik werd er zelf bekant lamlendig van.

Begrijp de situatie wel hoor en ik zal de laatste zijn die roept om het vertrek van wie dan ook (want ik ben tevreden met de huidige situatie) maar een beetje ambitie, bravoure en bluf mag er wel zijn.

8   2  
Livingthedream

@boasje

En terecht. Er zat geen fatsoenlijke partij bij die het belang van NAC voorop stelde bij namelijk.

3   6  
Baosje

@livingthedream

klopt helemaal

maar zeg dan niet dat er geen partijen waren die bereid waren er een smak geld in te pompen ...want die waren er wel

dat hun insteek , om wat voor redenen , dan ook niet de juiste waren .. is een compleet ander verhaal

maar City had er ongetwijfeld een grote kruiwagen geld tegenaan gegooid
NAC = Breda zijn wat dat betreft maar kruimelkruideniertjes

neemt niet weg dat NAC = Breda de enige juiste partij was om NAC weer op te bouwen

5   1  
Cool Hand

Ik trek geen enkele conclusie n.a.v. 2 oefenwedstrijden.

Natuurlijk komt er een maar.... maar, ik zie een stuk of 18 namen in de opstelling (1e en 2e helft) en ik vraag me oprecht af, hoeveel van die 18 zouden bij Baronie gegarandeerd een basisplek hebben? Een stuk of 3?
Dat vind ik - op 7 juli - wel verontrustend.

2   2  
Wanny

@ BAOSJE

Ik geloof niet dat helemaal duidelijk was of CFG er inderdaad een grote zak geld tegenaan had gesmeten. Wellicht weet Stichting Noad dat wel.

Bij andere clubs werd er vaak juist gewerkt met leningen. Daar word je ook niet perse beter van.

7   0  
Stoep

Heb liever dat ze eerst structuur in de club aanbrengen en gewoon met dit elftal het jaar volmaken. Domste wat je nu kan doen is weer al je geld aan 2 spelers uitgeven en daarna concluderen dat het weggegooid geld is. Dat molenaar is aangesteld geeft al aan dat dit een opbouwjaar wordt met vooral jong nac spelers (en dat vind ik wel mooi). De club was helemaal kapot gemaakt en nu moet het weer van de grond af aan opgebouwd worden. Belangrijkste is eerst de licentie-dan in volgorde; bestuur-technische staf-faciliteiten-eerste + jeugd elftallen. Sommige stukken zijn al ingevuld maar laten we nu bij de basis beginnen.

7   1  
Ix

Ik snap de onrust allemaal wel, want idd relatief veel blessures, nog veel nieuwe spelers nodig, matige wedstrijd, etc etc.

Eens met de opmerking dat je idd moet proberen versneld afscheid te nemen van spelers waarvan je nu al weet dat die het qua niveau of vanwege te veel blessures er niet aan te pas gaan komen komend seizoen.

Voor de rest, laten we het de komende weken maar eens afwachten. Ik verwacht ook niet dat we bij de top 3 zullen eindigen, maargoed, men heeft ook al aangegeven dat het tijd gaat kosten om alles weer op te bouwen. Alles boven plek 10 is mooi meegenomen. Belangrijkste nu is rust in de tent.

5   7  
Luisindepels

Paar dagen geleden was het nog 'welkom speler zus' en 'welkom speler zo'! Paar dagen geleden nog maar! Zie nu na één potje. Hahahaha. Zwetzers allemaal! Wat dachten jullie komend seizoen? Meedoen?! Waaraan? Wees blij dat de club nog bestaat. De enige uitspraak die hier op zijn plek is...'ZAL NOOIT VERLOREN GAAN'. En nouw oe muile dicht..

9   0  
fvf6

Ik snap de kritiek op die Herrmann niet zo goed , deze jongen traint net een dag mee met de selectie , wat kun je er dan van verwachten? Ook al als je ziet wat NAC momenteel kan opstellen . Ik denk dat we wat geduld moeten hebben . Ik heb nog steeds vertrouwen erin dat het goed komt .HUP NAC

1   2  
Atleet

Zouden die blessures niet komen omdat de spelers echt vakantie houden ? Dus 3 weken niks doen …. Zou het haast wel denken!!!!

1   9  
Jantjebeton

Atleet

Dat is het idee van vakantie he dombo.

2   3  
CS

Allemaal de schuld van Wanny van Gils... maar het komt allemaal goed. HEB WAT GEDULD. En zit mekaar niet allemaal af te zeiken.

3   0  
RichardVV

Ik zou weleens willen weten wat vele hier van ons NAC verwachten. Ik hoor en zie eigenlijk alleen maar negatieve geluiden, terwijl waar is dat op gebaseerd? Volgens mij denken vele nog dat we die roemruchte club zijn van weleer, maar niets is minder waar. NAC heeft de afgelopen decennia menig klap moeten verwerken, heeft imagoschade geleden en wij zouden als supporter toch ook wel beter moeten weten ondertussen. Accepteer nu eens dat we vanaf scratch moeten beginnen, we kunnen weer vol goede moed naar de toekomst kijken. Overname door NAC = Breda zie ik als rooskleurig zoals ik de plannen gehoord en gelezen heb, de club inrichten naar model zoals menig Eredivisie-club dat doet waar mensen met know-how de club runnen en waar geldschieters hiervoor hun middelen ten toon stellen. Het zal nog jaren duren om de ruïnes op te ruimen die achter zijn gebleven na jarenlang wanbeleid, maar het is nu zaak in te zetten op eigen jeugd en jonge talentvolle spelers onder begeleiding van ervaren krachten om zo kapitaal op het veld te krijgen. Als van je van dit kapitaal vervolgens je inkomstenbron kan maken, en soms de beste krachten te behouden dan ben je op de goede weg. Ik zie het in ieder geval zo dat er met 5 jaar een heel ander NAC staat zowel op bestuurlijk niveau als op het veld, ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet. Hup NAC!

0   3  
Atleet

@jantjebeton

Hahaha … maar in de hedendaagse voetbal kun je niet meer een 3 tal helemaal niks doen.

Maar ff een vraagje, wat voor soort beoefen jij ?

Laad alle berichten na dit bericht in