Wij gaan niet opzij

Talentvolle spits met Wolfsburg verleden op proef bij NAC

Thiestemberg

Jesaja Herrmann traint vanaf vandaag mee bij NAC. De jonge spits is transfervrij nadat hij afgelopen seizoen actief was bij KV Kortrijk. Eerder speelde hij in de jeugd van Wolfsburg waar hij sinds 2014 speelde.

Bij Wolfsburg O-19 debuteerde Herrmann al in de Regionalliga Nord. Hier scoorde hij in zestien wedstrijden waarin hij voornamelijk korte invalbeurten kreeg vier keer. Bij Kortrijk bleef de teller na twaalf wedstrijden (ook voornamelijk invalbeurten) op nul staan. 

Door zijn Wolfsburg verleden lijkt de lange spits (1,90) uit de koker van Ton Lokhoff te komen. Hermann is een Duitser met Ghanese roots. Daarnaast speelde hij in nagenoeg alle nationale Duitse jeugdelftallen. In 27 interlands scoorde hij elf keer. Inmiddels is de spits 22 en op zoek naar een plek waar hij veel ervaring op kan doen in het seniorenvoetbal.

Bron:
B-Side Rats, NAC
175 Reacties
166   3  
Nacman

Hopelijk een tweede amoah

166   3  
Nacman

Hopelijk een tweede amoah

12   34  
Adriaan

Geen Bannis dan?

37   2  
Rolf

Welkom, mooie lengte en laat het maar zien 💪

12   1  
Bp

Un spits mee tanden!!

86   5  
Geelzwartwit

Hermann zit in de zon op een terras

Welkom/

16   1  
Bobbejaan

Dus toch een speler met een KV verleden. Ben benieuwd, laat me graag verrassen

33   1  
Prima Nootjes

Benieuwd naar deze jongen. Net wat informatie opgezocht over deze jongen en het blijkt de zoon van de bondscoach van Ghana te zijn. Typische speler die door zijn fysiek in het jeugdvoetbal het verschil kon maken in de spits, maar in het seniorenvoetbal tegen de volwassen kerels het moeilijk heeft. Staat nog wel onder contract bij Kortrijk tot 2024, dus mocht het bevallen vraag ik me af onder welke voorwaarden hij overgenomen kan worden.

Stap voor stap, maar een spits met dit profiel hebben we nog niet in de selectie. We hadden ook ooit Kudimbana en Adarabioyo rondlopen met een vergelijkbaar verleden, dat is ook niks gebleken. Het feit dat Lokhoff hem kent is in ieder geval een voordeel.

20   52  
henktietenkite076

veel geblesseerd en niets gescoord afgelopen seizoen...

26   9  
Ouwe Spionkop

Uit de koker van Lokhoff.
Die jongen kan wel wat. In de hoogste jeugd afdelingen van Duitsland constant 1 op 2 goals gemaakt per wedstrijd gemiddeld en nog wat assists.
Alle nationale elftallen van Duitsland doorlopen en daarin ook gescoord.
Ik ben benieuwd!

17   4  
bungH

geen oordeel over te geven. heeft afgelopen seizoen 13x mogen invallen in totaal 252 minuten.. logisch dat je je hierin niet kunt bewijzen en/of scoren.

laat het op proef maar zien Jesaja!

26   6  
SjorsNac

Vertrouwen op de kennis en kunde van lokhoff, hopelijk pakt het goed uit. Ik zou Bannis ook graag zien, die had zn draai net te pakken.

17   12  
Henri

Ik denk dat Lokhoff een kopie aan het bouwen is van het NAC onder Spelbos met Van Hooydonk, Lammers en Lokhoff himself.

60   6  
Da Pope

Laat me graag verrassen. Zijn statistieken bij Wolfsburg II en KV Kortrijk zijn inderdaad niet indrukwekkend, maar dat zegt me niet zoveel. Dessers had bijvoorbeeld ook geen enkele keer gescoord in het seizoen voor hij naar NAC kwam en Mühren scoorde bij NAC dan weer geen enkele keer, maar was verder overal trefzeker. Uiteindelijk moet je als spits een beetje geluk hebben en op de juiste manier gebruikt worden. In de jeugd scoorde Herrmann aan de lopende band, dus hij zal echt wel iets kunnen.

Hoewel ik op dit moment natuurlijk niet echt een inschatting van zijn kwaliteiten kan maken, word ik wel vrolijk van de vijver waarin NAC vist. Jongens als Velthuis en Herrmann hebben al wat ervaring, maar zijn nog jong en worden normaal gezien alleen maar beter. Als je dit soort gasten voor een paar jaar aan je kunt binden, komt er weer iets van kapitaal op het veld te staan. NAC kan de grootste stappen zetten als je een paar goede transfers weet te realiseren. Met dit soort aankopen leg je daar wellicht de basis voor.

16   0  
RaraNAC

Een gokje met een grotere kans dat het goed valt. Grote sterke spits in de KKD is altijd goed. Met de juiste buitenspelers in het veld komt er ook aanvoer van de zijkanten.
Uiteindelijk moeten we wel gewoon doelpunten tellen met het halen van spelers. Afgelopen jaren kwamen we vaak niet verder dan een stuk of 25, dan is het ook niet gek dat je veel punten verspeeld.

Bij mij is komend seizoen alles half vol. En dat is bij NAC vaak anders geweest.

18   1  
Baosje

Jetzt geht's loss !!

13   61  
Ivo

Tja. We hebben Kosiah al, als talentvolle spits voor de toekomst.

Van der Sande is er net, en Hilterman zal vervangen worden (door Bannis?).

Dus dan wordt dit een 4e spits.

Ik weet het niet hoor, ik zou dat geld apart houden voor een goede buitenspeler of middenvelder.

9   14  
Mo

Dit is weer zon gokker ,liever een zekerheidje nemen ,maar heb vertrouwen in molenaar en ton

8   4  
Ivo

Precies Mo. Geen Kudimbana'tjes meer.

Maar goed, hij is slechts op proef, laten ze hem maar even goed testen.

NAC speelt meestal maar met één spits, van der Sande en de vervanger van Hilterman mogen uitvechten wie in de basis komt. Of dat deze jongen wordt betwijfel ik.

11   18  
076

Niets gepresteerd nog op niveau, maar ik laat me graag verrassen. Ik hoop wel dat er snel een onafhankelijke TD ook komt.

14   7  
Leurenaar

Uit de koker van Ton dan moet deze jongen zeker wat kunnen. Anders komt hij echt niet op proef! Laat maar zien, hup Jesaja!!!

12   2  
fvf6

Dat zijn mooie berichten .Laten we hopen dat er meer jonge duitse talenten uit de koker van Lokhoff komen , meestal hebben duitse spelers een noad mentaliteit

16   1  
De Kroonprins

Ook ik kan zijn kwaliteiten niet inschatten, maar qua profiel word ik hier wel alvast enthousiast van. In mijn ogen heeft NAC in ieder geval nog eens spits nodig met scorend vermogen en fysiek.
Hoewel deze jongen dat bij de senioren nog niet heeft laten zien (en laten we eerlijk zijn: indien dat wel het geval was geweest, dan was hij sowieso onhaalbaar geweest voor NAC), lijkt hij qua CV wel die potentie te hebben. Goede zaak wat mij betreft om deze jongen op proef te laten komen, zodat de technische staf een oordeel kan vormen over zijn kwaliteiten.

26   1  
Bp

De geluiden over een mogelijke terugkeer van Naoufal Bannis zijn volledig uit de lucht gegrepen. Vanuit alle kanten, Breda, Rotterdam en het management van Bannis, wordt aangegeven dat er absoluut geen sprake van is dat de spits die begin dit jaar door NAC voor een half jaar gehuurd werd van Feyenoord opnieuw in het Rat Verlegh Stadion gestald wordt. Te duur en mede daarom al onhaalbaar. 

17   6  
die ne gast

Hij is op proef, dus blijkbaar heeft Ton er ook geen blind vertrouwen in?

Een grote, sterke spits is in de KKD altijd goed voor als je nog wat wil forceren. Bannis erom heen, Van Schuppen erachter en dan heb je inderdaad een driehoek die lijkt op Lokhoff-Lammers-Van Hooijdonk. Alleen dan wat jonger en zonder track-record. ;-)

@Ivo
Kosiah heeft mij nog niet overtuigd. Dan had ik nog meer vertrouwen in Kotzebue, maar die lijkt te blessure-gevoelig.

12   4  
Fliegervanger

Krijg er een Boris Kudimbana gevoel bij. Die scoorde in de voorbereiding tegen de amateurs constant. In de competitie kwam hij echt veel te kort. Kwam ook omdat zijn voetbalschoenen nog in de de doos zaten. Die raakte echt geen pepernoot. Wel een sympathieke gast.

7   2  
sam

Ik heb vetrouwen in Ton, hij heeft samen met hem gewerkt en weet wat hij aan hem heeft.
Als Hilterman vetrekt dan is hij beoogde versterking en een speler die zich verder kan ontwikkelen. Niks mis mee!

12   17  
Duimpje

Armoe troef.

6   1  
The Center

https://www.kvk.be/speler/charles-jesaja-herrmann-39/

Periode er voor in Duitsland mede door Corona nauwelijks gespeeld. Ton kent hem en zal willen zien hoe hij er voor staat. Wellicht met vertrouwen en ritme een prima speler voor NAC maar sluit ook een gevalletje Kudimbana niet uit.

31   2  
KONING TOTO

Niet om vervelend te doen hoor mannen van BSR maar een nieuw transferbord zou wel leuk zijn...

4   0  
Betweter

@nacman

Ja……. een Amoah van 1 meter 90.

Nou was Amoah niet zo lang, maar hij won wel heel erg veel kopduels.

2   5  
Fan uit Zevenbergen

Een Spits van KV

3   11  
Ivo

@Die ne gast

We gaan het zien, misschien wordt die jongen de komende tijd wat speeltijd gegeven vanwege het uitvallen van van der Sande. Die viel afgelopen wedstrijd geblesseerd uit. Laten we hopen dat dat meevalt.

Ik ben zelf niet zo'n voorstander van gokjes. Die pakken meestal verkeerd uit. De kans dat je ergens een onontdekt talent vandaan plukt is niet zo groot. Daarnaast heb ik een voorkeur voor Nederlandse spelers, behalve als ze echt uitzonderlijke talenten hebben. Een 3e of 4e spits kan je ook gewoon in Nederland vinden.

40   2  
Nac

Giakoumakis had ook nog nooit iets gepresteerd.

Dallinga ook niks gepresteerd wordt topscoorder in de KKD

Lokhoff kent hem, dus wie weet wat het kan worden.

Wacht rustig af.

2   7  
SCHAAMJEKAPOTBREDAEDITION

@fan uit zevenbergen, wat weet jij over Bannis?

5   1  
ome cor

Op proef is altijd goed, zeker als we tegenstanders treffen van hoger niveau dan Made en Zundert.

Is het niks, dan inpakken en terugsturen.

7   0  
Tante Annie

@koning Toto en BSR
Net als vorig jaar bied ik me graag aan om een nieuw bord bij te houden.
Ik vind het een erg leuk principe

21   0  
Dutchbird

Als het een prutser was zou Lokhoff hem niet op proef nemen en als het een zekerheidje was zou hij hem direct contracteren. Laat het maar zien jongen.

8   1  
Lokhof076

Wanneer worden Marijnissen en Velthuis gepresenteerd?

22   1  
The Center

Scouten is potentie zien die anderen (nog) niet zien en er van overtuigd zijn dat er meer in zit.

Stap 1 is die spelers in kaart hebben
Stap 2 is overtuigd zijn.

Stap 2 wordt nu gezet. Is toch prima. Is het niks dan stuur je hem weer weg.

9   1  
Geelzwartwit

@henri

Het begint er inderdaad aardig op de eerste Periode onder Spelbos te lijken

Een progressief 442 met 1 kant (links met Kaj en Thomas) dieper en breder spelend dan rechts. Dat is omgekeerd tov hoe er destijds ook met Remie gespeeld werd.
Van Schuppen zal dan meer vanuit rechts centraal de diepte op rechts korter op het strafschopgebied zoeken. In de combinatie met vd Sande die de rol van destijds Lammers vertolkt (kort in de combinatie, schoten binnen de zestien en gaten trekken voor de 2e grotere spits (destijds pierre). De door Hellemons gewenste patron (destijds Lokhoff) kan dan inpassen op de Rooij van Schuppen Vd Sande en grote 2e spits.
Daarnaast zelf uit 2e lijn schieten.
Achter de spelverdeler een stofzuiger met de naam Plat.
En niet spelen met een echte rechterspits biedt ruimte voor een opkomende lucassen zoals in het verleden oa atmodikoro en vidmar ook deden.

Het op proef hebben van grote (2e) spits komt op mij zeer logisch over.
Sowieso benieuwd naar die patron die de ballen overal zo neerlegt.
Ik vermoed dat ze die meteen na knvb akkoord presenteren want goedkoop zal die niet zijn.

4   8  
Ric

Hermann oeoeoehoe Hermann

30   16  
Prof nakkermans

Wat een kinderlijk commentaar, als het uit de koker van lokhoff komt is alles opeens oké? Laten we over een jaartje of 3 eens kijken wat de meerwaarde van lokhoff is. Praten we dan verder.

29   5  
Chris W.M.

@Ivo

"Ik ben zelf niet zo'n voorstander van gokjes. Die pakken meestal verkeerd uit. De kans dat je ergens een onontdekt talent vandaan plukt is niet zo groot. Daarnaast heb ik een voorkeur voor Nederlandse spelers, behalve als ze echt uitzonderlijke talenten hebben. Een 3e of 4e spits kan je ook gewoon in Nederland vinden."

Het is niet zo'n grote gok als jij blijkbaar denkt. Speelde sinds 2016 in de jeugd bij Wolfsburg. Lokhoff heeft hem dus zo'n 5 jaar van dichtbij mee kunnen maken, verhalen over gehoord van jeugdtrainers, aan het werk gezien etc. Het is dus niet een Adilehou die op basis van een DVD "gescout" is. Verder zal hij, als hij bevalt, natuurlijk beter zijn dan Kosiah. Daar zie ik het persoonlijk totaal niet in zitten, maar je gaat geen speler halen die minder is dan een jeugdspeler die je voor veel minder salaris op de bank kunt laten zitten.

Het feit dat hier verwezen wordt naar Kudimbana vind ik redelijk opportunistisch. Herrmann is in ieder geval vanaf zijn 15e voor elk vertegenwoordigend jeugdelftal van Duitsland uitgekomen, en speelde in een gerenommeerde jeugdopleiding. Kudimbana kwam van KSC Lokeren-Temse.

Lokhoff heeft hem aanbevolen, hij is op proef dus nog zeker geen speler van NAC op dit moment. Zullen we hem gewoon lekker de tijd geven zich te laten zien aan de technische staf?

5   13  
SanderH

Ik ben geen fan van proef spelers. Puur omdat er zelden een echte aanwinst uit voort komt. Dat hij op aanraden van TL komt is prima maar ik vraag me af of dit een spits is die er direct staat.
Bannis komt op zeker niet dus dat gespeculeer kan stoppen die jongen wil in de eredivisie spelen.
Denk ook niet dat het centrum de positie is waar men zich op moet richten. De vleugels daar zou de prio moeten liggen. Wat doet men met de Rooy nu hij komend seizoen uit zijn contract loopt, wie komt er bij en wie valt er af. Dat is wat nu telt. Bovendien komt de transfermarkt pas eind juli echt op gang. Zeker voor clubs in de positie van ons nac

12   6  
John de Beuker

Prima dat zo'n speler op proef is! Dan kun je hem aan het werk zien en bepalen of je hem wil contracteren of niet.

Zoals velen hier aangeven is er verder inderdaad geen enkele reden dat we meer vertrouwen in deze jongen moeten hebben dan destijds met Kudimbana ofzo, alleen maar omdat deze jongen via Lokhoff zou komen.

Lokhoff is geen God en moet laten zien wat hij kan presteren.

7   0  
Geelzwartwit

@sanderh

Pakt De Rooij het op dan hebben we er eindelijk profijt van en kan men proberen het contract te verlengen wordt hij door Thomas gepasseerd dan hebben de vervanger van Kaj straks al in huis. Dit is volgens mij hoe ze het nu inrichten. Een speler met een laatste kans en een speler met zijn eerste kans.

2   0  
Bp

@SCHAAMJEKAPOTBREDAEDITION

Zie mijn reactie op 12:19 uur

9   2  
keeske
8   11  
Scheppioni

We trust in Ton !!!💛🖤

4   1  
Demeul

@keeske: Itter wordt onze nieuwe patron?

3   1  
Bp

Is DJ Buffonge nog op stage bij Roda JC ??

17   2  
De Bolle Damen

Ik sta 100% achter deze “proef”.
Om de volgende redenen:

- we missen dit profiel/speler in de selectie
- bewezen uitzonderlijke kwaliteiten in de jeugd (anders wordt je niet geselecteerd in nationale jeugdteams van een wereldvoetballand met misschien wel de beste jeugdopleiding en scoutingsapparaat) Dus een typisch gevalletje van gewittutdikkelsnie.
- Lokkie kent hem goed

En last but not least: ik ben dol op tropische verassingen tijdens de voorbereiding. Ik heb ook (heel even) genoten van Boris namelijk.

Proefspelers zijn juist wél interessant. Als het maar geen oudere ex pseudo vedettes zijn of overal-door- de -mand-gevallen-bekende namen.

12   5  
sam

@BP
buffonge is inderdaad op proef bij Roda JC.
Gellukkig is zijn contract afgelopen. Heeft niets laten zien en zeker een miskoop geweest

4   18  
Maarten

Duidelijk uit de koker van Lokhoff. Cijfers spreken niet echt in zijn voordeel. Betreft ook een oefenstage. Had wel graag van Lokhoff willen horen waarom hij een proefstage krijgt. Wat voor voetballer is hij enz.

7   1  
Tante Annie

Ik ben eerlijk gezegd ook benieuwd naar Lokhoff z'n toelichting, maar ik vertrouw erop dat we vanzelf wel te zien krijgen of hij wordt aangenomen en waarom. Lijkt me wel leuk om aan het einde van de transferperiode een goede doorlichting te doen van de selectie samen met bijvoorbeeld een Ton

6   0  
NAC4Ever

Vooral na het vertrek van Lokhoff vorig ben ik erg nieuwsgierig naar zijn netwerk.

Ben benieuwd wat deze speler kan.
Ik wacht af.

21   5  
Breda83

@Maarten

Cijfers spreken niet echt in zijn voordeel:

In de jeugd van Wolfsburg in 95 wedstrijden 48 keer gescoord en 15 assists achter zijn naam. Maar laten we hem vooral afrekenen op zijn 13 wedstrijden bij Kortrijk.

5   13  
Bp

SC Heerenveen huurde Filip Stevanovic vorig seizoen van Manchester City en heeft volgens de Leeuwarder Courant opnieuw aangeklopt bij The Citizens. Lewis Fiorini staat in de belangstelling van de Friezen.

10   2  
DJ

Als je veel hebt geleerd/ ervaring hebt opgedaan in Duitsland dan zit het in ieder geval met de mentaliteit wel goed ...tel daar nog 190 cm bij dan heb je in ieder geval al een garantie voor doelpunten. Als ie hetzelfde loopje heeft als Sadiq :-) dan is ie zelfs nog goed voor minstens 10 pentalties

En Lokhof heeft kennis van zaken dus ik heb vertrouwen.

HUP NAC

11   2  
Maarten

Laat 1 ding duidelijk zijn dat ik vertrouw op de inzichten van Lokhoff. Deze voetbaldier is zeker een meerwaarde voor NAC.

7   8  
Ert

Nou, ben benieuwd met wat voor voormalig jeugdspelers van Wolfsburg Lokhoff nog meer aan komt zetten. Of zou hij misschien een iets groter netwerk hebben?

25   3  
Reflektor

Het begint al weer ....."uit de koker van ton" en "niks gespresteerd vorig jaar " ....je wordt er moe van .

3   15  
Tip

Een oefenperiode is niks op tegen. Wie weet ? Voordeel van zo’n lange gast is dat ze met doorkoppen voor veel gevaar kunnen zorgen. Maar hem aub geen contract geven als hij tegen ongetrainde amateurs er een paar binnen schiet. Vraag me nog steeds af , als ik de statistieken van deze gast bekijk , waarom ze Moise niet 1 jaar langer hebben gehouden. Maar goed de eerste speler uit de klapper van Ton is gearriveerd.

7   4  
Ivo

@Tip

Moise woonde deels bij zijn gezin in Frankrijk en had daarnaast nog interlands met Benin.
Dat was niet handig.

Ik ben ook zeer terughoudend met dit soort gokjes. Maar Lokhoff heeft hem wel zien spelen. We hebben wel eens spelers gehaald op basis van wat filmpjes. Dus dit is al een stap vooruit.

13   2  
Geelzwartwit

Waarom heeft iedereen het over een gokje? Al zouden ze hem nog nooit hebben zien spelen hij is op proef en wordt getest. Dan zien ze toch of ze er wat mee kunnen of niet?

Gokjes zijn spelers halen die een blessuregevoelig verleden hebben

16   3  
Ouwe Spionkop

@Ivo
Doe gewoon niet zo eigenwijs. Lokhoff heeft deze gast 5 jaar meegemaakt dus die weet echt wel wat hij kan.
Dit is geen 'gokje'.

3   4  
Bredaaaaa

Dit lijkt me een geschikte speler. Halen die herr man!

8   6  
Belgische Naccer

Eerst maar eens wat verkopen/lozen

Bannis is er ook nog niet, en of dat nou de spits is voor NAC, moet ik ook nog zien. Maar het zou kunnen groeien.

Het probleem ligt op het middenveld. Daar hadden we al niks, en nu Cagro ook weer een jaar eruit ligt wordt het wel erg dun. Met van Schuppen en Velanas word je echt overlopen daar. Minimaal 2 sterke middenvelders erbij met deze blessure.

En De Rooij gewoon inksbuiten, zoals het hoort en rechtsbuiten Antonia als hij niet ziek is. Maar als hij ziek is, dan heb je ook geen fatsoenlijke rechtsbuiten. Het is allemaal nog erg dun.

Maar logisch, zolang je niks verkoopt wat 2 ton per jaar opstrijkt, kun je weinig. Hopelijk zijn ze snel weg en kunnen we doorpakken.

5   28  
Didier

Tot nu toe zijn het nagenoeg allemaal gokjes en weinig zekerheid...
Maar we houden de polonaise er in..

23   4  
Livingthedream

Didier

De zekerheidjes net zoals Antonia, Rutten , Malone en hilterman zeker ;)

Er bestaan geen zekerheidjes in het voetbal Einstein

6   13  
Ivo

@Ouwe Spionkop

Een jonge, relatief onbekende speler die nog niet heeft laten zien op dit niveau te kunnen presteren. Dus: een gokje.

De spitspositie in de KKD is erg belangrijk. Kijk naar een Muhren. Die maakt gewoon seizoenen op rij het verschil.

En dan willen wij het gaan doen met een jongen die het in de Duitse Onder 17 en Onder 19 zo lekker deed.

Prima om te testen en als het goed gaat een klein contractje aan te bieden. Maar niet als 1e of 2e spits. En we hebben Kosiah ook nog.

2   1  
Baske

Leuk filmpje om te bekijken.
Is er iemand nog meer filmpjes tegen gekomen?

Ik heb vooral heel veel zin in het nieuwe seizoen!
Vind dit de leukste weken en ik hoop dat het rubriekje, waarbij BSR en een gast gaan “scouten” snel terug komt👍

7   17  
Ernie

Kunnen we gelijk zien of de roep om Lokhoff terecht is.

11   0  
Nac

Wat is er mis met testen?

Lokhoff vond hem misschien wel een goede speler, maar hij zou misschien willen kijken of dat nog steeds is.

Zo gooi je geen geld onnodig weg als het blijkt dat hij er toch niet veel van bakt.



18   0  
Paar biertjes extra

Ik word een beetje moe van al die spelersstatistieken waarmee je hier dood gegooid wordt. Even googlen en de mening is gevormd. Het is juist de kunst om door de statistieken heen naar een speler te kijken: mentaliteit, pre-assists, blessuresgevoelig, past ie in een team, ontwikkeling, zit er nog groei in, etc. En daar hebben een goeie TD en technische staf voor (nodig). Dessers had heel matige statistieken voor ie naar NAC kwam...

25   2  
Livingthedream

@ivo

Kosiah vergelijken met een spits die jarenlang in 1 van de grootste voetballanden zijn jeugdinterlands heeft gespeeld . En 1 op 2 liep in de jeugd bij een grote club in Duitsland.

Kosiah heeft 6 wedstrijden voor jong Almere gespeeld en verder nog helemaal niets.

Het is maar goed dat jij niet bij NAC werkt

21   15  
Tip

Ik vond en vind Lokhoff een geweldige ex-voetballer. Zonder meer Mister NAC. Ik vind Ton daarnaast sympathiek. Rustige vent. Maar stop nu astemblieft hem heilig te verklaren. Ik denk dat Lokhoff in zijn huidige rol goed kan functioneren. TD was niet haalbaar. Maar laten we gewoon komend seizoen eerst eens rustig kijken hoe het uitpakt. Een beetje relativeren kan nooit kwaad ! Een speler die Lokhoff in het verleden naar NAC haalde was Davey Schollen. Waarom ze die een een keer of vier in Genk zijn gaan bekijken snapt bijna niemand. 😎. En je helpt Lokhoff niet om hem nu op een voetstuk te plaatsen , des te harder kan iemand vallen , als trainer van NAC is dat al eens gebeurd. Ook een groot ex-voetballer van NAC moet het in een nieuwe functie gewoon eerst laten zien. Toch normaal ?

4   8  
Bp

Molenaar was niet erg overtuigend in stukkie op ESPN tv. Het staat er slecht voor meldt ie

4   3  
Ivo

@livingthedream

Hoeveel jeugdige talenten hebben wij niet gehad die ze vanuit alle hoeken en standen binnenschoten. Maar in het eerste door het ijs zakten.

Maar goed, positief dat ze hem eerst uittesten. Misschien wordt het de topper van het seizoen. Je weet het nooit.

21   5  
Bas

Niemand verklaard TL heilig of iets dergelijks. Er zijn wel leuteraars, zagers en onruststokers die claimen dat anderen hem die status toedichten. Er is juist meer realisme onder de supporters dan er in een lange tijd is geweest.

13   0  
Nac

@BP

Wat verwacht je dan van Molenaar dat hij zegt dat het er goed voor staat?

Hij is gewoon eerlijk. We missen nog gewoon een aantal cruciale posities en dat weet hij ook.

Hopelijk na 13 juli spijkers met koppen slaan.

8   29  
Noad1976

Kortrijk wilde niet met hem verlengen?

14   73  
Noad1976

Dit NAC gaat komend jaar definitief richting de afgrond van de KKD. NAC is Breda is de genadeklap overgave aan het amateurisme en denken dat je zonder poen en als soort cultclub kunt overleven of zelfs promoveren. Dat word lekker met zijn allen hele jaar je kapot schamen op de tribune. Veel plezier mannen. Een serieuze partij als City komt nooit meer naar NAC.

25   5  
NAC4Ever

@NOAD1976
Vanwaar je behoefte om zo vaak te melden dat je NAC=Breda niks vind.

Iedereen mag natuurlijk zijn/haar mening hebben maar al bij voorbaat zo negatief vind ik vreemd.

8   1  
Nac

We kunnen hem gaan beoordelen tegen excelsior, volendam en Eindhoven.

14   21  
Didier

@Livingthedream lekker makkelijk vergelijk met het oude kutbeleid. Scoor je punten mee op deze site vol schapen.
Benieuwd hoe de reacties gaan zijn als het niet goed uitpakt met de probeersels…
Schat in dat de helft van de reageerders hier Mijn sanseveria inzetten en lekker doorzuipen. Misschien achteraf op de BSR nog even klagen over studenten op hun vak die ze niet ter plekke durven aan te spreken.

5   25  
Bredaaaaa

Ik denk dat NAC niks te vrezen heeft. NAC kan nog vele jaren kkd overleven. Ik ben best tevreden over het team. Sterke spelers als Plat, Thomas Marijnissen, Jortje van den Sanden gaan NAC naar de subtop schieten. Lekker in de luwte opbouwen en dan over 4 jaar promoveren.

15   18  
Livingthedream

Hahaha

Mensen hebben geen zin om naar jou gezeik te luisteren. Mensen willen achter hun club gaan staan. Als ze niet aan jou negatieve bullshit mee doen zijn ze schapen.

Ik walg van Mensen zoals jij. Negatief stuk verdriet dat je der bent

9   14  
Livingthedream

Was gericht aan die huilstruik van een Didier natuurlijk.

14   24  
NAC..... What else?

Niet zo kapot van eigenlijk. En 1,90m zegt me ook niet zoveel. In het verleden bijvoorbeeld Joey Suk, grote sterke vent leek het maar kopduels heb ik hem niet zien winnen. Ook Sydney won niets in de lucht, dus lengte zegt me wat dat betreft niet zoveel. We hebben nu gewoon eerst een bewezen spits nodig die er minimaal 20 inschiet en geen proefspelertjes uit een of andere jeugdopleiding. Focus eerst maar eens op de echte mannen die er gelijk staan. Tussenjaar is wat mij betreft niet aan de orde, wij zijn NAC dus we doen gewoon mee voor directe promotie en niet een of andere slappe doelstelling als het halen van de play-offs. En kom niet aan met het argument we moeten nog alles opbouwen en we hebben weinig tijd, dan werk je maar wat langer en harder. AD en TD moeten al bekend zijn en deze 2 hadden al lang aan de slag moeten zijn. Ik geloof er niet in dat, omdat alles nog bij de KNVB ligt je niets kunt doen. Dat is grote onzin, achter de schermen kan alles gewoon doorgaan inclusief het samenstellen van een selectie in samenspraak met de nieuwe TD. En als deze twee nog niet formeel een dienstverband kunnen aangaan dan hoort het commitment zodanig te zijn dat ze al vol gas geven. Geen slappe excuuscultuur meer maar doorpakken hugodver!

10   7  
Breda83

@what else

Je zegt het goed, wat joú betreft. Maar dat strookt niet met de werkelijkheid, en is dus niet wat NAC=Breda realistisch vind. Dus niet achteraf lopen klagen als we zesde worden, dat is vooraf duidelijk aangegeven. Het is geen computerspelletje he waar je zomaar alles en iedereen maar kunt neerzetten.

13   62  
sprang-capelle

Vejenovic naar Heracles Jordy Wehrman naar ADO. Die zijn in rap tempo bezig zicht te versterken, en niet z'on beetje ook. Ik zou wensen dat wij Kuijt als trainer hadden binnengehengeld.

lk ben zeer toe aan de eredivisie!

Maar dat gaat op deze manier in geen 35 jaar lukken. Lofhof met 5 functies, wat een lachwekkend gepruts.

12   11  
De Bolle Damen

@Didier
En wat dan nog ?
Als mensen de polonaise blijven lopen en positief zaken benaderen?
Jij doet het tegenovergestelde en dat interesseert ons geen ene ruk, amice.
Waar maken jullie (ook die NOAD 78 toerenplaat) je druk om ?
Niet om NAC in ieder geval en die dat ook maar niet om ons.
Wij blijven lopen en confetti gooien.

6   12  
De Bolle Damen

Die

4   10  
De Bolle Damen

= doe

16   15  
NAC..... What else?

@ Breda83

Het gaat er mij om dat we nu alleen energie steken in spelers die er gelijk kunnen staan en geen tijd gaan verliezen aan allerlei proefspelers. Ik weet, het is al beter om te testen dan op de bank een dvd'tje van een speler te bekijken maar in de meeste gevallen is in het verleden bewezen dat het bij NAC niets wordt met dit soort spelers.
En waar ik ook een gruwelijke hekel aan heb is die gelatenheid onder het merendeel van de supporters met hun mantra van "het is een tussenjaar". Tussenjaren hebben we nu meer dan genoeg gehad, dat accepteer ik gewoon niet meer. Want die gelatenheid is ook overgeslagen op de tribunes en dat moet vanaf 5 aug direct anders zijn. In Breda worden geen nederlagen meer geaccepteerd moet het credo zijn. En dat dienen we ook naar de tegenstanders uit te stralen. Dus wat NAC=Breda ook meent te moeten zeggen, vanaf augustus vol voor promotie en dan zien we na 38 wedstrijden wel of dit gelukt is.

8   3  
Shane uit de Keen

@NAC..... WHAT ELSE?
Ik vind dat je het bij het rechte eind hebt. Alleen als deze proefspeler vrijwel niets kost kan je een gokje wagen, maar het is niet een speler die er meteen 38 wedstrijden in kan. Daarnaast nog een lopend contract, dus mogelijk huur?
Maar dat terzijde, Velanas, De Rooij, Van der Sande en Van Schuppen, goed voor ongeveer 32 goals vorig seizoen als ik mij niet vergis. Kom je dus nog een hele hoop te kort, want wie gaat die andere 40 maken?
De spelers die nu gehaald worden moeten er niet alleen meteen staan, maar een doelpunt maken moet een kwaliteit zijn. En die spelers zijn schaars èn duur.
Desondanks zie ik het met vertrouwen tegemoed.

12   6  
Geelzwartwit

@nac,,whatelse

Helemaal mee eens. Niks tussenjaar. Zo kan je ieder jaar wel weer een opbouw of tussenjaar noemen.
Als we een zesde begroting hebben spelen vol voor de plekken 1 tm 6. Waarbij de zesde plek de minimale doelstelling is die realistisch gezien bereikt kan worden.

Het is aan NAC om spelers te lozen of ze van waarde te maken dit seizoen.
In de KKd winnen teams en niet een paar individuen. Een sterk team smeden en gaan voor promotie. Pas als je er alles aan gedaan hebt kan je zeggen of het wel of niet gelukt is.
De balans in het elftal de inzet mentaliteit en juiste mix kunnen je ver brengen.
Dat andere clubs goede spelers kopen wil niet zeggen dat ze een goed team hebben. Wij hebben afgelopen jaren ook veel geld uitgegeven aan zogenaamd goede spelers en een promotiewaardig elftal nou dat hebben we gezien.

22   26  
TheBeek

Een talentvolle spits ..... zo talentvol dat hij bij kortrijk dus nooit in de basis mocht starten haha

Ik snap de sympathie etc jongens maar met alle respect.......

Met reserves van volendam, go ahead en een cult speler van eindhoven gaat nac niet promoveren.

En ook niet met een ex jeugd speler die blijkbaar geen andere kkd club wilt hebben?

Als je echt wil promoveren dan heb je diepe zakken nodig. Iemand die zegt...hier heb je 1 tot 2 miljoen extra en dan met een budget van 4 miljoen haal je net als emmen afgelopen jaar op elke positie een betere speler en dan word je gewoon kampioen.

Enige hoop voor nac is een toevallige promotie via de play-offs.

Maar ik zie voorlopig geen nieuwe dessers of manu garcia.

Het allemaal goed bedoel van nac = breda en ik denk ook niet dat de kennis ontbreekt bij de mensen die er al zijn (ton) of de mensen die nog gaan komen maar het gaat wel aan geld ontbreken ben ik bang.

De KKD kost geld elk jaar. En hoe langer het duurt hoe moeilijker het word.



22   14  
Sportsbar fanatic

Inderdaad opzouten met dat tussenjaar gewoon vol voor promotie!!

24   1  
NAC4Ever

@NAC..... WHAT ELSE?
05 July 2022, 22:00

Het is bij NAC nou eenmaal een puinhoop geworden. Puin ruimen kost tijd. Dan kun je wel zeggen dat er dan harder en langer gewerkt moet worden, maar in een dag zitten niet meer dan 24 uur.

Ik wil niet spreken van een tussenjaar, maar van een opbouwjaar. Waarbij ik hoop dat als het niet realistisch blijkt om voor de top 2 mee te doen we dan via de play-offs een gooi naar promotie kunnen doen.

Maar eerst wil leuk voetbal in combinatie met NOAD.

14   3  
sam

@NAC4EVER
Puin ruimen kost veel geld.Bij nac staan nog spelers onder contract die niets gepresteerd hebben afgelopen jaren en weg moeten. Ze verdienen samen gezamenlijk meer dan de helft van salaris budjet.
Wie weet komen er nog meer dode lijkenuit de kast naar boven van wanbeleid die afgelopen 20 jaar plaats gevonden heeft.

Dit wordt een opbouw jaar en als we mazel hebben dan promoveren we via play offs

11   12  
Cees-2

Men spreekt regelmatig van een opbouwjaar! Een mooi voornemen. Echter zal in de toekomst nog moeten blijken, of dat werkelijk het geval is geweest? Dat weten we nu nog niet, of deze "goede" voornemens ook daadwerkelijke gaande zijn. Je moet uiteraard positief zijn, maar de naam Lokhoff valt naar mijn mening iets teveel. NAC-Breda is de naam, met "al" zijn medewerkers, bijvoorbeeld ook Molenaar, Lurling,.......enz. Zij tezamen zijn NAC, niet alleen nieuwkomer Lokhoff. Persoonlijk vrees ik dat dit zo links en rechts al vrevel aan het opwekken is. Vergeet niet, we hebben wel met mensen van doen! Ik hoop het mis te hebben, maar ik vrees van niet.

10   9  
Dun Diëe

Tussenjaar, opbouwjaar…. Gezien hoe alles tot nu toe is gegaan wordt het gewoon weer een kutjaar. Niet dat de huidige bijna-eigenaren hier nu zo veel aan kunnen doen. Want er is een stevige correlatie tussen het woordje “bijna” en het woordje “kutjaar”. Het blijft al weer erg lang stil sinds de laatste update. Ik dacht dat de knvb check niet lang ging duren? Waar wachten we nu nog op?

Ton komt met dit soort spelers op proef. Begrijp me niet verkeerd; ik vind het helemaal prima. De speler komt enkel op proef. Lokhoff hem nog kent vanuit Duitsland. Maar ik lees hier nu al weer hosanna reacties waarvan je je afvraagt waar dat nou toch allemaal weer op gebaseerd is.

Er zijn, zoals gebruikelijk, weer eens veel te hoge verwachtingen voor het komend seizoen en voor Ton in het bijzonder. Hij gaat doen wat hij kan maar het lijkt er op dat sommigen hier denken dat hij een tovenaar is. De bom zal ergens gedurende het seizoen wel weer een keer gaan barsten als blijkt dat dat (natuurlijk) niet zo is. De nieuwe nog aan te stellen RVC zal ook wel weer kop van jut worden tegen die tijd.

Tuurlijk, ik snap het wel. Men snakt naar wat sportief succes. En men klampt zich vast aan elk klein beetje hoop waar men zich aan vast kan houden. De concurrentie in de KKD gaat moordend zijn en organisatorisch ligt alles nog redelijk op zijn gat. Nogmaals; allemaal hartstikke logisch als je ziet hoe het allemaal gegaan is. Maar dat zorgt er wel voor dat we geen opbouwjaar of tussenjaar tegemoet gaan. Maar gewoon weer een kutjaar. En verwacht vooral geen wonderen van Lokhoff.

11   2  
Ata

@ NAC..what else: spreken van een opbouwbaar is niet uit gelatenheid. Ik heb juist heel veel zin in dit opbouwbaar, waarin hopelijk beetje bij beetje de herkenbaarheid terugkeert.

4   2  
Geelzwartwit

Ik ben wel benieuwd wie de td straks wordt en of die dan ook echt boven Ton komt te staan. Of hoe duidelijk de kaders van Ton gesteld worden.
Overigens zal die td allang klaar staan en op huidige ontwikkelingen naar mening en visie gevraagd worden. Die is op de achtergrond natuurlijk allang betrokken

12   2  
Ivo

@GeelZwartWit

De naam Stan Valckx is meerdere keren gevallen. Dat lijkt me een prima TD voor ons.
Iemand met ervaring in de functie met clubs in een vergelijkbare situatie.
Die kan dan samen met Lokhoff gaan bouwen aan de selectie voor de toekomst.

7   7  
Tip

@ NAC..... what else. Inderdaad zijn er ook spelers met weinig lengte die geweldig kunnen koppen. Ik herinner me nog Stanley Bish. Klein manneke met geweldige sprongkracht. Maar je moet dan kunnen springen en vooral timen. Met veel lengte is het in principe gemakkelijker. Zo'n lange jaap in de spits kun je lekker opportuun voetballen. En dat past wel bij NAC. De laatste bij NAC met lengte die het goed deed was Sadiq. Al kan Umal ook best goed voetballen vind ik.

We hoeven onder elkaar geen ruzie te krijgen. De groep die sceptisch is en stelt eerst maar eens zien heeft gelijk. En supporters die denken dat het allemaal prima gaat uitpakken zouden zo maar gelijk kunnen krijgen. Niemand kan het zeggen. Maar we hopen allemaal op een leuk seizoen.

Ik persoonlijk geloof niet in tussen- of opbouwjaren. Dat fabeltje duurt ongeveer vier wedstrijden. Als NAC na vier wedstrijden een paar punten heeft slaat de positieve sfeer om naar geklaag en negatief en uiteindelijk onweer. Maar andersom kan ook. Ik denk als NAC meedoet in de top 5 en we zien NOAD voetbal dan zal er een geweldige sfeer ontstaan na al de ellende van afgelopen jaren. Dan zou het zo maar kunnen dat de tribunes in Breda weer het verschil gaan maken.

6   11  
Ouwe spionkop

Volgens velen zou het al zeker zijn dat Velthuis (1 jaar huur en optie tot koop) en Marijnissen (2 jaar contract) zouden worden vastgelegd. Dit hoor ik nu al anderhalve week.
Maar het duurt wel heel lang voor er een bevestiging komt?
Zijn malone en hilterman nou al eens terug in Zundert? Dat duurt ook wel erg lang.
Ik neem aan dat Lokhoff meteen een stevig gesprek met ze voert. Gewoon allebei niet welkom. Houdoe en bedankt!

8   9  
Eastwood

Mats transfervrij, interesse van onder andere Heracles Almelo. Wat houdt hem tegen naar NAC te gaan?

18   0  
@eastwood

Ik gok de pegels😅

6   0  
Nac

@eastwood

Heb je het over Mats Seuntjens?

Hij heeft nog een contract tot 2023

4   4  
Tegel

Mats Knoester is wel transfervrij 🤪

1   2  
Tegel

Ownee die is ondertussen al naar Hongarije

12   1  
Ivo

@TIP

Ik kan leven met mindere resultaten, maar ik kan absoluut niet leven met een laf en inspiratieloos voetballend NAC. Waar hebben we de afgelopen 2 seizoenen in hemelsnaam naar zitten kijken.

Doe mij maar een speelstijl zoals ADO vorig seizoen. Fysiek de bovenliggende partij zijn, flink wat werkpaarden in het elftal die vuil werk opknappen en een paar jongens die leuke dingen met een bal kunnen en met creativiteit en balvaardigheid het verschil maken.

Druk naar voren zetten, scoren en daarna de boel op slot gooien en zakelijk uitspelen.
Dat zal niet vanaf de 1e wedstrijd lukken, maar daar moet je wel naar toe. Ik gok dat we nog zo'n 4 a 5 basisspelers nodig hebben voordat we er staan. Of die er komen, zal ook afhangen van vertrekkende spelers.

6   1  
Ouwe spionkop

In dit geval eens met @Ivo
Niet moeilijk doen, geen concept spelen dat ver boven de pet van de spelers gaat, zoals Steijn deed.
Simpel voetbal zoals het hoort in de 1e divisie. Geen eindeloos breiwerk achterin, maar gewoon naar voor met die bal en zo snel mogelijk die bal naar de spits.
Bij dit soort voetbal hoort een lange fysiek sterke spits. dus ik snap wel dat ze deze jongen op het oog hebben.
Dat heeft Lokhoff goed gezien.

11   1  
gjoewie

Spitsen zijn altijd een verhaal apart, zeker bij NAC. Behalve Leo Canjels, hebben we er ooit een gehad die er structureel meer dan 20 inlegde per seizoen?
Als je een goede spits ziet, dan is ie om die reden al onbetaalbaar voor NAC. Dus daar zoeken ze ook niet naar. Je moet juist eentje vinden die onbekend is en die vooral het afgelopen seizoen niets uitgevoerd heeft, zodat je die voor een appel en een ei kunt overnemen.
Een spits moet gewoon goed in je elftal passen. Hij moet de looprichtingen hebben van de passes van de mannen op het middenveld. Hij moet de spelers achter hem goed kunnen aanvoelen, weten wanneer een bal gegeven wordt. Zijn prestaties zijn van veel factoren afhankelijk.
Kijk eens naar zo'n Dallinga van Excelsiknor. Is dat zo'n wereldvoetballer? Gaat hij mee met Oranje naar het WK in december? Ik denk het niet. Toch lapt Toulouse een kleine 3 miljoen voor die speler. En bij Excelsiknor weten ze ook dat dat het maximale is dat ze voor zo'n jongen kunnen krijgen.
Hou zou Dallinga het gaan doen in Frankrijk? De verdedigers daar zijn wel een graadje erger dan die in de Nederlandse KKD. Hoe veel ruimte krijgt hij daar? Met welke middenvelders bouwt hij op korte termijn een zodanige vertrouwensband op dat ze hem vrijwel blindelings kunnen vinden? Als hij er in slaagt om komend seizoen 10 tot 15 doelpunten te maken, dan wordt hij voor 20 miljoen doorverkocht.
Kun je dan zeggen dat Dallinga voor Toulouse een gok is? De trainer zal hem echt wel hebben zien voetballen voordat hij de TD van Toulouse de opdracht gaf die jongen op te halen. Hij zal ook gezien hebben wat zijn zwakke kanten zijn. En hij ziet er (wellicht vanwege die zwakke kanten) een potentiele groeidiamant in. Hij gaat proberen om van Dallinga een betere speler te maken. Een mooiere uitdaging is er niet voor een trainer.
En zo zullen Molenaar en Lokhoff ook naar zo'n jongen als Herrmann kijken. Bieden ze hem een contract aan en legt hij er komend seizoen 20 in, dan hebben we goud in handen. Toch?

13   0  
De Bolle Damen

Gjoewie; iets met een spijker en een kop.
Ben het helemaal met je eens.

Ik had overigens het gevoel dat onder de Graaff , spelers met veel teveel opdrachten rondliepen.
Onnodige ballast; voetbal is een spel dat vooral op intuïtie gespeeld wordt.
De simpelheid maakt het weliswaar moeilijk, maar dat komt omdat spelers intuïtief het beste zijn.
Ja ben een Cruyff adept.

Een voetballer is reactief. Doet altijd iets uit een reactie. Daarom is bewegen zonder bal zo belangrijk. Lopende spelers bepalen of je aanvalt, veel balbezit hebt en of je makkelijk kan voetballen.

Een vergelijk: Bij topploegen heeft een speler in balbezit 3 of 4 afspeelmogelijkheden.
Bij mindere ploegen (NAC) heeft men slechts 1 of 2 of soms geen afspeelmogelijkheden.
Daarom is beweging belangrijk maar verzanden (beginnende) trainers in het geven van verplichte looplijnen. Spelers worden vaak dus "dood" gemaakt door de wens van een trainer de bal niet te verliezen.

In de KKD is het simpel.
Met veel energie, veel druk naar voren (het moeilijk maken voor een tegenstander) win je wedstrijden.
Dat is de simpelste en meest effectieve speelwijze in de KKD. De rest kan er ook weinig van namelijk.

Als je zo gaat spelen en de spelers meer vrijheid geeft dan komen de specifieke kwaliteiten van een bepaalde speler ook eerder naar boven.
Dat is dus exact de reden waarom Kaj de Rooij (in potentie de allerbeste) er weinig tot niks van bakt.

Hup NAC!

10   1  
Ivo

@Gjoewie

Mee eens. En de spits is de afgelopen jaren niet het probleem geweest.
Maar het zorgen dat de bal bij de spits komt.

Hoe vaak kwamen onze tegenstanders niet in 1-op-1 situaties met Olij terecht.
En andersom, hoe vaak gebeurde dat bij ons?

Daar gaat het om. Veel, maar dan ook veel meer snelheid in het spel brengen. Omschakelen en meteen vooruit voetballen. Dan trek je die verdedigingen helemaal open. En als het mislukt: buffelen en de bal afpakken. De overtreding maken als het nodig is.

Geen tikjes breed en terug meer. Doe dat maar als je in de slotfase de voorsprong verdedigt.

3   28  
Nacman

NAC schijnt zich gemeld te hebben voor de tranfervrije spelers rienstra en seuntjes.

1   7  
Kinderkaartje

@Nacman

Als dat waar is, kan Mats mooi zijn belofte "Met Mats Seuntjens" inlossen!

19   0  
Nac

1 nadeel Mats is niet transfervrij.

Kan ook weer in de prullenbak.

14   7  
Pietjebel

Misschien kan TL Schreuder is bellen om een van deze spelers te huren Christian Rasmussen, Naci Ünüvar en Kian Fitz-Jim

Zijn zeker aanwinsten

9   3  
Henri

@Bolle Damen
Ja gaat net als ik al decennia naar NAC. Ik ben destijds al begonnen met de trainingen van Ben Peeters te bekijken en in het Mastbos op het Sprint terrein die van Cees Rijvers en Spitz Kohn bij FC Twente, destijds Europese top. Ook ik ben een JC addept.
Wat je bij veel ploegen tegenkomt en zeker bij NAC is dat er vaak behoudend wordt gespeeld om in ieder geval niet te verliezen. Wat is dan het gevolg als de tegenstander, zeker in een uitwedstrijd er 5 of 15 minuten voor tijd een balletje in prikt? Het team is niet in staat om mentaal en speltechnisch om te schakelen en verliest met 1-0 of meer om dat de tegenstander nu meer ruimte krijgt. Het is van essentieel belang om vanaf minuut 1 voor je eigen kansen te gaan dan zul je ook de meeste winstpartijen cq punten behalen. Of zoals Cruijff altijd zei: "Zonder de bal te hebben kun je niet scoren! Wat is er frustrerender dan 90 minuten achter je tegenstander aan te lopen en uiteindelijk toch met nul punten naar huis te gaan.

3   1  
Nac

🤣

12   28  
bungH

Hilterman + Malone voor 450K naar PEC hoorde ik via een betrouwbare bron binnen de Zwolse sponsor kringen !!
Dit zou het beste nieuws zijn sinds de oprichting in 1912 !!

11   0  
Chris W.M.

@BUNGH

Sterke gerucht gaat juist dat Hilterman naar Almere gaat. We gaan het vanzelf zien.

10   0  
Wanny

Denk niet dat er clubs zijn die serieus geld gaan wegleggen voor die 2. Iedereen weet dat NAC ze kwijt wil

14   0  
Jf

Chris WM zij Hilterman wij Duijvestijn

8   1  
Fritske d'n Olifant

Hele verstandige teksten van Gjoewie, de bolle Damen en Henri. Behoudens dat ene seizoen onder Brandts 14 jaar geleden is NAC met verdedigend voetbal nog nooit iets opgeschoten.

Bovendien staat NAC niet alleen voor NOAD, maar ook voor ADVENDO. Dat wordt vaak vergeten. Zeker in de kkd moet je elke wedstrijd ingaan met de mindset om die wedstrijd te willen winnen.

2   1  
6 bier + paprikachips

@Chris WM

Let the biedingsoorlog begin :)

3   38  
The Centre

@ivo,

Valckx gaat echt geen trekpop van Lokhoff worden horen, zoals Molenaar en Hellemons nu zijn.

Molenaar accepteert het dat hij geen zak heeft te zeggen over de samenstelling van de selectie en is blij dat hij van de bijvelden is. Vermoed dat hij zelfs de opstelling met Lokhoff moet overleggen. In ieder geval mag hij niet alle spelers inzetten die beschikbaar.

Hellemons, accepteert het dat hij naar de pijpen van Lokhoff moet dansen en exact uitvoert en zegt wat Lokhoff wil. Die moet na de komst van een TD natuurlijk ook verder en als je niet in het pulletje van Ton valt heb je een probleem. Nu kan hij naar de jeugd terug.

Brussselers komt zodra er een akkoord is van de KNVB, hij is meegereden op de diverse bagagedragers van Vrolijk, heeft meegeschreven aan de rapporten voor Vrolijk en zit op één lijn met Lokhoff. Liep bij Bier & Ballen al opzichtig interessant te bellen en te doen. De organisatie heeft hem ook keurig op de foto gezet en opzichtig gepost. Je zit in het goede kamp of niet.

Over deze proefspits: als dit het type is dat ze zoeken hadden ze ook met Bilate verder kunnen gaan en hem een prestatiecontract kunnen geven. Maar Bilate is gehaald door Steijn en alles wat aan Steijn gelinkt is of gelinkt kan worden, wordt buiten gewerkt.

9   0  
Beter de Laat dan nooit

@Bungh
Ik heb via diezelfde sponsors vernomen dat PEC volgend jaar zijn thuiswedstrijden in de Efteling gaat spelen.

5   3  
Stoep

Veel gepraat hier. Velen vergeten dat NAC nog geen goedkeuring heeft en we het budget goed moeten besteden. Jongens op proef lijkt me heel goed. Daarbij hebben we weer het gevoel dat spelers voor NAC in de rij staan. Dat is al jaren niet meer en NAC kan echt niet zomaar even 3/4 goede spelers aantrekken want dat geld is er niet. We zullen dus voornamelijk moeten gaan werken met afvallers van Jong selecties en wat oudgedienden van andere kkd clubs. Belangrijkste is toch dat er een selectie staat die vooral NOAD heeft.

3   0  
ArnoldUno Breda

Weet je wie ook zeer twijfelachtige statistieken had voordat hij naar Heracles kwam en daar vervolgens topscoorder van de Eredivisie werd?.....

7   0  
DJ

Ik was destijds ook erg blij dat ze Mühren aantrokken. Garantie voor doelpunten dacht ik...

Blessure en zo werd NAC de enigste club waar hij niet tot scoren kwam. Zelfs niet in de 14 wedstrijden waar hij minuten mocht maken.

Dus ervaring en een goed vorig seizoen is OOK geen garantie voor doelpunten.

Laten we dit seizoen eens positief blijven :-)

Clubliefde kent geen divisie - HUP NAC!

20   4  
Fliegervanger

Zag m net op de training. Wat een klasbak. Snel, technisch goed, overzicht en een vlammend schot. Dacht eerst dat t Bergwijn was, toen Wijnaldum, maar het was toch echt Herrmann.

12   3  
Ouwe Spionkop

Waar blijft die bevestiging van Velthuis en Marijnissen?

1   14  
bungH

BETER DE LAAT DAN NOOIT
06 July 2022, 14:52

Klopt. Overigens willen ze dit graag binnenskamers houden dus niet doorvertellen aub.

on topic : Hermann heeft volgens de sponsoren van FC Utrecht ook Bas Dost weten te overtuigen om naar NAC te komen. ( VFL WOLFSBURG ~ Lokhoff wittewel) vanavond om 21:00 nieuws !!

5   2  
Theoden King

Hopen dat deze jongen voor goals kan zorgen. Heeft Duitse jeugdteams doorlopen, maar die lijn kennelijk niet kunnen doortrekken. Anders raak je niet in de kkd verzeild, lijkt me.

18   1  
Fritske d'n Olifant

@The Centre

Wat een hoop bs, aannames en kwalificaties zeg. Dus Ton Lokhoff is een autoritair monster die alleen met jaknikkers kan werken en overal een vinger in de pap wil hebben? Knap dat hij dan in allerlei ondersteunende rollen heeft kunnen functioneren de afgelopen jaren en ook als hoofdtrainer bij Excelsior en VVV onder een TD.

Er is maar één persoon in de hele carrière van Lokhoff geweest die ooit heeft gezegd niet met hem te kunnen samenwerken en dat is MS. Dat zegt denk ik meer over hem dan over Lokhoff.

Je bent ook meerdere keren met de naam van Brusselers gekomen als toekomstig TD. A, is het heel knap dat je dat nu al weet. B, kan dat helemaal niet op het moment zoals jij aangeeft, als het rond is met de knvb. Er moet eerst een stichtingsbestuur aangesteld worden. Die stelt een RvC aan en die RvC stelt vervolgens een directie aan. Dit kan dus nog maanden duren. Vandaar het eenjarige contract dat de hele technische staf heeft gekregen.

Tot slot kom je met een totaal onzinnige vergelijking tussen deze Duitse proefspeler en Mario Bilate. Hoe vaak heb jij Herrmann zien spelen om tot deze vergelijking te komen?

9   13  
Tip

De waarheid ligt wederom in het midden. NAC heeft met zeer verdedigend combinatie voetbal de beker gewonnen. NAC werd met verdedigend combinatievoetbal derde. En de meest recente gedenkwaardige wedstrijd tegen NEC op Hemelvaartsdag wonnen we met …. verdedigend voetbal. Ik denk dat voor veel mensen hier NOAD synoniem is voor aanvallen. Dat is niet. Je kunt ook met NOAD verdedigen. Voor de rest ga ik niet veel zeggen. Namelijk : @Centre krijgt veel kritiek maar wat hij zegt is niet zo uit de lucht gegrepen als enkele mensen er hier van willen maken. Mijn opstelling persoonlijk is positief afwachten. Van mij mogen mensen kritiek hebben. Ik begrijp dat best. Ergens in oktober weten we wat meer. Ik ga er vanuit dat iedereen NAC=Breda succes gunt. Of het een succes wordt ?

9   1  
Fritske d'n Olifant

@Tip

Niet zo uit de lucht gegrepen? Ik lees nergens feiten. Of is The Centre dagelijks aanwezig bij besprekingen en trainingen? Zijn er personeelsleden die bij The Centre uit de school klappen over TL?

Al die Steijn fanboys, MS himself en zijn familie lopen al sinds vorig jaar zomer te jammeren over de karaktermoord die op hem gepleegd zou zijn. Prima hoor, maar wat is dit dan?

10   1  
Geelzwartwit

@tip

Nog recenter won Steijn met NAC zijn eerste 8 wedstrijden met verdedigend voetbal.

Ik denk dat we allemaal juist meer advendo willen momenteel dan de lege kreet noad. Want dat je als sporter kost wat kost wil winnen zou de basis moeten zijn. Vermaak het publiek maar met sensationele spannende potten.

8   9  
Tip

Veel mensen weten echt wel hoe binnen het NACse de hazen lopen. Iedereen weet toch dat Ton en Pierre dikke vrienden zijn. Bijna iedereen weet dat Geert Brusselers al een tijdje op het vinkentouw zit etc. etc. @Centre zegt geen gekke dingen hoor. Maar wat heeft het voor zin om nog meer man en paard gaan noemen. Ik hoop gewoon dat NAC=Breda een succes wordt want het enige dat ik wil is dat ik leuke potten voetbal zie en dat ik weer trots kan zijn op mijn club. Kortom hoop ik dat oud NAC het op rit krijgt en dat al die beschamende toestanden stoppen, waarbij ik weiger, NAC een beetje kennende , 1 man te demoniseren. Een conflict heeft altijd meerdere kanten.

3   0  
Semsi

Weer flink wat afwezigen vanavond zie ik

3   0  
Marc N

Kan iemand vertellen hoe het in Zundert gaat? Opstelling etc?

2   0  
Semsi

Het is nog 0-0. Marijnissen, Malone, Rutten, Cagro, van der Sande, Hilterman, Antonia, Maria, Mashart en De Rooij zitten niet bij de selectie. Veel spelers uit de onder 21 van de partij.

6   1  
Semsi

Die Duitse proefspeler en Plat zijn wel van de partij.

3   1  
Ouwe Spionkop

Van de Merbel, Rutten, Mashart, Marijnissen, Antonia, Cagro, De Rooij, van der sande (allemaal geblesseerd) en Malone, Maria en Hilterman. afwezig
Aanvoerder Plat

3   1  
Nac

Kan Herrmann er wat van?

3   3  
Ouwe Spionkop

Na 40 minuten nog niet 1 kans voor NAC.

2   5  
Semsi

Hier gaat het al fout. Deze lijst met spelers begint met een grote achterstand aan het seizoen. Hebben dan zeker 1,5 maand nodig om topfit te raken.

Nog steeds 0-0 trouwens.

2   1  
Ouwe Spionkop

Excuus 30 minuten

8   8  
Bredaaaaa

Zundert wordt helemaal weggespeeld.

3   0  
Nac

@ouwe spionkop


Is ook niet zo gek als je de opstelling nu bekijkt.

Tegen zulke tegenstanders zijn de backs ook heel belangrijk en dat is nu juist het probleem. Lucassen zit op de bank.

3   0  
Zwampie

Ouwe spionkop
Was.de.Rooy niet ziek ipv geblesseerd

9   0  
Semsi

1-0 Agougil

3   3  
The Cosmic Gate

Is de Rooij weer / nog ziek of rommelt het ?

11   2  
Wanny

Misschien heeft De Rooij wel gewoon corona en dan duurt het 5 tot 10 dagen voor je weer bij de groep kunt zijn.

7   4  
Jf

Tussenjaar of niet maar na 70 min 0-2 tegen Zundert is toch wel een duidelijk signaal dat er wat bij moet met ervaring.

5   2  
Livingthedream

Jf

Zeker maar heb je ook de opstellingen gezien? Dit is de onder 21 en onder 19 met een paar selectie spelers

5   2  
Jf

Maar welke spelers die er niet waren zouden dan het verschil maken buiten De Rooij en misschien Antonia?

4   1  
Livingthedream

Jf

Vd sande mis je ook nog.

Dat er nog spelers bij moeten komen is iedereen wel duidelijk overigens. Maar die gaan ook wel komen .

Het is alleen helaas wachten tot 13 juli voor de grotere investeringen

17   5  
Ivo

Van Aalst en Co laten een NAC achter dat pas in de slotfase afstand kan nemen van een gelegenheidsteam uit Zundert.

En pakken 7 miljoen. De beste deal uit de geschiedenis.

5   0  
Jf

Laten we het hopen want het geld wat vrijkomt is niet voor transfers.

De belangrijkste is de middenvelder en spits

10   4  
Anton

Volgens mij in Lokhoff zijn laatste seizoen als speler, speelde NAC ook tegen de Zundertse selectie in de voorbereiding. Stond toen heel lang 2-2 en als ik het goed heb, scoorde Lokhoff laat in de wedstrijd de winnende (corrigeer me als ik het fout heb). Altijd leuk toch die oefenpotjes, er zullen heus nog wel spelers bij komen, en ja die moeten in het team ingepast worden, maar ik heb daar alle vertrouwen in dat de technische staf daar goed voor gaat zorgen.

Zou leuk zijn als de wedstrijden tegen Baronie en de Bredase selectie in ere hersteld worden.

11   20  
Bredaaaaa

Fantastisch resultaat 4-0. Verdediging was top. Pluspunten: totaal andere mentaliteit dan vorig jaar. Ze zijn door het vuur gegaan. De nieuwe jongens hebben zich laten gelden. Min punten: geen eigenlijk. Het nieuwe tijdperk is aangebroken. Met trots gaan we het nieuwe seizoen tegemoet.

5   1  
La matanza

Heeft herrmann nog meegedaan, zo ja was het wat

5   2  
Henri

Mensen geen paniek. In het elftal van vanavond stonden 4 tot 6 spelers die in de competitie in de basis zullen staan.

4   0  
Zundertzuid

@wanny
kai liep hier (mank) rond. Dus Corona lijkt uitgesloten

3   1  
@la Mantanza

Ja en Nee!

10   10  
Tip

Ik maak van mijn hart geen moordkuil. Maar 5 augustus begint de competitie. Eerlijk gezegd heb ik schijt aan 14 juli want de knvb gaat toch wel tekenen. Prioritair is dat er de 5e een elftal staat. En dan heb ik 2 vragen , hoe is het mogelijk dat er zoveel geblesseerden en afwezigen zijn ? Dit aantal is toch niet normaal ? En waarom niet nu alvast een investering doen om enkele goeie spelers te halen. Waarom moeten we nu eigenlijk tot de 14e wachten ? NAC speelt 5 augustus sowieso zijn eerste wedstrijd. En de oude eigenaren bemoeiden zich al een jaar nergens meer mee. Die hebben hun 7 miljoen, klaar. Een oefenwedstrijd zegt niks in principe maar het is ook niet de bedoeling dat je in de oefenperiode tegen wat betere ploegen een pak slaag krijgt. Er moet mentaal iets worden opgebouwd. Maar misschien zie ik het even te donker in.

6   1  
Badeend

Lekker boeiend Tip, dat jij "eerlijk gezegd schikt hebt aan 14 juli".

Geef je zwart op wit dat jij persoonlijk garant staat voor financiële consequenties van elke paniekaankoop in het interbellum waar we inzitten?

Tot die tijd lekker onrust blijven stoken natuurlijk - misschien had je je even kunnen verdiepen in de plannen in de tijd die je nu gebruikt om je epistels vol met tegenstrijdigheden en aannames op te kalken.

Het is wachten op de goedkeuring van de KNVB, dan EINDELIJK de organisatie eens opbouwen zoals dat zou moeten en intussen toewerken naar 2022-2023, een Opbouw jaar ja, maar daarvoor moet je bij Mattijs-zonder-H, Wim van Faalst en de ex-trainer zijn. Dat is hun schuld, niet die van NAC=Breda.

Laad alle berichten na dit bericht in