Wij gaan niet opzij

'NAC informeert naar Brighton middenvelder Marc Leonard'

Benn076

Het einde van het seizoen is in zicht. En dat betekent dat wij weer een dagelijks rondje door de krochten van het internet maken om te kijken of er nog ergens iets over NAC geschreven wordt. Vandaag meldt de website Footballinsider247 het gerucht dat NAC geïnformeerd zou hebben naar Marc Leonard, een 20-jarige jeugdinternational van Schotland die onlangs zijn contract bij Brighton heeft verlengd. NAC zou koploper zijn in de race om de Schot.

De middenvelder uit Schotland liet in de zomer van 2017 het Schotse Heart of Midlothian achter zich om verder te gaan in de jeugd van Brighton. Dit seizoen maakte hij op 24 agustus zijn debuut voor het eerste van Brighton tegen Cardiff City in de EFL Cup. In december werd hij voor het eerst opgenomen in de selectie voor een Premier League wedstrijd.  

Ook speelde de Schot sinds zijn debuut in oktober al vijf wedstrijden voor Schotland U21. Naar verluid onderzoekt Brighton op dit moment wat de beste stap is voor de speler die nog onder contract staat tot 2023. 

Ondanks dat dit bericht behoorlijk uit de lucht komt vallen, is er toch een link met NAC te bedenken. Leonard staat onder contract bij makelaar CAA Base. Dit is dezelfde partij die de belangen van onder andere Moreno Rutten, Danny Bakker en Peter Hyballa behartigt. 

Ook weet Footballinsider nog te melden dat na felle fanprotesten de club zich onlangs heeft verzet tegen overname door Manchester City en melden zij dat NAC ook volgend jaar op het tweede niveau in Nederland speelt.

We wachten rustig af.. 

Bron:
B-Side Rats, Footballinsider247
37 Reacties
72   17  
Ivo

Ik vind het raar dat deze technische staf over hun graf heen nu al spelers vastlegt.

En waarom zou je een transfersom betalen voor een jonge Schot? Regel nou eerst eens een degelijke Nederlandse as, zodat communicatie geen probleem is.

Begin eens met twee ervaren middenvelders. Want met Azzagari, Agougil en Welat komen we gewoon te kort en komen we niet aan voetballen toe.

Maar goed, het zal wel een broodje aap zijn. Eerst de overname!

22   10  
Bammes

We gaan het zien inderdaad. Ik vindt op dit moment een positief bericht over de overname veel belangrijker. Dan weten we hoe en wat !! Het is tijd voor rust en visie naar de toekomst !! Hup nac !!

17   8  
Geelzwartwit

Ik hoor liever wit technisch adviseur wordt. Wie technisch directeur wordt en wat het technisch beleid dan wordt en wie de trainer wordt. En met welke pot geld ze dan gaan sjoppen. En welk niveau speler daarbij hoort.

Of gaan we vooraf al weer vanalles halen...

Je zal straks spelers moeten hebben dat snap ik maar als het goed is werken we met een nieuwe eigenaar en een beter budget en een nieuw serieus sportief plan. Kan er niet beter even gewacht worden totdat de nieuwe poppetjes er zijn?
Of doen we het voorlopig nog met alles wat er zit

72   17  
Ivo

Ik vind het raar dat deze technische staf over hun graf heen nu al spelers vastlegt.

En waarom zou je een transfersom betalen voor een jonge Schot? Regel nou eerst eens een degelijke Nederlandse as, zodat communicatie geen probleem is.

Begin eens met twee ervaren middenvelders. Want met Azzagari, Agougil en Welat komen we gewoon te kort en komen we niet aan voetballen toe.

Maar goed, het zal wel een broodje aap zijn. Eerst de overname!

8   7  
Ernie

Op zich wel positief dat er al aan de selectie voor komend seizoen wordt nagedacht.
Maar aan de andere kant betekent dit ook dat de overname voorlopig nog niet rond is.
Voordat alles rond is, met goedkeuring van de KNVB, zitten we al ver in het nieuwe seizoen.

20   4  
Didier

@Ivo als ze wachten op een nieuwe technische staf is het nieuwe seizoen al bijna begonnen.

15   21  
Gerrit Hiemstra

Het liefst zie ik gewoon Nederlandse spelers komen, en niet teveel buitenlandse spelers. Laten we zeggen 5 buitenlandse spelers in een selectie van 25 spelers. Die moeten dan ook echt een meerwaarde hebben! Ik zou het liefst zien dat er nu echt goed gescout wordt naar spelers met een NAC mentaliteit, die het Nederlandse voetbal KKD en Eredivisie kennen, dat we weer eens gaan bouwen aan een team waar we ons mee of aan kunnen indentificeren!
Ons Imago heeft een knauw gehad de afgelopen jaren, maar ik geloof dat we er nog steeds goed op staan, vooral door ONS supporters/aanhang.
Hopelijk komt snel duidelijkheid wat betreft de overname, de juiste pionnen op de juiste plek en verdomme weer gaan bouwen aan onze mooie club!

3   11  
Ome Cor

En st

21   10  
Ome Cor

En straks hebben we een nieuwe trainer en nieuwe td die deze jongen niet gehaald hebben en misschien niet zien zitten.
Wat dan ?

29   12  
Chris W.M.

Kan Fiorini mooi een goed woordje doen. Zitten samen bij Schotland onder 21.

6   13  
Scheppioni

Idd Chris WM !
Blijft wel raar, nu al lang zonder td !

10   9  
Braze

Regelsnel de overname, zorg snel voor een goede organisatie en laat de nieuwe TD de selectie samenstellen.
Is Manders al weg of probeert die over zijn graf heen te regeren.

8   4  
Geelzwartwit

@gerrit

Wat typeert volgens jou de NAC mentaliteit?

De mentaliteit van de spelers van se afgelopen jaren? Waarvan oa Vreven zei dat ze de jusite attitude misten? Of gaan we nog verder terug om de NAC mentaliteit te vinden? Leonardo die voor sommigen een luie donder was maar voor anderen een geniale momenten voetballer? Of een penders een uitblinker zonder op te vallen. Of 11 lurlings in het veld?

Benieuwd

12   2  
TvB

Ik las ergens dat het om een loan move ging.?

16   5  
Ivo

@TVB

Lenen doe je om gaten in de selectie op te vullen die je met eigen spelers moeilijk ingevuld krijgt.

Probeer eerst goede transfervrije spelers te halen, vooral backs, middenvelders en buitenspelers. En we moeten waarschijnlijk op zoek naar nieuwe keepers.

Als je een stuk of 8-9 basisspelers hebt, kan je gaan zoeken naar huurspelers voor specifieke posities die echt het verschil kunnen maken.

In deze fase al huurspelers vastleggen vind ik echt onzin.

23   4  
TvB

Mee eens, maar als het een nivo fiorini is laat maar komen dan

16   4  
Gjoewie

Er staat toch dat hij zijn contract met Brighton tot en met 2023 verlengd heeft? Dan zou ik zeggen dat het inderdaad om een huurspeler gaat.
Brighton ziet misschien wel een mogelijke samenwerking met NAC, zeker als ze zien dat we CFG aan de straat hebben gezet. Zelf hebben ze goede zaken gedaan met Van Hecke, dus misschien vermoeden ze dat hier een goede opleiding zit. Van Hecke op zijn buurt zal een mooi verhaaltje hebben verteld over NAC en de trainingsfaciliteiten.

24   6  
Michel Dierickx

@Ivo

Jari Schuurman van FC Dordrecht is ook een prima optie voor volgend seizoen. Uitstekende middenvelder!

14   16  
Tip

Ik vind het allemaal een vreemde zaak. Blijkbaar hebben Manders en medewerkers de opdracht verder te werken aan het nieuwe seizoen. Maar van wie hebben ze die instructie gekregen ? Je zou eerder verwachten dat ze opdracht hebben te wachten op de nieuwe eigenaar en even met dit soort zaken in de parking stand te gaan. Van de andere kant begint het nieuwe seizoen over een paar maanden. Dus haast is wel geboden. Maar hamvraag wie heeft momenteel de touwtjes in handen ? De regie moet toch bij iemand in handen zijn ? Ik ken me niet voorstellen dat Manders en Hellemons op eigen houtje gewoon doorgaan met volgend seizoen. . Die dienen daar toch toestemming voor te hebben ? Maar van wie is de hamvraag ?

9   9  
Bredaaaaa

Maybe van Aalst.

7   1  
Martinus

Ik vraag me oprecht af hoeveel waarde we aan dit nieuwsbericht moeten hechten. De speler kan best aangeboden zijn bij NAC, maar het lijkt me in deze omstandigheden eigenlijk vreemd dat NAC daadwerkelijk een concrete poging onderneemt om deze speler binnen te halen.

9   8  
Benn076 (bsr)

@Martinus

Zoals je in de inleiding kunt lezen, heb ik ook m’n twijfels. Maar ik vond dit bericht online en heb NAC gekkere spelers binnen zien hengelen afgelopen jaren.

29   9  
ennaojseejer

Voor wie het nog niet gezien geeft, kijk even deze NOS-reportage over de Disney-achtige franchise organisatie CFG waar het alleen om geld verdienen en spelers stallen, doorschuiven en doorverkopen gaat
https://nos.nl/video/2426729-wat-een-miljardenbedrijf-moet-met-clubs-als-nac-breda-of-lommel-sk

13   15  
Dabbert

Om echt goede Nederlandse spelers te kopen hebben we geen geld. Die paar ton die we over houden van die twaalf miljoen is bij lange na niet genoeg. En huurspelers wilden we toch niet? We willen toch een elftal bouwen? Anders hadden we beter met City in zee kunnen gaan. Dan hadden we top spelers gehad.

6   17  
Cees-2

Menigeen heeft het over het bestedingsbudget voor komend seizoen, dat na een eventuele overname? Ik vermoed dat de inkomsten betreft de verkoop van seizoenkaarten daar ook enigszins een rol in gaat spelen? Verder is er nog niets (de club) verkocht, dat is een onvoldongen feit!

Onbegrijpelijk dat men nu (opnieuw) al spelers binnenhengelt. Opnieuw van een zeer bescheiden niveau. Op basis waarvan zijn deze spelers aangenomen en door wie? NAC staat uiteraard niet voor niets waar het nu staat. Zolang de "leiding" niet gezond gaat worden, is het ook in de toekomst bakken met water naar de zee dragen. Dus ik hoop dat menigeen goed en vooral ook lange tijd kan zwemmen.

Ook supporters komen met allerlei namen van spelers uit de krochten van het betaaldvoetbal. Gaat hem niet worden jongens. Helaas, weer niet! De feiten spreken voldoende voor zich dacht ik zo. Er komt meer bij kijken als naamjes noemen.

12   0  
Pieter

Hoe zit dat eigenlijk tegenwoordig met voetballers uit oa Schotland? Dat zijn nu toch gewoon buiten EU-spelers? Met een bijbehorend hoog salaris? Of niet?

24   24  
Tip

Ik denk dat veel supporters, net als ik, het helemaal hebben gehad met de verkoop van onze club. Laten we eerlijk zijn. Er gaat nooit uitkomen wat eigenlijk zou moeten en wat we zouden willen. In de situatie van NAC werkt eigenlijk maar 1 ding, 1 zeer vermogende Nederlandse eigenaar die er echt voor gaat NAC tot wasdom te laten komen. En NAC zou iets moois kunnen worden. Na 9 maanden moet je concluderen dat die geldschieter nooit gaat komen. Wat overblijft heeft allemaal meer nadelen dan voordelen.

1. CFG. Mogelijk identiteitverlies, weinig duidelijk wat ze precies met NAC willen. Een groep supporters , die zich laat horen, is zwaar op ze tegen. Voordeel ; netwerk en geld zat.
2. NAC = Breda. Nu veel te weinig geld. Meerdere Ouwe jongens krentenbrood. Wie moeten het gaan doen ? Bestuur , AD etc. ? Voordeel, hebben draagvlak bij een groep supporters die zich laten horen. Identiteit blijft behouden. ( Als je daar tenminste trots op moet gaan zoals het tegenwoordig is ?)
3. De Amerikanen. De onduidelijkste groep. Moeten geld nog op gaan halen bij investeerders . Populistisch door Lokhoff in te zetten. Verder grotendeels zelfde nadelen als CFG.

Kortom hoef je geen Einstein te zijn om te concluderen dat het de minst slechte keus gaat worden. Een spreekwoord zegt " als ze je ophangen kun je in ieder geval niet verdrinken." Zo staan wij er ongeveer voor.

Ik persoonlijk kan niet zeggen wat nu de minst slechte keus is ? En ik denk dat niemand dat kan. Je kunt er hooguit een mening over hebben. We gaan het wel zien.

19   11  
Big That

TIP, je weet niet waarover je praat aangaande NAC=Breda. Het veel te weinig geld verhaal is gebaseerd op niks. Vrolijk deed in zijn eentje al een toezegging van (zo nodig) 20mio voor aandelen + komende 5 jaar. Daar zijn nu wat goed bemiddelde jongens bij gekomen. De 12mio waar iedereen aan denkt zijn naar buiten gekomen. Dat zegt dus niet dat er niet meer geld mogelijk is of dat dat er zo nodig niet gaat komen.

16   8  
Ivo

@TIP

Uitgerekend jij, die hier zo vaak gezegd heeft eerst alle plannen te willen zien doet hier weer allerlei aannames.

Over de bereidheid van CFF om te investeren in NAC de de bijbehorende condities. Veel kapitaal hebben wil niet zeggen dat je Sinterklaas gaat spelen. Lommel heeft al voor 8 miljoen aan leningen aan de CFG te pakken. Eens komt er een payday voor ze.

Over de financien van NAC=Breda. Er is 1x een bedrag genoemd van 12 mln. Maar niks over structurele investeringen en de condities. We weten het niet.

De voetbaltechnische plannen zijn al helemaal niet bekend.

Ik reken er op dat NAC=Breda binnen nu en een week haar plannen openbaar maakt. Sponsoren en supporters hebben recht op meer info. Ook over de huidige stand van zaken. Als Wim van Aalst weer loopt te frustreren mag dat gewoon openbaar gemaakt worden. NAC is niet van hem.

Het is afwachten,maar het geduld raakt inderdaad op. We zijn 10 maanden verder door die mafkezen.

3   11  
Gjoewie

TIP & Big That > Allebei verstandige praat. Vrolijk heeft destijds een bod van 7 miljoen op tafel gelegd. Dat geld was er. Van Aalst c.s. hebben het niet geaccepteerd. Crossminds seinde het door naar Manchester, die legden er een schamele ton op en Van Aalst c.s. gingen nu wel akkoord. Ik heb al vaker vraagtekens geplaatst bij de gang van zaken. Zo'n beetje alle partijen hebben zich niet aan de vooraf opgestelde regels gehouden. Ik ga daar nu niet meer op in.
Vrolijk wil Van Aalst te vriend houden. Dat is wel zeker. Als Van Aalst er door de fles uit te wringen meer dan 7,1 miljoen aan overhoudt, dan tekent hij daarvoor. Dus was er sprake van het oprichten van een spelersfonds, waar een deel van de opbrengsten zou doorgesluisd worden naar Van Aalst c.s. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat Van Aalst alleen, eventueel aangevuld met de bestaande kleine sponsoren, een minderheid neemt in NAC = Breda. Ook die insteek is om er nog zoveel mogelijk uit te peuren. Bovendien houdt Vrolijk dan in de eerste jaren meer geld over om te investeren in de ploeg.
Vrolijk was natuurlijk al een poosje bezig met zijn plannen om NAC over te nemen. Maar toen het bericht kwam dat Van Aalst akkoord ging met het bod van CFG, ging alles ineens noodgedwongen in een stroomversnelling. Vrolijk had mogelijk wel toezeggingen van andere nieuwe aandeelhouders, maar dat geld moest eerst vrijgemaakt worden. En dat kan niet op zo'n korte termijn. Vrolijk is dus bezig met een charme-offensief richting Van Aalst om tijd te winnen.
En zo komt van tweeën een: Van Aalst zit te bedenken hoe hij nog iets uit NAC kan trekken en Vrolijk is nog bezig het geld te verzamelen.

7   2  
Ki Utsuri

@big That:
Dat totaalbedrag van 20 miljoen was niet van Vrolijk maar van Vrolijk PLUS de Amerikanen.

2   1  
Spingebob

@ivo

Van wie is nac dan ? Als nac niet van van Aalst is ?

12   2  
Boyke

Van Aalst is gedeeltelijk terecht de kop van jut, maar er zitten in het kielzog van de grote 3 nog steeds een hele hoop kleintjes met verschillende bedragen in NAC. Eer dat er witte rook is, zijn we eerder bij kerst als bij de zomerstop. Hou daar maar gewoon rekening mee. Als die 3 überhaupt verkopen. Er zijn al vieze spelletjes gespeeld, maar er zullen er nog zat volgen.

9   4  
Moppernac

Als NAC toch bij Brighton aan het informeren is dan kan het beter informeren naar Van Hecke om hem een jaar te huren.

3   16  
Tip

Vrolijk en de Amerikanen samen was 20 miljoen. En de Amerikanen moesten het geld nog ophalen bij investeerders. Maar maakt allemaal niet uit. We zullen de definitieve plannen afwachten. Het enige wat ik zeg is dat het beste voor NAC, dus voor ons, 1 grote Nederlandse investeerder zou zijn. En die komt niet. Dus wordt het kiezen uit de minst slechte optie. Dat er aan alle drie de plannen fikse haken en ogen zitten ziet (bijna) iedereen. Dat verwijzen naar Lommel klopt niet. Lommel hoeft niks terug te betalen als dat niet kan want ze hebben de garantie dat CIty de verliezen dekt. Maar ook een deal met City heeft nadelen zoals al geschreven.

2   2  
Pietjebel

Benieuwd na beide plannen.
Noad en de Amerikaanse party

4   4  
Fanneke

Dit is een onzin verhaal.
Heeft net zijn contract verlengd.
Zijn salaris kan NAC never nooit betalen.

4   0  
Peter13

@TIP

"Lommel hoeft niks terug te betalen als dat niet kan want ze hebben de garantie dat CIty de verliezen dekt." - Dat klopt, maar alleen zolang Lommel bij de CFG zit. Dan is het vestzak-broekzak.

Als een andere partij Lommel wil overnemen, moet die schuld wel degelijk vereffend worden. Dat maakt het zeer onaantrekkelijk, om niet te zeggen bijna onmogelijk, dat ooit een andere partij een club van City koopt.

Laad alle berichten na dit bericht in