Wij gaan niet opzij

NAC kijkt naar mogelijkheid vijftig procent compensatie te bieden

Raskolnikov

NAC onderzoekt of het meer compensatiemogelijkheden kan bieden. De club reageert hiermee op opmerkingen van supporters, die ook graag een optie voor vijftig procent compensatie wilden zien.

Mattijs Manders legt in gesprek met BN DeStem uit waarom NAC niet eerder voor vijftig procent compensatie koos. "We wilden voorkomen dat we de gouden seizoenkaarthouders zouden benadelen door de reguliere seizoenkaarthouders een hoger percentage te geven."

De club heeft er bewust voor gekozen zich ruim voor het einde van de competitie te melden bij de achterban. "Wij hebben dit zo gedaan omdat we vroegtijdig van ons willen laten horen", vertelt Manders. "We willen niet de indruk wekken dat je je vervelend moet voelen als je je compensatie opeist. Helemaal niet. Daar heeft de supporter recht op. We zijn wel aan het kijken of supporters bereid zijn op een bepaalde manier coulant te zijn naar de club."

NAC kijkt nu toch naar de mogelijkheid om ook vijftig procent compensatie te bieden. Manders legt nog maar eens uit hoe de compensatie straks wordt toegekend: "Bij ons krijg je over dit seizoen niks terug. Alleen naar rato korting voor het nieuwe seizoen. Wij hoeven dus niks terug te betalen. En als je kiest voor honderd procent compensatie, zit je volgend jaar feitelijk gratis op de tribune."

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
38 Reacties
76   21  
Arie

De gouden seizoenkaarten wisten toch vantevoren dat ze sowieso niks terug zouden krijgen, dus wat is dit voor kulargument?
Er is gewoon belachelijk slecht over nagedacht. Mensen die bijvoorbeeld twijfelen om te verlengen trek je met 10% korting ook allesbehalve over de streep.

30   3  
Ric

Goh, hadden ze dat niet eerder kunnen bedenken.
Luister goed, ik heb gewoon een gouden seizoenskaart en als ik die niet had zou ik nu ook gekozen hebben voor 100% afzien van compensatie.

Maar je moet je als club ook beseffen dat niet iedereen een financieel goed jaar gehad hoeft te hebben.
En als je dan alleen kan Kiezen uit 10% of compensatie of meteen de volle 100% dan moet je zelf toch ook snappen dat je daardoor een hoop ‘inkomsten’ mis kunt lopen.
Los daarvan goed dat Manders gewoon eerlijk is en nu aangeeft de nieuwe optie te bekijken. Lijkt me voor club en vast vele supporters een prima alternatief

Hup NAC!

12   82  
Lars

Het voetbal van Steijn is gewoon niet aan te gluren.
Op zich kan dat, maar niet als je de grootste begroting hebt (2,5 miljoen, zonder tekengeld).
Met een tiental spelers met Eredivisie-ervaring en riante salarissen had nac eigenlijk bovenaan moeten staan.

Nu worden we tweede en hebben we geluk dat we dus promoveren. Maar we hebben pech dat een financiële strop dreigt.

Dus vraagt Manders (hoofdverantwoordelijke voor alle overdadige uitgaven) nu supporters om schenkingen..

9   82  
Pas

NAC moet opleiden, ontwikkelen en aantrekkelijk spelen.
Waarom ontsla je dan Hyballa??
Waarom stel je dan Steijn aan??
Precies!! Vooropgezet plan van Manders.
En als je de argumenten van Peek goed beluistert, dreigt er nu rampspoed.

Met z’n allen nu Lokhoff steunen! Wij zijn NAC Breda!!
En niet ADO

29   7  
The Cosmic Gate

Waarom dan niet meenemen om de supporters iets unieks te geven op het moment dat ze afzien van compensatie ?

76   21  
Arie

De gouden seizoenkaarten wisten toch vantevoren dat ze sowieso niks terug zouden krijgen, dus wat is dit voor kulargument?
Er is gewoon belachelijk slecht over nagedacht. Mensen die bijvoorbeeld twijfelen om te verlengen trek je met 10% korting ook allesbehalve over de streep.

11   12  
Scheppioni

Wanneer Manders en Steijn ervoor zorgen dat er een herkenbaar NAC staat elke wedstrijd, dan zal er voor meerdere supporters compassie zijn, wel natuurlijk voor diegene die het kunnen !! Nogmaals mijn nieuwe goudenkaart heeft NAC, maar ik vind wel dat ik dan een mening mag hebben om een strijdbaar NAC te zien al vindt zo'n ome cor dat we ons hoofd maar in het zand moeten steken ?? Nou ik niet, I love NAC !💛🖤

8   11  
Lamington

You had me at "feitelijk gratis"..

26   3  
Zwampie

Arie,
Iedereen zal verlengen ,ook van degene die geld terug wil krijgen. Wil ie je volledige 100% terug hebben , zit je volgend seizoen ook in het stadion, omdat je geen cash terug krijgt.

Snap sowieso niet waarom er naar gekeken moet worden door NAC
Het is toch altijd beter om 50% te mogen houden als NAC zijnde dan niks, van de supporters die teveel twijfelen.
Alles wat deze supporters schenken mag Manders blij om zijn, dus moet je ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk opties zijn, om zoveel mogelijk geld te behouden.

Om shirtjes weg te gaan geven of om te gaan vragen, is typisch Nederlanders,, we willen wat krijgen anders zijn we niet tevreden .
Tevens kost NAC dit ook geld, of staan deze supporters alles af voor een shirtje terug?

Ps: heb zelf een gouden en zal volgend seizoen er ook weer bij zijn.Maar kan begrijpen voor degene die krap in kas zitten dat ze geld terug vragen, maar als je vraagt om iets extra's te krijgen ipv het geld,dan gaat het niet meer om het geld maar zoals gezegd men wil iets hebben.

4   31  
Een vraagje?!

Zijn er vriendschapsbanden tussen NAC en Sankt Pauli (de supporters onder elkaar)
Of zijn er gewoon mensen uit Breda die een st Pauli ook een warm hart toedragen?

9   7  
Jeroen Remie

Het meest opvallende stukje vond ik:

De NAC-directeur geeft aan de de korting van vijftig procent intern besproken is. “Stel dat tachtig procent straks zegt: ‘Ik kies voor recht op compensatie. Maar als die optie (vijftig procent korting, red.) er ook bij zit, kies ik daarvoor.’ Dan gaan wij kijken hoe we die groep over de streep kunnen trekken. Dit is ook een beetje een lakmoesproef om te kijken hoe de vlag erbij hangt.”

Er wordt aan de supporter niks gevraagd behalve een van de opties aanvinken. Er is geen dialoog? Dus hoe weet Matthijs wat tachtig procent straks zegt? Dit is geen lakmoesproef en geen koehandel he... we blijven niet aan de gang. 10% niet genoeg? 20 dan? Weekje later: 30% dan??? Kommop zeg.

34   5  
Henri

En dit eerste voorstel van Manders werd weer eens achteloos geaccordeerd door de clubraad. Zij die zichzelf zien als dé belangenbehartigers van de volledige achterban binnen de organisatie van NACsupporters. Vandaag blijkt weer dat zij geen enkele feeling hebben met hun achterban en totaal niet weten/beseffen wat er werkelijk leeft. Aan zulke belangenbehartigers heb je ten minste wat en dit is niet de eerste keer dat ze de plank misslaan. Het Binnenhof in Den Haag is er niets bij.

11   3  
Sleigh

Wat pas echt chic en van deze tijd zou zijn: laat de supporter zelf kiezen hoeveel ie betaalt voor zijn seizoenkaart.

We zijn toch de beste supporters die NAC een warm hart toedragen? Waarom dan niet vertrouwen dat de supporter geeft waar ie toe in staat is? Waarom overdreven reguleren?

42   6  
Ivo

50%-50% lijkt me een hele nette deal. Als dat er komt, maak ik er gebruik van. Als dat er niet komt, dan kies ik voor compensatie.

En ik weet dat er mensen zijn met gouden kaarten of die geen compensatie gaan kiezen. Ook prima. Maar dit is geen wedstrijdje verplassen van wie de beste fan is. Dit gaat om een serieus geldbedrag, zeker als je meerdere kaarten hebt.

14   30  
BREDA 1965

ik twijfel of dat ik steijn en zijn russische roulette voetbal wel wil zien.Ik wil NAC zien ,dit is geen NAC.

13   1  
Marti

NAC - go ahead word uitgezonden op espn 422 maandag !

13   3  
H.V.M.

Terecht!
Het moge duidelijk zijn dat M.M. en consorten o.a.deze Site behoorlijk nauwkeurig in de gaten houden!
Die gaan dus vrijwel zeker voor deze nieuwe optie, na het lezen van de nodige kritiek die ze om de oren kregen.
Persoonlijk kies ik voor de tien procent korting, maar het is wel zo netjes om ook aan andere supporters te denken!
Niet iedereen kan het (bijna) volledige bedrag in deze belabberde tijd missen.
Dat hebben ze bij NAC nu inmiddels ook wel door.
Althans, dat is te hopen!

9   12  
De Waarheid

En zijn er ook spelers die vandaag een mooie brief hebben gehad of zijn ze dit vergeten. Dan zie ik weer een paar mooie afkoopsommetjes komen.

6   4  
Lamington

Eens met Henri.

8   3  
Tommy

Als je je dan toch bedenkt kun je beter volledig afzien van de korting in plaats van tientjeswerk.

Maar deze supporters kozen toch niet voor niks voor deze kaart in plaats van de gouden?

Een groot deel hiervan had afgelopen jaar anders dan zeer waarschijnlijk geen kaart genomen. Deze groep behoud je nu wel. Ook als we toch niet promoveren dit seizoen. En verlengt dan na komend seizoen ook wel weer.

8   2  
Belgische Naccer

Promoveren is hierin ook het allerbelangrijkste. Dit seizoen is voor de seizoenkaarthouders toch al een fiasco. Voor de hele wereld trouwens.

Dus hopelijk zijn we voor het volgend seizoen allemaal ingeënt en kunnen we weer naar het stadion.

Als je dan eredivisie speelt, zullen heel veel supporters met een brede lach op het gezicht weer het volledige bedrag aftikken voor de nieuwe seizoenkaart en zit het stadion vanzelf weer ramvol. Want NAC zal nooit verloren gaan.

Dus vanaf nu, iedere wedstrijd, de strijd van de tweede helft van tegen de Graafschap op de mat en niks anders! Dan komt vanzelf alles goed.

Hup NAC!

1   1  
Oosterhout

Word de wedstrijd van vrijdag live uitgezonden

2   7  
Tip

Het tevredenheidsgevoel bij de meeste supporters zal afhankelijk zijn van wel of geen promotie.

5   0  
StenilsoN

Wedstrijd van vrijdag is op ESPN5, maandag op ESPN2

2   2  
tiswat

Manders had gewoon meerdere opties voor elke beurs moeten geven.
Dus niet alleen die 50% waar ze nu over spreken.
Om voor Nac zoveel mogelijk geld te krijgen van de mensen die volledige compensatie hadden gekozen, hadden ze de opties 25, 50, 75 en 100% moeten nemen.
Dan heb je een keuze of je bij een nieuwe seizoenkaart toch wat extra's wil doneren aan NAC.

3   4  
Cees-2

Dit is een moment om als supporters een aandeel in de club er voor terug te vragen. Dan is de kiem ontstaan. Je hebt wat te zeggen in de toekomst. Denk daar eens over na.

8   1  
Wanny

Het enige juiste bericht vandaag is:

Welkom thuis Ton!

6   0  
Becherovka

@BSR

Weten jullie in hoeverre NAC contracten formeel heeft opgezegd en bij welke spelers?

3   1  
Kipiani

Succes Ton. Blij dat je weer bij ons rond loopt. Laat je niet gek maken of voor een karretje spannen.

10   8  
Nachoreca1

Ik snap dat compensatie verhaal allemaal niet zo goed....door de grootste crisis na de 2e wereld oorlog , konden we niet naar het stadion. Pak je verlies en focus je op het komend seizoen. Het geld was toch al uitgegeven aan je kaart , dus wat is het probleem? Laat NAC Breda aub in leven, en bied ze de kans op het juiste niveau terug te keren. Come on NAC!

6   1  
Hugo

Vooraf was bekend dat de reguliere scc houders het jaar erop gratis naar binnen zouden mogen. Goud heeft hiervan bewust afgezien. Duidelijker kan het niet zijn. Ik vind het MM sieren dat er geluisterd wordt naar de supporters. De 10% regeling of de 50/50 regeling is namelijk vooraf nergens genoemd.

Daarnaast een welgemeend van harte welkom voor Ton Lokhoff. Maak er wat moois van. Hup NAC

3   0  
Mvg

Ik zelf zou 50 procent vergoeding echt waarderen, ik gun NAC het beste en het zou ook niet goed voelen om nu voor volgend seizoen een gratis seizoenkaart op te eisen, dit is wel persoonlijk want mensen die financieel moeilijk zitten begrijp ik heel goed.
Zelf ben ik werkzaam in de horeca in België en moet het ook al maanden doen met slechts 70 procent salaris en daar moet je toch een gezin mee onderhouden. Die 50 procent zou voor mij zeer welkom zijn

2   3  
Ratjeduneerste

Mensen die graag 50% compensatie willen omdat ze 'niks hebben kunnen zien'.

Dat er een handvol mensen zijn die NAC toch willen steunen maar het financieel zwaar hebben, kan ik me voorstellen.

Aan de andere kant, hoeveel meer had je uitgegeven als je wel iedere 2 weken het afgelopen seizoen in het stadion halve liters voor 5 euro had gedronken?

Wel ben ik van mening dat NAC er een leuke actie omheen had op kunnen zetten, zoals een 'speciaal' shirt uitgeven. In combinatie met het 100-jarig jubileum van het kampioenschap wellicht?

0   1  
Nacdictive

Ik snap 2 dingen niet:
1. Een hoger percentage dan de gouden seizoenskaart houder?
2. We hoeven niks terug te betalen? Dit is toch korte termijnpolitiek eerste klas.. ergens komt dat gat?

3   0  
Mvg

@ratjeduneerste

Als ik voor mezelf spreek, had ik inderdaad meer geld uitgegeven als ik heel het seizoen was geweest, maar dat is nu eenmaal niet zo. Ik heb met mijn volle verstand een seizoenkaart genomen omdat ik NAC gewoon wil zien in het stadion, dat is niet gelukt, daar kan zowel NAC niks aan doen als ik niet.
Feit blijft wel dat er ook simpelweg minder geld binnenkomt en je dan bepaalde keuzes moet maken, als ik zeker zou weten dat ik in mei weer volle bak mijn werk kan doen en 100 procent loon zou ontvangen, betaal ik met liefde en plezier de volle mep omdat ik het NAC ook gewoon gun.
Maar die zekerheid is er niet en daarom twijfel ik daaraan, daar zou ook niemand zich voor moeten verantwoorden want je kan niet bij een ander in de portemonnee kijken

1   1  
Fritske d'n Olifant

Als gouden seizoenkaarthouder hoef ik geen compensatie te ontvangen. Ik heb ervoor gekozen om NAC dmv deze kaart onvoorwaardelijk te steunen en gelukkig had ik daarvoor ook de financiële mogelijkheden. Bovendien kreeg ik als dank daarvoor voorrang bij de thuiswedstrijden in de eerste periode dus ben ik in ieder geval nog naar NAC - Jong PSV geweest dit seizoen. Natuurlijk kan NAC een geste doen richting zijn trouwste supporters. Die vlag was leuk, maar je kunt meer doen om je supporters aandacht te geven. Misschien is het een idee om de samenwerking met de biersponsor op te zoeken en iedere seizoenkaarthouder voor de volgende thuiswedstrijd een (Tony) sixpack te sturen met een speciaal glas en wat leuke gadgets. Probeer ipv een smeekbede bij de supporters eens wat meer geld uit de online fanshop te halen. Breng ism Copa en het NAC Museum een speciaal shirt uit vanwege het kampioenschap van 1921. Breng samen met de Jumbo NAC borrelpaketten op de markt die bij elke Jumbo in West Brabant te koop zijn. Ik noem maar iets. Als je ziet hoe creatief de horeca is in deze tijden dan kan NAC daar nog een hoop van leren.

Verder vind ik dat het voetbal hier los van staat. Ja, het veldspel dat NAC wekelijks tentoon spreidt is om te huilen, terwijl we de duurste, grootste en meest ervaren selectie van de hele keukenkastjeskampioencompetitie hebben. Dat kun je Steijn absoluut aanrekenen en Manders omdat die zijn meerdere is. Aan de andere kant is dit het gevolg van een decennialang zwalkend beleid, geen controle, haantjesgedrag en bemoeizucht van mensen die denken dat zij de club zijn. Manders heeft de opdracht om binnen twee jaar te promoveren en Steijn denkt dat hij dat het beste kan met een dure ervaren selectie, betonvoetbal en het negeren van jeugdspelers. Steijn heeft geen reet te maken met de lange termijn en of de neutrale kijker bij Espn zijn vingertjes aflikt bij het spel van NAC en dat is zijn goed recht. En zolang hij zijn doelen haalt is daar ook geen speld tussen te krijgen. Dan hadden de beleidsbepalers maar kaders moeten stellen en een lange termijnplan moeten hebben. Dat ligt er niet omdat er tot vandaag niemand in de directie of RvC zat die ook maar één eredivisiewedstrijd op of naast het veld heeft gestaan. En ook met Ton Lokhoff blijft de hoeveelheid "voetbal" in de top van NAC magertjes.

Overigens verbaasde ik me afgelopen weekend over de rehabilitatie van Hans Smulders door John Peek in de podcast van BNdeStem. Vooral omdat hij daar alle ruimte voor kreeg van Blanco. Nota bene Blanco die Smulders destijds week in week uit in de krant kapot schreef met allerlei insinuaties en verdachtmakingen.

4   0  
fvf6

Manders maakt er een rommeltje van ,want ik begrijp dat er al veel mensen uit onvrede hebben gekozen voor 100% procent compensatie , terwijl als de keuze van 50% compensatie in het voorstel had gestaan er dan een grote meerderheid daarvoor had gekozen . Daarbij komt dat de goudenkaart houders van tevoren hebben gekozen voor geen enkele vorm van compensatie , dus hoe benadeel je die dan?

2   0  
scheppioni

Idd Wanny, welkom thuis Ton, een mede frisse aanvallende duitse wind hoop ik voor ons NAC zo net voor dit weekend erbij !!

0   0  
Tipex

Ik heb een gouden seizoenskaart. Maar ik hoef geen compensatie. Helemaal niks .. Ik wist van te voren dat het een seizoen zonder toeschouwers zou kunnen worden.
Die 200 euro is ze gegund ..... zeker als we ook nog eens promoveren.

Laad alle berichten na dit bericht in