Overal waar we komen

NAC legt Colin Rösler voor drie jaar vast

Da Pope

NAC heeft zich vandaag versterkt met Colin Rösler. De verdediger komt over van Manchester City en tekent een contract voor drie seizoenen bij de Parel van het Zuiden.

De 19-jarige Rösler, die morgen aansluit bij zijn nieuwe teamgenoten, wordt dus niet van City gehuurd maar overgenomen. Hoewel al langer bekend was dat NAC een oogje op de Engelse Noor had, is het feit dat hij definitief wordt vastgelegd een verrassing. 

Technisch directeur Tom van den Abbeele licht de transfer toe: "Het was voor de breedte van de selectie noodzakelijk om nog een centrale verdediger naar Breda te halen. We zijn blij dat we Colin definitief over kunnen nemen van City en hem vast hebben weten te leggen voor de komende drie jaar. Het is een kopsterke verdediger die het spel al goed leest en inzichtelijk verdedigt. Ondanks zijn lengte is hij ook behoorlijk wendbaar. Vanwege zijn goede positiespel komt hij zelden in de problemen en is hij in de opbouw betrouwbaar. Hij heeft een goede persoonlijkheid en een enorme drive, met leiderskwaliteiten die nog verder ontwikkeld kunnen worden."

Rösler kan niet wachten om aan de slag te gaan: "Mijn overstap naar NAC betekent een nieuw hoofdstuk voor mij. Ik wist uiteraard van het samenwerkingsverband tussen Manchester City en NAC en heb op basis van de positieve verhalen de keuze gemaakt om niet op huurbasis, maar definitief naar Breda te komen. Mijn gevoel bij de club is goed en ik zie hier kansen om een betere speler te worden. Vanavond pik ik gelijk een thuiswedstrijd mee en maak ik, weliswaar vanaf de tribune, kennis met de supporters. Ik kijk er erg naar uit en kan niet wachten om te beginnen."

Bron:
B-Side Rats, NAC
Terug naar overzicht
29 Reacties
124    
Haarlemmer

Je kan zeggen wat je wil, maar zo'n speler voor drie jaar vastleggen is toch prima? Beter dan een jaartje huren lijkt me

34    
Atleet

Welkom Colin

Heel veel succes ⚽️⚽️⚽️

Goed bezig directie 👍👍👍

124    
Haarlemmer

Je kan zeggen wat je wil, maar zo'n speler voor drie jaar vastleggen is toch prima? Beter dan een jaartje huren lijkt me

67    
Tim

Ik begin steeds blijer te worden met Tommeke! Hij is tot nu toe misschien wel de beste aanwinst van het seizoen.

-84    
Henri

Graag communicatie en transparantie of er ook sprake is van een terugkoopregeling met MC en een % van de verkoopprijs cq een reeds vastgelegde, beperkte verkoopprijs door zijn eigen management.
Of is alles straks 100% voor NAC? Maar succes in ieder geval.

22    
Beda 1965

op deze manier heb ik niks tegen city..welkom kerel...

33    
Stekkuh

@henri

Dat gaat ons toch niks aan!!

Of brengt elk bedrijf alles naar buiten ?

67    
Dun Diëe

Graag ook helderheid en transparantie over de auto van de zaak, de maaltijd binnen en hoeveel vakantiedagen meneertje op kan nemen. En ik dat kader van openheid en transpiratie tevens de agenda van Tom, welke gesprekken er nog op de planning staan en welke onderbroek hij draagt. En wat Eisinga's lievelingsdier is. En of hij gebakken uitjes op de saté lust. Openheid godverdomme! Dat verdienen deze supporters!

Je Iets bij wat voor club je terecht bent gekomen Colin. Welkom en succes!

14    
SjorsNAC

Welkom! Meteen de juiste wedstrijd om kennis te maken haha.

40    
Melis Boonstoppel

Dit begint zowaar enigszins op beleid te lijken. Voor NAC is dit echt een topaankoop met het oog op de toekomst. Zonder medewerking van City had dit ook nooit bewerkstelligd kunnen worden. Het lijkt alsof hier het samenwerkingsverband echt zijn vruchten afwerpt. Dat City een doorverkooppercentage zou hebben afgedwongen lijkt me eerder logisch dan opmerkelijk. Dat mag ook wanneer je het zakelijk bekijkt. Zo’n speler had NAC nooit zonder gunfactor of hulp vast kunnen leggen. Het is echt een zeer talentvolle speler!

16    
Ivo

Mooi! Ik ben erg te spreken over de Spaanse centrale verdedigers Riera en Monsalve. En ook van Hecke komt nog wel bovendrijven. Dat was maandag met afstand de beste man bij Jong NAC. Ik ben erg benieuwd naar deze Rosler.

26    
Chris W.M.

Als gezegd; 43-voudig jeugdinternational én aanvoerder van Noorwegen onder 19. Dezelfde ploeg die zich wél wist te plaatsen voor het EK van afgelopen zomer, en bijvoorbeeld een Nederland niet. Dan moet je wat kunnen.

Ja, natuurlijk zal City waarschijnlijk uiteindelijk meer verdienen aan Rösler dan wij, maar het zal nog altijd meer zijn dan die opleidingsvergoeding van een paar ton én we hebben er als het goed is een kwalitatief goede speler bij waar we de komende jaren van mogen genieten. Top deal.

-9    
Jf

Welkom Colin en volgens mij een degelijke aankoop.

Buitenkans voor Nac misschien Cassiera die weer weg mag in Argentinië maar in de KKD in het seizoen van ajax er op los scoorde.
Met alle respect ben ik niet overtuigd van Stokkers.

22    
Ollie bier halen

Allemaal leuk en aardig maar omdat mijn maten alleen nog maar halve liters willlen drinken heb ik bijna een rugblessure van het bierhalen. Wat een super fijn avondje na Dort uit!

15    
Ad B uit Roosendaal

Geweldig dat Colin voor 3 jaar is vastgelegd!

7    
J.ae

Welkom Colin! Super gehandeld door Tom! Begrijp na vandaag trouwens wel dat Klomp is verhuurd aan Helmond. Goeie jongen maar die had echt tekort gekomen voor dit NAC.

6    
Buurman

Prima aankoop ! Top !

-53    
jvt

Onbegrijpelijke reacties van de gloryhunters hier. Ongezien al weer een versterking. Heeft nog nooit op nivo gespeeld en MC laat haar pareltjes echt niet zomaar gaan hoor. Die houden ze netjes onder contract en lenen ze uit. Maar het feit dat ie van een bekende club komt en weg mag betekent voor menigeen dat het een wereldvoetballer is. Droom lekker verder. Eerst zien dan geloven, en wat betekent dit voor Van Hecke? Vierde man in de pikorde en amper speelminuten?

3    
Krenk

Op basis van leeftijd, het aantal jeugdinterlands en het vastleggen dmv een 3 jarig contract natuurlijk een prima deal! Echter heb ik de jongen nooit zien spelen, dus kan er niks van zeggen.

@melis boonstoppel. Hoe weet jij dat dit een zeer talentvolle speler is?

6    
ome cor

Waar zijn de mensen die heel de zomer al commentaar hebben op TvdA ?
Natuurlijk kun je deze deal een negatieve wending geven, de echte azijn-addict zal wel zitten broeden op een idee.

Al met al hebben meerdere mensen hun twijfel gehad over het feit dat er geen oudere ervaren spelers zijn gehaald, maar na 2 gespeeld, 6 punten is dat gemis nog niet gebleken.

Tommeke is net zo goed als het resultaat van NAC 1 in de competitie én van de verkopen die er (in de winterstop en) volgende zomer plaats gaan vinden.

4    
Tsjonge tsjonge

van de Boom!!!!! Wil zich verbeter!!!! NAC????

7    
Ivo

@Ome Cor

Een TD en AD moet je beoordelen over een langere periode. Tegen Dordrecht en Helmond hebben we het goed gedaan. Maar op basis hiervan kan je de directie nog niet beoordelen.

1    
10diego

Geen idee of dit een top aankoop is. Als ik de toelichting van TvA lees heeft de hele wereld weer zitten slapen, behalve hij. Ook maak ik uit zijn woorden op dat hij voor de breedte is gehaald. We zullen zien. Kapuadi al een club, was ook een topper toch?

De meeste van de database spelers die niet eerder in Nederland speelden zitten overigens gewoon op de bank naast Ruud.

7    
10diego

Nee ivo, dat moet je nu doen na twee wedstrijden en wel tegen de nummers 17 en 20 van vorig seizoen.

Vrijdag weten we wat meer over de kracht van NAC. De laatste start in de eerste divisie was er ook euforie na gewonnen potjes tegen laagvliegers Jong Utrecht en Achilles. Vervolgens kwam MVV met een beukploeg vol met klerenkasten de punten ophalen in Breda en waren we terug op aarde.

0    
NAC4Ever

Welkom en veel succes!

2    
NAC4Ever

@10DIEGO
Dat we 6 punten uit 2 wedstrijden hebben voelt lekker. Maar je hebt gelijk dat het nog te vroeg is voor conclusies. Maar dat was het ook toen jij al kritiek had in de voorbereiding.

0    
10diego

@NAC4ever, je bedoelt voor 2x Illic en Dogan zijn toegevoegd aan de basis elf ?

Vond het een weinig hoopgevende voorbereiding mede door de machtsstrijd tussen Brood en TvA over de rug van Kapuadi en Damen en een leger vage proefspelers.

Ben nog niet overtuigd. De tweede keeper van Almere (waarom zat ie niet op de bank, ook geblesseerd?) , Riera, Noblejas, Kudimbana, Schouten, die geblesseerde Brit, Filipovic, Sydney. Ik vraag me af of je daar blessures zo mee opvangt dat je promoveert.

2    
NAC4Ever

@10DIEGO
Zelf trek ik nog geen conclusies, maar over wat ik tot nu toe heb gezien ben ik positief. Ook wat onze td laat zien lijkt niet verkeerd, maar ook daarvoor vind ik een conclusie nog te vroeg.

Het gaat mij er niet om of de conclusie wel of niet terecht is. Het gaat mij er om dat het nog te vroeg is voor conclusies. Op mij komt het over of je het niet te vroeg vind voor kritisch conclusie. Maar als mensen positief zijn is het daar ineens wel te vroeg voor.....

2    
NAC4Ever

@10Diego

Zoals je zelf al aangeeft waren die spelers op proef. Van den Abbeele had ze ook op basis van YouTube beelden een contract kunnen geven, maar er is gekozen om ze met eigen ogen aan het werk te zien.

-1    
Die ne gast

Er zal best een (fors) doorverkooppercentage in het contract staan, want City doet niet voor niets, maar als ze in deze fase van Colin Rosler zijn carrière het niet erg vinden dat hij niet meer bij City onder contract staat, terwijl City wel gasten als Smith-Brown en Barker onder contract hield, weet ik niet of dit de geweldenaar is die TvdA in hem ziet... Afwachten maar weer.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja