Wij gaan niet opzij

NAC met Mashart op jacht naar zege

Italo

Vanavond speelt Mashart tegen MVV alweer voor de twaalfde keer als basisspeler mee bij NAC. Met zijn teamgenoten gaat de 19-jarige linksback op jacht naar een nieuwe zege.

Toen Ruud Brood aan het begin van het seizoen tot een samenstelling van zijn selectie diende te komen, had hij voor de linksbackpositie Javier Noblejas als basisklant genoteerd. Jeugdexponent Jethro Mashart kon dan, als het af en toe nodig was, zijn minuten meepikken.

Doordat naast Noblejas ook Monsalve veel blessureleed kent, en Noblejas hierdoor noodgedwongen een periode in het centrum speelde, was Mashart dit seizoen al liefst elf keer basisspeler. Sneller dan verwacht moest hij er staan. Dat ging dit seizoen vaak met vallen en opstaan: ''Fysiek moet ik groeien. En verdedigend een mannetje uitschakelen kan beter. Hoewel ik altijd linksback heb gestaan, ben ik meer aanvallend ingesteld.’’

De laatste weken kan Mashart terugkijken op degelijke optredens. ''Ik voel me lekker, maak veel minuten.’’ Grappig detail: De Rotterdammer is momenteel aangewezen op teamgenoot Pele van Anholt om dagelijks op het trainingscomplex in Zundert te komen. ''Ik heb één rij-examen gehad, maar slaagde niet. Als ik het haal, krijg ik meteen een leaseauto, dat is geregeld. Pele van Anholt pikt mij nu op bij het station in Breda, samen rijden we naar Zundert.”

 

NAC - MVV

Ook vanavond zal Mashart weer aan de aftrap verschijnen. Zoals trainer Brood bij ons na afloop van het duel met Jong PSV aangaf is het voor zijn team zaak om in de wedstrijden tot de winterstop een goede serie neer te zetten.

Met MVV Maastricht treft de ploeg een tegenstander die een matig seizoen kent. De Limburgers staan op de 16e plaats van de ranglijst met 15 punten. Slechts vier daarvan werden buitenshuis bij elkaar gespeeld.

Vanavond dus twee worstelende ploegen met weinig zelfvertrouwen tegenover elkaar. Een klein beetje vertrouwen tankte MVV vorig weekend, door TOP Oss overtuigend met 4-0 te verslaan. Ook NAC won, bij een matig Jong PSV, maar kende in deze wedstrijd een fase waarin duidelijk werd dat de vorm in de ploeg nog niet terug is.

Ivan Ilic is er vanavond niet bij aan de zijde van NAC. Hij ontving tegen Jong PSV zijn vijfde gele kaart en is daardoor voor één duel geschorst. Ook Monsalve, pas na de winterstop terug, en Noblejas (het is nog maar de vraag of hij deze seizoenshelft nog terugkeert) moeten het duel aan hun neus voorbij laten gaan.

 

Vermoedelijke opstelling: Olij; Verschueren, Riera, Rösler, Mashart; Boussaid, van Anholt; El Allouchi, Dogan, L. Ilic; Stokkers.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
Hup Breda City FC? 32 reacties
Terug naar overzicht
23 Reacties
74   3  
Strijder

Zullen we er anders vnv weer eens heksenketel van maken als supporters?

Ongeacht tussenstand of uitslag..

Gewoon ff kijken of we het nog kunnen! :)

Hup NAC!!!!

13   21  
NaccieNAC

Had liever Leigh als back-up gehad van Noblejas dan Mashart. Je ziet aan zijn fout(jes) dat hij er nog niet helemaal klaar voor is.

18   3  
kedu

Prima! We spelen in de KKD, dus laat de jeugd zich maar ontwikkelen tot volwaardige basisspelers!

18   6  
Kipiani

Sta er niet van te kijken straks, dat deze jongen nog ver komt en bij een club als Groningen, Heracles terecht komt met basis plaats.

20   28  
Ouwe Spionkop

Goeie gast Mashart, maar komt helaas tekort. Hij is echt een zwakke schakel. Ik zal blij zijn als Noblejas terug is.
Ik zie Anholt staan op het middenveld? Niet doen! Zet vd Gaag er maar in.
Verder weer een te verdedigende opstelling met poppetjes op verkeerde plekken.
Dogan bv is geen spits maar een aanvallende middenvelder.
Verschueren is geen back.
El Allouchi staat aan de verkeerde kant.
Waarom toch?

5   61  
Messiaans

NAC met Mashart naar wederom een nederlaag was een betere kop geweest

13   29  
BATI

Eigenlijk de zoveelste jeugdspeler die sympathiek overkomt maar waarvan je na een aantal wedstrijden eigenlijk al ziet dat hij te licht is voor het niveau wat NAC nastreeft. Ben bang dat Sydney ook in deze categorie gaat vallen.

Hoe kan dat toch steeds???

4   10  
MLBredaaa

Probleem met Mashart is puur zn verdedigende kwaliteit, hij staat namelijk regelmatig wel ongeveer op de juiste plek maar dan 2 meter van de verdediger af. Waardoor een aanvaller altijd een voorzet kan geven of een actie kan inzetten. Nul druk op de bal... Als hij druk op de bal zet stapt ie volledig in waardoor een fatsoenlijke aanvaller er zo voorbij is. (zie tegengoal tegen jong psv)

Bij kopduels legt hij het sowieso volledig af, puur fysiek. (Zie de tweede tegengoal tegen jong ajax)

17   5  
7Hills

@NaccieNAC

Als Leigh was gebleven hadden we Noblejas niet gehad.

0   5  
Cool Hand

Nou Bati, ik heb het idee dat er sowieso veel misgaat bij de diverse jeugdopleidingen. Als je op vrijdagavond naar het schakelprogramma kijkt, zie je dat het niveau niet bijster hoog ligt. Hoe is het dan mogelijk dat zo weinig jeugdspelers van NAC, maar vast ook andere opleidingen, zelfs niet op dit niveau meekunnen? De afgelopen jaren zijn tientallen talentjes van Baronie naar NAC gegaan. Van al die talenten heeft geen 1 het eerste gehaald. Het kan toch niet zo zijn dat ze allemaal ondermaats waren?

74   3  
Strijder

Zullen we er anders vnv weer eens heksenketel van maken als supporters?

Ongeacht tussenstand of uitslag..

Gewoon ff kijken of we het nog kunnen! :)

Hup NAC!!!!

28   4  
Overal

Die jongen kan best een goede linksback worden. Heeft een prima voorzet voor een linksback, komt veel mee op en durft de combinatie te zoeken met de linksvoor. Maar hij maakt inderdaad ook nog wel eens een fout of speelt een keer een mindere wedstrijd.

Alleen omdat wij hier met z'n allen nog steeds chagrijnig zijn dat we gedegradeerd zijn gaan we dat maar afreageren op een jeugdspeler van 19 die wat tijd nodig heeft om de fouten eruit te krijgen.

Ik persoonlijk was ook niet erg te spreken over Mashart de 1e paar wedstrijden van dit seizoen. Maar ik vind ook dat hij zich in korte tijd al enorm verbeterd heeft en als hij die lijn blijft doortrekken gaat dit een hele goede worden.

Laten we nou voor de verandering eens blij zijn dat er jeugdspelers doorstromen in het 1e elftal en die jongens ook de ruimte geven om een paar fouten te maken. Hij kan er niks aan doen dat we gedegradeerd zijn hoor.

15   4  
Arie

Probleem van Mashart is dat hij nog jong is en daarom nog veel moet leren. Moet veel harder worden in de duels, want waar hij aanvallend wel steeds vaker durft te gaan, gaat hij duels nog te vaak als een meisje aan. Lekket laten staan om zich te ontwikkelen dus. Zonder minuten leer je nooit iets.

6   38  
DunErwt

Onze TD wil geen spelers met leeftijden beginnend met een 3.
Zie graag een TD met een voetbal IQ groter dan 3.

23   2  
Breda

Goeie gast, zie hem steeds beter worden. Het is wat t is jongens, we kunnen blijven zeggen dat tie te licht is maar dit is wat we hebben en waar we het mee moeten doen!

Zet m op Jethro!!

8   7  
Fred1

Het probleem is niet Mashart, het probleem is wat er rond hem loopt , geen middenveld wat posities over neemt, weinig aanspeelbare medespelers en dan worden je zwakke plekken in extremis bloot gelegd.
Ben weer benieuwd naar vanavond, ga er wel heen maar kan nu niet zeggen dat ik echt sta te popelen.
Niet kapot van wat ik de laatste tijd zie en vreselijk teleurgesteld in deze trainer, had er véél meer van verwacht maar na enkele wedstrijden in het vorige seizoen wist ik al dat dit geen succes story zou worden.

14   2  
Sankah

Ik heb deze jongen fantastische wedstrijden zien spelen in de jeugd.
Maar in NAC 1 lijkt hij nog steeds te bang om door te dekken, in te spelen en/of een actie te maken.
Het lijkt of hij altijd staat te slapen en geen enkel spelinzicht heeft, maar volgens mij is het gewoon pure onzekerheid en de twijfel die continue toeslaat. Het wordt tijd dat hij de schroom nu eens van zich afschudt. Als hij dat kan, kan hij echt een vaste waarde worden. Misschien helpt het als wij als supporters eens met zijn allen achter hem gaan staan tijdens de wedstrijden, zoals ook Leigh toen ineens wel bleek te kunnen voetballen.

4   14  
Haafie

Ze bedoelen jong nac op jacht naar 3 punten. Bij mij is de hoop al lang weg, zolang we niet een keer een volwassen team neerzetten wordt het de komende jaren voorlopig sportief gezien helemaal niks.

Stop met die huurlingen en ga een volwassen club worden. Let maar is op dat het dan wel lukt, wedden.

15   3  
Fredje

Man man man... stel negatievelingen. Waren jullie op jullie 19e al heer en meester in je werk of...?

14   2  
Hotseknots

Man, man, man wat een negatief gezeur hier weer, net als Blanco, droeftoeter!

Dit is wat we vorig jaar wilde:
* jeugd
* noad mentaliteit
* naar voren voetballen
* eigen spelers niet veel huren
* herkenbaar elftal
* eigen jeugd de kans geven
* selectie opbouwen met waarde

We hebben nog zelfs geroepen dat we dan wel 1-2 jaar dan moeten overbruggen en resultaten voor lief nemen.

Wat hebben we nu:

* jong elftal
* eigen jeugd krijgt kansen
* vaak noad
* wisselvallig niveau
* periode titel
* nog niet dood voor titel

Dus....wat zeuren we nou? Het is vaak niet goed, klopt is ook zo! Maar jongens kom op, 30 spelers weg...als de poppetjes goed staan en er komt in winter of zomer wat bij staat er een prima basis. Daar kunnen we aan bouwen...

Dus ga er eens achter staan vandaag , we mogen kritisch zijn naar onszelf als publiek, het kolkt al weken niet in Breda! Wij kunnen het fikkie aansteken, daar moeten we ook eens bij stilstaan! Bij NAC- Emmen maakten minder publiek 2X zoveel geluid!!!!

Ik luister wel eens donderdag avond naar NAC radio en ze hebben gelijk, we moeten als publiek ook VEEEEEL beter!
Al mogen die gasten ook eens wat positiever zijn en zelfkritisch!

Ik zeg vlammen vanavond en gewoon erop vliegen, hup NAC

8   2  
ome cor

Als elke supporter net zo fanatiek zou zijn vanavond als Mashartje dat in het veld is, dan zou de sfeer een stuk beter zijn in het stadion dan de laatste weken het geval is.

Hup Jethro, Hup NAC !

5   2  
Sjak

Eens met de reacties hierboven
Je ziet het rijtje azijnzeikers weer toenemen. Ga achter je club staan en achter Mashart! Er zijn er meer afgezeken hier en die spelen nu op de hoogste podia in de wereld. Bayram, Pablo Mari, Gudelj, Angelino. enz..

Hup NAC

5   0  
Tombola Breda

Speelde een goede wedstrijd! Zelfs een mooie en cruciale redding in de 16 (voor zover ik het kon zien vanaf F8).

5   1  
Chie

Idd. Was een van de besten op het veld.

Laad alle berichten na dit bericht in