Wij gaan niet opzij

NAC met twee elftallen eenvoudig langs RFC

Da Pope

NAC won dinsdagavond, zoals verwacht, heel eenvoudig van RFC. De wedstrijd in Raamsdonksveer eindigde in 0-10. NAC speelde de eerste en de tweede helft met twee verschillende elftallen die beide met 0-5 wisten te winnen. Uitblinker was proefspeler Kudimbana, die vier keer het net wist te vinden. 

NAC begon de wedstrijd in een 4-2-3-1 opstelling met Finn Stokkers in de punt van de aanval. Ruud Brood wilde de aanvaller met wat ruimte om hem heen zien spelen, gaf hij na de wedstrijd aan. Na wat gemiste kansen opende de spits uiteindelijk de score met een halve omhaal. Sabir Agougil maakte de 0-2, waarna Marwin Reuvers uit een vrije trap de derde treffer voor zijn rekening nam. De nieuweling Filipovic mocht van elf meter de 0-4 maken en Stokkers scoorde zijn tweede treffer met een knappe hakbal: 0-5 bij rust. Brood hamerde in de eerste helft op automatismes. Bij bijna ieder balcontact van zijn spelers coachte hij ze met aanwijzingen. In de eerste helft lag het tempo hoog en werd er constant de diepte gezocht. In de tweede helft stond er een compleet nieuw elftal op het veld. De nieuwe spelers, die eerst een korte hardloopsessie achter de rug hadden, gingen door waar hun ploeggenoten gebleven waren. Hoewel het tempo iets lager leek te liggen, kon NAC makkelijk uitlopen op RFC. Vooral het optreden van de proefspeler Boris Kudimbana was opvallend in de tweede helft. Hij scoorde vier treffers, maar oogde ook een paar keer ongelukkig. Zelf is hij blij dat hij al zes keer heeft gescoord in twee wedstrijden, gaf hij na afloop voor onze camera aan. Sydney van Hooijdonk wist ook nog het net te vinden. Eindstand: 0-10. Komend weekend speelt NAC twee oefenwedstrijden. Op zaterdag wacht Madese Boys en een dag later neemt de ploeg van Brood het op tegen de eerste serieuze tegenstander: Lokomotiva Zagbred.

 Bron: B-Side Rats

Terug naar overzicht
31 Reacties
0   0  
?

Is er nog transfernieuws❓

0   0  
Ivo

So far so good.

Geen Karol, van Anholt, El Allouchi, Kali. Toch typisch.

0   0  
Judge M.

Automatismen. Hetgeen waar het het vorige seizoen aan heeft ontbroken. De tikjes breed en terug uiteraard niet meegerekend.. Zou het komend seizoen dan toch eindelijk?

Hup Ruud! HUP NAC!

0   0  
Dolle olifant

Het zegt al genoeg dat Sidney scoort, gun het die jongen wel, maar je zag in de minuten die hij vorig jaar kreeg dat hij volledig door het ijs zakte, en als een jong hertje over het veld sprong.

0   0  
Tony chocolonely

Leuk dat die gozer uit de 4e klasse in België er zoveel maakt. Maaaaaaar. We liepen ook met onze alex weg en dat werd ook niet best.

https://www.vi.nl/nieuws/schalk-nieuwe-topscorer-voorbereiding-eredivisieclubs

0   0  
Lamington

Zagbred..

0   0  
malpolon

Twee keer de 0 gehouden. Dat is vorig jaar ook tegen amateurclubs niet gelukt. Toch een goed teken.

0   0  
Henkie

Dit kan je toch niet serieus nemen mensen, tegen rfc. Gewoon een amateurteam in de laagste divisie zowat. Hier wint kozakken boys ook met 10-0 van.

Deze wedstrijd zegt helemaal niets.

0   0  
Bommel

Malpolon, dat kun je toch niet serieus menen?? RFC, ongetraind met een mix spelers uit de 4e klasse zaterdag (gelijk aan 5e klasse zondag) en 4e klasse zondag. Deze klassen worden ook wel de kelderklassen genoemd. Nog ééntje lager en je kunt niet meer degraderen. Café-elftallen, die op zaterdag gewoon tot 5 uur doorhalen als ze op zondag moeten spelen. Elftallen die met regelmaat content zijn als ze een wisselspelers op de bank kunnen zetten. Waar zelfs jeugdspelers nee zeggen tegen de trainer van het 1e wanneer hun gevraagd wordt voor de selectie van zondag. In de comments van de liveblog zag ik zelfs iemand posten:"Waar is Flieg?" alsof zojuist AFC met 0-10 voetballes had gekregen. Wanneer je van RFC niet met dubbele cijfers wint, moet je je kapot schamen. Het is puur training, wat ritme opdoen, evt. wat spelers testen. Het allerallerlaatste wat je moet doen is spelers beoordelen op hun prestatie in zo'n duel. 0-10 is minimaal, maar doet ook weinig terzake. Ik begrijp niet dat je tegen dit soort tegenstanders speelt. Laat het minimaal een 1e klasser zijn, dan is er tenminste nog sprake van enige serieuze weerstand. Kwam op NRC een column tegen van Marcel van Roosmalen. Velen onder ons zullen het er wel niet mee ens zijn, maar ik vond het behoorlijk kenmerkend en confronterend.
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/07/01/typisch-breda-a3965617

0   0  
DunErwt

Sommige reacties.........krijg er soms medelijden mee.
De polonaise is begonnen......

0   0  
Los Pollos Hermanos

Heb mijzelf echt kapot gelachen om sommige reacties hier. "Je ziet een systeem" wtf serieus ? Serieus jongens ??

"We hebben weer de 0 gehouden"
Echt, we zijn echt héél héél diep gezakt. Natuurlijk hebben we de fucking nul gehouden, stel clowns. Als je hier al een doelpunt tegen krijgt moet je jezelf als NAC kapot schamen. Dit is gvd het laagste van het laagste niveau en eigenlijk is 0-10 nog gewoon slecht.

Malpolon en judge m, jullie maken van de 2e wereldoorlog ook nog een mooi en positief verhaal, want het had ook goede kanten. Doe toch eens normaal man. Als jullie hier al tevreden mee zijn mag ik hopen dat jullie nooit of te nimmer echt bij NAC betrokken raken. Sterker nog, ik mag hopen dat jullie nooit ook maar inspraak krijgen over iets waar andere mensen bij betrokken zijn. Levensgevaarlijk.

0   0  
Geelzwartwit

Zoals Brood zegt "een trainingspot"
Prima 10 - 0 mag ook meer zijn.

0   0  
De Bolle Damen

Ik ben blij verrast.
2 Spaanse slopers achterin. Wat een felheid dat is wel eens anders geweest in de voorbereiding.
Dan 2 Marokkaanse (?) splers (21/22) met gewelsige speelse techniek alles naar voren (een openbaring) en 2 super gretige spitsen. Stiokkers (wat een wereldgoals) en Filipo dat is ook een manneke hoor.
Schouten een ijverige back. Verschueren is goed genoeg, Gersbach matig en in de 2e helft:
Wie is nr 31 ? Wat is die vent snel, niet normaal. Heeft er ook een goeie kop op staan.
En dan die look-a-like Seuntjes (nr 24), aparte speler.
De beste van de 2e helft was vd Gaag. Goh wat kan die voetballen. Maar wellicht te licht.

En onze Kudinbana. 4 goals, is dé nieuwe cult held!
Contract aanbieden die gozer. Is sterk en opportunistisch. dat is nou net wat we af en toe nodig hebben.

Vorig jaar had ik het al na 2 wedstrijden in de voorbereidingen goed gezien: dat wordt niks.
Hopelijk heb ik nu weer gelijk: Mooie ploeg, mooi team, gretig en oog voor elkaar!
Hup NAC!

0   0  
Roekoe

Waar is flieg gebleven? Stuk saaier nu..

0   0  
JohanB

De Bolle Damen,

Are you serious? Weet je wel welk niveau RFC is? Daar zouden we vorig jaar ook met 0-10 hebben gewonnen!

0   0  
Overal

Laat mensen nou toch eens enthousiast zijn joh.

Natuurlijk is het een of andere amateurclub waar je 0-10 van wint. Maar als mensen daar nou blij van worden laat ze lekker...

Denk je niet dat dat komt omdat NAC supporters naar iets positiefs snakken na de ellende van vorig jaar. Voorlopig lijkt het erop dat we goed bezig zijn en er langzaam een omslag binnen NAC aan het plaatsvinden is.

Laten wij dit als supporters dan ook steunen en een eerlijke kans geven. Elkaar affakkelen omdat iemand te enthousiast reageert, dan ben je diep gezonken.

0   0  
Dun Diëe

Natuurlijk zegt het alles dat men hier nu blij is met een dooie mus. Maar kom op, mag ook wel en keertje, de meesten zijn zich er echt wel van bewust dat we deze uitslag niet te serieus moeten nemen.

Dat stukje van van Roosmalen is precies zo we hem kennen. De über-azijndrinker die daaruit dan wel weer vermakelijke stukjes weet te typen. Elk iets waarbij mensen trots op iets zijn weet hij op een gort droge manier af te fakkelen. Nou, dan moet hij vaker bij ons langskomen want er is genoeg inspiratie voor hem.

0   0  
Cool Hand

"Maar als mensen daar nou blij van worden laat ze lekker…". Wat een doodddoener. Een reactie van iemand die zelf nergens over nadenkt, alles wel goed vindt. Een 'dat geeft toch niks' type. Bah bah.

0   0  
Overal

@Cool Hand

Grappig dat je dat zegt. Ik riep namelijk aan het begin van vorig seizoen al dat we kansloos gingen degraderen terwijl iedereen toen nog met z'n kop in het zand zat.

Ik ben alleen ook van mening dat als dingen aangepakt en veranderd worden dat je dat moet ondersteunen en niet als het leed toch al geleden is als een verwend nest op alles gaan lopen zeiken, want daar wordt echt helemaal niemand beter van.

0   0  
Judge M.

@Pollos:

Dus als ik jou goed begrijp, heeft er zich gisteravond in 't Fèr een gigantische ramp voltrokken waarvan de gevolgen nog minstens 75 jaar voelbaar en iedereen die anders denkt, heeft geen enkel realiteitsbesef?

Schei toch uit man! Wat er nu gaande is, lijkt in mijn ogen meer op de wederopbpuw na de oorlog. De bezem lijkt er, in tegenstelling tot 4 jaar geleden, nu eindelijk eens goed doorheen te gaan en we hebben eindelijk weer eens een trainer die het spel een eigen smoel wil geven, iets wat ik de afgelopen 10 jaar flink gemist heb.

Ik heb dus wel hoop op dat het weer eens wat gaat worden maar jij bent waarschijnlijk nog niet eens tevreden als we drie keer op rij de Champions League winnen als ik dit gepijpzeik van jou lees. Mij allemaal best hoor maar betrek mij dan niet in jouw ellendige voorstelling van zaken.

0   0  
ome cor

Gaan we nu serieus discussiëren over de waarde van deze twee overwinningen ?
Dan snap je het principe van de oefencampagne niet helemaal.

Zoveel nieuwe spelers, dus een nieuwe opstelling.
Mensen moeten aan elkaar kunnen wennen, automatismen kweken, weten hoe een collega staat of loopt.
Dat gaat niet door vanaf je eerste wedstrijd al tegen clubs van vergelijkbaar niveau of beter te spelen.

Denk je nu echt dat Ruud Brood blij is met de 10-0 uitslag ? Hij zal blijer zijn met hoe de centrale verdedigers en de keeper samenwerken.
Hoe de opbouw verloopt en wanneer mensen elkaar blind weten te vinden.

Als NAC deze lijn kan doortrekken, ook al wordt er een keer een oefenwedstrijd verloren, dan groeit er hier een team wat de strijd in de competitie aan kan gaan. En dat is het enige wat telt.
Niet of je er 8, 10 of 15 maakt tegen amateurs vlak voor de zomervakantie.

0   0  
Buurman

Moeten we nu echt een discussie gaan voeren of je na zo’n tien -nul wel of niet enthousiast mag zijn ? NAC heeft eindelijk een prima uitgebalanceerd oefenprogramma. Met enkele heel sterke tegenstanders en enkele heel zwakke broeders. En al die wedstrijden hebben nut. Ook een keer lekker pillen tegen een zwakke broeder is een goeie training. En iedereen snapt echt wel dat je , pak hem beet, na Panathinaikos pas conclusies kunt trekken over de kracht van ons NAC. PS. Het stukje van van Roosmalen vind ik dom. Weer zo’n pseudo intellectuele houding waaruit je laat blijken boven het “volkse vermaak” te staan. Laat mensen gewoon genieten en ga naar toe waar je jezelf thuis voelt. Dat dit een half leeg Vitesse stadion is , is weer niet mijn ding.

0   0  
Ivo

Mee eens dat dit soort wedstrijden nietszeggend zijn. Deze potjes zijn alleen bedoeld om de regio een beetje te pleasen en om spelers een beetje te laten wennen aan elkaar in een wedstrijdsituatie. Het echte werk begint volgende week pas.

Belangrijker is dat er deze week nog wat transfers plaatsvinden. Koch en Kaikai kunnen vervangen worden. En wanneer krijgen we de eerste versterking vanuit Manchester?

0   0  
Buurman

Ik schreef mijn reactie voor ome Cor. Wij zijn het in deze dus eens.

0   0  
Buurman

Beste Ivo. Inderdaad zijn deze wedstrijden nietszeggend en toch nuttig.

0   0  
Ivo

@Buurman

Klopt. Het gaat om het groepsproces, aan elkaar wennen en ingespeeld raken.
Dat iemand 3x scoort of 3 man uitkapt is niet relevant. Of je met 8-0 of 12-0 wint ook niet.

De tegenstander speelt ook bewust niet 100%, overtredingen zijn in dit soort wedstrijden not done.

0   0  
malpolon

@Pollos

Ik constateer alleen dat het vorig jaar niet lukte om tegen dergelijke ploegen de nul te houden en nu wel.

Lees je eigen reactie nog eens terug. Draaf je nniet een beetje door met de tweede wereldooorlog en "levensgevaarlijk"?

0   0  
Bommel

@Malpolon, dus omdat we vorig jaar een tegendoelpunt incasseerde tegen Victoria '03 en nu niet tegen en stel cafévoetballers is dat een goed teken? Hoe dan?

0   0  
Pizzabakker

Dat menigeen dolenthousiast is dat we deze twee eerste potten gewonnen hebben is prima. Het zegt allemaal niet zoveel. Ome Cor en Buurman hebben dan ook groot gelijk wat mij betreft.
Relevanter is natuurlijk wat er niet goed gaat. Dat zijn de aspecten waarmee Brood vooruit kan. Het enige dat hij wil is automatismen ontwikkelen en fouten zoveel mogelijk uitsluiten. Daarom is het natuurlijk prima dat je hier de nul weet te houden, want 1 doelpunt tegen een zo'n duel is natuurlijk al een blamage.

Wat mij betreft verder geen linkjes meer plaatsen van die Van Roosmalen!
Buiten het feit dat hij toch maar mooi reclame weet te maken voor onze Dokter Worst zijn pittige sausje, een totaal irrelevant stuk columnvervuiling van de bovenste plank. Dat iemand daar überhaupt voor betaald krijgt is mij een raadsel. Er zijn hier zat scribenten waarvan ik het relaas met een groter genoegen tot me neem.

0   0  
Tombola Breda

@Los Pollos, ik denk dat velen van ons behoefte hebben aan wat positiviteit. Ik snap dat het erg naïef overkomt. Maar dat kun je de gemiddelde supporter niet kwalijk nemen. De meeste van ons zijn gewoon liefhebbers en geen analisten. Niks mis mee. Wij bepalen namelijk niet het beleid en zijn geen eindverantwoordelijke.

Tevens denk ik dat je deze wedstrijden niet moet onderschatten. Gezien het niveau verschil moeten ze inderdaad gewonnen worden en het liefste met dubbele cijfers. Maar dat er totaal geen weerstand zou moeten zijn van FC bal op het dak is gewoon niet waar. Het zijn ploegen die beukend hakketak voetbal spelen waarbij 11 man alleen maar bij het doel blijft hangen. Tevens wordt er tijdens deze wedstrijden enorm veel geëxperimenteerd.

0   0  
Barry k

Ik heb de wedstrijd bekeken in Raamsdonksveer, nou wat een verademing er staan 2 marokkaanse jongen (nog onbekend wie ze zijn) die letterlijk alles naar voren spelen met een heerlijke drive gelijk erin zetten.

Laad alle berichten na dit bericht in