Wij gaan niet opzij

‘NAC mikt op spits en controleur’

Italo

NAC wil zich deze kalendermaand versterken met twee á drie spelers, gaf Tom van den Abbeele in gesprek met ons aan. De spitspositie en die van controlerende middenvelder hebben prioriteit.

De transfercarrousel is met het ingaan van het nieuwe jaar ook weer gestart. Bekend is dat er bij NAC het één en ander staat te gebeuren. Doordat aanvaller Stokkers nog niet heeft weten te overtuigen, en het voor van Hooijdonk nog te vroeg wordt geacht op de vaste basisspits te zijn, wordt op die positie gekeken naar versterking. Daarnaast sukkelt Dogan met zijn vorm, hij werd in de laatste duels voor de winterstop steevast gewisseld, maar het is wel een speler die eerder heeft laten zien een sterkhouder te kunnen zijn op dit niveau.

Inmiddels heeft Kudimbana ruimte gemaakt op de spelerslijst, waarop ook na de transferperiode 25 spelers zullen staan. Naast de spitspositie is de club op zoek naar een fysiek sterke middenvelder met de nodige duels in het betaald voetbal in de benen. NAC liet zich in de eerste seizoenshelft op het middenveld te vaak afbluffen op fysiek vermogen. Een middenveld met Ivan Ilic en Arno Verschueren worden op dit aspect te licht bevonden. Het zou hierdoor kunnen dat Verschueren als rechterverdediger wordt genoteerd, maar ook een middenveld met Verschueren en de nieuwe aanwinst is niet ondenkbaar.

Op de nominatie voor een vertrek staat, naast Kudimbana, ook van Anholt (ontevreden over speeltijd en aflopend contract). Daarnaast kan het tijdelijk stallen van jonge spelers als van der Gaag, Azzagari en ook Mashart bij een andere club de benodigde ruimte op de spelerslijst geven.

Bron:
B-Side Rats
64 Reacties
147   7  
Tom076

Zo zonde dat er niet naar een degelijke vleugel speler gekeken gaat worden. We hebben niemand die iets kan op de vleugel.
Als stokkers in de spits staat en hij gaat ballen vanaf de vleugels krijgen, is hij een stuk sterker dan altijd de combinatie zoeken in de 16 waar het altijd knetter druk is.
Alle doelpunten van stokkers waren echte spitsen goals waarbij hij een goede voorzet kreeg.

82   13  
Tico

Spits is niet nodig! Als de aanvoer en voorzetten wat beter op maat zijn dan heb je aan Stokkers, Sydney en Dogan genoeg! Dan gaan die jongens meer scoren, let maar op!

147   7  
Tom076

Zo zonde dat er niet naar een degelijke vleugel speler gekeken gaat worden. We hebben niemand die iets kan op de vleugel.
Als stokkers in de spits staat en hij gaat ballen vanaf de vleugels krijgen, is hij een stuk sterker dan altijd de combinatie zoeken in de 16 waar het altijd knetter druk is.
Alle doelpunten van stokkers waren echte spitsen goals waarbij hij een goede voorzet kreeg.

31   2  
Tuinzigt85

Mashart? En wie gaat er linksback spelen als er wederom blessures zijn?

49   1  
Arie

We spelen nu met moeite met 1,5 aanvaller en naar binnentrekkende buitenste middenvelders zonder snelheid. Het lijkt mij dus handig dat we wat buitenspelers gaan vastleggen die spitsen van ballen kunnen voorzien en diepgang in hun spel hebben.

31   1  
Hans

Eens met Tom, vleugelspeler veel meer nodig dan n spits er bij.Zonder aanvoer weinig goals zoals nu, daar gaat n nieuwe spits weinig aan veranderen.

10   36  
Dirk

Joey vd Berg ??

25   53  
NAC76

Het blijft zonde dat we Giovanni de Korte hebben laten gaan. Was in dit elftal zeker een meerwaarde geweest, net als Leigh (maar die wilde om persoonlijke redenen weg begreep ik).

16   6  
Los muchachos del breda

NAC moet beginnen met het hanteren van een andere tactiek, 4-2-3-1 werkt niet. De spits staat op een eiland en kan niet het verschil maken. Mijn voorkeur zou dan ook 4-4-2 zijn met Dogan als aanvallendste CM.

Als je zo gaat spelen je wel een nieuwe spits nodig. In geval van nood kan Bohui ook nog voorin spelen. Een LM lijkt mij belangrijker dan een CM.

32   11  
Ouwe Spionkop

We hebben Bohui toch al. Prima buitenspeler.

13   5  
Dirk

Glenn Middleton als spitsbedienende vleugelspeler

42   21  
Bertus

Kali is zo'n middenvelder volgens mij...

18   1  
Nac bredaa

Mashart verhuren? We hebben maar 2 linksbacks...

17   1  
Kopspion

Dat mashart op de lijst staat verbaast mij toch ook wel
Verder eens met bovenstaande personen dat we beter op de vleugel(s) versterking nodig hebben !

13   6  
Tombola Breda

Met Bohui hebben we volgens mij al een prima vleugelspeler. En Noblejas zou ik ook wel op die positie durven te zetten met zijn aanvallende creativiteit. Robin Schouten heeft overigens ook ervaring op de rechtervleugel. De wedstrijden die ik hem heb zien spelen lijkt hij ook erg aanvallend ingesteld (voor een back).

Hoe vaak heeft Filipovic overigens al in de spits gestaan bij NAC? In mijn beleving heeft hij ook telkens op de vleugels gespeeld (waar hij minder rendeert).

19   7  
Harrie

Geen centrumspits maar een vleugelspeler hebben we nodig. En geen jonge spelers verhuren, maar de kans geven met invalbeurten en waar mogelijk een basisplaats

12   3  
sjef de gevulde koek

Idd als een TD dat niet ziet. Met 2 frisse buitenspelers en Illic op 10 kom je al een heel eind. Het verhaaltje in de bal komen aan de zijkant moet nu toch afgelopen zijn.

18   23  
Mo

@Tico

Een spits is juist heel hard nodig! Zonder een scorende spits kan je het wel vergeten. Van Hooijdonk is hiervoor NOG te licht!

12   3  
JN

Als Schouten en Noblejas hoger staan en de vroege voorzetten kunnen verzorgen én de controleur tussen de centrale verdedigers komt, zou een fysiek sterkere spits wel wat kunnen brengen. Met een systeemwijziging geen onlogische keuze in mijn ogen, dus.

19   28  
Kipiani

Belachelijk slecht dit. Is hier op de site herhaaldelijk op gewezen in juli en augustus.
Zeer slechte prestatie van onze TD om daar (te licht middenveld) nu mee te komen zonder excuses aan het NAC publiek.
Hier maken wij ons dus kwaad om.

31   11  
Naxioma

Zal het met een andere controleur en nieuwe spits wel beter gaan? Ik vrees van niet, tenzij stevig wordt geïnvesteerd of ManCity een supertalent stuurt. Kans dat dit gebeurt is verwaarloosbaar. Het probleem bij NAC is niet de trainer, maar de onevenwichtig samengestelde selectie. Dit is een rechtstreeks gevolg van een gebrek aan visie, voetbalkennis en consistentie bij aandeelhouders, RvC en directie, en het onvermogen om substantieel en goed te investeren in de club. Het huidige eigendoms- en besturingsmodel met 20 aandeelhouders (en 3 meerderheidsaandeelhouders) werkt niet en iedereen weet dat. Zolang we dit in stand houden blijft het aanmodderen. We zijn de aandeelhouders eeuwig dankbaar dat ze NAC hebben gered, maar voor de ontwikkeling van NAC naar een stabiele eredivisieclub is veel en veel meer vereist. Één ambitieuze, professionele, kapitaalkrachtige eigenaar is nodig om de impasse en achteruitgang bij NAC te doorbreken. Er zijn fantastische mogelijkheden, maar de wil lijkt te ontbreken. En dat is verdomde jammer...

8   5  
Baron

O.a. het middenveld met I. Illic en Verschueren heeft de eerste periode gewonnen.
Het is pas misgegaan na blessures en het daarop misbruiken van Verschuren op rechtsback.

Mijn inziens moet er in ieder geval een sterke spits bij, welke wel als aanspeelpunt kan fungeren.
Een Veldwijk zou perfect zijn, maar waarschijnlijk totaal niet realistisch.

17   4  
Joop Klepzeiker

Dan gaat het dus om een spits die aantoonbaar beter is dan Stokkers en Van Hooijdonk én er direct staat, omdat anders de competitie al weer bijna voorbij is. Als er zich een kans voordoet a la Te Vrede twee jaar geleden, zou ik het wel begrijpen. Alles daaronder moet je niet willen, want dan heb je drie spitsen van een gelijk niveau. Een controleur (minimaal 250 wedstrijden in de benen op Eredivisieniveau zou ik zeggen) lijkt me een must. Dan zul je zien dat de rest van het elftal beter gaat draaien en we toch een goede groep spelers hebben. In dat opzicht snap ik de commentaren op het werk van TvdA niet. Het is alleen in mentaal opzicht nog fragiel, maar dat is leeftijdsgebonden. Tom heeft maar één fout gemaakt, en dat is dat hij niet meegegaan is in de aloude voetbalwet dat één of twee dertigers het verschil voor je kunnen maken. Wout Brama, Joost Broerse, Michel Breuer, Bryan Smeets en Rens van Eijden namen de afgelopen jaren allemaal hun team succesvol bij de hand om te promoveren of niet te degraderen. Een type als Jordy Buijs (intussen onhaalbaar) is wel de missing link in deze selectie.

13   2  
zwampie

en wat dacht men ,met het inbrengen van boussaid op het middenveld, toen is het elftal nog meer ontregeld, aanvallend op zijn tijd een mooie en goede pass,verdedigend wordt je op het middenveld overlopen aangezien hij dan totaal geen meerwaarde is, en dan met een corner nog terug laten zakken ook!!

12   7  
Breda

NAC heeft geen aanspeelpunt. Sydney en Dogan zijn geen diepe spitsen en Stokkers is te licht.

Precies de 2 posities die ik ook zou halen. NAC scoort te weinig en is te vaak niet de baas op het middenveld (geen rustpunt daar).

12   0  
Gman

We missen diepgang in dit elftal. Daardoor is het veel te makkelijk om te verdedigen en voorspelbaar.
Vleugelspeler trekt naar binnen, loopt de drukte in, bal kwijt. Een verdediger hoeft niet bang te zijn dat er een actie buitenom wordt gemaakt.

Tijd voor fatsoenlijke buitenspelers, of een ander systeem!!

5   3  
Tico

@Mo

Ik had het ook niet alleen over Sydney zoals je hebt kunnen lezen.
Er gaat meer gescoord worden als de aanvoer en voorzetten beter zijn!

5   2  
Leon

Begin eerst eens met een verdedigendemiddenvelder krijgen veel te makkelijk doelpunten tegen

12   6  
RV

Veel tegenstanders komen in Breda toch alleen maar met 1 of 2 spitsen (en regelmatig ook zonder buitenspelers). Een systeem achterin met 3 CV's (en daarvoor Verschueren + een aanwinst) is voor mij ook niet ondenkbaar. De ruimte ligt nu vaak bij de backs (die niet altijd een directe tegenstander hebben) maar in de praktijk zijn dat ook niet onze beste en/of meest ervaren spelers.

Achterin hebben wel met Noblejas, Riera, Monsalve en Rosler toch degelijke verdedigers en bovendien een goed functionerende keeper.

Ik zou het wel aandurven met een versterkt middenveld (twee controleurs) en daarvoor spelers als Boussaid, El Allouchi en Dogan de vrijheid geven om de ruimtes in te gaan. Er moeten echt spelers komen te staan die in dienst gaan spelen van de creatievelingen in plaats van dat de creatievelingen zelf de acties op in de middencirkel moeten gaan maken.

9   0  
Peerke

Zo lang het maar geen middelmaat en daadwerkelijke versterkingen zijn. Spelers voor de breedte en toekomst hebben we voldoende.

5   5  
Cool hand

Iedereen is het toch wel eens dat een nieuwe spits die beter is dan de huidige spitsen zeer welkom is? Wat mij betreft noodzakelijk zelfs, of Dogan moet opeens vleugels krijgen.

6   2  
Buurman

Een goeie spits en ervaren middenvelder zijn echt wel nodig. Verder heeft Naxioma natuurlijk gelijk.

8   3  
geelzwartwit

Ik herhaal

Een no nonsens grote sterke spits, type niet lullen maar poetsen in de KKD.

Erik Björndahl

Leeftijd: 29
Lengte: 1,89 m
Nationaliteit: Zweden
Positie: Aanval - Centrumspits
Voet: rechts

Prima statistieken afgelopen seizoenen en einde contract

7   3  
Ivo

We hebben TEAMspelers nodig die in dienst van het team spelen en zorgen voor aanvoer naar de spitsen, en vuil werk opknappen. Zowel in de aanval als op het middenveld.

Spelers die te beroerd zijn om te jagen, mee te verdedigen, de combinatie te zoeken, en bij wie het om EGO draait, mogen lekker weg blijven.

Een extra controleur zal ten koste gaan van Ivan Ilic of Verschueren. Tenzij Ivan Ilic naar de linkerflank verhuist. Wat niet zijn positie is en dan ten koste gaat van El Allouchi of Boussaid, die fysiek te kort komen.

Een spits halen is een zware teleurstelling voor zowel Stokkers als van Hooijdonk, die ik in een 3-5-2 / 5-3-2 nog wel zie presteren. Waarbij je ook Dogan nog in de spitspositie kan opstellen.

Ik zie liever een voetballende middenvelder naast Verschueren staan, een meer fysieke rechtsback/werkpaard, en een flankspeler die voor meer aanvoer/assists zorgt dan dat hij zelf probeert de actie te maken.

14   6  
Sanseveria81

Lars Veldwijk!

18   19  
jvt

Twee spelers erbij is een zoethoudertje. De TD heeft een dramatische selectie samengesteld waarvan alleen de drie Spanjaarden, Dogan (voordeel van de twijfel), de keeper en heel misschien Verschueren die nog blij mag zijn mee mogen doen.

Terug naar een selectie van 20 betere spelers en daarmee gaat vanzelf het trainingsnivo omhoog. Hooguit drie spelers van Jong NAC erbij. Afscheid nemen van een aantal spelers maar niet verhuren aan Helmond want ook daar wordt niemand beter.

De database van de TD heeft niets geholpen. Weer iemand die door schade en schande het vak moet leren en laten we daar nou steeds de slag met andere clubs verliezen. Idem onze AD die snel een commercieel manager nodig achtte om zijn eigen functioneren te verbloemen. Volgende kerstboomorganisatie. Kom op zeg, mogen we van de heren eens successen zien? Een gelukstreffer heb je ook zonder verstand van voetbal.

4   10  
ome cor

Waar blijft de poll ?
Misschien moeten we hier ook even over stemmen.

Of die spelers (en trainers) willen en of ze haalbaar zijn is niet belangrijk. Op het moment dat we niks weten roepen we om hun namen en wanneer ze niet willen roepen we heel stoer "graag of niet, dus rot dan maar op" en blijven we over met het materiaal wat er wel wil komen.

6   0  
geelzwartwit

@onecor TvdA zal de waan van de dag op deze site echt niet serieus nemen. Ik zou zeggen neem daar een voorbeeld aan en zie er wellicht de humor van in.

Zo zou ik het grappig vinden als ze bij mijn genoemde spits uitkomen. Of ik de illusie heb dat het hier droppen van een naam enige invloed heeft? Nee totaal niet. Het is cafe praat onder supporters en daarmee voor mij vaak vermakelijk. Beleid wordt elders gemaakt en uitgevoerd.

Ps wel benieuwd naar het type trainer jij ziet zitten

7   5  
Am

Spits zeer noodzakelijk.
Hopelijk eindelijk een balvaste die maar 1 kansje nodig heeft.

22   2  
Dreman

Mario Engels is ook niet tevreden in de Duitse 3e liga.
Vorig jaar toch 21 erin geschopt bij Roda

5   23  
Adnac

Dit is zonder dollen, Mats Seuntjes en Donny Gorter zaten net binnen bij Loetje in Breda. Twee nieuwe aanwinsten ?

0   14  
Nacjim

Schouten kan het bloed van Riera wel drinken als de aankomst en begroeting op het vliegveld op de NAC-insta zo ziet

4   0  
GB

Zou eerst is de groep bij elkaar zetten en kijken hoe de sfeer is, en of ze met elkaar vol gas willen gaan. Waar zit de rot, die eruit flikkeren, anders komt t echt niet goed. Je kunt alle sterren erbij zetten die je wilt, maar als de sfeer in de groep niet goed is komt er niks en/ of niemand uit de verf. Eerst t team dan de individuen, eerst samen willen. Anders gooi je een speler of een trainer in een hoop stront. En t nadeel daarvan is dat die lucht aan iedereen blijft hangen.

0   0  
The Cosmic Gate

@NACJIM
Ik heb geen Instagram dus kan ook niet checken, maar hoezo dan ?

2   1  
Bertus076

Mael Corboz van Go Ahead halen. Sterke middenvelder met goede pass. Won tegen ons ook echt alle duels.

3   15  
Jens

Ze moeten kudimbana gewoon vaker opstellen die jongen maakte een grote indruk bij de oefenwedstrijden
Echt onzin de abdeele mag optieven van mij

6   4  
076

Het valt mij wel op dat de Clubtaad nog niet heeft gevraagd op welke positie wij versterkingen willen.

7   5  
Fred1

Lekker zoeken naar een spits en controleur terwijl er schreeuwende behoefte is aan een 10 en een vleugelspeler.
Ik hoop dan maar dat ze die uitzonderlijke spits gaan vinden die aan zichzelf een voorzet kan geven.
Succes met de zoektocht.
O ja nog een tip beste beleid voerders, kijk gewoon even waar de echte problemen zitten, kijk eens wat wedstrijden terug en als jullie je best doen dan kan je zien waar de werkelijke problemen zitten.
Kleine tip van de sluier, die liggen niet bij de spits, ff verder kijken.

2   0  
Tombola Breda

@THE COSMIC GATE, bespaar je de moeite. Niks te zien. Meneer NACJIM is een onruststoker....

0   0  
Ivo

Kevin Jansen valt af:
https://www.voetbal247.nl/quick-boys-pikt-clubloze-kevin-jansen-op/

3   1  
Misterbean

Wederom eenbrevet van onkunde van de TD

2   1  
Kipiani

Belachelijk en gênant. Wat een amateurs.

3   2  
oosterhout076

Als je gaat roepen om middenvelders heb je het nog steeds niet begrepen. Het spel over de vleugels levert veel meer rendement op. Maar iedereen trekt steevast naar binnen en loop je je iedere keer weer vast. Tegenstanders vangen je makkelijk op met 5 verdedigers. Daar moet aan gewerkt worden en dan zou het helpen als je echte vleugelspelers in je selectie hebt. Als NAC wilt promoveren moeten ze meer vooruit voetballen. Dus 3-4-3 spelen met echt vleugelspitsen met een fluwelen voorzet ala Remie ...

1   1  
Jf

Nog even een naam droppen. Eylas Tavsan speelt nu bij Telstar en wordt gehuurd van Sparta. Is als rechtsbuiten 5 maal doelpuntenmaker en heeft vier assists. Contract loopt tot juni dit jaar dus met een kleine vergoeding moet hij te halen zijn.

Is Europees kampioen geworden met Nederland onder Van Wonderen. 18 jaar dus vertegenwoordigd waarde.

3   1  
10diego

leuk, presentatie in de stad met veel bier en herrie?

@JVT heeft volledig gelijk: zoethoudertjes die de ware problemen moeten maskeren.

"er is maar één doel" toch ? al is daar inmiddels door onze directeur en technisch manager met de functietitel directeur een woord aan toegevoegd: duurzaam.

We gaan dus duurzaam promoveren, of beter we willen duurzaam promoveren: dat gaat met deze organisatie ( aandeelhouders, RVC, directie) en deze selectie niet gebeuren.

3   0  
Toontje

We hoeven geen spits...wel veel bruikbare voorzetten die zien we veel te weinig

5   1  
H.V.M.

Volgens een groot gedeelte van de fans missen we en/of goede buitenspelers, een échte spits, power en controleur op het middenveld, goede backs én ervaring.
Er blijkt dus met de selectie een en ander mis te zijn!!
Tel daarbij op dat Brood de toch al instabiele poppetjes ook nog vaak op de verkeerde plaats opstelde en de voorlopig zesde plaats is dus volkomen te begrijpen.

Nu, tijdens de winterstop, mogen we dan toch concluderen dat onze AD en TD behoorlijk broddelwerk hebben afgeleverd en dát notabene met de hoogste spelersbegroting en een paar gratis spelers van City.

Hopelijk gaat het alsnog goedkomen, maar de meesten zullen daar toch -terecht - sterke twijfels bij hebben.
Er zijn namelijk óók dit seizoen weer teveel fouten gemaakt.
Deze mooie club wordt nog steeds door goedwillende amateurs geleid en dat loopt helaas, vaak niet goed af.

0   0  
Fvb

Steïn vreven of Kees wonderen. Moet het bij nac gaan doen . De rest zijn zakkenvullers.

1   0  
TvB

Graag een spits die of ervaren is ( Paul gladon bv) of erg talentvol ( zoals een sadiq bv)
Voor de cv een type Jordy Buijs.
En dan evt een creatieve buitenspeler (midleton hoorde ik voorbij komen)
En dan een trainer graag die er een geoliede machine van maakt!

3   1  
WS

Bruns proberen te huren. Kan hier zijn carrière een nieuwe impuls geven!

6   0  
Wesley

Thomas Bruns
Mag vertrekken bij Pec zwolle
Zal dat niks zijn voor NAC?

0   1  
maikolg

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/910631/bruns-moet-samen-met-tweetal-weg-bij-pec-zwolle-ik-mag-niet-mee-.html

Of die Lachman? Heeft in ieder geval ook fysiek... (wel een 3 in zijn leeftijd, haha)

0   0  
maikolg

https://nl.wikipedia.org/wiki/Habib_Habibou

Gratis op te halen, mits een klein contract kan je er weinig fout mee doen?

0   0  
maikolg

Heeft ook de Belgische link met de TD.

0   1  
Ton

Trap die belg er uit en alles komt goed met jullie

Laad alle berichten na dit bericht in