Overal waar we komen

Willem Weijs: "De verantwoordelijkheid pakken om je club te helpen"

Thiestemberg

Net aangekomen in het Portugese Moncarapacho laat Willem Weijs voor het eerst als hoofdtrainer van zich horen. De ploeg had er net een goede eerste training opzitten volgens de interim-coach. Die het trainingskamp een mooie kans vind om als groep weer dichter naar elkaar toe te groeien.

Weijs begint in het interview met het benadrukken dat hij de situatie rondom Brood als pijnlijk heeft ervaren: "helaas liet de club me in de winterstop weten dat er afscheid was genomen van de hoofdtrainer. Het is nooit leuk als er iemand wordt ontslagen". Weijs twijfelde echter niet toen de club hem vroeg om de taken van hoofdtrainer (tijdelijk) over te nemen: "Ze hebben me gevraagd of ik het tot er een nieuwe hoofdtrainer is wilde overnemen en ik vind dat je in zo'n situatie je verantwoordelijkheid pakken om je club te helpen." 

Over het trainingskamp zelf was Weijs wel enthousiast: "We hebben geweldige faciliteiten hier, onder andere een geweldig veld het ontbreekt ons aan niets. Alle ingredienten zijn er om in ieder geval een geslaagd trainingskamp van te maken. We hebben hier ruim de tijd om gesprekken te voeren met spelers en om weer wat dichter bij elkaar te komen." 

Het interview volgde dus vlak na de eerste training die volgens Weijs goed was verlopen. De selectiespelers hadden een individueel programma meegekregen en hier waren ze volgens Weijs professioneel omgesprongen. De selectie is fit. Ook gaf de interim-trainer een kleine vooruitblik op de rest van het trainingskamp: "vandaag is er een keer getraind omdat we net zijn aangekomen maar de komende dagen gaan we twee keer trainen, zondag is er dan een oefenwedstrijd en daarna zullen we al richting Helmond toe gaan werken. We moeten weer iets gaan creëren binnen de groep om daar een resultaat te gaan behalen."

Bron:
B-Side Rats, NAC.nl
Vorig bericht
‘NAC mikt op spits en controleur’ 64 reacties
Volgend bericht
Spelersprofiel: Siereveld & Vanacker 12 reacties
Terug naar overzicht
23 Reacties
64    
Brecht

Lijkt me de juiste trainer voor nu. Laat hem maar eens tot eind seizoen de verantwoordelijkheid nemen

14    
Thiestemberg (BSR)

Wat mij persoonlijk opviel toen ik het interview zag was dat Weijs veel over gesprekken met spelers en iets creëren binnen de groep sprak. Terwijl hij zelf waarschijnlijk maar kort aan het roer zal staan. Heeft de nieuwe trainer dan per definitie dezelfde visie als Weijs? Of is de/het type nieuwe trainer intern al bekend en wordt er naar zijn komst toegewerkt?

18    
Maikolg

Of was de sfeer tussen staf/spelers zo slecht geworden?

64    
Brecht

Lijkt me de juiste trainer voor nu. Laat hem maar eens tot eind seizoen de verantwoordelijkheid nemen

30    
Sanseveria

Weijs werd alom geprezen toen hij bij Ajax zat, heeft een prima visie op het spelletje en communiceert prima. Geef hem de kans om (desnoods met een stroman zoals bij Fortuna) het seizoen af te maken als hij wel goed ligt in de groep.

26    
NAC76

Peter Maas, hoofd scout bij ons NAC, heeft als diploma UEFA A, dus die zou dan met Weijs het seizoen af kunnen maken.

-7    
Ojee

Maar waar ontbreekt het ze dan aan? "Het ontbreekt ons aan iets", staat er?

11    
Hoge Vucht

Bij het interview dacht ik dat hij aangaf dat de meeste het voorgeschreven programma hadden gevolgd en fit terug waren gekeerd. Zijn er dan ook die dat niet hebben gedaan??

Ik denk dat Willem Weijs prima dit trainingskamp kan verzorgen, puur gebaseerd zijn op de oefeningen die hij regelmatig post.. dat dan wel weer. Ik zou echt niet weten wie hem op moet volgen, ik dacht als ik eerlijk ben bij Brood en Van der Gaag dat nac een goede trainer te pakken had aan het begin van de termijn.

-29    
Frank

Heb gehoord dat ze met Robbemond bezig zijn. Heeft t bij Willem II ook goed gedaan toen ze vd Looi ontslagen hadden.

-3    
willem 4,5

Laten we weer niet al te enthousiast reageren voordat we enige inkijk en resultaat hebben gezien. Nog even doorlullen en we moeten hem morgen een 3 jarig contract aanbieden, het opportunisme viert weer hoogtij (zoals gewoonlijk).

4    
Heksenketel

@Thiestemberg

Dat viel mij ook op. Mijn interpretatie is dat er veel speelt binnen de spelersgroep en technische staf waar wij geen weet van hebben. Onderling vertrouwen zal wel een issue zijn en dat heeft direct negatieve gevolgen op het veld. Een speler, die onvoldoende vertrouwen voelt, speelt met de rem erop en wil geen fouten maken. Laten we hopen dat ze het vertrouwen op het trainingskamp hervinden. Dan kan er ook snel iets in positieve zin veranderen!

2    
Ouwe Spionkop

Vaak verklaart een hulptrainer zich solidair met hoofdtrainer en neemt ook ontslag
Weijs vind t wel goed zo lijk t. Dat zegt genoeg
Willem. succes!

6    
Ivo

Er is een sterke trainer nodig die zowel aan de individuele ontwikkeling als aan het team gaat werken. Onder Brood zijn kliekjes ontstaan die onderling alles samen doen, het is geen geheel. Als je de insta filmpjes van vandaag bekijkt zie je het weer, met de Balkan boys en de Marokkaanse jongens die apart hun ding staan te doen. Dit valt al langer op. Kijk maar eens in de warming-up en de rust welke spelers bij elkaar staan.

5    
Fritske d'n Olifant

Het gevaar bij een jonge veelbelovende trainer is dat hij te snel op brandt als hij niet de juiste ondersteuning in de staf of de selectie heeft. Bijvoorbeeld die jonge trainer bij NEC die van Liverpool kwam. Of je maakt Weijs hoofdtrainer met een ervaren assistent die het klappen van de zweep in de kkd kent en Weijs in bepaalde dingen kan begeleiden. Bijvoorbeeld Jan Poortvliet. Of je zet voor een half jaar iemand als Henk ten Cate voor de groep waar Weijs alleen maar van kan leren en je laat hem daarna het stokje overnemen. Of Trainer Henk dat zelf wil is een tweede.

4    
Michel

Je werkt niet zomaar bij de PSV -en Ajax-jeugd, dan kun je spelers beter maken. In principe is onze groep ook erg jong en kan er gewerkt worden aan een herkenbaar team dat een fundament is voor een NAC met jeugdproducten en goede doorstroming vanuit de jeugd. Zo krijgen we langzaam onze geloofwaardigheid terug als club.

Dat van die spelerskliekjes is van alle tijden, is op kantoor En iedere andere werkplek ook zo eigenlijk. Iedereen heeft een ander karakter en moet je dus anders benaderen om mee te krijgen. Een goede trainer of manager verbindt.

2    
ome cor

Ik wil heel graag pleiten voor Weijs.
Dat Willem de beste oplossing is voor NAC op dit moment en wie weet ook voor daarna. Maar ik ken hem te weinig om vol voor hem te kiezen.

Iedere trainer die genoemd wordt, wordt genoemd om zijn pluspunten.
Brood promoveerde al eerder uit de eerste divisie en werkte als assistent van PSV in betere tijden, vd Gaag had zijn succesjes even als Marinus D.

Beginnende trainers met NACroots als Lokhoff en Karelse leken bij hun aanstelling dé ideale trainer.

Ervaring als die van Spelbos ging ook maar 1x goed..
Maaskant is heel aardig, Bredaas en leeft van een paar succesjes uit een inmiddels ver verleden.

Als Willem Weijs een man is voor de toekomst, een man is die de club leest en door iedereen geaccepteerd en gewaardeerd wordt..... dan kun je gokken door hem het seizoen af te laten maken of kiezen voor een trainer die dezelfde taal spreekt als Willem en niet iemand met compleet andere ideeën of visie.

Willem is Weijs.
Hopelijk is TvdA WIJS.

4    
steven73

Ik lees hier veel positieve reacties op aanstelling van Willem weijs. en ook dat er toch wel iets niet goed zat in de groep. Ik hoop dat wij als suporters de club dan nu ook eens steunen als de eerste wedstrijd word verloren door deze 'interim" trainer. En niet meteen de beslissing makers afbranden. want ook dat heeft effect op de trainer (staf). Succesvol 2020 allemaal.

-5    
Arie

Ik wil heel graag dat Luka Ilic opdondert, met zn vingertje.

2    
Tombola Breda

@STEVEN73, ik deel je mening. Maar vrees het ergste. Als je bijvoorbeeld kijkt wat voor lompe berichten er onder social media berichten van NAC worden geplaatst door "supporters". Ik hoop maar dat eventuele winterversterkingen geen kijkje nemen op de Facebook pagina van NAC. Die zullen er dan al snel mee klaar zijn...

7    
sjef de gevulde [email protected]

Ik wil graag Luka Illic op 10. Dit omdat hij de beste speler van ons is.

4    
Sheriff

@Arie: +1

Met zijn hakballetjes en 'technische' hoogstandjes.....
Het is echt wel een goede voetballer, maar op dit moment speelt hij alleen voor zichzelf (en zijn broer).

1    
Becherovka

Wat je tussen de regels duidelijk leest, is dat het vertrouwen erg laag is. Snap ik ook wel met zo'n jonge groep, die fluitconcerten gekregen heeft. Zo'n cyclus doorbreken is een klus. Zeker als je zo'n incident als het vingertje van Luca Ilic meeneemt. Die jongens moeten weer plezier krijgen in het voetballen met elkaar.

Stiekem hoop je dat iemand zich opricht en de leidersrol op zich neemt (Monsalve, Riera, Olij?) en de dwarsliggers bijtrekt. Het lijkt me voor deze groep beter als je een dominante trainer hebt, zoals een Ten Cate of Adriaanse waren. Dan heb je alle tijd om in de luwte Weijs zich voor te laten bereiden om het stokje over te nemen.

Wat dat betreft zie je dezelfde patronen als vorig jaar. Een trainer die spelers veel vrijheid geeft (van der Gaag en Brood) en een selectie die daar nog niet mee om kan gaan. Toen had je het kamp Rosheuvel en Kastaneer, nu heb je de broertjes Ilic en Filipovic. Dit is zeker te lijmen, maar daarvoor heb je wel een sterke persoonlijkheid nodig.

3    
Stan

Ik hoop dat Willem Weijs nog een tijdje in de luwte zijn werk mag doen. Zou zonde zijn als hij bij het uitblijven van resultaten meteen afgefakkeld wordt. Laat hem eerst maar een tijdje de jeugd beter maken.

0    
Ad B uit Roosendaal

Willem: veel succes.

Een trainer met een rustige uitstraling en alles goed overdenkt.

Ik heb er vertrouwen in.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja