Wij gaan niet opzij

NAC moet Spaanse verdedigers nog langer missen

DeWeesJr

In de komende wedstrijden kan NAC wederom geen beroep doen op Nacho Monsalve en Javier Noblejas. De verdedigers hebben (nog steeds) last van een blessure en moeten daardoor meerdere wedstrijden missen.

De aanvoerder van NAC speelde pas vijf wedstrijden dit seizoen en raakte daarna geblesseerd. De verwachting is dat de centrale verdediger pas na de winterstop terug is. Noblejas is normaal gesproken al wel wat eerder terug, maar mist zo goed als zeker de komende twee wedstrijden tegen de beloftenteams. 

Monsalve heeft via NAC een reactie gegeven op zijn langdurige afwezigheid. ¨Ik wil graag wat duidelijkheid creëren omtrent mijn knieblessure, omdat er veel vragen over zijn. Helaas duurt de blessure langer dan gehoopt. Samen met de medische staf werk ik elke dag keihard aan mijn herstel. We maken momenteel goede stappen voorwaarts. Het is echter wel een blessure die tijd nodig heeft. Ik focus me op een terugkeer na de winterstop. Ik hoop dan natuurlijk weer van waarde te zijn voor NAC en de jongens te helpen met het behalen van onze doelen. Ik kan niet wachten om weer op het veld te staan met de ploeg.¨

Door de blessures van de Spaanse verdedigers lijkt Ruud Brood weer een beroep te moeten gaan doen op Mashart. De linksachter nam al de plek van Noblejas in tijdens het oefenduel met KAA Gent. Centraal achterin blijft Colin Rösler de vervanger van Monsalve. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Volgend bericht
Jeugd: O17 wint ruim 1 reactie
22 Reacties
26   7  
Ouwe Spionkop

Hoeveel pech kan je hebben? Die blessures lijken echt bij NAC te horen op de een of andere manier. In ieder geval kost dit punten.
Nu snap ik experiment van Brood beter om Verschueren op de backpositie te zetten.
Want laten we eerlijk zijn Mashart komt echt tekort.

7   12  
Arie

Met Roseler naast Mashart hou ik mn hart vast.

9   12  
Arie

En met mn hart vasthouden bedoel ik echt heel stevig met 2 handen.

14   5  
Ivo

Het gaat heel moeilijk worden zo. Onze Spaanse verdedigers zijn onze sterkhouders. In de eerste paar wedstrijden (met Monsalve, Riera en later ook Noblejas) was ons spel het beste.

Nu moet je met Mashart en Rosler spelen, waardoor je ook 2 controleurs nodig gaat hebben (Ivan Ilic en Verschueren), en dan wordt het er voetballend ook allemaal niet beter op.

8   0  
sjef de gevulde koek

Gewoon kut dus

12   49  
Willemf5

Het onvermogen van NAC om fatsoenlijk te communiceren over blessures is echt stuitend. Je kan je echt niet meer verbergen achter (inmiddels achterhaalde) privacy wetgeving. Dit is pure onwil om je achterban zo van de domme te houden.

We zijn inmiddels echt een eerste divisie club geworden met bijbehorende leiding..,

26   7  
Ouwe Spionkop

Hoeveel pech kan je hebben? Die blessures lijken echt bij NAC te horen op de een of andere manier. In ieder geval kost dit punten.
Nu snap ik experiment van Brood beter om Verschueren op de backpositie te zetten.
Want laten we eerlijk zijn Mashart komt echt tekort.

6   17  
Rubenac

Doe dit seizoen ajb schriftelijk af en bespaar ons nog meer pijn in ons NAC hart.
Altijd maar pech dit en pech dat,onkunde noem ik het gehele plaatje mbt selectie en ranglijst en vooral vertoonde spel..

6   1  
Sp1

Als je weet dat je achterin (ver)zwak(t) bent dan lijkt het mij zaak om zo ver mogelijk van je eigen zestien af te gaan staan, in de wedstrijden zie je ook dat NAC dan kansen creeert. helaas zien we steeds meer tegenstanders die hoog druk zetten en dat NAC dan het spoor bijster is.

Rosler is talentvol maar je kan van een jonge gast niet verwachten dat hij het wel even regelt, Riera is wild en Noblejas lijdt vaak onnodig balverlies, Monsalve is veel gedoseerder en kan een bal over de hele geven, posteert de overige jongens goed, dit gaat dus echt veel punten kosten, als NAC in de komende 2 potten het gat laa vergroten met de nummers 1 & 2 dan kun je het boek sluiten en mag je alleen nog hopen op een wonder in de NACompetitie...

8   0  
Cool Hand

Zonde, zonde, zonde. Stabiliteit achterin geeft meer vertrouwen op het middenveld en voorin. Dat valt nu weg. Aanvallend spelen is een stuk makkelijker als je weet dat het achterin goed staat.

6   1  
Tombola Breda

Wat enorm zuur zeg. Onze Spaanse muur was top en bracht zekerheid. Bij uitbraken van de tegenstander zat ik tenminste niet meteen met samengeknepen billen. Dat is nu wel anders helaas. Vooral als de bal over links gaat.

Rösler lijkt daarentegen wel snel stappen te maken. Ik hoop dat hij die groei blijft vasthouden en ons positief weet te verassen. Voor zijn ontwikkeling is het in ieder geval wel goed dat hij vaker een basisplaats heeft. Maar hoe dan ook gaat dit kostbare punten kosten ben ik bang. Olij gaat het druk krijgen...

2   4  
Janus

Dat is balen zeg. Zullen pittige potjes worden. Mashart komt over het algemeen nog tekort en Rosler maakt ook nog geen al te sterke indruk op mij, al denk ik dat daar wel potentie in zit voor de toekomst.

Wellicht V Hecke een kans geven in de as ipv Rosler? Kwam in de voorbereiding prima op mij over + is eigen jeugd. Zou daarnaast toch nog eens een linksback gaan halen in de winterstop want hier gaan we het niet mee redden ben ik bang.

Het worden spannende weken.

11   1  
willem 4,5

willemf5 Leg mij eens uit wat 'een achterhaalde pr. wetgeving' is. De pr. wetgeving bestaat gewoon nog steeds, dus wat je schrijft is onzin. Alleen de speler mag praten over zijn blessure en NAC mag in dit geval niets, nog steeds niets!

9   3  
Buurman

In de eerste plaats wens ik onze Spaanse vrienden een spoedig herstel toe. Keurig dat Monsalve zelf reageert en heel goed dat NAC zich aan de privacy wetgeving houdt. Die wetgeving is er niet voor niets want anders gaat iedereen met leuter verhalen over de tong. Zeker bij zo’n gezellige vereniging als ons NAC. We gaan deze twee enorm missen komende weken of maanden. Rosler is overigens ook een speler met potentie, die was ik toen straks vergeten te noemen. Noblejas had zeer lang niet gespeeld dus dan weet je dat blessures kunnen volgen. Ik wens Ruud Brood eveneens veel sterkte en wijsheid toe.

3   1  
SjorsNAC

Met andere woorden we zijn gewoon de l*l met al die geblesseerde spelers en de neerwaartse spiraal waar we in zitten en dan moeten we ook nog eens ‘gewoon’ van de talenten van Ajax winnen.

7   9  
Arie

Kijk alle minners eens gaan!
Die denken echt dat Mashart en Roseler al goed genoeg zijn en geweldig en grandioos. Als je nog maar lekker een biertje kan drinken op vrijdag he, stel blinden.

2   1  
The Cosmic Gate

Dit komt natuurlijk he-le-maal niet goed uit !
Precies nu het MOET , hebben we deze pech ...of gaan er nu ineens spelers opstaan en het team "dragen" ?

0   2  
Baosje

NAC , Bereidt je nu alvast maar voor op de play-offs ..want bij de eerste 2 eindigen kunnen we gaan vergeten , dat zal een utopie blijken te zijn .... wat wordt dit wederom een dramaseizoen ...

3   9  
Willemf5

NAC mag alles communiceren over blessures als men dat wil. Geen enkele topclub laat zich beperken door een rigide (en welgevallige) interpretatie van nieuwe regelgeving. Dat NAC zich verschuilt achter privacy wetgeving geeft aan dat ze niet willen communiceren. Men wist allang wat de situatie was? Was dit een blessure die tijdens de medische keuring al bekend was? Dit soort vragen krijg je nu dus.

Gelukkig zorgt onze td voor de miljoenen aan kapitaal op het veld!!

3   1  
Hugo

En toch he, wint NAC vrijdag van jong ajax. HUP NAC

4   1  
Buurman

Beste WillemF5. Ik begrijp je best maar een club (werkgever) mag alleen informeren over een sportblessure als de speler uitdrukkelijk toestemming geeft. En details mag men sowieso niet geven. NAC heeft dit keurig gedaan, ze hebben de speler gevraagd op hij zelf de supporters wil informeren. En Monsalve wilde dat doen. Het gaat overigens nog veel verder. Een club mag bv. ook het gewicht/lengte etc. van een speler niet naar buiten brengen. Juist topclubs houden zich zeer strak aan deze wetgeving omdat ze zich geen gedonder kunnen veroorloven. Die wetgeving is er niet voor niks gekomen. Van bv. Sno lag indertijd bij NEC zijn hele medische dossier op straat.

1   0  
Bommetje

@Buurman
Je zegt het juist, de club mag hier gewoon openlijk over communiceren met toestemming van de speler.
Voor de liefhebber, dat staat in art 22 lid 2 UAVG.
En het zal geen betoog hoeven dat die toestemming er is.
Kortom, heel die geheimzinnigheid is grote flauwekul en onwetendheid.
Die privacywetgeving is ook helemaal niet nieuw, bestaat al sinds 1995 toen we nog in de Beatrixstraat voetbalden.
Toen was het EU richtlijn 95/46, nu de UAVG.
Op dit punt exact hetzelfde.

0   0  
lang leve nac

Mashart doet het niet slecht vind ik. hij moet wel ondersteuning krijgen. iemand moet zich wel aanbieden als hij de bal heeft anders wordt het erg lastig.
Hoop dat Sydney niet in basis start. zou boris graag een kans geven.
Onze champions league (the kitchen champions league) is toch wel echt een knoestencompetitie dus meer fysieke power is zeer gewenst.

Lang leve de nieuwe zwarte panter van Breda!!

Laad alle berichten na dit bericht in