Wij gaan niet opzij

Jeugd: O17 wint ruim

Masthow

Vijf jeugdelftallen kwamen afgelopen weekend in actie voor de competitie. Twee wedstrijden werden gewonnen, één eindigde in een gelijkspel en twee gingen verloren. Daarnaast speelden Onder 19 en Onder 12 een vriendschappelijke wedstrijd. Beide wedstrijden werden gewonnen.

Net als bij de hoofdmacht ligt voor NAC O19 de competitie tijdens de interlandperiode stil. Daarom speelde de ploeg een oefenwedstrijd tegen Alphense Boys. Uit werd met 3-4 gewonnen van de nummer drie van de Eerste Divisie.

NAC O17 mocht op Sportpark Heksenwiel aantreden tegen DEM. De wedstrijd werd ruim gewonnen: 6-1. Na twee minuten stond NAC al op voorsprong dankzij een doelpunt van De Jonge. Voor rust liep de ploeg via Jaddi en opnieuw De Jonge uit naar 3-0. Nadat DEM de eretreffer had gemaakt, zorgden Jochems (2x) en Besselink voor de eindstand.

Na vier wedstrijden zonder zege pakte NAC O15 weer eens de drie punten. Thuis tegen FC Den Bosch werd het 3-1. Banzuzi en Sloots zetten NAC binnen elf minuten al op een 2-0 voorsprong. Na ruim een uur maakte Banzuzi zijn tweede van de wedstrijd en de derde voor NAC. Vlak voor tijd deed FC Den Bosch nog iets terug.

NAC O14 ging in Rotterdam op bezoek bij Excelsior. De wedstrijd eindigde in 1-1. Na acht minuten werd de score namens NAC geopend door Grootfaam. Halverwege de tweede helft maakte de thuisploeg gelijk. Morgen speelt NAC O14 weer. Op het eigen Sportpark Heksenwiel wordt om 16:00 de inhaalwedstrijd tegen De Graafschap gespeeld.

Uit bij Alphense Boys ging NAC O13 hard onderuit: 5-0. Bij rust stond het nog 1-0, maar de thuisploeg liep in de tweede helft uit naar een grote uitslag.

NAC O12 speelde thuis een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Fortuna Sittard. NAC won ruim: 17-5. NAC O11 speelde wel een competitiewedstrijd, maar had minder succes. Uit bij Sparta werd met 12-7 verloren.